|
Odoslaný - 29 apríl 2014 : 15:05:37
|
|
|
Odoslaný - 30 apríl 2014 : 10:20:30
|
lubomir, vzdy, ked tu niekto da nejaky link, tak to ma aj svoj dovod a aj nieco k tomu napise, ale Vy Ste k tomu nenapisali nic.
Takze Vas ziadam o to, aby Ste sa vyjadrili k tomu, co Ste tu postol a este aj k tomuto:
citácia:
ten clanok je z tej istej stranky.
Co Vy na to? A co my s tym mame robit, ze Ste to tu dali?
Ak Ste tu dali 1 clanok, tak urcite nan musite mat nejaky nazor a rovnako tak aj na clanok druhy z tej istej stranky, takze sem s nimi.
A preco? Lebo Ste tuto temu zalozili. Tak sa k nej aj vyjadrite a este aj k tomu druhemu clanku, lebo aj ten je z tej istej stranky, z ktorej je ten prvy clanok. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 apríl 2014 : 17:34:25
|
citácia: lubomir, vzdy, ked tu niekto da nejaky link, tak to ma aj svoj dovod a aj nieco k tomu napise, ale Vy Ste k tomu nenapisali nic. Takze Vas ziadam o to, aby Ste sa vyjadrili k tomu, co Ste tu postol a este aj k tomuto: citácia: ten clanok je z tej istej stranky. Co Vy na to? A co my s tym mame robit, ze Ste to tu dali? Ak Ste tu dali 1 clanok, tak urcite nan musite mat nejaky nazor a rovnako tak aj na clanok druhy z tej istej stranky, takze sem s nimi. A preco? Lebo Ste tuto temu zalozili. Tak sa k nej aj vyjadrite a este aj k tomu druhemu clanku, lebo aj ten je z tej istej stranky, z ktorej je ten prvy clanok. Pôvodne zaslal sinceretly - 30 apríl 2014 : 10:20:30
Ja som to sem postol preto, aby si to ľudia prečítali, aby sa článok rozširoval, proste mi ide o objektivitu. No narážal som hlavne na fakt, že mnohí si myslia, aké je Turínske plátno dokázateľne autentické...tak mi ide o druhú stranu mince, nehľadaj za tým nejaký útok alebo čo... Ja si samozrejme myslím, že článok j objektívny a preto som ho sem dal.
Myslím si, že oba články poukazujú na fakt, kam dokáže zaviesť človeka slepá viera a fanatizmus. |
Počet príspevkov: 381 ~
Člen od: 14 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 14 máj 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 apríl 2014 : 19:31:45
|
Mas pravdu v tom, ze treba skumat a hladat.
A ak niekto nieco hlada, musi vediet, co hlada.
Ja som chcel najst pravdu a nasiel som ju.
Kto hlada, najde.
Pri hladani pravdy netreba prehliadat pravdu. Lebo ak raz niekto chce nieco najst tak to proste najde, ale najde to len vtedy, ak to najst aj naozaj chce, v opacnom pripade to jednoducho nenajde. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 máj 2014 : 03:46:45
|
Neviem, či je rozumné čítať ten článok, nakoľko obsahuje jednoznačné nepravdy, prípadne veci, ktoré boli ako vedecké fakty napadnuté a vyvrátené. citácia: V skutočnosti nikdy nejestvoval dobrý dôvod myslieť si, že Turínske plátno vzniklo akýmkoľvek iným spôsobom, než šikovnými rukami umelca. Plátno totiž prepadá v kľúčových testoch pravosti. - neexistuje žiadna indícia, žeby tento objekt existoval pred 14. storočím Napríklad toto tvrdenie je už niekoľko rokov (ak nie desiatky rokov) vyvrátené. Existujú dôkazy, že plátno pochádza z obdobia okolo začiatku nášho letopočtu = spôsob, akým bolo plátno tkané = pele rastlín, ktoré rástli v tej dobe = plátno bolo vystavené v 14. storočí pôsobeniu silného tepla v dôsledku požiaru, čo jednoznačne treba brať do úvahy pri skúmané veku uhlíkovou metódou (pri skúmaní plátna sa to do úvahy nebralo) = na skúmanie pravosti plátna uhlíkovou metódou boli zobrané vzorky zo záplaty, z tej časti plátna, ktorá bola po požiari poškodená a zaplátaná, čiže z látky naozaj datovanej do 14. storočia.
Toto len z hlavy, ostatné som ani nečítal. Otázkou je, kto a prečo takéto veci rieši stále dokola bez toho, aby akceptoval námietky vedcov proti záverom v minulosti verejne publikovaných. Dokumentov je na internete dosť, treba len hľadať.
|
RKC |
Počet príspevkov: 1076 ~
Člen od: 01 február 2006 ~
Posledná návšteva: 19 júl 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 máj 2014 : 06:18:29
|
citácia: = na skúmanie pravosti plátna uhlíkovou metódou boli zobrané vzorky zo záplaty, z tej časti plátna, ktorá bola po požiari poškodená a zaplátaná, čiže z látky naozaj datovanej do 14. storočia. Toto len z hlavy... Pôvodne zaslal Mx - 06 máj 2014 : 03:46:45 toto je samozrejme loz, vedci odoberajuci vzorky pri protokolovani metody odberu jednoznacne uviedli ze vyvinuli velke usilie aby odobrali vzorku z povodnej cast platna http://www.shroud.com/nature.htm
co je ale zaujimavejsie je to, ze takmer cely tim "vedcov" (STURP) z 80. rokov ktori "vyskumali" ze platno je autenticke, bol vyskladany z krestanskych fundamentalistov (pomer bol 39 z 40 krestanskych fundamentalistov) |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 máj 2014 : 09:55:38
|
Plátno je pravé. Existuje o tom celá kniha (názov už neviem). Z nej jasne vyplýva, že akýkoľvek iný spôsob vysvetľovania desiatok podrobností by bol samo osebe väčší zázrak ako prosto veriť, že je to Ježišov rubáš. To však odporci nemôžu zniesť. Oni sú tí, ktorí ťahajú za kratší koniec. Pretože, aj keby nebolo pravé, pre kresťanov sa tým absolútne nič nemení na ich viere. (ale ak pravé je, bláznovstvo je zotrvávať na nevere....) |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 máj 2014 : 10:19:11
|
A este k tomu platnu - co som videl o tom dokumenty, tak ten obraz co vznikol ze to nie je ziadna farba a ze to cim to je "namalovane" ze to nie je ani v tej latke ani niekde mimo tej latky ale ze akoby sa to tesne nad tou latkou vznasalo - proste ten cely obraz Jezisovho tela.
Ako vysvetlis toto, guest? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 máj 2014 : 12:49:49
|
citácia: Plátno je pravé. Existuje o tom celá kniha (názov už neviem). Z nej jasne vyplýva, že akýkoľvek iný spôsob vysvetľovania desiatok podrobností by bol samo osebe väčší zázrak ako prosto veriť, že je to Ježišov rubáš. To však odporci nemôžu zniesť. Oni sú tí, ktorí ťahajú za kratší koniec. Pretože, aj keby nebolo pravé, pre kresťanov sa tým absolútne nič nemení na ich viere. (ale ak pravé je, bláznovstvo je zotrvávať na nevere....) Pôvodne zaslal slovenka - 06 máj 2014 : 09:55:38
Noze daj aspon jeden relevantny zdroj, ze Vatikan povazuje Turinske platno za prave, aspon jeden prosim ...
ak nemas , mlc zena ...
1Kor 14,34
Po provedení radiouhlíkových testů v roce 1988 Vatikán prohlásil, že plátno není pravé. Přesto dále říká, že je hodné náboženského uctívání. K vědeckému zkoumání plátna papež Jan Pavel II v roce 1998 prohlásil: "Protože se zde nejedná o záležitost víry, nemůže sama církev zodpovědět tuto otázku. Svěřuji tuto úlohu vědcům, aby pokračovali ve výzkumu, aby našli správné odpovědi na otázky spojené s tímto plátnem."
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 máj 2014 : 17:43:59
|
presne tak - keby si boli vo vatikane na 100% isti auentickostou platna, tak by mu venovali omnoho viac pozornosti
"Z nej jasne vyplýva, že akýkoľvek iný spôsob vysvetľovania desiatok podrobností by bol samo osebe väčší zázrak ako prosto veriť, že je to Ježišov rubáš." cize zazrak je pravdepodobnejsi nez ludsky vytvor bez ohladu na sposob vyroby? nuz na tebe by sa occamova britva riadne vystrbila, Slovenka |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 máj 2014 : 17:45:30
|
citácia: A este k tomu platnu - co som videl o tom dokumenty, tak ten obraz co vznikol ze to nie je ziadna farba a ze to cim to je "namalovane" ze to nie je ani v tej latke ani niekde mimo tej latky ale ze akoby sa to tesne nad tou latkou vznasalo - proste ten cely obraz Jezisovho tela. Ako vysvetlis toto, guest? Pôvodne zaslal sinceretly - 06 máj 2014 : 10:19:11 dokumenty, ktorymi sa ty krmis nie su hodne serioznej odpovede |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 máj 2014 : 20:52:48
|
Zaujimave. A pritom to co som napisal tak aj to patri k vyskumu, ktory bol a ktory si okomentoval, ale toto okomentovat nechces (tuto cast vyskumu-k tamtej si sa vyjadril, a k tejto uz nie). O niecom to svedci. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 08:35:55
|
Gyest, saxsax - chcabé reakcie. potvrdzuje to le to, čo som písala. Len tak zp srandy - ako vysvetlíte ten v dnešnej dobe s dnešnými technológiami nevytvoriteľný obraz? A z iného súdka - Guadalupe. Ako vysvetlíte obraz - negatív, v zreničke obrazu P. Márie pred 100 rokmi? Teraz by to nik nedokázal..... Tak, zapotte sa.... Pritom, hovorím, aj bez zázrakov by naša viera stála na pevných základoch..... Máte smolu... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 09:11:42
|
citácia: Plátno je pravé. Existuje o tom celá kniha (názov už neviem). Z nej jasne vyplýva, že akýkoľvek iný spôsob vysvetľovania desiatok podrobností by bol samo osebe väčší zázrak ako prosto veriť, že je to Ježišov rubáš. To však odporci nemôžu zniesť. Oni sú tí, ktorí ťahajú za kratší koniec. Pretože, aj keby nebolo pravé, pre kresťanov sa tým absolútne nič nemení na ich viere. (ale ak pravé je, bláznovstvo je zotrvávať na nevere....) Pôvodne zaslal slovenka - 06 máj 2014 : 09:55:38
Aha, takže keď o niečom vyjde kniha, tak to musí byť okamžite seriózne...vieš koľko existuje kníh takých, ktoré určite neuznávaš ?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 09:12:57
|
citácia: A este k tomu platnu - co som videl o tom dokumenty, tak ten obraz co vznikol ze to nie je ziadna farba a ze to cim to je "namalovane" ze to nie je ani v tej latke ani niekde mimo tej latky ale ze akoby sa to tesne nad tou latkou vznasalo - proste ten cely obraz Jezisovho tela. Ako vysvetlis toto, guest? Pôvodne zaslal sinceretly - 06 máj 2014 : 10:19:11 Aké dokumenty ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 09:19:10
|
citácia: Gyest, saxsax - chcabé reakcie. potvrdzuje to le to, čo som písala. Len tak zp srandy - ako vysvetlíte ten v dnešnej dobe s dnešnými technológiami nevytvoriteľný obraz? A z iného súdka - Guadalupe. Ako vysvetlíte obraz - negatív, v zreničke obrazu P. Márie pred 100 rokmi? Teraz by to nik nedokázal..... Tak, zapotte sa.... Pritom, hovorím, aj bez zázrakov by naša viera stála na pevných základoch..... Máte smolu... Pôvodne zaslal slovenka - 07 máj 2014 : 08:35:55
Na základe čoho tvrdíš, že ten obraz ej nevytvoriteľný ? Za to, že to napísal nejaký fundamentalista ? No tak okolo Guadalupe koluje mnoho mýtov, toto je jeden z nich. Ak by sme sa bavili o Guadalupe (čo samozrejme nechcem, lebo toto je iná téma), museli by sme si prejsť cez históriu (ktorá kresťanom vôbec nenahráva), až po moderný výskum (kde kolujú pekné hlúposti, od údajných výskumníkov z NASA až po toto...) http://web.katolik.cz/feeling/images/image212.jpg toto prosím pekne nie je nič iné, ako predstavivosť.
Inak, historici s najväčšou pravdepodobnosťou už vedia aj kto ten obraz namaľoval. Len na to by si musela odoberať vedecké a historické publikácie.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 16:32:35
|
citácia: Gyest, saxsax - chcabé reakcie. potvrdzuje to le to, čo som písala. Len tak zp srandy - ako vysvetlíte ten v dnešnej dobe s dnešnými technológiami nevytvoriteľný obraz? A z iného súdka - Guadalupe. Ako vysvetlíte obraz - negatív, v zreničke obrazu P. Márie pred 100 rokmi? Teraz by to nik nedokázal..... Tak, zapotte sa.... Pritom, hovorím, aj bez zázrakov by naša viera stála na pevných základoch..... Máte smolu... Pôvodne zaslal slovenka - 07 máj 2014 : 08:35:55 nevytvoritelny obraz je prisilne oznacenie, moze ist o nejaku zabudnutu techniku z minulosti (tak ako je zabuduta technika vyroby damaskovej ocele a nikomu sa zatial nepodarilo verne zreprodukovat tuto techniku)
mas pravdu guadalupe je z uplne ineho sudka - tvrdenia o vlastnostiach tej malby su uplne blaznive a patria presne do toho sudka odkial je tvar na Marse - pareidolia a wishfull thinking
vasa viera stoji jedine na vasej predstavivosti |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 16:58:22
|
A ževraj tej manne Márii na obraze namerali tep...to by ma zaujímalo, akí fundamentalistickí fanatici toto skúmali. Lebo ja osobne si myslím, že musia na niečom fičať.... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 18:20:06
|
citácia: Gyest, saxsax - chcabé reakcie. potvrdzuje to le to, čo som písala. Len tak zp srandy - ako vysvetlíte ten v dnešnej dobe s dnešnými technológiami nevytvoriteľný obraz? A z iného súdka - Guadalupe. Ako vysvetlíte obraz - negatív, v zreničke obrazu P. Márie pred 100 rokmi? Teraz by to nik nedokázal..... Tak, zapotte sa.... Pritom, hovorím, aj bez zázrakov by naša viera stála na pevných základoch..... Máte smolu... Pôvodne zaslal slovenka - 07 máj 2014 : 08:35:55
len tak zo srandy, daj konecne relevantny dokaz ze Tutinske platno je prave, ze Vaikan ho povazuje za prave .... inak len tliachas sprostosti
Mas smolu ...
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 18:23:07
|
citácia: mas pravdu guadalupe je z uplne ineho sudka - tvrdenia o vlastnostiach tej malby su uplne blaznive a patria presne do toho sudka odkial je tvar na Marse - pareidolia a wishfull thinking vasa viera stoji jedine na vasej predstavivosti Pôvodne zaslal guest636 - 07 máj 2014 : 16:32:35
presne, a dajte si pritom pozor, lebo ludska hlupost je nekonecna
http://cestovanie.aktuality.sk/clanok/1753/putnici-oslepli-vo-viere-ze-uvidia-pannu-mariu/
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 22:25:29
|
Nemám problém aj je turínske plátno pravé a nemám problém ani v prípade, že je pravé ale nie Ježišove, dokonca ani v prípade, ak ide o podvrh.
Sú veci, nazvem ich zázrakmi, ktoré ľudia nedokážu vysvetliť, napríklad niektoré Eucharistické zázraky. 6 kvapiek krvi váži rovnako ako každá jedna z nie, takže sa nedeje klasický prípad rovnosti súčtu hmotností častí vs. spoločná hmotnosť častí.
Viera katolíka nie je založená na takýchto zázrakoch.
Pokiaľ ide o turínske plátno. Existujú dokumenty, išli napríklad aj na STV, kde je jasne vidieť, odkiaľ boli odobrané vzorky. Ak sa chceme dopátrať pravde, museli by sme sa pustiť do výskumu sami a hlavne dohliadať na celý proces a dostatočne zabezpečiť anonymizáciu vzoriek, aby sme sa vyhli zaujatosti, lebo pravdou je, že zaujatosť je na oboch stranách.
Pravdou je, že na turínskom plátne je negatívny obraz tváre muža. Negatív ale ľudia v tej dobe nepoznali. Je dnes pre vedu problém to vysvetliť.
A k tomu stanovisku Vatikánu k výskumu. Vzhľadom na to, že naša viera nestojí na turínskom plátne, Cirkev akceptovala výsledky výskumu. Nie som si úplne istý, že je stanovisko Vatikánu prezentované úplne. Ja som sa stretol v tým, že výrok volne citovaný znie asi takto: "vna základe vedeckých skúmaní sa to javí, že Turínske plátno nie je originál Ježišovho pohrebného rúcha, no stále ostáva priveľa otvorených otázok, na ktoré musí veda odpovedať."
Niektorí aj neveriaci vedci vyslovili pochybnosti=námietky o spôsobe získania vzoriek (ja si ich vážim, lebo sa správajú ako ľudia, ktorým ide naozaj o pravdu). Toto odvtedy nikto nevyvrátil. Nikto ma nepresvedčí, po tom, čo som zažil za čias budovania socializmu "súdruhov z NDR" a v časoch budovania kapitalizmu "keď americkí vedci zistili", že aj okolo skúmania pravosti plátna neboli veľmi silné záujmové skupiny aj vnútri samotnej Cirkvi, ktoré si silne želali negatívny výsledok skúmania a naopak aj veľmi silno želali pozitívny verdikt. Tiež si treba uvedomiť, že aj súčasná veda je omylná, a môže sa ukázať, že niektoré postupy pri skúmaní zanášali do skúmania príliš veľké systémové chyby, o ktorých dnes ešte nevieme.
Viem si dokonca nielen dobre predstaviť ale pochopil by som aj motívy, prečo by mohol aj samotný Boh pripustiť takéto znejasnenie situácie a to aj v prípade, že je plátno naozaj pravé rúcho, v ktorom bol Ježiš pochovaný.
Teším sa napríklad na vysvetlenie, ako sa dostal negatív tváre na plátno a ako je možné, že ostal toľko rokov zachovaný aj napriek tomu, že by mal byť z krvi (vedci vraj určili krvnú skupinu, ale nie som si teraz týmto istý). Ak teda akceptujem, že je to plátno minimálne z 14. storočia. V tej dobe namaľovať negatívny portrét a ešte krvou, proste sila. Myslím, že je ohľadom turínskeho plátna ešte kopec nejasných veci. |
RKC |
Počet príspevkov: 1076 ~
Člen od: 01 február 2006 ~
Posledná návšteva: 19 júl 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 máj 2014 : 23:29:21
|
Skupina je AB ( ako aj eucharist. zázr.) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 máj 2014 : 05:57:47
|
Tých hrudiek krvi v Lanciano je päť; symbolizujú päť rán Ježišových - nohy, ruky a bok. Podľa meraní hmotnosti majú v akejkoľvek kombinácii počtu rovnakú váhu. Tí čo tomuto neveria obviňujú mníchov z podvodnej manipulácie s relikviou, alebo spochybňujú serióznosť jej vedeckého skúmania.
Vzhľadom na to čomu bola vystavená plachta na Ježišovom tele počas jeho premeny sa ani nedivím že plátno je o dosť mladšie, vlastne by som sa nedivil keby mu aj nenamerali žiadny vek... Okrem toho sa jeho omladenie pripisuje aj bežným vonkajším vplyvom, napríklad že bolo v stredoveku vystavené vysokej teplote, splodinám horenia a parám striebra pri požiari. |
http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg |
Počet príspevkov: 1460 ~
Člen od: 14 september 2013 ~
Posledná návšteva: 25 marec 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 máj 2014 : 08:33:27
|
citácia: Sú veci, nazvem ich zázrakmi, ktoré ľudia nedokážu vysvetliť, napríklad niektoré Eucharistické zázraky. 6 kvapiek krvi váži rovnako ako každá jedna z nie, takže sa nedeje klasický prípad rovnosti súčtu hmotností častí vs. spoločná hmotnosť častí. Pôvodne zaslal Mx - 07 máj 2014 : 22:25:29 no vies, ak niekto tvrdi taky nemysel o hmotnosti aky sa tvrdi o tych piatich kuskoch tkaniva, na zaklade "merania" z roku 1574, tak sa s nim nemam o com bavit pokial tie iste vysledky nedostane pomocou modernych merani
moderne merania (posledne v roku 1981) ukazali len to, ze ide o ludske tkanivo - nic viac a nic menej - lenze ak o nejakom tkanive prehlasis, ze je ludske, tak z toho ziadnym sposobom nevyplyva, ze ide o eucharisticky zazrak z roku 700 |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 máj 2014 : 08:35:06
|
citácia: Viem si dokonca nielen dobre predstaviť ale pochopil by som aj motívy, prečo by mohol aj samotný Boh pripustiť takéto znejasnenie situácie a to aj v prípade, že je plátno naozaj pravé rúcho, v ktorom bol Ježiš pochovaný. Pôvodne zaslal Mx - 07 máj 2014 : 22:25:29 tvoj boh je podvodnik? |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 máj 2014 : 08:52:25
|
citácia: Pokiaľ ide o turínske plátno. Existujú dokumenty, išli napríklad aj na STV, kde je jasne vidieť, odkiaľ boli odobrané vzorky. Ak sa chceme dopátrať pravde, museli by sme sa pustiť do výskumu sami a hlavne dohliadať na celý proces a dostatočne zabezpečiť anonymizáciu vzoriek, aby sme sa vyhli zaujatosti, lebo pravdou je, že zaujatosť je na oboch stranách. Niektorí aj neveriaci vedci vyslovili pochybnosti=námietky o spôsobe získania vzoriek (ja si ich vážim, lebo sa správajú ako ľudia, ktorým ide naozaj o pravdu). Toto odvtedy nikto nevyvrátil. Nikto ma nepresvedčí, po tom, čo som zažil za čias budovania socializmu "súdruhov z NDR" a v časoch budovania kapitalizmu "keď americkí vedci zistili", že aj okolo skúmania pravosti plátna neboli veľmi silné záujmové skupiny aj vnútri samotnej Cirkvi, ktoré si silne želali negatívny výsledok skúmania a naopak aj veľmi silno želali pozitívny verdikt. Pôvodne zaslal Mx - 07 máj 2014 : 22:25:29
je uplne jasne ze nemas vztah k vede a nemas ani ponatia ako vyskum funguje a uz vobec nevies ako prebiehal tento konkretny vyskum aj napriek tomu, ze som linkol odkaz na metodiku vyskumu |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|