Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Spontanna regresia alebo vzkriesenie?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Svätorečenie Jána Pavla Druhého ano - nie a preco Téma Next Topic: Ježišova rasa
Strana: z 7

sinceretly

Stav: offline

Odoslaný - 22 január 2014 :  15:56:08  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Podme si zopakovat ten pojem, co to znamena:
citácia:
Spontanna regresia - znie to vedecky dostojne ale znamena to, ze netusim co sa stalo.

A teraz citajte toto:
,,Ak uprostred pochybnosti skutocne hladas zachranu od Boha, Bohu to nevadi, lebo nakoniec ta tvoja pochybnost pritiahne blizsie k Nemu. V nepohodlnych dlhotrvajucich situaciach, ako su: choroba, tazkosti, chudoba a tomu podobne - clovek je zrejme pokusany, aby pochyboval o svojej schopnosti a ochote pomahat. To, co clovek predtym vo svojom zivote nezakusil, posobi uzkost, starost, paniku a pochybnost vo viere. Premoz svoju pochybnost! Pochybnost moze byt hriechom, ak ta odvadza od Boha - K pochybovacnosti, cynizmu a dalej: k zatvrdeniu srdca. Ak prides blizsie k Bohu, najdes silu doverovat Bohu, a tvoja viera porastie a bude silnejsia. Pochybnost prichadza, ak si dlhsiu dobu prestaneme vsimat vsetky dokazy. Boh dava kazdemu kopu dokazov, aby sme v Neho verili. Ak si das namahu a pozries sa spätne na Bozie zaznamy z tvojho zivota, porastie ti dovera, ktora bude fungovat v terajsej situacii. Tym, ze sa divas na Bozi zaznam z tvojho zivota, porastie ti dovera, ze riesenie je na ceste, - porasties v dovere, ze Boh prelomi tu tvoju doterajsiu situaciu. Zdolaj svoju pochybnost. T. B. Joshua"
zdroj:
citácia:

Sledujte:
citácia:
14 Potom znova zavolal k sebe zástup a povedal im: "Počúvajte ma všetci a pochopte!
15 Človeka nemôže poškvrniť nič, čo vchádza doň zvonka, ale čo vychádza z človeka, to poškvrňuje človeka."
16 Kto má uši na počúvanie, nech počúva.)
17 Keď zanechal zástup a vošiel do domu, učeníci sa ho pýtali na zmysel podobenstva.
18 On im povedal: "Tak ani vy nechápete? Nerozumiete, že človeka nemôže poškvrniť nič, čo vchádza doň zvonka,
19 veď to nevchádza do jeho srdca, ale do brucha a vychádza do stoky?" Tým vyhlásil všetky jedlá za čisté.
20 A pokračoval: "Čo z človeka vychádza, to poškvrňuje človeka.
21 Lebo znútra, z ľudského srdca, vychádzajú zlé myšlienky, smilstvá, krádeže, vraždy,
22 cudzoložstvá chamtivosť, zlomyseľnosť, klamstvo, necudnosť, závisť rúhanie, pýcha, hlúposť.

23 Všetky tieto zlá vychádzajú znútra a poškvrňujú človeka."

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 22 január 2014 :  17:04:05  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
A máte aj niečo k veci?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 22 január 2014 :  17:14:39  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
O co Vam ide? To, co som napisal, je k tejto teme. Tak aky problem?

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 22 január 2014 :  17:37:13  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Opakujete to isté do viacerých tém, nemôžete sa hnevať keď to oponenta začína unavovať...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 730  ~  Člen od: 13 marec 2009  ~  Posledná návšteva: 13 február 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinP

Odoslaný - 22 január 2014 :  18:03:45  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Jednovetne odpaly, glosy a hodnotenia oponentov to je velmi malo na vstup pred Boha.

Nikto tu Boha nedokazuje.

Mozete zazit ake to je byt s Nim, to je vsetko, je to dostupne.
Zazraky a skutky ake opisujeme su prejavy, ktore vam pomozu pripustit Ho ak to sami budete chciet.
Boh je dobry chce byt poznany, dal nam na to sposob a pomaha nam. Kto nieco zazil ten uz vie ale mozete sa odvazit aj vy.
Prajem vam to uprimne. Ak pochybujete je to OK, to je pochopitelne ale nebojte sa skuste to.
Nacuvajte ludom ako ked hladate nie ako ked odmietate. Najst mozete Ziveho a Milujuceho Boha. Uznajte sam, ze On predsa musi stat za to. Za VSETKO.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 641  ~  Člen od: 15 január 2008  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 22 január 2014 :  18:06:59  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:

Opakujete to isté do viacerých tém, nemôžete sa hnevať keď to oponenta začína unavovať...

Ja som sa Vas len slusne opytal, ze o co Vam ide:
citácia:

O co Vam ide? To, co som napisal, je k tejto teme. Tak aky problem?

Preco Ste potom napisal:
citácia:

Ak vy reagujete do roznych tem?

Ved aj ja som zareagoval.

Tak znova: Tak aky problem?

Ste veriaci? Ak ano, neviem preco Ste potom napisali toto vsetko v tejto teme aj napriek vsetkym tym reakciam:
citácia:

Guliver

Odoslaný - 22 január 2014 :  18:16:39  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Nie kažý cíti potrebu sem vypisovať litánie, dávam prednosť stručnej, jasnej a pravdivej výpovedi.

K tým Vašim zázrakom: to až tak málo dôverujete Božej milosti, že jej potrebujete pomáhať pofidérnymi príkladmi? A príklad o "dorastenej nohe" je pofidérny. Boh takto nekoná, nie je to jeho "štýl". V opačnom prípade by sme toho boli častými svedkami napr. v Lurdoch. A nie sme.

A nesnažte sa ma presvedčiť, že nie je dôležité či je to pravda, hlavne, že ľudia uveria. Viera postavená na lži asi nebude to pravé orechové.

MartinP

Odoslaný - 22 január 2014 :  18:47:18  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Paci sa mi, ze Bohu davate kredit.
On kona skor v tych najnecakanejsich prostrediach bohatych na chudobu a nedostatok nez v pompeznosti.
Boh je sucitny a neviem to povedat inak - skromny? spontanny a ma radost z jednoduchosti, vedie k takej laske, neprespekulovanej.
A ako inak On je Pravda vzdy vas bude ucit iba konat pravdivo.
To by bolo co za Boha co by sam seba podvadzal?

Lurdy dnes a vtedy, ked tam poslal svoju mamu sa uz davno nijak nepodobaju.
Pan Jezis v Betleheme vtedy a dnes... iste nemusim pokracovat.

Dnes byva v ciganskej osade, verite mi? Dal som link, nemusite to brat ale je to tak.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 641  ~  Člen od: 15 január 2008  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Guliver

Odoslaný - 22 január 2014 :  21:35:40  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Som rád, že sme sa dopracovali od Zaragozy k cigánom. Predsa len je to overiteľnejšia realita. Skúste o nej presvedčiť kresťanských misionárov, ktorí chodia radšej do Afriky, alebo inam do sveta.

Koki

Odoslaný - 22 január 2014 :  21:42:43  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Tak, Ježiš je dnes medzi chudobnými cigánmi a bezdomovcami...
Lež existuje naokolo aj nemohúcnosť a chudoba nemateriálneho druhu, tá je asi horšia.

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

thorah

Odoslaný - 23 január 2014 :  06:04:51  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
citácia:
Nie kažý cíti potrebu sem vypisovať litánie, dávam prednosť stručnej, jasnej a pravdivej výpovedi.

A nesnažte sa ma presvedčiť, že nie je dôležité či je to pravda, hlavne, že ľudia uveria. Viera postavená na lži asi nebude to pravé orechové.

Pôvodne zaslal Guliver - 22 január 2014 :  18:16:39

S obidvoma odsekmi plne súhlasím.

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

thorah

Odoslaný - 23 január 2014 :  06:08:01  Zobraziť profil  Pridať thorah do zoznamu priateľov
citácia:
Som rád, že sme sa dopracovali od Zaragozy k cigánom. Predsa len je to overiteľnejšia realita. Skúste o nej presvedčiť kresťanských misionárov, ktorí chodia radšej do Afriky, alebo inam do sveta.

Pôvodne zaslal Guliver - 22 január 2014 :  21:35:40

Viem že sú ľudia ktorí nyslia aj na našich spoluobčanov

morituri te salutant

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 337  ~  Člen od: 15 december 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 23 január 2014 :  09:38:12  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
A co poviete na toto?:

STV 2 - Moj pribeh - Zemiaky uz nekradneme
citácia:

Tu su dalsie svedectva v pripade zaujmu:
citácia:

Toto davali na STV 2.

Ak tu zas niekto napise nieco ohladom youtube videi, tak to bude o niecom svedcit.

Lebo najprv to islo na STV 2 a potom to dali na youtube.

Zaujima ma, ze ti, ktori neveria youtube videam, ze ak by to davali na STV 2, ze ci by tomu uverili. A ak by islo to iste na youtube, ci by tomu uverili tiez.

A ak ano, tak aky problem? Este je tam aj logo STV 2 - je to jasne, ze to islo na STV 2, tak aky problem?

Guliver

Odoslaný - 23 január 2014 :  10:00:50  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
citácia:
A co poviete na toto?: STV 2 - Moj pribeh - Zemiaky uz nekradneme
citácia:

Nerozumiem čo ste tým mysleli (v kontexte tejto témy), alebo akú reakciu očakávate. Komenáre ste si mohli prečítať priamo na stránke pod tým videom.

sinceretly

Odoslaný - 23 január 2014 :  10:26:06  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
To su rozne svedectva. Kto hlada, najde.

Takze ak Vas to zaujima, pozrite si viac svedectiev.

Su ludia, ktori vykrikuju vsade, ze chcu vidiet zazraky a to, ze Boh existuje...

A namiesto toho, aby otvorili oci a zacali to hladat, tak vykrikuju, vykrikuju.

Je to nieco takehoto ako ked niekto caka na to, nez mu spadne jablko zo stromu. Namiesto toho, aby vstal, zobral si to jablko a zjedol ho caka, kym mu nespadne zo stromu.

A ak mu uz aj spadne, tak argumentuje, ze spadlo prilis daleko, aj ked mal vedla seba palicku.

Potom ked mu spadne dalsie blizsie k nemu, tak zase argumentuje tym, ze ho boli ruka alebo co mu je, ze to mu musi spadnut rovno do ruky a ked mu spadne rovno do ruky, tak este ani vtedy to nie je v poriadku, tak potom mu to jablko spadne na hlavu a to jablko ho zabije.

Tak sa sprava Boh k tym, ktori Ho provokuju.

Bozia trpezlivost je velka, ale nie je nekonecna, aby to bolo spravodlive.

Kazdy dostane to, co mu patri, kazdy to, co si zvoli, bude aj mat, aby to bolo spravodlive, Boh nenecha nic bez trestu, lebo On nenavidi popieracov pravdy, lebo On je Pravda a kazdy, kto popiera pravdu, popiera Jeho a kazdy, kto nerobi pravdive a spravodlive zavery, tak taky je jeho postoj k Bohu, tak sa sprava k Pravde samotnej - k Bohu.

Treba byt opatrny, to ano, treba skumat, to ano, ALE netreba prehliadat pravdu, netreba ju popierat, lebo to Boh nenavidi.

Bohu sa velmi paci, ak si davame pozor, ak starostlivo skumame, ale nenavidi, ak pravdu prehliadame a popierame ju.

Kazdy hriech ma svoje nasledky. Aj popieranie pravdy, lebo kazdy, kto popiera pravdu, popiera samotneho Boha.

Guliver

Odoslaný - 23 január 2014 :  10:36:30  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Zjavne ste prehliadli ako vznika táto téma: nikto tu nevykrikoval, že chce vidieť zázrak. Ale presne naopak: niekto tu začal predkladať svedectvá o "zázrakoch" ako spôsob dokazovania a na to sa nedá nereagovať.

A už by ste sa mohli naučiť, že menej je veľa krát viac.

sinceretly

Odoslaný - 23 január 2014 :  11:39:04  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Kazda akcia ma svoju reakciu.

Tato tema je reakciou na poziadavky ludi, ktori chceli vidiet, tak teraz maju tu moznost a je len na nich, ako na to zareaguju.

=> treba pozerat aj do historie. Ved aj tato tema je reakciou na akcie a nie akciou.

Treba citat poriadne.

Vy Ste tu novy, takze u Vas sa to da este pochopit, horsie by to bolo, ked by tu nieco takehoto napisal niekto, kto uz vie aj o tych predoslych akciach a tuto temu povazuju za reakciu na tie akcie.

Guliver

Odoslaný - 23 január 2014 :  13:38:26  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Poprosil by som aby ste ma nepoučovali ako mám čítať, ak s tým sám máte vážne problémy.

Áno svedectvá sú rôzne aj takéto, čo poviete?
http://www.advojka.cz/archiv/2007/29/romovia-prebudeni-straznou-vezou

MartinP

Odoslaný - 23 január 2014 :  14:22:59  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Vratme sa k zmyslu temy, niekto chce silou mocou tvrdit, ze SVETKO co podla veriacich udajne robi Boh su bud rozpravky, omyly alebo zdanie a veda to vysvetli.

Vraj ak nedame poriadny zazark niet o com. Pritom vsak zaroven vie, ze neexistuje objektivny dokaz Boha
teda ani zazrak toto neposkytne. Navyse sa spolieha na to ze zazraky su udalosti mimo moznosti nasej fyziky a dokazte ze toto je taka vec...

Prosto niekto sa chce hrat na mudreho a duchovne ostava na dne.

Napriek vsetkemu co je aj mne jasne je ti uplne ina vec ktora sa da zo zazraku ziskat. Podpora pre vieru.

Ten kto chce ostat trpaslikom a tvarit sa ako bude krestanov skusat z nemozneho, moze ostat duchovnym trpaslikm aj ked je to jeho vlastna skoda. Je to v jeho slobode a dodam aj v jeho malosti.

Deje sa totiz toze evidenmtne veci sa nebudu posudzovat z toho pohladu ktory dusu dviha ale z pohladu nejak to predsa musi ist zrusi snad to nie ej naozaj zazrak. A hlada sa diera vo formalnej stranke. Duchovny uzitok je nula.

Kto vsak pozna evanjelia a tusi kto JE BOH ma dalsi bod k dobru.
Lazar vstla vzkrieseny a bola to taka sila ze zidia sa obracali k Jezisovi a velrada preto chcela nevinneho Lazara dat zabit!

Preco ?

Lebo zil. Boli pri tom ked sa to stalo a dobre vedia, ze Lazar nema ziadnu "vinu".

Co si myslia dnesni skeptici vteedajsi farizrizeji prii hrobe pred vlozenim Lazara dnu ho videli v jeho chorobe ho videli a pri vzkrieseni ho videli.
Bol to zazrak?

Nie je to dokaz Boha? Opat ta ista pasca formalen nedostatky ak nieco chcem pospinit nieco si uz vymyslim...
Co to vravi o Jezisovi - Ja som Vzkriesenie a Zivot.
Ked uveris uvidis Bozu slavu.

Takze pomahame si navzajom k tomu klucovemu : uverit. Nepovedal ked mi dokazes ako som to urobil ale ked vo mna uveris, ked mne uveris - to hovori Jezis. Toto je kluc k videniu aku slavu ma BOH - aky je velky, ako je Nim vsetko dobre robene a udrziavane ako mu mame za co byt vdacni a ako nas On, plnost Lasky, stale naplno miluje...
Mna napno aj teba naplno.

Guliver

Odoslaný - 23 január 2014 :  15:17:56  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Ak chcete niekoho presviedčať bolo by osožné sa aspoň pokúsiť vžiť do jeho postoja, ak už nie pochopiť prečo ho zastáva. To čo je pre Vás nad slnko jasnejšie zjavne pre iných nie je. A nemyslím, že je Vašou úlohou to tvrdohlavo presadzovať, i keď máte pocit, že je to pravda. Naschvál píšem pocit, pretože ani príklad Lazára nie je najšťastnejší. Alebo poznáte niekoho kto uveril v Boha keď si prečítal príbeh o Lazárovi? Resp. prečo ho značná časť ľudstva nepovažuje za až tak zrejmý - sú to všetko hlupáci a ignoranti? Nie, majú na to právo a keby ste si o problematike naštudoval viac tiež by ste korigoval svoj postoj. Ani za Ježišovho života to nebolo inak. Veď to poznáte: Opýtal sa ich: "Za koho ma pokladajú zástupy?" Oni mu odpovedali: "Za Jána Krstiteľa, iní za Eliáša a iní hovoria, že vstal z mŕtvych jeden z dávnych prorokov." A to mali byť svedkami zázrakov. A čo povedal Petrovi? "Blahoslavený si, lebo ti to nezjavilo telo a krv, ale môj Otec, ktorý je na nebesiach."

MartinP

Odoslaný - 23 január 2014 :  17:54:36  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Teraz diskutujeme k veci.
Ano vlastne sa pytate na ten moment ked clovek uveri.
Vyhlasujete ho za milost a je to milost ale v tom, ze tento dar viery mame uz dany odkedy sme. Schopnost verit nam bola dana do vienka. Je to nastroj ale az ked sa namieri na Boha dostane aj spravnu napln a sposobi udivujuci ucinok.

Tie zazraky co su tu sluzia len na to aby to hlboke v nas - nasa dusa - mala material na com sa zachytit a svoju tuzbu po Pravde a Laske nasmerovat. Vidiet tieto velke skutky pomaha pomenovat pre seba kto je ten na koho cakam: BOH aj ked Ho este nepoznam.

Obycajne to moze sposobit osobne volanie: AK SI, PROSIM TA, DAJ SA MI POZNAT a ked dusa takto zavola a je skutocne uprimna ostane v postoji ocakavania odpovede.

Toto je uz urcita nadej a nasmerovanie aspon malej viery k Nemu. Tak sa otvara priestor pre Boha, pre nase precitnutie v Nom. On je otvoreny ale my si nepripustame, ze mozeme byt s Nim spojeni a ked sa to stane tak je to sok lebo sa to udeje V NAS. DNU.
On je s nami spojeny v nasom vnutri. My sme s Nim a On s NAMI, AKOBY PADLA STENA A NASTANE KOMUNIKACIA, VO VNUTRI.
citácia:
Moj bracek ked pocitil ako sa do Neho vlieva a doslova ho zaplavuje akoby husty med tepla a zaroven prenikava laska - tekuta LASKA ho zalievala od spiciek zdvihnutych ruk az po paty noh a zrazu tak plakal ako nikdy v zivote.
Potom volal "Toto si ty ? A ja som ta tak urazal!"
Poznal, ze Boh ho Miluje a rovnako kazdeho a takto neuveritelne silno a vrucne. Doslova ho naplnil sebou, bol s nim, Boh bol v nom, v sebe mal Boha. Je to velmi osobne.

Opytal sa: Boze kde si bol cely ten cas?
A odpoved bola: Cely cas som pri tebe a ty si ma nevolal.

Toto mu zlomilo srdce. LASKA doslova stale s nami a my uplne zatvrdeni, hresime a nicime si to co je mozne zit s Nim tak ako to prave citi. Aky obrovsky rozdiel, co zijeme a co mozeme zit!

Okrem toho okamzite zazil uplne oslobodenie od nutkavej zavislosti na sexe. Skutocnu slobodu.

Dodnes nedokaze hovorit o tomto zazitku inak ako so slzami v ociach a nevladze pritom rozpravat lebo spomienka na Lasku posobi, ze to musi predychat. Plac od dojatia a pohnutia nad tolkou dobrotou a prijatim ho premaha.

Tomuto predchadzalo uprimne priznanie, ze so sexom ma vazny problem. To si uvedomil. A iba preto, ze bol uprimny a vyznal to pred tym, ktoreho ani poriadne nevedel verit stalo sa to co opisujem.

Ked to vezmes akokolvek toto nie je ziadny dokaz Boha ani nejaky rukolapny zazrak hoci sa uskutocnila skutocna premena cloveka. Tam na mieste kde prave stal sa to stalo. Odtial odisiel ako novy clovek celkom iny. Vedel, ze tam poznal Boha a uz Ho celou svojou bytostou miloval.

Zabudol som povedat, ze dovtedy to bol uplne proti Bohu zatvrdeny clovek, zabavac a nenapravitelny suknickar.

Dnes evanjelizuje vsade kde je a vsetkym co robi a robi to uzasne.
Je to moj najmilovanejsi bracek a velmi vela som sa cez neho naucil. Skutocny Bozi dar.
Toto je len jeden z mnohych takychto pribehov.
citácia:
Mame priatelku, ktora nebola veriaca a prisla k sestre na navstevu. U sestry sme bol viaceri krestania ona sa zoznamila a my sme videli, ze jednu nohu vlecie, ze ju boli. Svedcili sme aj jej o Bohu. Chcela pocut ale nevedela uverit. Na druhe rano tam vsak bola opat. Vtedy zo sucitu nad tou bolavou nohou sme jej ponukli modlitbu, ze Pan Jezis ju vo svojich ranach uz uzdravil, ak chce moze to dostat. A ona neveriaca povedala ano. Ked sme sa modlili citila teplo v tele a noha prestala boliet . Overila to a s radostnym prekvapenim vravela, ze ona na to neveri ale je to pravda.

Lenze podstatne bolo ine.
Neskor priznala, ze ked sme sa modlili ona pocitila Boziu lasku.
To je to co mame prezivat a to ju zmenilo. Boh JE Zivy a my sme Jeho milovane deti. Dnes veri v Boha, vie, ze JE MILOVANA.

Opat nemame dokumentaciu. Ale na to clovek vobec nemysli, ani neviete co a ako sa ide stat, dokumentovat cely zivot? Ako to prekvapive zachytit? Jednoducho ked to pride mozeme byt pripraveni a ponukat sa. Co sa udeje je v Panovych rukach ale rozhodne aj v nasom usili a voli byt v tom s Nim. Preto je to take krasne, nie je to byt na spagate ale byt v slobode, verit a ostat vnimavi, poslusni a laskyplni. Nieco sa vzdy moze stat. Cim viac sme v sulade s Jeho volou tym lahsie sa deju prekvapivo presahujuce veci.
Boh nas chce vovadzat do ucinnej lasky.

Kto takto pociti Boha ako neveriaci potom zacne hladat. Jeden z vysledkov je, ze rad chodi do kostola lebo tam objavi Jeho pokoj. Je to ist k Bohu na navstevu do Jeho domu a byt s Nim
a potom ist k sebe domov s Nim a On je s tebou aj v tvojom dome.
Prestala formalna nabozenskost a zacal zivot s Bohom.

Teraz je cas sytit hlad duse Slovom Boha, ucit a pomahat si navzajom.

Guliver

Odoslaný - 23 január 2014 :  18:24:31  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Nemyslím si že citové extázy ktoré opisujete sú dobrým základom viery. Dokonca ani jej sprievodcom. Čím nechcem povedať, že tým ľuďom nedoprajem zbavenie sa závislosti alebo vyliečenie z chorôb. Ak tým ale chcete argumentovať (zázračné vyliečnie, zbavenie sa závislostí,...) zabezpečte si nestranné dobre zdokumentované svedectvo. Nemôže byť predsa problém toto celé urobiť v kontrolovateľnom prostredí (napr. nemocnica) s patričným dohľadom - vylučujúcim podvod či zaujatosť.

MartinP

Odoslaný - 23 január 2014 :  18:39:16  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Ukazal som vam realitu nikto nepotrebuje prevazat bolaveho do nemocnice aby sa videlo. Potrebuje pomoct tam kde je.

Ak potrebujete vidiet studie aj tie su. Odporucam vam siahnut po svedectvach zo zivota knaza E. Tardiffa. Napisal knizocku Jezis zije je aj na webe na stiahnutie, potesi vas a aj pobavi lebo pise s humorom.

Ak chcete viac, skuste asi dohladat ako sluzil John Graham Lake.
To je dalsi silny priklad sluzby uzdraveniami. Tito dvaja mali aj dokumentaciu k uzdraveniam, lebo ludia chceli aby sa vedelo co sa im stalo.

Vysie som pisal aby ste videli ake je to ked sa nieco stane, nie aby som dokazoval. Odporucam vam prestat s formalizovanim na sposob dajte mi dokazy. To je iba slepa ulicka.

Zacnite v sebe lebo je to vzdy osobne. Precitajte si ako s udial ten prvy priklad obratenia. Ziadne studie ale priznanie pred sebou a prosba o pomoc namierena k Bohu: BOZE, AK SI toto .... je skutocne moj velky problem, prosim ta, pomoz mi.

Obratenie sa uskutocnilo z poznania Lasky.
Od tohto neodbocujte nikam, lebo to najdolezitejsie je prave toto.

Dehonestovat plac na citovu extazu vam nepomoze.
Budte ferovi a osobni, sermovat len tak pojmami nikomu nepomaha.

Opisujem, vam posobenie na dusu, ked sa stretne s Bohom.
Plac nie je prajavom citovej lability ale hlboka odpoved duse na poznanie premarnenych rokov ked ste boli urazkou Boha a lutost z tohto poznania vas uplne premoze.
Rovnako neskor, prenikave poznanie, ze teraz som s Nim a ON MA MILUJE prinesie obrovsku radost a opat mozete zazit plac a opat to nie je labilita ale slzy stasia nadherny prejav radosti a ulavy, ze som nasiel skutocne prijatie v Nom.

Guliver

Odoslaný - 23 január 2014 :  18:48:16  Zobraziť profil  Pridať Guliver do zoznamu priateľov
Dochádza k nedorozumeniu - v zásade nepotrebujem, aby ste mi niečo ukazoval či dokazoval. To ale neznamená, že Vám nebudem oponovať, ak budete svoje presviedčanie opierať o nepotvrdené či pofidérne príbehy.

MartinP

Odoslaný - 23 január 2014 :  19:07:59  Zobraziť profil  Pridať MartinP do zoznamu priateľov
Takto nazvat osobnu skusenost je dost trufale.
Tych ludi osobne poznam zazili sme spolu ovela viac ako som vam tu ponukol.

Vazte slova.

Strana: z 7 Previous Topic: Svätorečenie Jána Pavla Druhého ano - nie a preco Téma Next Topic: Ježišova rasa  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06