|
Odoslaný - 04 október 2013 : 14:05:40
|
TO: Gregorius
To, že mi nevidíme dôvody ešte neznamená, že ich nevidí niekto iný.
Boli časy križiackych vojen. Dnes sa už viera nešíri ani nebráni mečom. Doba pokročila. Dnes by Pius IX asi izoloval Cirkev totálne. A postoj k JPII nebol tak celkom pozitívny zo strany sveta.
Napíšem to takto, je podľa mňa rozdiel, keď sa snažím šíriť pravdu s láskou a láskavosťou aj v prípade, že ten druhý pravdu odmieta. Samozrejme, že by sme sa k tomu mohli postaviť aj militantne, no nesedelo by to s Ježišovými slovami o pšenici a kúkoli.
Podľa mňa svätosť v dnešnej dobe spočíva v tom, nebyť sudom octu ale kvapkou medu a napriek tomu mať v sebe "liečivú silu" Božieho Ducha. Poriadky a zúčtovanie nech robí Boh, má na to kompetenciu, moc aj prostriedky. Našou úlohou je ohlasovať vieru, nie súdiť. A ohlasovať nepriateľom sa extra dobre nedá. |
RKC |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1076 ~
Člen od: 01 február 2006 ~
Posledná návšteva: 19 júl 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2013 : 14:15:53
|
Dnes by som dal za priklad sv.Frantiska z Assisi,pretoze aj on videl ake su marne kriziacke vypravy a aku silu ma svedectvo zivota.Sultan Kamil mohol znicit obklucene vojsko kriziakov,no po rozhovore s Frantiskom svoj nazor zmenil a dokonca dovolil frantiskanom vstup na svate miesta.Katolicka viera je predovsetkym o pravom duchovnom zivote a nie o nanucovani pravej viery naailim. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2013 : 16:09:04
|
citácia: TO: Gregorius Boli časy križiackych vojen. Dnes sa už viera nešíri ani nebráni mečom. Doba pokročila. Dnes by Pius IX asi izoloval Cirkev totálne. Pôvodne zaslal Mx - 04 október 2013 : 14:05:40 To Mx Ja som niklde netvrdil že máme vieru šíriť násilím, podla Vás je meč a oheň to ked človek poukazuje na chyby druhých? no ale problém je v dnešňom poňatí lásky a slobody. Láska neznamená toleranciu bludov, ale snahu úprimne a primerane presvedčiť druhých o omyle. Samozrejme ak niekto odmieta vieru, ked mu ju niekto úprimne vysvetluje je jeho problém a takýto človek by nemal byť do nej nútený ani persekvovany aj Ježiš povedal keby cirkev nechcel posluchnúť nech ti je pohan a mýtnik a sv. pavol povedal že heretika napomeň 2 razy a potom sa mu vyhýbaj (list Titovii). a sv. Ján hovorí až zveličujúco ked hovorí že nemáme ani takýchto ludí pozdraviť(2 Jánov list), no nikde nekaze Jezis vrazdit druhych takze ma laskavo neobvinujte ze ja chcem sirit vieru NASILIM to su trochu silne slova, ja som proti nabozenskemu indiferentizmu Pre mňa ekumenizmus v dnešnom ponatí problém je. kedže z katolíckej strany snaha o obrátenie heretikov a modlárov nie je, František to potvrdil pozdravom Mohamedánom ku ich pohanskému sviatku
to som zažil i na vlastnej koži ako heretik ked ma katolík odbavil po úprimnej otázke že či napriek tomu že som bludár možem ísť do neba, že môžem kedže nie je moja vina že nie som katolík. To že jeho povinnosť ma bola poučiť o pravej viere to tu nejdem rozoberať. , skôr je taká tendencia ich utvrdzovať v blude, napr. spoločnými Bohoslužbami, a žial Wojtyla urobil v tomto smere pokroky v negatívnom slova zmysle ako Assissi , návšetva nekat. chrámov. Beriem to že chyby spravil ako každý ale vdaka týmto chybám bol populárny, kedže bol tolerantný aj tam kde nemal byť(kedže nepoučil druhých o blude) Jednoduchí ludia to chápu tak že to znamená že iné náboženstva majú toho istého Boha ako katolíci aj to mám z rozhovorov s ludmi. v starších katechizmoch možno nájsť že návšetva nekatolíckych obradov je ťažký hriech a takisto že čítanie ich biblii sa zakazuje, dnes už akoby bolo všetko Ok. Viete sloboda znamená dobrovolne sa rozhodnutie sa pre dobro. Dnes už i akokeby cirkev sa nedržala tejto zásady a prebrala zásadu že sloboda znamená robenie si čohokolvek, ved i slovo náboženská sloboda v tradičnom poňatí je oxymoron. Kedže vychádzame z princípu ýe kat. viera je pravá a cirkev má nabádť ludí aby sa dobrovolne rozhodli pre dobro, nemože predsa tvrdiť že má človek právo si vyznávať akekolvek náboženstvo. P. S Ak je človek príliš tolerantný voči druhým, tak druhí to zneužívajú a toto možno vidieť na dnešnom stave cirkvi, napríklad šírenie Islámu v Europe, myslíte že ak Mohamedáni získaju náboženskú prevahu že oni budú tolerantní voci krestanom, nebudu kedže ich cielom je mečom šíriť vieru a stačí čítať Korán a hned sa presvedčiť o tomto náboženstve že je zlé. Je mam opravneny strach ze jedneho dna oni budu vdaka tejto toleranci vo vatsine a zacnu prenasledovat krestanov. A oni ako všetci iní modlári a bludári su Ježišovi nepriatelia a prečo by cirkev malá mať falošne rada svojich nepriatelov tym že má vzdávať úctu týmto ludom tým že si má vážiť ich náboženstvo, nemala by sa snažiť skôr o to aby ich spriatelila s Ježišom a tak im preukazat lasku kedze povinnostou jej je milovat nepraitelov ? Mozno som sa tvrdo vyjadril ale to ucila cirkev vzdy ze inoveriaci su Jezisovi nepritelia kym neprijmu prave nabozenstvo. Tu je napriklad citat Frantiska Saleszkeho kedze niekkto tu spomenul sv. Frantiska The declared enemies of God and His Church, heretics and schismatics, must be criticized as much as possible, as long as truth is not denied. It is a work of charity to shout: "Here is the wolf!" when it enters the flock or anywhere else. Filotea časť 3 kapitola 29.
|
Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est. Professio fidei Tridentina |
Počet príspevkov: 196 ~
Člen od: 05 máj 2013 ~
Posledná návšteva: 13 jún 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2013 : 16:47:10
|
Škoda,Gregorius,že v katolíckej viere nehľadáte AKO správne duchovne žiť a nechať sa pretvárať Duchom Svätým,pretože v prostredí KC vanie Duch Svätý v plnej sile a kto sa vydá touto cestou tak je na ceste svätosti. Vy ste sa vydal na cestu akéhosi vyučovania o tom,čo by mal pápež,čo nemal a čo sa robí a nerobí dobre a pritom vám chýba na to tá sila Ducha Svätého,aby ste takto posudzoval.Pretože nie všetko je v katechizmoch a poučkách.A bez Ducha sa vám stanú iba prázdnou literou zákonníctva.V dejinách KC to boli práve svätci,ktorí najskôr žili hlboko duchovne a Boh si ich použil aj na nápravu Cirkvi. Dnešný svätý František z Assisi a mnohí,čo ho nasledovali sú toho príkladom. Hľadajte najskôr v KC to,čo vám ponúka plným priehrštím a čo ste u evanjelikov nemal - Eucharistický život spojený pevne s modlitbou sebazáporom,bojom s vášňami a démonmi.Potom sa vám oči srdca a mysle naučia vnímať to,o čom ste možno doteraz ani netušil. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2013 : 17:03:57
|
citácia: Škoda,Gregorius,že v katolíckej viere nehľadáte AKO správne duchovne žiť a nechať sa pretvárať Duchom Svätým,pretože v prostredí KC vanie Duch Svätý v plnej sile a kto sa vydá touto cestou tak je na ceste svätosti. Pôvodne zaslal Zachariáš - 04 október 2013 : 16:47:10 Omyl ja hladam ako spravne zit a neprijimam vsetko naslepo co ludia hovoria, to ani nie povinnostou katolika vsetko zhltnut. Ked vam poviem ze kedysi som horlivo podporoval ekumenizmus tj. kratko po mojej konverzii ale i na zaklade zivotnej skusenosti som prisiel na to ze je to zle, ze som odivoval Jana Pavla Druheho ale po hlbsom studiu a zamyslani ho uz neobdivujem ale realistickesjie vnimam, viete clovek sa vyvija a to plati i o mne zial ked som sa hlbsie pozrel do vierouky zistil som ze nie vsetko je tak ako ma byt. Mam aj seriozne diskusie za sebou s ludmi a ti ma odbyli ked nevedli kam s konope ze ja obmedzujem Boha ked som sypal katechizmus, kt. aj tak niektori neovladaju, viete viera nie su len emocie to uz Pius x ke odsudil modernizmus jasne povedal. v pascendi gregis .A přece dle učení modernistů má i on{rozum| na vzniku víry podíl. Jakým způsobem, stojí za uváženou. V onom citu, o kterém jsme se již častěji zmínili, zjevuje vraj se Bůh člověku, avšak — protože jest to cit a nikoliv poznání. A Boh predsa zjavil ludom poznanie o sebe i ked ho clovek nepochopi. Ak narazate ze odmietam svateho Ducha tak odmietam charizmaticke obnovy a pod. ale nie sv. Ducha
|
Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est. Professio fidei Tridentina |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2013 : 18:04:29
|
hovorime kazdy o niecom inom,Gregorius.Ja hovorim o pravej krestanskej duchovnosti,ktora je v KC,o zdravom duchovnom zivote,poznavani Bohaa pripodobnovaniu sa Kristovi,ziskavani Ducha Svateho.To sa da ucit od tych,co uz tuto cestu presli a su svati. Vy vsak hovorite o niecom inom a nerozumiete,ze katolik sa lisi od prptestanta prave uplne odlisnym duchovnym zivotom.Mate pred sebou prestrety plny stol duchovneho dobra o akom sa vam u protestantov ani nesnivalo ale vy radsej miesto toho aby ste prijal z nepreberneho mnozstva duchovneho ovocia svatcov,ktori sa stali podobnym Kristovi,idete radsej mudrovat o tom co papezi maju alebo nemaju a aj tak na to nemate a ani mat nebudete. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2013 : 19:04:08
|
citácia: y radsej miesto toho aby ste prijal z nepreberneho mnozstva duchovneho ovocia svatcov,ktori sa stali podobnym Kristovi,idete radsej mudrovat o tom co papezi maju alebo nemaju a aj tak na to nemate a ani mat nebudete. Pôvodne zaslal Zachariáš - 04 október 2013 : 18:04:29 Ja zás neviem ako by sa množstvo svätcov zatvárilo, z ktorých duchovného ovocia čerpám o čo sa nemusíte bát, keby videli v akom stave je svätá cirkev dnes. čo by povedal napr. Ignác z Loyoly keby videl Assissi alebo čo by povedala Terézia Avilská ktorá sa s plačom modlila za protestantov aby sa obrátili od svojich bludov, keby videla ako dokonca si prizvali ich na tvorbu NOMU. Alebo čo by povedal František Saleszký kt. napísal neekumenicku katolícku kontroverziu Omyl ja čítam i životy svätých dal som tu i príklad Vianneyho pozrite sa vyššie dal som to sem x na entú krát a ich diela a porovnávam z dneškom, preto sa nemôžem stotožniť s dnešnými názormi, ktoré avšak nespadajú do kategórie ex - cathedra. Napríklad o Pátrovi Piovi viem, že ked mu ukázali NOm a prehliadol si ho vypýtal si indult a hovoril nech zastavia ten koncil alebo ked odstránili tzv. nemoderné prvky askézy u Františkánov ako ho to vzalo a hovoril že už nás sv. František nepozná ako svojich synov na súde. Našťastie Boh ho zobral skôr z tohto sveta kým to všetko mohol vidieť na vlatné oči v plnej paráde. Nebojte ja nie som sedesvacatista, ale ako Reconquisitator som toho názoru že cirkev má i horšie obdobia a dnes máme take ja som Boh neni, takže sa ma nepýtaje prečo to Boh dopustil, to je akokeby ste sa pýtal prečo Boh dopustil v stredoveku aby sa Borgia alebo Július II stal pápežom ja sa to snažím niekedy prijať že je to tak, no nie vždy mi to ide. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2013 : 20:24:22
|
Dobre,ze ste spomenuli tych svatcov.Viete ako prisli ku svatosti?Ku ktoremu z nich sa chcete rovnat?Oni najprv presli cestou velkeho duchovneho zapaau a ocistovania,kym ziskali take duchovne poznanie od Ducha svateho aby mohli liecit rany na mystickom Kristovom tele.Kam ste dosiel vy, ci ini,ktotych tu menujete?Ako daleko ste dosli na ceste posvacovania? Ste si isty,ze vas Boh povolal ku kritizovaniu Kristovych vikarov a dal vam taku mudrost a autoritu?
O patrovi Piovi toho moc teda neviete.On mal indult pretoze nemohol uz sluzit sv.omsu po stojacky lebo bol na voziku.A tiez ze bol uplne poslusny papezom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2013 : 08:02:30
|
Zachariáš poprosím Vás o jedno, aby ste ma prestali osočovať a domýšlať si o mne veci ktoré nie sú pravda. Ja nie som nijaký vyvolený kt. si namýšla že spasím svet, ja jedine čo robím je že sa modlím za cirkev aby sa k moci dostal pápež typu Pius ix, X ktorý to všetko dá do poriadku. Nahovárať si že dnes v cirkvi je všetko v poriadku nie je správne a je to naivné, Inak odklonil ste sa o témy ja som sa pýtal na iné. P. S. a zadefinujte mi čo je poslušnosť, kedy človek musí posluchať a kedy nesmie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2013 : 12:47:12
|
citácia: P. S. a zadefinujte mi čo je poslušnosť, kedy človek musí posluchať a kedy nesmie. Cirkev putujuca tu na zemi - to su ludia, a my ludia robime chyby, lebo nie sme dokonali, nie vsetci knazi sa riadia tym, co kazu, ale to, ze to robia, este neznamena, ze ich treba odsudzovat, lebo ked by sme boli my na ich mieste, mozno ze by sme urobili este horse veci, ako urobili oni, => ak sudit, tak vzdy len seba, do ostatnych veci nas nic nie je, lebo nemozeme vediet vsetko, Boh nam daroval slobodnu volu - druhych zmenit nemozeme priamo, ale seba priamo zmenit mozeme a prostrednictvom nasho spravania si ludia od nas zoberu priklad, ak sa rozhodnu podla slobodnej vole, ktoru daroval Boh-Otec kazdemu. Vsetko vie iba Boh-Otec, ani Pan Jezis nevie vsetko, a teoreticky potom ani Duch Svaty nevie vsetko, lebo Boh-Otec to takto zariadil. Svedomie je Bozi hlas v nas, ktory nam pomaha - co treba robit a co robit netreba. V Biblii sa pise, ze hlavou zeny je muz, hlavou muza Jezis a hlavou Jezisa Jeho Otec-Boh. => Cirkev sa sklada zo zien a muzov a Jej hlavou je Jezis a hlavou Jezisa Boh-Otec. Jezis Kristus je vtelene Bozie Slovo - Slovo, Ktore vyslovil na pociatku Boh-Otec a Duch Svaty je 3. Bozska osoba, Boh chce, aby sme mali k Nemu blizky vztah a aby sme Ho brali ako priatela, pretoze v Bohu su 3 osoby - Otec, Jeho Syn-Jezis a Duch Svaty a Svata Trojica chce, aby sme mali s Nou osobny laskyplny vztah. Ak Cirkev vedie Boh-Otec, => treba sa riadit Bohom-Otcom a s Bozou (po)mocou zistovat, co pochadza od Boha-Otca a co nie, lebo iba Boh-Otec je Pravda a vsetka pravda (podla Neho) pochadza od Neho. Boh nam daroval mozog a rozum, aby sme premyslali, co je Bohu mile a co nie a este k tomu v kazdom 1 cloveku je svedomie - Bozi hlas v nas, aby to bolo spravodlive - aby sa nikto nemohol vyhovarat, ze on o niecom nevedel. |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2013 : 18:13:33
|
citácia: Zachariáš poprosím Vás o jedno, aby ste ma prestali osočovať P. S. a zadefinujte mi čo je poslušnosť, kedy človek musí posluchať a kedy nesmie. Pôvodne zaslal Gregorius - 05 október 2013 : 08:02:30
V com vidite osocovanie??
P.S.Definicie nechajte matematikom a fyzikom,ci chemikom.Kristus a ekonomia spasy je o niecom inom ako o zakonnictve tradijcov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2013 : 18:57:09
|
citácia: V com vidite osocovanie?? P.S.Definicie nechajte matematikom a fyzikom,ci chemikom.Kristus a ekonomia spasy je o niecom inom ako o zakonnictve tradijcov. Pôvodne zaslal Zachariáš - 05 október 2013 : 18:13:33 v tom že ked som tu poukázoval na chyby Jána Pavla, namiesto toho aby ste sa držali témy, začali ste na ísť ad hominem napr. Dobre,ze ste spomenuli tych svatcov.Viete ako prisli ku svatosti?Ku ktoremu z nich sa chcete rovnat?Oni najprv presli cestou velkeho duchovneho zapaau a ocistovania,kym ziskali take duchovne poznanie od Ducha svateho aby mohli liecit rany na mystickom Kristovom tele.Kam ste dosiel vy, ci ini,ktotych tu menujete?Ako daleko ste dosli na ceste posvacovania? Ste si isty,ze vas Boh povolal ku kritizovaniu Kristovych vikarov a dal vam taku mudrost a autoritu?
P.S.Definicie nechajte matematikom a fyzikom,ci chemikom.Kristus a ekonomia spasy je o niecom inom ako o zakonnictve tradijcov. Aha pám Zachariáš čiže ide o relativizmus a emócie ? Ak nemame na objektivnu pravdu tj. vieru zjavenu Bohom od ktorej sa mozu odvijat nase definicie, tak sme mimo. Vy tvrdite vlastne ze nie je nijaka objektivna pravda. A vsetko je subjektivne a relativne ze vsetko je fantazia. Naco ucime deti katechizmus, nechajme to tak ved to su definicie. Neucme ich ze kradez je hriech naco, aj to je definicia Ak by ste nemali objektivnu pravdu namali by ste ani Krista a ekononiu spasy, nepoznali by sme ani ake vlasntosti ma Boh ani ze ze kradez je hriech ani nic skratka tvorme si realitu podla vlastnej fantazie. Este posledne slova vy obvinujete niektorych ludi ze su netolerantni a uz sudia ked poukazuju na chyby, no vedeli ste ze ked napriklad niekto druheho neupozorni na chybu tak uz ide o cudzi hriech ? A neuopozornenie by bolo hriechom a nie vo Vasom ponimani sudenie na to su ale mravouky a katechizmy kde su tie definicie. kedz=y sa jedna o sudenie a kedy o dobry skutok.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2013 : 19:50:47
|
Gregorius,obavam sa,ze vam nie je jasne co katolicka cesta ku svatosti znamena.Ked sa vas na to pytam,to nie je utok ad hominem.Od svatosti tu mame vsetci daleko a myslim,ze to nikoho (asi okrem vas) neurazi.Ale na tu cestu sme pozvani vsetci.A je to namahava cesta sebazapierania,modlitby a to vsetko najdete v zivotoch svatych.Mnohych z nich boli pozvani aj k napravaniu Cirkvi Duchom Svatym.U vas je vsak hned snaha riadit svatorecenie papeza Jana Pavla II.No ste si isty,ze ste touautoritou a svatcom akych ste vymenoval aby ste spochybnoval uz blahoslaveneho???Uz len tento fakt hovori o tom,ze ste upadol do pychy.A ta sa lieci tazko.
Definicie a mudrovanie nechajte zakonnikom,uz maju svoju odmenu.Bozie prikazania a evanjelium Krista musia byt nasim zivotom,to je nespochybnitelne |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2013 : 19:58:34
|
....Zacharias, aj mna Vasa prikra odpoved pre Gregoriusa prekvapila. |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2013 : 20:14:31
|
mna prekvapuje rychlost novoobratencov pri sudeni papezov.Apostol Pavol varoval pred nebezpecenstvom upadnutia novoobratencov do pychy a satanovho narucia.Niekedy liecba sokom zaberie.Obavam sa,ze tuto nepomoze.Poznam obratenca z protestantizmu ku katolickej viere,ktoremu tradijci premyli mozog a nakoniec z tej snahy studovat vsetko co mu natlacili ze studovat ma,padol.Snaha byt bezrozpornym katolikom ho nakoniec priviedla k zufalstvu a odmietol krestanstvo a zacal vyznavat nieco ine.Viete v co bol problem,Lucia?Zabudol ze sa ma najprv posvacovat!A namiesto toho nastupil cestu zakonnictva,ktora ho priviedla k neposlusnosti a padu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2013 : 21:22:31
|
Poviem Vám to takto Zachariáš, mám ešte jednu poznánku na zamyslenie pre Vás môžete má obviniť z neposlušnosti, ked ste ani nezadefinoval čo je poslušnosť a kedy človek musí a kedy naopak nesmie poslúchať ?Ak su to pre vas prazdne pojmy tak asi nie. Ak si myslite ze je za tym pycha ked tu riesim tieto temy tak Vam poviem stare zname nesudte aby ste neboli sudeny, pretoze mojim umyslom na fore nie je rozostvavat tu katolikov za co som bol obvineny uz od Ela ale hladat odpovede na otazky a predsa toto je katolicke forum, ked vam vadi ze ja pomenuvavam veci pravymi menami, ja som voci bludom netolerantny. zila vy okrem osocovania ked som sa dotkol citlivej temy ste nic neprinieseol.
k tradicii som sa priklonil sam zivotnou skusenostou nikto z fora ma nenaviedol, pre mna su zivoty svatych a ich diela studnicou mudrosti, dnesna doba nema na to aby dala vzniku mnohym vynikajucim svatym ako tomu bolo v minulosti aj to je na zamyslenie preco dnes viera ludi ochabla. ale i vierouky a mravouky citam kedze nie vsetko je len o citoch ale i Boh sa riadi istymi zakonitostami, kt. ja volam definicie a kt. Vy odmietate . Samozrejme ak ho vyhlasia za svätého prijímem to, nechystam si zalozit sektu no jeho činy napodobňovať nebudem. Ja som nikde nenapisal že napriek tomu že sa dopustil chýb nemože byť v nebi. Ja mu miesto v nebi neupieram napriek tomu ze urobil chyby, kt. si VY pripustit nechcete. a robite takto z cloveka modlu a ked Vam na nu siahnu tak utocite. Nie je aj toto nespravne, nevidieť veci v pravom svetle ? nehovorte ze modlarstvom tj. Assissi mozno ospravedlnovat snahu o mier Dokonca i masový vrah može byť ak olutuje všetko v nebi a byť svätým. Otázne je že či budeme masového vraha vyhlasovať za svätého vediac ze je v nebi ked vieme ze jeho zivot je odsudeniahodný a takisto podobne som to vnímal pri Jánovi Pavlom Druhom že či kvoli chybám kt. sa dopustil je vhodné ho vyhlásiť za svätého. kedže ludia by mohli napodobnovať jeho chyby. Ale ked to Boh dopusti vyhlasenie bude to mať istý význam aký ? Neviem I sv. Tomas Akvinsky tvrdil ze dieta zacina byt tvorom az po istom obdobi od pocatia no napriek tomu ze je to zavrhnutiahodne co tvrdil je svatym Pre mňa je i Wojtyla príkladom toho že i svätý sa dopustili chýb, a ze napriek tomu mozu byt v nebi ze i zivot svateho ako to vidime vo filmoch nie je iba sama dokonalost ale i pady, no celkové posudenie odmeny a trestu za život patrí Bohu ja si neuzurpujem pravo posielat niekoho do neba bo pekla. Nebojte Zacharias ja idem cestou motlitby tiez ja sa rad modlim i motlitby svatych a ucim i naspamet motlitby co je moja najoblubenejsia cinnost, pretoze bez motlitby to nejde ale ja by som istotne nechcel byt papezsky poradca, kedze ste ma do tejto funkcie menoval, viete sv. Jakub pise ze ucitelia budu prisnejsie sudeny a ze komu bolo vela dane bude sa od neho viac pozadovat, ja budem rad ked obstojim na sude vobec a stazovat si to nemienim. Ja radsej s baznou a chvenim pracujem na svojej spase ako hovori sv. Pavol.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2013 : 21:52:15
|
kde som si urobil z bl.Jana Pavla II. modlu??? Opat neodpoviete,lebo ste si to vymyslel.
To vy ste obvinil Jana Pavla II z modlarstva a nepriamo z papeza Benedikta ktory ho blahorecil robite blba,ktory blahoreci modlara.
Uz len to,ze na blahoreceneho cloveka o ktoreho svatoreceni je rozhodnute sa tu snazite dat nalepku cloveka,co hresil proti Bohu modlarstvom,je prejavom neposlusnosti voci rozhodnutiu papeza.Ste si magisteriom sam sebe.Ako vsetci tradijci a protestanti.Som tvrdy na vas ale nie z nenavisti.Prajem vam to najlepsie. Boh vas zehnaj. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 október 2013 : 22:30:22
|
Kludne Ja Vám odpovedám vy ste ani neodpovedal na otázku na poslušnosti, ale to je jedno, kedy ked ste nebol ochotný priznať že Jan Pavol urobil chyby napríklad Assissi vtedy ste z neho urobil modlu Nehnevajte sa ale nemusím mať ani doktorát z teológie na to, aby som vedel že dať si na čelo znamenie šivu alebo dovoliť dať sošku Budhu na katolícky oltár čím si zneuctíme relikvie svätého v oltári i samotného Boha že sú to zlé skutky. Dával som tu dokonca video to už Benedikt Xvi videl ako sa modlár modlil k svojim pohanským démonom na stretnuti v Assisi a Benedikt xvi ho neupozornil že je to zlé v rámci úcty. Vysvetlite nám to ako si mám vysvetliť tento počin Zaujímave na renesančných pápežov možno zlého rozprávať do nemoty a to Vám,nevadí, nie je to vo Vačom chápaní tiež súdenie ? ked sa ich činy pranieruju ale ked sa jedna o pokocilových to sa Vás dotkne. Viete mne to pripomína pokoncilné myslenie marxistické chápanie vývoja udalostí tj. všetko v minulosti bolo zlé a práve dnes žijeme v ideálnej dobe a spejeme do vytúženého raja ked bude komunizmus nastolený, tak i Vy ste zavrhol možnosť úpadku v akelkojvek dobe a túto dobo považujete za ideálnu bezchybnu Zas a zas opakujem že som odsudil čo urobil a nie odsudil do pekla. Ak nechete prispeť k téme nepíšte, ste mimo tému a hadať sa s Vami nebudem ja idem radšej budovať svoj duchovný život
Ešte jedna otázka prečo kedysi ked nieko svätorečili malo to dlhý proces ale dnes napríklad Ján Pavol druhý vyrábal svätých ako na bežiacom páse, nemali sa i tam zachovat stanoene postupy ? Iba sa pytam ze ci takto narzchlo svatoreceny clovek je pravoplatne svtoreceny ?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2013 : 02:51:56
|
2 Korintským 6:14 - 17 Neťahajte cudzieho jarma s neveriacimi. Lebo čo má spoločného spravodlivosť s neprávosťou? Alebo aké je obecenstvo svetla s temnosťou? A aký súhlas Krista s Beliálom? Alebo aký má podiel verný s neverným? A aká je zhoda medzi chrámom Božím a medzi modlami? Lebo veď vy ste chrámom živého Boha, ako povedal Boh: Budem bývať v nich a prechádzať sa, a budem ich Bohom, a oni mi budú ľudom. Preto vyjdite spomedzi nich a oddeľte sa, hovorí Pán: a nedotýkajte sa nečistého, a ja vás prijmem.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2013 : 07:52:39
|
Kde som urobil z Jana Pavla II. modlu,Greorius? Ak ma takto obvinujete,noze to dolozte.
Kde som tvrdil,ze nadavanie na renesancnych papezov sa moze do nemoty??Mne prekaza,ked niektori veriaci vo svojej prehnanej horlivosti spochybnuju zavazne rozhodnutia papezov ohladom kultu,svatorecenia a ich moc vlastne neuznavaju.Tu moc vsak maju od Krista a kto podkopava autoritativne rozhodnutia papeza,stavia sa proti samotnemu Kristovi.
Gregorius,papez ma moc zmenit disciplinarne pravidla Cirkvi,vratane predpisov o liturgii alebo o procese svatorecenia podla dogmy I.vat.koncilu mu nikto nesmie branit. Tradijci vsak chcu riadit papeza a zasahovat do jeho moci,ktoru udelil sv.Petrovi a jeho nastupcom sam Spasitel.
Gregorius,ste si isty ze poznate vsetky pravidla,ktore urcuju co sa pri ekumenickom stretnuti smie a co uz nie?
Vy ste vzniesol obvinenie,ze papez blahoslaveny Jan Pavol II sa dopustil modlarstva a papez Benedikt XVI. to vedel a napriek tomu ho blahorecil.Ved to je jednoducho nepripustne aby bol k ucte oltara vyzdvihnuty verejny hriesnik.A teraz bude svatoreceny pre celu katolicku Cirkev.
Vy povazujete papezov za dementnych a omylnych?Verejny hriesnik predsa nemoze byt svatoreceny.
Mate 2 moznosti :
1.Uznate,ze papezi sa pri vyhlasovani Jana Pavla II. za blahoslaveneho a svateho(o jeho svatoreceni je definitivne rozhodnute),nepomylili a zo strany papeza Jana Pavla II. neslo o ziadne modlarstvo neslo a vy ste v omyle a nie Cirkev.
2.Kedze papezi sa v kanonizacii mylit nemozu a vy ste presvedceny ze najlepsie viete ako to bolo,sup ku sedevacantistom.(Oni su aspon v tomto uprimni) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2013 : 07:56:59
|
Ste jednou z mala Lucia,ktora tu cita Pismo Svate.Poznate aj vyklad k tomu co ste uviedla?Pretoze v Pisme je aj to,ako sa apostol neobava stretnutia s pohanmi ani stolovania s nimi (co zidia chapali ako modlarstvo). |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2013 : 13:45:13
|
Vyklad:
Nic spolocneho nemame s neveriacimi a s ich marnymi bozikmi(hebr. Belial= Nanichodny, Marny, bolo posmesne meno pre Satana a jeho modly). Ved sme chramami Boha ziveho, ako uz Pismo sv. predpovedalo.
Ad jedenie s pohanmi, mysleli ste na toto ? Gal 2,11-21 11 Keď prišiel Kéfas do Antiochie, zoči-voči som sa postavil proti nemu, lebo si zaslúžil pokarhanie. 12 Kým neprišli niektorí od Jakuba, jedával s pohanmi. Ale keď prišli, odťahoval sa a oddeľoval, lebo sa bál tých, čo boli z obriezky. 13 A s ním sa pretvarovali aj ostatní Židia, takže sa dal aj Barnabáš strhnúť ich pokrytectvom.
Tak tito pohania boli "krestania z pohanstva" a islo tam o nieco ine, ale to urcite viete.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2013 : 14:03:07
|
citácia: Kde som urobil z Jana Pavla II. modlu,Greorius? Ak ma takto obvinujete,noze to dolozte. Gregorius,ste si isty ze poznate vsetky pravidla,ktore urcuju co sa pri ekumenickom stretnuti smie a co uz nie? Vy povazujete papezov za dementnych a omylnych?Verejny hriesnik predsa nemoze byt svatoreceny. Pôvodne zaslal Zachariáš - 06 október 2013 : 07:52:39 Modlu tým že ho máte za bezchybného opakujem je položenie sošky Budhy na oltár dobrý skutok i vtedy ak chcem prejaviť úctu modlárovi, ak vychádzam z princípu že nijake dobro nemožno ospravedlniť konaním zla, takisto i prijatie znamenia šivu na čelo ? alebo bozkanim Koranu kt. navadza ludi k nenavisti voci inym nabozenstvam a teda i katolckemu tu su niektore sury Sura 8 39. I bojujte proti nim, aby ste v skúške neprepadli a aby bolo jediným skutočným náboženstvom to, v ktorom sa uctieva len Boh. Ak prestanú, tak nech vedia, že Boh vidí všetko, čo konajú. Sura 9 29 Bojujte proti tým, ktorí neveria v Boha ani v Deň posledný a ktorí nezakazujú to, čo zakázal Boh a jeho posol a ktorí nevyznávajú pravdivé náboženstvo a pochádzajú z radov tých, ktorým bola daná Kniha, až kým neodvedú poplatok rukou vlastnou, pociťujúc pokoru. A co poviete na vyrok na Jan Krstitel chrani Islam ? To akoze ja ako katolik mam s tymto suhlasit ? Tymto som to dolozil ze vy napriek vsetkemu mojmu dokazovaniu ma obvinujete zo sedesvacantizmu len tym ze som si dovolil toto tvrdit ze one pociny boli zle dokazte mi ze tieto pociny boli dobre ohladom ucenia katolickej cirkvi
Pravidla poznat nemusim ale ked vidim ze dovolia modlarom konat svoje obrady v katolickom kostole, tak tu vidim ze nieco nie je v poriadku. Ked Frantisek Xaversky isiel na misie neskumal to co mali spolocne modlari s katolikmi nepozval ich sa modlit spolocne k jednemu Bohu tak ako ho oni chapu ale obracal ludi bez toho ze by skumal hlbku ich nabozenstva, no ak ma idete presvedcit ze hlbsie poznanie nabozenstva nam umozni ich lahsie skonvertovat, tak to nie je celkom tak, spoliehate sa na svoje sily svaty Pavol hovori ze Boh zmaril poznanie mudrych a poznanie sveta v blaznovstvo a jedine co pomoze pri obracani je milost Bozia a modlitby toho kto chce obracat. Ani sv. Pavol nestudoval atensky Panteon Bohov a hlbku greckej mytologie Sk 17 . A este otazka viete ze v 4storoci prepukla Arianska hereza. Ja neviem o tom ze by sa s Arianmi konali ekumenicke obrady Arianov som spomenul preto lebo ich hereza sa drzala cca 5 storoci podobne ako protestantska. No dnes sa katolici musia prisposobit protestantom,{napriklad ze ked tvorili NOM chceli ho urobit neskodny pre nich )ba mna sokovalo co Robel napisal ze je dovolene nekatolikom poskytnut kostol na ich obrady, no je neviem nic o tom ze Arianom poskytovali kostoly na ich obrady. Vtedy otvorene poukazovali na ich bludy Tu máte Augustína ako vystríhal katechuménov pred Ariánmi http://www.unifr.ch/bkv/kapitel5174.htm . Skoda ze som si nezapísal state ale ekumenicke istotne neboli ak chcete precitajte si. Dnes počujem v kostole že mám mať v úctu k falošným náboženstvám a ich tradíciam, ba i to že katolici idu oslavovať reformáciu http://www.krestandnes.cz/article/luterani-a-katolici-sa-pripravuju-na-500-vyrocie-reformacie/1663.htm http://www.svetkrestanstva.sk/2012/09/papez-uvazuje-nad-ospravedlnenim-pri.html A nijaký svätý nepraktizoval ekumenizmus v dnešnom ponímaní chcete veideť ako ho praktizovala misionárka lásky Terézia z Lisieux ? O, my Mother! How happy I would have been to fight at the time of the Crusades, or later on to fight against the heretics! Ah! I should not have feared the fire. Is it possible that I shall have to die in bed?" Cize ani ona nepovazovala heretikov za clenov cirkvi, samozrejme myslim si ze jej vyrok je prehnanany a ja sa drzim Augustinoveho Nenavidiet herezu a mat heretika rad. len poukazujem na to ze svati nikdy nesvhvalovali ekumenizmus a to sa neda si nevsimnut ked sa od nich ucite K tomu poslednemu bodu, ja som sa vyjadril ako som nad tym uvazoval urobil chybu no v nebi moze byt, kedze nevieme ci to olutoval alebo nie. Ja som nespochybnil toto rozhodnutie.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2013 : 14:56:01
|
|
|
Odoslaný - 06 október 2013 : 16:32:48
|
Gregorius,kde som napisal,ze Jan Pavol ll. bol bez chyby???A preco tvrdite,ze plozil sosku Budhu on osobne na oltar?To uz su vymysly.Predstavitelia nekrestanskych nabozenstiev sa modlili v knizniciach klastora.
O tom NOM je nezmysel,ze ho tvorili protestanti.Tuto loz ste prevzal od tradojcov.Protestanti boli iba prizvani ako pozorovatelia ale nemali ziaden hlas.NOM skor prevzal urcite prvky z byzantskej katolickej liturgie.
Gregorius,keby ste prestal nasavat jed od tradijcov ale radsej studoval od katolickych autorov vernych svatemu otcovi napr.Michaela Schmausa,nezabludil by ste do trasovisk odporu voci svatemu otvovi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|