|
Odoslaný - 16 január 2014 : 15:32:38
|
Zaujalo ma ako sa niektori utiekaju k tomuto pojmu, ked sa stanu nevysvetlitelne uzdravenia.
Pre tych co takto funguju mam na povzbudenie k odvahe uverit v Boha , ktory prekonava nase modely sveta tento pribeh:
Mudr. Ch. Crandall, Muz vzkrieseny po modlitbe lekara, 45 minut mrtvy po masivnom infarkte. http://youtu.be/VmZ5Ox7Uzns http://www.cbn.com/700club/guests/bios/Chauncey-Crandall-091510.aspx http://youtu.be/ElqlQdNdxF8
Dr. Crandall
Tu je velmi aktualne svedectvo doktora Dr. Chauncey W. Crandall IV krestana, ktoremu umrel pacient na srdcovu vadu a po modlitbe bol vzkrieseny s perfektnym stavom srdca: http://prorege-forum.com/forum_entry.php?id=4088
Citácia: Na Svetovej Lekarskej Konferencii, Srdcovy Chirurg Predniesol Ohromujuci Pripad Vzkriesenia z Mrtvych
Dr. Chauncey W. Crandall IV "Rychlo sme sa rutili s tym gentlmenom dolu na jednotku intenzivnej starostlivosti, a nemocnica bzucala faktom, ze mrtvy clovek bol privedeny spat k zivotu. Po par dnoch sa prebral. Povedal nam uzasny pribeh, ked som sa ho opytal, "Kde ste mali byt a kde ste boli, v ten den ked ste dostali ten masivny infarkt? Boli ste prec a my sme sa modlili v Jezisovom mene aby ste sa vratili spat." "
Dan Wooding/TN (July 18, 2007)
(MIAMI, FL) Auditorium 120 lekarov z 50 krajin sedelo ohromene po tichu ked renomovany srdciar prednasal ako potom co sa modlil za pacienta, ktory zomrel a jeho telo bolo pripravovane pre marnicu, bol vrateny spat do zivota po ukonceni modlitby.
Dr. Chauncey W. Crandall IV, ktory sluzi v Palm Beach na Kardiovaskularnej Klinike v Palm Beach Gardens na Floride, mal dramaticku prezentaciu v piatok 13. jula na 4-tej Vyrocnej Konferencii Svetovej Siete Krestanskych Lekarov v Miami na Floride.
Podal dramaticku svedectvo, ktore bolo premietnute na obrazovkach a potom nasledne, suhlasil s vyrozpravanim pribehu v interview s Danom Woodingom pre Assist New Service .
Nasleduje interview ako bolo zaznamenane Danom:
Dr. Crandall zacal rozpravanie tym, ze tento dramaticky incident sa stal takmer pred rokom vo West Palm Beach, Florida. "Mali sme 53 rocneho muza, ktory sa dostal na pohotovost s masivnym srdcovym infarktom a aktualnou zastavou srdca" povedal. "Zdravotnici na pohotovosti na nom pracovali viac ako 40 minut a potom ho vyhlasili za mrtveho. "
"Zavolali ma dnu na zhodnotenie stavu pacienta smerujuce k ukonceniu zakrokov, ktorymi sa neuspesne pokusali o jeho ozivenie. Sestricka pripravovala jeho telo na zobratie do marnice, ked mi Duch Svaty povedal "otoc sa a modli sa za toho cloveka." Ked k vam hovori Duch Svaty, musite odpovedat. Obcas je to tichy hlas a toto bol tichy hlas, aby som uctil Pana otocil som sa a vratil na bok nositiek, na ktorych bolo pripravovane jeho telo."
"V tom cloveku nebol ziadny zivot. Jeho tvar a nohy boli uplne cierne od smrti a ja som si sadol vedla jeho tela a modlil som sa "Pane, Ocko; ako sa mam modlit za tohto muza? Je mrtvy. Co mozem robit?" Zrazu tieto slova vysli z mojich ust, "Ocko , Boze, volam pre dusu tohto cloveka, ak ta nepozna ako svojho Pana a Spasitela, prosim, vzkries ho z mrtvych hned teraz v mene Jezis." "
"Bolo to uzasne, ked sme sa o par minut neskor sa pozerali na monitor, nahle sa ukazal srdcovy pulz. Bol to prefektny srdcovy pulz, normalny pulz a potom po par dalsich minutach sa pohol a potom sa hybali prsty na rukach, potom sa zacali hybat prsty na nohach a potom zacal mrmlat slova. "
"V miestnosti bola zdravotna sestra, ktora nebola veriaca, vykrikla a povedala "Dr. Crandall co ste urobili tomu pacientovi?" A ja som povedal,"Vsetko co som spravil je, ze som volal kvoli jeho dusi v mene Jezis." "
"Rychlo sme sa rutili s tym gentlmenom dolu na jednotku intenzivnej starostlivosti, a nemocnica bzucala faktom, ze mrtvy clovek bol privedeny spat k zivotu. Po par dnoch sa prebral. povedal nam uzasny pribeh ked som sa ho opytal, "Kde ste mali byt a kde ste boli, v ten den ked ste dostali ten masivny infarkt? Boli ste prec a my sme sa modlili v Jezisovom mene aby ste sa vratili spat." "
"Povedal, "Doktor Crandall, to je ta najuzasnejsia vec. Bol som v tmavej miestnosti a nebolo tam svetla. Bola to uplna temnota a citil som, ze som bol v truhle a zacal som opakovat, ze som bol tak sklamany." Povedal, ze sklamanie pochadzalo z toho, ze nik z jeho rodiny, priatelov ani kolegov ho neprisiel navstivit. Potom mi povedal, "Zrazu, prisli nejaki ludia zabalili ma a hodili do odpadkoveho kosa." "
"Dan, on bol v ten den v pekle a ked mi povedal ten pribeh ja som zvolal, "Pane, tento gentleman potrebuje prijat Teba ak Pana a Spasitela." Potom som tomu muzovi vysvetlil posolstvo spasy a ako tam sedel v posteli a drzal som ho za ruku volal som znova, "Ocko Boze, v Jezisovom mene sa modlim, aby tento muz prijal teba za svojho Pana a Spasitela teraz tu na jednotke intenzivnej strostlivosti." Pustil ma a prijal Krista za sojho Spasitela so slzami gulajucimi sa dolu z jeho oci a teraz je Bozie dieta."
"Povedal som mu, "Odteraz uz nikdy nebudes hodeny do smeti do totalnej temnoty. Zivot Krista je v tebe a svetlo Nebeskeho Kralovstva teraz svieti na teba." "
Opytal som sa Dr. Crandalla ci ten paciet utrpel nejake poskodenie mozgu.
"Nie vobec ziadne poskodenie mozgu; jeho mozog je uplne normalny", povedal. "Najviac ma zaujali jeho ruky pretoze prsty mal uplne cierne a mal aj otupenu citlivost na prstoch na nohach ale teraz je to uplne obnovene." Opytal som sa Dr.Crandalla ci moze prezradit meno toho cloveka ale povedal, ze nemoze, pretoze pacient ho poziadal aby toto nebolo odhalene.
"Vsetko co mozem povedat je, ze bol 53 rocny a bol automechanik", povedal. "Mal rodinu, ktora bola veriaca, ale opustil ich pred 20 rokmi pretoze on neveril v Pana. Jeho rodina pokracovala v modlitbach 20 rokov za jeho Spasu a jeho ex-manzelka sa modlila na rukach a na kolenach za spasu svojho exmanzela, ktory v ten den spoznal Pana." "
Potom som sa doktora opytal ci uz videl ine podobne zazraky vo svojej praxi.
"Bol som svedkom troch pripadov ludi vzkriesenych zo smrti," povedal. "Jeden iny pripad bol ked iny pacient prisiel do nemocnice s masivnym srdcovym infarktom. Bolo to presne v ten den, ked som dostal krst v Duchu Svatom a modlil som sa tyzdne aby so mohol dostat tento mocny krst, ktory nam Pan moze dat. Pracovali sme na pacientovi, ktory mal masivny srdcovy infarkt a ktory neprezil operaciu." "
"Nahle ma zasiahol krst v Duchu Svatom a ja som zacal hovorit v duchovnom jazyku a volat nad tym pacientom, ktory im odisiel na operacnej sale. A potom v priebehu 5 alebo 10 minut srdcovy pulz naskocil a zivot sa vratil do toho pacienta. Znova sestry, ktore neboli veriace, pozreli na mna akoby chceli povedat, "Aha Doktor Crandal pracuje na dalsom pripade". "
Uzavrel som interview otazkou, co by Dr. Crandall rad povedal lekarom, ktori neveria v nadprirodzene uzdravovanie.
"Rad by som povedal mojim kolegom a ostatnym lekarom, ze Pan je skutocny. Videli sme mnohe zazraky a modlime sme sa za nasich pacientov denne. Ziadny tyzden neprejde, ze by sme nevideli mocny zazrak v nasom urade. Ludia toto potrebuju, potrebuju moc Krista v ich zivotoch a potrebuju moc Krista na uzdravovanie."
"Chcel by som povzbudit mojich priatelov doktorov aby sa zapojili do cirkvi, stretli sa so sluzbou a navstivili sluzbu uzdravovania vedenu ludmi ktori veria v moc Jezisa Krista. Milujeme svojich kolegov v zdravotnictve "modlime sa za nich". "
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 641 ~
Člen od: 15 január 2008 ~
Posledná návšteva: 29 júl 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 január 2014 : 16:27:39
|
guest636 citácia: to tzv "nevysvetlitelne uzdravenie" je nieco ako "nevysvetlitelny lietajuci objekt" - samotna nevysvetlenost nie je zarukou zazraku (a ani mimozemskej lodi) pretoze pozname neico ako spontanne regresie; teraz sa zamysli nad poctom tych udajnych NU, kolko ludi sa premelie trebars cez lurdy kazdu sezonu, nejakych 5 milionov? a kolko z nich tam ide kvoli uzdraveniu? taka polovica? a kolko z nich sa uzdravi uzdravi sa z nich aspon tolko, aby to prekonalo percento spontannych regresii?
kde su teda tie slubovane zazraky, ktore búdu sprevadzat siritelov viery? kde su tie zastupy uzdravenych, kde je to pitie jedov a manipulacia s jedovatymi hadmi z ktorych padnem na zadok? a co mame namiesto toho? obrazky marie na hrianke ci na flaku na stene a podvodni liecitelia odhalovani skeptikmi Spontanna regresia - znie to vedecky dostojne ale znamena to, ze netusim co sa stalo.
Napisat do papierov, ze sa stal zazrak taky vedec nema ako. Chyba totiz klasifikacny postup pre takeho vedca aby nejaky aj zdokumentovany jav posudil ako zazrak. Pokial vedec nema vieru v Boha tak vyrok zazrak vobec necakaj, zato spontanna regresia sa vtedy hodi vyborne.
Su aj veriaci vedci lebo tak to je veda a viera nie su antagonisticke pojmy. Len sa daju zneuzit na sirenie takeho nazoru a to sa aj deje.
Zazraky nedokazuju Boha, ale ukazuju ze to co robil Jezis a slubil, ze take iste skutky ba este aj vacsie budeme robit aj my, je pravda.
Niekto uveri niekto nedokaze ale kto chce vidiet, ma material pre vieru.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 07:09:34
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 07:54:12
|
MartinP a dake svedectvo o vylieceni Downovho syndromu vdaka modlidbe nahodou nemas ?
tamto je cista manipulacia
ale taky vylieceny dawnov syndrom vdaka modlidbe, to by bolo !
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 09:12:09
|
Najprv si pozri toto video: Ovládni svoju pochybnosť citácia: a az potom sa pozri na dalsie casti tohoto prispevku:
saxsax, mam pre teba nieco lepsieho, nez len obycajny Downovho syndrom, sleduj:
Opuchnutá hlava sa roztvorí - uzdravenie cez pomazanú vodu v mene Ježiš citácia:
Rakovina konečníka zázračne uzdravená citácia:
HIV / AIDS uzdravená jedným dotykom v mene Ježiš citácia:
Rakovina na ruke uzdravená Božou mocou citácia:
Vata sa premení na telo - rakovina uzdravená v mene Ježiš citácia:
a este: Dievča fetovalo a jedlo fixky - oslobodenie od závislosti citácia:
A na zaver sleduj hlavne toto, kocky ladu si len tak niekto bez problemov do ust nevlozi:
Závislosť na kockách ľadu - oslobodenie cez pomazanú vodu citácia: |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
Počet príspevkov: 1456 ~
Člen od: 18 august 2012 ~
Posledná návšteva: 19 jún 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 09:45:38
|
prepac, ale zasadne uz odmietam akekolvek youtuvoloviny od teba, nenamahaj sa
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 10:09:06
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 11:30:05
|
Koki, vies co je to pomazanie choreho? citácia: Jakubov list - kapitola 5 13 Trpí niekto z vás? Nech sa modlí. Je niekto veselý? Nech spieva žalmy. 14 Je niekto z vás chorý? Nech si zavolá starších Cirkvi; a nech sa nad ním modlia a mažú ho olejom v Pánovom mene. 15 Modlitba s vierou uzdraví chorého a Pán mu uľaví; a ak sa dopustil hriechov, odpustia sa mu. 16 Vyznávajte si teda navzájom hriechy a modlite sa jeden za druhého, aby ste ozdraveli. Lebo veľa zmôže naliehavá modlitba spravodlivého. 17 Eliáš bol krehký človek ako my a keď sa naliehavo modlil, aby nepršalo, nepršalo na zemi tri roky a šesť mesiacov. 18 A znova sa modlil a nebo dalo dážď a zem vydala svoj plod. 19 Bratia moji, keby niekto z vás zblúdil od pravdy a iný ho obráti, nech vie, že ten, kto vráti hriešnika z jeho bludnej cesty, zachráni jeho dušu od smrti a zakryje množstvo hriechov. a teraz - pomazana voda.
Posvätena voda.
Vsetko, co sa vratilo do sväteho stavu, sa vratilo do dokonalosti - voda sa tymto stala dokonalou vodou, lebo je v nej Boh pritomny, vsade, kde je svätost, tak v tom je pritomny Boh a vsade, kde je zneuctenie, kde je opak svätosti, tak v tom je pritomny Zly.
Takze ako sa to dostalo do toho spreja? Dali vodu do velkej nadoby a pomodlili sa k Bohu, aby ju posvätil a potom ju postupne zacali davat do tych pripravenych flasticiek-sprejov.
Nech uz to je akokolvek, tak tam je aj navod na pouzitie tejto pomazanej vody - co vsetko treba urobit - pomodlit sa k Bohu, mat vieru, ze je v tom Boh, Bozia Moc a tak dalej... necital som ten navod, ale z tych svedectiev a uzdraveni na youtube, co su, tak to tam hovorili - ze sa treba pomodlit, a urcite aj mat vieru, lebo Jezis ked liecil, tak vzdy pod podmienkou, ze dany clovek musi verit, tu je priklad, ako ma vyzerat viera: citácia: Evanjelium podľa Matúša - kapitola 8 5 Keď potom vošiel do Kafarnauma, pristúpil k nemu stotník s prosbou: 6 "Pane, sluha mi leží doma ochrnutý a hrozne trpí." 7 On mu povedal: "Prídem a uzdravím ho." 8 Stotník mu odpovedal: "Pane, nie som hoden, aby si vošiel pod moju strechu, ale povedz iba slovo a môj sluha ozdravie. 9 Veď aj ja som podriadený človek a mám pod sebou vojakov. Ak daktorému poviem: "Choď!" - ide; inému: "Poď sem!" - tak príde; a svojmu sluhovi: "Urob toto!" - on to urobí." 10 Keď to Ježiš počul, zadivil sa a tým, čo ho sprevádzali, povedal: "Veru, hovorím vám: Takú vieru som nenašiel u nikoho v Izraeli. 11 Hovorím vám, že prídu mnohí od východu i západu a budú stolovať s Abrahámom, Izákom a Jakubom v nebeskom kráľovstve, 12 a synovia kráľovstva budú vyhodení von do tmy; tam bude plač a škrípanie zubami." 13 A stotníkovi Ježiš povedal: "Choď a nech sa ti stane, ako si uveril." A v tú hodinu jeho sluha ozdravel. Pomazana voda - svedectva: (text) citácia: takze saxsax, ak odmietas videa, precitaj si tie svedectva a ak ti to nebude stacit, ak ta nieco zaujme, pozri si k tomu youtube video - daj potom do youtube vyhladat nazov daneho svedectva a bude to tam.
Inak prestan s tym, ze chces vidiet zazraky, lebo dostal si ich a ty na ne takto? No toto. Premysli si, co vlastne chces, lebo takto sa spravaju len... blazni. Taketo spravanie je chore, ze niekto nieco chce, a ak to uz konecne dostane, odrazu sa mu to uz nepaci, preco? Preco potom to predtym, ked teraz uz o to nemaju takito ludia zaujem?
Saxsax, davaj si pozor, aby si sa nestal aj ty takym clovekom, ak takym este nie si, inak budes ty sam nenavidiet to, co budes robit, ak to budes robit, lebo ty sam nenavidis taketo spravanie, ci? |
Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. † |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 11:56:57
|
|
|
Odoslaný - 18 január 2014 : 20:33:21
|
Posvätene predmety mozu pomoct cloveku, len ak ma clovek vieru. Boh moze pomoct clovekovi, len ak ma clovek vieru.
Bez viery nemame Boha prosit o nic, v Biblii je napisane, ze: citácia: Viera a modlitba - 20 Keď ráno išli popri figovníku, videli, že vyschol od koreňa. 21 Tu sa Peter rozpamätal a povedal mu: „Rabbi, pozri, figovník, ktorý si preklial, vyschol.“ 22 Ježiš im na to povedal: „Majte vieru v Boha. 23 Veru, hovorím vám: Keď niekto povie tomuto vrchu: „Zdvihni sa a hoď sa do mora,“ a vo svojom srdci nezapochybuje, ale uverí, že sa stane, čo povedal, stane sa mu to. 24 Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať. 25 A keď vstanete modliť sa, odpustite, ak máte niečo proti niekomu, aby aj vám váš Otec, ktorý je na nebesiach, odpustil vaše hriechy.“ (26 Ale ak vy neodpustíte ľuďom, ani váš Otec neodpustí vaše hriechy.) => to, ci to dostaneme, je len otazkou casu a aj ked by to vsetko bolo splnene, vzdy to dopadne tak, ako to uzna Boh za vhodne, lebo Boh je Bohom na to, aby bol Boh a treba to respektovat, On ma pravo na vsetko.
A este k tomu casu: citácia: Jakubov list - kapitola 4 13 A teraz vy, čo hovoríte: "Dnes alebo zajtra pôjdeme do toho a toho mesta, pobudneme tam rok a budeme kupčiť a zarábať," 14 - vy predsa neviete, čo bude zajtra s vaším životom! Veď ste ako para, ktorá sa na chvíľku ukáže a potom zmizne. 15 Namiesto toho by ste mali hovoriť: "Ak Pán bude chcieť, budeme žiť a urobíme toto alebo ono." 16 Ale vy sa teraz chválite vo svojej pýche; a každá takáto chvála je zlá. este treba dodat, ze: Ak Pan Boh bude chciet. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2014 : 16:26:06
|
sinceretly
citácia: takze saxsax, ak odmietas videa, precitaj si tie svedectva a ak ti to nebude stacit, ak ta nieco zaujme, pozri si k tomu youtube video - daj potom do youtube vyhladat nazov daneho svedectva a bude to tam.
Inak prestan s tym, ze chces vidiet zazraky, lebo dostal si ich a ty na ne takto? No toto. Premysli si, co vlastne chces, lebo takto sa spravaju len... blazni. Taketo spravanie je chore, ze niekto nieco chce, a ak to uz konecne dostane, odrazu sa mu to uz nepaci, preco? Preco potom to predtym, ked teraz uz o to nemaju takito ludia zaujem?
Saxsax, davaj si pozor, aby si sa nestal aj ty takym clovekom, ak takym este nie si, inak budes ty sam nenavidiet to, co budes robit, ak to budes robit, lebo ty sam nenavidis taketo spravanie, ci?
sam sa spravas ako na hlavu padnuty, teda ako blazon tebou povedane
tebou podhadzovane sprostosti z youtube mam pokladat za nejake svedectva ?
to ty si fakt chory !
ale budem trochu ustretovy, daj aspon jedno tebou prezentovane z yotube, ktore oficialne schvaluje ci poukazuje nan i Vatikan ...
mna fakt vzdy udivuje ake zazraky sa deju a su plne svedectiev prave a ci len z Ameriky ci zaostalej Afriky, Indie a podobnych destinacii,... nie je to divne?
Crandall sa sprava ako tvrdy biznismen, to najdes na nete i to ako pred jeho strankou kde slubuje slobodny pristup k informaciam sa zrazu pytaju na cislo kreditky a pozaduju financny obnos ... to len na okraj
a tvoje tkz. svedectva ? ... akurat pre teba, ty si fakt na to este stale sprosty
nech sa na mna nikdo nehneva, ale toto co tu ty prezentujes sa uz inak slusnejsie povedat neda,
tvrdim to i za cenu banu,
ze veris v Boha mi nie je vobec na smiech, si mi na smiech cim si tu vieru v Boha dokazujes,
ved ty si ani neuvedomujes, ze sam urazas svojho Boha ...
s tebou skoda stracat cas
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2014 : 19:57:38
|
citácia: ved ty si ani neuvedomujes, ze sam urazas svojho Boha ... uved priklad/y, kde v tych prispevkoch.
Ak Boh existuje, potom je to na Jeho slavu a na ukazanie, ze On je skutocne zivy a ze skutocne existuje.
Neurazil si nahodou Boha ty tymto tvojim prispevkom?
Uved presne casti, kde som konkretne urazil Boha v tych prispevkoch, inak budes mat nazor podlozeny na ziadnom zaklade a taketo nazory su zle.
a este k tomuto: citácia: s tebou skoda stracat cas nie je nahodou skoda stracat cas vymyslanim si vyhovoriek namiesto uznania pravdy?
Ak hladas pravdu, tak kazdy, kto hlada, najde. Ak ju nehladas, tak sa aspon tak netvar, ze ju hladas a rovno priznaj o co ti ide. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 11:52:34
|
citácia: mna fakt vzdy udivuje ake zazraky sa deju a su plne svedectiev prave a ci len z Ameriky ci zaostalej Afriky, Indie a podobnych destinacii,... nie je to divne? Crandall sa sprava ako tvrdy biznismen, to najdes na nete i to ako pred jeho strankou kde slubuje slobodny pristup k informaciam sa zrazu pytaju na cislo kreditky a pozaduju financny obnos ... to len na okraj Pôvodne zaslal saxsax - 19 január 2014 : 16:26:06 Nie je to divne, ale ani to nie je pravda, mylis sa je to len tvoj mylny dojem.
Vidim uzdravenia aj v nasom zivote, tu na slovensku. Viem, ze su tu skupinky veriacich, ktore veria Bohu a modlia sa za uzdravenia a tie sa deju.
Mozno by ti pomohlo chciet to vediet, chciet hladat tak aby si nasiel. Treba hladat uzdravenia, nie dokazy zazrakov. Dokazy zazrakov su extremne zriedkave ale uzdravenia su dostatocne caste aj dost casto zdielane.
Tvoja volanie po Vatikanom schvalenych videach je ukazkou chybnej metody a povedzme aj malej uprimnosti. Najskor sa priznaj ci to vobec chces objavit, ci znesies pravdu lebo tu sa urcite mylis.
Argumentovat od veci o doktorovi Crandallovi je opat len chaby pokus o uhybny manever. Odpusti si hodnotenie internetovych aktivit doktora Crandalla a tu sa venuj vzkrieseniu pacienta ako faktu.
Mas tu silny pribeh zachyteny medicinskymi pristrojmi na spickovej srdcovej klinike, odprednasany aj s dokumentaciou na medzinarodnom vedeckom podujati.
Tato tema je totiz o tom ako ludia uhybaju aj celkom jasny faktom a ty si uz ukazal, ze je to namet velmi vystizny.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 12:55:09
|
citácia: Mas tu silny pribeh zachyteny medicinskymi pristrojmi na spickovej srdcovej klinike, odprednasany aj s dokumentaciou na medzinarodnom vedeckom podujati. Pôvodne zaslal MartinP - 20 január 2014 : 11:52:34 je to anekdoticky pribeh nic viac, je to rozpravanie typu jedna pani povedala
mimoriadne tvrdenia vyzaduju mimoriadne dokazy - ked niekomu preukazatelne dorastie ruka, potom sa budeme moct bavit o zazraku |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 13:55:36
|
gueste: Je tu zdokumentovana smrt cloveka pre poskodenie srdca. Po mnohych bezvyslednych ozivovaniach lekar konstatuje smrt. Uz treba len telo odviezt do marnice, ked doktor dostane od Boha vyzvu aby sa pomodlil za toho mrtveho.
Posluchne a ten clovek po 45 minutach odstavky srdca, zacne ozivat. Po elektorosoku to znicene srdiecko naskoci s dokonalym rytmom ako z ucebnice.
Clovek ozije a po tolkom case bez kyslika zije bez zdravotnej ujmy, atd...
Vedlajsie ucinky tejto "spontannej regresie" zo smrti do zivota su: dokonale srdce po smrti na tazky infarkt a co viac nasledna spasa cloveka, ktory zazil pocas smrti sklucujuce zazitky a peklo...
Znama srdcova klinika, znamy lekar a zverejneny pripad pred vedeckou obcou.
Toto je jednoznacne prave ten zdokumentovany pripad smrti a vzkriesenia cloveka, o ktorom sa mame preco bavit.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 14:11:58
|
co je na tom zdokumentovane? rozpravanie toho lekara na nejakej prednaske? pribehy sestier o tom doktorovi? neochota "vzkriesenho" o blizsie preskumanie?
pozname pripady takehoto "ozivenia" aj po dlhsom case a nic zazracne na nich nie je; o oziveni sa mozeme bavit ked mrtvola bude povedzme 3 dni mrtva po dokladom vysetreni a zacne sa rozhladat (tak ako je to opisane v biblii), taketo kvaziozivenia ma neohuria
minimalne takto by mala vyzerat sprava o "oziveni": http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_B%C3%A5genholm |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 16:47:37
|
citácia: citácia: mna fakt vzdy udivuje ake zazraky sa deju a su plne svedectiev prave a ci len z Ameriky ci zaostalej Afriky, Indie a podobnych destinacii,... nie je to divne? Crandall sa sprava ako tvrdy biznismen, to najdes na nete i to ako pred jeho strankou kde slubuje slobodny pristup k informaciam sa zrazu pytaju na cislo kreditky a pozaduju financny obnos ... to len na okraj Pôvodne zaslal saxsax - 19 január 2014 : 16:26:06 Nie je to divne, ale ani to nie je pravda, mylis sa je to len tvoj mylny dojem. Vidim uzdravenia aj v nasom zivote, tu na slovensku. Viem, ze su tu skupinky veriacich, ktore veria Bohu a modlia sa za uzdravenia a tie sa deju. Mozno by ti pomohlo chciet to vediet, chciet hladat tak aby si nasiel. Treba hladat uzdravenia, nie dokazy zazrakov. Dokazy zazrakov su extremne zriedkave ale uzdravenia su dostatocne caste aj dost casto zdielane. Tvoja volanie po Vatikanom schvalenych videach je ukazkou chybnej metody a povedzme aj malej uprimnosti. Najskor sa priznaj ci to vobec chces objavit, ci znesies pravdu lebo tu sa urcite mylis. Argumentovat od veci o doktorovi Crandallovi je opat len chaby pokus o uhybny manever. Odpusti si hodnotenie internetovych aktivit doktora Crandalla a tu sa venuj vzkrieseniu pacienta ako faktu. Mas tu silny pribeh zachyteny medicinskymi pristrojmi na spickovej srdcovej klinike, odprednasany aj s dokumentaciou na medzinarodnom vedeckom podujati. Tato tema je totiz o tom ako ludia uhybaju aj celkom jasny faktom a ty si uz ukazal, ze je to namet velmi vystizny. Pôvodne zaslal MartinP - 20 január 2014 : 11:52:34
aky silny pribeh ?
silny pribeh to bude az ozaj niekomu narastie vdaka modlidbe (podotykam) ruka, noha, ci prst, stacil by aj len obycajny prst, a opakujem, vdaka modlidbe!
pretoze moze nastat doba, ze medicina to neskor geneticky zvladne, ale to nebude zazrak vdaka modlidbe
co downov syndrom ? nieco co vsetci vidime, nieco co sa neda nafilmovat, hrat, vymyslat si ?
chod kdesi s tymi sprostostami,
MartinPsinceretly syndrom by som to nazval
asi tak
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 17:49:46
|
saxsax, osobne narazky si nechaj do krcmy. Ak nemas co dat mozes predsa mlcat, ale nesuhlas sa da prejavit slusne.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 19:10:28
|
gueste: Tebe nieco principialne vadi na tom, ze ludia mozu byt vzkrieseni zo smrti do zivota?
Kto v nasej spolocnosti urci, kedy ide o smrt? Lekar, teda veda. Chcel si to mat na pristrojoch zaznamenane, pod moznou kontrolou? Chcel by si kvalifikovanych svedkov? Chces to zverejnene s potrebnymi podkladmi kvalifikovanemu auditoriu? Je to tak, ze v pripade bludov riskujes renome vedca a pred vedeckou komunitou si skoncil?
OK, toto vsetko tu mas.
Ten mrtvy chlap uz bol cierny od smrti. Kolega lekar odmietol dat este jeden sok lebo to v ziadnom pripade nemalo zmysel. Dal sa na to iba kvoli osobnej prosbe dr.Crandalla, nie pre aspon mizivu teoreticku moznost uspechu.
Citaj a uvazuj.
Smrtou sa lieci znicene srdce? Asi si dobre oddychlo? Ci? Lebo po vzkrieseni bolo ako vymenene, malo dokonale zdravie a krasny rytmus. Narasteny prst je viac ako bez liecenia uplna rekonstrukcia zniceneho srdca, ktore zomrelo? Nemuseli toho chlapa dodatocne liecit na srdce.
45 minut bez kyslika je oddychova kura pre mozog? Nemusel makat, mal dokladny reset, tak sa asi zregeneroval. Na kyslikovy dlh? To je teraz taka nova vedecka teoria, ze smrt a stav bez kyslika vlastne ochranuje nervove tkaniva?
Smrt konstatuje kvalifikovany lekar az po dlhsom case a sade ukonov, nie za sekundu po dosiahnuti tohto stavu. Ale ak to lekar potvrdi, tak jednu sekundu potom co je oficialne protokolarne konstatovana smrt je to podla vedy exitus bez navratu.
Toto veris ty a tvoja verzia vedy. "spontanna regresia" sa tu nahle vracia ako strasidlo? Preto su ludia na par dni este v marnici? To uz ale nie je tvoja ateisticka veda, to je moznost, ze tu je nieco ponad smrt v tele a aj ta skutocna smrt nemusi byt konecnym stavom pre tento svet.
Skutocna veda nie je v rozpore s vierou je totiz o poznani Pravdy.
Podla teba uz uverime smrti len ak je makke tkanivo oddelene od kosti a rozomlete, kosti podrvene, vsetko spalene v peci a popol rozpraseny na poli z velkej vysky a potom zaorany a po desiatich urodach klasov psenice poriadne zomletych a prepecenych v pekarnach na vonave chlebiky, ktore este musia byt bezpecne zjedene armadou mysi, ktore sa nasledne stratia v podzemi? Potom snad uz mozno konstatovat smrt?
A teraz nech sa niekto ukaze ako vie kriesit mrtvych? Dockas sa aj taki vstanu aj s telom, na poslednom sude a budes pri tom nic ti neujde, vstanu totiz vsetci aj ty, ak by sa ti medzitym tiez nieco prihodilo. Neviem vsak ci smrt alebo ako to teraz nazvat, ved uz nic nie je iste, co veda vyslovi. Nakoniec je predsa iste len co hovori Boh?
Mas tu vedecky konstatovanu smrt. Len slepy a hluchy tvrdi, ze tu niekto klame. Doktor Crandall je zivy a znamy a ma zamestnavatela a kolegov. Je pod kontrolou, co tvrdi je overene a pritom je velmi vela takych ako ty co by mu s chutou dokazali, ze klame.
No take nieco evidentne v tomto pripade nejde urobit.
Co vsak robis ty? Pises pod nickom, ze tamten menovany klame, ale pritom nic nemas len ho ociernujes. To sa ti da v mene koho - vedy? Verim iba vede ale nie az tak celkom, no na toto mi to staci?
Ty si "neveriaci". Pritom veris na nemoznost zivota po smrti aj napriek dobrym indiciam, ze tento zivot existuje. Tu bola vedou uznana smrt, to je koniec a hotovo, ak to skonstatuju o tebe, tak ti hned tam odoberu organy potom rakva, jama, zem, hniloba, cervy a nic viac.
Alebo uz nemas vieru vo vedu? Bohu neveris a potom uveris hocicomu lenze to sa stale ukazuje nevierohodne. Strasny stav.
Toto vzkriesenie sa nestalo niekde v Afrike ale na spickovej klinike srdcovo cievnych chorob v Amerike.
Hladaj a najdes aj videa s tym chlapom. On tiez prehovoril.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 19:26:53
|
saxsax: citácia: silny pribeh to bude az ozaj niekomu narastie vdaka modlidbe (podotykam) ruka, noha, ci prst, stacil by aj len obycajny prst, a opakujem, vdaka modlidbe!Pôvodne zaslal saxsax - 20 január 2014 : 16:47:37 Svata prostota a ked ti dam svedectvo ze narastla cloveku amputovana noha aj so svedectvami vsetkych znamych a oficialnych osobnosti, snad aj lekara co tu nohu amputoval, ze sa to naozaj stalo a dva roky tu nohu nemal a preto bol zobrak a teraz mu zo dna na den narastla po modlidbe k Panne Marii, tak mi povies, ze ale ty to chces sam merat pocas toho rastu inak neuveris?
Clovece aj keby si to na vlastne oci videl neuveris, ver mi (sic!). Viera je, ked nevidis a uz prijmes, nie ked vidis a aj tak neprijmes. Potom je to uz len fakt, a ziadnu viera uz netreba. Potom uz len zaslepenost brani vidiet pravdu ale cas pre vieru bol pred tym.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 19:28:11
|
saxsax, pozri sem ale daj si pozor aby ti nevypadli oci z hlavy:
citácia: http://www.milujtesa.org/nr/veda_a_viera/znamenie_pre_neveriacich.htmlV španielskom mestečku Calanda, vzdialenom 118 km od Zaragozy, sa stal „el milagro de los milagros“, čiže zázrak zázrakov. Dvadsaťtri ročnému Miguelovi Juanovi Pellicerovi zázračným spôsobom narástla amputovaná pravá noha. Výsledky dlhoročného hľadania a skúmania historických dokumentov týkajúcich sa tejto nezvyčajnej udalosti boli uverejnené v knižke s názvom Il Miracolo (Zázrak), ktorú napísal známy taliansky novinár a spisovateľ Vittorio Messori 29. marca 1640 večer medzi desiatou a pol jedenástou Miguel Juan Pellicer počas spánku v rodnom dome v Calande zázračným spôsobom nadobudol pravú nohu, ktorú mu amputovali vo verejnej nemocnici pred 29 mesiacmi. Zázračne uzdravený Miguel bol horlivým ctiteľom Panny Márie del Pilar a práve jej príhovoru pripisoval navrátenie stratenej končatiny. Tak znie senzačná správa o tomto zázraku, ktorý miestni obyvatelia označujú ako „el milagro de los milagros“ (zázrak zázrakov). Svetoznámy taliansky novinár a spisovateľ Vittorio Messori dlhé roky hľadal v rôznych archívoch a preskúmal množstvo zachovaných dokumentov týkajúcich sa tohto prípadu. Potvrdil, že z vedeckého hľadiska jestvuje istota, že celá dokumentácia opisuje historickú skutočnosť. Hovorí o navrátení amputovanej nohy – jedinej udalosti svojho druhu, ktorú nemožno spochybniť. Táto udalosť sa podrobne opísaná zachovala vďaka svedectvám, ktoré boli tri dni po zázraku pod prísahou zaznamenané v notárskom protokole a majú tiež oporu v aktách kánonického procesu, ktorý sa začal o 68 dní neskôr. Nehoda a amputáciaZ farských záznamov v Calande sa dozvedáme, že Miguel Juan Pellicer sa narodil 25. 3. 1617 ako druhé z ôsmich detí Miguela Pellicera Maja a Márie Blascovej. Rodičia boli chudobní roľníci, vyznačovali sa jednoduchosťou a hlbokou zbožnosťou. Miguel Juan vyrastal v atmosfére pravej nábožnosti: denne sa úprimne modlil, pravidelne pristupoval k sviatostiam a bol horlivým ctiteľom Panny Márie. V roku 1637, keď mal dvadsať rokov, opustil rodičovský dom a odišiel si hľadať prácu. Začal žiť u svojho strýka Jamie Blasca, ktorý býval neďaleko mesta Castellon. Po niekoľkých mesiacoch sa mu v júli 1637 stala vážna nehoda. Miguel viedol dvojkolesový voz ťahaný dvoma mulicami po vrch naložený zrnom. Pravdepodobne sediac na mulici zaspal a tak nešťastne z nej spadol, že jedno koleso mu prešlo pravú nohu, pričom utrpel pomliaždenie a zlomeninu holenej kosti. Okamžite ho previezli do nemocnice vo Valencii (kde dodnes možno nájsť v archíve dokument s dátumom prijatia 3. 8. 1637, pondelok). Pobyt v nemocnici neprinášal zlepšenie. Miguel pevne veril, že mu pomôžu lekári v 300 km vzdialenej Zaragoze, v slávnej Kráľovskej všeobecnej nemocnici Panny Márie Dobrotivej. Po úpenlivých prosbách napokon dostal súhlas na prevoz. Bez ohľadu na strašnú bolesť zranenej nohy a veľkú horúčavu prekonal túto vzdialenosť za päťdesiat dní. Do vytúženého cieľa dorazil začiatkom októbra 1637, vychudnutý a s vysokou teplotou. Najprv sa však vybral do svätyne del Pilar, kde sa vyspovedal a prijal Eucharistiu. V nemocnici v Zaragoze mu lekári diagnostikovali rozvinutú gangrénu (sneť, miestne odumieranie a hnitie tkaniva) v pravej zlomenej nohe. Na záchranu pacientovho života bola nutná okamžitá amputácia zlomenej končatiny. Rozhodnutie odstrániť opuchnutú a od gangrény sčernenú nohu urobil vedúci lekárskeho konzília, známy v celej Aragónii, prof. Juan de Estanga, spolu s chirurgmi Diegom Millaruelom a Miguelom Beltranom. Títo lekári amputáciu aj uskutočnili a nohu mu odstránili „vo výške štyroch palcov pod kolenom“. Použili pri tom pílku a skalpel a ako anestetikum podali pacientovi alkohol, ktorý sa v tých časoch používal ako jediný prostriedok s takýmto účinkom. Počas operácie mladý muž neustále vzýval o pomoc Pannu Máriu. Po amputácii chirurgovia urobili kauterizáciu pahýľa pomocou rozžeraveného železa. Odrezanú nohu odovzdali mladému asistujúcemu praktikantovi Juanovi Lorenzovi Garciovi, ktorý ju spolu s kolegom pochoval na cintoríne na vyznačenom mieste v hlbokej jame dlhej 21 cm (tento detail bol dokonca nájdený aj v dokumentácii procesu). V tých časoch bolo ľudské telo v takej úcte, že všetky jeho amputované časti sa pochovávali na cintoríne. Kým sa rana po amputácii zahojila, Pellicer musel ešte niekoľko mesiacov zostať v nemocnici. Prepustili ho na jar roku 1638 a dostal drevenú protézu a palicu.Mladý 23-ročný muž bez nohy nebol schopný zarábať si na živobytie, preto dostal oficiálne povolenie žobrať o almužnu pri vchode do baziliky del Pilar v Zaragoze, čo preňho znamenalo stať sa natrvalo žobrákom. Obyvatelia Zaragozy mali vo zvyku aspoň raz za deň navštíviť baziliku. Zvykli si na jeho prítomnosť a obľúbili si ho; a to aj preto, že Miguel Juan každé ráno skôr, ako sa pobral na svoje miesto pred bazilikou, šiel na svätú omšu do Svätej kaplnky, v ktorej bola na stĺpe El Pilar zázračná socha Panny Márie. Každé ráno si tiež od služby vo svätyni vypýtal trocha olivového oleja z lámp, aby si mohol potrieť nie celkom zahojenú ranu pahýľa po amputácii končatiny. Keď mal peniaze, išiel spať do neďalekého hostinca De las Tablas. ( Majiteľ hostinca Juan de Mazasa a jeho manželka Catalina Xavierre boli tiež pozvaní ako svedkovia v kánonickom procese, aby potvrdili, že Pellicer po zázračnom získaní amputovanej končatiny je ten istý človek, ktorý u nich prespával a nemal pravú nohu.) Miguel Juan Pellicer spával aj na nemocničnej chodbe, kde ho dobre poznali. Samotný ošetrujúci personál ho prijímal veľmi srdečne. Začiatkom marca roku 1640 sa Miguel rozhodol vrátiť sa k svojim rodičom do Calandy. Cesta do rodného domu (asi 118 km) mu trvala presne sedem dní. Celý čas mu drevená protéza tlačila na pahýľ, čo mu spôsobovalo veľkú bolesť. Doma ho prijali s veľkou radosťou. Pre svoju zmrzačenú nohu nemohol Miguel pomáhať rodičom pri práci na poli, preto sa rozhodol obchádzať okolité dedinky a prosiť tam o almužnu. V tom čase pre invalida bez prostriedkov na obživu nebolo žobranie nijakou hanbou, ale povinnosťou. A iným tým dával príležitosť konať skutky milosrdenstva. Miguel teda jazdil na oslíkovi po susedných dedinách, zbieral milodary a aby vzbudil u ľudí väčší súcit, ukazoval im svoj pahýľ amputovanej nohy. Tak sa tisíce ľudí stali svedkami, že Miguel bol mrzák, a neskôr svedkami toho, že mu noha znova narástla. Vzrušujúci zázrakVo štvrtok 29. marca 1640 Miguel Juan nešiel žobrať, ale ostal doma, aby pomohol otcovi nakladať do košov hnoj, ktorý potom na oslovi vyvážal na pole. Po celodennej ťažkej práci sa Miguel vrátil domov veľmi unavený. Pri večeri všetci videli pahýľ jeho pravej nohy aj s odviazanou zahojenou ranou a niektorí prítomní sa jej dokonca dotýkali. V ten istý večer sa v Calande zastavil prenocovať jazdecký oddiel. Pellicerovci dostali úradný príkaz poskytnúť nocľah jednému vojakovi. Pre nedostatok miesta musel Miguel Juan uvoľniť svoju posteľ a išiel spať do rodičovskej izby na matrac. Na prikrytie dostal od otca plášť, ktorý však bol na zakrytie jeho jedinej nohy krátky. Po večeri okolo 22. hodiny sa rozlúčil s rodičmi a so zídenými hosťami, odložil v kuchyni svoju drevenú protézu a palicu a skákajúc na ľavej nohe odišiel spať. Po modlitbe a odovzdaní sa Panne Márii rýchlo upadol do hlbokého spánku. Keď Miguelova matka vošla do izby, v ktorej spal jej zmrzačený syn – medzi pol jedenástou a jedenástou –, zacítila „nádhernú, nebeskú vôňu“. Žena priniesla olejovú lampu a zbadala, že spod plášťa, ktorým bol syn prikrytý, vytŕča nie jedna noha, ale dve, preložené jedna cez druhú. Stále ešte neveriac tomu, čo vidí, priblížila sa k posteli a v tej chvíli si už bola istá, že ju zrak neklame. Šokovaná týmto zistením zavolala manžela, ktorý stiahol zo syna plášť. Pellicerovcom sa vtedy naskytol neobyčajný pohľad na ich spiaceho syna s dvomi zdravými nohami. V okamihu pochopili, že sa stal veľký zázrak. Ich syn znova dostal amputovanú pravú nohu. Uvedomili si to nesmierne tajomstvo, začali kričať a triasť ním, aby sa zobudil. Až po dlhšom čase Miguel otvoril oči. Rodičia mu so vzrušením hovorili: „Pozri sa, narástla ti noha!“ Môžeme si predstaviť Miguelovo prekvapenie a radosť, keď počul a potom aj videl, že skutočne má dve nohy a už nie je invalid. Medzitým sa zbehli všetci domáci a so vzrušením si prezerali mladíkovu navrátenú nohu. Miguel Juan vôbec nechápal, ako sa to mohlo stať. Pamätal si len, že predtým, ako ho zobudili, sa mu snívalo, ako si potiera pahýľ svojej amputovanej nohy olejom z lampy v Svätej kaplnke Panny Márie del Pilar. Jedným si však bol istý – že tento zázrak urobil na ňom Kristus na príhovor našej Matky Márie.Keď sa Miguel Juan spamätal z prvých dojmov, začal sa dotýkať svojej uzdravenej nohy a chodiť na nej, akoby sa chcel presvedčiť, či je to naozaj pravda. Vo svetle olejových lámp si všetci so záujmom obzerali jeho zázračne narastenú nohu. Bola na nej viditeľná veľká jazva po zlomenine holennej kosti pri nehode a tak isto tri menšie jazvy: z detstva po uhryznutí psom, po odstránení cysty a po poškriabaní v pichľavom kroví. Tieto jazvy očividne poukazovali na to, že to bola tá istá noha, ktorá bola amputovaná a pochovaná na cintoríne pred viac ako dvomi rokmi. Noha teda Miguelovi Juanovi nenarástla, ale zázračne sa mu vrátila jeho amputovaná. Zachoval sa výtlačok miestnych novín Aviso Historico zo 4. 6. 1640, v ktorých je uvedené, že bol preskúmaný miestny cintorín v Zaragoze a na mieste pochovania sa nenašiel n ijaký pozostatok nohy. Zvesť o neobyčajnej udalosti sa rýchlo rozniesla po okolí. Ľudia, ktorí sa zbiehali do biedneho dedinského domčeka Pellicerovcov, sa nahlas modlili a ďakovali Ježišovi a Panne Márii za tento veľký zázrak. Všetci zhromaždení cítili „nebeskú vôňu“, ktorá ostávala v izbe ešte niekoľko dní po zázraku. Nasledujúci deň ráno prišiel k Pellicerovcom farár Herrero so starostom a predstaviteľmi miestnych úradov, ktorí dlho ohmatávali Juanovu pravú nohu, lebo všetci chceli úradne a „vedecky“ potvrdiť, že je to pravda. Už 30. marca, teda hneď na druhý deň po zázraku, prvostupňový sudca Martin Corellano, zodpovedný za verejný poriadok v Calande, spísal o tejto neobyčajnej udalosti oficiálny dokument. Necelých 70 hodín od zázraku bol v dome Pellicerovcov cirkevnými a svetskými predstaviteľmi a lekárom spísaný notársky protokol, podpísaný desiatimi svedkami, ktorý potvrdzuje túto neobyčajnú udalosť ako „Boží zásah“. Uzdraveného mladíka priviedli v procesii do miestneho kostola, kde sa zhromaždili všetci obyvatelia Calandy, ktorí videli, že Miguel Juan kráčal na dvoch nohách, hoci včera mal len jednu. V kostole Miguel pristúpil ku sviatosti zmierenia a potom sa so všetkými obyvateľmi Calandy zúčastnil na slávnostnej ďakovnej svätej omši. Amputovaná noha po dvoch rokoch v zemi úplne zhnila, ale Boží zásah ju vrátil k životu a pripojil k žijúcemu telu. Kristus nám tak dal znak a predobraz nášho zmŕtvychvstania v deň posledného súdu. Stvoriteľ však zachoval prírodné zákony a obnovenie fyzických a motorických schopností Miguelovej nohy trvalo niekoľko mesiacov.25. apríla 1640 Miguel sa spolu s rodičmi vybral na púť do Zaragozy, aby sa poďakoval Panne Márii za zázračné navrátenie svojej nohy. Všetci obyvatelia Zaragozy dobre poznali mladíka s jednou nohou žobrajúceho pri bazilike. Vieme si predstaviť ich prekvapenie, keď videli, že Miguel Juan už nie je mrzák a má dve zdravé nohy. Skutočný šok však zažil chirurg profesor Estanga, ktorý urobil Miguelovi Juanovi amputáciu a po nej mu dva roky ošetroval ranu. Teraz sa mohol na vlastné oči presvedčiť, že časť nohy, ktorú mu amputoval, sa vrátila k životu a normálne fungovala. Pre medicínu to bolo úplne nevysvetliteľné. Podobný úžas zažili pri pohľade na Miguela Juana s dvomi nohami aj asistujúci lekári a celý nemocničný personál. Oficiálne uznanie „el milagro de los milagros“Je potrebné zdôrazniť, že predstavitelia mesta Zaragoza iniciovali 8. mája 1640 proces, v ktorom by sa vyjasnili všetky okolnosti spojené so zázrakom z Calandy – čiže „el milagro de los milagros“. Mestská rada vybrala za svojich zástupcov dvoch známych profesorov a generálneho prokurátora kráľa Filipa IV. Proces bol verejný a prebiehal podľa oficiálnych úradných pravidiel. Súčasný historik Leonardo Aina Naval, ktorý viac rokov skúmal tieto úradné spisy, povedal, že tento proces bol „vzorom serióznosti, dôslednosti a právnickej disciplíny“. Takže sa tu stretáme s najvyššou úrovňou vierohodnosti dôkazov. Počas celého procesu bolo prítomných desať členov senátu. Okrem toho bolo pri všetkých výsluchoch prítomných dvadsaťštyri svedkov, ktorí boli vybraní spomedzi obyvateľov Zaragozy, Calandy a okolitých dediniek. Prítomný bol aj arcibiskup Pedro Apaolaza Ramirez a desať teológov a právnikov.
Svedkovia boli rozdelení do piatich skupín: 1. lekári a ošetrovatelia; 2. príbuzní a susedia; 3. predstavitelia mesta; 4. kňazi; 5. ostatní.
Každej vypočúvanej osobe ukázali stojaceho Miguela Juana a jeho nohy obnažené po kolená. Z procesných záznamov vyplýva, že zázračné navrátenie Miguelovej nohy je také zrejmé a presvedčivé, že sa voči procesu nevzniesla ani jedna námietka či pochybnosť. Po jedenástich mesiacoch práce sudcovského kolégia 27. apríla w 1641 vydal arcibiskup Zaragozy dekrét, v ktorom potvrdil, že Miguelovi sa amputovaná noha vrátila len vďaka zázračnému Božiemu zásahu. Je to nepochybne jeden z najväčších zázrakov v dejinách, ktorý potvrdili všetci obyvatelia Zaragozy, Calandy a okolitých dedín. Prvá brožúra o zázraku aj s imprimatur, darovaná kráľovi Karolovi IV., bola zhrnutím procesných spisov a napísal ju roku 1641 v kastílskom jazyku bosý karmelitán Jeronimo de San Jose. O rok neskôr sa objavila brožúra o zázraku od nemeckého lekára Petra Neuratha.
V tejto publikácii k „nihil obstat“ jezuita Jeronimo Briza napísal: „Na príkaz ctihodného otca Gabriela de Aldama, hlavného vicekráľa v Madride, som preskúmal knižku doktora Neuratha o zázraku najsvätejšej Panny del Pilar, aký od vekov nebolo vidieť ani o takom nebolo počuť, ktorého pravdivosť osobne dosvedčujem. Mládenca som vídaval najprv bez nohy, ako prosil o almužnu pri vchode do baziliky v Zaragoze a neskôr som ho stretol v Madride na audiencii u kráľa, nášho pána, z obidvomi nohami; a videl som, ako chodil. Videl som jazvu, ktorú mu najsvätejšia Panna nechala na mieste amputácie ako jasný znak, že noha bola amputovaná; a nielen ja, ale všetci otcovia zo Spoločnosti Ježišovej z tohto kráľovského kolégia v Madride. Okrem toho som poznal rodičov uzdraveného a tak isto chirurga, ktorý mu odstránil nohu.“
Biedna spálňa, v ktorej sa stal zázrak, bola premenená na kaplnku a po čase bol na mieste, kde stál dom Pellicerovcov, postavený veľký kostol s vysokou zvonicou. Bola to iniciatíva obyvateľov Calandy, ktorí chceli takto vyjadriť vďačnosť Bohu a Panne Márii. Dodnes obyvatelia Calandy každý rok 29. marca oslavujú túto nezabudnuteľnú udalosť z roku 1640. Svätá stolica schválila na tento deň zvláštny liturgický formulár spolu s duchovnými privilégiami a odpustkami.Stretnutie s kráľomZvesť o zázračnom prirastení nohy sa rozniesla po celom Španielsku. Dopočul sa o nej aj kráľ Filip IV. Po skončení procesu a oficiálnom uznaní pravdivosti zázraku pozval španielsky vladár v októbri 1641 uzdraveného mládenca na audienciu. Zúčastnil sa na nej celý diplomatický zbor, v ktorom bol aj anglický veľvyslanec lord Hopton. On sám poslal anglickému kráľovi Karolovi I. podrobnú správu z tejto audiencie. Jej text sa zachoval dodnes. Kráľ Karol I., budúci nástupca hlavy Anglikánskej cirkvi, bol taký presvedčený o pravdivosti tohto zázraku, že bránil jeho vierohodnosť pred pobúrenými anglikánskymi teológmi. Na základe podrobnej správy lorda Hoptona a svedectiev ďalších ľudí vieme presne, čo sa dialo počas audiencie u kráľa Filipa IV. Uzdraveného Miguela Juana sprevádzal hlavný notár Aragónie a najvyšší arcidiakon biskupskej kapituly. Každý z nich po poradí podal kráľovi informácie o zázraku. Po vypočutí všetkého bol Filip IV. dojatý až k slzám a povedal, že vzhľadom na tieto jednoznačné dôkazy už nie je potrebné nijaké ďalšie mudrovanie a diskutovanie, ale s radosťou treba prijať a uctiť si tajomstvo. Potom vstal z trónu, prišiel k uzdravenému mladíkovi a pokľakol pred ním. Potom kázal Miguelovi, aby si odhalil pravú nohu, a kráľ ju na mieste, kde bola amputovaná a potom zázračne prirastená, pobozkal. Takto dojímavo, na kolenách, vzdal hold svojmu poddanému – žobrákovi a analfabetovi – vládca svetového impéria, kráľ Filip IV.V dokumentoch, ktoré boli v poslednej dobe nájdené v zaragozskom archíve, sa hovorí, že Miguel Pellicer bol po svojom uzdravení prijatý do zamestnania v bazilike del Pilar ako pomocník organistu; jeho prácou bolo plniť mechy organu vzduchom. Bol tiež jedným zo zodpovedných za zapaľovanie olejových lámp v Svätej kaplnke. Vo výplatnej knižke je uvedená poznámka, týkajúca sa dátumu jeho smrti – do večnosti odišiel na sviatok Panny Márie del Pilar: 12. októbra 1654. Záver„Ten, kto by neprijímal pravdu o tom, čo sa stalo v Calande v ten marcový večer vo Veľkom týždni roku 1640,“ píše Vittorio Messori, „musel by pochybovať o celých ľudských dejinách, vrátane najistejších, teda najväčšmi potvrdených faktov. (...) Prípad ,Pellicera‘ má znaky udalosti, ktoré každý vedec môže a musí prijať ako ,vierohodne potvrdené‘, ako ,historicky dôveryhodné‘, ibaže by sa v mene predsudkov alebo ideológie vzdal objektívnosti svojho povolania. V slovách, ktoré použil arcibiskup Zaragozy, sa táto udalosť javí rovnako jednoduchá, ako aj ohromujúca: ,... ako sa potvrdilo v procese, spomínaného Miguela Juana videli najprv bez nohy a potom s nohou; teda neviem, ako môže mať niekto ohľadom toho pochybnosti.‘ To je všetko.“Okamžité navrátenie Pellicerovej amputovanej nohy bolo vonkajšou viditeľnou manifestáciou Božej moci, neslýchaným zázrakom v celých dejinách. Je to jednoznačne udalosť, ktorá poukazuje na neopodstatnenosť ironických tvrdení ateistov, že nikdy sa nestalo, aby niekomu narástla odťatá noha alebo ruka.Je to celkom určite nevyvrátiteľný zázrak, presne taký, akého sa domáhal Voltaire a jemu podobní ateisti. A navyše úradne potvrdený notárom hneď potom, ako sa stal, a po vypočutí náležite preverených svedkov, ktorí svedčili pod prísahou. Ernest Renan, agnostik a zúrivý nepriateľ kresťanstva, napísal, že k porážke ateizmu by stačil iba jeden vierohodný zázrak. Žiaľ, vo svojej hlúpej ignorancii si bol istý, že v dejinách sa taký zázrak nestal. Zázrak z Calandy hovorí o tom, že Bohu je možné všetko. Táto udalosť poukazuje na konanie nie nejakého neurčitého Boha, ale na Božskú osobu Ježiša Krista, na Trojjediného Boha, ktorého nám Kristus zjavil. Tento zázrak je aj Božím potvrdením učenia Katolíckej cirkvi, sviatostí, ktoré vysluhuje, jej tradície a úcty, ktorú vzdáva Nepoškvrnenej Panne Márii a sile jej príhovoru. „Mária tu vykonala to, čo neurobila v nijakom inom národe,“ spievajú dodnes veriaci každý rok pri oslave Milagro v Calande a Zaragoze. Zázrak z Calandy je zároveň znakom, ktorý nás vyzýva k obráteniu a k viere v zmŕtvychvstanie nášho tela. Noha, ktorá pre pokročilú gangrénu odhnívala, a preto ju museli amputovať a pochovať, sa po 29 mesiacoch na zvláštny Boží zásah vrátila k životu. Táto zázračná udalosť, ojedinelá svojho druhu, poukazuje na pravdu viery o zmŕtvychvstaní, že totiž naše telá budú podobne vzkriesené v deň posledného súdu. P. Mieczysław Piotrowski TChr Použitá literatúra: Tomas Domingo Pérez: El milagrode Calanda. Y sus fuentes historicas, Edita: Caja Inmaculada, 2007. Andreé Deroo: L’homme a l#224; jambe coupée,1959. Vittorio Messori: Cud, Księgarnia św. Jacka, Katowice 2000..
Slava patri Bohu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 22:00:48
|
iba som cakal, kedy spomenies tu dorastenu drevenu nohu :D dorastena noha z roku 1641, vtedy sa tusim este verilo ze existuju draky, bosorky a ze Zem je stredom vesmiru
tym pribehom by som veru boha velmi neoslavoval |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 22:36:10
|
Author Brian Dunning has done extensive research and notes that "there is no documentation or witness accounts confirming his leg was ever gone." He presents a non-miraculous explanation that Pellicer's leg did not develop gangrene during the five days at the hospital at Valencia. He spent the next 50 days convalescing, during which he was unable to work. He turned to begging, and discovered that having a broken leg was a boon. After his leg had mended, he decided that if a broken leg helped, a missing leg would be better. Traveling to Zaragoza, he bound his right foreleg up behind his thigh and for two years played the part of an amputee beggar. Later, back at his parents home in Calanda, forced to sleep in a different bed, his ruse was discovered. The story of the miracle was a way to save face. Dunning notes "that no evidence exists that his leg was ever amputated — or that he was even treated at all — at the hospital in Zaragoza other than his own word. He named three doctors there, but for some reason there is no record of their having been interviewed by either the delegation or the trial." That the hole in the cemetery of the hospital of Zaragoza in which the leg had been buried was found empty is consistent with the leg never having been amputated. |
Počet príspevkov: 730 ~
Člen od: 13 marec 2009 ~
Posledná návšteva: 13 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2014 : 23:50:56
|
Mame tu krasne svedectvo, ze? Guliver, pravda nam unika ak aj sami seba klameme.
Tento pribeh nie je dokazom Boha ale reakcie ukazuju sposob ako to s vami funguje. Dnes ste uz ochotni urobit klamarov zo vsetkych od lekara po rodicov aj ich priatelov...lekari su podla vas bezcharakterni, cirkev padla do biedy a vyraba si podvodne zazraky, kral je asi len figurka
a vy ste zase vedla...
Som svedkom viacerych skutkov ked Boh mocne konal. Uzdraveni, oslobodenia, posobenia Jeho duchovnych darov a pod. Byval som ochotny vysmievat sa z veriacich ale Boh je dobry a pomaly ma ucil vidiet. Nikdy som nevidel co kona kym som po Jeho laske netuzil. Az potom som zacal dostavat sancu vidiet ked On kona.
Ak budete len zapierat a spochybnovat nikdy nebudete nic vidiet a nic chapat. Nie je to cesta ako poznat Pravdu. Videl som zazraky, pre veriaceho je chodit v takom zivote ako dychat, Boh je Bohom zazrakov pre Neho su tieto moznosti prirodzene. Chcem aby boli stale pristupne ale je to Boh, koho treba hladat, nie zazraky alebo dokaz zazraku. To je zabity cas a omyl.
Boh sa hlada s vierou v Jeho Slovo. Plati skuste a presvedcte sa aky dobry je Pan. Povrchne az prilis lahko sa nechate klamat na to, ze mozete objavit Ziveho Boha. Musite byt ovela odvaznejsi, na hladanie Ziveho Boha a prijatie Pravdy treba odvahu. Na uprimnost pred sebou nestaci divadlo, ktore hrate pred ludmi. Bozieho Kralovstvo je o Pravde tam nepride klamar ani zbabelec.
Ten pribeh aj jeden aj druhy je pravda. Rovnako ako moje svedectva: http://christ-net.sk/blog/6270
Dokaz neexistuje je len material na podporu viery. Klamat sa nepomoze a zisk je ohromny.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 08:31:24
|
citácia: Guliver, pravda nam unika ak aj sami seba klameme. Akosi príliš často používate slovo klamať. A pravda nie je to, čo si Vy želáte aby bola. Skúste ju hladať poctivejšie. |
Počet príspevkov: 730 ~
Člen od: 13 marec 2009 ~
Posledná návšteva: 13 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2014 : 08:35:21
|
citácia: iba som cakal, kedy spomenies tu dorastenu drevenu nohu :D dorastena noha z roku 1641, vtedy sa tusim este verilo ze existuju draky, bosorky a ze Zem je stredom vesmiru tym pribehom by som veru boha velmi neoslavoval Pôvodne zaslal guest636 - 20 január 2014 : 22:00:48
Co som napisal? citácia: ked ti dam svedectvo ze narastla cloveku amputovana noha aj so svedectvami vsetkych znamych a oficialnych osobnosti, snad aj lekara co tu nohu amputoval, ze sa to naozaj stalo a dva roky tu nohu nemal a preto bol zobrak a teraz mu zo dna na den narastla po modlidbe k Panne Marii, tak mi povies, ze ale ty to chces sam merat pocas toho rastu inak neuveris?
Slovu Boha treba nacuvat a najskor si uvedomit Kto On Je. Jeho Slovo predsa musi nieco velmi dolezite znamenat. On tak hovori, ze samotny zapis Jeho slov ti nestaci potrebujes aj Jeho Ducha aby k tebe On hovoril, aby ti prislo porozumenie. Sama litera bez spravneho pochopenia je na nic.
Ak vsak pride aspon ake take pochopenie, na uvod, ze Boh predsa musi byt Ochranca slabych ale ty tomu zaroven nedokazes rozumiet, ved su tu tolki ublizeni alebo, ze On musi byt Pravda ale zda sa ti, ze vsetci klamu, nakoniec snad pochopis aspon toto: Boh je iste ten co kazdeho vnima apreto sa mozes s cistym srdcom opytat priamo Jeho lebo jedinu uplnu a spravnu odpoved ti da On.
On ma sposoby ako dat odpoved tak aby konkretny clovek pocitil, ze toto je Jeho odpoved iba pre teba.
Musis pristupit na uprimny a otvoreny Vztah. Je to osobne. Laska je velmi intimna a je silnejsia ako pud sebazachovy pre lasku das aj svoj zivot a Boh je viac ako my medzi ludmi prezivame. Nasa vzacna ludska skusenost je laska lenze On JE LASKA.
Nie dokazovanie Boha ale vztah s Bohom je ten vzacny poklad co mozeme ziskat a mame ziskat. Apostoli zili s Panom Jezisom. Poznali Ho osobne a neskor ked im uplne doslo KTO JE a co pre nich znamena, dali za Jeho Slovo svoj zivot. Jan sice nie ako mućenik ale vsetci ostatni apostoli padli pre lasku k Nemu, za Neho, za to ako velmi Ho milovali a boli milovani Nim, dali svoj zivot ako mucenici.
Nemylte si to so zaslepenostou a fanatizmom. Apostoli boli vazni a zreli muzi a pre nich bola cest trpiet kvoli Jeho menu medzi ludmi len aby sa Jemu preukazali ako Jeho vlastni a doverujuci Jemu ako Panovi Zivota, ktoreho skutocne miluju viac ako seba samych. Taku lasku mali a ludia to vnimali. Toto obracia ludi, nie zakony a spravne pravidla alebo rucha a obrady. Tie musia prist na tento ohen lasky a trochu ho zabalit lebo svet svate a vzacne rad spini ale kto sa priblizi aby hladal najde pod ruskom tohto obalu plamen, ktory pali a spaluje vsetko co nie je skutocna cista laska. Jeho laska JE vsetko.
Zabudol si uz ako si kedysi z celeho srdca miloval? Bolo to aspon raz cisto? Ak ano spomen si teraz na to najuprimnejsie a najsilnejsie co si vtedy prezival a na svoje sny co pre svoju lasku chces urobit a ako ju chces mat pri sebe len aby si ju smel vidiet a tesit sa z nej, z jej radosti z jej bytia. Co pre teba znamenalo co len premyslat o nej alebo smiet sa co len pozerat ako chodi ako sa pozera, ako znie jej hlas, ako jej oci ziaria ked sa usmeje stastim, ako zmaknu ked sa zamysli a ako ta bolelo ked si ju zarmutil? Spomen si na to co bolo kedysi ciste a za co by si vtedy dal aj svoje srdce z hrude aby sa to nepokazilo
a
toto vsetko je malo.
Boh ta miluje nekonecne hlbsie a viac.
Nedajte sa klamat podvodnikom. Boh stoji sa vsetku namahu, zistite to ked sa k Nemu aspon priblizite.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|