Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Cirkev a jej denominácie
 Zakon o homosexualnych manzelstvach
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Postoj k veciam ako potrat, sterilizacia... Téma Next Topic: Ja, my a naša farnosť
Strana: z 3

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 04 máj 2005 :  13:45:37  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
V Spanielsku sa chysta (bol prijaty) zakon o manzelstvach homosexualov. V interview pre Fides news oznacil kardinal Alfonso Lopez Trujillo tento krok ako "dalsi krok k totalnej destrukcii institutu rodiny, najhodnotnejsieho dedictva vsetkych ludi a celej humanity". Okrem ineho povedal, ze spanielski katolici maju povinost oponovat zavedeniu tohto zakona do praxe pretoze "zakon o ktorom hovorime zasadzuje hlboku moralnu ranu krestanskej viere". Dalej spomina aj adpociu deti takymto parmi a hovori ze "to bude akt moralneho nasilia na detoch".
Zdroj:http://www.ewtn.com/vnews/getstory.asp?number=56305

Mam otazku, ako sa k problemu homosexualnych manzelstiev stavaju protestantske cirkvi? Pocul (cital) niekto nejake oficialne stanovisko ci uz za, alebo proti?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

veritas

Odoslaný - 04 máj 2005 :  13:58:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
...nepočul som nič oficiálne...
Ale do KC si hneď každý utrie "hubu"... (aj zbory)...
(Ale všetci /aj oni/ sú proti tomu...)

Kukal som práve na oficiálnych stránkach ecav...
nič...

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 máj 2005 :  15:10:03  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Na to chcem presne poukazat, vela z nich a predovsetkym Zbory maju v programe navazat sa do KC, ale naozaj nemozem nikde najst, ze by tak otvorene a vehementne a "spravodlivo" vystupili na obranu, veci, ktorym dufam, (lebo je mozne ze v Biblii niekde vycitali, ze homosexualne manzelstva su koser) aj oni veria. Tym by sa dostali do pozicie proti svetu (v ktorej je teraz KC) a stratili by popularitu. Omnoho bezpecnejsie je navazat sa do KC, ktoru svet nenavidi (ako vsetko co nie je zo sveta ale od Boha) a tak si budovat svetsku popularitu. Lacne, ale spolahlive a este si aj svedomie ucicikaju, ze ved bojuju proti "zlu" KC. Fascinujuce je, ako sa pri kopani do Cirkvi dokazu bez problemov zhodnut s ludmi, ktori inak slapu a dehonestuju vsetko krestanske.
Je mi z toho smutno.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 04 máj 2005 :  15:14:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Drahý Maťo,
a nevenuješ ty tým zborom väčšiu pozornosť, než si v skutočnosti zaslúžia ?
Ani neviem pomaly čo to za teleso, ale čo pozerám tvoje príspevky, spať ti nedajú.
Pokoj vám ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 máj 2005 :  15:18:47  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Drahy Vlkodlak, nejde o iba o Zbory, tie som vypichol preto, ze jeden z ich clenov tu trenoval svoju retoriku viac ako rok a tak ich mam v podvedomi viac ako ine zbory a cirkvi a vetvy. Okrem toho su jediny o kom viem, ze si rozbehli svoje forum, ktoreho cast venuju opat navazaniu sa do Cirkvi.
Kedze toto forum je linkovane aj z tohto fora, povazujem za potrebne poukazat na veci, ktore su podla mna scestne, aby si navstevici oboch vedeli spravit nazor.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 04 máj 2005 :  15:21:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Mato , ty si skryty antiekumenista

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 máj 2005 :  15:31:08  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nie som Mam vela kamaratov s inych Cirkvi, modlime sa spolu, citame Bibliu a hladame co nas spaja. Rozdiely si neobuchavame o hlavu a respektujeme sa.
Ale, nemozem mlcat, ked nieto robi to, co som spominal v predchadzajucich prispevkoch a este sa stavia do roviny ukrivdeneho. Inak pavel uz ma povoleny pristup, od smrti papeza uz snad uplynul dostatocne dlhy cas, na to, aby ho presle nadsene provokovanie a okrem toho uz ma prietor aj inde.

Vlkodlak

Odoslaný - 04 máj 2005 :  17:02:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
A pavel o tom už aj vie ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 05 máj 2005 :  05:25:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
uz hej:), tvari sa, akoby bol na dovolenke:)))
a nam ostava verit, ze nebude robit (nielen Matovi) vrasky na cele...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 05 máj 2005 :  12:11:48  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Pochybujem, ze by to dokazal. Stale viac totiz zacinam mat pocit, ze jednou z podmienok prijatia do Zborov je slub, ze budes bojovat vsetkymi moznymi (aj nemoznymi a zakernymi) sposobmi proti KC.
Ale ako ste si uz vsimli, som makky a hlavne dufam, ze tazisko boja proti KC prenesie ku sebe domov a tu sa budu preberat dolezitejsie veci.

Vlkodlak

Odoslaný - 05 máj 2005 :  13:08:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Stale viac totiz zacinam mat pocit, ze jednou z podmienok prijatia do Zborov je slub, ze budes bojovat vsetkymi moznymi (aj nemoznymi a zakernymi) sposobmi proti KC.

Maťo, objavuješ dávno objavené . Uvedom si, že ak by nekatolícke cirkvy nekritizovali RKC, jej učenie, spôsoby dogmy, stratili by dôvod existencie, opodstatnenosť. Ako by ináč vysvetlili svoj odklon od hlavného prúdu, než tým, že konečne pochopili Bibliu, dostali dar Ducha, idu po ceste pravdy a pod. A že samozrejme, doteraz sa brodili iba v špine, podlosti a nepravde.
Čo chceš aby zbory rozpustili ? Neber im agendu.

Mato

Odoslaný - 05 máj 2005 :  13:16:00  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Tak toto bola trefa Ja sa tu snazim a rozmyslam a objavujem a ono to je uz davno jasne. Ale preco si mi to nepovedal skor? Mohol som si usetrit kopec nervov a casu

Lajos

Odoslaný - 05 máj 2005 :  16:19:14  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Uvedom si, že ak by nekatolícke cirkvy nekritizovali RKC, jej učenie, spôsoby dogmy, stratili by dôvod existencie, opodstatnenosť.
A že samozrejme, doteraz sa brodili iba v špine, podlosti a nepravde.
Dal som si slub ze cirkevnicenim koncim, takze nic k tomu nenapisem, iba tolko, ze podla mojho nazoru toto nie je pravda

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  00:28:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
K tejto problematike pred nedavnom prebehla celkom ziva diskusia na fore sme.sk.

Kto chce, bude hladat. Kto hlada, najde.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  00:31:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

quote:
Uvedom si, že ak by nekatolícke cirkvy nekritizovali RKC, jej učenie, spôsoby dogmy, stratili by dôvod existencie, opodstatnenosť.
A že samozrejme, doteraz sa brodili iba v špine, podlosti a nepravde.
Dal som si slub ze cirkevnicenim koncim, takze nic k tomu nenapisem, iba tolko, ze podla mojho nazoru toto nie je pravda

Ako u koho. Bohuzial, negativna identifikacia je kazdodennou realitou. Lutherovi islo o pozitivnu identifikaciu, neskor sa to zvrhlo.

Aj Mato, zrejme nechtiac, spadol do pozicie negativneho sebaindentifikujuceho sa.

Bohuzial su taki slabi jedinci, ktori nemaju vlastny nazor.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 22 máj 2005 :  15:53:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
Homosexualita je totiž nezvratné rozhodnutie Prírody ako odchýlka – ale nie hriech! Osobitosť – ale nie zločin či obscénna zvrátenosť! Rozdielnosť – ale v praktickom živote neraz mravnejšia ako mnohé z dehonestujúcich nerovnoprávnych vzťahov medzi mužom a ženou, legalizovaných úradníkom či pred oltármi akýchkoľvek Bohov. Slovom homosexualita je inakosť – ale nie diagnóza, či liečiteľná choroba, preto ju neeviduje ani Medzinárodná klasifikácia chorôb, registrujúca tisíce známych ochorení!

Ešte i po tisíckach rokov podľa záväznej dikcie nového Katechizmu katolíckej cirkvi „Sväté Písmo definuje homosexuálne vzťahy ako veľmi závažnú zvrátenosť… ktorú v nijakom prípade nie je možné schvaľovať!“

Ibaže v to istom Katechizme, parafovanom pápežom, kánon 2.358 hovorí čosi zásadne iné: „Nemalý počet mužov a žien má hlboko zakorenené homosexuálne sklony. Takýchto treba prijímať s úctou, súcitom a jemnocitom a vyhýbať sa akémukoľvek náznaku ich nespravodlivej diskriminácie“. Teda "Roma locuta-causa finita!", koniec diskusie, hoci táto nečakaná tolerantnosť napokon neprekvapuje, lebo iba zrejme reflektuje údaje o častej homosexualite v prostredí kňazských seminárov, umožňujúcich dlhodobý blízky kontakt v komunite výlučne mladých mužov.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 máj 2005 :  11:48:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Homosexualita je totiž nezvratné rozhodnutie Prírody ako odchýlka – ale nie hriech!
Hej, pekne tvrdenie. Ako ho dolozis?

Osobitosť – ale nie zločin či obscénna zvrátenosť!
Ako co.

Rozdielnosť – ale v praktickom živote neraz mravnejšia ako mnohé z dehonestujúcich nerovnoprávnych vzťahov medzi mužom a ženou, legalizovaných úradníkom či pred oltármi akýchkoľvek Bohov.
Iste. Homosexualna vernost, sudrznost je castokrat prikladom heterosexualnej promiskuite, zvratenosti a excesnosti v roznom zmysle.

A to jednoducho preto, ze ludia sa nevedia udrzat na uzde. Nevedia sa ovladat.

Slovom homosexualita je inakosť – ale nie diagnóza, či liečiteľná choroba, preto ju neeviduje ani Medzinárodná klasifikácia chorôb, registrujúca tisíce známych ochorení!
Homosexualita bola v tomto registri, ked uz o tom chces takto rozpravat.

Homosexualita je porucha v objekte sexualneho pudu. Avsak castokrat je to len naucene spravanie.

Ešte i po tisíckach rokov podľa záväznej dikcie nového Katechizmu katolíckej cirkvi „Sväté Písmo definuje homosexuálne vzťahy ako veľmi závažnú zvrátenosť… ktorú v nijakom prípade nie je možné schvaľovať!“
Zavazne pre koho?

maqle

Odoslaný - 25 máj 2005 :  19:36:24  Zobraziť profil  Pridať maqle do zoznamu priateľov
quote:
Homosexualita je totiž nezvratné rozhodnutie Prírody ako odchýlka – ale nie hriech!

Ako ho vyvratis? Teda ak ho vyvratit vobec chces........

Milan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 13  ~  Člen od: 23 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 27 jún 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 máj 2005 :  19:54:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal maqle

quote:

Ako ho vyvratis? Teda ak ho vyvratit vobec chces........

Ja ho nechcem vyvracat. Ale jezi sa mi srst (ktoru nemam, lebo sme prudky a hladky) ked pocujem taketo kategoricke tvrdenia. Najme ked o danych oblastiach vieme dost malo a prd.

miska

Odoslaný - 09 jún 2005 :  01:35:21  Zobraziť profil  Pridať miska do zoznamu priateľov
Iba taky paradox - homosexuali sa hrnu do manzelstva, a heterosexuali zacinaju opovrhovat manzelstvom a rodinu pokladat za prezitok....
Ale ani homosexualny zvazok a ani volny vztah/intimny/ heterosexualov nikdy nebude pozehnany Bohom, lebo je to hriech, nech by clovek vymyslel hocijaky zakon. Asi sa casto dnes zabuda na Sodomu Gomoru.
PS: Aj ja som zvedava na vyjadrenie sa inych cirkvi, ale akosi sa k tomu nik nema....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 638  ~  Člen od: 03 január 2004  ~  Posledná návšteva: 17 júl 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vader

Odoslaný - 09 jún 2005 :  13:20:20  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
1 Corinthians 6:9 Alebo či neviete, že nespravedliví nezdedia kráľovstva Božieho? Nemýľte sa, ani smilníci ani modlári ani cudzoložníci ani mäkci ani samcoložníci
10 ani zlodeji ani lakomci ani opilci ani nadávači ani dráči nezdedia kráľovstva Božieho.
11 A to ste boli niektorí, ale ste sa umyli, ale ste posvätení, ale ste ospravedlnení v mene Pána Ježiša Krista a v Duchu nášho Boha.

Tato pasaz jasne hovori, kto nezdedi kralovstva nebeskeho. A tiez hovori... A to ste boli niektori, ale ste sa umyli. Takze ktokolvek, aj homosexual moze byt ocisteny. Len musi najst Boha. Nie je blizsie specifikovane, ktori hriesnici sa mozu a nemozu ocistit. Takze vsetci.

Romans 8:14 Lebo všetci, ktorí sú vedení Duchom Božím, tí sú synmi Božími.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 09 jún 2005 :  13:44:09  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vader, mas pravdu. aj ti sa mozu ocisťtit. Ale musia najprv hladat dobreho Pana Boha. Ti,ktori ho nechcu hladat ho nenajdu. A ked budu zit v hriechu a nebudu sa chciet ocistit?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 09 jún 2005 :  14:24:14  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal vader
cudzoložníci ani mäkci ani samcoložníci

Moze mi prosim niekto mne ubohemu slovakovi, vysvetlit co to znamena mäkci a samcoložníci? Take slova som v zivote nepocul.

vader

Odoslaný - 09 jún 2005 :  14:50:50  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Kralicka biblia pise

1 Corinthians 6:9 Zdali nevíte, že nespravedliví dědictví království Božího nedosáhnou? Nemylte se, však ani smilníci, ani modláři, ani cizoložníci, ani zženštilí, ani samcoložníci,

Ked nevies kto je samec tak si to najdi v ekumenackom preklade, alebo jedinom spravnom rkc.

Počet príspevkov: 399  ~  Člen od: 08 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 20 október 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 09 jún 2005 :  15:52:11  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Snazis sa byt vtipny?
Samec viem co je, ale co je samcoloznik to skutocne netusim.
Ani co je to mäkec.
A vtipna poznamka o jedinom spravnom preklade... Co k tomu dodat, si trapny (vlasne nie si trapny, si duchovny, zabudol som, prepac)
Zaujimalo by ma, aku ze to rec pouzivate vo vzajomnej komunikacii mäkcinu?

vader

Odoslaný - 09 jún 2005 :  15:58:08  Zobraziť profil  Pridať vader do zoznamu priateľov
Taky je rohackov preklad, urcite je viac vyznamov. Cudzoloznik je ten, co lezi s cudzou zenou, samcoloznik je ten co lezi s muzom....

ekumenaci pisu na tomto mieste homosexual.... kto hlada najde. Netvar sa ze nerozumies ked vies o co islo. Na hlupu otazku trapna odpoved.

Strana: z 3 Previous Topic: Postoj k veciam ako potrat, sterilizacia... Téma Next Topic: Ja, my a naša farnosť  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06