|
Odoslaný - 19 máj 2005 : 21:15:41
|
Čo s tými svätcami, ktorých zožrali levy? Zvmŕtvychvstane snáď zachovaný trus cca 2000 ročný, ktorý potom tieto levy vyprodukovali? Alebo vzmŕtvychvstanú červíky, čo zožrali telo v zemi? A čo so svätcami, ktorí boli upálení? Napr. Johanka z Arcu?
Toto ma hlavu aj patu ? Toto je pochopenie pojmu oslavene telo v zmysle slov Pana ? Toto je katolicky postoj ? S tymto suhlasite ?
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 20 máj 2005 : 07:12:47
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
Čo s tými svätcami, ktorých zožrali levy? Zvmŕtvychvstane snáď zachovaný trus cca 2000 ročný, ktorý potom tieto levy vyprodukovali? Alebo vzmŕtvychvstanú červíky, čo zožrali telo v zemi? A čo so svätcami, ktorí boli upálení? Napr. Johanka z Arcu?
Toto ma hlavu aj patu ? Toto je pochopenie pojmu oslavene telo v zmysle slov Pana ? Toto je katolicky postoj ? S tymto suhlasite ?
Nuž tak mi to teda vysvetlite, že ako môže byť oslávené telo, ktoré neexistuje???
Príklad:
Mŕtvola Jozefa Nováka, zbožného a cnostného katolíka, je spopolnená po riadnom katolíckom pohrebnom obrade. Jeho telo teda zhorelo, viac neexistuje v predchádzajúcej podobe. Johanka z Arcu, ktorá bola vyhlásená za svätú, bola upálená. Jej telo taktiež viac neexistuje. Máme tu rovnaký spôsob zničenia tela. Prečo telo Johanky bude oslávené a telo Jozefa Nováka nie?
Jozef Novák, požiarnik, zahynie v plameňoch pri záchrane iných životov. Prakticky obetuje svoj život za iných ľudí. Veľmi cnostný čin Jeho telo je spálené a viac neexistuje. Jeho telo nebude oslávené? Prečo?
Prvých kresťanov hádzali Rimania levom. Levy ich zožrali. Ich telá neboli pochované a boli zničené. Ako budú oslávené? Ako budú oslávené iné telá, ktoré už neexistujú? A prečo je pre "oslávenie" potrebné uloženie tela do zeme? Ježiš nebol uložený do zeme, ale do kamenného hrobu a bol pochovaný podľa židovských náboženských obradov, jeho telo by teda podľa vašich kritérii nemohlo byť oslávené?
Je predsa jedno, čo sa stane s telom. Duša predsa podľa kresťanstva existuje aj po smrti tela. Ako zmení spôsob pochovania dušu? Ak bol niekto cnostným človekom, tým že je jeho telo spopolnené, stane sa z neho zločinec, pokrytec a vrah? |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 20 máj 2005 : 07:42:50
|
V Pisme je napisane ze dostane nove telo - oslavene, a stare ktore ide do hrobu sa obrati na prach, takze myslim ze tato debata a nastvanie pana ameriky je ciastocne zbytocne. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 máj 2005 : 07:46:44
|
quote: Pôvodne poslal Lajos
V Pisme je napisane ze dostane nove telo - oslavene, a stare ktore ide do hrobu sa obrati na prach, takze myslim ze tato debata a nastvanie pana ameriky je ciastocne zbytocne.
Áno, lebo na prach sa obráti aj telo, ktoré je spálené. |
|
|
|
|
Odoslaný - 20 máj 2005 : 18:56:21
|
A čo takto predpokladať, že Boh je natoľko všehomúci, že dokáže i z popola, trusu.., na základe toho, že mal pred tým info, genetické, stvoriť každému človeku jeho vlastné telo????? Viac na: http://www.krestan-ba.wz.cz/mrtvi.html
Možno so mnou nebudete súhlasiť, ale to je asi tak všetko, čo sa v danej chvíli dá robiť.... |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 máj 2005 : 20:19:04
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
A čo takto predpokladať, že Boh je natoľko všehomúci, že dokáže i z popola, trusu.., na základe toho, že mal pred tým info, genetické, stvoriť každému človeku jeho vlastné telo????? Viac na: http://www.krestan-ba.wz.cz/mrtvi.html
Možno so mnou nebudete súhlasiť, ale to je asi tak všetko, čo sa v danej chvíli dá robiť....
A akeze telo da Boh GMKovi, ak bude zmrtvych vstany? Telo GMK, ked mal 3 roky, ci 7, ci 21; nebodaj telo z casu smrti? V kazdom obdobi mal GMK ine telo, inak vyzeralo a inak sa chovalo. Tak ake nove telo dostane GMK?
Budu GMKovi rast nechty? Bude chcat a kadit? Bude ejakulovat a plut sliny? Bude sulozit s inymi zenami s novym oslavenym telom? A co starnutie? Bude nove telo starnut? Ci ako si to predstavujes? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2005 : 16:59:01
|
23 V ten deň prišli k nemu saduceji, ktorí tvrdia, že niet zmŕtvychvstania, a pýtali sa ho: 24 "Učiteľ, Mojžiš povedal, že ak niekto zomrie a nemal deti, jeho brat si má vziať jeho manželku a splodiť svojmu bratovi potomka. 25 Bolo u nás sedem bratov. Prvý sa oženil a umrel. A pretože nemal potomka, zanechal svoju ženu svojmu bratovi. 26 Takisto aj druhý a tretí až po siedmeho. 27 Napokon po všetkých zomrela aj žena. 28 Nuž ktorému zo siedmich bude manželkou pri vzkriesení? Veď ju mali všetci." 29 Ježiš im povedal: "Mýlite sa, lebo nepoznáte Písmo ani Božiu moc. 30 Pri vzkriesení sa ľudia neženia, ani nevydávajú, ale sú ako anjeli v nebi. A o vzkriesení mŕtvych ste nečítali, čo vám povedal Boh, keď vravel: 32 "Ja som Boh Abraháma, Boh Izáka a Boh Jakuba"? A on nie je Bohom mŕtvych, ale živých." 33 Keď to počuli zástupy, žasli nad jeho učením. Mt 22, 22 - 23
Aspon ste si mohli otvorit Pismo ked uz chcete debatovat o tachto veciach Lenze naco vsak ? Vy mate vo vsetkom jasno |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2005 : 17:32:30
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
Aspon ste si mohli otvorit Pismo ked uz chcete debatovat o tachto veciach Lenze naco vsak ? Vy mate vo vsetkom jasno
A kde sa tam píše, že kremácia je hriech a zabraňuje zmŕtvychvstaniu, osláveniu tela? |
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2005 : 07:30:50
|
kremacia nie je sama o sebe hriech. hriechom sa stava za istych okolnosti - ked sa dam spalit, aby som poprel ze neexistuje zmrtvychvstanie. Cize ako by som sa vysmieval Panu Bohu a popieral vieru v Boha. a to je prestupenim prveho prikazania. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2005 : 09:04:07
|
quote: Pôvodne poslal alesko
kremacia nie je sama o sebe hriech. hriechom sa stava za istych okolnosti - ked sa dam spalit, aby som poprel ze neexistuje zmrtvychvstanie. Cize ako by som sa vysmieval Panu Bohu a popieral vieru v Boha. a to je prestupenim prveho prikazania.
Ak zmŕtvychvstanie existuje, tak je to predsa jedno. Kedy si konečne uvedmíte, že Pánu Bohu je vrele jedno, ako naložíte, resp. pozostalí naložia s telom. Nie spôsob pohrebu, ale spôsob života. |
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2005 : 09:19:18
|
ano jasne, dolezity je zivot. ale tu nejde o pohreb, ja sa kludne mozem nechat spalit, tu ide o umysel, ktory ma k tomu vedie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2005 : 13:32:31
|
quote: Pôvodne poslal Morphee
quote: Pôvodne poslal alesko
kremacia nie je sama o sebe hriech. hriechom sa stava za istych okolnosti - ked sa dam spalit, aby som poprel ze neexistuje zmrtvychvstanie. Cize ako by som sa vysmieval Panu Bohu a popieral vieru v Boha. a to je prestupenim prveho prikazania.
Ak zmŕtvychvstanie existuje, tak je to predsa jedno. Kedy si konečne uvedmíte, že Pánu Bohu je vrele jedno, ako naložíte, resp. pozostalí naložia s telom. Nie spôsob pohrebu, ale spôsob života.
Jedno to nie je . A kedy si ty uvedomis take samozrejmosti ako ze katolicky pohreb je skutok duchovneho milosrdenstva ? Lebo Svata Matka Cirkev nas uci , ze povinnostou krestana - katolika je mrtvych pochovavat , cim sa vzdava ucta telu , v ktorom sidlila nesmrtelna dusa |
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2005 : 22:15:36
|
Cit: Budu GMKovi rast nechty? Bude chcat a kadit? Bude ejakulovat a plut sliny? Bude sulozit s inymi zenami s novym oslavenym telom? A co starnutie? Bude nove telo starnut? Ci ako si to predstavujes?
GMK-ovi záleží na týchto telesných schopnostiach po smrti?
Čítaj Písmo, pozri si slová, ktoré hovoria o tom aké telo mal Pán Ježiš, čoho bolo schopné, ďalej si všimni verše ktoré hovoria o tom, že veriaci obdržia telá podobné tomu čo má Pán Ježiš.... možno si aj Ty potom dokážeš predstaviť aké telo by si obdržal, keby si Mu uveril... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2005 : 11:53:25
|
GMK-ovi záleží na týchto telesných schopnostiach po smrti? Nie GMK je ten, co hovori o tela z mrtvych vstani. Je to PavelBA, ktory hovori, ze dostaneme nove telo. Tak sa pytam ake to bude telo. Lebo Jezis mal, podla svedectiev Evanjielii, telo fyzicke. No, tak sa teda pytam, ci bude splnat aj tieto charakteristiky.
Lebo, ako som uz podotykal, ludske fyzicke telo nie je jeden objekt, je tu suma viacerych subsystemov a symbioticky koexistujucich organizmov. Telo to je otvoreny dynamicky system, ktory prijima energiu a stavebne latky a potom ich vylucuje a obmiena. Budu v Nebeskom kralovste verejne zachody?
Čítaj Písmo, pozri si slová, ktoré hovoria o tom aké telo mal Pán Ježiš, čoho bolo schopné, ďalej si všimni verše ktoré hovoria o tom, že veriaci obdržia telá podobné tomu čo má Pán Ježiš.... možno si aj Ty potom dokážeš predstaviť [u]aké telo by si obdržal, keby si Mu uveril... Nie, ja si to neviem predstavit, ale PavelBA, sa zda, to dokaze, snad nam teda prezradi co a ako... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2005 : 19:11:28
|
Cit: ale PavelBA, sa zda, to dokaze, snad nam teda prezradi co a ako...
Pavelba už prezradil... tkže ak vieš čítať. otvor si Písma a nájdi si state, ktoré hovoria o Ježišovom tele. Napísal som:
Čítaj Písmo, pozri si slová, ktoré hovoria o tom aké telo mal Pán Ježiš, čoho bolo schopné, ďalej si všimni verše ktoré hovoria o tom, že veriaci obdržia telá podobné tomu čo má Pán Ježiš.... možno si aj Ty potom dokážeš predstaviť aké telo by si obdržal, keby si Mu uveril...
Nuž a keď si to nedokážeš predstaviť podľa Písma, a chceš to mať zdôvodnené elektrikou, génami, chemickými reakciami... tak skús porozmýšľať o vlastnostiach tela Pána Krista, a skús tieto vlastnosti napasovať do Tvojho pohľadu na fungovanie človeka v tomto čase,ak to nebude fungovať, potom zober inú dimeziu..., iné podmienky... vplyv Stvoriteľa, a možno na niečo objavné prídeš, čo My, chudáci opierajúci sa iba o Písmo a prisľúbenia v ňom, nevidíme.... Už sa teším....
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2005 : 19:47:44
|
Pavelba už prezradil... Pavelba nepovedal nic iba deklaraciu toho, ze nejak to uz bude.
tkže ak vieš čítať. otvor si Písma a nájdi si state, ktoré hovoria o Ježišovom tele. Napísal som:
Nuž a keď si to nedokážeš predstaviť podľa Písma, a chceš to mať zdôvodnené elektrikou, génami, chemickými reakciami... tak skús porozmýšľať o vlastnostiach tela Pána Krista, a skús tieto vlastnosti napasovať do Tvojho pohľadu na fungovanie človeka v tomto čase,ak to nebude fungovať, potom zober inú dimeziu..., iné podmienky... vplyv Stvoriteľa, a možno na niečo objavné prídeš, čo My, chudáci opierajúci sa iba o Písmo a prisľúbenia v ňom, nevidíme.... Už sa teším.... Ved to je moja otazka: Ako to bolo s fyziologiou Kristovou? Potravu prijimal, mam teda predpokladat, ze ju aj spracuval a vylucoval? A co ostatne zlazy s vnutornym vylucovanim? Ako pankreas, zlcnik, hypotalamus ci semenniky?
V com sa odlisovalo smrtelne telo Kristovo od toho vzkrieseneho? Ako? V com? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2005 : 20:40:50
|
Vieš si predstaviť, že napr. zješ chlieb, ktorý sa následne rozplynie, zmizne... i keď chuť si pocítil, sýtosť tiež?
Odporuje to zákonu zachovania hmoty, zákonu termodynamiky... iste, odporuje.. a tu je rozdiel medzi nami.
Ja verím, /a Ty asi nie/ že Boh dokáže všetko, teda i tento kvázizázrak.... takže o čom sa ešte chceš baviť? Ty sa snažíš prispôsobiť si /chápanie/ a pochopiť život po živote za podmienok, ktoré sú Ti známe... ja verím, že podmienky budú úplne iné... také, aké vykazovalo telo Ježiša Krista. Keď nevieš aké... prechádzal cez stenu, zmizol v priestore, mal na tele existujúce rany, ktoré znamenajú smrť a predsa žil... takže opäť sa pýtam: aký význam majú Tvoje otázky a čo nimi chceš dokázať????? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2005 : 21:42:55
|
Vieš si predstaviť, že napr. zješ chlieb, ktorý sa následne rozplynie, zmizne... i keď chuť si pocítil, sýtosť tiež? Nie, to si neviem predstavit, lebo sa to vylucuje navzajom. Telo je otvoreny dynamicky system, ktory prijima a vylucuje. Ucelom zazivacieho ustrojenstva je prijimat, sporacovat a nepotrebne vylucit.
Nevidim dovod pre taketo nieco. Naco by to bolo dobre? Ucelom pocitu hladu a sytosti je zabezpecit kalorie pre mozog. Nic viac a nic menej.
Navyse, odporuje to zakonu zachovania hmoty, ako si sam poznamenal..
Otazka: Preco ta poburuje predstava kadiaceho zmrtvychvstaneho Krista?
Odporuje to zákonu zachovania hmoty, zákonu termodynamiky... iste, odporuje.. a tu je rozdiel medzi nami. Presne tak. Telo ma jasny a zrejmy ucel a funkciu. Zena nema prsia preto, aby ju mal muz pri sulozi za co chytat, ale preto, aby dojila mlada. Nevidim zmysel v prijimani potravy, ktora nezabezpecuje energiu.
Dalej, zabudol si, ze metabolizmus ma nielen organizmus ako celok, ale i kazdy organ a nasledne kazda bunka samostatne. Odkial a ako (a hlavne preco) prijima tieto latky a ako ich vylucuje?
Nie, tu nieco nesedi. Nesedi nmieco na tvojej predstave zmrtvychvstania.
Ja verím, /a Ty asi nie/ že Boh dokáže všetko, teda i tento kvázizázrak... To je fajn, ze veris. Maly GMK veril, ze darceky nosi Dedo Mraz. Ukazalo sa, ze to tak nie je.
takže o čom sa ešte chceš baviť? O tom, ako to bude.
Ty sa snažíš prispôsobiť si /chápanie/ a pochopiť život po živote za podmienok, ktoré sú Ti známe... ja verím, že podmienky budú úplne iné... Presne tak: Uplne ine - potom vsak nemozme hovorit o tele, nie o takom, ake si pod tymto terminom predstavujeme. Preto ani 'oslavene telo' nebude hmotne v nasom ponimani a preto tvoje predstavy su na dve veci.
také, aké vykazovalo telo Ježiša Krista. Otazka: Videl si telo Jezisa alebo len nieco, co tak vyzeralo? Aky suvis je medzi smrtelnym telom, co sa v Zemi rozpadne a tym oslavenym?
prechádzal cez stenu, zmizol v priestore, mal na tele existujúce rany, ktoré znamenajú smrť a predsa žil... Hej. Toto vsetko sa udajne stalo.
aký význam majú Tvoje otázky a čo nimi chceš dokázať????? Ze tvoje predstavy o zmrtvychvstani a 'oslavenom tele' su nespravne a mylne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2005 : 00:05:35
|
Aha... no tak potom je naša debata, resp. Tvoje požiadavky na vysvetlenie môjho pohľadu bezpredmetná...
Ty veríš tomu čo vidíš a čo máš zdokumentované poznaním dnešného sveta, ja verím v to, čo je síce nepochopiteľné, ale zaznamenáva to Písmo, zasľubuje do budúcnosti čo sa stane, i v súvislosti s našimi telami, /paradox: podobne ako v prípade iných historických diel a udalostí, o ktorých takmer nikto nepochybuje, že sa tak stali, a každý ich prijíma s plnou dôverou, verím histórii a budúcnosti ľudstva ako ju opisuje Biblia/. A to je ten rozdiel v chápaní na ktorý chcem poukázať.
Preto Ťa všetci aj tak berú... ako človeka zo sveta, nie ako veriaceho..... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2005 : 06:45:39
|
Dami a pani, a kde je vlastne spor ?
Jedni vravia, ze kremacia, ak sa nerobi "z trucu" je v poriadku, aj druhi tak tvrdia. Jedni vravia, ze dostanete nove telo "po tom", aj druhi sa na neho tesia. Jedni vravia, ze pre Boha niet problemu, nevadi ako nestastnik prisiel o zivot, dostane nove telo, druhi tvrdia to iste.
Pozorujem krcmovu bitku, lietaju paste i zaucha, sam by som si udrel, ale ... naprv chcem vediet, na com sa to vlastne vlastne klbcite ? |
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2005 : 07:46:00
|
Mozna je to bitka o ukradnuty nazor |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2005 : 07:51:38
|
Aha... no tak potom je naša debata, resp. Tvoje požiadavky na vysvetlenie môjho pohľadu bezpredmetná... Ale kdeze. Prave preto su predmetne.
Ty veríš tomu čo vidíš a čo máš zdokumentované poznaním dnešného sveta, ja verím v to, čo je síce nepochopiteľné, ale zaznamenáva to Písmo, zasľubuje do budúcnosti čo sa stane, i v súvislosti s našimi telami, /paradox: podobne ako v prípade iných historických diel a udalostí, o ktorých takmer nikto nepochybuje, že sa tak stali, a každý ich prijíma s plnou dôverou, verím histórii a budúcnosti ľudstva ako ju opisuje Biblia/. A to je ten rozdiel v chápaní na ktorý chcem poukázať. Hej? A prec potom ides za lekarom? Preco potom funguju auta? Prec vyuzivas mobilny telefon? preco nechavas zaockovat Kuba a Marka?
Preto Ťa všetci aj tak berú... ako človeka zo sveta, nie ako veriaceho..... To mne ale vobec nevadi. Ja totiz zo Sveta som. A aj ty, len sa tvaris akosi podivne. A tak zasak beru teba. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2005 : 14:40:26
|
quote: Pôvodne poslal GMK [brHej? A prec potom ides za lekarom? Preco potom funguju auta? Prec vyuzivas mobilny telefon? preco nechavas zaockovat Kuba a Marka?
Lebo Bon nas tak miloval, ze zoslal ssojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 máj 2005 : 16:49:40
|
Cit: A prec potom ides za lekarom? Preco potom funguju auta? Prec vyuzivas mobilny telefon? preco nechavas zaockovat Kuba a Marka?
Tak tu si trochu poriadne "uletel" priateľu....
Dnešné poznanie fungovania sveta, energie, ľudského tela vôbec nie je v rozpore zo stvorením a Božím vedením.. a zároveň viera nie je podmieňovaná týmto /moderným/ poznaním...
Bavíme sa o viere.... Ty chceš mať vieru podloženú dôkazmi, Boh hovorí, verte mi bezhranične, dôkazy prídu.
U veriacich to funguje, u Teba nie... hm... kde asi bude chyba? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|