Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Podobenstvo o viniči
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Som aka/y som a co s tym? Téma Next Topic: Kremacia  

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 20 jún 2005 :  08:18:04  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Pôvodne poslala Janka:
v sobotu som bola pracovat vo vinici...neviem, ci z vas niekto ma s tym skusenost...zvazovali sme pruty a nepotrebne sme davali prec...jeden taky som odtrhla a odhodila...ten prut ostal vysiet na plote...o chvilu ked som si ten prut nahodou vsimla, uz bol zvadnuty...a bola to naozaj len chvilka...vtedy ma napadlo to prirovnanie, ze jezis je ako kmienok a my pruty na nom...
uvidela som, ze staci mala chvilocka aby sme neboli spojeny s kmienkom a uz zaciname uvadat...

Aj ja mám trošku skúsenosti s týmto podobenstvom. Skúsme sa teraz všetci zamyslieť, čo nám chcel Pán Ježiš týmto podobenstvom povedať.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora 

Ales

Odoslaný - 20 jún 2005 :  08:19:51  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mňa dosť oslovila myšlienka, ktorú som počul na stretku v sobotu.

Tak ako sa strihajú tie dlhé výhonky. Samozrejme tie nepotrebé. Bolí to ten vinič? Bolí. A vlastne, aj s nami je to tak. Možno to občas bolí, ale to sa vlastne strihajú tie nadbytočné veci.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 20 jún 2005 :  10:28:08  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
mna to alesko castejsie boli ako neboli...a este chcem pripomenut, ze keby sa neotrhali dole nadbytocne vetvicky, bola by horsia uroda, pretoze by odoberali ziviny tym, ktore maju na sebe kvietky buducej urody...ale zas, keby sa otrha nadbytocne, tiez by bola horsia uroda...ale zatial mam taku skusenost, ze boh ako opatrovnik vinica a znalec kazdeho kmienku, vie presne, ktory tam patri a ktory nie...vdaka ti pane

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 20 jún 2005 :  11:52:13  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mna janka napadla este jedna vec.
Vies vinic treba aj zastepit. to znamena odrezat vetvu a znova ju dat na to iste miesto - aj v zivote krestana su chvile, ked je uplne sam, ale ked sa vrati ku svojmu zdroju, vznika spoj, a o dost silnejsi ako predtym.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 20 jún 2005 :  13:52:16  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
to moze byt to obdobie sucha v zivote cloveka, ktory zije s bohom...ja som mala zatial len take kratke sucha, ale dost intenzivne a naozaj mozem povedat, ze sa moj vztah k bohu este posilnil

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 21 jún 2005 :  14:26:52  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mne sa pacilo ako ze sa nebesky Otec o nas stara. ze cisti co nema rast a dava prec to nadbytocne. lebo ako vinič, ani my nie sme schopní sami od seba sa niečoho zbaviť - ako hovorí sv. Pavol: to Duch Svatý v nás koná, ze aj chceme.... My kolkorazy mozme vidiet, ze to a to je zle, mozme tuzit po ociste, ale nie je v nasich silach sa zmenit. V tom je krasa Bozej lasky - ze prihliada, ze sme nedokonali a dava nam sancu, aby sme sa s jeho pomocou zlepsili - Bozie milosrdenstvo.

janka

Odoslaný - 21 jún 2005 :  14:46:47  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
mas pravdu alesko...boh nas premiena...som mala dost problem so 6-tym prikazanim...boh ma dost zmenil po obrateni, ale bolo tu nieco, co mi nepomohol hned vyriesit...jeden knaz mi nedavno na spovedi povedal, aby som sa modlila za milost cistoty...a aj a pannou mariou, pretoze ona bola najcistejsia zo zien...tak som sa modlila...a teraz myslim, ze som uz tu milost dostala...pretoze dlho som s tym bojovala, a aj ked som sa za tu milost modlila...padala som, ale neprestavala som verit, ze mi boh moze dat tu milost...takze povzbudzujem vsetkych, ze bozia milost je naozaj mocnejsia ako nasa slabost...a ked chceme a prosime urcite nam da to, o co prosime...no nadalej sa modlim a prosim a nespim na vavrinoch...chcem ist dalej!

Ales

Odoslaný - 21 jún 2005 :  14:48:58  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
drzim palce a prosim drz aj ty mne.

janka

Odoslaný - 21 jún 2005 :  19:49:44  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
to drzanie palcov myslis ako modlidbu vsak?

Ales

Odoslaný - 22 jún 2005 :  09:48:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
jasne, ze vahas.

janka

Odoslaný - 27 jún 2005 :  09:45:52  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
ma tak napadlo, ze ked sa orezavaju nepotrebne vetvicky na vinici, nechavaju sa aj niektore, na ktorych nie je vdiet, ze bude mat plody...a nechavaju sa preto, aby lepsie dozrelo hrozno...v pripade horucavy bolo chranene pred slnkom...vlastne ani nam Boh nezoberie vsetky slabosti hned naraz a vzdy sa nejaka ukaze,ked nas nejakej zbavi...ale to je preto, aby ovocie mohlo dozrievat

Ales

Odoslaný - 27 jún 2005 :  10:07:34  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
vies, ja ked cistim vinic, obcas svacnem dole aj to co nemám, o co krajsie je ze Boh je dokonaly a on dava dole len tie nepotrebne veci a vie aj cas kedy a ako ostrihat.

janka

Odoslaný - 27 jún 2005 :  11:41:11  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
ved o to ide...Boh vie kedy co dat dole a my sa casto snazime, ze toto by tu uz nemalo byt a toto, hento...a potom ide frustracia namiesto toho aby sme sa tesili, ze patrime Bohu...mi to pripada, akoby sme mu neverili, ze to co s nami zacal aj dokonci

Ales

Odoslaný - 27 jún 2005 :  13:48:56  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
najvacsou ironiou je to, ked ustami hovorime "stan sa vola Tvoja" a ked sa udeje Bozia vola, tak nadavame, ze to malo byt tak a tak(ale nie zrovna tak ako sa to udialo)

Previous Topic: Som aka/y som a co s tym? Téma Next Topic: Kremacia  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06