Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 5 Božie prikázanie
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Su polovnici vlastne pytliaci? Téma Next Topic: Je Genezis v rozpore so súčasnou vedou ?
Strana: z 7

Lajos

Stav: offline

Odoslaný - 06 máj 2005 :  07:41:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Takze Mato aj iny, k vasim zkazkam a pribehom ala deti v skole alebo rodina v banke a teroristi vam odpoviem vasimi slovami, ktore ste utrusili na moju adresu a su tu viac ako ziadane:
quote:
Lajos Lajos, zacinas sa menit na demagoga. Ovladanie, vydieranie, snaha riadit a podobne emocne manipulacie. Skoda.

Takze po sebe budeme donekonecna strielat, pretoze kazdy ma pravo na to aby sa chranil aj policajt aj domnely terorista a tak stale dookola. Toto ludstvo ma stale potrebu riesit nieco, co samo urcite nevyriesi a stale sa boji mnoho veci nechat na Boha. Takze toto strielanie ukoncim dost vulgarnou perspektivou do buducna: Kryte si rite, bude to tu huste.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 06 máj 2005 :  07:46:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Kam az moze dojt toto pravo na sebeobranu:
quote:
Nový zákon, přijatý v úterý Sněmovnou floridského parlamentu poměrem 94:20 (a už předtím Senátem), rozšiřuje právo občanů použít střelnou zbraň proti útočníkům i na veřejnosti, zatímco dosud tak mohli učinit jen při vloupání do svého domova či vozidla.

Nová úprava, která je podle guvernéra Jeba Bushe "dobrá a odpovídá zdravému rozumu", vytváří presumpci, podle níž má každý útočník či vetřelec v úmyslu způsobit značnou tělesnou újmu, a proto se mu lze beztrestně bránit i silou způsobující smrt.

"Osoba má právo neustoupit a čelit síle silou, včetně síly smrtící, pokud se důvodně domnívá, že je nezbytné tak jednat, aby odvrátila smrt nebo tělesnou újmu sobě nebo jinému," praví nový zákon.

Kritici však varují, že metoda nejdřív střílet a až pak se ptát povede k oživení mentality Divokého západu, zatímco stoupenci nové úpravy tvrdí, že stejné zákony má řada dalších států USA a zločinci si pak své jednání dvakrát rozmyslí.

Dosavadní zákonné omezení ukládá občanům, aby se při napadení na veřejném místě nejprve snažili odvrátit konfrontaci, nebo utekli, než podniknou jakýkoli čin na svoji obranu. "Jsem-li napaden, neměl bych mít povinnost utéci. To je nejlepší cesta, jak dostat ránu do zad," namítl předkladatel zákona, republikánský poslanec Dennis Baxley.

Spravis jedn pohyb, ktory sa nebude niekomu pacit a vramci sebeobrany (mozno aj domnelej) ta da dole. Jasne a s prehladom, bez nejakeho vysvetlovania. Az sem to moze dojt a predpokladam, ze preto vyslovil Jezis slova o druhom lici.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 06 máj 2005 :  10:49:42  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Lajoš, asi sme sa neporozumeli.
Vravíš, že moje situácie sú skazky. No ale ja ti iba chcem uvieť prípady, kedy podľa mňa, eliminácia útočníka zabráni stratám na životoch ostatných.
Teraz si vytiahol príklad z USA. Neviem, komu tým chceš oponovať a čo tým chceš povedať. Nehovorím, že teraz budem strieľať po susedoch. Ale viem, že sú tu ozbrojené zložky, ktorých prvoradým cieľom by malo byť zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov. Ty tvrdíš, že zabiť v žiadnom prípade, radšej nastaviť druhe líce.
Pozri link.
http://www.military.cz/terorismus/operace_Djibouti1976.htm
Tak ako ? Eliminovať kriminálne živly, či nastaviť druhe líce - pristaviť ďalší autobus ?
Komu by si zodpovedal ty ak by si bol kompetentný a nerozhodol o zásahu následkom čoho by boli rukojemníci povraždení ? Či by si sa vystavoval v zhromažení veriacich a prezentoval sa ako svetec, čo za každých okolností nastavuje druhe líce ?

Skús ponúknuť pacifistické riešenie mnou uvedenej situácie. Som zvedavý. Chcem vedieť, ako by si v danej situácií nastavoval druhe líce.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:24:48  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Dobre ked sme pri tych pribehoch... jedneho vecera v Getsemanskej zahrade, ked prisli zatknut Krista, vytiahol myslim Peter mec a chcel branit Krista, pretoze vsetci vedeli co bude po zatknuti nasledovat, vsetci vedeli, ze ho chcu zakonnici zabit a bez mucenia sa to zrejme nezaobide. A co spravil Jezis? Zahojil odtate ucho cloveku, ktory ho prisiel zatknut aby ho mohli odsudit na smrt. Tiez jeden pribeh.
Ale k veci. Osobne mam so zbranami vela skusenosti a viem, ze vystrelit na cloveka neni take jednoduche ako pises a preto sa mozno v tejto debate nerozumieme. Dokonca mam aj zbrojny preukaz skupinu A, takze si nemysli, ze som nejaky pacifista. A preto je aj nanajvys aktualna moja otazka, na ktoru si mi doteraz neodpovedal a v ktorej mam dilemu. Takze jasna otazka: KED MAME BRAT NEPOKRADNES DOSLOVNE, PRECO BY SME SI MOHLI NEZABIJES PRISPOSOBIT? ALEBO TEDA KTORE PRIKAZANIA BRAT TAK AKO JE NAPISANE A KTORE SI MOZEME "UPRAVIT - DOVYSVETLIT - TEDA PRIDAT VYNIMKY" Nepytam sa len preto aby som diskutoval, mna sa tato otazka tyka osobne.

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  11:44:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Vieš, ale o prikázaniach hovorí morálka... Aj v "nepokradneš", ba v každom z prikázaní je toľko vecí a toľko zložitých súvislostí, že by si sa čudoval... Počul si niekedy o tajnom odškodnení...? ;)

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  12:07:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ale viem, že sú tu ozbrojené zložky, ktorých prvoradým cieľom by malo byť zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov. Ty tvrdíš, že zabiť v žiadnom prípade, radšej nastaviť druhe líce.
Ano, stale ten zakladny kus nepochopenia situacie a suvislosti. Ozbrojene bezpecnostne zlozky sa neriadia krestanskou moralkou, prave naopak, riadia sa svetskou moralkou a ich moralkou je to, co je proti moralke krestanskej.

A teraz mas viacero problemov: Krestanom mozes byt len preto, ze niekto iny na miesto teba nie je. Inak by ta uz davno vykynozili.

Kedze vsak nechces zit v takejto situacii, radsej si prisposobis moralku tak, aby ti vyhovovala.

Skús ponúknuť pacifistické riešenie mnou uvedenej situácie. Som zvedavý. Chcem vedieť, ako by si v danej situácií nastavoval druhe líce.
Krestanska moralka je ovela slabsia a neumoznuje prezitie v koliznych situaciach, ako je prave rozoberana.

Preto mas na vyber:
• byt krestan (ale zomriet, ci zvolit nepekne rozhodnutie)
• prezit, ale nebyt krestan.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  12:12:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:
Preto mas na vyber:

Zle!
Kresťania nie sú nejsvojprávne bábky, ktoré s radosťou budú obetovávať svoj život.
Kresťan má presne tie isté práva ako ktokoľvek!
Ak mi niekto kradne v byte, mám právo si svoj majetok chrániť! Nebudem stáť obďaleč a pozorovať, ako mi berú môj majetok...

GMK, si úplne "mimo"!

Kresťan sa má riadiť kresťanskou morálkou, ktorá jasne vysvetľuje a interpretuje Božie prikázania...
Písmo treba chápať, nie čítať! (tento výrok, prosím uvádzať len ako moju citáciu!)

Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  12:37:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Kresťania nie sú nejsvojprávne bábky, ktoré s radosťou budú obetovávať svoj život.
Nie su. Ved o tom hovorim. Je to preto, lebo tu mame este aj zakon Prirody, ktory nuti zivu bytost existovat (vravi sa tomu pud sebazachovy).

Hovorim o tom, ze moralka krestanska a ine (naturalis, gentum) su v kolizii.

Kresťan má presne tie isté práva ako ktokoľvek!
Krestan ma hlavne ovela viac zodpovednosti a povinnosti ako ktokolvek iny.

Ak mi niekto kradne v byte, mám právo si svoj majetok chrániť!
Ááa_, majetnictvo - lipnutie na majetku. Problemy mal aj ten mladenec ozeliet co-to zo svojho majetku. V tejto chvili je jedno, ci dobrovolne alebo nasilim. Ide o tvoj vztah k majetku a jeho redistribucii.

Nebudem stáť obďaleč a pozorovať, ako mi berú môj majetok...
Jasne - lipnes na majetku. Mi to pripomina jeden vtip:
• Pan doktor som mamonar.
• M-hm, to sa da liecit, predpisem vam tu taketo pilulky...
• Ale vela, pan doktor, vela, vela vela!

Písmo treba chápať, nie čítať! (tento výrok, prosím uvádzať len ako moju citáciu!)[/b]
Rachachachachacha!

Ved toto uz povedal davno GMK. A pred nim J.K.Nazaretsky.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  12:42:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
GMK, osočuješ! Ako vieš, že lipnem na majetku...?

Teda, keď ti zajtra ukradnem vchodové dvere od bytu, tak bude všetko vporiadku?

Alebo keď ti zlodej ukradne auto, ktorým vozíš chorého syna k doktorovi a ktoré si si statočnou a tvrdou prácou kúpil, tak mu pridáš aj televízor a invalidný vozík tvojho syna? (vozík stoji niekdy ako celé auto...)

Podľa toho, čo píšeš, možno usudzovať, že máš zlé zmýšľanie o kresťanskej morálke. Lebo si ešte žiadnu nečítal. Čítal si len Písmo. Ale nepochopil...

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  12:54:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
GMK, osočuješ! Ako vieš, že lipnem na majetku...?
Usudzujem z tvojich reakcii. Je to tak.

Teda, keď ti zajtra ukradnem vchodové dvere od bytu, tak bude všetko vporiadku?
Nebude, lebo ja na majetku trosku lipnem.

Podľa toho, čo píšeš, možno usudzovať, že máš zlé zmýšľanie o kresťanskej morálke. Lebo si ešte žiadnu nečítal. Čítal si len Písmo. Ale nepochopil...
Jezis-maria-jozef: Len v ramci tejto diskusie boli vytycene minimalne tri moralky.

Preco by mala byt ta tvoja RKC spravna a vseobecne akceptovana?

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  12:59:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
quote:

Lebo taka je. Mnohí to pochopili!

Lajos

Odoslaný - 06 máj 2005 :  13:20:41  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
To veritas:
Co je to tajne odskodnenie, takze nieco poza bucky poza pen? Popis blizsie...
quote:
Vieš, ale o prikázaniach hovorí morálka...

Takze o prikazaniach hovori moralka... cia ludska? Ja som si myslel ze moralka by mala byt postavena na prikazaniach, nie prikazania na moralke... to sa teda cudujem
quote:
Ak mi niekto kradne v byte, mám právo si svoj majetok chrániť! Nebudem stáť obďaleč a pozorovať, ako mi berú môj majetok...
takze ak by som utocnika pri obrane zabil, ten majetok mi za to
takze ak by som utocnika pri obrane zabil, ten majetok mi za to stal...

Dal si viacej otazok ako odpovedi.
quote:
Kresťan sa má riadiť kresťanskou morálkou, ktorá jasne vysvetľuje a interpretuje Božie prikázania...
Písmo treba chápať, nie čítať! (tento výrok, prosím uvádzať len ako moju citáciu!)

a kto stanovil tu interpretaciu bozieho zakona, clovek? A ako chces pochopit nieco, co necitas.

Pocuvaj veritas, stale si mi neodpovedal na jednu tazku: Ktore prikazania chapat doslovne, a v ktorych si spravit vynimky a na zaklade coho NApr. pri nezabijes si napisal ze neni napisane koho nezabijes. Ale ani pri napokradnes neni napisane koho, takze mozes napisat aj svoju adresu

veritas

Odoslaný - 06 máj 2005 :  13:23:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
Lajos, odpoviem, ale asi az v pondelok :((
Veľmi sa ospravedlňujem...
Aj to tajné odškodnenie popíšem a aj morálku (v súvislosti s prikázaniami)...
Idem práve niečo dôležité robiť...

amerika1

Odoslaný - 06 máj 2005 :  15:54:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr

Nesuhlasim amerika s trestom smrti. Nie sme tu na to, aby sme sudili. Jasne je povedane:"nezabijes!"...ak odsudis na trest... = zabijes. Zober si to takto, Jezis nam je vzorom: Zabil On, alebo kazal, dal zabit niekoho? Nestavajme si vlastne zakony,a toboz, nebudme ako farizeji v Jezisovych casoch, ked vlastne zakony a pravidla pomaly stavali nad zakony Bozie (kamenovanie...)

Nejde o to , s cim ty suhlasis , ale co uci Cirkev . Nie sme na to aby sme sudili ? My mozno nie , ale stat tuto funkciu prostrednictvom pravnej vedy ma a musi ju plnit . Co chces anarciu ? A Cirkev nema svoje sudy ? Ma , a v sulade s evanjeliom .A napokon precitaj si evanjeliovy pribeh o hriesnici , ktoru chceli kamenovat Jezis nehovori , ze nesmiete , ale kto je z vas bez hriechu nech prvy hodi do nej kamen . ...Nikto ta neodsudil ani ja ta neodsudzujem , chod a viac nehres .
Vies problem je v tom , ze tvoje tvrdenia su tvoje , ale nie ucenie Cirkvi .
Cirkev je zodpovedna aj za to , ze zlo bude jasne pomenovane a odsudene .
Co napriklad s narastom kriminality dnes ? Hlavne ze sme humanisti , vsak

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 06 máj 2005 :  16:26:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Lajoš, aj ja mám zborjný preukaz, i skúsenosti zo zbraňami. Čo by to bol za vlka, keby nemal zuby . Neviem, či A-čko, ja mám na držanie. Som poľovník.

KED MAME BRAT NEPOKRADNES DOSLOVNE, PRECO BY SME SI MOHLI NEZABIJES PRISPOSOBIT? ALEBO TEDA KTORE PRIKAZANIA BRAT TAK AKO JE NAPISANE A KTORE SI MOZEME "UPRAVIT - DOVYSVETLIT - TEDA PRIDAT VYNIMKY

A to sa ti nezdalo podozrivé, že Mojžiš na priniesol prikázania a sám v zákonoch uvádzal previnenia za ktoré trestom bola smrť ?

Zacitujem ti trocha z katechizmu.
Siedme prikázanie zakazuje krádež‚ to jest neoprávnené prisvojenie si cudzieho vlastníctva proti rozumnej vôli majiteľa. Nie je krádežou, ak sa dá predpokladať jeho súhlas alebo ak je odmietnutie v rozpore s rozumom a všeobecným určením dobier. Taký je prípad zjavnej a naliehavej potreby, keď jediným prostriedkom, ako uspokojiť bezprostredné a základné potreby (jedlo, prístrešie, odev a pod.), je mať k dispozícii a použiť cudzie dobrá.

Zasa namodelujme situáciu.
Predstav si, že sused, lekár odíde na dlhodobú pracovnú cestu do zahraničia. Dá ti kľúče, aby si mu zalieval kvety. Vypukne požiar, sú zranení, v ohrození života. Bol si u suseda viackrát na návšteve, ste kamoši, a vieš že má u seba lieky na popáleniny, škrtidlo, lekárničku. Ty ju nemáš. Čo robiť ? Vari by si nešiel k nemu a nevzal ju(bez jeho vedomia) ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lajos

Odoslaný - 06 máj 2005 :  18:11:26  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
ak je odmietnutie v rozpore s rozumom a všeobecným určením dobier
no comment, a polovnici su povacsinou oficialni pytliaci, ale dufam ze ty patris medzi to percento, co sa o tie zvery aj trocha stara.

Lajos

Odoslaný - 06 máj 2005 :  18:14:26  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
tak ich vsetkzch postrielajme, pocuvaj amerika, zaoberas sa aspon trocha tym co ucil Jezis Ty zrejme fungujes na principe aky pozicaj taky vrat.

Lajos

Odoslaný - 06 máj 2005 :  18:17:10  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
quote:
Vies problem je v tom , ze tvoje tvrdenia su tvoje , ale nie ucenie Cirkvi .
No dobre a co ak mi moje svedomie hovori ze zabit nemam, ale cirkev uzna tu vojnu za spravodlivu. Vies co sa v cloveku odohra ked namieri nabitu zbran na cloveka (teda v zdravom cloveku, nehovorim o fanatikovi)

Ale rad si pockam na veritasovu odpoved na otazky ktore vyvolal.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  19:47:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal veritas

quote:

Lebo taka je. Mnohí to pochopili!

Ale ona taka nie je. Ateisti, 'protestanti', muslimovia ako i GMK su dokazom, ze nie je vseobecne akceptovana. Mnohi to pochopili. Ti co nie, su katolici volajuci po znovuzjednoteni pod zastitou RKC.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  19:52:57  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Nejde o to , s cim ty suhlasis , ale co uci Cirkev.
Cirkev neuci nic, mozno cirkev akou je RKC, ale nie CIrkev. V Cirkvi uci niekto iny: J.K.Nazaretsky.

Nie sme na to aby sme sudili?
Nie, nie sme. Nie podla Evanjelia.

My mozno nie , ale stat tuto funkciu prostrednictvom pravnej vedy ma a musi ju plnit.
Hlupost. Stat tuto funkciu ma preto, lebo si to vynutila vladna elita.

Co chces anarchiu?
Aj keby ano, tak co?

A Cirkev nema svoje sudy?
Cirkev nie. cirkev mozno ano.

A napokon precitaj si evanjeliovy pribeh o hriesnici , ktoru chceli kamenovat Jezis nehovori , ze nesmiete , ale kto je z vas bez hriechu nech prvy hodi do nej kamen . ...Nikto ta neodsudil ani ja ta neodsudzujem , chod a viac nehres .
Ani Kristus nesudil. Ale tu je niekto papezskejsi ako papez.

Vies problem je v tom , ze tvoje tvrdenia su tvoje , ale nie ucenie cirkvi .
A ucenie cirkvi nie je ucenie Jezisa Krisata. Toho volim pred RKC.

Co napriklad s narastom kriminality dnes?
O akom naraste kriminality to hovoris?

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  19:57:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
A to sa ti nezdalo podozrivé, že Mojžiš na priniesol prikázania a sám v zákonoch uvádzal previnenia za ktoré trestom bola smrť ?
Jasne, ze je to niel;en podozrive, ale je to dokonca rozporuplne. AKo kopu dalsich veci v Biblii.

Jednu interpretaciu preco je tomu tak tu GMK uz predniesol. Mojzis musel riesit dva problemy:
• Upevnit svoju moc nad Zidmi;
• Zbavit sa vonkajsieho nepriatela.
Na oboje mu posluzil Boh: Zidom ako vyvolenemu narodu dal prikaz nezabijes, ale kedze Mezopotamci boli uctievaci diabla, nebolo nic jednoduchsie ako povedat, ze Boh chce, aby ich vyhladil.

Militantny fanatizmus je skratka pritazlivy. Vidime to aj na tychto strankach.

Predstav si, že sused, lekár odíde na dlhodobú pracovnú cestu do zahraničia. Dá ti kľúče, aby si mu zalieval kvety. Vypukne požiar, sú zranení, v ohrození života. Bol si u suseda viackrát na návšteve, ste kamoši, a vieš že má u seba lieky na popáleniny, škrtidlo, lekárničku. Ty ju nemáš. Čo robiť ? Vari by si nešiel k nemu a nevzal ju(bez jeho vedomia) ?
Samozrejme, ze vzal, ale nie preto, ze by som posluchal prikazanie, ale preto, ze som ho porusil. Lebo som uplatnil to s vyssou prioritou: Miluj blizneho.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 máj 2005 :  20:00:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Lajos

quote:
tak ich vsetkzch postrielajme, pocuvaj amerika, zaoberas sa aspon trocha tym co ucil Jezis Ty zrejme fungujes na principe aky pozicaj taky vrat.

Nielen amerika. Uz som tu takto oznacil viacerych, co sa demaskovali.

Vlkodlak

Odoslaný - 06 máj 2005 :  20:50:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Páni, vymýšľame kadejaké príklady o teroristoch a ...
Pod lampou býva najväčšia tma.

Keď už máme to výročie, ukončenie WWII. Tak ako ? Mali sa Rusi či Poliaci brániť keď na nich Nemci zautočili ? Mali do nich strieľať ?
Čo mala robiť britská protivzdušná obrana, keď nad hlavami Londýnčanov hučali Hainkely, Junkersy a Dorniere s nákladom bômb, ktoré zhadzovali na civilistov(totálna vojna) ? Dopúšťala sa smrteľného hriechu obsluha flaku, keď sa k jej pozíciam približovala Lufwtvaffe ?
Alebo, ak bola nejaká obchodná loď(najčastejší cieľ prepadov nemeckých ponoriek v Atlantiku) torpédovana z prava, mala nastaviť aj druhe líce, či spustiť obrannú paľbu na útočníka(ak disponovala zbraňmi) ?

Vlkodlak

Odoslaný - 06 máj 2005 :  21:02:15  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Preto mas na vyber:

GMK, aj keď si uvedomujem veľké riziko vzplanutia vášni, neodpustím si pripomienku, pretože ma napadla cynická analógia zo stredoveku ...

Osmanská ríša v dobe svojho najväčšieho rozmachu posunula svoje hranice ďaleko na západ a Turci vážne ohrozovali i Viedeň. Pýtam, sa, mali kresťania brániť svoju vlasť, či uvoľniť pre Islam Európu ? Vieme, ako to skončilo, Uhri sa zomkli, chopili zbrane, ubránili suverenitu. Tvoja odpoveď je známa - neboli kresťania - prežili. Však aj tak to boli poväčšine katolíci, a ako sa často zmieňuješ, RKC nemá nič spoločné s kresťanstvom.
Dobre. Ale potom prepukli rôzne protihabsburské povstania, vedené poväčšine protestantmi. Po potlačení, často hľadali bezpečnosť v exile, neraz i na Tureckých územiach. Turci neboli hlúpi, vedeli šikovne využiť nejednotnosť protivníka, často našli títo utečenci u Turkov podporu a aj s ich vojenskou pomocou viedli ozbrojené akcie proti cisárskym vojskám. Ale tu mi niečo nesedí. Uhri, sa mali zachovať ako kresťania a zložiť zbrane aj podruhýkrat, keď na nich tlačili povstalci ?
Teraz už chápem, tvoj apel na kresťanské hodnoty, pri obrane krajiny.

Marcelllooo

Odoslaný - 07 máj 2005 :  01:28:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Páni, vymýšľame kadejaké príklady o teroristoch a ...
Pod lampou býva najväčšia tma.

GMK nie je pán, GMK je decko. Prosim teda pouzivat oslovenie: Dami, pani a decko.

Keď už máme to výročie, ukončenie WWII.
Do toho vyrocia nam zo tri mesiace predsa len chybaju. 2SV skoncila 8.augusta podpisanim kapitulacie Japonskeho cisarstva, nie kapitulaciou Nemeckej rise v Postupime.

Tak ako ? Mali sa Rusi či Poliaci brániť keď na nich Nemci zautočili ? Mali do nich strieľať ?
Odpoved:
• podla lex naturalis ako i lex gentii to pravo jednoznacne mali, otazkou vsak zostava, ci aj podla lex Christii. Podla nazoru GMK aj podla lex Christii, aj ked nepriamo.

GMK, aj keď si uvedomujem veľké riziko vzplanutia vášni, neodpustím si pripomienku, pretože ma napadla cynická analógia zo stredoveku ...
Nuz, mame sa este co ucit sebakontrole. Mimochodom, ten priklad si zvolil bajecne a ukazkovo, naozaj squellle.

Pravda je vsak taka, ze GMK nevie, co je spravne a co nie.

ako sa často zmieňuješ, RKC nemá nič spoločné s kresťanstvom.
Nie je pravda. Tvrdim, ze Krestanstvo a katolicizmus nie su totozne a ze su v mnohom kolidujuce, teda rozporne, ci navzajom sa vylucujuce.

Mnohe jednotlive ustanovenia maju, pravdaze, spolocne.

Strana: z 7 Previous Topic: Su polovnici vlastne pytliaci? Téma Next Topic: Je Genezis v rozpore so súčasnou vedou ?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06