|
Odoslaný - 22 november 2005 : 20:25:03
|
Amerika 1 - fakt beriem, naozaj ste sa navysvetľovali a popísali a píšem to úprimne bez ironického podtónu (ani som to všetko ešte nestačila prečítať), len - ako to povedať, či napísať tak, aby ste sa mnou necítili poučovaný, alebo obmedzovaný, či čokoľvek iné. Uvedomujem si, že sa navzájom poznáte, stretáte a preto si asi aj - no povedzme viac dáte navzájom "do tela", ale zároveň si viete aj prepáčiť. Len, nedajte sa vyprovokovať ku . Nestrácajte trpezlivosť. Keď si niekto niečo nedá vysvetliť, tak to asi treba nechať tak. No prosto neprišiel ešte jeho čas. Ku yardley-mu, prvé dve "odvolávky" sa mi podarilo zobraziť, ostatné nie. Tie stránky sa naozaj nedajú zobraziť, alebo ja mám problém s počítačom? Tiež by ma zaujímalo, či niekde Ján Pavol II. vysvetlil, prečo, na základe čoho tento úkon ospravedlnenia v mene celej Cirkvi urobil. Ďakujem. Želám príjemný večer. |
Judith |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2005 : 22:34:03
|
quote: Pôvodne poslal juja Keď si niekto niečo nedá vysvetliť, tak to asi treba nechať tak. No prosto neprišiel ešte jeho čas.
K tomuto mam len jednu malicku otazocku, aky je spravny postup, ak ten dotycny, ktoreho nechame tak, neustale pokracuje v sireni bludov, akoby mu to nikdy nikto nevysvetloval? Myslim, ze tymto postojom, ze nechajme tak, len aby sme sa nehadali sa blizime postoju sekularnej spolocnosti, ktory sa oznacuje anglickym terminom - politically correct. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2005 : 22:37:54
|
V mene tohto pomyleneho principu mame okrem ineho plnu Europu moslimov a prve ovocie uz prichadza (Francuzko), mame staty s povolenou eutanziou, sobasmi homosexualov atd, atd... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2005 : 23:11:14
|
Cit: K tomuto mam len jednu malicku otazocku, aky je spravny postup, ak ten dotycny, ktoreho nechame tak, neustale pokracuje v sireni bludov, akoby mu to nikdy nikto nevysvetloval?
Predpokladám, že hovoríte o mne...
Podľa Teba: šírenie bludov (z mojej strany), podľa mňa, (hovorenie toho istého od začiatku v duchu Písma), ktoré ste mi nedokázali inak vyvrátiť-vysvetliť, iba princípom: tomu nerozumieš, nechápeš tradíciu,ak nepochopíš, že následník apoštola je vedený Bohom, potom nepochopíš, že mu veríme.... a pod.
Takže, možno som starý ako obohratá platňa, možno som otravný ako biolit, možno Vám leziem na nervy, možno ste si na mňa zvykli a možno nie... Záleží iba na tom, ako kto...
Matovi zjavne ležím v žalúdku už dávno, takpovediac od začiatku, s Veritasom som viedol polemiku, ktorá mi dosť dala, Američan je prchký zástanca KC, ktorý sa radšej spoľahne na učenie KC ako na Boha, DS a vlastný rozum, GMK je rypák, ktorému najviac vyhovuje čo najkomplikovanejší výklad, ale úprimne hľadajúci, Alesko je vierou zanietený veriaci, ktorý verí bez toho, aby si niečo overoval v Písme, Janka je veriaca, ktorej vyhovuje niečo ako romantika v živote i vo viere, Paťo je sčítaný katolík, takmer ekumenista, Lajoš je kresťan nebrániaci sa kompromisom, Mirecnr je praktizujúci katolík pod. ako Alesko, Vkodlak sa snaží spojiť svoje poznanie s Bohom.......
A ja som ja. Takže čo so mnou? Pýta sa Maťo....... |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2005 : 23:41:06
|
quote: Pôvodne poslal Mato
V mene tohto pomyleneho principu mame okrem ineho plnu Europu moslimov a prve ovocie uz prichadza (Francuzko), mame staty s povolenou eutanziou, sobasmi homosexualov atd, atd...
Co je zle na Europe plnej moslimov? Proste sa viacej paria a su expanzivnejsi.
Ako a preco s tym nieco robit? Si zastancom evolucnej biologie? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2005 : 23:43:51
|
Ano, Maťo, máte pravdu, že toto tu všetko máme. To sa nedá poprieť, ale ja som to jednak myslela v rámci diskusie - veď to poznáte určite z vlastnej skúsenosti, no keď si nedá niekto povedať, keď nechce a nechce, tak už s ním tá debata od určitého momentu asi nemá zmysel. Ak nájdem argument, ktorý je ten druhý ochotný uznať, tak som vyhral. Ak nie, tak to stolerujem a keď to už ide do porušovania zásad, zákonov ako vo Fr., tak asi budem musieť pouvažovať možno aj o iných zákonoch. Prípadne, ako počas bývalého režimu, ak to sú zásadné princípy, ponesiem následky ja. Ako v prípade Ježiša, nepodarilo sa mu presvedčiť súd, že je synom Božím, tak už ďalej nediskutoval, nemalo by to význam. Musel "niesť" následky a toto nemyslím zosmiešňujúco, ale jednoducho nebolo inej cesty. Ledaže by sa obetoval niekto iný - ozaj, to je tiež nápad. Trúfol by si na to niekto z vtedajších ľudí? Pričom Ježišov čin nie je prejavom slabožstva, alebo samodeštrukcie, ani slaboduchej bezradnosti v zmysle, no keď sa inak nedá, tak si ma zabite. Francúzi (nie som politológ) si myslím, asi tiež mnohé prehodnotia a, z toho mám tak aj obavy, možno znenie niektorých zákonov sa zmení, asi sa aj zradikalizuje pohľad na mnohé aspekty toho spolunažívania a zasiahne to mnohých, je možné, aj nevinných. Vy ste v Írsku a tam je ten nešťastný konflikt katolíkov a protestantov, nerobí česť ani jedným zo zúčastnených a predsa v tom pokračujú. Bránia sa , útočia, obraňujú si svoje pravdy? Z môjho pohľadu dávno zabudli, kde je pravda, len sa bili - teda dúfam, že ako tak je to skľudnené. Lenže tie pocity krivdy sú na oboch stranách veľké. Možno v tom to je. Nemala som dojem, že by Ježiš mal niekedy pocit krivdy, opravte ma, keď sa mýlim. A preto sa s nikým nehádal. Ako si stál nad tým, nebola to povýšenosť, ani ignorancia, ale nedhľad toho, ktorý vedel. Keď vychádzam zo seba, pokiaľ som mala v niečom pocit ukrivdenia, tak to vo mne vyvolávalo pocit nutnosti sa obraňovať.Tým som sa púšťala do hádok, neústupčivého postoja s kategorickými požiadavkami, čím som ubližovala, najmä tým, ktorým som tvrdila, že ich milujem. Zabudla som ich počúvať a seba kontrolovať. A, čo je najsmutnejšie, nikam to neviedlo! Musím priznať, až keď som sa nad tým zamyslela, a uvedomila si, čo to stváram, zmenilo sa to všetko k lepšiemu - aj môj vzťah k Bohu, aj správanie sa k blížnym. Možno preto tento môj názor, že ak argument nepomáha, no tak sa nedá nič robiť! - Tí druhí totiž mlčali - teda hovorím v množnom čísle, lebo nechcem prezrádzať ani len počet, taká odvážna nie som. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2005 : 23:46:22
|
PS.: Pali, ja som si zas myslela, že Maťo hovorí o mne! No vidíš to, aké je to ťažké s tou komunikáciou. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2005 : 23:49:12
|
Podľa Teba: šírenie bludov (z mojej strany), podľa mňa, (hovorenie toho istého od začiatku v duchu Písma), ktoré ste mi nedokázali inak vyvrátiť-vysvetliť Tak si zbalim svojich 5 sliviek a idem dakam, kde mi to budu schopni vysvetlit. Ibaze by za tym bolo nieco ine...
možno som starý ako obohratá platňa, možno som otravný ako biolit, možno Vám leziem na nervy, možno ste si na mňa zvykli a možno nie... Záleží iba na tom, ako kto... A otazka znie, co s tym urobime my a co s tym mienis urobit ty.
GMK je rypák, ktorému najviac vyhovuje čo najkomplikovanejší výklad, ale úprimne hľadajúci Pekne byt oznaceny za rypaka od teba.
Nejde mi o co najkomplikovanejsi vyklad ale o ten spravny.
Priklad z ekonomie: Preco nemozno znizit ceny tak, aby si kazdy mohol dovolit co chce? jednoduchy, ale nespravny vyklad nam podali bolsevici.
Spravnym, ale komplikovanejsi priklad nam dava ekonomicka teoria spolu so svojim matematickym aparatom drivacii a integralov.
Podobne sa epilepsia dakedy jednoducho vysvetlovala ako posadnutost. Komplikovanejsi ale spravnejsi nazor je o chorobe.
Dakedy sa jednoducho uvazovalo, ze clovek je telo a duch. Vessalius ukazal, ze je to trosku inak.
Matovi zjavne ležím v žalúdku už dávno, takpovediac od začiatku, s Veritasom som viedol polemiku, ktorá mi dosť dala, Američan je prchký zástanca KC, ktorý sa radšej spoľahne na učenie KC ako na Boha, DS a vlastný rozum, GMK je rypák, ktorému najviac vyhovuje čo najkomplikovanejší výklad, ale úprimne hľadajúci, Alesko je vierou zanietený veriaci, ktorý verí bez toho, aby si niečo overoval v Písme, Janka je veriaca, ktorej vyhovuje niečo ako romantika v živote i vo viere, Paťo je sčítaný katolík, takmer ekumenista, Lajoš je kresťan nebrániaci sa kompromisom, Mirecnr je praktizujúci katolík pod. ako Alesko, Vkodlak sa snaží spojiť svoje poznanie s Bohom.......
To je sice fajn, ze si nam totakto zhrnul, ale predpokladam, ze sme tu vsetci schopni hodnotenia sami za seba.
A ja som ja. To ako Boh? (Som, ktory som)
Ina basnicka: Co som? Kto som? K.k.t s dlhym nosom. (povodna ludova tvorba v Petrzalke)
Takže čo so mnou? Pýta sa Maťo... A co takto otazka: Co mieni so sebou robit PavelBA? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 00:30:39
|
quote: Pôvodne poslal GMK Co je zle na Europe plnej moslimov? Proste sa viacej paria a su expanzivnejsi.
Ako a preco s tym nieco robit? Si zastancom evolucnej biologie?
Takto sa moze pytat iba niekto, kto ziveho moslima v zivote nevidel. Ak mas zaujem, mozeme tuto temu rozobrat osobitne. Ale nesnaz sa to zlahcovat, problem je vaznejsi, ako sa Ti mozno zda. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 00:42:46
|
quote: Pôvodne poslal pavelba Predpokladám, že hovoríte o mne...
Na zaklade coho tak usudzujes? Resp. inak, preco si myslis, ze si ustrednym motivom kazdej temy? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 00:49:14
|
quote: Pôvodne poslal juja Vy ste v Írsku a tam je ten nešťastný konflikt katolíkov a protestantov, nerobí česť ani jedným zo zúčastnených a predsa v tom pokračujú.
Musim sa priznat, mam niekedy problem vo vasich prispevkoch sledovat ustrednu myslienku. Nie je mi celkom jasne, co ste na koniec vlastne chceli povedat. Preto si vyberiem len tento priklad Irska a pokusim sa ho upresnit. Zakladnym problemom nie je ani tak konflikt katolikov a protestantov, ako snaha Britanie okupovat Irsko coho sucastou bola aj nasilna protestantizacia krajiny. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 00:52:51
|
Pretoze Irsko bolo cisto katolicka krajina, bolo to sucastou ich narodnej identity co sa Briti ako skuseni dobyvatelia snazili narusit. Sucastou toho bolo rozdavanie pody protestantkym panom, zaludnovanie krajiny protestantmi, ktori sucasne predstavovali okupantov, perzekucia Cirkvi, popravy knazov atd. Niet sa preto co cudovat, ze vznikala neznasanlivost medzi tymito dvoma skupinami. Takze neslo ani tak o hajenie pravdy, ako o snahu prezit pokus o likvidaciu naroda. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 00:53:47
|
A samozrejme ako vsetko, aj toto bolo nakoniec zneuzite v boji o moc, ale to uz by sme zasli prilis daleko. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 08:15:12
|
Takto sa moze pytat iba niekto, kto ziveho moslima v zivote nevidel. Tak to mas teda pravdu!
Ak mas zaujem, mozeme tuto temu rozobrat osobitne. Ale nesnaz sa to zlahcovat, problem je vaznejsi, ako sa Ti mozno zda. Rad. Ja vsak nezlahcujem, len sa pytam. Ostatne aj Slovania zabrali cudzie uzemia pri Stahovani narodov.
Rad by som teda, aby si mi to uviedol na spravnu mieru, lebo sa mi moje nazory nepacia, ale su take. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 08:17:56
|
Na zaklade coho tak usudzujes? Resp. inak, preco si myslis, ze si ustrednym motivom kazdej temy? Je na to take jedno Slovenske uslovie: Trafena hus zagaga... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 08:48:23
|
Cit:Trafena hus zagaga... Presne tak..... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 14:04:57
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Podľa Teba: šírenie bludov (z mojej strany), podľa mňa, (hovorenie toho istého od začiatku v duchu Písma), ktoré ste mi nedokázali inak vyvrátiť-vysvetliť Tak si zbalim svojich 5 sliviek a idem dakam, kde mi to budu schopni vysvetlit. Ibaze by za tym bolo nieco ine...
možno som starý ako obohratá platňa, možno som otravný ako biolit, možno Vám leziem na nervy, možno ste si na mňa zvykli a možno nie... Záleží iba na tom, ako kto... A otazka znie, co s tym urobime my a co s tym mienis urobit ty.
GMK je rypák, ktorému najviac vyhovuje čo najkomplikovanejší výklad, ale úprimne hľadajúci Pekne byt oznaceny za rypaka od teba.
Nejde mi o co najkomplikovanejsi vyklad ale o ten spravny.
Priklad z ekonomie: Preco nemozno znizit ceny tak, aby si kazdy mohol dovolit co chce? jednoduchy, ale nespravny vyklad nam podali bolsevici.
Spravnym, ale komplikovanejsi priklad nam dava ekonomicka teoria spolu so svojim matematickym aparatom drivacii a integralov.
Podobne sa epilepsia dakedy jednoducho vysvetlovala ako posadnutost. Komplikovanejsi ale spravnejsi nazor je o chorobe.
Dakedy sa jednoducho uvazovalo, ze clovek je telo a duch. Vessalius ukazal, ze je to trosku inak.
To je sice fajn, ze si nam totakto zhrnul, ale predpokladam, ze sme tu vsetci schopni hodnotenia sami za seba.
A ja som ja. To ako Boh? (Som, ktory som)
Ina basnicka: Co som? Kto som? K.k.t s dlhym nosom. (povodna ludova tvorba v Petrzalke)
Takže čo so mnou? Pýta sa Maťo... A co takto otazka: Co mieni so sebou robit PavelBA?
Ceny nejde znizit preto , lebo by sa neumerne zvysil dopyt a ponuka by nestacila reagovat , takze cena vajadruje pomer medzi ponukou a dopytom |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 14:12:01
|
Američan je prchký zástanca KC, ktorý sa radšej spoľahne na učenie KC ako na Boha, DS a vlastný rozum, No a je to tu zase Co je to ine ako idiotizmus ? Lebo 1 , ucenie KC nie je v sulade s Bohom preto spolahnut sa na KC je v rozpore so spolahnutom sa na Boha Lebo ked KC vyjadruje pravdivo Bozie Pravdy tak spolahnutim sa na nu nemoze kolidovat so spolahnutim sa na KC 2 , Duch Svaty nevedie Cirkev ale jednotlivca Tak sa Pavelba nespolieha na Cirkev , kde posvatne knazstvo vedie veriacich , ale on ma zvlastnu vysadu vedenia Ducha Svateho mimo Cirkev Opat zaver vedenie Duchom Svatym a vedenie Cirkvou je podla neho v rozpore 3 , ak vlastny rozum uzna svojou cinostou ze zavery vlastneho rozumu a ucenia Cirkvi sa stotoznuju tak sa samozrejme nespolahne na Cirkev ale stale na vlastny rozum To je ako odmietat lekara pri chorobe aby sme neodmietli spoliehat sa na vlastny rozum . Iba keby mi Pavelba niekde zacitoval , kde v Pisme je napisane , ze vlastny rozum je nadriadeny uceniu a vedeniu Cirkvi |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 14:23:09
|
Tiež by ma zaujímalo, či niekde Ján Pavol II. vysvetlil, prečo, na základe čoho tento úkon ospravedlnenia v mene celej Cirkvi urobil. Ďakujem.
1 , ak doslo k ozbrojenemu zasahu ako napriklad proti katarom , tak tam plati logika vojny a vojaci bojuju mecom , takze samozrejme nie vsetko je v sulade s Pismom Ono niekedy akcia vyvola reakciu 2 ,Ak sa Luther oznacil za ucitela viery , tak tomu ako rozumiet ? 3 , je lahsie sa ospravedlnovat za to , co bolo pred statrociami ako vidiet nespravodlivost pod vlastnymi oknami Napriklad v bezohladnom polonizovani Slovakov na severnej Orave a Spisi , comu krakovsky kardinal Wojtyla nezabranil ale naopak postavil sa proti Slovakom . Je lahke poucovat o nacionalizme inych a nehovorit o tom polskom Koho by to pohorsovalo a narusovalo zidealizovany obraz niecej osobnosti nech si zajde na polsku stranu Spisa a spyta sa Slovakov , co sa tam dialo a aku rolu zohral kardinal Wojtyla , arcibiskup krakovsky |
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 14:42:29
|
Cit: ucenie KC nie je v sulade s Bohom preto spolahnut sa na KC je v rozpore so spolahnutom sa na Boha
Tak nejako. Iba podotýkam, že nie vo všetkom je učenie v rozpore, a práve to je ten chyták! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 14:58:12
|
a v com je ten ropzor, alebo uz nemas o com debatit? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 15:04:53
|
Ceny nejde znizit preto , lebo by sa neumerne zvysil dopyt a ponuka by nestacila reagovat , takze cena vajadruje pomer medzi ponukou a dopytom To je jeden pohlad. Dalsi je makroekonomicka stabilita a rovnica objemu penazi.
Dalej je to zavislost cena-inflacia-zamestnanost-produkcia a zacarovany kosostvorec.
Skratka: Take jednoduche to zas neni. Tak sa javi, ze nevieme niekomu prilepsit bez toho, aby sme dalsim nepohorsili (Parettovo optimum). Co vcul? Ako distribuovat? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 15:05:32
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
Cit: ucenie KC nie je v sulade s Bohom preto spolahnut sa na KC je v rozpore so spolahnutom sa na Boha
Tak nejako. Iba podotýkam, že nie vo všetkom je učenie v rozpore, a práve to je ten chyták!
A z akeho titulu si ty opravneny toto tvrdit ?
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 15:07:49
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2005 : 15:07:49
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Ceny nejde znizit preto , lebo by sa neumerne zvysil dopyt a ponuka by nestacila reagovat , takze cena vajadruje pomer medzi ponukou a dopytom To je jeden pohlad. Dalsi je makroekonomicka stabilita a rovnica objemu penazi.
Dalej je to zavislost cena-inflacia-zamestnanost-produkcia a zacarovany kosostvorec.
Skratka: Take jednoduche to zas neni. Tak sa javi, ze nevieme niekomu prilepsit bez toho, aby sme dalsim nepohorsili (Parettovo optimum). Co vcul? Ako distribuovat?
Co chces distribuovat ? To su pseudosocialisticke zasahy do ekonomiky Nemas co distribuovat Na to je tu trh , ktory plni distribucnu a alokacnu funkciu Vieme predsa nieco o krivke ponuky a dopytu a vzniku rovnovaznej ceny na trhu , ktora vznika ked ponuka = dopyt |
|
|
|
|
|
|