Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Rok viery?????
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Tradícia Téma Next Topic: Prečo Katolícka
Strana: z 8

Zachariáš

Stav: offline

Odoslaný - 11 október 2012 :  08:23:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:

Aký pápež si dovolil vyhlásiť, stanoviť, definovať ako Bohom zjavenú pravdu že Syn vychádza iba z Otca... kto toto vyhlásil, ktorý heretický pápež??????

Pôvodne zaslal mino - 10 október 2012 :  14:11:07

No kto Mino?Takúto s prepáčením za výraz "trollovinu" nikto nevyhlásil.

Syn nevychádza z Otca ale sa rodí z Otca tak ako to zadefinoval Koncil v Nicei :

Credo...Et in unum Dominum Iesum Christum,Filium Dei unigenitum,et ex Patre natum ante omnia saecula.

Verím v jedného Pána Ježiša Krista,jednorodeného Syna Božieho,zrodeného z Otca pred všetkými vekmi.

Takto veíte Mino?Dúfam že nebudete popierať,že Syn je zrodený iba z Otca,aj keď to slovíčko "iba" v Crede nie je.

Alora.Syn je rodený z Otca.To je jasné.A podľa definície koncilu v carihrade Duch svätý je vychádzajúci z Otca.Obaja predvečne.To je rozdiel v moduse jestvovania týchto dvoch Božských osôb.
Tu by bola namieste otázka,aký je rozdiel medzi rodením a vychádzaním.kto ju zodpovie,tak sa pred ním hlboko pokloním.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  08:32:34  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Zachariáš skúšku pozornosti ste zložili, ale problém zostal, prečo pápež odriekal Vyznanie viery evidentne nezhodné s katolíckou vierou. Každý katolík MUSÍ veriť, že Duch Svätý vychádza z Otca I SYNA... A už som napísal, s pravoslávím máme spoločné iba Apoštolské vyznanie (to dokonca vraj so všetkými "oddelenými bratmi")... stačilo odriekať ho a nikto by tu neriešil, prečo si niekto dovolil poprieť (verejným nevyznaním) že Duch Svätý vychádza z Otca I SYNA... pre mňa to nebolo vyznanie katolíckej viery a BODKA. ( a poprosím neriešiť tu Syna, a ak chcete riešiť tajomstvá Najsvätejšej Trojice tak najprv prelejte to more do tej jamky)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  08:41:54  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
giggi to tu už bolo povedané, tak cŕŕŕŕŕŕŕŕn zobudiť sa, to sa už nerieši čo bolo a čo nebolo (aj Nepoškvrnené počatie tam nebolo, však?- však inak problém, že garant viery sa nehlási aj k iným pridaným článkom, ono to problém nie je, ale Filioque áno, to bolo jasne dogmaticky stanovené, mali si vybrať vyznanie kde sa nič nehovorí o Duchu Svätom, a potom by to bolo ok, ale vyznať vieru s bludom už chyba je- ja to nazývam heréza) iivk, má problém sám so sebou, sám nevie aký je. Takže zas to nie je môj problém, ja mu tlieskam, pre túto nejasnosť si môžem vyberať- vďaka Bohu za iivk, celkom úprimne to myslím (ako presne to neprezradím)

a inak riešenie to malo- mal odriekať iba Apoštolské vyznanie, to spoločné s pravoslávnymi máme, ale Niceysko- carihradské už nie. to je problém.

Pôvodne zaslal mino - 11 október 2012 :  07:52:15

V tomto prípade nesúhlasím. Prečo potom bolo na Nicejsko-carihradskom koncile schválené, že "vychádza z Otca", keď podľa Vás je to blud. Aj keď trúfate si....

Pôvodne zaslal giggi - 11 október 2012 :  08:08:57

Bože môj odpusť mi niekedy tvrdosť na nevedomosť, ale fakt som sa snažil byť kľudný a jemný.

giggi vy chcete aby tu ľudia dostávali infarkt? skúste hádať aký je rozdiel medzi- vychádza z Otca a vychádza iba z Otca...giggi ja vám kúpim barbinu aj s Kenom ak to uhádnete, fakt

pre neznalých- úžasná doba Cirkevných Otcov, mali len sv. Písmo a rodiacu sa Tradíciu a museli skutočne vybrusovať pojmy, oni to boli čo vybrúsili pojmy ako osoba, prirodzenosť, podstata... a to si niekto (sektári)myslí že stačí iba Písmo, nech mi odtiaľ dokáže že Boh je osoba a idem k sekte. Som šťastný, že tu bola doba sv. Otcov, že môžem stáť na pleciach obrov...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Zachariáš

Odoslaný - 11 október 2012 :  08:53:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Keď Mino tvrdíte,že Credo bez vsuvky "filioque" nie je katolícke,tak potom prečo ho za také uznal koncil v Carihrade a prijal ho tiež Rím?Ak sa v Ríme po stáročia vyznávala viera v Božskú Trojicu bez vsuvky filioque,tak neboli katolíci?
Vašemi tvrdeniu,že vyznanie viery bez "filioque" nie je katolícke skutočne nerozumiem.

Nemala byť vsuvka "filioque" vysvetľujúcou v boji proti Ariánom v Španielsku?A od tiaľ sa rozšírila po Franskej ríši a Franskí králi v túžbe vyrovnať sa vplyvom nVýchodorímskym cisárom netlačili na pápežov,aby vsuvku "filioque" do Creda zaviedli aj v Ríme?Nebolo to aj tak,že Benedikt VIII. mal dosť vážny dôvod byť za dobre s vtedajším franským kráľom,ktorý mu poskytoval vojenskú ochranu?
Nezabúdajte Mino,že politika v Cirkvi vždy hrala veľmi významnú rolu a niekedy až príliš.

Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista.
1.Pt 2,4-5

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1345  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 26 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  09:16:42  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Bože odpusti mi, budem to potrebovať, lebo na nevedomosť, či spomalenosť či čo to je (začínam mať podozrenie na trolling)budem reagovať len tvrdo.

Zachariáš- nie pred rokom 1854 nikto kto popieral Nepoškvrnené počatie nebol heretik, NAOZAJ NIE, je ním až po tomto roku, nevyznať teraz vieru bez Nepoškvrneného počatia je jasné anathema sit. Áno carihradské vyznanie bolo katolícke, do momentu ako tam bolo vložené FILIOQUE, odvtedy už bez tohoto nie je. Ak pokladáte FILIOQUE za "vysvetlivku" tak k tomu niet čo dodať. hádam len, spite ďalej, však o nič nejde. Však schizmy zrejme vznikajú len kvôli "vysvetlivkám"

Jasne sa spýtam, tvrdí Zachariáš, že po jasnom dogmatickom stanovení že Duch Svätý vychádza z Otca I SYNA je možné tvrdiť že to nie je pravda, popierať to, vynechávať? (napr. vyznaním viery kde sa toto obíde?) Tvrdí toto Zachariáš? A poprosím už mi tu neriešte čo bolo predtým, tvdíte to???? jasná otázka, jasnú odpoveď chcem

pre ostatných- fakt som sa snažil, Vyznanie viery nie je hocičo, ak sa rozširuje tam to evidentne má dôvod, neviem dokonca či boli nejaké dogmatické upresnenia po vsunutí FILOQUE, mám skôr dojem že sa len vysvetľovalo, ale je tu napr. tzv Vyznanie viery pavla vi, kde ako sám tvrdí sa vyhol dvom veciam- peklu a to druhé som aj zabudol, a ja také nepekelné "vyznanie viery" určite neodriekam. Ja osobne mám najradšej Antimodernistickú prísahu a vyznanie viery Tridentského koncilu.

Zachariáš

Odoslaný - 11 október 2012 :  09:36:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Mino,prečo sem stále tlačíte dogmu o Nepoškvrnenom počatí?Veď táto nie je súčasťou CREDA - základnej dogmy viery.A navyše sa ani nemenila,či nedopĺňala.Teda na porovnanie s CREDOM je absoloútne nevhodná.

Problém tejto debaty je vaše tvrdenie,že vyznanie viery bez vsuvky filioque je nekatolícke a pápež Benedikt XVI. ho nemal takto vyznať.Ja tvrdím,že tak ako bolo prijaté v r.381 v Carihrade je úplne katolícke.Tak verili všetci pápeži a nikoho ani nenapadlo túto dogmu do 11.st.meniť a ani vy nepopriete,že všetci kresťania patriaci do katolíckej Cirkvi,ktorí sa modlili takto zostavené Credo,boli pravoverní katolíci. Ak ho bez problémov takto recituje pápež,tak aký máte problém?

Predstavte si,že aj všetky protestantské spoločenstvá,ktoré si ponechali N-C CREDO sa ho modlia s filioque.

1.Pt 2,4-5

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  10:28:38  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
A ktoré CREDO je dogmou viery? Vy žartujete? CREDO je aj Tridentské, aj tie iné, tak mi tu nevykladajte N-C ako supercredo. Alebo si myslíte, že tridentské vyznanie je pre srandu králikov? (ja som dokonca napísal že FILIOQUE je zrejme posledná dogmatická úprava, nech ma opraví niekto, kto vie o ďalších, tak sa mi tu nehrajte že s CREDOM sa zastavil čas v Carihrade)Ak nerozumiete súvisu s Nepoškvrneným počatím tak potom to zrejme nemá zmysel, normálne by si človek myslel že dogma ako dogma, ale ok ak máte fakt dojem že bxvi nie je viazaný dogmatickým rozhodnutím, vaša vec. Je tu jasné DOGMATICKÉ rozhodnutie že Duch Svätý vychádza z Otca I SYNA, ale stále to niekomu nedochádza, proste nedochádza, ja to už inak neviem napísať... proste komu niet rady... doporučujem katolíkom aby dogmatické rozhodnutia brali vážne, a nedelili ich na nejaké menej závažné a pod. A tým čo si myslia to isté ako Zachariáš tak želám veľa "milostí" v "roku viery"

(to sa fakt už nedá, on nechápe že po dogmatickom rozhodnutí sa veci menia, on nechápe že do vloženia FILIOQUE bola situácia iná ako po, on nechápe ako to súvisí napr. s Nepoškvrneným počatím, asi FILIOQUE je menšia dogma, či dokonca iba vysvetlivka či čo vlastne... k tomuto fakt niet čo dodať...ale diskusia zrejme ukazuje že pod vierou si každý predstavuje niečo iné.)

giggi

Odoslaný - 11 október 2012 :  10:35:07  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
A ktoré CREDO je dogmou viery? Vy žartujete? CREDO je aj Tridentské, aj tie iné, tak mi tu nevykladajte N-C ako supercredo. Alebo si myslíte, že tridentské vyznanie je pre srandu králikov? (ja som dokonca napísal že FILIOQUE je zrejme posledná dogmatická úprava, nech ma opraví niekto, kto vie o ďalších, tak sa mi tu nehrajte že s CREDOM sa zastavil čas v Carihrade)Ak nerozumiete súvisu s Nepoškvrneným počatím tak potom to zrejme nemá zmysel, normálne by si človek myslel že dogma ako dogma, ale ok ak máte fakt dojem že bxvi nie je viazaný dogmatickým rozhodnutím, vaša vec. Je tu jasné DOGMATICKÉ rozhodnutie že Duch Svätý vychádza z Otca I SYNA, ale stále to niekomu nedochádza, proste nedochádza, ja to už inak neviem napísať... proste komu niet rady... doporučujem katolíkom aby dogmatické rozhodnutia brali vážne, a nedelili ich na nejaké menej závažné a pod. A tým čo si myslia to isté ako Zachariáš tak želám veľa "milostí" v "roku viery"

(to sa fakt už nedá, on nechápe že po dogmatickom rozhodnutí sa veci menia, on nechápe že do vloženia FILIOQUE bola situácia iná ako po, on nechápe ako to súvisí napr. s Nepoškvrneným počatím, asi FILIOQUE je menšia dogma, či dokonca iba vysvetlivka či čo vlastne... k tomuto fakt niet čo dodať...ale diskusia zrejme ukazuje že pod vierou si každý predstavuje niečo iné.)

Pôvodne zaslal mino - 11 október 2012 :  10:28:38

Keď sa mohlo na Nicejsko-carihradskom koncile schváliť Nicejsko-carihradské krédo, tak sa ho odvtedy môže modliť ktokoľvek a kedykoľvek. Bolo schválené a hotovo. O tom sa nediskutuje.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 325  ~  Člen od: 04 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 24 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  10:39:20  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Keď sa na nycei mohlo schváliť, keď sa na carihradskom mohlo schváliť, keď sa na Tridentskom mohlo schváliť... a dookola... len to má jednu chybu- čo sa doplní to tam je... vy máte dogmaticky doplnené keď vám to nevadí, tak potom môže byť aj barbina bez Kena. A budem rád keby sa hovorilo o Credo ako dogme, nech je jasné že tie sa vybrusujú, nie potom to vypadá že v Carihrade sa zastavil čas s dogmami. A inak mimochodom pre iných: Ano PLHA, do vsunutia FILIOQUE bolo carihradské ok. Odvtedy už ok nie je

giggi

Odoslaný - 11 október 2012 :  10:45:30  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
Keď sa na nycei mohlo schváliť, keď sa na carihradskom mohlo schváliť, keď sa na Tridentskom mohlo schváliť... a dookola... len to má jednu chybu- čo sa doplní to tam je... vy máte dogmaticky doplnené keď vám to nevadí, tak potom môže byť aj barbina bez Kena. A budem rád keby sa hovorilo o Credo ako dogme, nech je jasné že tie sa vybrusujú, nie potom to vypadá že v Carihrade sa zastavil čas s dogmami. A inak mimochodom pre iných: Ano PLHA, do vsunutia FILIOQUE bolo carihradské ok. Odvtedy už ok nie je

Pôvodne zaslal mino - 11 október 2012 :  10:39:20

Popierate neomylnosť Cirkvi?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 325  ~  Člen od: 04 júl 2012  ~  Posledná návšteva: 24 november 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  10:46:23  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Inak priznám úprimne, že ani vo sne by ma nenapadlo, že zaplním cca 3 strany diskusiou o tak jasnej a triviálnej veci..ani vo sne. To milión päť amerík hádam nezvládne... som celkom v šoku. A za všetkým stojí jednoduchá úvaha- bxvi mohol, tak to tak MUSÍ byť, nech poprieme aj nos medzi očami.

giggi

Odoslaný - 11 október 2012 :  10:46:30  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
Cirkev predsa nemôže niečo iné učiť a potom to len tak zmeniť. To nejde.

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  10:49:08  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal mino - 11 október 2012 :  10:39:20

Popierate neomylnosť Cirkvi?

Pôvodne zaslal giggi - 11 október 2012 :  10:45:30

Neomylnosť koho? Carihradského koncilu (určite popieram všetko čo neschválil pápež) či Benedikta VIII? Vy popierate neomylnosť Benedikta VIII?

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  10:51:52  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal giggi - 11 október 2012 :  10:46:30

Aká zmena? Duch Svätý vychádza z Otca... doplní sa I SYNA... aká je tu zmena? To hádam ani nemyslíte vážne. Či vy máte v zdroji- IBA z Otca? A máte pravdu, nejde to, bxvi nemôže ubrať to čo tam bolo jasne dané... konečne vám svitá (i keď viem že to myslíte inak)

Zachariáš

Odoslaný - 11 október 2012 :  10:52:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
Mino,chcete tvrdiť,že N-C CREDO nie je tou kryštáľovo čistou dogmou Cirkvi katolíckej??

Vy staviate vyznanie prijaté na Tridentdkom koncile proti CREDU prijatom v Nicei a v Carihrade?

To snáď nemyslíte vážne?Čo ste to za tradijca

1.Pt 2,4-5

Zachariáš

Odoslaný - 11 október 2012 :  10:58:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Zachariáš  Pridať Zachariáš do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal giggi - 11 október 2012 :  10:46:30

Aká zmena? Duch Svätý vychádza z Otca... doplní sa I SYNA... aká je tu zmena? To hádam ani nemyslíte vážne. Či vy máte v zdroji- IBA z Otca? A máte pravdu, nejde to, bxvi nemôže ubrať to čo tam bolo jasne dané... konečne vám svitá (i keď viem že to myslíte inak)

Pôvodne zaslal mino - 11 október 2012 :  10:51:52

A:Verím v Ducha svätého,Pána a Oživovateľa,ktorý vychádza z Otca

B:Verím v Ducha svätého,Pána a Oživovateľa,ktorý vychádza z Otca i Syna

Tak a teraz ako : A rovná sa B ?
A nerovná sa B?

Odpovedzte,Mino.

1.Pt 2,4-5

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  12:14:57  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Stručne- pápež Benedikt VIII vložil do Kréda FILIOQUE, dogmaticky (jedná sa o krédo- čo veta to dogma , nie o recept na halušky) rozhodol že Duch Svätý vychádza z Otca I SYNA, toto verím toto vyznávam a ostatní nech si vykrúcajú čo len chcú. Je to tam a nijaká sila to už odtiaľ nemôže dostať. Bodka.

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  12:17:19  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Mino,chcete tvrdiť,že N-C CREDO nie je tou kryštáľovo čistou dogmou Cirkvi katolíckej??

Vy staviate vyznanie prijaté na Tridentdkom koncile proti CREDU prijatom v Nicei a v Carihrade?

To snáď nemyslíte vážne?Čo ste to za tradijca

Pôvodne zaslal Zachariáš - 11 október 2012 :  10:52:40

a vie mi Zachariáš ukázať ktoré neskoršie doplnenie Kreda odporuje tomu predchádzajúcemu? Chce mi Zachariáš povedať že N-C kredo je superkredo, ktoré už nikdy nemôže byť doplnené? To ste čo za katolíka? fakt už neviem koľký krát som tu napísal, že NIKDY sa do Kreda nepridalo nič (o ubratí ani reči) čo by odporovalo tomu predchádzajúcemu, vybrusuje sa, spresňuje, a nikto nemôže vylúčiť doplnenie v budúcnosti, a ja tu dostanem otázku N-C kontra Trident? (snažím sa nevybuchnúť, lebo asi by som tu už popísal veľmi neslušné veci)

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  12:18:42  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
inak ujo Imro som netušil že to tu dopadne takto- http://www.youtube.com/watch?v=t8_EdOdmWdk

giggi

Odoslaný - 11 október 2012 :  12:19:43  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
Stručne- pápež Benedikt VIII vložil do Kréda FILIOQUE, dogmaticky (jedná sa o krédo- veta to dogma , nie o recept na halušky) rozhodol že Duch Svätý vychádza z Otca I SYNA, toto verím toto vyznávam a ostatní nech si vykrúcajú čo len chcú. Je to tam a nijaká sila to už odtiaľ nemôže dostať. Bodka.

Pôvodne zaslal mino - 11 október 2012 :  12:14:57

Takže neuznávate Nicejsko-carihradský koncil...

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  12:23:11  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Stručne- pápež Benedikt VIII vložil do Kréda FILIOQUE, dogmaticky (jedná sa o krédo- veta to dogma , nie o recept na halušky) rozhodol že Duch Svätý vychádza z Otca I SYNA, toto verím toto vyznávam a ostatní nech si vykrúcajú čo len chcú. Je to tam a nijaká sila to už odtiaľ nemôže dostať. Bodka.

Pôvodne zaslal giggi - 11 október 2012 :  12:19:43

fakt na tento idiotizmus, už sa jednoducho inak nedá. Benedikt VIII pri vkladaní FILIOQUE poprel N- C koncil?....fakt ma idiotskejšia otázka nenapadla.

giggi

Odoslaný - 11 október 2012 :  12:25:33  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov

a vie mi Zachariáš ukázať ktoré neskoršie doplnenie Kreda odporuje tomu predchádzajúcemu? Chce mi Zachariáš povedať že N-C kredo je superkredo, ktoré už nikdy nemôže byť doplnené? To ste čo za katolíka? fakt už neviem koľký krát som tu napísal, že NIKDY sa do Kreda nepridalo nič (o ubratí ani reči) čo by odporovalo tomu predchádzajúcemu, vybrusuje sa, spresňuje, a nikto nemôže vylúčiť doplnenie v budúcnosti, a ja tu dostanem otázku N-C kontra Trident? (snažím sa nevybuchnúť, lebo asi by som tu už popísal veľmi neslušné veci)

Pôvodne zaslal mino - 11 október 2012 :  12:17:19

[/quote]

A chce nám Mino ukázať, že pôvodná verzia kréda odporuje doplnenej verzii kréda? Chce nám Mino povedať, že N C krédo nie je superkredo? Že sa môže meniť jeho význam?

giggi

Odoslaný - 11 október 2012 :  12:27:30  Zobraziť profil  Pridať giggi do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal giggi - 11 október 2012 :  12:19:43

fakt na tento idiotizmus, už sa jednoducho inak nedá. Benedikt VIII pri vkladaní FILIOQUE poprel N- C koncil?....fakt ma idiotskejšia otázka nenapadla.

Pôvodne zaslal mino - 11 október 2012 :  12:23:11

Nie, Benedikt VIII ho nepoprel, ani nijako nezmenil jeho význam. Keď Duch Sv. vychádza z Otca to neznamená, že nevychádza aj zo Syna. Toto len Vy popierate.

mino

Odoslaný - 11 október 2012 :  12:33:02  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
túto perlu (Benedikt VIII zrejme urobil niečo čo je tak zbytočné, že to hádam ani nemal robiť, čo už, urobil to, kvôli takým ako ja a som mu vďačný) zapísať do komína bielou kriedou a rýchlo kúriť, nech zmizne čo najskôr...

To je hneď odpoveď aj na to idiotské prirovnanie či A rovná sa B v jednom nemenovanom prípade, pochopil som, Benedikt VIII zrejme urobil zbytočné rozhodnutie, a vlastne tým spôsobil takrečno rozkol, lebo nikto nemal takú chápavosť ako tu predvádzajú giggi a Zachariáš...načo tam dodával niečo čo tam ani nemusí byť a okrem toho keď bolo jasné že to spôsobí problémy... svoje Vyznanie som napísal hore a znova ho sem dám, pokiaľ sa to zas zacyklí ala quo vadis... Ja mám predpísané toto- qui ex Patre filioque procedit. a to budem vyznávať, a nediskutovať, nevynechávať, a neprekrúcať že to tam vraj ani nemusí byť.

Bože rátaj mi túto diskusiu ako očistec.

amerika1

Odoslaný - 11 október 2012 :  12:55:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
To milión päť amerík hádam nezvládne.

Najskor vyznanie viery Verim ze Duch Svaty vychadza od Otca aj Syna

Ale teraz:

Dame si pokus ako vybuchne satanska obcesia? Dame!
Co myslite , ze by sa tu dialo , ak by si dovoli 2VK dat nejaku vsuvku do kreda? Nebol by ten najdiabolskejsi koncil v dejinach ? A papez , ktory by to promulgoval , nebol by najvacsi heretik akeho svet poznal?
Obcesne prejavy mozu zacat Tri , dva , jedna, start

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 8 Previous Topic: Tradícia Téma Next Topic: Prečo Katolícka  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06