Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Trebalo by sem nejakeho knaza
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Je potrebná v katolíckej cirkvi reforma a keď aká Téma Next Topic: Modlitba duše v očistci
Strana: z 4

Alzbeta

Stav: offline

Odoslaný - 27 december 2011 :  15:37:27  Zobraziť profil  Pridať Alzbeta do zoznamu priateľov
Vzácni páni, vpored prosím za odpustenie, ak sa niekomu z vás nebude páčiť moj názor, ale v takom prípade ak by tu mal byť iba kňaz-modernista, bolo by podľa mňa asi naozaj lepšie keby tu nebol žiaden. Podobne ako asi niektorých z vás, aj mňa o niečo viac zaujíma, čo na všetky problematiky učí stará posvätná náuka cirkvi a svätí otcovia, než tie najmodernejšie názory najmodernejších "hi-tech" teológov.

Tých, ktorí majú radšej ten modernizmus, znova s pokorou prosím o odpustenie a pochopenie. Prajem Vám čo najkrajší deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10  ~  Člen od: 22 december 2011  ~  Posledná návšteva: 29 jún 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PFS

Odoslaný - 28 december 2011 :  21:36:44  Zobraziť profil  Pridať PFS do zoznamu priateľov
[/quote]

Len to je prakticky nerealizovateľné. Slováci nemajú vo FSSPX žiadneho kňaza (pokiaľ viem, tak ani FSSP a podobne) a Česi ich majú len pár - navyše sa nezapájajú do internetových diskusií a majú kopu inej práce.

Pôvodne zaslal maaajo - 23 december 2011 :  09:57:41

[/quote]

No iba na okraj: u FSSP je uz jeden knaz povodom zo Slovenska,i ked prisiel z kanadskej diecezy. Pochadza tusim z Bardejova,a v detstve emigroval s rodicmi do Kanady.Tento rok prestupil z diecezy do FSSP a momentalne posobi v USA.Velmi dobry knaz,a celkom dobre vie po slovensky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 96  ~  Člen od: 25 august 2007  ~  Posledná návšteva: 12 apríl 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

maaajo

Odoslaný - 28 december 2011 :  22:20:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Ďakujem za info. Ale opäť Kanada. U nás sa to nikam nehýbe.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 08 marec 2012 :  09:10:37  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Ked clovek vie o tom,

a.) kde vsade
b.) ako vselijako
c.) s kym kazdym
d.) o com vselicom

sa dnes mnohi a mnohi knazi dokazu realizovat

e.) na ukor svojho casu
f.) i sil
g.) i potencialneho zmyslu a uzitku,

ale na Kredo ani nepachnu,

napriek tomu, ze Kredo po kazdej stranke a.) az g.) poskytuje lepsi potencial,

co z tohto faktu ich stalej absencie mozno logicky dosledne vyvodit?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

hallo

Odoslaný - 08 marec 2012 :  10:02:29  Zobraziť profil  Pridať hallo do zoznamu priateľov
citácia:
kňaza by tu isto trebalo. V minulosti sme sa aj pokúšali sem priviesť nejakého. Ale nemali napokon čas. Kňaz, ktorý je v pastorácii má toho dosť a viac má záujem sa venovať osobne veriacim, ako cez net. Problémom je aj úroveň diskusií, ako niektorí reagujú, a to ak je viac provokatívne, než len negatívne a tieto prevažujú nad pozitívnym prijatím, alebo nad diskusiou s aspoň s istou pozitívnou otvorenosťou, tak nie je na to veľká chuť. Občas to sami vidíme, že niektoré diskusie sa točia okolo istých tém dokola, alebo sa odkláňajú od započatej témy. Tiež je tu problém niektorých opakovaných klišé tém, ku ktorým sa poniektorí tiež radi vracajú. Takže aj preto sa zatiaľ nepodarilo sem dostať žiadneho kompetentného kňaza.

Pôvodne zaslal juja - 18 november 2011 :  08:46:50

esteze som zisla nizsie, kym som napisala svoj nazor... suhlasim. vela starosti s farnostou a jej oveckami, neprijatim a tvrdohlavym odmietanim a svojou pravdou a este mi napadlo.....ze tu by mozno boli niektori scchopni sa citit dotknuti, keby na niekoho knaz reagoval, na niekoho nie. takze aj toto....asi by to pri svojej praci nestihal a keby mal byt pri pc, tak by nebol inde. to by asi bola vacsia skoda.

PS: kto ma vela otazok, co sa tyka KKC, katolickej a inej Cirkvi a mozno aj ineho a chcel by studovany pohlad, nech vyhlada osobne niekoho, o kom vie, ze by mu mohol pomoct. pokial ale chce iba vyvracat a nie je otvoreny prijat aj iny pohlad na vec, tak straca svoj aj jeho cas......aj nas na tomto fore :-D ci?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 29  ~  Člen od: 06 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 10 marec 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 08 marec 2012 :  13:39:34  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Myslite?

Vsak dobre, pripustme nachvilu aspon teoreticky, ze sem nepridu lebo:

a.) nemaju cas

(ale na ine hluposti ho maju a viete vsetci velmi dobre, ze je to pravda, lebo nie vsetci z nich su taki nenahraditelni vo svojich aktivitach, ktore vymyslaju v ramci vselijakych pastoracnych experimentov. Ani sem ich nikto nevola zabijat cas, ale naopak aspon sa pokusit o apostolat s uzitkom pre viacerych)

b.) nemaju zaujem ist do stretov kvoli povahe niektorych tem, prispevkov ci prispievatelov.

(Ale v tom pade by mali jedinecnu prilezitost ukazat, ze su minimalne moralnymi vitazmi oni, keby v stretoch na fore vyplynulo, ze maju navrch oni a nie ich pripadni oponenti. Forum poskytuje priestor na ukazanie pravdy presne tak isto, ako v realnom zivote pri rozhovoroch s konkretnymi ludmi. Nielen pravdy argumentacnej, ale aj pravdy o tom, kto je kto. Ci myslite, ze podla tohto sa ajtak v tych ich sukromnych rozhovoroch beztak neriadia?)

Nechodia sem, lebo su zbabeli resp. maju obratene vnimanie hierarchie dolezitosti, kam investovat ich energiu vyplyvajucu z poverovacich zavazkov, ktore svatenim dostali - su pastieri alebo nie?

Skuste toto vyvratit.

Zeby sa tu nenaslo aspon tolko zaujemcov o ich nazor, kolko o ich nazor stoji zaujemcov pri ich osobnych poradenstvach?

Najma vsak potom nech tu nekomplainuju poniektore duse, ze co to tuna prepanajana admin dovoli uverejnovat, ze paneboze sak sa tu zvadzaju veriaci, ze jajzeboze zaznieva tu demagogia a pod.
Nedas - dostanes.
Neprichadzaju - neseju, davaju priestor inym.

lahka filozófija

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

slavom

Odoslaný - 08 marec 2012 :  14:42:35  Zobraziť profil  Pridať slavom do zoznamu priateľov
a pozval tu vážne už niekto niekedy nejakého kňaza?

TOTUS TUUS (motto bl. Jana Pavla II)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 261  ~  Člen od: 02 november 2011  ~  Posledná návšteva: 16 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 19 jún 2012 :  02:52:19  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Namojdusu, kto sem dotiahne absolventa seminara ktory tu vydrzi aspon sto prispevkov,

darujem mu velky tridentsky misal, paradny tazky farebny v kozenej vazbe, este pred zasahmi Roncalliho (ktory pouzivaju lefebristi).

Rafael

Odoslaný - 12 júl 2012 :  14:16:27  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Dobre, tak nedostanete nic, len uz sem nejakeho s kolarikom pritiahnite.

Rafael

Odoslaný - 08 október 2012 :  15:39:14  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Zbabelci.

Skusenostna definitivna bodka za temou.

Vytazitelne vsestranne, najma v reale mimo Kreda.

mino

Odoslaný - 28 október 2012 :  20:02:06  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Len stručne- ja na modernistické bláboly nie som zvedavý.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 04 január 2013 :  11:05:12  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Vzácni páni, vpored prosím za odpustenie, ak sa niekomu z vás nebude páčiť moj názor, ale v takom prípade ak by tu mal byť iba kňaz-modernista, bolo by podľa mňa asi naozaj lepšie keby tu nebol žiaden. Podobne ako asi niektorých z vás, aj mňa o niečo viac zaujíma, čo na všetky problematiky učí stará posvätná náuka cirkvi a svätí otcovia, než tie najmodernejšie názory najmodernejších "hi-tech" teológov.

Tých, ktorí majú radšej ten modernizmus, znova s pokorou prosím o odpustenie a pochopenie. Prajem Vám čo najkrajší deň.

Pôvodne zaslal Alzbeta - 27 december 2011 :  15:37:27

Prečo tá precitlivenosť? Modernizmus je oficiálne odsúdený Svätou Katolíckou Cirkvou, tam netreba žiadne precitlivenosti a rukavičky, a netreba sa báť ani toho zakukleného, lebo to je presne ten istý odsúdený, len zabalený v pozlátku. Mňa len uráža, keď ma niekto má za tak povrchného a hovorí mi čo som opustil. Ja sa stále držím len a len Svätej Katolíckej Cirkvi a držím sa jej v tom stave v akom sa v tomto dejinnom období nachádza. Ja sa určite nedržím nijakej Potemkinovskej dediny, len preto, že tam sú nejaké figuríny nápadne podobné niečomu, čo by ma mohlo na prvý a povrchný pohľad zmiasť. Ja uznám, že tá modernistická guľa je na nohách katolíkov (modernistov) pripútaná hrubou reťazou, reťazou poslušnosti, a pokiaľ ju tam chcú udržať tak len neustále pripomínajú tú reťaz a všelijako ju upevňujú, hlavu si idú zapiecť aby fungovala, aj tie figuríny už všelijako orezavajú(aj herézu im pripustia, ale aj tak majú cestu ako ju tam mať), len aby bola poslušnosť a potom aj tá guľa na nohe. Neoklamú toho, kto si dá tú námahu a skutočne to porovná. Božie kráľovstvo nespočíva v reči ( v nejakých znakoch) ale v moci. A kto nevidí že ten rozklad je tu len a len preto, že tam nie je objektívna moc, tak potom mu tá guľa právom patrí. Ja by som nikdy nič neopustil kvôli nejakých hriešnym jedincom, škandálom a pod. ak tak jedine preto, že tam nie je moc. A tú tá nastrčená dvojníčka rozhodne nemá. (ale mne stačí vlastne aj iná cesta, cesta toho ako sa tá dvojníčka definovala a ako sa "sebapochopuje")

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

hadec

Odoslaný - 10 apríl 2013 :  09:21:51  Zobraziť profil  Pridať hadec do zoznamu priateľov
A je to tu!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 06 február 2010  ~  Posledná návšteva: 07 november 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lila

Odoslaný - 10 apríl 2013 :  22:17:30  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
A teraz čo?

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mx

Odoslaný - 10 apríl 2013 :  23:00:30  Zobraziť profil  Pridať Mx do zoznamu priateľov
Trošku odbočím, ale tak trošku sa to sem hodí.

Veľmi sa mi páči ten vnútorný boj -
Keď niekto hovorí, že Boh aj dnes robí zázraky, tak je šialenec zážitkový, protestantizmom šrajbnutý, "kvázy"-katolík.
Keď niekto hovorí, že Boh zázraky nerobí, tak je zase odpadlík a modernista.
Má to ten Boh s nami asi fakt ťažké.

Sem je škoda kňaza volať. Pyšnú hlavu nikto z hriechu neusvedčí iba Duch Svätý. Konfrontáciou sa, podľa mňa, Božia Pravda nehľadá, lebo tá náš rozum presahuje (a vôbec to nemyslím modernisticky). Pre hľadanie pravdy je potrebné byť najskôr disponovaný.

A sem je škoda kňaza volať aj pre ten druhý dôvod, či prípadne pre ten tretí.

RKC

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1076  ~  Člen od: 01 február 2006  ~  Posledná návšteva: 19 júl 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 11 apríl 2013 :  08:04:40  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Vsak tu ani ziadny knaz nie je,
zbytocne sa jedni tesite (Pat a Mat) a druhy "obavate" verejnej popravy.
A tak zase pravda je ta, ktora taha za kratsi koniec.

misojogi

Odoslaný - 11 apríl 2013 :  08:35:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
Ja sa stále držím len a len Svätej Katolíckej Cirkvi a držím sa jej v tom stave v akom sa v tomto dejinnom období nachádzala zaciatkom 20 storocia ale odmietam aj starocirkevne formy aj pokoncilove formy. som fixovany na jednu formu, tu medzikoncilovu medzi 1 a 2 vat koncilom

doplneny citat mnou
Rovnaky argument pouzivaju starokatolici na zdovodnenie preco sa oddelili po prvom vat koncile

rad by som poznal dovod preco niekto uznava cikrvi pravo zadefinovat a Tridentskom koncile liturgiu ale ptom jej nedava pravo nieco na nej zmenit na 2 vat koncile a urazene sa oddeluje od nej

podotykam ze v cirkvi legitimne existuju rozne liturgie, cirkev nie je viazana na jednu fixnu formu
prave to zabetonovanie formy je uchylka lebfebristov

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 11 apríl 2013 :  16:38:34  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
A čo to znamená : niečo na nej zmeniť. Čo je to to niečo?

misojogi

Odoslaný - 11 apríl 2013 :  22:16:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
Pôvodne zaslal mino - 11 apríl 2013 :  16:38:34

dobre na to ides ...

ale skus este jednu otazku:
kto ma byt ten co hodnoti cirkev a posudzuje ju ?
kto je viac ako papez a celocirkevny koncil ?
kto sa stavia do ulohy ze ma pravo posudzovat a odsudzovat celocirkevny koncil aj s papezom ?

co sa tyka liturgie tak hnutie za obnovu liturgie existovalo uz od konca 19 storocia
mam nejaku knizku zhruba z roku 1925 co bol preklad starsej nemeckej knizky na tuto temu ...
cize argumentovat koncilom je nedostatocne ...

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 12 apríl 2013 :  08:11:33  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

dobre na to ides ...

Pôvodne zaslal misojogi - 11 apríl 2013 :  22:16:31

Odpovedat na otazku otazku je neslusne a svedci o tom, ze dotycny uhyba pred odpovedou. To len tak na margo. A teraz mi skuste vysvetlit toto:

"Nie je na správnej ceste, kto chce dať oltáru starú podobu stola." (Pius XII., Mediator Dei §62, 1947)
Ako je mozne, ze zrazu sme na spravnej ceste?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 12 apríl 2013 :  09:59:17  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

dobre na to ides ...

kto je viac ako papez a celocirkevny koncil ?
kto sa stavia do ulohy ze ma pravo posudzovat a odsudzovat celocirkevny koncil aj s papezom ?

co sa tyka liturgie tak hnutie za obnovu liturgie existovalo uz od konca 19 storocia
mam nejaku knizku zhruba z roku 1925 co bol preklad starsej nemeckej knizky na tuto temu ...
cize argumentovat koncilom je nedostatocne ...

Pôvodne zaslal misojogi - 11 apríl 2013 :  22:16:31

správne misojogi, už od 19. stor, murári si založili svoju Veľkú lóžu, v roku 1717, a teda nejaká liturgia musela prísť na rad neskôr, kým si troška pozametali okolnosti ako treba.
A správne je aj to čo sa tu už povedalo a ja to zopakujem: neexistuje zmena, ktorá nebola navrhnutá skôr ako na tzv. iivk a nebola aj zavrhnutá.

Takže tzv koncil pokiaľ sa odklonil od toho, čo bolo jasne cenzurované a stanovené skôr sa diskvalifikoval sám.

Reconquistador

Odoslaný - 12 apríl 2013 :  10:31:22  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Pozor mino, ale zmeny tu boli aj pred 2VK. Veď predsa za Pia XII sa pomenili veľkonočné obrady, aj Ján XXIII urobil zmeny a taktiež došlo (za Pia XII?) k povoleniu ľudového spevu.

Samozrejme, tieto zmeny boli v podstate len detailné oproti vymysleniu komplet novej omše po 2VK.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 12 apríl 2013 :  12:15:45  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Ach ach ten nešťastný Pius... asi by sa to dalo lepšie pochopiť, keby som bol obklopený takými diablovými zapredancami ako on.
Veru najcitovanejší pápež v dokumentoch tzv. iivk.
Až takú "poctu" mu tí arcizapredanci pripravili.
Neviem či by som to ustál ja... a ak niekto vie že áno, tak nech potom niečo k tomu píše.

Mato

Odoslaný - 12 apríl 2013 :  12:47:46  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Neviem či by som to ustál ja... a ak niekto vie že áno, tak nech potom niečo k tomu píše.

Pôvodne zaslal mino - 12 apríl 2013 :  12:15:45

Vy vsak nemate taku ochranu Ducha svateho, ako ma pravy papez. A preto je na mieste otazka - vyhlasil Pius XIi. nieco, co bolo v rozpore s tradiciou Cirkvi alebo nevyhlasil?

Vy naznacujete ze ano, ale bol k tomu dotlaceny slobodomurarmi vo svojom najblizsom okoli. Kam sa podel Duch svaty? Tu uz neplati to, co hovorime o dalsich papezoch - ak vyhlasili nieco protireciace katolickej doktrine, nemohli to byt pravi papezi, lebo pravy papez pozivajuci ochranu Ducha svateho by to nikdy nevyhlasil?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 12 apríl 2013 :  13:19:15  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
Áno nemám, a aj Pius ňou disponoval iba v tých momentoch ako všetci pápeži.
Otázka je teda úplne iná.
Ja si rád počkám na rozriešenie toho od právoplatného pápeža, ak sa nedožijem, tak vec je jednoduchá- poslúcham všetko čo som schopný z toho rozumieť.
Každopádne u Pia vidím posuny niekam, ale nie narušenie dogiem- tam Duch Svätý naozaj úradoval. Nakoniec aj tým okolo muselo byť jasné, že zlomiť pápeža na herézu v momentoch kedy používal ochranu, možné nie je, a preto si zvolili inú cestu.

Strana: z 4 Previous Topic: Je potrebná v katolíckej cirkvi reforma a keď aká Téma Next Topic: Modlitba duše v očistci  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06