Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Modlitba duše v očistci
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Trebalo by sem nejakeho knaza Téma Next Topic: Tradičná katolícka literatúra
Strana: z 2

Gregorius

Stav: offline

Odoslaný - 05 máj 2013 :  05:45:29  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Zdravím Vás,
Aký máte názor na to, či sa nejaká duša v očistci môže modliť za niekoho na zemi, keď je o to požiadaná? Mám skúsenosť, že ja som bol na cintorín modliť za zomrelého a požiadal som ho i o príhovor za mňa, a mne to veľmi pomohlo, že sa mňa zosnulý v očistci pomodlil. Dúfam že ma nikto neobviní zo špiritizmu, nikoho som nevyvolával a ani nezaklínal !!! Dal som túto otázku i kňazovi, ten nevedel zaujať jednotné stanovisko k nej. Ja som sa dočítal po internete, že niektorí teológovia napr. T. Akvinský odmietali príhovor duši v očistci a niekoré videnia ak sa nemylím M .Simny hovoria že niečo také možné je, ale už to nie je pre duše v očistci záslužné. Ako vnímate Vy tento problém ?

Gratias agamus domino deo nostro, dignum et iustum est.
Professio fidei Tridentina

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 05 máj 2013  ~  Posledná návšteva: 13 jún 2018 Upozorniť moderátora 

sinceretly

Odoslaný - 05 máj 2013 :  06:25:41  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Su 2 moznosti:

a) bud ti pomohla ta dusa tym, ze prosila za teba

b) alebo sa to Bohu pacilo a dal ti povzbudenie, ze to je to, co sa Mu paci a v com by si mal pokracovat, dal ti take podstrcenie.

alebo to bude 3. moznost, a tu uz ja neviem.

A este nieco k tomu ocistcu - ja som cital, ze Kennedymu niekto pred smrtou v aute povedal o Jezisovi a on Mu uveril, uveril tomu, ze bol ukrizovany a 3. dna vstal zmrtvych, potom ho niekto zabil a teraz je na okraji neba, kde sa uci spolu s ostatnymi to, co sa mali ucit tu na Zemi - musia dohnat to "ucivo*, ktore je v Biblii.

A potom som videl 1 video, v ktorom 1 pani videla nebo a peklo - Boh jej dal videnia a tam v pekle sa hovorilo tym dusiam, ze ked by len uverili ukrizovaniu Jezisa, nemuseli by tam byt.

Ale nestaci len uverit - treba aj podla toho zit, ale ti, ktori to nestihli, tak to teraz dohanaju v nebi a to je v podstate taky ocistec - su rozne stupne ocistca - to dohananie toho "uciva" je 1 forma ocistca, a tak...
A este 1 knaz hovoril o tom, ze ocistec ma vela miest a kazde 1 miesto je bud blizsie k peklu alebo k nebu, => ocistec existuje.

Davnejsie som nasiel modlitby za duse v ocistci:
citácia:

a je to tam napisane na tej 2. strane:
citácia:
Vyuzite tuto velku prilezitost pomahat dusiam, a ony vam odplatia neustalymi prihovormi, budu pomahat v casnom zivote, tak casto tazkom. Ony vam budu velmi pomahat, budu nesmierne vdacne, a vy vyuzivajte tuto vdacnost a proste ich o pomoc! Duse v ocistci i duse spasene mozete vzyvat o pomoc rovnako, ako vasich svätych patronov. Duse ocistcove velmi pomahaju.

A nam knaz pri priprave na Sviatost Birmovania hovoril, ze orodovanim za duse v ocistci si ziskavame orodovnikov...

A este - ak mozeme prosit ludi v nebi, tak ak sa modlime za duse v ocistci, tak bud mozu za nas tu na Zemi prosit uz v ocistci alebo az v nebi alebo aj v ocistci a aj v nebi. To je jedno, hlavne je toto:

citácia:
Nikto z nas nie je na svete iba pre seba, je tu pre vsetkych ostatnych. Gregor Naziánsky.

To, co si clovek strazi pre seba, obycajne strati. To,co rozda, mu zostane navzdy. Ale ak to rozdava preto, aby tym nieco ziskal, tak to si strazi pre seba a to obycajne strati. To je dobre, aby sme si uvedomili, ze nemame sa snazit brat, ale mame sa snazit hlavne davat, lebo laska neberie, ona hlavne dava, a ak berie, tak berie z lasky a tym tomu druhemu dava, cize je tu opät to davanie z lasky k Bohu ak druhym.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Gregorius

Odoslaný - 05 máj 2013 :  06:45:18  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Dakujem aspoň za nejaku odpoved, chcem dodať aby bolo presnejšie ale nijako konkretne lebo svoje súkromie nebudem zverejnovať po internetete, ja som sa bol ruženec pomodliť za zosnuleho a povedal mu s úmyslom nech prosí za mňa, že vidíš v akej situáci sa dlho nachádzam(cca 3 roky) a už nevládzem niekedy to znášať prosím modli sa za mňa, a po dobu 3 rokoch mi naozaj nič nepomáhalo a tato prosba duše v očisti mi velmi pomohla vlastne to iba to mi pomohlo a je to menší zázrak pre mňa čo ma utvrdil že VERIT v Boha v rámci RKC MA ZMYSEL ,všetko opadlo zo mňa no a ja neviem ako sa mám odvdačiť tej duši.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 05 máj 2013  ~  Posledná návšteva: 13 jún 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 05 máj 2013 :  07:11:59  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Treba sa modlit za to, aby bol Boh milosrdny vsade tam, kde by teoreticky a prakticky este byt mohol.
Modlitba je pekne odvdacenie.
Ty nevies ako sa mas odvdacit jej a ona nevie ako sa ma odvdacit tebe, lebo to, co pre teba urobila, sa jej zda malo.

Proste a dostanete; hľadajte a nájdete; klopte a bude vám otvorené; 10 lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde; a kto klope, tomu bude otvorené. †

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1456  ~  Člen od: 18 august 2012  ~  Posledná návšteva: 19 jún 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 05 máj 2013 :  07:43:16  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Duše trpiace v očistci nedokážu pomôcť sebe, no ich príhovor je mocný a dokážu pomôcť nám. V každom prípade si myslím, že nie je isté, že by dotyčná duša, ku ktorej ste sa modlili je v očistci. Je možné, že už je v nebi a pomohla odtiaľ.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 05 máj 2013 :  08:11:46  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
citácia:
Duše trpiace v očistci nedokážu pomôcť sebe, no ich príhovor je mocný a dokážu pomôcť nám.

Pôvodne zaslal Reconquistador - 05 máj 2013 :  07:43:16

To máš odkiaľ?

Gregorius podľa mňa by si nemal vyzývať dušu v očistci k tomu aby sa modlila za teba, príde mi to dosť sebecké. Tá duša tam má čo naprávať a má starosti sama so sebou. Radšej sa modli ty za ňu aj za to sa ti môžu vliať sily.

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mino

Odoslaný - 05 máj 2013 :  08:34:04  Zobraziť profil  Pridať mino do zoznamu priateľov
citácia:
Duše trpiace v očistci nedokážu pomôcť sebe, no ich príhovor je mocný a dokážu pomôcť nám. V každom prípade si myslím, že nie je isté, že by dotyčná duša, ku ktorej ste sa modlili je v očistci. Je možné, že už je v nebi a pomohla odtiaľ.

Pôvodne zaslal Reconquistador - 05 máj 2013 :  07:43:16

Ja to skôr vidím na tom, že modlitba za duše v očistci na cintoríne po celý rok získava odpustky ( čo nemohol zrušiť laik, resp. nepokrstený laik Montini). Takže tam je potom možností viac- odpustky pomohli vyslobodiť a dostavila sa vďačnosť, alebo Boh prihliadol na skutok milosrdenstva (dušičky majú prednosť aj pred hriešnikmi, a odpustky pre ne nevyžadujú také disponovanie ako napr. pre seba, takže ich získal, pokiaľ im pomôcť chcel- skvelá pomoc, dnes tak pre veriacich zahmlená)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4422  ~  Člen od: 27 november 2011  ~  Posledná návšteva: 22 február 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Gregorius

Odoslaný - 05 máj 2013 :  09:19:42  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov

Používatel chodec mi napísal
Gregorius podľa mňa by si nemal vyzývať dušu v očistci k tomu aby sa modlila za teba, príde mi to dosť sebecké. Tá duša tam má čo naprávať a má starosti sama so sebou. Radšej sa modli ty za ňu aj za to sa ti môžu vliať sily. koniec citátu

Ak ste dobre čítal moje príspevky písal som že som sa ja bol ruženec konkretne bolestný na úmysel toho zosnulého pomodliť na cintorín, a poprosil aj o príhovor.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 196  ~  Člen od: 05 máj 2013  ~  Posledná návšteva: 13 jún 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chodec

Odoslaný - 05 máj 2013 :  09:55:01  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Tak potom asi nerozumiem čo si chcel povedať ale môj názor som už vyjadril. Ako záväzný pre teba byť nemusí.

Pri písaní svojich príspevkov vychádzam z metódy sofiologie ako aj z knihy Angelológia dejín.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 894  ~  Člen od: 12 apríl 2013  ~  Posledná návšteva: 19 august 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Gregorius

Odoslaný - 05 máj 2013 :  10:15:57  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Ale ved ja sa na Vas nehnevam. Moja otázka znela lepsie povedane mala znieť či je v rozpore s pravým tradičným učením RKC, požiadať dušu v očistci o prihovor i ked ja radšej Svätých a Pannu Máriu požiadam o príhovor. a dušiam skôr pravidelne pomáham ružencami

Reconquistador

Odoslaný - 05 máj 2013 :  12:57:39  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
Gregorius, nemajte obavy, kľudne môžte o pomoc prosiť tak svätorečených, aj takých, o ktorých stave nič nevieme.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 05 máj 2013 :  13:38:38  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Gregorius, prispevky sinceretlyho a chodca neberte prilis vazne.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 05 máj 2013 :  15:45:12  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
preco? Co vsetko sa vam vsetkym nepozdava na Chodcovych prispevkoch a mojich?

Vsetko?

Chodec

Odoslaný - 05 máj 2013 :  15:46:24  Zobraziť profil  Pridať Chodec do zoznamu priateľov
Ďakujem Maťo, ale už som mu to o príspevok pred tebou povedal. Zjavne sme so Sinceretlym pod drobnohľadom Alebo nie?

sinceretly

Odoslaný - 05 máj 2013 :  16:25:30  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Pod drobnohladom je kazdy, kto ma ine nazory, ako ostatni.

Mato

Odoslaný - 05 máj 2013 :  17:23:44  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nie pod drobnohladom nie ste, od isteho casu Vase prispevky necitam a to iste odporucam aj gregoriusovi.

Youtube a internet v tychto veciach nie su prilis doveryhodne zdroje.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 05 máj 2013 :  21:13:29  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Gregorius, ked ziskavate pre duse v ocistci odpustky, pomahate im, lebo oni si sami pomoct nemozu, su odkazane na nas, zasluzny skutok ziskavate pre seba, lebo pomahate najbiednejsim stvoreniam a ked pomozete nejakej dusi z ocistca, tak si ziskavate pre seba orodovnika v nebi, ktory Vam je zaviazany
bola tu o tom velmi pekna tema popisana

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

misojogi

Odoslaný - 05 máj 2013 :  23:53:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: misojogi  Pridať misojogi do zoznamu priateľov
citácia:
či je v rozpore s pravým tradičným učením RKC, požiadať dušu v očistci o prihovor

ja to pravidelne robim a mozem potvrdit ze modlitba z ocistca je naozaj ucinna
a ja sa na oplatku modlim za nich (za dusicky) a ziskavam pre nich aj plnomocne odpustky vzdy 8 dni v roku (1.-8. novembra)
mozem len vrele odporucat
modlitbu za duse v ocistci odporucal aj pater Pio
a samozrejme aj oni sa mozu modlit za teba (tusim je to aj v encyklike mystici corporis ...) najdes cez googla

cirkev bojujuca trpiaca a oslavena tvoria jedno Kristovo mysticke telo
mozu sa za seba modlit navzajom
a ak je uz nahodou niekto v nebu nic sa nestane Pan Boh to pouzije pre dobro inej duse ...

citácia:
Gregorius, ked ziskavate pre duse v ocistci odpustky, pomahate im, lebo oni si sami pomoct nemozu, su odkazane na nas, zasluzny skutok ziskavate pre seba, lebo pomahate najbiednejsim stvoreniam a ked pomozete nejakej dusi z ocistca, tak si ziskavate pre seba orodovnika v nebi, ktory Vam je zaviazany
bola tu o tom velmi pekna tema popisana

Janka napisale ste to naozaj krasne
plne suhlasim

konecna aj ina tema ako neustale dotahovanie sa o detailoch sv omse, co knaz moze mat oblecene a podobne ----

Aby sme vo všetkom dosiahli pravdu, musíme sa vždy pridržiavať zásady, že to, čo sa mne zdá bielym, budem pokladať za čierne, keď to hierarchická Cirkev tak rozhodne, pevne veriac, že medzi ženíchom Kristom, naším Pánom, a medzi jeho nevestou Cirkvou je ten istý Duch, a náš Pán, ktorý nám dal Desatoro prikázaní, riadi a spravuje aj našu svätú matku Cirkev.
sv.Ignac z Loyoly

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1231  ~  Člen od: 06 november 2010  ~  Posledná návšteva: 01 máj 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 06 máj 2013 :  18:49:26  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
konecna aj ina tema ako neustale dotahovanie sa o detailoch sv omse, co knaz moze mat oblecene a podobne ----

Mali by sme si od tejto temy zobrat priklad.

Ked som cital tie dotahovacky, tak som si myslel, ze su dolezite, ale ked som uvidel temy, v ktorych sa niektori pytali na to, co vsetko sa Bohu paci a s akou poctivostou a vaznostou to brali, tak ma o zaujalo. A potom som si uvedomil, ze do tej doby som pokladal mudrych na tomto fore za tych, ktori sa riadia zakonom a ovladaju vselijake latinske a dalsie vyrazy a tak... ale ked som uvidel tie prispevky tych, ktori sa pytali, co vsetko sa Bohu paci, aby Mu sluzili z lasky a co vsetko sa Mu nepaci, aby to nerobili z lasky k Nemu, tak som zistil, ze skutocna mudrost je v laske a ten, kto vela studuje, tak zvycajne zabuda na najväcsiu mujdrost - na lasku. A ten, kto sa venuje najviac laske, tak vie vsetko, aj ked nevie nic, lebo vsetko ma od Boha a to nie su jeho skutky ale skutky Bozie v nom z lasky k Bohu.

Je to aj napisane v Biblii&.
citácia:
A řekl Bůh člověku: „Moudrost je v tom, ctít Hospodina; rozum je v tom, varovat se zla."

Človeku po­tom Boh po­vedal: Po­zri, bázeň pred Pánom, to je múd­rosť, a vy­stríhať sa zlého — to je roz­um­nosť.…

http://www.biblia.sk/cz/bible21/job/28/28

Bez lasky by sme boli ako stroje, a to Boh nechce. On hce, aby sme mali v sebe v prvom rade lasku, potom sluzbu Bohu a az potom zakon. - to su hlavne priority, ktore by sme mali mat.

janka

Odoslaný - 06 máj 2013 :  20:55:15  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Janka napisale ste to naozaj krasne
plne suhlasim

Pôvodne zaslal misojogi - 05 máj 2013 :  23:53:36

asi preto je to krasne, lebo som volne citovala tusim nejakeho svateho

citácia:

Pôvodne zaslal misojogi - 05 máj 2013 : 23:53:36

dolezite su aj tie temy, aj ked oblecenie, to uz je len dosledok, cez ktory sa da zajst ku korenu problemu

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 06 máj 2013 :  21:03:21  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
kto vela studuje, tak zvycajne zabuda na najväcsiu mujdrost - na lasku. A ten, kto sa venuje najviac laske, tak vie vsetko, aj ked nevie nic, lebo vsetko ma od Boha a to nie su jeho skutky ale skutky Bozie v nom z lasky k Bohu.

Bez lasky by sme boli ako stroje, a to Boh nechce. On hce, aby sme mali v sebe v prvom rade lasku, potom sluzbu Bohu a az potom zakon. - to su hlavne priority, ktore by sme mali mat.

Pôvodne zaslal sinceretly - 06 máj 2013 :  18:49:26

mozete napisat mena, kto bol katolik, studovany a zabudol na lasku k Bohu, ked je to zvycajne
ako chcete milovat Pana Boha, ked ho nepoznate?
vsak najprv treba nejaku teoriu nastudovat, aby ste vedel, co verit, co konat, aby ste vedel, ako k Panu Bohu laskou horiet
tak si dajte teda predsavzatie, ze by ste uz mohol aj do detskeho katechizmu pozriet, lebo potom Vam bude Vasa uvaha o laske k Panu Bohu nanic

sinceretly

Odoslaný - 07 máj 2013 :  09:28:33  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
Ja som len napisal ze by sme sa mali snazit mat lasku na 1. mieste potom sluzbu Bohu na 2. mieste a az na 3. mieste zakon.

Vsetky 3 su dolezite, ale vsetko to treba robit s laskou - s laskou sa vzdelavat, aby sme sa viac Bohu pacili a aby sme robili to, co chce On + aby sme Mu sluzili - ale z lasky, lebo sluzba Bohu bez lasky to je ako ked by Mu sluzil nejaky robot - a to Boh nechce, aby sme Mu sluzili len tak, ale aby sme Mu sluzili hlavne z lasky, lebo On je laska a chce, aby sme ju mali aj my.

Gregorius

Odoslaný - 07 máj 2013 :  12:43:30  Zobraziť profil  Pridať Gregorius do zoznamu priateľov
Pre sincerlety
Najskôr som nevedel či Vás mám brať vážne kedže ste napísal o tom Kennedym to bola Vaša prvá reakcia na moju tému, prosím aby ste sa zdržal zbytočnej irónie ked budete sa chcieť zapojiť do diskuzie so mnou.
Inak napísal ste aj toto
Mali by sme si od tejto temy zobrat priklad.
Ked som cital tie dotahovacky, tak som si myslel, ze su dolezite, ale ked som uvidel temy, v ktorych sa niektori pytali na to, co vsetko sa Bohu paci a s akou poctivostou a vaznostou to brali, tak ma o zaujalo

Prosím Vás isto si neberte príklad ani od tejto témy, ved to bola obyčajná otázka, čo svetoborného som napísal ? ani odo mňa, ja som tu najťažší hriešnik, to hovorím bez preháňania, na fóre medzi Vami Spolu so sv. Pavlom možem hovoriť iba parafrázujem nemám momentálne časť citovať Bibliu že viem že robím to čo nechem a viem že zákon je správny a ktomu s ním hovorím že som prvý medzi hriešnikmi. Narážal ste aj v tomto príspevku že ostatní tu rieša vysokoteologické debaty a chvastajú sa že vedia kopu latinských fráz. To by ste ma mal medzi týchto ludí zaradiť tiež, ja sa hodne zaoberám teológiu, viac sa ňou už len asi aministrátor Maťo zaberá myslím z ludí na kréde, no ale teologické problémy zbytočne neťaham na fórum, to len hádky vznikajú, a ak bude niekto ako dalej niekto v tejto téme napísal, taký čo odpadol od vieru kvoli tomu že to do hlbky rozoberal Teologiu snad to budem len ja

Lucia

Odoslaný - 07 máj 2013 :  13:32:19  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Gregorius, mozno by sme mali vymenit teologiu za katechizmus.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sinceretly

Odoslaný - 07 máj 2013 :  14:10:40  Zobraziť profil  Pridať sinceretly do zoznamu priateľov
citácia:
prosím aby ste sa zdržal zbytočnej irónie ked budete sa chcieť zapojiť do diskuzie so mnou.

Ja som to napisal tak, ako som to cital v 1 knihe. To nebola ironia, len som napisal to, co som sa dozvedel.

citácia:
no ale teologické problémy zbytočne neťaham na fórum, to len hádky vznikajú

presne tak, a kvoli takymto hadkam by sa niektori aj pridali do Cirkvi, ale ked vidia, ze ani v tych najdolezitejsich veciach spolu medzi sebou nesuhlasime, tak...

a este 1 knaz hovoril, ze do kostola mu zacal chodit taky divny clovek, co vyzeral skoro ako jaster a tie babky si potom toho knaza pozvali na "kobercek" lebo ze tym moze Cirkev stratit udajne vela veriacich, a on im odpovedal, ze Cirkev tym stratit nemoze, ze tym moze len ziskat, lebo sa tym ocisti od farizejov a zakonnikov.

citácia:
a ak bude niekto ako dalej niekto v tejto téme napísal, taký čo odpadol od vieru kvoli tomu že to do hlbky rozoberal Teologiu snad to budem len ja

Tejto vete celkom nerozumiem. Ze ak bude niekto aj nadalej alebo dalej taky, ako v tejto teme, ze napisal, ze odpadol od viery kvoli tomu, ze do hlbky rozoberal Teologiu? A potom ta posledna cast - Snad to budem len ja. prepac ale naozaj tejto casti tvojho prispevku nerozumiem. Ked chces, tak to vysvetli, ako si to myslel, lebo neviem ako ostatni, ale ja som tu cast velmi pochopil.

Lucia

Odoslaný - 07 máj 2013 :  20:06:44  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
Gregorius, mozno by sme mali vymenit teologiu za katechizmus.

Pôvodne zaslal Lucia - 07 máj 2013 :  13:32:19

...pardon pomylila som sa a chybu som zbadala neskoro tak este raz :

Gregorius, mozno by ste sa mali viacej venovat katechizmu ako teologii, ak je pre Vas teologia taka nebezpecna.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Trebalo by sem nejakeho knaza Téma Next Topic: Tradičná katolícka literatúra  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06