|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 08:10:48
|
citácia: Lenže pokiaľ je Boh všemohúci, dokáže urobiť VŠETKO a stojí aj nad logikou. Pôvodne zaslal mojnazor12 - 11 júl 2011 : 07:29:03 Boh nie je všemohúci v tom zmysle, že dokáže robiť nelogické veci. Stačí?
Kto nechce veriť v Boha, radšej bude veriť v možnosť existencie guľatej kocky. Tu sa len ukazuje absurdita ateizmu.
Myslím, že ďalšia diskusia s tebou je len strata času.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 286 ~
Člen od: 15 február 2010 ~
Posledná návšteva: 17 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 08:13:18
|
citácia: citácia: Lenže pokiaľ je Boh všemohúci, dokáže urobiť VŠETKO a stojí aj nad logikou. Pôvodne zaslal mojnazor12 - 11 júl 2011 : 07:29:03 Boh nie je všemohúci v tom zmysle, že dokáže robiť nelogické veci. Stačí? Kto nechce veriť v Boha, radšej bude veriť v možnosť existencie guľatej kocky. Tu sa len ukazuje absurdita ateizmu. Myslím, že ďalšia diskusia s tebou je len strata času. Pôvodne zaslal rudy - 11 júl 2011 : 08:10:48
Ja som nikdy netvrdil, že je možná guľatá kocka, ale ty zrejme nechápeš pojmu všemohúcnosť a dokonalosť. Naštuduj si. |
Počet príspevkov: 100 ~
Člen od: 09 máj 2011 ~
Posledná návšteva: 11 júl 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 09:16:06
|
Ja len žasne aké hlúposti sú schopní ludia uveriť len aby nemuseli uznať Boha.
|
Počet príspevkov: 106 ~
Člen od: 12 jún 2011 ~
Posledná návšteva: 27 október 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 09:19:07
|
citácia: Ja len žasne aké hlúposti sú schopní ludia uveriť len aby nemuseli uznať Boha. Pôvodne zaslal misionar3 - 11 júl 2011 : 09:16:06
Ja len žasnem nad tým, ako si niektorí ľudia protirečia a serú do huby. |
Počet príspevkov: 100 ~
Člen od: 09 máj 2011 ~
Posledná návšteva: 11 júl 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 09:55:37
|
Mrzi ma to, ale mojnazor12 uz dlhsie porusuje pravidla fora a teaz svojim slovnikom prilial poslednu kvapku. Musi si najst ine forum na kratenie volneho casu. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 09:56:37
|
citácia: guest 635 - "mysis tym momentalny zivot, alebo ten vas udajny nasledujuci zivot v nebi?" akože údajný život v nebi? úprimne - z vlastnej skúsenosti viem,že sa o mňa Boh - napr. aj na požiadanie mojho patróna stále stará - stále = non stop. Verím a dúfam teda v to, že sa o mňa postará aj po tom, ako na tomto svete dodýcham :D Pôvodne zaslal mortinia - 10 júl 2011 : 14:07:44
ako to vyzera ked sa o teba tvoj boh stara? vsetko sa ti dari, nemas ziadne problemy...
myslis si, ze boh sa stara aj o ostatnych krestanov tak ako sa stara o teba? |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 10:37:32
|
citácia: mozno, ale o Kristovi ci nejakych krestanoch nebolo ani chyru v tej dobe ked spominany ujo zil , to len svedci o nadhlade uz v tej dobe a vysmievaniu sa nejakemu strachu s boha ci bohov, zaujmava je i jeho dalsia myslienka Hovorí, že kým človek žije, smrti niet a preto nemá dôvod báť sa jej, a keď smrť prišla, tak už niet človeka, ktorý by sa jej bál.Pôvodne zaslal saxsax - 11 júl 2011 : 04:24:58
Saxsax povie nadhľad a tým to hasne. Tak si ži jeho filozofiu. Či vlastne ju asi aj žiješ. Tak čo ešte chceš? Smiem to vedieť? |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 10:48:22
|
citácia: ako to vyzera ked sa o teba tvoj boh stara? vsetko sa ti dari, nemas ziadne problemy... myslis si, ze boh sa stara aj o ostatnych krestanov tak ako sa stara o teba? Pôvodne zaslal guest636 - 11 júl 2011 : 09:56:37
Nečítal si ty náhodou Bibliu? Načo? Keď sa Boh stará, neznamená to, že sa človeku musí jednoznačne dariť a že musí mu všetko vychádzať a že musí byť bohatý a neviem čo všetko. V starom zákone je niekoľko spôsobov ako Boh pomáhal prorokom, kráľom. Tresty, skúšky, dary... A odmena ak bola, tak za veľkú oddanosť, ktorú ale ak si nebol schopný udržať, tak ani odmena nebola dlho trvajúca. Čiže ten čo verí, nemusí sa mu vôbec dariť ba naopak, ale potom sa len ukáže jeho oddanosť a dôvera Bohu... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 11:22:41
|
citácia: Ja len žasne aké hlúposti sú schopní ludia uveriť len aby nemuseli uznať Boha. Pôvodne zaslal misionar3 - 11 júl 2011 : 09:16:06
spomen nejaku taku hlupost |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 11:27:39
|
citácia: Kto nechce veriť v Boha, radšej bude veriť v možnosť existencie guľatej kocky. Tu sa len ukazuje absurdita ateizmu. Pôvodne zaslal rudy - 11 júl 2011 : 08:10:48
niektori veriaci su schopni vidiet obrazy svatych ci jezisa v odpilenej gulatine, flaku od vody ci na pripalenej hrianke
o absurdnosti jednotlivych svetonazorov by sa mohli viest siahodlhe diskusie a ver tomu, ze ateisti by sa na poprednych miestach neumiestnili
|
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 12:30:31
|
citácia: Nečítal si ty náhodou Bibliu? Načo? Keď sa Boh stará, neznamená to, že sa človeku musí jednoznačne dariť a že musí mu všetko vychádzať a že musí byť bohatý a neviem čo všetko. V starom zákone je niekoľko spôsobov ako Boh pomáhal prorokom, kráľom. Tresty, skúšky, dary... A odmena ak bola, tak za veľkú oddanosť, ktorú ale ak si nebol schopný udržať, tak ani odmena nebola dlho trvajúca. Čiže ten čo verí, nemusí sa mu vôbec dariť ba naopak, ale potom sa len ukáže jeho oddanosť a dôvera Bohu... Pôvodne zaslal Azuritko - 11 júl 2011 : 10:48:22
zaujimava otazka - naco? veru tak, naco citat bibliu? ma to nejaky uzitok?
taba za oddanost uz tvoj boh odmenil?
"Čiže ten čo verí, nemusí sa mu vôbec dariť ba naopak" zvlastne, cize sa moze stat ze cim je clovek oddanejsi tym menej sa mu dari? (job?)
plati to aj naopak? moze sa viac darit tym, ktori neveria v tvojho boha? |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 14:15:52
|
citácia: zaujimava otazka - naco? veru tak, naco citat bibliu? ma to nejaky uzitok? taba za oddanost uz tvoj boh odmenil? "Čiže ten čo verí, nemusí sa mu vôbec dariť ba naopak" zvlastne, cize sa moze stat ze cim je clovek oddanejsi tym menej sa mu dari? (job?) plati to aj naopak? moze sa viac darit tym, ktori neveria v tvojho boha? Pôvodne zaslal guest636 - 11 júl 2011 : 12:30:31
Úžitok má z nej ten, kto je na ňu pripravený. Minimálne túžbou poznania. Ak ju číta len aby ju spochybnil, aký úžitok možno očakávať? Potom mu unikajú aj jednoduchšie myšlienky. Ja odporúčam Biblické dejiny čítať najprv. Dáva to ucelený pohľad na všetko podstatné.
Presne tak, Jób. Bol skúšaný, a za oddanosť nesmierne odmenený. Šalamún zase naopak. Bol oddaný a múdry, dostal veľkú slávu a bohatstvo, tá ho ale zviedla a ešte musel byť potrestaný. Ale proste nemožno hovoriť že nedarí sa mi, tak som oddaný. Môžem byť aj trestaný. Tam si už treba uvedomovať svoje chyby a zveriť sa do vôle Božej. Od Boha sa nič nedeje nadarmo.
Zase možno čerpať zo starého zákona. Pohanský Nabuchodonozor porazil bezbožného Joakima. Vlastne ten sa mu podrobil. A Nabuchodonozor v podstate ešte aj uveril v pravého Boha potom ako videl zázrak v peci. A celkovo jak som čítal tie dejiny, tak som tiež sledoval, že niekedy bolo trestom porážka vojska a podobne, pričom ale aj ak ten čo vyhral bol pohan, nikdy si neudržal kráľovstvo a nikdy sa dlho neradoval zo svojho víťazstva.
Proste je tam vidno, že aj ak bol niekto Bohom poslaný, bol prorokom, nebolo zaručené, že ostane Bohu úplne verný, že bude mať krásny život a ak bol niekto pohan, neznamenalo to, že nikdy neuverí. To je tiež v podstate tajomstvo, ako Boh na kom ukáže, či je hodný spásy alebo nie. Ale v jeho prozreteľnosti jednoducho neexistuje nespravodlivosť.
K otázke ohľadom mojej oddanosti a odmeny ti neodpoviem, nemusíš sa na to ďalej pýtať. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 16:34:41
|
citácia: uz v starej antike sa jeden ujo zamyslal nad bohom
Je bůh ochotný zabránit zlému, ale neschopen toho? Pak není všemocný. Je schopen, ale neochotný? Pak je škodolibý. Je jak schopný, tak ochotný? Pak, odkud se bere zlo? Je jak neschopný, tak neochotný? Pak proč ho nazývati bohem?
Toto su uvahy, na ktore stacime svojim rozumom, ale ten je ludsky, cize omylny a ma svoje hranice. Keby sme vedeli vysvetlit vsetky Bozie cesty a rozhodnutia, uz by to neboli Bozie rozhodnutia.Boh by bol na nase urovni. Treba si zvyknut , ze zlo a utrpenie je tajomstvo, ze Boh je tajomny a ze niektore veci o Bohu nikdy nepochopime. Akonahle dovolime,Bohu v nasom zivote,aby bol Bohom, on nam zacne davat odpovede na tieto otazky v konkretnych situaciach, napr. preco v nasom zivote dopustil toto a toto zlo, preco ho zmenil na dobro, atd.preco to urobil vtedy a nie teraz.A my vidime, ze je toto to najspravnejsie, co mohol urobit, hoci sme to predtym, ked sa to stalo, povazovali za absurdne. Tieto svoje tajomstva Boh ale nehovori ateistom, iba svojim priatelom. |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 17:41:21
|
citácia: Úžitok má z nej ten, kto je na ňu pripravený. Minimálne túžbou poznania. Ak ju číta len aby ju spochybnil, aký úžitok možno očakávať? Potom mu unikajú aj jednoduchšie myšlienky. Ja odporúčam Biblické dejiny čítať najprv. Dáva to ucelený pohľad na všetko podstatné. Presne tak, Jób. Bol skúšaný, a za oddanosť nesmierne odmenený. Šalamún zase naopak. Bol oddaný a múdry, dostal veľkú slávu a bohatstvo, tá ho ale zviedla a ešte musel byť potrestaný. Ale proste nemožno hovoriť že nedarí sa mi, tak som oddaný. Môžem byť aj trestaný. Tam si už treba uvedomovať svoje chyby a zveriť sa do vôle Božej. Od Boha sa nič nedeje nadarmo. Zase možno čerpať zo starého zákona. Pohanský Nabuchodonozor porazil bezbožného Joakima. Vlastne ten sa mu podrobil. A Nabuchodonozor v podstate ešte aj uveril v pravého Boha potom ako videl zázrak v peci. A celkovo jak som čítal tie dejiny, tak som tiež sledoval, že niekedy bolo trestom porážka vojska a podobne, pričom ale aj ak ten čo vyhral bol pohan, nikdy si neudržal kráľovstvo a nikdy sa dlho neradoval zo svojho víťazstva. Proste je tam vidno, že aj ak bol niekto Bohom poslaný, bol prorokom, nebolo zaručené, že ostane Bohu úplne verný, že bude mať krásny život a ak bol niekto pohan, neznamenalo to, že nikdy neuverí. To je tiež v podstate tajomstvo, ako Boh na kom ukáže, či je hodný spásy alebo nie. Ale v jeho prozreteľnosti jednoducho neexistuje nespravodlivosť. K otázke ohľadom mojej oddanosti a odmeny ti neodpoviem, nemusíš sa na to ďalej pýtať. Pôvodne zaslal Azuritko - 11 júl 2011 : 14:15:52
ja som bibliu cital celu najprv vydanie pre deti; povazoval som tie pribehy za rozpravky, pretoze v nich nebolo rozdielu od tych nespocetne vela rozpravok, ktore som cital
neskor som si precital klasicku bibliu a tiez katechizmus...no nic poucne som v nich nenasiel, ale to je zalezitost zaujmov, keby som ti doniesol moju knihu o streleckej a raketovej vyzbroji lietadiel, tak by ta asi tiez velmi nezaujala
tie pribehy su uz velmi stare a nedaju sa aplikovat na dnesnu dobu..doba svatych vojen v ktorych sa bojovnici spoliehali na svojich bohov je uz za nami a k napredovaniu nam to nepomoze
je nutne uznat ze koncept antropomorfickeho boha, ktory sa aktivne podiela na zivotoch ludi je uz obsoletny, teraz je v mode personalny boh, ktory ma take vlastnosti ake si clovek praje, pripadne rozne kombinacie ezotericko/konsiracno/doomsday "filozofii"...ludia sa uz proste trestajucich bohov neboja a odmenujuci bohovia im nepinasaju ziadne odmeny, cize ja osobne si myslim, zenabozenstva uz dosihli svoj vrchol a nasledovat bude uz iba bezodny zostup, lebo nie je nic co by zapricinilo ich vzostup (ber to ako moje rozmyslanie nahlas, a nemusis na to reagovat) |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 21:10:42
|
som sklamaná ... OK - mám teda ďalšiu otázku. Načo sa tu teda prihlasujú a pridávajú komenty k témam ateisti? ja som myslela, že som tu na kresťanskom fóre.. hm.. guest, mraas a mojmojnázor a i. - čo to má znamenať? Ved ak chcete popierať Boha, Ježiša, kresťanskú vieru, náboženstvo, montovať tu nelogizmus alebo obsolétnosť viery, Pravdu a pod. tak sa kľudne prihláste na stránku http://www.ateizmus.sk a tam si snáď budete so všetkými rozumieť.. Ani ateistov neodsucdujem, aj na nich svieti slnko.. ale načo tu vôbec píšu? nehnevajte sa, ale čo ste si mysleli, že ked tu hodíte pár akože "inteligentných " viet, čo s kresťanstvom nie sú v súlade, že teraz sa všetci obrátime a budeme zrazu neveriaci, lebo je tu pár bludov? Či o čo sa snažíte??? lebo ja nechápem.. Poprosím vysvetlenie (a hlavne sa mi nesnažte napísať, že ste tu všetci dobrodinci, čo sa ma snažia osvietiť, lebo ja už svoju vieru mám.. )
|
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 22:20:38
|
citácia: (ber to ako moje rozmyslanie nahlas, a nemusis na to reagovat) Pôvodne zaslal guest636 - 11 júl 2011 : 17:41:21
Ja len toľko, že vlastne neni veľmi na čo reagovať. Akosi som nezachytil dostatočný súvis s mojím príspevkom, ale je vidno, že nechápeš dobre tým súvislostiam. To nejde len tak to je jasné. Ak chceš niečo dosiahnuť ohľadom viery, musíš byť trochu ....... (nenapadne ma to správne slovo. Skús opak toho, aké si tam dosadíš ty sám) |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 22:25:16
|
citácia: som sklamaná ... OK - mám teda ďalšiu otázku. Načo sa tu teda prihlasujú a pridávajú komenty k témam ateisti? ja som myslela, že som tu na kresťanskom fóre.. hm.. guest, mraas a mojmojnázor a i. - čo to má znamenať? Ved ak chcete popierať Boha, Ježiša, kresťanskú vieru, náboženstvo, montovať tu nelogizmus alebo obsolétnosť viery, Pravdu a pod. tak sa kľudne prihláste na stránku http://www.ateizmus.sk a tam si snáď budete so všetkými rozumieť.. Ani ateistov neodsucdujem, aj na nich svieti slnko.. ale načo tu vôbec píšu? nehnevajte sa, ale čo ste si mysleli, že ked tu hodíte pár akože "inteligentných " viet, čo s kresťanstvom nie sú v súlade, že teraz sa všetci obrátime a budeme zrazu neveriaci, lebo je tu pár bludov? Či o čo sa snažíte??? lebo ja nechápem.. Poprosím vysvetlenie (a hlavne sa mi nesnažte napísať, že ste tu všetci dobrodinci, čo sa ma snažia osvietiť, lebo ja už svoju vieru mám.. ) Pôvodne zaslal mortinia - 11 júl 2011 : 21:10:42
Takýto ľudia sa tu točia ako na kolotoči. Pár odíde, pár príde, ale nikdy o nich nieje núdza. Je vidno ako Boh pôsobí na svedomie aj u neveriacich, a ako oni toto svedomie odmietajú počúvať všemožným spôsobom a tu si ho snažia trochu ukľudniť tým, že si sami pre seba niečo sebaklamom dokážu. Teda vo väčšine to je asi tak. Určite je toto minimálne jeden z hlavných dôvodov, či skrytých dôvodov. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 22:44:02
|
Takýto ľudia sa tu točia ako na kolotoči. Pár odíde, pár príde, ale nikdy o nich nieje núdza. Je vidno ako Boh pôsobí na svedomie aj u neveriacich, a ako oni toto svedomie odmietajú počúvať všemožným spôsobom a tu si ho snažia trochu ukľudniť tým, že si sami pre seba niečo sebaklamom dokážu. Teda vo väčšine to je asi tak. Určite je toto minimálne jeden z hlavných dôvodov, či skrytých dôvodov.
Pôvodne zaslal Azuritko - 11 júl 2011 : 22:25:16 [/quote]
:D Azuritko - rozumné vysvetlenie, asi máš (máte) pravdu /neviem či mám vykať alebo tykať/. Bolo by mi asi milšie, keby sa tu proste prihlásil neveriaci, podal by svoje tvrdenia a zároveň by napísal, že by rád veril -alebo že by veľmi chcel veriť, ale nesedia mu niektoré veci.. , aby mu to kompetentní objasnili.. Ale niektoré komenty tu sú fakt nešikovne napísané..
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 22:45:02
|
citácia: som sklamaná ... OK - mám teda ďalšiu otázku. Načo sa tu teda prihlasujú a pridávajú komenty k témam ateisti? ja som myslela, že som tu na kresťanskom fóre.. hm.. guest, mraas a mojmojnázor a i. - čo to má znamenať? Ved ak chcete popierať Boha, Ježiša, kresťanskú vieru, náboženstvo, montovať tu nelogizmus alebo obsolétnosť viery, Pravdu a pod. tak sa kľudne prihláste na stránku http://www.ateizmus.sk a tam si snáď budete so všetkými rozumieť.. Ani ateistov neodsucdujem, aj na nich svieti slnko.. ale načo tu vôbec píšu? nehnevajte sa, ale čo ste si mysleli, že ked tu hodíte pár akože "inteligentných " viet, čo s kresťanstvom nie sú v súlade, že teraz sa všetci obrátime a budeme zrazu neveriaci, lebo je tu pár bludov? Či o čo sa snažíte??? lebo ja nechápem.. Poprosím vysvetlenie (a hlavne sa mi nesnažte napísať, že ste tu všetci dobrodinci, čo sa ma snažia osvietiť, lebo ja už svoju vieru mám.. ) Pôvodne zaslal mortinia - 11 júl 2011 : 21:10:42
ja si nepotrebujem potlapkavat po pleci s inymi ateistami a od nich sa uz nic nove nedozviem
tu je nejaky potencial dozvediet sa vas sposob rozmyslania a argumentovania plus ak sa velmi nezapaja cenzura, da sa aj celkom slusne podiskutovat
ja nemam zaujem nikoho konvertovat ani osvietit ja totiz nie som ziaden ludomil ci humanista; vasa viera mi je v podstate ukradnuta (to ze ju mate, nie to aka je) lebo je to vasa vec comu verite |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 22:54:36
|
ja si nepotrebujem potlapkavat po pleci s inymi ateistami a od nich sa uz nic nove nedozviem
tu je nejaky potencial dozvediet sa vas sposob rozmyslania a argumentovania plus ak sa velmi nezapaja cenzura, da sa aj celkom slusne podiskutovat
ja nemam zaujem nikoho konvertovat ani osvietit ja totiz nie som ziaden ludomil ci humanista; vasa viera mi je v podstate ukradnuta (to ze ju mate, nie to aka je) lebo je to vasa vec comu verite
Koľko úprimnosti naraz.. lol o čom chces diskutovať? ty už očividne svoju pravdu máš.. Alebo je to fakt tým, že chceš veriť, nejakým zvláštnym spôsobom sa pokúšaš a nejako ti to nejde?.. Aj viera je len o Božej milosti.. ver alebo never. Boh nepozná "ale" sú tu teda iba dve možnosti, buď človek verí alebo nie. Ale ak nechceš veriť, tak načo to vôbec rozoberáš? načo?? prečo?? pre diskusiu? to si už nemáš s kým podebatovať ? Ja osobne ťa takisto obracať na našu vieru nemienim - je také že - Mt 7,6 "Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás." Neber to osobne - aj ja mám však právo argumentovať a komentovať ..
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 22:56:35
|
citácia: Je vidno ako Boh pôsobí na svedomie aj u neveriacich, a ako oni toto svedomie odmietajú počúvať všemožným spôsobom a tu si ho snažia trochu ukľudniť tým, že si sami pre seba niečo sebaklamom dokážu. Pôvodne zaslal Azuritko - 11 júl 2011 : 22:25:16
priliz si si isty svojim svedomim a nemysli si ze vsetci krestania su nejaki zazracne cnostni ludia...
mimochodom sem sa hodi toto: „Viem o všetkých vašich činoch. Nie ste studení ani horúci. Kiežby ste boli jedno alebo druhé! Ale keďže ste vlažní, ani studení, ani horúci, vypľujem vás zo svojich úst."
takychto vlaznych krestanov je na slovensku kolko? tak 80% zo vsetkych krestanov?
|
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 23:04:30
|
citácia: ja si nepotrebujem potlapkavat po pleci s inymi ateistami a od nich sa uz nic nove nedozviem tu je nejaky potencial dozvediet sa vas sposob rozmyslania a argumentovania plus ak sa velmi nezapaja cenzura, da sa aj celkom slusne podiskutovat ja nemam zaujem nikoho konvertovat ani osvietit ja totiz nie som ziaden ludomil ci humanista; vasa viera mi je v podstate ukradnuta (to ze ju mate, nie to aka je) lebo je to vasa vec comu verite Koľko úprimnosti naraz.. lol o čom chces diskutovať? ty už očividne svoju pravdu máš.. Alebo je to fakt tým, že chceš veriť, nejakým zvláštnym spôsobom sa pokúšaš a nejako ti to nejde?.. Aj viera je len o Božej milosti.. ver alebo never. Boh nepozná "ale" sú tu teda iba dve možnosti, buď človek verí alebo nie. Ale ak nechceš veriť, tak načo to vôbec rozoberáš? načo?? prečo?? pre diskusiu? to si už nemáš s kým podebatovať ? Ja osobne ťa takisto obracať na našu vieru nemienim - je také že - Mt 7,6 "Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nohami nepošliapali, neobrátili sa proti vám a neroztrhali vás." Neber to osobne - aj ja mám však právo argumentovať a komentovať .. Pôvodne zaslal mortinia - 11 júl 2011 : 22:54:36
smejes sa?
chciet verit? to je naivne...vobec nezalezi na tom kto chce v co verit ale aka je skutocnost
na rozne diskusie sa hodia rozni ludia
mozes to brat osobne, ale s tebou si myslim ze si nepodiskutujem, mne zatial staci ked citam co pises
|
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2011 : 01:04:18
|
citácia: :D Azuritko - rozumné vysvetlenie, asi máš (máte) pravdu /neviem či mám vykať alebo tykať/. Bolo by mi asi milšie, keby sa tu proste prihlásil neveriaci, podal by svoje tvrdenia a zároveň by napísal, že by rád veril -alebo že by veľmi chcel veriť, ale nesedia mu niektoré veci.. , aby mu to kompetentní objasnili.. Ale niektoré komenty tu sú fakt nešikovne napísané.. Pôvodne zaslal mortinia - 11 júl 2011 : 22:44:02
Ja tykám, ty tykaj Skôr ja som si nie istý či som mal od začiatku tykať, ale ja som mladý aby bolo nutné mi vykať, ak je niekomu lepšie tykať mi.
Zväčša keď tu je neveriaci, tak je veľmi rýchlo poznať, že nie mi máme dávať odpovede, ale že on chce nás poúčať. Teda otázky sú vlastne len jemu odpoveďou a pre nás akési ukázanie, že nemáme pravdu. A keď sa v takomto smere zamyslím nad úmyslom, nevychádza nič iné, len snaha uľaviť svedomiu. Lebo ak si je niekto istý, nebude tu strácať čas. Ak si nieje istý, ale nechce si to priznať, napíše otázku, ktorou si sám odpovie a všetko ostatné nazve rozprávkou, blbosťou, nelogickosťou, neuvažovaním toho čo odpovedá a podobne. Ja som sa už viac krát niekoľkých snažil pýtať, aké sú ich presné dôvody pôsobenia tu. Myslím že akurát Guest dal najpriamejšiu odpoveď, ale nebola 100% popisujúca skutočný stav, a inak myslím, že nikto iný nedal priamu odpoveď. Čo tiež dokazuje, že sami si tí ľudia nie sú istí, čo ich ťahá k tomu, aby sa pýtali... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2011 : 01:17:55
|
citácia: priliz si si isty svojim svedomim a nemysli si ze vsetci krestania su nejaki zazracne cnostni ludia... mimochodom sem sa hodi toto: „Viem o všetkých vašich činoch. Nie ste studení ani horúci. Kiežby ste boli jedno alebo druhé! Ale keďže ste vlažní, ani studení, ani horúci, vypľujem vás zo svojich úst." takychto vlaznych krestanov je na slovensku kolko? tak 80% zo vsetkych krestanov? Pôvodne zaslal guest636 - 11 júl 2011 : 22:56:35
Ak dôverujem Bohu, pôsobí cez svedomie o to intenzívnejšie. Tým som si istý. Ale nie som si vždy istý, či si nevytváram sebaklam. Čiže v nejakom konaní alebo uvažovaní, či počúvam svedomie, abo ho sebaklamom chlácholím. A v dnešnej dobe aj na Slovensku, je mnoho ľudí, čo ani tú vieru nemajú dostatočnú, a sebaklam sa u nich potom veľmi od neveriacich nelíši. A to, že niekto verí, mu nemusí nutne uľahčovať situáciu. Niekedy je naozaj veriaci podrobený veľmi ťažkým skúškam viery. Už príliš špekulujem, ale povedal by som to tak, že ak sa niekto narodí tam, kde sú neveriaci, ale je to človek, čo si spásu zaslúži, možno až tesne pred smrťou uverí. A ak sa niekto narodí vo veriacej rodine a je veriaci, pričom nieje človekom čo si zaslúži spasenie, tak neobstojí ani v jednoduchších skúškach a na Boha zanevrie. Proste spravodlivosť a prozreteľnosť Boha mi takéto niečo implikuje ak tomu rozumieš... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 júl 2011 : 01:29:34
|
Ja tykám, ty tykaj Skôr ja som si nie istý či som mal od začiatku tykať, ale ja som mladý aby bolo nutné mi vykať, ak je niekomu lepšie tykať mi.
Zväčša keď tu je neveriaci, tak je veľmi rýchlo poznať, že nie mi máme dávať odpovede, ale že on chce nás poúčať. Teda otázky sú vlastne len jemu odpoveďou a pre nás akési ukázanie, že nemáme pravdu. A keď sa v takomto smere zamyslím nad úmyslom, nevychádza nič iné, len snaha uľaviť svedomiu. Lebo ak si je niekto istý, nebude tu strácať čas. Ak si nieje istý, ale nechce si to priznať, napíše otázku, ktorou si sám odpovie a všetko ostatné nazve rozprávkou, blbosťou, nelogickosťou, neuvažovaním toho čo odpovedá a podobne. Ja som sa už viac krát niekoľkých snažil pýtať, aké sú ich presné dôvody pôsobenia tu. Myslím že akurát Guest dal najpriamejšiu odpoveď, ale nebola 100% popisujúca skutočný stav, a inak myslím, že nikto iný nedal priamu odpoveď. Čo tiež dokazuje, že sami si tí ľudia nie sú istí, čo ich ťahá k tomu, aby sa pýtali...
Pôvodne zaslal Azuritko - 12 júl 2011 : 01:04:18 [/quote]
OK :D ja som vlastne tiež mladá, takže pohoda (hoci ľudský vek je relatívny, keďže pre Boha je 1 deň ako tisíc rokov a 1000 rokov ako jeden deň) :D Súhlasím Azuritko, myslím dokonca, že možno predsa len hľadajú odpovede, argumenty, fakty.. a všetci vieme, ako to chodí.. kto hľadá ten nájde.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|