|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 20:01:33
|
citácia: citácia: Ty si ešte raz prečítaj tvoj prvý príspevok na túto tému. To sú nejaké argumenty alebo čo ? Však ty si zadubený, jasne si špiníš do huby, kde ti to vyhovuje, tam je Boh dokonalý a kde nevyhovuje, tam nie je dokonalý s tým, že tvrdíš, že je dokonalý. A smutné je to, že si to ani nepripúšťaš. To, čo som napísal je logická dedukcia dokonalej bytosti. Pokiaľ z toho niečo vyvrátiš, v pohode ti poviem "áno, v tomto a v tomto bode som sa mýlil". lenže ty takého niečoho nie si schopný. Bohužiaľ. Pôvodne zaslal mojnazor12 - 10 júl 2011 : 16:45:52 Pozri sa do zrkadla a povedz to ešte raz. Hodí sa to na teba. Ale nehovor že by si povedal áno. Lebo si tu špiníš do huby ty a nie ja kamarát. Ale ty si to nepripustíš, to je zjavné od začiatku, preto sa čudujem, že stále tu ešte máš možnosť ukazovať svoju hlúposť... Pôvodne zaslal Azuritko - 10 júl 2011 : 19:14:55
Zasa si napísal zhluky písmen bez akéhokoľvek argumentu a obsahu...len pokračuj |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 100 ~
Člen od: 09 máj 2011 ~
Posledná návšteva: 11 júl 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 20:05:09
|
citácia: citácia: Týmto si dokázal to, že koncepcia Boha nič nerieši, nič nezodpovedá, len dané otázky a problémy odsúva o jeden stupeň vyššie. Hlavne že sa smejete ateistom, že nevedia povedať ako mohol inak vzniknúť vesmír, avšak keď diskutujeme o tom vašom Bohu, tak dôjdeme k takým záverom, ktoré nič nevysvetľujú, len problém odsúvajú ked clovek zisti, ze na Boha nema, to je uz krocik dopredu, krok k pravde.Ak by sa dal Boh vysvetlit a pochopit, uz by to nebol Boh.Bol by na nasej urovni. "Moje cesty nie su vasimi cestami, moje myslienky nie su vasimi myslienkami". Pôvodne zaslal radar - 10 júl 2011 : 17:48:36
Nedá sa vysvetliť, ani pochopiť...aké je to dôveryhodné, keď sa nedá pochopiť ani vysvetliť ? Áno, uznávam, je ľahšie povedať, že napríklad hodinky fungujú tak, že nejaká vyššia bytosť pohybuje ručičkami, ako tie hodinky rozobrať a pozrieť sa na mechanizmus.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 20:31:41
|
citácia: Možná by bylo dobré uvědomit si, co znamená čas. Je to změna - demonstrace dvou různých stavů téže věci. Tvrzení, že bůh žije v každém čase pouze znamená, že je schopen vnímat každý stav. Stejně tak stav nesplněného cíle - frustrace, tak i cíle splněného - euforie. Vnímá nedokonalou, stejně tak jako dokonalou změnu. Vnímat a žít v nedokonalosti nelze nazvat dokonalostí. Dokonalost je stav absence nedokonalosti. Pokud však odstraní nedokonalost, nebude schopen vnímat každou změnu, nebude vševědoucí, nebude dokonalý. Pôvodne zaslal mraas - 10 júl 2011 : 19:58:00
Nemá to cenu, strácam s tebou čas. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 20:34:03
|
citácia: Zasa si napísal zhluky písmen bez akéhokoľvek argumentu a obsahu...len pokračuj Pôvodne zaslal mojnazor12 - 10 júl 2011 : 20:01:33
Len robím to isté čo ty, lebo nech napíšem čokoľvek tebe, tak som zadubenec, a ten čo nechce uvažovať. A zrazu sa ti to nepáči. Aspoň vieš, že ani mne sa nepáči tvoje uvažovanie. Holt mňa svojími drístami neohúriš. A môžeš si to nazývať logické ako len chceš. Šak niekoho si tu už pekne pooznačoval, na mňa sa trochu krotíš ale aj tak nič moc. Iba sa ukazuješ aký si, nič viac. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 20:35:43
|
citácia: citácia: Zasa si napísal zhluky písmen bez akéhokoľvek argumentu a obsahu...len pokračuj Pôvodne zaslal mojnazor12 - 10 júl 2011 : 20:01:33 Len robím to isté čo ty, lebo nech napíšem čokoľvek tebe, tak som zadubenec, a ten čo nechce uvažovať. A zrazu sa ti to nepáči. Aspoň vieš, že ani mne sa nepáči tvoje uvažovanie. Holt mňa svojími drístami neohúriš. A môžeš si to nazývať logické ako len chceš. Šak niekoho si tu už pekne pooznačoval, na mňa sa trochu krotíš ale aj tak nič moc. Iba sa ukazuješ aký si, nič viac. Pôvodne zaslal Azuritko - 10 júl 2011 : 20:34:03
Nenapísal si tu zatiaľ nič k veci, iba si písal o tom, že veríš v správnu dogmu, ale nepovedal si prečo. Ale odpovedať nemusíš, je to dané výchovou, takže viem o čo ide. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 21:12:45
|
citácia: Nenapísal si tu zatiaľ nič k veci, iba si písal o tom, že veríš v správnu dogmu, ale nepovedal si prečo. Ale odpovedať nemusíš, je to dané výchovou, takže viem o čo ide. Pôvodne zaslal mojnazor12 - 10 júl 2011 : 20:35:43
Tak chceš aj ty sem niečo dať, Lebo si zatiaľ nič nedal, dokáž, že dogma nemôže byť pravdivá, respektíve tvoje tvrdenie musí byť pravdivejšie ako dogma, ktorej pravdivosť má záruku v sľube Ježiša a dodržaných podmienkach pre vyhlásenie takejto dogmy. Čiže dokáž, že neomylnosť je nefunkčná. Mraas nepovedal nič čo by jednoznačne diskvalifikovalo dokonalosť Boha a teda ukázalo nefunkčnosť neomylnosti. V podstate nemám ani veľmi predstavu ako to u Boha dokázať s použitím "pozemských" úvah. Ale čože, tebe to je fuk, proste čo poviete vy neveriaci, to je proste pravdivé a mi to musíme vyvracať hoc to je nezmysel pospájaný do určitej logickej postupnosti. Doslova niečo ako tvrdiť, že tráva je modrá. Je to správne logicky položená vetná konštrukcia, tak akože teraz má byť vážne posudzovaná a vyvracaná len preto, že to na základe vlastného presvedčenia tvrdím? Nemá sa to tvrdenie o čo oprieť, iba o moje tvrdenie. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 21:14:27
|
A čo je dané výchovou? Mala to byť urážka? Aby sme sa ešte inak neporozprávali. Nestaraj sa do toho o čom absolútne nič nevieš láskavo... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 21:41:07
|
citácia: citácia: Nenapísal si tu zatiaľ nič k veci, iba si písal o tom, že veríš v správnu dogmu, ale nepovedal si prečo. Ale odpovedať nemusíš, je to dané výchovou, takže viem o čo ide. Pôvodne zaslal mojnazor12 - 10 júl 2011 : 20:35:43 Tak chceš aj ty sem niečo dať, Lebo si zatiaľ nič nedal, dokáž, že dogma nemôže byť pravdivá, respektíve tvoje tvrdenie musí byť pravdivejšie ako dogma, ktorej pravdivosť má záruku v sľube Ježiša a dodržaných podmienkach pre vyhlásenie takejto dogmy. Čiže dokáž, že neomylnosť je nefunkčná. Mraas nepovedal nič čo by jednoznačne diskvalifikovalo dokonalosť Boha a teda ukázalo nefunkčnosť neomylnosti. V podstate nemám ani veľmi predstavu ako to u Boha dokázať s použitím "pozemských" úvah. Ale čože, tebe to je fuk, proste čo poviete vy neveriaci, to je proste pravdivé a mi to musíme vyvracať hoc to je nezmysel pospájaný do určitej logickej postupnosti. Doslova niečo ako tvrdiť, že tráva je modrá. Je to správne logicky položená vetná konštrukcia, tak akože teraz má byť vážne posudzovaná a vyvracaná len preto, že to na základe vlastného presvedčenia tvrdím? Nemá sa to tvrdenie o čo oprieť, iba o moje tvrdenie. Pôvodne zaslal Azuritko - 10 júl 2011 : 21:12:45
1. Takže zasa dokazuješ, že logika je od teba vzdialená. Vždy dokazuje ten, kto tvrdí, že niečo je tak, ako tvrdí. Ty tvrdíš, že tvoja dogma je správna a nevieš to racionálne odôvodniť. No a to nie je môj problém, ale tvoj, že si argumentačne zlyhal na plnej čiare. Môžem povedať, že si niekoho zabil a máš dokazovať svoju nevinu ? To by bolo asi ťažké a blbé, nemyslíš ? Lenže takúto podobnú argumentáciu si tu predviedol. A samozrejme pokiaľ niečo tvrdíš a nemáš na na to argument a nevieš to zdôvodniť, tak si niekym/niečim ovplyvnený. No a čím iným by si bol ovplyvnený, keď nie výchovou alebo prostredím ? Samozrejme sám sa tým môžeš ukludňovať, že teda poznáš jedinú pravdu, ale chodiť s tým na verejnosť a nevedieť o tom ani ceknúť, to je trápne. 2. Ty si neposkytol jeden racionálny argument, ja som tu napísal doslova celý rad a celú kopu argumentov, prečo sú tie vaše dogmy priestrelné ako rešeto. 3. Ty keď máš na háku pozemské úvahy, tak s aspoň neodvolávaj na logiku, pretože ju tým pádom doslova urážaš. 4. Prečo si myslíš, že ti tu chcem povedať, že Boh neexistuje ? Keď aj niekto pripustí, že Boh je niečo, nie niekto a že má iné parametre ako ho presadzuje kresťanstvo neznamená, že Boh neexistuje. Tam sa otvoria zasa iné otázky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 21:51:22
|
mojnazor citácia: Áno, uznávam, je ľahšie povedať, že napríklad hodinky fungujú tak, že nejaká vyššia bytosť pohybuje ručičkami, ako tie hodinky rozobrať a pozrieť sa na mechanizmus.
Boziu mudrost,mozme poznavat aj v materialnom svete a nakoniec ajv duchovnom svete zase teologia a filozofia nam poodhaluje Bozie tajomstva. Ale tiez len do urovne nasho rozumu. Napr. tajomstvo Najsvatejsej Trojice,- sv. Augustin o tom rozmyslal, raz, ked sa prechadzal pri mori. Tu uvidel maleho chlapca ako si hlbi jamku do piesku /bol to anjel/.Co robis, spytal sa Augustin. Prelievam more do tejto jamky. Augustin sa zasmial. Ved to sa neda. A anjel povedal. Skor ja prelejem more do tejto jamky, ako ty vyskumas tajomstvo najsvatejsej Trojice. |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 21:53:54
|
citácia: citácia: Áno, uznávam, je ľahšie povedať, že napríklad hodinky fungujú tak, že nejaká vyššia bytosť pohybuje ručičkami, ako tie hodinky rozobrať a pozrieť sa na mechanizmus.
Boziu mudrost,mozme poznavat aj v materialnom svete a nakoniec ajv duchovnom svete zase teologia a filozofia nam poodhaluje Bozie tajomstva. Ale tiez len do urovne nasho rozumu. Napr. tajomstvo Najsvatejsej Trojice,- sv. Augustin o tom rozmyslal, raz, ked sa prechadzal pri mori. Tu uvidel maleho chlapca ako si hlbi jamku do piesku /bol to anjel/.Co robis, spytal sa Augustin. Prelievam more do tejto jamky. Augustin sa zasmial. Ved to sa neda. A anjel povedal. Skor ja prelejem more do tejto jamky, ako ty vyskumas tajomstvo najsvatejsej Trojice. Pôvodne zaslal radar - 10 júl 2011 : 21:51:22
Áno, môžeme ho spoznávať a preto je sú tomto svete stovky náboženstiev Teológia a filozofia sa časom menia ako aj všetko čo tu je. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 21:56:30
|
No clovek tuzi po Bohu, a kazdy sa ho snazi najst podla stupna osvietenia. On sa ale zjavil iba Izraelitom a potom krestanom. ked sa clovek spolieha iba na svoj rozum, potom vznikaju vselijake aj protirecive filozofie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 21:58:36
|
citácia: No clovek tuzi po Bohu, a kazdy sa ho snazi najst podla stupna osvietenia. On sa ale zjavil iba Izraelitom a potom krestanom. Pôvodne zaslal radar - 10 júl 2011 : 21:56:30
Len doplním, že sa údajne zjavil PRVÝM Kresťanom. Nedôveryhodné...a preto ostatné náboženstvá pred kresťanstvom boli satanove ako si mi v inej téme napísal. ten Boh to ale perfektne musel zariadiť. To svedčí o dokonalosti. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 22:08:58
|
citácia: ten Boh to ale perfektne musel zariadiť. To svedčí o dokonalosti.
Nemozme svojim rozumom pochopit Bozie cesty.Niekedy az po rokoch zistime, ze konal spravne, hoci sa nam to zdalo nezmyselne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 22:18:54
|
Kým mraas nedokáže pochopiť nadčasovosť Boha a preto mu vychádza, že Boh je nedokonalý, mojnazor zase vysype spústu nepodložených tvrdení, o ktorých je presvedčený, že sú to argumenty. Napr. chce, aby Boh konal nelogické veci, čím sám dáva logike facku. Mojnazor, podobne tu kedysi „argumentoval“ blesk a aj perunko. Nepoznáte sa náhodou? |
Počet príspevkov: 286 ~
Člen od: 15 február 2010 ~
Posledná návšteva: 17 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 22:20:27
|
citácia: Kým mraas nedokáže pochopiť nadčasovosť Boha a preto mu vychádza, že Boh je nedokonalý, mojnazor zase vysype spústu nepodložených tvrdení, o ktorých je presvedčený, že sú to argumenty. Napr. chce, aby Boh konal nelogické veci, čím sám dáva logike facku. Mojnazor, podobne tu kedysi „argumentoval“ blesk a aj perunko. Nepoznáte sa náhodou? Pôvodne zaslal rudy - 10 júl 2011 : 22:18:54
Vari je Boh obmedzený logikou ? Pokiaľ tvrdíš že áno, tak zároveň dávaš najavo, že nemôže byť dokonalý.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 22:34:43
|
citácia: Vari je Boh obmedzený logikou ? Pokiaľ tvrdíš že áno, tak zároveň dávaš najavo, že nemôže byť dokonalý. Pôvodne zaslal mojnazor12 - 10 júl 2011 : 22:20:27 Opäť jedno z tvojich nepodložených tvrdení. Logika je pravda, ktorou je Boh. Ale obávam sa, že nechceš porozumieť. Vo vlastnom záujme popros tú Pravdu, ktorá ťa presahuje, aby ti pomohla CHCIEŤ pochopiť. Skôr, než bude neskoro. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2011 : 23:54:42
|
uz v starej antike sa jeden ujo zamyslal nad bohom
Je bůh ochotný zabránit zlému, ale neschopen toho? Pak není všemocný. Je schopen, ale neochotný? Pak je škodolibý. Je jak schopný, tak ochotný? Pak, odkud se bere zlo? Je jak neschopný, tak neochotný? Pak proč ho nazývati bohem?
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 00:03:45
|
Ten ujo ešte nepoznal katechizmus. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 01:21:51
|
citácia: 1. Takže zasa dokazuješ, že logika je od teba vzdialená. Vždy dokazuje ten, kto tvrdí, že niečo je tak, ako tvrdí. Ty tvrdíš, že tvoja dogma je správna a nevieš to racionálne odôvodniť. No a to nie je môj problém, ale tvoj, že si argumentačne zlyhal na plnej čiare. Môžem povedať, že si niekoho zabil a máš dokazovať svoju nevinu ? To by bolo asi ťažké a blbé, nemyslíš ? Lenže takúto podobnú argumentáciu si tu predviedol. A samozrejme pokiaľ niečo tvrdíš a nemáš na na to argument a nevieš to zdôvodniť, tak si niekym/niečim ovplyvnený. No a čím iným by si bol ovplyvnený, keď nie výchovou alebo prostredím ? Samozrejme sám sa tým môžeš ukludňovať, že teda poznáš jedinú pravdu, ale chodiť s tým na verejnosť a nevedieť o tom ani ceknúť, to je trápne. 2. Ty si neposkytol jeden racionálny argument, ja som tu napísal doslova celý rad a celú kopu argumentov, prečo sú tie vaše dogmy priestrelné ako rešeto. 3. Ty keď máš na háku pozemské úvahy, tak s aspoň neodvolávaj na logiku, pretože ju tým pádom doslova urážaš. 4. Prečo si myslíš, že ti tu chcem povedať, že Boh neexistuje ? Keď aj niekto pripustí, že Boh je niečo, nie niekto a že má iné parametre ako ho presadzuje kresťanstvo neznamená, že Boh neexistuje. Tam sa otvoria zasa iné otázky. Pôvodne zaslal mojnazor12 - 10 júl 2011 : 21:41:07
Prečo by som mal dokazovať, že je pravdivá, keď v prvom rade ty si prišiel s tvrdením, že pravdivá nieje. Ak to chceš naďalej tvrdiť, musíš to dokázať inak môžeš len povedať, že si myslíš, že nieje pravdivá, ale nemáš na to priamy dôkaz. To, že ty všetko čo ty povieš považuješ za argument a dobrý a pravdivý k tomu, a že všetko čo ja poviem považuješ za neargument, ešte neznamená, že to je nutne úplná pravda. Tvoj postoj je jednoznačne proti a argumenty hoc na začiatku tvojho pôsobenia boli odo mňa, aj teraz ich dávam ale nie tebe, tak to nič nezmenilo, tvoje prvé argumenty proti mojim boli v zmysle že som zaslepený a zadubený a tak sa to ťahá celý čas. A to ti mám ďalej argumentovať a robiť zo seba šaša? Radšej poukážem na tvoj spôsob pôsobenia, nech si ostatní dajú pozor.
V druhom rade ak celý systém neomylnosti zaručuje pravdivosť hoc človekovi nepochopiteľného, či veľmi ťažko a výnimočne pochopiteľného vyhlásenia, tak si ty ten, kto musí vyvrátiť celý systém, čo môže byť "najjednoduchšie" jednoznačným dôkazom, že nejaká konkrétna dogma nieje pravdivá. Ja ti proste preto dogmu dokazovať nemusím. Ju dokazuje celý systém katolíckej viery.
V tretom rade si na katolíckom fóre v snahe niečo tvrdiť a prednášať to ako nutnú pravdu, pričom to má katolícku vieru úplne diskvalifikovať. Takže musíš dokazovať ty.
Čiže sú tu tri dôvody, prečo ti nemusím dokazovať dogmu a je aj niekoľko dôvodov, prečo sa o to snažiť ani nesmiem.
Ak mieniš ignorovať toto, alebo tvrdiť zase bla bla bla, že nemám logiku a neviem čo všetko, tak zase len ignore musím zapnúť. Ale šak to ťa snáď poteším |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 01:26:55
|
citácia: uz v starej antike sa jeden ujo zamyslal nad bohom Je bůh ochotný zabránit zlému, ale neschopen toho? Pak není všemocný. Je schopen, ale neochotný? Pak je škodolibý. Je jak schopný, tak ochotný? Pak, odkud se bere zlo? Je jak neschopný, tak neochotný? Pak proč ho nazývati bohem?
Pôvodne zaslal saxsax - 10 júl 2011 : 23:54:42
Už aj v tej dobe existovali mraasovia, saxsaxovia, mojnazorovia, perunkovia, bleskovia, guestovia a kopec im podobných |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 04:24:58
|
mozno, ale o Kristovi ci nejakych krestanoch nebolo ani chyru v tej dobe ked spominany ujo zil , to len svedci o nadhlade uz v tej dobe a vysmievaniu sa nejakemu strachu s boha ci bohov, zaujmava je i jeho dalsia myslienka
Hovorí, že kým človek žije, smrti niet a preto nemá dôvod báť sa jej, a keď smrť prišla, tak už niet človeka, ktorý by sa jej bál.
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 04:36:07
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 07:29:03
|
citácia: citácia: Vari je Boh obmedzený logikou ? Pokiaľ tvrdíš že áno, tak zároveň dávaš najavo, že nemôže byť dokonalý. Pôvodne zaslal mojnazor12 - 10 júl 2011 : 22:20:27 Opäť jedno z tvojich nepodložených tvrdení. Logika je pravda, ktorou je Boh. Ale obávam sa, že nechceš porozumieť. Vo vlastnom záujme popros tú Pravdu, ktorá ťa presahuje, aby ti pomohla CHCIEŤ pochopiť. Skôr, než bude neskoro. Pôvodne zaslal rudy - 10 júl 2011 : 22:34:43
Lenže pokiaľ je Boh všemohúci, dokáže urobiť VŠETKO a stojí aj nad logikou. Keď som bol malý a chodil som na ZŠ, tak kňaz na náboženstve nám povedal, že Boh dokáže urobiť aj guľatý trojuholník, lenže to nebude robiť, lebo on nerobí nelogické veci. Lenže tým pádom dal v podstate najavo, že nemôže byť dokonalý, keďže sa necháva obmedzovať logikou, ktorej je on pánom, keďže je dokonalý a všemohúci. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 07:32:38
|
citácia: citácia: uz v starej antike sa jeden ujo zamyslal nad bohom Je bůh ochotný zabránit zlému, ale neschopen toho? Pak není všemocný. Je schopen, ale neochotný? Pak je škodolibý. Je jak schopný, tak ochotný? Pak, odkud se bere zlo? Je jak neschopný, tak neochotný? Pak proč ho nazývati bohem?
Pôvodne zaslal saxsax - 10 júl 2011 : 23:54:42 Už aj v tej dobe existovali mraasovia, saxsaxovia, mojnazorovia, perunkovia, bleskovia, guestovia a kopec im podobných Pôvodne zaslal Azuritko - 11 júl 2011 : 01:26:55
Áno, len kvôli "tolerantnosti" veriacich boli prinútení sa zúčastňovať tých trapošín...ešte v 20 storočí bol človek, ktorý bol neveriaci doslova vyčlenený zo spoločnosti. A áno, ateisti a prípadne pochybovači boli vždy a to boli ľudia, ktorí uvažovali vlastnou hlavou a vieš čo je podstatné ? Že čas ukázal, že mali pravdu, po tých náboženstvách nie sú už ani stopy |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2011 : 07:35:37
|
Azuritko, ty ako prvý si povedal, že veríš v správnu dogmu a nijak si to nevyargumentoval, na mne táto ťarcha nie je, ja som napísal prečo si myslím, že tie dogmy správne nie sú, ty si tu v podstate nič hodnotné nenapísal. Takže NIČ, NIČ a ešte raz NIČ si tu poriadne nenapísal.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|