Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 Zaujímavé posolstvo a jeho zmysel v dnešnom svete
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kniha zdarma Téma Next Topic: Bratska a krestanska laska z praxe...
Strana: z 3

timylee

Stav: offline

Odoslaný - 15 október 2010 :  15:12:57  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
http://www.youtube.com/watch?v=BCskm3T44Jo

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora 

Maeror

Odoslaný - 15 október 2010 :  19:19:53  Zobraziť profil  Pridať Maeror do zoznamu priateľov
Promiň, ale video, silně zapáchající rasismem a nesnášenlivosti od uživatele bilaevropa, nebudu se vyjadřovat.

Křesťan

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 79  ~  Člen od: 15 september 2010  ~  Posledná návšteva: 29 november 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 15 október 2010 :  20:04:13  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
videl si ho vobec cele?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 15 október 2010 :  20:22:50  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
odporucam najskor pozriet cele video, a nie sa pozerat na odosielatela,

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 15 október 2010 :  21:55:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
Promiň, ale video, silně zapáchající rasismem a nesnášenlivosti od uživatele bilaevropa, nebudu se vyjadřovat.

Pôvodne zaslal Maeror - 15 október 2010 :  19:19:53

Ja tam vidím len minimálne náznaky rasizmu a sú doslova nepodstatné, keďže videu ide o niečo úplne iné.

Čo sa týka neznášanlivosti, tak neznášanlivosť voči zlu je dobrá a iná neznášanlivosť tam nie je.

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 16 október 2010 :  10:38:55  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Ja som to videl celé, a je to silne pravicové video bielych. To mi tam trošku vadilo ako dodatok k Európe a podobne. A celé je to príliš radikálne. Niečo by sa možno dalo riešiť aj nie úplným odmietaním, ale s väčšou pozornosťou, aby nedošlo k ničeniu kultúry alebo tradičných hodnôt. A to sa dá do určitej miery zabezpečiť.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 16 október 2010 :  14:04:11  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Maeror - 15 október 2010 :  19:19:53

Ja tam vidím len minimálne náznaky rasizmu a sú doslova nepodstatné, keďže videu ide o niečo úplne iné.

Čo sa týka neznášanlivosti, tak neznášanlivosť voči zlu je dobrá a iná neznášanlivosť tam nie je.

Pôvodne zaslal Reconquistador - 15 október 2010 :  21:55:49

nepodstatne naznaky rasizmu, to je zaujmava kompilacia na katolickom fore, zasnem , ake je len toto video zaujmave posolstvo ?

je rovnako podobnych zaujmavych posolstiev na youtu, ale protikrestanskych, tiez povieme, ze ich posolstvo a myslienky v nich su nepodstatne, lebo videu ide o nieco ine ?

tendecne, rasisticke, nebezpecne

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 16 október 2010 :  14:35:49  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
nepodstatne naznaky rasizmu, to je zaujmava kompilacia na katolickom fore, zasnem
Pôvodne zaslal saxsax - 16 október 2010 :  14:04:11

Ze prave Vy, ktory prvy porusujete pravidla tohto katolickeho fora sa vyjadrujete k tomu, co by na tomto fore malo a nemalo byt je velmi usmevne...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 16 október 2010 :  15:01:52  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
co je rasisticke na upozorneni ze eu a sovietsky zvaz su jedno a to iste, ale eu sa len poucila s prvotnych chyb? je rasisticke tvrdit ze dnes je rasistom kazdy kto ukaze prstom na problem a nezvoli politicky korektne slova a vety? jerasisticke tvrdit ze eu , komisari a pod. su ludia naozaj nikym nevoleny ale predsa rozhoduju o mnohych dolezitych otazkach tykajucich sa nasej buducnosti? alebo to ze multikulturna spolocnost, a omedzena sloboda prejavu na tych ktori tvrdia to co sa hodi mocnym? alebo je rasisticke v tom ze vravi ze podpora multikulturnej spolocnosti, new age, rozne organizacie a dalsie faktory vedu k moralnemu upadku spolocnosti? v tom pripade je rasisticke az az a malo by byt stiahnute a jeho tvorcovia v base

Reconquistador

Odoslaný - 16 október 2010 :  20:07:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:

nepodstatne naznaky rasizmu, to je zaujmava kompilacia na katolickom fore, zasnem , ake je len toto video zaujmave posolstvo ?

je rovnako podobnych zaujmavych posolstiev na youtu, ale protikrestanskych, tiez povieme, ze ich posolstvo a myslienky v nich su nepodstatne, lebo videu ide o nieco ine ?

tendecne, rasisticke, nebezpecne

Zjavne si ma nepochopil. Keď som písal o tom, že tie náznaky sú nepodstatné, tak som mieril k téme diskusie - vo vzťahu k posolstvu videa sú totiž skutočne nepodstatné rovnako, ako keby sme sa na prednáške z astrofyziky dozvedeli, že prednášajúci je rasista. Aj napriek tomu, že ním je, tak to pravdivostnú hodnotu informácií obsiahnutých v prednáške nijak nemení.

Totiž, pri použití rovnakej logiky:
Výrok 1: "Mugabe je rasista"
Výrok 2: "Mugabe povedal: 2 + 2 = 4"
Keďže je Mugabe rasista a toto povedal, tak "2 + 2 = 4" je rasistické

ako iste uznáš, takáto "logika" je nezmyselná

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 17 október 2010 :  10:58:52  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Tento protiľavičiarsky dokument, v ktorom vidno aj zábery z masových pouličných výtržností nespokojných prisťahovalcov (aké sa nedávno diali napríklad vo Francúzsku či vo Švédsku), predovšetkým obviňuje príznačnú politiku istých intelektuálov, hoci židovského pôvodu, z ktorej údajne vzišli dané sociálne problémy. Ťažko tu súdiť...

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 17 október 2010 :  12:14:50  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
nepodstatne naznaky rasizmu, to je zaujmava kompilacia na katolickom fore, zasnem

Ze prave Vy, ktory prvy porusujete pravidla tohto katolickeho fora sa vyjadrujete k tomu, co by na tomto fore malo a nemalo byt je velmi usmevne...

Pôvodne zaslal Mato - 16 október 2010 :  14:35:49

usmevne su v prvom rade niektore pravidla tohto fora, a to tu uz bolo okomentovane niekolkokrat na tomto fore ale i na inych forach aby bolo jasne , ale OK, to nie je moja hamba

ak niekto na katolickom fore toto povazuje za zaujmave posolstvo je to fakt cudne, tot moj nazor a je to pre mna rovnako nebezpecne, tendencne a rasisticke

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 17 október 2010 :  13:00:08  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Saxsax, ak je tu toto nebezpečné, potom o čo nebezpečnejšia je politika ktorá vedie k takým dôsledkom?
Nedávno som vídal vo Viedni, že snáď každý druhý obyvateľ je tam prisťahovalec. A nie iba tam je to tak. Je to dobre, alebo zle? Nuž, je to zvláštne. I keď mne osobne oni neprekážali, necítil som voči nim nič negatívne. Vyjadriť sa k tomu môžu jedine domáci.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 17 október 2010 :  13:27:31  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Saxsax, ak je tu toto nebezpečné, potom o čo nebezpečnejšia je politika ktorá vedie k takým dôsledkom?
Nedávno som vídal vo Viedni, že snáď každý druhý obyvateľ je tam prisťahovalec. A nie iba tam je to tak. Je to dobre, alebo zle? Nuž, je to zvláštne. I keď mne osobne oni neprekážali, necítil som voči nim nič negatívne. Vyjadriť sa k tomu môžu jedine domáci.

Pôvodne zaslal Dušan - 17 október 2010 :  13:00:08

toto sa moze rovnako aplikovat na pomery, ked sa krestanstvo tlaci tam, kde o nom nebolo ani paru, preco sa cudujeme, ze tam ho nemusia mat radi ? Vyjadriť sa k tomu môžu jedine domáci.

Dušan

Odoslaný - 17 október 2010 :  14:09:49  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Veď my domáci máme pre kresťanstvo, ktoré nám bolo dané, jedine slová chvály. To ostatné, nesprávne, čo sa mu rado prisudzuje, k nemu iste nepatrí. Väčšie znepokojenie však plynie z ateizmu, ktorý ponecháva človeka iba na seba samého. Tiež ako bývalý ateista by som toho mohol na seba veľa povedať... Vďaka Bohu je to už definitívne za mnou. Ale ty vypadáš ako slušný človek, ktorý možno nepotrebuje ono obrátenie.

veriaci

saxsax

Odoslaný - 17 október 2010 :  14:15:52  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Veď my domáci máme pre kresťanstvo, ktoré nám bolo dané, jedine slová chvály. To ostatné, nesprávne, čo sa mu rado prisudzuje, k nemu iste nepatrí. Väčšie znepokojenie však plynie z ateizmu, ktorý ponecháva človeka iba na seba samého. Tiež ako bývalý ateista by som toho mohol na seba veľa povedať... Vďaka Bohu je to už definitívne za mnou. Ale ty vypadáš ako slušný človek, ktorý možno nepotrebuje ono obrátenie.

Pôvodne zaslal Dušan - 17 október 2010 :  14:09:49

ved tu sa nebavme o mne, , )(to len urcity jednotlivci tu nepripustaju oponenturu), ja poukazujem na rozpory podivnych zaujmavych svedectiev, preco taketo upierat i druhej strane potom ?

a to ze je clovek odkazany iba sam na seba ma byt nebezpecnym? (ci nedostal predsa slobodnu volu?)

mna skor udivuju ludia, ktory bezne problemy musia riesit tu na fore cez cudzich ludi napriklad

Dušan

Odoslaný - 17 október 2010 :  15:18:01  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Keď si človek pozrie niečo hentaké, pohorší sa, ponadáva si na neprezieravých politikov (i keď v politike sa vraj nič nedeje náhodou, lebo všetko je vopred naplánované), na prisťahovalcov, na pomery, aj na celý svet, pritom ale nič neporieši a ešte si pripadá ako netolerantný rasista.

Nepovedal som to, že ateista ako taký je nebezpečný. Porovnal som a ocenil kvality kresťanstva. Je to moja vlastná skúsenosť.

Čo narobíš, keď sa tu niektorí skúsia radiť o nejakých veciach. Toto je dobré miesto, podľa mňa to najlepšie.
(Mňa teraz prikvačila horúčka z nachladnutia tak tiež píšem, inak som neotváral web už niekoľko mesiacov.)

veriaci

slovenka

Odoslaný - 17 október 2010 :  20:00:33  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Prečo by to malo byť rasistické_? Nie je správna prehnaná imigrácia, kríženie rás, /v záujme každej /, zachvíľu budú behať po svete samí mulati.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 17 október 2010 :  20:39:00  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Slovenka, možno niektorí mesiánski idealisti sa držia utopickej vízie ideálneho sveta svetlých zajtrajškov, keď už nebude vojen ni bied sveta zašlého. Lebo má byť jedna rasa, hovoriaca jedným jazykom, vyznávajúca jednu vieru, pod starostlivosťou jednej vlády.
Samozrejme, ani tentoraz sa ich sny nenaplnia, ako predpovedá Písmo.

veriaci

saxsax

Odoslaný - 18 október 2010 :  10:27:57  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Prečo by to malo byť rasistické_? Nie je správna prehnaná imigrácia, kríženie rás, /v záujme každej /, zachvíľu budú behať po svete samí mulati.

Pôvodne zaslal slovenka - 17 október 2010 :  20:00:33

pises od veci, vies vobec kto je, ci co je mulat ?

navyse, mulati su mnohokrat prekrasny ludia, najme zeny

http://www.topky.sk/cl/10/642275/Prvym-tohtorocnym-Bratislavcanom-je-mulat-James

janka

Odoslaný - 18 október 2010 :  11:07:14  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
a napr. tym zenam, ktorym sa nepacia mulati a uprednostnuju svoju rasu su rasistky?...ci ako to je?...lebo mne to tak pripada...a ked sa napr. cernoske nepaci beloch preco o nej nevravia, ze je rasistka?
inak s krasou tych mulatov je to podla mna podobne ako ked sa vsade pise, ze nejaka celebrita je uzasne krasna a popritom vyzera obycajne...len sa to vsade dookla opakuje a ludia sa s tym stotoznia

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 18 október 2010 :  11:20:15  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:

inak s krasou tych mulatov je to podla mna podobne ako ked sa vsade pise, ze nejaka celebrita je uzasne krasna a popritom vyzera obycajne...len sa to vsade dookla opakuje a ludia sa s tym stotoznia

Pôvodne zaslal janka - 18 október 2010 :  11:07:14

s tymto by sa dalo polemizovat, tu sa porovnavaju aj ine znaky fyzickej krasy dane prave tymto mixom

slovenka

Odoslaný - 18 október 2010 :  15:07:50  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal slovenka - 17 október 2010 :  20:00:33

pises od veci, vies vobec kto je, ci co je mulat ?

navyse, mulati su mnohokrat prekrasny ludia, najme zeny

http://www.topky.sk/cl/10/642275/Prvym-tohtorocnym-Bratislavcanom-je-mulat-James

Pôvodne zaslal saxsax - 18 október 2010 :  10:27:57

Ako si prišiel na to, že neviem, kto je mulat a nepovedala som, že nemôžu byť aj krásni....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Kolji

Odoslaný - 18 október 2010 :  16:37:07  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
A čo by bolo zlé na tom, ak by boli všetci mulati? Veď by nebol rasizmus :P

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 18 október 2010 :  21:18:49  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

s tymto by sa dalo polemizovat, tu sa porovnavaju aj ine znaky fyzickej krasy dane prave tymto mixom

Pôvodne zaslal saxsax - 18 október 2010 :  11:20:15

ake?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 18 október 2010 :  22:59:23  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Fyzická krása podľa mňa nieje tak úplne zovšeobecniteľná. Za všeobecnú sa dá považovať tá, ktorá je nám vtlačená do hlavy filmami a celebritami. Potom všetci chcú hladké, vychrtnuté, domaľované, ženy s mierami 90 60 90 a ak náhodou je nejaké dievča trošku pri tele, alebo má klasické problémy s miernym ochlpením na tvári, abo sa nebodaj nemaľuje, tak ho považujú všetci za menej cenné a podradné, lebo sa nepodobá na zidealizované, respektíve vynútene zidealizované ženy v telke. (vždy ma tu berie ten paradox, že USA má desný problém z tučnotou, že tam je strašne veľa ľudí príliš tučných, pričom vo filmoch sú všetci jak anorektici) A najhoršie je, že potom sa cítia menej cenné samotné dievčatá, lebo nemajú ideálne krivky.... Tu jednoznačne platí niečo také ako pri hudbe. Každý má úplne iný vkus. A niekomu vyhovuje či černoška, šikmooká, alebo mulatka. Alebo niekomu nevyhovuje, pričom nejde o rasizmus, ale nevidí v takej krásu. Ďalšia vec je ale vnútorná krása a ak človek nedá iba na svoje pudy, tak sa mu začne páčiť omnoho viac báb ak ich spozná bližšie. Respektíve tie "ideálne krásne" sa mu prestanú páčiť.

A podľa mňa platí, že štát by mal určitým spôsobom vždy dávať pozor na to, koho má v štáte. Jedna vec je spoznať inú kultúru, iná je vnútiť svoju kultúru. Jedna vec je pracovať v zahraničí, druhá vec je držať miesto domácim. Jedna vec je byť obeťou rasizmu, druhá byť rasistom.
Ono nieje najlepšia cesta ani tomu, kto sa cíti ako obeť rasizmu, všetko povoľovať a tolerovať, ba dokonca aj rasizmus... Podľa mňa to tak často na Slovensku funguje. Urobí niečo biely cigáňovi, je rasista. Stane sa opak, je to iba konflikt. Alebo tie múry čo v poslednej dobe začali stavať. Ak mi skoro každý deň sused kradne z dvora či záhrady, tak postavím múr nech je biely ako len chce. Ak to robia cigáni a takmer všetci, tak postavím múr na celú danú oblasť a čo je na tom rasistické? Nebránim čiernemu aby mi nekradol, ale bránim človekovi aby mi nekradol. To, že sa to vzťahuje na väčšinu cigáňov už nieje nikoho chyba iba ich samých.
A to je ten problém ohromného boja proti rasizmu. Robí z iných obete, pričom iný to často nehorázne zneužívajú...

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 3 Previous Topic: Kniha zdarma Téma Next Topic: Bratska a krestanska laska z praxe...  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06