Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 Článok o homosexualite
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: HIV-prezervatívy a vyjadrenie pápeža Benedikta XVI Téma Next Topic: Pozvánka do bratstva J.P.  II.
Strana: z 6

saxsax

Stav: offline

Odoslaný - 05 jún 2010 :  11:49:16  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
Tak gorily v hmle stoji fakt za to si pozriet, a nemyslim len kvoli nejakemu pochopeniu nebodaj k tejto teme , ale ozaj silny pribeh. V TV bol uz mnoho krat ( a kedze ty sa pohybujes na wareze Azuritko, ziadny problem), bude sa ti pacit

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 jún 2010 :  00:09:35  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
nemysli si o sebe ze tvoja viera je pupkom sveta, to co si ty napisal teraz mne, by islamista napisal tebe

mne sac asto pripisuje arogancia...co teda mam pripisat ja tebe?

Pôvodne zaslal guest635 - 05 jún 2010 :  09:26:41

S tym zasadnym rozdielom, ze ja diskutovat na temy o ktorych nic neviem nechodim. Som totoiz schopny sebareflexie a poznania o com sajnu mam a o com nie. Hoci google a wikipedia dnes robia aj z uplnych ignorantov vseznalcov...

Argoanciou by som to vo Vasom pripade ale nenazval, je to skor usmevna snaha o blizsie neurcene nieco. Ale ako vsetkeho, aj usmevnej snahy vela skodi a uz prestavate byt usmevny a zacinate byt unavny.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 06 jún 2010 :  01:04:13  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Tak gorily v hmle stoji fakt za to si pozriet, a nemyslim len kvoli nejakemu pochopeniu nebodaj k tejto teme , ale ozaj silny pribeh. V TV bol uz mnoho krat ( a kedze ty sa pohybujes na wareze Azuritko, ziadny problem), bude sa ti pacit

Pôvodne zaslal saxsax - 05 jún 2010 :  11:49:16

Tak s touto herečkou mi to niečo hovorí, tuším som to zazrel nie tak dávno v telke... Ale nepozeral som to, lebo ja nejako nemám rád filmy s opicami. Neviem prečo... Asi mám pocit, že ich moc poludšťujú a robia o nich srdcervúce príbehy. Ľudia sú dôležitejší ako opice.
Ale nehovorím, že to musí byť zlý film, len mne sa doňho nechce

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 06 jún 2010 :  06:10:59  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

zeby Darwin a opice ?

ale v jednom ti davam za pravdu, mnohe filmy su presne tak ako si to vystizne pomenoval, ale su pribehy, skutocne pribehy, ako i tento, ked si clovek vyberie ciel svojho zivota pomoct bezbrannym tvorom (mimochodom, tiez od Boha), aj ked su to napriklad opice a zaplati za to najväcsiu cenu - svojim zivotom ako prave pribeh DIAN FOSSEYOVej v tom filme, u spominanej Goodallovej treba vediet preco ma simpanzov radsej ako ludi. Preco ich povazuje za dostojnejsie bytosti. A nasiera tym kopu ludi okolo seba

je vhodne si pripomenut slova Katechizmu Katolickej cirkvi: „Siedme prikazanie vyzaduje respektovanie neporusitelnosti stvorenstva. Zvierata, ako aj rastliny a nezive bytosti su urcene pre spolocne dobro minuleho, terajsieho a buduceho ludstva. Vyuzivanie nerastnych, rastlinnych a zivocisnych zdrojov sveta nemozno oddelit od respektovania moralnych poziadaviek. Vlada nad nezivymi i nad zivymi bytostami, ktoru dal Stvoritel clovekovi nie je absolutna, je vymedzena starostlivostou o kvalitu zivota blizneho, vratane buducich generacii, vyzaduje posvatnu uctu ku neporusitelnosti stvorenstva . (cl. 2415): „Zvierata su Bozie tvory, Boh ich zahŕna prozretelnou starostlivostou. Uz svojim jestvovanim ho velebia a oslavuju. Aj ludia maju byt ku nim laskavi. Je vhodne si pripomenut, s akou ohladuplnostou zaobchadzali so zvieratami svati, ako napr. svaty Frantisek Asissky, alebo svaty Filip Neri. (cl. 2416).

http://www.youtube.com/watch?v=HDEw8H9kY88&feature=player_embedded#!
repraky !

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 06 jún 2010 :  11:59:20  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Darwinovu teóriu skôr nemám rád kôli tým opiciam (nie že na základe Darwinovej teórie nemám rád opice). Ak je ale pravdivá, s tým nič nenarobím. Hmmm tak už mi vyznieva ten film lepšie. Ale to fakt by som musel mať dosť času a chuti na to aby som si ho pozrel. A tá Goodallová, ak má šimpanzov skutočne radšej ako ľudí, to sa mi absolútne nepáči a nesúhlasím s takým postojom.

A jasné, so zvieratami treba hospodáriť s rozumom. Keď zabiť tak rýchlo, netrápiť, nezabíjať len tak pre nič za nič...

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 06 jún 2010 :  21:53:14  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
Darwinovu teóriu skôr nemám rád kôli tým opiciam (nie že na základe Darwinovej teórie nemám rád opice). Ak je ale pravdivá, s tým nič nenarobím. Hmmm tak už mi vyznieva ten film lepšie. Ale to fakt by som musel mať dosť času a chuti na to aby som si ho pozrel. A tá Goodallová, ak má šimpanzov skutočne radšej ako ľudí, to sa mi absolútne nepáči a nesúhlasím s takým postojom.

A jasné, so zvieratami treba hospodáriť s rozumom. Keď zabiť tak rýchlo, netrápiť, nezabíjať len tak pre nič za nič...

Pôvodne zaslal Azuritko - 06 jún 2010 :  11:59:20

darwinovi raz jeden clovek v liste napisak zhruba toto

Rad verim ze vas pradedo bol orangutan pan darwin ale moj bol colonelom jej velicenstva,

myslim ze to perfektne vyjadruje moj nazor na darwinovu teoriu a jej absurditu

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest635

Odoslaný - 08 jún 2010 :  08:40:59  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:
Snáď obhajuješ incest???? Neviem teraz či som to čítal v katechizme alebo v mravouke, ale je tam písané do koľkej presne generácie je to neprípustné. Je logické, že vzdialená generácia už nieje ani zdraviu dieťaťa škodlivá a už tam nieje veľa podobných genetických informácií.
Čo sa týka potopy, neviem ti toto vysvetliť ako to bolo, no nikde sa nepíše, že tie zvieratá boli súrodenci, každopádne incest u zvierat je úplne bežná vec. No u človeka je to tabu lebo je to jednoducho neprípustné. Ale ako vidím, ani od bojovania a pochodov za incest už nemáme veľmi ďaleko. Za chvíľu guestovia budú obhajovať manželstvá so zvieratami a incest od štyroch rokov. Naozaj by som sa o pár desiatok rokov nečudoval, ak sa to v nejakom štáte udeje...
Pôvodne zaslal Azuritko - 05 jún 2010 : 09:37:56

neobhajujem nic, iba poukazujem na rozpory

ano incest je u ludi tabu (niekedy), a nie je pravda ze zvierata nepoznaju incest a ze je to bezna vec, potomstvo mnohych druhov putuje casto aj velke vzdialenosti aby nedoslo k oslabovaniu genofondu v dosledku hromadenia genetickych informacii

no pokial ma pamat neklame tak noe zobral na lod tusim po pare zvierat, tie sice neboli pribuzni, ale ked mali potomstvo tak to potomstvo sa malo s tym dalej mnozit? no iba medzi sebou a to noe vzal iba dva pary; ale ked sa pozrieme napr na problemy gepardov, ktori boli tolko loveni, te im neostavalo nic ine nez sa mnozit medzi pribuznymi a teraz sa pozoruje, ze gepardia populacie je na tom po genetickej stranke dost zle a to trvalo iba niekolko storoci aby sa prejavilo kopenie genetickych chyb kvoli incestom...a noe kedy pozbierai po pare tych zvierat? a ako to ze sa nepozoruje hromatenie genetickych chyb v celej prirode?

citácia:
nie v ziadnom pripade to neobhajuje pedofiliu, len to pomenuva veci spravnym sposobom; napr ked otec znasilni svoju maloletu dceru, tak toneznamena ze je pedofil, aj ked po zverejneni takeho pripadu tak 90% ludi si hned pomysli "je to pedofil"

Pôvodne zaslal guest635 - 05 jún 2010 : 09:13:40

Dobre kľudne môže byť, ale nič nám to o článku nepridáva ani neuberá.

citácia:

Nevidel som ten film ani nepoznám tú ženskú. Dokumentov som videl o zvieratách dosť. A z každého je logické, že zviera nemá slobodnú vôľu tak ako človek. Či viem o tom odborne veľa abo nie, toto musí byť každému úplne jasné aj bez extra znalostí.

Pôvodne zaslal Azuritko - 05 jún 2010 :  09:37:56

tak to si videl dokumentarne filmy pre deti pravdepodobne, pripadne dokumentarne filmy o hmyze

nie pre kazdeho to je jasne a je ovela jasnejsie ze tvoj nazor by v svetle reality neobstal

V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 451  ~  Člen od: 16 december 2009  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest635

Odoslaný - 08 jún 2010 :  08:51:39  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:
Tak s touto herečkou mi to niečo hovorí, tuším som to zazrel nie tak dávno v telke... Ale nepozeral som to, lebo ja nejako nemám rád filmy s opicami. Neviem prečo... Asi mám pocit, že ich moc poludšťujú a robia o nich srdcervúce príbehy. Ľudia sú dôležitejší ako opice.
Ale nehovorím, že to musí byť zlý film, len mne sa doňho nechce

Pôvodne zaslal Azuritko - 06 jún 2010 :  01:04:13

dalsi z mnohych dokazov, ze nemas ani najmensi sajn o com pises

vo vyskumnych centrach a centrach pre zachranu osirelych ludoopov sa snazia z ludoopmi zaobchadzat a spravat sa k nim ako k ludoopom aby eventualne mohli byt vypustene do volnej prirody, a nie ako k ludom, pretoze su natolko citlive, ze ak sa k mladatu spravaju ako k cloveku tak v dospelosti ma problem zaradit sa do spolocnosti svojeho druhu - proste uz nevie zit ako ludoop - tak ako by si sa ty nevedel zaradit do spolocnosti, keby ta vychovavali ako simpanza a spravali by sa k tebe ako k simpanzovi

to uz je ina zalezitost, ze ludoopy su tak blizke k ludom, ze ich spravanie a uvazovanie ma podobne crty ako nase, pretoze nieco ine je sa objat s simpanzom co je v ich reci prejav spriatelenia sa a potvrdenia priatelstva (a co sa moze niekomu zdat ako poludstovanie) a nieco ine je obliekat simpanza do siat co uz je poludstovanie lebo simpanzy sa sami od seba neobliekaju

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 451  ~  Člen od: 16 december 2009  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest635

Odoslaný - 08 jún 2010 :  09:00:00  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:

zeby Darwin a opice ?

ale v jednom ti davam za pravdu, mnohe filmy su presne tak ako si to vystizne pomenoval, ale su pribehy, skutocne pribehy, ako i tento, ked si clovek vyberie ciel svojho zivota pomoct bezbrannym tvorom (mimochodom, tiez od Boha), aj ked su to napriklad opice a zaplati za to najväcsiu cenu - svojim zivotom ako prave pribeh DIAN FOSSEYOVej v tom filme, u spominanej Goodallovej treba vediet preco ma simpanzov radsej ako ludi. Preco ich povazuje za dostojnejsie bytosti. A nasiera tym kopu ludi okolo seba

Pôvodne zaslal saxsax - 06 jún 2010 :  06:10:59

len ta trosku poopravim, goodallova ma mnoho neprajnikov, ale nie preto, ze povazuje ludoopy za dostojnejsie bytosti ako su ludia, ale prave naopak pretoze zburala mnohe myty ohladom simpanzov (dokazala, ze nie su striktni vegetariani napr) - poukazala a dokazala, ze konkretne simpanzy su schopne konania "zlych skutkov" - klamu, nasilia, pomsty, vypocitavosti a tym este viac poukazala a dokazala, ze ludoopy a ludia su si blizko pribuzni a ze maju spolocneho predka co sa samozrejme mnohym ludom nepaci

saxsax

Odoslaný - 08 jún 2010 :  09:08:56  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

zeby Darwin a opice ?

Pôvodne zaslal saxsax - 06 jún 2010 :  06:10:59

len ta trosku poopravim, goodallova ma mnoho neprajnikov, ale nie preto, ze povazuje ludoopy za dostojnejsie bytosti ako su ludia, ale prave naopak pretoze zburala mnohe myty ohladom simpanzov (dokazala, ze nie su striktni vegetariani napr) - poukazala a dokazala, ze konkretne simpanzy su schopne konania "zlych skutkov" - klamu, nasilia, pomsty, vypocitavosti a tym este viac poukazala a dokazala, ze ludoopy a ludia su si blizko pribuzni a ze maju spolocneho predka co sa samozrejme mnohym ludom nepaci

Pôvodne zaslal guest635 - 08 jún 2010 :  09:00:00

ano takto som to mal spravnejsie uviest, takto to viac menej poznam o nej i ja, snazil som sa to zjednodusit, nie vzdy sa chce cloveku vsetko dopodrobna rozoberat, vdaka

guest635

Odoslaný - 08 jún 2010 :  09:26:49  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:

Rad verim ze vas pradedo bol orangutan pan darwin ale moj bol colonelom jej velicenstva,

Pôvodne zaslal timylee - 06 jún 2010 :  21:53:14

pripominas mi vtipy z radia jerevan :)

ciastocne je pravda co si napisal, len s tym, ze ten "niekto" bol biskup Samuel Wilberforce, a nenapisal to v liste ale to povedal na zivo na slavnej debate o evolucii v roku 1860 a nepovedal to darwinovi ale Thomasovi Huxleyovi, ktory obhajoval evolucnu teoriu

a samozrejme povedal si A ale nepovedal si B - cize odpoved Huxsleya tomu biskupovi:

"Would I rather have a miserable ape for a grandfather or a man highly endowed by nature and possessed of great means and influence and yet who employs these faculties and that influence for the mere purpose of introducing ridicule into a grave scientific discussion I unhesitatingly affirm my preference for the ape"

cize v preklade priblizne a skratene:

ak by som mal mat ubohu opicu za predka alebo cloveka, ktory vnasa do vedeckej debaty zosmiesnovanie, tak bez vahania volim za predka opicu

myslim ze tvoj prispevok perfektne vyjadruje tvoj nazor na tuto temu (a nei len tuto) a JEHO absurditu

timylee

Odoslaný - 08 jún 2010 :  14:01:43  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal timylee - 06 jún 2010 :  21:53:14

pripominas mi vtipy z radia jerevan :)

ciastocne je pravda co si napisal, len s tym, ze ten "niekto" bol biskup Samuel Wilberforce, a nenapisal to v liste ale to povedal na zivo na slavnej debate o evolucii v roku 1860 a nepovedal to darwinovi ale Thomasovi Huxleyovi, ktory obhajoval evolucnu teoriu

a samozrejme povedal si A ale nepovedal si B - cize odpoved Huxsleya tomu biskupovi:

"Would I rather have a miserable ape for a grandfather or a man highly endowed by nature and possessed of great means and influence and yet who employs these faculties and that influence for the mere purpose of introducing ridicule into a grave scientific discussion I unhesitatingly affirm my preference for the ape"

cize v preklade priblizne a skratene:

ak by som mal mat ubohu opicu za predka alebo cloveka, ktory vnasa do vedeckej debaty zosmiesnovanie, tak bez vahania volim za predka opicu

myslim ze tvoj prispevok perfektne vyjadruje tvoj nazor na tuto temu (a nei len tuto) a JEHO absurditu

Pôvodne zaslal guest635 - 08 jún 2010 :  09:26:49

napisal som to tak ako som to cital ja, co bolo dalej neviem no tie tvoje omacky okolo toho su nepodstatne kedze ja som vyjadril co som napisal a myslel som tym to co som napisal, a myslel som to ako metaforu, odpoved na to aj to ako presne vyrok znel a bol podany je nepodstatne kedze znova pleties piate cez deviate, pre mna za mna to mohol povedat o darwinovi uplny hulvat alebo amoralny clovek dolezite je znenie a to co som tym myslel ja,

opakujem, mna nikto nepresvedci ze ludstvo sa vyvinulo s nizsich zivocisnych foriem, a tu nejde o moje nabozenske presvedcenie ale o to ze cela ta teoria je nelogicka a chybna, nema dostatok dokazov a dalej ma v mojom presvedceni usvedcuje to ze pri inych daleko potvrdenejsich faktoch sa hovori ako o teoriach ale darwinova teoria alebo cela evolucna teoria je podsuvana ako fakt a tak sa uci aj na skolach, ako keby islo o 100% overeny fakt, to znaci ze niekto silou mocou chce aby jej ludia verili,

opakujem moja nedovercivost nevypliva s cisto nabozenskeho hladiska ale s hladiska logiky a vedy , keby niekto prisiel s inou dokazmi podporenou teoriou ktora by tiez vylucovala boha ale nevyplivala by s nezmyslu zvaneho evolucia som ovela ochotnejsi jej uverit,

P.S.: moje prispevky laskavo nehodnot ako zmysel a absurdnost mojich prispevkov, lebo je to nielen neeticke ale aj zbytocne vzhladom na diskusiu,

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest635

Odoslaný - 08 jún 2010 :  15:25:42  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:
napisal som to tak ako som to cital ja, co bolo dalej neviem no tie tvoje omacky okolo toho su nepodstatne kedze ja som vyjadril co som napisal a myslel som tym to co som napisal, a myslel som to ako metaforu, odpoved na to aj to ako presne vyrok znel a bol podany je nepodstatne kedze znova pleties piate cez deviate, pre mna za mna to mohol povedat o darwinovi uplny hulvat alebo amoralny clovek dolezite je znenie a to co som tym myslel ja,

opakujem, mna nikto nepresvedci ze ludstvo sa vyvinulo s nizsich zivocisnych foriem, a tu nejde o moje nabozenske presvedcenie ale o to ze cela ta teoria je nelogicka a chybna, nema dostatok dokazov a dalej ma v mojom presvedceni usvedcuje to ze pri inych daleko potvrdenejsich faktoch sa hovori ako o teoriach ale darwinova teoria alebo cela evolucna teoria je podsuvana ako fakt a tak sa uci aj na skolach, ako keby islo o 100% overeny fakt, to znaci ze niekto silou mocou chce aby jej ludia verili,

opakujem moja nedovercivost nevypliva s cisto nabozenskeho hladiska ale s hladiska logiky a vedy , keby niekto prisiel s inou dokazmi podporenou teoriou ktora by tiez vylucovala boha ale nevyplivala by s nezmyslu zvaneho evolucia som ovela ochotnejsi jej uverit,

P.S.: moje prispevky laskavo nehodnot ako zmysel a absurdnost mojich prispevkov, lebo je to nielen neeticke ale aj zbytocne vzhladom na diskusiu,

Pôvodne zaslal timylee - 08 jún 2010 :  14:01:43

tak si to precital zo zleho zdroja v ktorom sa klamalo a zavadzalo, to ma samozrejme neprekvapuje, castokrat sa stretavam s podobne poprekrucanymi kvazicitatmi od darwina ci adresovane darwinovi a boli kvoli tomu kritizovani ovela vyznamnejsi ludia nez si ty

nemas dostatok znalosti aby sme sa mohli bavit o evolucnej teorii; cloveku, ktory neovlada ani malu nasobilku, sa tazko vysvetluje diferencialny a integralny pocet

len pripomeniem ze evolucna teoria boha nevylucuje, ale ani nepodporuje - existencia boha je pre evolucnu teoriu bezpredmetna, rovnako dobre moze fungovat s bohom ci bez boha

este pripomeniem ze nie kazdy chape rozdiel medzi teoriou a faktom, evolucia je zaroven teoria aj fakt, tak ako rovnake tvrdenie plati napr o gravitacii

doposial nik nepredlozil konzistentnejsiu a dokazmi podopretejsiu teoriu akou je evolucna synteza

p.s. ty tu neurcujes co je a co nie je eticke a ty si ten posledny, ktory by mi mal vycitat nedostatok etiky; ak bol moj prispevok v rozpore s pravidlami tento stranky, budem upozorneny alebo potrestany kompetentnym clovekom

timylee

Odoslaný - 08 jún 2010 :  19:11:23  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal timylee - 08 jún 2010 :  14:01:43

tak si to precital zo zleho zdroja v ktorom sa klamalo a zavadzalo, to ma samozrejme neprekvapuje, castokrat sa stretavam s podobne poprekrucanymi kvazicitatmi od darwina ci adresovane darwinovi a boli kvoli tomu kritizovani ovela vyznamnejsi ludia nez si ty

nemas dostatok znalosti aby sme sa mohli bavit o evolucnej teorii; cloveku, ktory neovlada ani malu nasobilku, sa tazko vysvetluje diferencialny a integralny pocet

len pripomeniem ze evolucna teoria boha nevylucuje, ale ani nepodporuje - existencia boha je pre evolucnu teoriu bezpredmetna, rovnako dobre moze fungovat s bohom ci bez boha

este pripomeniem ze nie kazdy chape rozdiel medzi teoriou a faktom, evolucia je zaroven teoria aj fakt, tak ako rovnake tvrdenie plati napr o gravitacii

doposial nik nepredlozil konzistentnejsiu a dokazmi podopretejsiu teoriu akou je evolucna synteza

p.s. ty tu neurcujes co je a co nie je eticke a ty si ten posledny, ktory by mi mal vycitat nedostatok etiky; ak bol moj prispevok v rozpore s pravidlami tento stranky, budem upozorneny alebo potrestany kompetentnym clovekom

Pôvodne zaslal guest635 - 08 jún 2010 :  15:25:42

to ci som to precital zo zleho zdroja je bezpredmetne a ubezpecujem ta ze to nebola nabozenska ani antidarwinisticka stranka, to ci sa to boli kritizovany ludia vyznamnejsi ako ja nie je argument hodny na kritiku mojej osoby,

to ci mam dost znalosti to nemozes vediet, tak ako ja s istotou neviem kto je tak povediac na ,,druhej strane kabla,, no ak to s tou nasobilkou mala byt narazka na moju inteligenciu tak dost uboha kedze malu nasobliku ovladaju aj deti na prvom stupni, pripadam ti ja ako 9 rocny chlapec?
diferencialny pocet pokial je mojej malickosti zname je zalozeny na probleme hladania rychlosti zmeny jednej veliciny vzhladom na inu velicinu, integralny studuje napr. linearnu vzdialenost , akumulaciu velicin lepsie povedane,

nechapem naco teraz do nasej diskusii o evolucii zapajas Boha ked ja som ti jasne povedal ze nabozenstvo nieje pricina mojich pochybnosti o evolucnej teorii,

tvoje prirovnavanie teorie evolucie a gravitacie je to iste ako prirovnavat hrusku k jablku, gravitacia sa da lahko overit, zatial co evolucia sa postavila uplne na tom ze sa nasli skameneliny a zjednodusene povedal sa vivodila evolucia podla toho ze starsie skameneliny boli vacsinou jednoduchsie zivocichy a novsie boli zlozitejsie a podla toho sa vivodilo ze sa continualne zivot vyvijal s jednoduchsich foriem na zlozitejsie, no akosi k tomu chybaju medziclanky, je to ako ked na troch obrazkoch sa ukaze najpr cely strom , na 2. sa ukaze drevena doska a na 3. je zase vyjaveny hotovy dreveny vyrobok, s toho dieta vyvodi ze material (drevo) sa ziskava so stromov a s dreva sa vyrabaju drevene vyrobky, na takom principe funguje rozmislanie evolucionistov pri sucasnom stavy ich ,,dokazov a faktou,,

to ze doteraz nikto neprisiel s konzistentnejsiou teoriu neznamena ze neexistuje, tak napr. pred 700 rokmi nikto netusil o newtonovych zakonoch ale stale boli tam a platili

P.S.: ty tak isto neurcujes co je a co nieje eticke, a nedostatok mi vonkoncom nemozes vicitat ty

Azuritko

Odoslaný - 08 jún 2010 :  23:23:59  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:

neobhajujem nic, iba poukazujem na rozpory

ano incest je u ludi tabu (niekedy), a nie je pravda ze zvierata nepoznaju incest a ze je to bezna vec, potomstvo mnohych druhov putuje casto aj velke vzdialenosti aby nedoslo k oslabovaniu genofondu v dosledku hromadenia genetickych informacii

no pokial ma pamat neklame tak noe zobral na lod tusim po pare zvierat, tie sice neboli pribuzni, ale ked mali potomstvo tak to potomstvo sa malo s tym dalej mnozit? no iba medzi sebou a to noe vzal iba dva pary; ale ked sa pozrieme napr na problemy gepardov, ktori boli tolko loveni, te im neostavalo nic ine nez sa mnozit medzi pribuznymi a teraz sa pozoruje, ze gepardia populacie je na tom po genetickej stranke dost zle a to trvalo iba niekolko storoci aby sa prejavilo kopenie genetickych chyb kvoli incestom...a noe kedy pozbierai po pare tych zvierat? a ako to ze sa nepozoruje hromatenie genetickych chyb v celej prirode?

Pôvodne zaslal guest635 - 08 jún 2010 : 08:40:59

Nič viac, len si pekne odbočil od hlavného zmyslu.

Čo máš ty furt s tými zvieratami? Či jaj, podľa teba sa rozhodujú ako ľudia. No tak si choď s nimi vymieňať názory, ak sú podľa teba nám také podobné. Mne je šuma fuk či zvieratá majú abo nemajú incest. U človeka byť nesmie a hotovo. Čo ďalej riešiť?

Na otázky ohľadom Noe-ho sa mňa nepýtaj. Skús nejakého historika.

citácia:
citácia:
nie v ziadnom pripade to neobhajuje pedofiliu, len to pomenuva veci spravnym sposobom; napr ked otec znasilni svoju maloletu dceru, tak toneznamena ze je pedofil, aj ked po zverejneni takeho pripadu tak 90% ludi si hned pomysli "je to pedofil"

Pôvodne zaslal guest635 - 05 jún 2010 : 09:13:40

Dobre kľudne môže byť, ale nič nám to o článku nepridáva ani neuberá.

Pôvodne zaslal guest635 - 08 jún 2010 : 08:40:59

Tu si asi zabudol odpoveď abo čo..

citácia:
tak to si videl dokumentarne filmy pre deti pravdepodobne, pripadne dokumentarne filmy o hmyze

nie pre kazdeho to je jasne a je ovela jasnejsie ze tvoj nazor by v svetle reality neobstal

Pôvodne zaslal guest635 - 08 jún 2010 :  08:40:59

Vieš čo, Pá a Pi som pozeral a podľa toho usudzujem

Môj názor vyjadruje realitu. On neobstojí iba v tvojej pomýlenej realite.

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 08 jún 2010 :  23:27:40  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
dalsi z mnohych dokazov, ze nemas ani najmensi sajn o com pises

vo vyskumnych centrach a centrach pre zachranu osirelych ludoopov sa snazia z ludoopmi zaobchadzat a spravat sa k nim ako k ludoopom aby eventualne mohli byt vypustene do volnej prirody, a nie ako k ludom, pretoze su natolko citlive, ze ak sa k mladatu spravaju ako k cloveku tak v dospelosti ma problem zaradit sa do spolocnosti svojeho druhu - proste uz nevie zit ako ludoop - tak ako by si sa ty nevedel zaradit do spolocnosti, keby ta vychovavali ako simpanza a spravali by sa k tebe ako k simpanzovi

to uz je ina zalezitost, ze ludoopy su tak blizke k ludom, ze ich spravanie a uvazovanie ma podobne crty ako nase, pretoze nieco ine je sa objat s simpanzom co je v ich reci prejav spriatelenia sa a potvrdenia priatelstva (a co sa moze niekomu zdat ako poludstovanie) a nieco ine je obliekat simpanza do siat co uz je poludstovanie lebo simpanzy sa sami od seba neobliekaju

Pôvodne zaslal guest635 - 08 jún 2010 :  08:51:39

Ja o príbehoch, ty o reálnych výskumoch. Ak sa k nim tak v reáli správajú, tak OK, vo filmoch je to trošku inak a to mi vadí.

Rímskokatolík

guest635

Odoslaný - 09 jún 2010 :  10:13:24  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:
Ja o príbehoch, ty o reálnych výskumoch. Ak sa k nim tak v reáli správajú, tak OK, vo filmoch je to trošku inak a to mi vadí.

Pôvodne zaslal Azuritko - 08 jún 2010 :  23:27:40

:)

realne vyskumy su tiez pribehy, ale naopak to neplati - pribehy vo filmoch ci rozpravkach nemusia mat nic spolocne so skutocnym spravanim sa zvierat ci vyskumami

problem je sa odosobnit ked si konfrontovany so spravanim tak podobnym ludskemu; vsak videl si niekedy psa aby sam od seba zo zvedavosti krmil korytnacky? no simpanzy to robili; pripadne si videl aby medvedica doviedla svoje mlade k vlkom aby sa hrali s vlcatami? no pavian doviedol mlade paviany (nebol to rodic - bol to "opatrovatel") k skupine simpanzov a mladata roznych druhov sa navzajom hrali, dost to pripomina ked mamicky vodia svoje deti na pieskoviska a tam sa ich deti hraju...upozornujem ze ani simpanzy ani paviany z toho nic nemaju, iba zabavu, a teda nejde o ziadny mutualizmus, parazitizmus ci symbiozu

guest635

Odoslaný - 09 jún 2010 :  10:21:56  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:

Nič viac, len si pekne odbočil od hlavného zmyslu.

Čo máš ty furt s tými zvieratami? Či jaj, podľa teba sa rozhodujú ako ľudia. No tak si choď s nimi vymieňať názory, ak sú podľa teba nám také podobné. Mne je šuma fuk či zvieratá majú abo nemajú incest. U človeka byť nesmie a hotovo. Čo ďalej riešiť?

Na otázky ohľadom Noe-ho sa mňa nepýtaj. Skús nejakého historika.
Pôvodne zaslal Azuritko - 08 jún 2010 : 23:23:59

neodbocil som, len som sa pokusal dat do analogie stratu genetickej rozmanitosti pozorovanu v skutocnosti kvoli incestom a predpokldany incest okolo pribehu noaha

u cloveka nesmie byt incest z toho isteho dovodu preco aj u ostatnych zvierat - kvoli hromadeniu genetickych chyb, iny moralny,logicky ani biologicky dovod nie je

historik by mi o noahovi asi vela nepovedal, kedze ide o vymysleny pribeh, mne ide iba o dosledky toho, keby ten pribeh bol pravdivy

citácia:

Tu si asi zabudol odpoveď abo čo..

nezabudol - nepovazoval som za nutne na to odpovedat, pretoze viac ci menej spolu v tomto ohlade suhlasime - ze incest nie je ziaduci, mozno sa lisime v dovode preco to tak vidime

citácia:

Vieš čo, Pá a Pi som pozeral a podľa toho usudzujem

Môj názor vyjadruje realitu. On neobstojí iba v tvojej pomýlenej realite.

Pôvodne zaslal Azuritko - 08 jún 2010 :  23:23:59

povodne som chcel spomenut ten serial :) ale to by uz bol priliz velky sarkazmus

no nevyjadruje, kedze popieras to, co vyskumy uz ani nie ze dokazuju, ale povazuju za samozrejmost. nezabudaj ,ze ja som citoval pripadne prepisoval pribehy zo skutocneho zivota, ty si iba oponoval a aj to bez akehokolvek kontraprikladu

ale toto uz je tema na inu diskusiu a je offtopic

guest635

Odoslaný - 09 jún 2010 :  10:38:16  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:

to ci som to precital zo zleho zdroja je bezpredmetne a ubezpecujem ta ze to nebola nabozenska ani antidarwinisticka stranka, to ci sa to boli kritizovany ludia vyznamnejsi ako ja nie je argument hodny na kritiku mojej osoby,

to ci mam dost znalosti to nemozes vediet, tak ako ja s istotou neviem kto je tak povediac na ,,druhej strane kabla,, no ak to s tou nasobilkou mala byt narazka na moju inteligenciu tak dost uboha kedze malu nasobliku ovladaju aj deti na prvom stupni, pripadam ti ja ako 9 rocny chlapec?
diferencialny pocet pokial je mojej malickosti zname je zalozeny na probleme hladania rychlosti zmeny jednej veliciny vzhladom na inu velicinu, integralny studuje napr. linearnu vzdialenost , akumulaciu velicin lepsie povedane,

nechapem naco teraz do nasej diskusii o evolucii zapajas Boha ked ja som ti jasne povedal ze nabozenstvo nieje pricina mojich pochybnosti o evolucnej teorii,

tvoje prirovnavanie teorie evolucie a gravitacie je to iste ako prirovnavat hrusku k jablku, gravitacia sa da lahko overit, zatial co evolucia sa postavila uplne na tom ze sa nasli skameneliny a zjednodusene povedal sa vivodila evolucia podla toho ze starsie skameneliny boli vacsinou jednoduchsie zivocichy a novsie boli zlozitejsie a podla toho sa vivodilo ze sa continualne zivot vyvijal s jednoduchsich foriem na zlozitejsie, no akosi k tomu chybaju medziclanky, je to ako ked na troch obrazkoch sa ukaze najpr cely strom , na 2. sa ukaze drevena doska a na 3. je zase vyjaveny hotovy dreveny vyrobok, s toho dieta vyvodi ze material (drevo) sa ziskava so stromov a s dreva sa vyrabaju drevene vyrobky, na takom principe funguje rozmislanie evolucionistov pri sucasnom stavy ich ,,dokazov a faktou,,

to ze doteraz nikto neprisiel s konzistentnejsiou teoriu neznamena ze neexistuje, tak napr. pred 700 rokmi nikto netusil o newtonovych zakonoch ale stale boli tam a platili

P.S.: ty tak isto neurcujes co je a co nieje eticke, a nedostatok mi vonkoncom nemozes vicitat ty

Pôvodne zaslal timylee - 08 jún 2010 :  19:11:23

ak je to bezpredmetne tak to tvoju vinu nema ako znizit, lebo faktom je to, ze ten tvoj akoze citat je klamstvo

opytaj sa mata ako je to myslene s tou malou nasobilkou a diferencialnym a integralnym poctom :)

to ma neprekvapuje, ze to nechapes, preto som to napisal, aby bolo jasne, ze evoucna teoria nie je zamerana proti bohu

co sa ti teda nepaci na evolucnej teorii? a mas nejaku alternativnu teoriu na posudenie?

evolucia je fakt - pozorujeme vznik rezistentnych kmenov bakterii a evolucia/evolucna teoria je aj teoria - ktora vysvetluje preco sa bakterie stavaju rezistentnymi

gravitacia je fakt - pozorujeme ze telesa padaju smerom do stredu a gravitacia/teoria gravitacie je aj teoria - ktora vysvetluje preco telesa padaju smerom do stredu

vidis tu zjavnu analogiu?

to odkial odpisujes? evolucna teoria je v sucasnosti zalozena hlavne na genetickom vyskume, skamenelity by uz ani nemuseli existovat, resp nemuseli by byt najdene; medziclanky existuju, boli objavene a je ich plno, to je uz nie moj problem, ze nemas informacie; evolucia sa nezaobera vznikom zivota a tym z coho vznikol zivot, ale PRECO pozorujeme taku rozmanitost zivota

p.s. ja nenavadzam extremistov a neveriacich aby hadzali paradajky do zhromazdeneho davu

Mato

Odoslaný - 09 jún 2010 :  13:18:46  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
tiez ma zaujima preco taky obsiahly clanok neuvadza aspon malu zmienku o tom, ze homosexualita je pozorovana aj u inych zivocisnych druhov, a nie len u cloveka...
Pôvodne zaslal guest635 - 02 jún 2010 :  10:23:07

Nerozumiem co z toho pre nas vyplyva, ze je homosexualita pozorovana aj u zvierat. Aj rakovina sa vyskytuje u zvierat a co z toho vyplyva? Je to choroba rovnako u zvierat ako u ludi.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest635

Odoslaný - 10 jún 2010 :  10:40:44  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:

Nerozumiem co z toho pre nas vyplyva, ze je homosexualita pozorovana aj u zvierat. Aj rakovina sa vyskytuje u zvierat a co z toho vyplyva? Je to choroba rovnako u zvierat ako u ludi.

Pôvodne zaslal Mato - 09 jún 2010 :  13:18:46

lenze narozdiel od homosexuality rakovina ma zjavny dokazatelny a meratelny negativny efekt ma organizmus

kazda choroba ma negativny efekt na organizme...ma negativny efekt aj homosexualita?

slovenka

Odoslaný - 10 jún 2010 :  10:50:42  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
citácia:

lenze narozdiel od homosexuality rakovina ma zjavny dokazatelny a meratelny negativny efekt ma organizmus

kazda choroba ma negativny efekt na organizme...ma negativny efekt aj homosexualita?

Pôvodne zaslal guest635 - 10 jún 2010 :  10:40:44

Určite.
A o pár rokov zistíme, aké nedozierne zlé dôsledky bude mať výchova detí v homosexuálnych partnerstvách. Ale to už bude neskoro.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 10 jún 2010 :  19:03:44  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
ved to...vychovavat deti je tazke aj v kompletnej normalnej rodine, tak ako asi moze deti vychovat niekto, komu vernost, moralka, vnutorna vyrovnanost nic nehovoria...

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 10 jún 2010 :  22:12:57  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
realne vyskumy su tiez pribehy, ale naopak to neplati - pribehy vo filmoch ci rozpravkach nemusia mat nic spolocne so skutocnym spravanim sa zvierat ci vyskumami

Pôvodne zaslal guest635 - 09 jún 2010 : 10:13:24

Miešaš tu všetko dohromady, pričom ja hovorím o inom....

citácia:
problem je sa odosobnit ked si konfrontovany so spravanim tak podobnym ludskemu; vsak videl si niekedy psa aby sam od seba zo zvedavosti krmil korytnacky? no simpanzy to robili; pripadne si videl aby medvedica doviedla svoje mlade k vlkom aby sa hrali s vlcatami? no pavian doviedol mlade paviany (nebol to rodic - bol to "opatrovatel") k skupine simpanzov a mladata roznych druhov sa navzajom hrali, dost to pripomina ked mamicky vodia svoje deti na pieskoviska a tam sa ich deti hraju...upozornujem ze ani simpanzy ani paviany z toho nic nemaju, iba zabavu, a teda nejde o ziadny mutualizmus, parazitizmus ci symbiozu

Pôvodne zaslal guest635 - 09 jún 2010 :  10:13:24

Zaujmavé správanie sa, ale čo to hovorí? Opice majú zväčša značne vyvynutejší mozog ako iné zvieratá. Takže ich správanie môže byť sofistikovanejšie. Stále ale nemajú slobodu rozhodovania tak ako človek.

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 10 jún 2010 :  22:34:07  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
neodbocil som, len som sa pokusal dat do analogie stratu genetickej rozmanitosti pozorovanu v skutocnosti kvoli incestom a predpokldany incest okolo pribehu noaha

Pôvodne zaslal guest635 - 09 jún 2010 : 10:21:56

Čiže odbočenie od hlavnej myšlienky. Ako vravím.

citácia:
u cloveka nesmie byt incest z toho isteho dovodu preco aj u ostatnych zvierat - kvoli hromadeniu genetickych chyb, iny moralny,logicky ani biologicky dovod nie je

Koľko dôvodov na nekonanie niečoho je u teba potrebných? 5? 6? Povedal si jeden biologicky dôvod, ktorý sa stáva pri uvažovaní dôsledkov aj morálnym a logickým dôvodom.
Ďalej je málo časté, žeby pociťovali sexuálnu náklonnosť súrodenci alebo rodič a potomok. Je to rovnako odchýlka, ako aj homosexualita, alebo pedofília (ktorá je s tým dokonca často spojená), a je to zväčša v psychike... Opäť veľa faktorov, cez výchovu, pomery v rodine a podobne. No zase je prirodzené považovať to za ohavnosť, čoho dôkazom sú aj genetické chyby. Takže ako pre teba to môžem nzavať tak, že "príroda" nám ukazuje, že to nemáme robiť. Čo viac teda k tomu potrebuješ? Dokonca si aj proti incestu ak to dobre chápem. Čiže je dôvod prečo ho nerobiť, sám máš presvedčenie, tak čo tu ešte riešiš s incestom? Absolútne nechápem.

citácia:
historik by mi o noahovi asi vela nepovedal, kedze ide o vymysleny pribeh, mne ide iba o dosledky toho, keby ten pribeh bol pravdivy

Poznáš "príbeh", poznáš jeho pravdivostnú hodnotu, tak si vyvoď dôsledky sám. Ja o tom neviem toľko, aby som mohol vyvodzovať nejaké dôsledky pri takejto otázke. Ty vieš zjavne o tom všetko, tak si predstav čo ťa uspokojí a máš vystarané.

citácia:
no nevyjadruje, kedze popieras to, co vyskumy uz ani nie ze dokazuju, ale povazuju za samozrejmost.

Pôvodne zaslal guest635 - 09 jún 2010 : 10:21:56

Parádna veta. Načo dôkazy, veď je to samozrejmé pre niekoho. A hovorí ten, čo vyžaduje dôkaz na všetko.

citácia:
nezabudaj ,ze ja som citoval pripadne prepisoval pribehy zo skutocneho zivota, ty si iba oponoval a aj to bez akehokolvek kontraprikladu

Pôvodne zaslal guest635 - 09 jún 2010 :  10:21:56

Stále ignoruješ to, že tie tvoje príbehy zvierat nijak nepotvrdzujú ani nevyvracajú, že sa zviera slobodne rozhoduje ako človek. Takže tu v tomto zmysle ani kontrapríklad vlastne neexistuje.

Rímskokatolík

Strana: z 6 Previous Topic: HIV-prezervatívy a vyjadrenie pápeža Benedikta XVI Téma Next Topic: Pozvánka do bratstva J.P.  II.  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06