|
Odoslaný - 01 jún 2010 : 07:26:02
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2010 : 10:23:07
|
v celom clanku je zaujimavych iba par odstavcov; odstavce v druhej casti, neuvadzaju ziadne fakty, ale iba same domnienky vytvarane pomocou pokrutenych analogii s predispoziciou na kriminalitu plus nezmysly okolo metabolizmu
v dalsej casti sa tam spolieha na psychoanalyzu :) a zevraj VSETCI psychoanalytici su presvedceni ze homosexualita je abnormalny stav, chcel by som vidiet tych vsetkych; mimochodom mnoho vedcov povazuje psychoanalyzu za pseudovedu, totiz vysledky svojich psychoanalyz nedokazu obhajit, zakladatel pdychoanalyzy s freud si castokrat svoje teorie vymyslal uplne z brucha co mu bolo neskor aj dokazane
vedel som ze sa spomenie to, ze homosexualita ma nieco spolocne s AIDS, len skoda, ze som z clanku nevycital, ze najviac ludi postihnutych AIDS su heterosexuali a skoda, ze sa tam nespomina afrika, v ktorej je AIDS najviac rozsirene a nezda sa mi, zeby v afrike zili sami homosexuali; autorovi clanku vycitam absolutnu neschopnost pochopenia rozdielu medzi priamou suvislostou a korelaciou
v dalsej casti zase citam "Nie je žiadnym prekvapením, že homosexuáli majú eminentný záujem o výchovu malých detí." :D no za oznacenie homosexual by som mohol vselijake ine oznacenia napisat a mnohe kombinacie by boli vellmi zaujimave a urcite blizsie k skutocnemu stavu; zase sa tam spomyna psychoanalyza...nikde sa nespomina nejaka relevantnejsia cast mediciny, preco?
v stati B su uz popisane uplne nezmysly:
zevraj existuje dostatok dokazov, ze clovek sa nerodi homosexualom, kde su tie dokazy?
zevraj "Ak by napríklad homosexualita bola geneticky determinovaná, prečo sa percento homosexuálov v tej ktorej krajine tak značne odlišuje?" preco by sa nemohol odlisovat? a v skutocnosti sa ten rodiel velmi neodlisuje
g. a. rekers je ovplyvneny jeho nabozenskymi a ideologickymi postojmi kvoli comu boli jeho vypovede na sudoch na ktorych bol ako sudny znalec vzdy spochybnene, je clenom NARTHu cize nic moc ako argument
zbytok je iba vata
tiez ma zaujima preco taky obsiahly clanok neuvadza aspon malu zmienku o tom, ze homosexualita je pozorovana aj u inych zivocisnych druhov, a nie len u cloveka...zeby sa na zvierata nedala uplatnit psychoanalyza? :D
vytykam tomu, kto zverejnil tento clanok, ze neuviedol zdroj, resp uviedol ale nefungujuci |
V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou! |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 451 ~
Člen od: 16 december 2009 ~
Posledná návšteva: 29 júl 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2010 : 17:36:31
|
citácia: Volsung narazil na článok o homosexualite, ktorý podľa mňa dosť dobre vysvetľuje dôvody prečo sa dnes homosexualita tak zľahčuje a aj prečo vlastne v ľuďoch vzniká. Je to dosť dlhé, ale treba si to prečítať skutočne celé. http://www.beo.sk/bioetika/236-homosexualita-fakty-versus-mytyPôvodne zaslal Azuritko - 01 jún 2010 : 07:26:02
pekne stary clanok, vyvoj ide dopredu, tak len pripominam uz niekolkokrat tu spomenuty clanok (pre objektivitu)
http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2008101716
ale uz je na moj vkus tu pricasto tato tema |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2010 : 18:17:59
|
ti ludia si nesu zranenia z detstva, s ktorymi sa vyrovnali tak, ze sa to prejavilo homosexualitou...z homosexuality dokaze vyliecit skutocna laska, ktora sposobi to, ze sa clovek zacne mat rad tym, ze sa presadzuje homosexualne spravanie za normalne sa ludstvo vracia spat...staci sa pozriet na minulost...vsetky tzv. vyspele civilizacie skoncili, pretoze stratili moralku inak aj mne uz lezie na nervy, ze sa tato tema furt omiela dookola, akoby niekto chcel ludom vymyt mozgy |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2010 : 20:03:04
|
citácia: vedel som ze sa spomenie to, ze homosexualita ma nieco spolocne s AIDS, len skoda, ze som z clanku nevycital, ze najviac ludi postihnutych AIDS su heterosexuali a skoda, ze sa tam nespomina afrika, v ktorej je AIDS najviac rozsirene a nezda sa mi, zeby v afrike zili sami homosexuali; autorovi clanku vycitam absolutnu neschopnost pochopenia rozdielu medzi priamou suvislostou a korelaciou Pôvodne zaslal guest635 - 02 jún 2010 : 10:23:07
Lenže v Afrike je jasné, prečo je AIDS tak rozšírený. No ak je ten článok pravdivý, tak priemerne je AIDS vo veľkej miere spôsobený homosexuálmi. A z toho ako zvyknú homosexuáli sexuálne žiť ani niet divu.
citácia: v dalsej casti zase citam "Nie je žiadnym prekvapením, že homosexuáli majú eminentný záujem o výchovu malých detí." :D no za oznacenie homosexual by som mohol vselijake ine oznacenia napisat a mnohe kombinacie by boli vellmi zaujimave a urcite blizsie k skutocnemu stavu; zase sa tam spomyna psychoanalyza...nikde sa nespomina nejaka relevantnejsia cast mediciny, preco? Pôvodne zaslal guest635 - 02 jún 2010 : 10:23:07
Vytrhnuté z kontextu.
citácia: zevraj existuje dostatok dokazov, ze clovek sa nerodi homosexualom, kde su tie dokazy? zevraj "Ak by napríklad homosexualita bola geneticky determinovaná, prečo sa percento homosexuálov v tej ktorej krajine tak značne odlišuje?" preco by sa nemohol odlisovat? a v skutocnosti sa ten rodiel velmi neodlisuje Pôvodne zaslal guest635 - 02 jún 2010 : 10:23:07
Ak je tá odlišnosť značná, tak sa to vymyká pravdepodobnosti a to je divné. "A v skutočnosti sa ten rozdiel veľmi neodlišuje" --- pozri sa na svoju prvú vetu tejto časti, možno nájdeš súvislosť.
citácia: tiez ma zaujima preco taky obsiahly clanok neuvadza aspon malu zmienku o tom, ze homosexualita je pozorovana aj u inych zivocisnych druhov, a nie len u cloveka...zeby sa na zvierata nedala uplatnit psychoanalyza? :D Pôvodne zaslal guest635 - 02 jún 2010 : 10:23:07
Si zviera abo človek? Či v tom nemáš jasno? V prvom rade zvieratá a človeka nejde priamo porovnávať. A potom čo má vplyv na homosexualitu u zvierat? Ako sa prejavuje? Stále platí, že zvieratá sa nerozhodujú tak ako človek, takže to sa objektívne porovnávať ani nemôže. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2010 : 20:05:03
|
Táto téma je veľkým problémom modernej doby, takže podľa mňa je ešte málo omieľaná (hlavne v negatívnom ponímaní). |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 jún 2010 : 21:56:44
|
citácia: Táto téma je veľkým problémom modernej doby, takže podľa mňa je ešte málo omieľaná (hlavne v negatívnom ponímaní). Pôvodne zaslal Azuritko - 02 jún 2010 : 20:05:03
no nema cenu sa tej teme venovat pokial su na vysokych miestach v eu parlamente slobodomurari a liberali, proste si homofob a fasista a tym to hasne, tak sa riesia negativne poznamky na vsetky mensiny a este dlho to tak bude |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2010 : 09:30:52
|
citácia: Lenže v Afrike je jasné, prečo je AIDS tak rozšírený. No ak je ten článok pravdivý, tak priemerne je AIDS vo veľkej miere spôsobený homosexuálmi. A z toho ako zvyknú homosexuáli sexuálne žiť ani niet divu. Pôvodne zaslal Azuritko - 02 jún 2010 : 20:03:04
bez urazky, zatal najvacsia sprostost co som od teba cital
ideme trochu pocitat teraz: rozsirenie AIDS vo svete
celosvetovo: 30.6 mil - 36.1 mil - z toho: subsaharska oblast: 20.9 mil - 24.3 mil zvysok je ostatny svet
to znamena ze priblizne 67% nakazenych zije v rovnikovej afrike a zda sa ti ze "velka miera" homosexualov zije tiez v rovnikovej afrike?
najviac ludi sanakazi pri nechranenom pohlavnom styku medzi muzom a zenou
citácia: Vytrhnuté z kontextu. Pôvodne zaslal Azuritko - 02 jún 2010 : 20:03:04
ziadne vytrhnutie z kontextu
"Nie je žiadnym prekvapením, že homosexuáli majú eminentný záujem o výchovu malých detí. Francúzsky psychoanalytik Tony Anatrella hovorí, že mnohí učitelia sexuálnej výchovy sú evidentne motivovaní vedomými alebo podvedomými pedofilnými túžbami uviesť deti do oblasti sexu."
tu iba poukazujem, ze ze nie iba ucitelia maju "eminentny zaujem o vychovu deti" ale aj ine skupiny ludi amnohe maju este vyssi zaujem
mimochodom znova psychoanalytik, takze znova nic seriozne
citácia: Ak je tá odlišnosť značná, tak sa to vymyká pravdepodobnosti a to je divné. "A v skutočnosti sa ten rozdiel veľmi neodlišuje" --- pozri sa na svoju prvú vetu tejto časti, možno nájdeš súvislosť. Pôvodne zaslal Azuritko - 02 jún 2010 : 20:03:04
aka znacna odlisnost? ta prva veta nei je moja, ale citovana z toho clanku a co to ma spolocne s genetikou?
prave naopak mnohe geneticke ochorenia su specificke pre urcite oblasti ci etnika casto v dosledku genetickeho driftu (napr tay-sachs u vychodoeuropanov zidovskeho povodu - askenaziovia)
citácia: Si zviera abo človek? Či v tom nemáš jasno? V prvom rade zvieratá a človeka nejde priamo porovnávať. A potom čo má vplyv na homosexualitu u zvierat? Ako sa prejavuje? Stále platí, že zvieratá sa nerozhodujú tak ako človek, takže to sa objektívne porovnávať ani nemôže. Pôvodne zaslal Azuritko - 02 jún 2010 : 20:03:04
clovek je zivocich ako kazdy iny, samozrejme je bezvyznamnejsi ako vacsina druhov na tejto planete
iba ti pripomeniem ze mnohe zivocichy sa pouzivaju ako modelove na skumanie roznych ochoreni cize sa objektivne porovnavaju ci uz ich fyziologia, ci spravanie, ALE ty nemas dostatocne vedomosti v tejto oblasti aby sme sa o tomto mohli dalej bavit - cloveku, ktory ovlada iba malu nasobilku, nemoze byt vysvetlovana podstata diferencialneho a integralneho poctu |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2010 : 09:37:44
|
citácia: Táto téma je veľkým problémom modernej doby, takže podľa mňa je ešte málo omieľaná (hlavne v negatívnom ponímaní). Pôvodne zaslal Azuritko - 02 jún 2010 : 20:05:03
prave naopak, tato tema bola "omielana" v krajne nejativnom ponimani asi tak pred 30-40 rokmi, teraz uz bublina splasla a kedze skoro nic negativne sa uz priamo homosexualom neda vycitat (mozno poziadavky na adoptovanie, ale tam mam svoje osobne vyhrady), tak sa vymyslaju nove veci na ich diskreditaciu uz nie tak krajne negativne, ale o to viac zakerne |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2010 : 13:14:29
|
citácia: ti ludia si nesu zranenia z detstva, s ktorymi sa vyrovnali tak, ze sa to prejavilo homosexualitou...z homosexuality dokaze vyliecit skutocna laska, ktora sposobi to, ze sa clovek zacne mat rad Pôvodne zaslal janka - 02 jún 2010 : 18:17:59 Čudujem sa, že sa tí vedci nespýtajú Teba. |
Počet príspevkov: 228 ~
Člen od: 21 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 09 október 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2010 : 18:22:11
|
citácia: citácia: ti ludia si nesu zranenia z detstva, s ktorymi sa vyrovnali tak, ze sa to prejavilo homosexualitou...z homosexuality dokaze vyliecit skutocna laska, ktora sposobi to, ze sa clovek zacne mat rad Pôvodne zaslal janka - 02 jún 2010 : 18:17:59 Čudujem sa, že sa tí vedci nespýtajú Teba. Pôvodne zaslal kaifas - 03 jún 2010 : 13:14:29 k tomu, co som napisala dospeli uz aj vedci...ale o tom sa nehovori, lebo sa to niekomu nehodi...radsej sa publikuju ine zavery, len aby sa dosiahol ciel... |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2010 : 19:50:59
|
To, že aj v prírode medzi zvieratami sa vyskytuje homosexualita, je len dôsledok pádu prvého človeka. Nielen človek, ale celá príroda bola prekliata, dôsledok čoho vidíme dodnes. A je to len horšie následkom hriechov. Vid povodne.... |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2010 : 21:58:16
|
citácia: To, že aj v prírode medzi zvieratami sa vyskytuje homosexualita, je len dôsledok pádu prvého človeka. Nielen človek, ale celá príroda bola prekliata, dôsledok čoho vidíme dodnes. A je to len horšie následkom hriechov. Vid povodne.... Pôvodne zaslal slovenka - 03 jún 2010 : 19:50:59
oh! jezisi! |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2010 : 22:03:28
|
citácia: bez urazky, zatal najvacsia sprostost co som od teba cital ideme trochu pocitat teraz: rozsirenie AIDS vo svete celosvetovo: 30.6 mil - 36.1 mil - z toho: subsaharska oblast: 20.9 mil - 24.3 mil zvysok je ostatny svet to znamena ze priblizne 67% nakazenych zije v rovnikovej afrike a zda sa ti ze "velka miera" homosexualov zije tiez v rovnikovej afrike? najviac ludi sanakazi pri nechranenom pohlavnom styku medzi muzom a zenou Pôvodne zaslal guest635 - 03 jún 2010 : 09:30:52
Nepochopil si ma. Odmysli si Africké štáty, kde nejde tak o nechránený sex, ako o neviazaný sex. Tam nieje žiadne odriekanie, žiadne plánovanie, tam sexujú kedy sa mi zachce s kým sa im zachce a potom je AIDS veľmi rozšírený. No ale ak si odmyslíme tieto rozvojové štáty, tak potom možno je pravda, že väčšina AIDS sa vyskytuje u homosexuálov.
citácia: ziadne vytrhnutie z kontextu "Nie je žiadnym prekvapením, že homosexuáli majú eminentný záujem o výchovu malých detí. Francúzsky psychoanalytik Tony Anatrella hovorí, že mnohí učitelia sexuálnej výchovy sú evidentne motivovaní vedomými alebo podvedomými pedofilnými túžbami uviesť deti do oblasti sexu." tu iba poukazujem, ze ze nie iba ucitelia maju "eminentny zaujem o vychovu deti" ale aj ine skupiny ludi amnohe maju este vyssi zaujem mimochodom znova psychoanalytik, takze znova nic seriozne Pôvodne zaslal guest635 - 03 jún 2010 : 09:30:52
No predtým tam hovoril o tom, ako sa niektorý zastávali incestu a pedofilizmu a preto že sa nediví, aspom som to tak pochopil
citácia: aka znacna odlisnost? ta prva veta nei je moja, ale citovana z toho clanku a co to ma spolocne s genetikou? prave naopak mnohe geneticke ochorenia su specificke pre urcite oblasti ci etnika casto v dosledku genetickeho driftu (napr tay-sachs u vychodoeuropanov zidovskeho povodu - askenaziovia) Pôvodne zaslal guest635 - 03 jún 2010 : 09:30:52
"zevraj existuje dostatok dokazov, ze clovek sa nerodi homosexualom, kde su tie dokazy?" O tejto vete som to hovoril. Že hovoríš o tom, že kde sú dôkazy a ty napíšeš "a v skutocnosti sa ten rodiel velmi neodlisuje" a to ti bohate stačí...
citácia: clovek je zivocich ako kazdy iny, samozrejme je bezvyznamnejsi ako vacsina druhov na tejto planete iba ti pripomeniem ze mnohe zivocichy sa pouzivaju ako modelove na skumanie roznych ochoreni cize sa objektivne porovnavaju ci uz ich fyziologia, ci spravanie, ALE ty nemas dostatocne vedomosti v tejto oblasti aby sme sa o tomto mohli dalej bavit - cloveku, ktory ovlada iba malu nasobilku, nemoze byt vysvetlovana podstata diferencialneho a integralneho poctu Pôvodne zaslal guest635 - 03 jún 2010 : 09:30:52
Vôbec nieje ako každý iný. Má slobodu rozhodovania. A preto sa môže porovnávať iba pudové chovanie, ktoré sa často prejavuje aj ľudí, keď svoje pudy nepotláčajú. Ale plne objektívny výskum to nieje. Veď aj lieky často fungujúce na zvieratách, nemusia u človeka pôsobiť rovnako. Niečo sa proste skúmať dá ale nie je to 100% a homosexualita, to je podľa mňa dosť mimo, lebo u človeka je to veľa o rôznych vplyvoch. U zvieraťa je to pud... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2010 : 22:08:33
|
citácia: prave naopak, tato tema bola "omielana" v krajne nejativnom ponimani asi tak pred 30-40 rokmi, teraz uz bublina splasla a kedze skoro nic negativne sa uz priamo homosexualom neda vycitat (mozno poziadavky na adoptovanie, ale tam mam svoje osobne vyhrady), tak sa vymyslaju nove veci na ich diskreditaciu uz nie tak krajne negativne, ale o to viac zakerne Pôvodne zaslal guest635 - 03 jún 2010 : 09:37:44
Jáj a ty podľa čoho vieš, že to čo robia nieje negatívne? Samozrejme podľa tvojho pohľadu, ktorý aj tak nikto nemusí brať vážne a ja ho pokladám za nepremyslený. Negatívne je na tom hrozne veľa a vždy bolo. Len posledných pár desiatok rokov sa to príliš zjemnilo a urobila sa z toho diskriminácia a už taký, ako ty, čo skôr idú s davom akoby sa poriadne zamysleli potom obhajujú to čo je jednoznačne hnusné, zvrhlé a neprípustné... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2010 : 22:17:47
|
|
|
Odoslaný - 03 jún 2010 : 22:25:34
|
citácia:
presne na toto som poukazoval v jednej zo svojich odpovedi v uz zamknutej teme :
citácia: aj toho pochodu sa asi normalny homosexuali asi nezucastnia, tak trochu davam za pravdu jednemu znich, ktory sa o tom zmienil vo svojom interwiu pre Plus7 (aj ked bulvar, zaujmavy clanok celkom, na nete zatial nie je, casopis este len vysiel)
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2010 : 10:29:13
|
citácia: Jáj a ty podľa čoho vieš, že to čo robia nieje negatívne? Samozrejme podľa tvojho pohľadu, ktorý aj tak nikto nemusí brať vážne a ja ho pokladám za nepremyslený. Negatívne je na tom hrozne veľa a vždy bolo. Len posledných pár desiatok rokov sa to príliš zjemnilo a urobila sa z toho diskriminácia a už taký, ako ty, čo skôr idú s davom akoby sa poriadne zamysleli potom obhajujú to čo je jednoznačne hnusné, zvrhlé a neprípustné... Pôvodne zaslal Azuritko - 03 jún 2010 : 22:08:33
ja idem s davom? :)
hnusne, zvrhle, nepripustne...o tebe teda plati to co o timylee - keby si mal moznost zabijal by si "tych hnusnych, zvrhlych.." bez vycitiek svedomia; tvoj nazor je ziveny odporom, predsudkami a mozno aj nenavistou, ale to by som musel debatovat s tebou na zivo aby som videl vyraz v tvojej tvari
hnusne, zvrhle, nepripustne...povazujem za hnusne ked sa opity bezdomovec vala vo vlastnych exkrementoch a vykaloch...mam povazovat jeho spravanie za hnusne, zvrhle nepripustne a protestovat proti tomu? ked pozeram v telke naprv niektorych juhoamerickych statoch na kalvarie kde sa ludia davaju mlatit a pribijat ci vesat na kriz a este sa z toho tesia?, tak to nie je hnusne, zvrhle a nepripustne a protestovat proti tomu? ked vidim ist po ulici ozrateho cloveka ktory vyblakuje na kazdeho pripadne sa chce bit, tak aj jeho spravanie mam oznacit za hnusne, zvrhle a nepripustne a protestovat proti tomu? a kolko je protestov proti ozieraniu sa kolko rodin znicil alkohol? a kolko rodin znicila homosexualita?
vies aky je problem tebe podobnych? hladate nepriatela, musite mat nepriatela, mate potrebu mat nepriatela; musite, nie, mate potrebu urcovat co je hnusne, zvrhle a nepripustne aby ste mohli kopat, utocit, obvinovat aby ste moli obhajovat vlastny sposob zivota o ktorom si myslite, ze iba ten a ziadny iny nie je spravny; a co z toho mate? vobec nic, predlzi ti to zivot? zaruci ti to zivot po smrti, mas z toho vyhody? tvoj boh ta za to chvali? slubuje ti za to odmenu?.....keby ste mali moc, tak by nik nevytrcal z davu, lebo by ste nadiktovali vsetkym take spravanie ake vy uznate za vhodne a robili by ste to, co si mne vycital - isli by ste s davom
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2010 : 10:35:04
|
citácia: To, že aj v prírode medzi zvieratami sa vyskytuje homosexualita, je len dôsledok pádu prvého človeka. Nielen človek, ale celá príroda bola prekliata, dôsledok čoho vidíme dodnes. A je to len horšie následkom hriechov. Vid povodne.... Pôvodne zaslal slovenka - 03 jún 2010 : 19:50:59
tvoja viera je zvlastna - pre udajnu chybu jedneho trpi vsetko, mozno ze aj cely vesmir..teda to je podstata, ciel existencie, utrpenie? to je zamer tvojho boha? aby vsetko trpelo?
no ale nechcem byt sprosty, ale u nas (detva) nie su zidne povodne, mozno daka luka pri slatine je pod vodou a kvoli pocasi nezacali este poriadne rast huby na ktore sa tesim, ale inak nic, dako nas to prekliatie obchadza... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2010 : 11:16:58
|
citácia: Nepochopil si ma. Odmysli si Africké štáty, kde nejde tak o nechránený sex, ako o neviazaný sex. Tam nieje žiadne odriekanie, žiadne plánovanie, tam sexujú kedy sa mi zachce s kým sa im zachce a potom je AIDS veľmi rozšírený. No ale ak si odmyslíme tieto rozvojové štáty, tak potom možno je pravda, že väčšina AIDS sa vyskytuje u homosexuálov. Pôvodne zaslal Azuritko - 03 jún 2010 : 22:03:28
80% nakazenych HIV v europe je z ruska a ukrajiny
na slovensku je monitorovanych od roku 1985 183 HIV pozitivnych, z ktorych 43 sa vyvinul AIDS, 27 z nich uz umrelo; nenasiel som statistiku v ktorej sa vravi, kto z nakazenych su homosexuali a kto heterosexuali, cize je pravda ze "možno je pravda, že väčšina AIDS sa vyskytuje u homosexuálov." a taka ista pravda moze byt, ze nie je pravda co si napisal
to ale nie je podstatne, podstatne je to, ze ani ked odpocitas afriku a rozvojove krajiny, tak sa ti nijako nepodari dostat sa k tomu, ze chori na AIDS su vascinou homosexuali, prave naopak- vacsina chorych a nakazenych su heterosexuali
citácia: No predtým tam hovoril o tom, ako sa niektorý zastávali incestu a pedofilizmu a preto že sa nediví, aspom som to tak pochopil Pôvodne zaslal Azuritko - 03 jún 2010 : 22:03:28
to uz su uplne nesuvisle veci, incest je nieco uplne,incest je nevyhodny" z biologickeho hladiska - hromadenie sa genetickych chyb, no incest medzi dospelymi ludmi nie je trestny ak je dobrovolny - ako by si chcel obvinit dvoch dopelych ludi brata a sestru povedzme, ak spolu spavaju? a v minulosti sa uzatvarali manzelstva v roznych kralovskych rodoch, medzi sestrami a bratancami a podobne kvoli politike a aj to je forma incestu podla mna
pedofilia je zase nieco ine, treba si uvedomit ze je obrovsky rozdiel medzi zneuzivanim deti a pedofiliou (aby si nepochopil zle - kazda pedofilia je zneuzivanie deti, ale nie kedze zneuzitie deti je pedofilia), 90% zneuzitia deti nie je kvoli pedofilii, ale inym problemom, no mnohi maju tendenciu prisudzovat vsetky zneuzita deti pedofilom, co proste ani zdaleka nie je pravda
citácia: Vôbec nieje ako každý iný. Má slobodu rozhodovania. A preto sa môže porovnávať iba pudové chovanie, ktoré sa často prejavuje aj ľudí, keď svoje pudy nepotláčajú. Ale plne objektívny výskum to nieje. Veď aj lieky často fungujúce na zvieratách, nemusia u človeka pôsobiť rovnako. Niečo sa proste skúmať dá ale nie je to 100% a homosexualita, to je podľa mňa dosť mimo, lebo u človeka je to veľa o rôznych vplyvoch. U zvieraťa je to pud... Pôvodne zaslal Azuritko - 03 jún 2010 : 22:03:28
nemas proste dostatok informacii z tejto oblasti, preto je zbytocne debatovat na tuto temu s tebou; napisem iba tolko - rozhodovat sa vedia mnohe zivocichy a niektore to davaju najavo velmi jasne, no to by si sa musel tomu viac venovat; a este nieco - je rozdiel medzi sexualnou orientaciou (homosexualitou) a sexualnym spravanim sa (napr homosexualnym) homosexual sa moze spravat ako heterosexual, no jeho orientacia ostane nezmenena, u zvierat je to presne rovnako
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2010 : 13:46:34
|
citácia: tvoja viera je zvlastna - pre udajnu chybu jedneho trpi vsetko, mozno ze aj cely vesmir..teda to je podstata, ciel existencie, utrpenie? to je zamer tvojho boha? aby vsetko trpelo? Pôvodne zaslal guest635 - 04 jún 2010 : 10:35:04 Modelova otazka tych, ktori si nedali ani najmensiu namahu, aby sa o krestanstve cosi dozvedeli, ale myslia si, ako svojou bravurnou uvahou dostali krestanov do uzkych. Kedysi som s nimi diskutoval, dnes uz viem celkom dobre odhadnut kedy to ma zmysel a kedy nie... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2010 : 23:43:03
|
citácia: ja idem s davom? :) hnusne, zvrhle, nepripustne...o tebe teda plati to co o timylee - keby si mal moznost zabijal by si "tych hnusnych, zvrhlych.." bez vycitiek svedomia; tvoj nazor je ziveny odporom, predsudkami a mozno aj nenavistou, ale to by som musel debatovat s tebou na zivo aby som videl vyraz v tvojej tvari Pôvodne zaslal guest635 - 04 jún 2010 : 10:29:13
Čo si ty diablov veštec alebo čo? Nehovor o čom nevieš, že to je pravda dobre? Nemám rád ak niekto drísta, že by som robil to alebo to. Absolútne ma nepoznáš a keby si ma poznal takúto hovadinu nikdy nevyslovíš. Už si fakt niekedy moc otravný.
citácia: hnusne, zvrhle, nepripustne...povazujem za hnusne ked sa opity bezdomovec vala vo vlastnych exkrementoch a vykaloch...mam povazovat jeho spravanie za hnusne, zvrhle nepripustne a protestovat proti tomu? ked pozeram v telke naprv niektorych juhoamerickych statoch na kalvarie kde sa ludia davaju mlatit a pribijat ci vesat na kriz a este sa z toho tesia?, tak to nie je hnusne, zvrhle a nepripustne a protestovat proti tomu? ked vidim ist po ulici ozrateho cloveka ktory vyblakuje na kazdeho pripadne sa chce bit, tak aj jeho spravanie mam oznacit za hnusne, zvrhle a nepripustne a protestovat proti tomu? a kolko je protestov proti ozieraniu sa kolko rodin znicil alkohol? a kolko rodin znicila homosexualita? Pôvodne zaslal guest635 - 04 jún 2010 : 10:29:13
Všetko čo sa týka nekontrolovane ožratých je ich vlastná neschopnosť a chyba v sebaovládaní, ktorá prerastá do závislosti. Lenže väčšina ľudí dokáže alkohol prijímať tak, že to nieje nič zvrhlé ani neprípustné. Homosexualita je ale zvrhlá vo svojej podstate. Jednoducho ak považuješ za zvrhlý pedofilizmus, ak považuješ za zvrhlý incest, ak považuješ za zvrhlí nekrofilizmus, tak to musí platiť aj o homosexualite. Ak neplatí, čo zjavne u teba nie, si ovplyvnený vytvoreným mýtom, že to je normálna vec. Ak považuješ aj niečo ďalšie z toho čo som menoval za normálne, skús Zálužie, tam ti helfnú.
citácia: vies aky je problem tebe podobnych? hladate nepriatela, musite mat nepriatela, mate potrebu mat nepriatela; musite, nie, mate potrebu urcovat co je hnusne, zvrhle a nepripustne aby ste mohli kopat, utocit, obvinovat aby ste moli obhajovat vlastny sposob zivota o ktorom si myslite, ze iba ten a ziadny iny nie je spravny; a co z toho mate? vobec nic, predlzi ti to zivot? zaruci ti to zivot po smrti, mas z toho vyhody? tvoj boh ta za to chvali? slubuje ti za to odmenu?.....keby ste mali moc, tak by nik nevytrcal z davu, lebo by ste nadiktovali vsetkym take spravanie ake vy uznate za vhodne a robili by ste to, co si mne vycital - isli by ste s davom Pôvodne zaslal guest635 - 04 jún 2010 : 10:29:13
Aha, tak takýto som? Dobré vedieť. Vieš ešte niečo o mne? Takže ty si hypisák čo? Starí ľudia do šrotu, všetkých (okrem starých) milujme a zlé ignorujme omamnými látkami. Máš naozaj krásne zmýšľanie. Ale také si nechaj v denníčku... |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2010 : 23:57:56
|
citácia: cize je pravda ze "možno je pravda, že väčšina AIDS sa vyskytuje u homosexuálov." a taka ista pravda moze byt, ze nie je pravda co si napisal to ale nie je podstatne, podstatne je to, ze ani ked odpocitas afriku a rozvojove krajiny, tak sa ti nijako nepodari dostat sa k tomu, ze chori na AIDS su vascinou homosexuali, prave naopak- vacsina chorych a nakazenych su heterosexuali Pôvodne zaslal guest635 - 04 jún 2010 : 11:16:58
Si vtipný, skús si aj neprotirečiť Pre istotu aby si to pochopil, prvý odstavec je v tvojom podaní 50 na 50, druhý už hovoríš s istotou "práve naopak"...
citácia: to uz su uplne nesuvisle veci, incest je nieco uplne,incest je nevyhodny" z biologickeho hladiska - hromadenie sa genetickych chyb, no incest medzi dospelymi ludmi nie je trestny ak je dobrovolny - ako by si chcel obvinit dvoch dopelych ludi brata a sestru povedzme, ak spolu spavaju? a v minulosti sa uzatvarali manzelstva v roznych kralovskych rodoch, medzi sestrami a bratancami a podobne kvoli politike a aj to je forma incestu podla mna Pôvodne zaslal guest635 - 04 jún 2010 : 11:16:58
No tam sa nevenoval tomu čo je incest, ale že homosexuáli ho dosť radi vyhľadávajú. Každopádne aj tebe je z rôznych tvojich hľadísk jasné, že to je nevýhodná a nevhodná vec. takže či sa také robilo alebo nie, nijak nemení na fakte, že to je úplné neprirodzená a neprípustná vec.
citácia: pedofilia je zase nieco ine, treba si uvedomit ze je obrovsky rozdiel medzi zneuzivanim deti a pedofiliou (aby si nepochopil zle - kazda pedofilia je zneuzivanie deti, ale nie kedze zneuzitie deti je pedofilia), 90% zneuzitia deti nie je kvoli pedofilii, ale inym problemom, no mnohi maju tendenciu prisudzovat vsetky zneuzita deti pedofilom, co proste ani zdaleka nie je pravda Pôvodne zaslal guest635 - 04 jún 2010 : 11:16:58
No a? Obhajuje to snáď pedofíliu, že väčšina ľudí sa iba ukája na tom čo je prístupnejšie? Nič k veci.
citácia: nemas proste dostatok informacii z tejto oblasti, preto je zbytocne debatovat na tuto temu s tebou; napisem iba tolko - rozhodovat sa vedia mnohe zivocichy a niektore to davaju najavo velmi jasne, no to by si sa musel tomu viac venovat; a este nieco - je rozdiel medzi sexualnou orientaciou (homosexualitou) a sexualnym spravanim sa (napr homosexualnym) homosexual sa moze spravat ako heterosexual, no jeho orientacia ostane nezmenena, u zvierat je to presne rovnako Pôvodne zaslal guest635 - 04 jún 2010 : 11:16:58
Zviera sa jednoducho nerozhodne premýšľaním, ale vyhodnotením výhody a tlačením pudov. Človek to tiež často robí a potom je homosexuál abo pedofil a podobne... Ale člvoek nemusí. Zviera nemusí nepozná. Ja si kľudne vypočujem ak máš niečo čo by teoreticky mohlo vyvracať, že nemá zviera slobodu rozhodovania. Ale ja viem, že nič také neexistuje. Takže opakovaním toho, čo tebe niekto písal ohľadom tvojich znalostí o kresťanstve a preorientovaním to na znalosti o zvieratách ti ako argument nepomôže |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2010 : 09:13:40
|
citácia: Si vtipný, skús si aj neprotirečiť Pre istotu aby si to pochopil, prvý odstavec je v tvojom podaní 50 na 50, druhý už hovoríš s istotou "práve naopak"... Pôvodne zaslal Azuritko - 04 jún 2010 : 23:57:56
nepochopil si ma
v prvom odstavci vravim, ze ak mam na vyber z dvoch moznosti - pravda alebo nepravda, tak je na 50% iste, ze jeden z tych vyrokov plati
v druhom odstavci som sa uz zameral konkretne a dovodil preco tvoj vyrok neplati
citácia: No tam sa nevenoval tomu čo je incest, ale že homosexuáli ho dosť radi vyhľadávajú. Každopádne aj tebe je z rôznych tvojich hľadísk jasné, že to je nevýhodná a nevhodná vec. takže či sa také robilo alebo nie, nijak nemení na fakte, že to je úplné neprirodzená a neprípustná vec. Pôvodne zaslal Azuritko - 04 jún 2010 : 23:57:56
zase tomu nerozumies; kolko generacii je potrebne nato aby sa uz mohlo povedat, ze styk dvoch velmi vzdialenych pribuznych nie je incest? povazujme za pravdivy pribeh s noemovou archou ved odvtedy az do dnes v podstate kazdy zivocich ci uz clovek alebo nie, kona incest ked ma s niekym styk, nie je to tak?
citácia: No a? Obhajuje to snáď pedofíliu, že väčšina ľudí sa iba ukája na tom čo je prístupnejšie? Nič k veci. Pôvodne zaslal Azuritko - 04 jún 2010 : 23:57:56
nie v ziadnom pripade to neobhajuje pedofiliu, len to pomenuva veci spravnym sposobom; napr ked otec znasilni svoju maloletu dceru, tak toneznamena ze je pedofil, aj ked po zverejneni takeho pripadu tak 90% ludi si hned pomysli "je to pedofil"
citácia: Zviera sa jednoducho nerozhodne premýšľaním, ale vyhodnotením výhody a tlačením pudov. Človek to tiež často robí a potom je homosexuál abo pedofil a podobne... Ale člvoek nemusí. Zviera nemusí nepozná. Ja si kľudne vypočujem ak máš niečo čo by teoreticky mohlo vyvracať, že nemá zviera slobodu rozhodovania. Ale ja viem, že nič také neexistuje. Takže opakovaním toho, čo tebe niekto písal ohľadom tvojich znalostí o kresťanstve a preorientovaním to na znalosti o zvieratách ti ako argument nepomôže Pôvodne zaslal Azuritko - 04 jún 2010 : 23:57:56
ty nevies skoro nic o tejto teme. s tym sa zmier
videl si napr aspon film gorily v hmle? cital si niekedy alebo pozeral nejake dokumentarne filmy o praci jane goodallovej? ci ti ani nevies kto to je, vsak?
ved napr kvoli tomu, ze nie len ludia dokazu vyrabat nastroje musela byt prekoncipovana definicia nastrojov vo vztahu k tomu kto ich vyraba
opisy tu na fore su proste uplne nedostatocne na tuto temu a nedkoazu zahrnut ani 1% toto co sa da vidiet |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2010 : 09:26:41
|
citácia: Modelova otazka tych, ktori si nedali ani najmensiu namahu, aby sa o krestanstve cosi dozvedeli, ale myslia si, ako svojou bravurnou uvahou dostali krestanov do uzkych. Kedysi som s nimi diskutoval, dnes uz viem celkom dobre odhadnut kedy to ma zmysel a kedy nie... Pôvodne zaslal Mato - 04 jún 2010 : 13:46:34
modelova odpoved tych, ktori si myslia ze pojedli mudrost sveta, mozes a nemusis to brat osobne - nie si ani prvy ani posledny ktoremu som to napisal
nemysli si o sebe ze tvoja viera je pupkom sveta, to co si ty napisal teraz mne, by islamista napisal tebe
mne sac asto pripisuje arogancia...co teda mam pripisat ja tebe? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2010 : 09:37:56
|
citácia: nepochopil si ma v prvom odstavci vravim, ze ak mam na vyber z dvoch moznosti - pravda alebo nepravda, tak je na 50% iste, ze jeden z tych vyrokov plati v druhom odstavci som sa uz zameral konkretne a dovodil preco tvoj vyrok neplati Pôvodne zaslal guest635 - 05 jún 2010 : 09:13:40
V tom druhom odstavci nevidím podľa tvojich pravidiel žiadne zvýšenie z 50 na 50. Stále je to možno pravda možno nie.
citácia: zase tomu nerozumies; kolko generacii je potrebne nato aby sa uz mohlo povedat, ze styk dvoch velmi vzdialenych pribuznych nie je incest? povazujme za pravdivy pribeh s noemovou archou ved odvtedy az do dnes v podstate kazdy zivocich ci uz clovek alebo nie, kona incest ked ma s niekym styk, nie je to tak? Pôvodne zaslal guest635 - 05 jún 2010 : 09:13:40
Snáď obhajuješ incest???? Neviem teraz či som to čítal v katechizme alebo v mravouke, ale je tam písané do koľkej presne generácie je to neprípustné. Je logické, že vzdialená generácia už nieje ani zdraviu dieťaťa škodlivá a už tam nieje veľa podobných genetických informácií. Čo sa týka potopy, neviem ti toto vysvetliť ako to bolo, no nikde sa nepíše, že tie zvieratá boli súrodenci, každopádne incest u zvierat je úplne bežná vec. No u človeka je to tabu lebo je to jednoducho neprípustné. Ale ako vidím, ani od bojovania a pochodov za incest už nemáme veľmi ďaleko. Za chvíľu guestovia budú obhajovať manželstvá so zvieratami a incest od štyroch rokov. Naozaj by som sa o pár desiatok rokov nečudoval, ak sa to v nejakom štáte udeje...
citácia: nie v ziadnom pripade to neobhajuje pedofiliu, len to pomenuva veci spravnym sposobom; napr ked otec znasilni svoju maloletu dceru, tak toneznamena ze je pedofil, aj ked po zverejneni takeho pripadu tak 90% ludi si hned pomysli "je to pedofil" Pôvodne zaslal guest635 - 05 jún 2010 : 09:13:40
Dobre kľudne môže byť, ale nič nám to o článku nepridáva ani neuberá.
citácia: ty nevies skoro nic o tejto teme. s tym sa zmier videl si napr aspon film gorily v hmle? cital si niekedy alebo pozeral nejake dokumentarne filmy o praci jane goodallovej? ci ti ani nevies kto to je, vsak? ved napr kvoli tomu, ze nie len ludia dokazu vyrabat nastroje musela byt prekoncipovana definicia nastrojov vo vztahu k tomu kto ich vyraba opisy tu na fore su proste uplne nedostatocne na tuto temu a nedkoazu zahrnut ani 1% toto co sa da vidiet Pôvodne zaslal guest635 - 05 jún 2010 : 09:13:40
Nevidel som ten film ani nepoznám tú ženskú. Dokumentov som videl o zvieratách dosť. A z každého je logické, že zviera nemá slobodnú vôľu tak ako človek. Či viem o tom odborne veľa abo nie, toto musí byť každému úplne jasné aj bez extra znalostí. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|