Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Čo pre vás znamená byť kresťanom?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic:  Téma Next Topic: Čo BRÁNI človeku VSTÚPIŤ do Božieho Kráľovstva ?!  

PCmaniak87

Stav: offline

Odoslaný - 27 február 2010 :  22:18:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Čo pre vás znamená byť kresťanom?

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora 

Azuritko

Odoslaný - 28 február 2010 :  06:59:55  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Možnosť žiť v pravde.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 28 február 2010 :  09:06:19  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Kresťanstvo má hodnotu pravdy a tá prináša slobodu. Keď som bol ešte neveriaci mladík, bol som taký zamotaný; nevedel som ako žiť a volil som si podivné vzory. Pamätám si ako som sa niekedy rmútil že sa cítim vnútri neslobodný.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 28 február 2010 :  11:42:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Dáva mi zmysel života.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 28 február 2010 :  12:01:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
No tak to je zaujímavé čo píše, a nechceli by ste sa kus rozpísať? Predsa len sa mi nezdá že dvomi vetami sa to nedá opísať, aké je to úžasné byť kresťan.

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

spiscom

Odoslaný - 28 február 2010 :  13:23:28  Zobraziť profil  Pridať spiscom do zoznamu priateľov
Aj dvoma slovami:

"DUŠEVNÝ POKOJ"

Bude to znieť ako klišé, ale pre mňa to platí:
To je kotva ktorá ťa podrží, keď všetci ťa podceňujú a prestali ti veriť.
Prvého čoho som sa prestal báť bol strach zo smrti, utrpenie a nezdar.
Ak si udržíš toto centrum pokoja a lásky, tak nie je búrka, ktorá tento strom vytrhne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 198  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 16 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Angelika

Odoslaný - 28 február 2010 :  19:43:43  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
PCmaniak myslím že máš pravdu, ja to neviem popísať dvomi slovami ani dvomi vetami..

Byť kresťankou pre mňa osobne znamená veľmi veľa, o to viac, že už som sa vo svojom živote zamotala aj inými smermi, filozofiami či náboženstvami,
a tak keď som sa obrátila, bolo to vlastne o tom UVERIŤ
že JEŽIŠ KRISTUS je SYN BOŽÍ, a prijať ho za môjho OSOBNÉHO SPASITEĽA a VYKUPITEĽA, ktorý jediný dáva skutočnú slobodu..

Na začiatku môjho obrátenia neboli žiadne pocity či emócie, a ak áno, tak boli skôr negatívne, neverila som že KRESŤANSTVO je to pravé náboženstvo, bolo to pre mňa príliš nudné, keďže som v tom vyrastala od malička..
a hľadala som inde,
až som začala stretávať ľudí, ktorí tak silno verili v JEŽIŠA, ktorý zmenil ich životy a dával im skutočnú "šťavu", že som si povedala že aj ja to chcem..
na začiatku som len chcela, ale ani som neverila, že to môže pomôcť..

A pritom stačilo tak málo, ako som už písala vyššie, prijať Ježiša Krista za svojho osobného Spasiteľa a Vykupiteľa..

odvtedy sa začali diať zázraky, ja som tomu nechcela veriť, ale nakoniec sa Ježiš ku mne začal svojou nekonečnou láskou tak veľmi približovať, až som v istom okamihu úplne precítila svoju vieru, a vedela som že JEDINE JEŽIŠ môže oslobodiť zo strachu, hriechov, oslobodiť a uzdraviť všetky zranenia..

Pre mňa byť kresťankou znamená úplne sa zverovať Ježišovi do rúk každý deň a dovoliť mu, nech koná cezo mňa, nech sa deje jeho vôľa..

Byť kresťankou znamená pre mňa oveľa viac ako viem slovami opísať, znamená to samozrejme veriť v Boha a Bohu a hlavne chodiť s Ježišom, nech by to znelo akokoľvek nereálne, dá sa to a je to úžasné!
Dovoliť Ježišovi, aby mi pomáhal, lebo sám človek nič nezmôže,
dovoliť Ježišovi, aby ma posilňoval, lebo sám človek je taký slabý,
dovoliť mu, aby ma občas pokarhal, keď sa vzbúrim a priviedol späť k sebe, pričom vždy necháva úplnú slobodu, to rozhodnutie je na mne, ale teraz už chcem k nemu prichádzať lebo už som ho stretla a stal sa mojím priateľom..

Pre mňa byť kresťankou znamená mať osobný vzťah s Ježišom,
nebáť sa prekročiť svoje hranice a vykročiť smerom k Nemu každý jeden deň.
Pre mňa život s Ježišom má zmysel, bez neho si svoj život už nedokážem prestaviť.
Keď som predtým žila kresťanstvo bez skutočného vzťahu s Bohom, nevidela som zmysel svojho života. Teraz je Ježiš zmyslom môjho života.

Lepšie to nedokážem popísať.
PCmaniak prajem ti, aby si aj ty našiel Ježiša, aby si ho stretol a verím, že ON sa ti ukáže, stačí len chcieť a úprimne hľadať

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 207  ~  Člen od: 05 február 2010  ~  Posledná návšteva: 04 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 28 február 2010 :  20:02:26  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Angelika, nech sa každý takýto pripraví, že Boh ho neskôr (akoby) opustí - lebo toto musí spraviť, a človeku zostane len zranená duša. Až potom z vlastnej biedy začne rásť dobrodružstvo skutočného hľadania a nachádzania Božieho kráľovstva, ktoré chce Boh medzi nami...

Vieš čo mám týmto na mysli?

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Angelika

Odoslaný - 28 február 2010 :  20:21:11  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
citácia:
Angelika, nech sa každý takýto pripraví, že Boh ho neskôr (akoby) opustí - lebo toto musí spraviť, a človeku zostane len zranená duša. Až potom z vlastnej biedy začne rásť dobrodružstvo skutočného hľadania a nachádzania Božieho kráľovstva, ktoré chce Boh medzi nami...

Vieš čo mám týmto na mysli?

Pôvodne zaslal Dušan - 28 február 2010 :  20:02:26

No ak myslíš to,
že človek Boha necíti a cíti sa Bohom úplne zabudnutý, opustený, až chce vykričať do celého sveta "Bože kde si?? Už neviem či existuješ!!" Až tak bolí duša, že človek sa cíti absolútne opustený a nikým nemilovaný,a dokonca mu Boh vezme aj všetkých priateľov a akoby ho všetci opustili a prestane sa mu dariť.. tak ak myslíš toto, tak to veľmi dobre poznám,
vtedy treba vo svojom srdci vyznať "Ježiš je Pán", veriť, že ON vie, čo sa deje a ON vie že to má zmysel, vtedy sa treba modliť ešte viac i keď ani v tom človek nevidí zmysel..

Dušan, nie je to o pocitoch, je to o rozhodnutí. Ak som ja raz rozhodnutá veriť, pocity nech by boli akékoľvek, idú bokom. Dôležité je každý deň čítať aspoň kúsok z Písma, v najťažších chvíľach pomáhajú žalmy. A modliť sa. A práve také chvíle, alebo aj dlhé obdobia v živote človeka, vieru len posilňujú.
Netreba sa báť zranenia duše, lebo v skutočnosti Boh dušu len uzdravuje a lieči všetky zranenia, to človek sa sám zraňuje, keď sa svojimi hriechmi od Boha vzďaľuje.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 207  ~  Člen od: 05 február 2010  ~  Posledná návšteva: 04 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 28 február 2010 :  20:58:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Angelika: ďakujem za tvoju rozsiahlu odpoveď, presne tak som si to predstavoval. krásny príspevok. no žial z mojho racionálneho pohladu je Ježiš vlastne vytvorená imaginárna postava, ktorej verím že nám dodáva silu, v skutočnosti však nedodáva, ale sami seba presvedčíme že je to tak. a tým vlastne si dodáme silu sami. Dúfam že som nikoho týmto názorom neurazil, ale pomaličky to asi všetko začínam chápať. Samozrejme viem náboženstvo je zložitejšie, aj viera v Boha a Ježiša, aj celé kresťanstvo, ja som to len uplne zjednodušil, aby som to sám nejak pochopil, teda základný princíp viery v pomoc, a optimizmus.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 28 február 2010 :  21:17:43  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Presne tak maniak. Ty si dávaš silu tak, že sa klameš tým, čo ťa uspokojuje. No nám dáva silu skutočná pravda.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 28 február 2010 :  21:18:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Byť Božím dieťaťom, ktorého Boh Otec nielen miluje ale aj objíma.
Boh miluje všetkých ale objíma len tých, ktorí sú naplnení Duchom Svätým.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

spiscom

Odoslaný - 28 február 2010 :  23:05:33  Zobraziť profil  Pridať spiscom do zoznamu priateľov
citácia:
Angelika: ďakujem za tvoju rozsiahlu odpoveď, presne tak som si to predstavoval. krásny príspevok. no žial z mojho racionálneho pohladu je Ježiš vlastne vytvorená imaginárna postava, ktorej verím že nám dodáva silu, v skutočnosti však nedodáva, ale sami seba presvedčíme že je to tak. a tým vlastne si dodáme silu sami. Dúfam že som nikoho týmto názorom neurazil, ale pomaličky to asi všetko začínam chápať. Samozrejme viem náboženstvo je zložitejšie, aj viera v Boha a Ježiša, aj celé kresťanstvo, ja som to len uplne zjednodušil, aby som to sám nejak pochopil, teda základný princíp viery v pomoc, a optimizmus.

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 28 február 2010 :  20:58:54

No vysvetlil si si to jednoducho, aby si to pochopil, ale svätci nám hovoria o Živom Bohu, ktorého môžeme pocítiť, stretnúť, rozprávať sa s ním tu a teraz v sebe, keďže sme obrazmi Boha a chrámom Boha živého. Samozrejme tých , ktorí to dosiahnu je ako šafránu.

Myslím, že to mal na mysli Ježiš, keď hovoril k Nikodémovi, že sa musí ešte raz narodiť, ale nie z vôle muža, ale z Ducha Svätého.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 198  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 16 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 01 marec 2010 :  18:28:42  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 28 február 2010 :  20:58:54

tak ked mas problem nevytvoris si aj ty imaginarnu postavu co ti pomaha?...pomohla by ti najst pracu...

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 01 marec 2010 :  18:39:34  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
pre mna to znamena to, ze som dostala novu sancu zit, Boh ma zodvihol z blata, objal ma, dal mi ciste saty, prsten na ruku a vystrojil hostinu koli mne hoci som bola posledna z poslednych...to moje pociatocne zalubenie uz vyprchalo, co som citila k Bohu, teraz sa to premiena na lasku...aj ked vtedy som si nemyslela, ze je to tak tazke

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic:  Téma Next Topic: Čo BRÁNI človeku VSTÚPIŤ do Božieho Kráľovstva ?!  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06