Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Čo pre vás znamená byť kresťanom? |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2010 : 22:18:10
|
Čo pre vás znamená byť kresťanom?
|
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 478 ~
Člen od: 13 september 2009 ~
Posledná návšteva: 24 marec 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 06:59:55
|
Možnosť žiť v pravde. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 09:06:19
|
Kresťanstvo má hodnotu pravdy a tá prináša slobodu. Keď som bol ešte neveriaci mladík, bol som taký zamotaný; nevedel som ako žiť a volil som si podivné vzory. Pamätám si ako som sa niekedy rmútil že sa cítim vnútri neslobodný.
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Člen od: 26 január 2010 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 11:42:56
|
Dáva mi zmysel života. |
Samuel |
Počet príspevkov: 463 ~
Člen od: 22 január 2010 ~
Posledná návšteva: 12 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 12:01:06
|
No tak to je zaujímavé čo píše, a nechceli by ste sa kus rozpísať? Predsa len sa mi nezdá že dvomi vetami sa to nedá opísať, aké je to úžasné byť kresťan. |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 13:23:28
|
Aj dvoma slovami:
"DUŠEVNÝ POKOJ"
Bude to znieť ako klišé, ale pre mňa to platí: To je kotva ktorá ťa podrží, keď všetci ťa podceňujú a prestali ti veriť. Prvého čoho som sa prestal báť bol strach zo smrti, utrpenie a nezdar. Ak si udržíš toto centrum pokoja a lásky, tak nie je búrka, ktorá tento strom vytrhne.
|
Počet príspevkov: 198 ~
Posledná návšteva: 16 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 19:43:43
|
PCmaniak myslím že máš pravdu, ja to neviem popísať dvomi slovami ani dvomi vetami..
Byť kresťankou pre mňa osobne znamená veľmi veľa, o to viac, že už som sa vo svojom živote zamotala aj inými smermi, filozofiami či náboženstvami, a tak keď som sa obrátila, bolo to vlastne o tom UVERIŤ že JEŽIŠ KRISTUS je SYN BOŽÍ, a prijať ho za môjho OSOBNÉHO SPASITEĽA a VYKUPITEĽA, ktorý jediný dáva skutočnú slobodu..
Na začiatku môjho obrátenia neboli žiadne pocity či emócie, a ak áno, tak boli skôr negatívne, neverila som že KRESŤANSTVO je to pravé náboženstvo, bolo to pre mňa príliš nudné, keďže som v tom vyrastala od malička.. a hľadala som inde, až som začala stretávať ľudí, ktorí tak silno verili v JEŽIŠA, ktorý zmenil ich životy a dával im skutočnú "šťavu", že som si povedala že aj ja to chcem.. na začiatku som len chcela, ale ani som neverila, že to môže pomôcť..
A pritom stačilo tak málo, ako som už písala vyššie, prijať Ježiša Krista za svojho osobného Spasiteľa a Vykupiteľa..
odvtedy sa začali diať zázraky, ja som tomu nechcela veriť, ale nakoniec sa Ježiš ku mne začal svojou nekonečnou láskou tak veľmi približovať, až som v istom okamihu úplne precítila svoju vieru, a vedela som že JEDINE JEŽIŠ môže oslobodiť zo strachu, hriechov, oslobodiť a uzdraviť všetky zranenia..
Pre mňa byť kresťankou znamená úplne sa zverovať Ježišovi do rúk každý deň a dovoliť mu, nech koná cezo mňa, nech sa deje jeho vôľa..
Byť kresťankou znamená pre mňa oveľa viac ako viem slovami opísať, znamená to samozrejme veriť v Boha a Bohu a hlavne chodiť s Ježišom, nech by to znelo akokoľvek nereálne, dá sa to a je to úžasné! Dovoliť Ježišovi, aby mi pomáhal, lebo sám človek nič nezmôže, dovoliť Ježišovi, aby ma posilňoval, lebo sám človek je taký slabý, dovoliť mu, aby ma občas pokarhal, keď sa vzbúrim a priviedol späť k sebe, pričom vždy necháva úplnú slobodu, to rozhodnutie je na mne, ale teraz už chcem k nemu prichádzať lebo už som ho stretla a stal sa mojím priateľom..
Pre mňa byť kresťankou znamená mať osobný vzťah s Ježišom, nebáť sa prekročiť svoje hranice a vykročiť smerom k Nemu každý jeden deň. Pre mňa život s Ježišom má zmysel, bez neho si svoj život už nedokážem prestaviť. Keď som predtým žila kresťanstvo bez skutočného vzťahu s Bohom, nevidela som zmysel svojho života. Teraz je Ježiš zmyslom môjho života.
Lepšie to nedokážem popísať. PCmaniak prajem ti, aby si aj ty našiel Ježiša, aby si ho stretol a verím, že ON sa ti ukáže, stačí len chcieť a úprimne hľadať |
Počet príspevkov: 207 ~
Člen od: 05 február 2010 ~
Posledná návšteva: 04 január 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 20:02:26
|
Angelika, nech sa každý takýto pripraví, že Boh ho neskôr (akoby) opustí - lebo toto musí spraviť, a človeku zostane len zranená duša. Až potom z vlastnej biedy začne rásť dobrodružstvo skutočného hľadania a nachádzania Božieho kráľovstva, ktoré chce Boh medzi nami...
Vieš čo mám týmto na mysli?
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 20:21:11
|
citácia: Angelika, nech sa každý takýto pripraví, že Boh ho neskôr (akoby) opustí - lebo toto musí spraviť, a človeku zostane len zranená duša. Až potom z vlastnej biedy začne rásť dobrodružstvo skutočného hľadania a nachádzania Božieho kráľovstva, ktoré chce Boh medzi nami... Vieš čo mám týmto na mysli? Pôvodne zaslal Dušan - 28 február 2010 : 20:02:26
No ak myslíš to, že človek Boha necíti a cíti sa Bohom úplne zabudnutý, opustený, až chce vykričať do celého sveta "Bože kde si?? Už neviem či existuješ!!" Až tak bolí duša, že človek sa cíti absolútne opustený a nikým nemilovaný,a dokonca mu Boh vezme aj všetkých priateľov a akoby ho všetci opustili a prestane sa mu dariť.. tak ak myslíš toto, tak to veľmi dobre poznám, vtedy treba vo svojom srdci vyznať "Ježiš je Pán", veriť, že ON vie, čo sa deje a ON vie že to má zmysel, vtedy sa treba modliť ešte viac i keď ani v tom človek nevidí zmysel..
Dušan, nie je to o pocitoch, je to o rozhodnutí. Ak som ja raz rozhodnutá veriť, pocity nech by boli akékoľvek, idú bokom. Dôležité je každý deň čítať aspoň kúsok z Písma, v najťažších chvíľach pomáhajú žalmy. A modliť sa. A práve také chvíle, alebo aj dlhé obdobia v živote človeka, vieru len posilňujú. Netreba sa báť zranenia duše, lebo v skutočnosti Boh dušu len uzdravuje a lieči všetky zranenia, to človek sa sám zraňuje, keď sa svojimi hriechmi od Boha vzďaľuje.
|
Počet príspevkov: 207 ~
Člen od: 05 február 2010 ~
Posledná návšteva: 04 január 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 20:58:54
|
Angelika: ďakujem za tvoju rozsiahlu odpoveď, presne tak som si to predstavoval. krásny príspevok. no žial z mojho racionálneho pohladu je Ježiš vlastne vytvorená imaginárna postava, ktorej verím že nám dodáva silu, v skutočnosti však nedodáva, ale sami seba presvedčíme že je to tak. a tým vlastne si dodáme silu sami. Dúfam že som nikoho týmto názorom neurazil, ale pomaličky to asi všetko začínam chápať. Samozrejme viem náboženstvo je zložitejšie, aj viera v Boha a Ježiša, aj celé kresťanstvo, ja som to len uplne zjednodušil, aby som to sám nejak pochopil, teda základný princíp viery v pomoc, a optimizmus. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 21:17:43
|
Presne tak maniak. Ty si dávaš silu tak, že sa klameš tým, čo ťa uspokojuje. No nám dáva silu skutočná pravda. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 21:18:07
|
Byť Božím dieťaťom, ktorého Boh Otec nielen miluje ale aj objíma. Boh miluje všetkých ale objíma len tých, ktorí sú naplnení Duchom Svätým.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 23:05:33
|
citácia: Angelika: ďakujem za tvoju rozsiahlu odpoveď, presne tak som si to predstavoval. krásny príspevok. no žial z mojho racionálneho pohladu je Ježiš vlastne vytvorená imaginárna postava, ktorej verím že nám dodáva silu, v skutočnosti však nedodáva, ale sami seba presvedčíme že je to tak. a tým vlastne si dodáme silu sami. Dúfam že som nikoho týmto názorom neurazil, ale pomaličky to asi všetko začínam chápať. Samozrejme viem náboženstvo je zložitejšie, aj viera v Boha a Ježiša, aj celé kresťanstvo, ja som to len uplne zjednodušil, aby som to sám nejak pochopil, teda základný princíp viery v pomoc, a optimizmus. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 28 február 2010 : 20:58:54
No vysvetlil si si to jednoducho, aby si to pochopil, ale svätci nám hovoria o Živom Bohu, ktorého môžeme pocítiť, stretnúť, rozprávať sa s ním tu a teraz v sebe, keďže sme obrazmi Boha a chrámom Boha živého. Samozrejme tých , ktorí to dosiahnu je ako šafránu.
Myslím, že to mal na mysli Ježiš, keď hovoril k Nikodémovi, že sa musí ešte raz narodiť, ale nie z vôle muža, ale z Ducha Svätého.
|
Počet príspevkov: 198 ~
Posledná návšteva: 16 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 marec 2010 : 18:28:42
|
citácia: Angelika: ďakujem za tvoju rozsiahlu odpoveď, presne tak som si to predstavoval. krásny príspevok. no žial z mojho racionálneho pohladu je Ježiš vlastne vytvorená imaginárna postava, ktorej verím že nám dodáva silu, v skutočnosti však nedodáva, ale sami seba presvedčíme že je to tak. a tým vlastne si dodáme silu sami. Dúfam že som nikoho týmto názorom neurazil, ale pomaličky to asi všetko začínam chápať. Samozrejme viem náboženstvo je zložitejšie, aj viera v Boha a Ježiša, aj celé kresťanstvo, ja som to len uplne zjednodušil, aby som to sám nejak pochopil, teda základný princíp viery v pomoc, a optimizmus. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 28 február 2010 : 20:58:54 tak ked mas problem nevytvoris si aj ty imaginarnu postavu co ti pomaha?...pomohla by ti najst pracu... |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 marec 2010 : 18:39:34
|
pre mna to znamena to, ze som dostala novu sancu zit, Boh ma zodvihol z blata, objal ma, dal mi ciste saty, prsten na ruku a vystrojil hostinu koli mne hoci som bola posledna z poslednych...to moje pociatocne zalubenie uz vyprchalo, co som citila k Bohu, teraz sa to premiena na lasku...aj ked vtedy som si nemyslela, ze je to tak tazke |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|