Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
"Nepokradneš" vs WAREZ |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2010 : 22:21:35
|
"Nepokradneš" vs WAREZ
Ako ste na tom? sťahujete z internetu hudbu, hry, filmy, programy, por... ehm... Máte originálny software v PC?
No len, priznajte sa.
|
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 478 ~
Člen od: 13 september 2009 ~
Posledná návšteva: 24 marec 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2010 : 22:30:13
|
Ja sťahujem a ponúkam súbory najmä celosvetovou výmennou sieťou cez aplikáciu StrongDC, potom prípadne aj z patričných stránok.
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Člen od: 26 január 2010 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2010 : 22:34:58
|
aha, pozrime ho na warezáka. Takže teda kradneš? či sa jedná len bezplatné dáta? a dáta bez licencie? |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2010 : 22:47:50
|
PCmaniak nerozumiem, veď výmena komprimovaných mp3 sólo pesničiek je dúfam legálna záležitosť. Keby som sťahoval celé hudobné albumy v originál kvalite (s dátovým tokom nad tisíc kb/s) a rozmnožoval ich, to by bolo iné. Napr. sa mi páči skladba "Voda" od Elánu, ako ju zohnať? Vidíš ešte toto si musím ujasniť, či to bol hriech, a teda všetky stiahnuté skladby si mám vymazať.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 február 2010 : 23:19:00
|
citácia: saxsax: čo ti bráni registrovať sa? otázka 3 sekund, a dvoch kliknutí.
Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 27 február 2010 : 22:15:05
no mne stacia vytvorene ucty, ktore uz mam a odkial naplno stahujem, nepotrebujem dalsi platit, tvoja smola , na tvojom wareze zaregistrovany som, len ty pre mna nevhodne davas uploady
torrenty nerobim, nechcem zdielat s inymi, takto stahujem iba pre "seba", nerozmnozujem, nepredavam, nekupcim, som rad ze zozeniem co ma zaujma
novy PC, snazim sa mat vsetko legalne, od operacneho systemu po rozne programy, ktore vyuzivam, ak stiahnem z warezu nieco co ma fakt zaujme a odskusam si to, kupim si to legalne, ma to predsa len vyhodu dostupnych aktualizacii |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 00:23:54
|
ja osoben nestahujem z internetu vlastnim zopar suborov od kamosov co mam .. ale hry si povedsine kupim original boma tesi si kupit nieco co mam rad a hudbu sa snazim tiez kupovat necham si stiahnut az ked nevem zohnat album..napr ted mam doma ten novy album od burzum je fakt skvely ale este soms i ho nevedel kupit original..akonahle bude tak si kupim... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 03:04:30
|
pc maniak, ja som svorc penazi mam tolko na cely mesiac kolko vacsina ludi mynie do hodiny, hudbu, filmy, hry si stiahnem, no nikomu skodu nespravim, ak sa niekto ohana autorskymi pravami ze som ho pripravil o zisk tym ze som si to stiahol zadarmo a nie kupil je loz, lebo ak by to nebolo pristupne zadarmo tak si to kupit nemozem de facto nikomu som nic neukradol takze tak |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 03:06:20
|
Drahí bratia a sestry .. Pokoj s vami, nie ako svet dáva...
Ďakujem "PC" za veľmi dôležitú otázku.
Jednej známej sa stalo, že skopirovala pesničky a keď jej na to prišli, tak musela zaplatiť poriadnu sumu. Odvtedy si dáva pozor na takéto veci.
Myslím si, že my slabí ľudia v takýchto záležitostiach si povieme, že nám sa to nemôže stať. A istým spôsobom máme pravdu, pokiaľ nikomu nie sme "tŕňom v oku". Pretože aj mne známa osoba, až keď sa stala známou a tŕňom v oku pre iných, tak sa ju snažili dostať aspoń na takýchto malichernostiach. Avšak aj nám sa to môže stať, ak sa dostaneme do takejto situácii. kto si môže s istotou povedať: že mne sa to nemôže stať. Tým chcem povedať, že pokiaľ si nie sme istý svojimi skutkami, alebo nie sme ochotný prijať následky, tak radšej to nechajme tak a budeme mať čisté svedomie.
Ďakujem, že som sa mohol podeliť o svedectvo zo života iných. Prajem čisté svedomie a požehnanú Nedeľu + |
Počet príspevkov: 361 ~
Člen od: 12 december 2009 ~
Posledná návšteva: 25 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 04:46:11
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 06:53:04
|
Tu je diskusia o tomto http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=664 Ja stále som si nie istý ako sa k tomu postaviť, lebo skutočne ťažko určiť, čo je iba zarábanie na ľuďoch, a čo je skutočná ochrana autorských práv. Napríklad na youtube nemožno dávať hoc akú pesničku do videa, pretože ak ju niekto takto chce použiť, musí mať kúpené práva na danú pesničku. Samozrejme sa to kontroluje automaticky a dá sa to obísť. No iné stránky s videami to nerobia, a ja tomu ani nerozumiem, lebo prezentovaním pesničky vo videu sa v podstate robí veľká reklama kapely. Vždy pri každom videu sú diskusie, kde sa pýtajú na názov pesničky, lebo sa im zapáčila. A určite je jasné, že ak si niečo stiahnem a nekúpim, a potom to speňažím, tak to dobré nieje. No v podstate spoločnosti majú problém aj s požičiavaním kúpených hier, majú problém s dávaním si kúpených pesničiek do mobilu ako zvonenia... Proste to mi príde fakt ako desne prehnané. Je to proste iba o peniazoch. Keď je možnosť tak nahrabať čím viac. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 08:24:40
|
Saxsax, všetko takto ponúkané je zadarmo a takých stránok je viac, stačí spomenúť "Ulož to", na ktorú sa tiež chystám dať mp3 výber určitých kresťanských piesní na zdieľanie. Mimochodom, zanedlho môže vyjsť DanBraunov film "Stratený symbol" a ocitne sa tam k voľnému sťahovaniu. Ja však zásadne nesťahujem nič okrem určitých piesní, ku ktorým nemožno prísť ináč. (Priznám sa že kvôli pár vybraným skladbám nechcem kupovať celý album.) Hoc sú aj desaťnásobne znekvalitnené komprimáciou. Lebo lepšie mi zájsť do tunajšieho hud. obchodu, kde si dám objednať akýkoľvek neznámy album, ak stojí za to, a za dva-tri týždne ho mám v rukách. Veď námahu spojenú so vznikom diela treba patrične oceniť. Pochybujem ale, že nahranie určitej piesne je trestné, lebo dakedy som si ich nahrával z rádia na kazetu a nikde sa to nepretriasalo. A ak sa tohoto niekto chytí a nájde ma aby som zaplatil pokutu sa tých pár skladieb, budiž.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 10:02:46
|
mne ked sa nieco paci rad za to zaplatim.. som tvorim iked nie hudobne, ludi ktory si myslia ze take veci mozu byt zadarmo zu na omyle mnohy interpreti pomerne dost zivoria a rad ich podporim svojimi peniazmi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 10:10:55
|
Máš pravdu Volsung, je to spravodlivé. Ale napríklad som váhal kupovať celý album od Chicago, keď som chcel z neho počúvať len jedinú skladbu, čo ma oslovila. Keby som si tie jednotlivé hity nenahral z webu, nikdy by som si nezháňal celé originál platne. Tak neviem...
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 11:21:21
|
nejdem ta presvedcovat .. pre mna konkretne je hudba velmi dolezita..velmi, teraz ako vickernesa pustili z vazenia a vydal novy album mibolo jasne ze nove burzum si kupit musim.. nikdy som nepocuval hudbu len tak ze jednu ve skladby asi preto ze mam rad interpretov od ktorych sa mi pacia cele albumi bo oni tvoria urcitu uzatvorenu ideu co cely posluchacovy poslat... neviem si predstavit ze bys om len jednu piesen z albumu pocuval... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 11:40:45
|
timylee: tak ty žiješ troška v klame, aby si si neublížil na svedomí? ale zamysli sa, ako môžeš hrať hru ktorú si si nekúpil? čiže si ju ukradol. samozrejme je reč o platených CD a DVD hrách. zamysli sa. ;) Taktiež, ako si možeš pozrieť film, ak si nebol v kine, alebo si si nekupil DVD ? jedine tak že si ho ukradol. A samozrejme zlodej je aj pirát ktorý to predáva, alebo daruje čo nieje jeho. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 12:05:18
|
btw inak poznam par skupin co ked skoncili s tvorbou uverejnili zadarmo na svojich strankach hudbu zadarmo na stiahnutie... ja len tka ze btw aj take existuje... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 12:08:44
|
volsung: to hej, ale to je už o inom, aj PC hry staré verzie boli uverejnené zadarmo firmou čo ich vyrobila, ale to je iné, ak z platenej verzia spravia bezplatnú a oficiálne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 12:18:57
|
ja osm to sem dal ze ak niekto nema peniazew takto to moze ziskat zadarmo len proste nema novinku la eoldschool vec... ale ako ano bol to asi off topic.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 12:30:11
|
citácia: Saxsax, všetko takto ponúkané je zadarmo a takých stránok je viac, stačí spomenúť "Ulož to", na ktorú sa tiež chystám dať mp3 výber určitých kresťanských piesní na zdieľanie. Mimochodom, zanedlho môže vyjsť DanBraunov film "Stratený symbol" a ocitne sa tam k voľnému sťahovaniu. Ja však zásadne nesťahujem nič okrem určitých piesní, ku ktorým nemožno prísť ináč. (Priznám sa že kvôli pár vybraným skladbám nechcem kupovať celý album.) Hoc sú aj desaťnásobne znekvalitnené komprimáciou. Lebo lepšie mi zájsť do tunajšieho hud. obchodu, kde si dám objednať akýkoľvek neznámy album, ak stojí za to, a za dva-tri týždne ho mám v rukách. Veď námahu spojenú so vznikom diela treba patrične oceniť. Pochybujem ale, že nahranie určitej piesne je trestné, lebo dakedy som si ich nahrával z rádia na kazetu a nikde sa to nepretriasalo. A ak sa tohoto niekto chytí a nájde ma aby som zaplatil pokutu sa tých pár skladieb, budiž. Pôvodne zaslal Dušan - 28 február 2010 : 08:24:40
to ze existuju stranky, ktore to ponukaju zadarmo, este neznamena, ze to co je tam upnute je legalne!
stale plati moja otazka, co myslis, kto to tam dal zadarmo a veris tomu ? zeby STV ?
aj tie stranky,napr. "Uloz to" predsa len nie je zadarmo, som tam registrovany, co myslis ako dlho ako free budes stahovat tri, styri filmy zadarmo? ak ti to nahodou niekolkokrat nespadne? Takze si radsej predplatis VIP a stahujes neobmedzene, ale to samozrejme neplatis za film ale za sluzbu neobmedzeneho stahovania zo serveru, nie ? tak kto sa na tom nabali? ale nam je to ukradnute, ptretoze si ukradneme nieco, co nas stoji neporovnatelne menej,, ako by si mal dat za oficialne DVD. Dokonca ta to stoji menej ako zapozicanie v pozicovni
vzdy sa musim usmievat ako si niekto hlada zdovodnenie ako kradnut a nehresit
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 13:49:43
|
Vždy sa hry požičiavali. Niekto si kúpil jednu žltú kazetu, čo bola na starú konzolu, a tá potom kolovala po celej dedine a každý si zahral. Nebolo na tom nič zlé. Teraz sa to už považuje zrazu za zlé. A myslím si, že keď si niekto sťahuje zdarma hry s tých bohatších, tak pokiaľ sa mu hra zapáči aj tak si ju kúpy, lebo originál je originál. A na PC hry vždy funguje nejaký battle.net alebo proste online hra iba pokiaľ je originál, takže kto chce hrať online, musí si ju aj tak kúpiť. Takže podľa mňa pri požičiavaní hier cez internet, aj tak tí bohatší hru kúpia a tí chudobnejší aj tak nie, ako keby to na nete zdarma nebolo. A skôr to môže motivovať spoločnosti k vyrábaniu kvalitnejších vecí, lebo nieje okrádanie, keď spoločnosť vytvorí na základe úspešného titulu druhý diel, všetci si to kúpia, a zistia, že to je oproti jednotke úplná kravina a dali za to 40€ do vzduchu? Jasné, že potom si hockto radšej najprv tú hru stiahne a odskúša, akoby mal hneď vysoliť nemalé peniaze iba za sklamanie. Napríklad mám originálku hry FlatOut 2 a 1 a vydali najnovší FlatOut: Ultimate Carnage. Ten som si stiahol, a mal som ho nainštalovaný asi 10 minút, pretože tam boli tie isté trate aj single player, akurát pribudol jeden nový hrací mód, ktorý aj tak nestál za nič. A čo je najhoršie, grafika vypadá úplne tak isto. Pričom FlatOut dva ide plynule snáď na athlone 1500, a Ultimate Carnage mi na athlone 3000 sekal jak pominutý, aj pri znížení detailov na minimum. ---- čiže spoločnosť zarobí na úspešnosti titulu, pričom vývoj novej hry snáď nič nestál, a spoločnosti vyrábajúce hardware, zase o niečo skorej predajú "najnovšie" komponenty a nabalujú sa ako diví. Kto je potom zlodej? |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 14:28:46
|
Azuritko: áno, sú prípady keď je to aj opačne, tak 90% hier od EA games, sú dookola tie isté hry len s iným podnázvom. To su fakt zlodeji, to však nemení nič na veci že aj kresťania sú zlodeji. Predsa, všetci sme len ludia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 15:22:46
|
No ale ty si si zadefinoval, že to je zlodejina. Lenže teraz sa už tvrdí, že je zlodejina ak svoju originálku požičiaš hoc susedovi. A nie všetko čo sa hovorí je aj pravda. Nepoznám nejaké oficiálne detailné stanovisko Cirkvi k tomuto, ale podľa mňa to krádež nieje. Mne to príde ako klasické požičiavanie. Horšie ale je to, že niektorý to môžu skutočne zneužiť na vlastné obohacovanie sa. To už je zase druhá vec. Ako svoju originálku som kľudne požičal kamošovi. Ten keby chcel, tak ju kľudne môže požičať inému kamošovi, a ten ďalšiemu. Pokiaľ sa ku mne tá originálka vráti, tak nech stihnem prekolovať aj pol štátu. Prečo by som ju nemal požičať? |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 16:36:17
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 16:49:38
|
Ale čo ak to chcem požičať kamošovi, čo býva ďaleko, a tak to uploadnem ako image na nejaký server? A prečo by si to nemohol stiahnuť hockto, kto to na tom servery nájde? |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 16:53:13
|
citácia: Ale čo ak to chcem požičať kamošovi, čo býva ďaleko, a tak to uploadnem ako image na nejaký server? A prečo by si to nemohol stiahnuť hockto, kto to na tom servery nájde? Pôvodne zaslal Azuritko - 28 február 2010 : 16:49:38
pretoze uz porusujes urcite licencne podmienky
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 február 2010 : 17:01:27
|
Ako presne znejú také typické licenčné podmienky? Ale čudujem sa, aký sa snaží byť zrazu dôsledný každý jeden ateista. Škoda len, že iba v jednej s najdiskutabilnejších vecí. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|