Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Čo BRÁNI človeku VSTÚPIŤ do Božieho Kráľovstva ?! |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2010 : 11:51:56
|
Drahé Božie Deti - bratia a sestry - v Božej Rodine (Ef 2,19) v Rodine Boha Otca a Matky všetkých národov. Pokoj s Vami, nech pokoj Kristovej lásky prebýva v našich srdciach.
Boh hovorí prostredníctvom Biblie, že sú to tieto hriechy : „... smilstvo, nečistota, chlipnosť, modloslužba, čary, nepriateľstvá, sváry, žiarlivosť, hnevy, zvady, rozbroje, rozkoly, závisť, opilstvo, hýrenie a im podobné. O tomto vám vopred hovorím, ako som už povedal, že tí, čo robia takéto veci, nedosiahnu Božie Kráľovstvo.“
... milované Božie Deti, stretávame sa s ľuďmi ako aj v médiách s takými názormi, že tieto veci sú dobré pre náš život, ale Boh nás upozorňuje, že toto sú prekážky pre vstup do Božieho Kráľovstva. V tomto vidím veľkú lásku Božiu, že nás usmerňuje na právnu cestu. Ale keďže to nie je všetko a On často-krát hovorí aj cez poznanie ľudí, bolo by dobré, keby ste aj vy napísali, aké hriechy ešte poznáte, prípadne čo pod týmito hriechmi poznávate.
Ďakujem Bohu i Vám, že sme zanechali hriechy – „žiadostivosti tela“ a „žijeme v Duchu lásky, radosti, zhovievavosti, miernosti, zdržanlivosti ...“ Nech nám v tom pomáha požehnanie Ježiša Krista, nášho Pána. +
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 361 ~
Člen od: 12 december 2009 ~
Posledná návšteva: 25 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2010 : 23:13:12
|
"Čo BRÁNI človeku VSTÚPIŤ do Božieho Kráľovstva ?!"
Sami sebe si v tom bránime, prekážame. |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
Počet príspevkov: 478 ~
Člen od: 13 september 2009 ~
Posledná návšteva: 24 marec 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2010 : 00:00:56
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2010 : 09:51:43
|
... milovaní bratia a sestry ... Pokoj s Vami, nech nás Boh chráni od svárou, ktoré podnecujú k hádkam a nedorozumeniam.
Asi tak by som začal ako odpoveď na otázku : čo rozumiem pod pojmom SVÁRY : je to podnecovanie ľudí k hádkam, či už preto, aby uznali jeho ... alebo vznikli rozbroje medzi tými, ktorých neznáša-nenávidí a zachováva voči nim hnev. Je to začínajúca zlá vlastnosť, ktorá vedie k ostatným hriechom nehodných Božieho Kráľovstva.
Ak tomu rozumiete aj ináč, spokojne napíšte. Boh nás miluje a nechce naše zatratenie. God bless you + |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2010 : 12:48:53
|
Ak sa v božom kráľovstve stretnem s takými "očistenými" ako Adolf Hitler, Stalin a podobnými, ktorí majú na svedomí desiatky miliónov mŕtvych, hendikepovaných a zranených (minimálne na duši) vopred sa zriekam ísť do spoločného priestoru, kde sa nachádzajú tieto ľudské zrudy. |
Boh existuje pre toho, kto v neho verí.
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
Albert Einstein ______ Na každého rovným metrom. |
Krajina: Denmark ~
Počet príspevkov: 296 ~
Člen od: 24 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 04 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2010 : 13:25:45
|
mnuz chocholousek tak zelam teda prijemnu grilovacku a ja bys om este cel k tym svrom co vsetko to zahrna?? neviem ci vies ale nespokojnost alebo aj konflikt su indikatorom pokroku a zlebsovania...nieje jednoduche podla man tak lahko kategorizovat...nepovedal btw jezis nieco v zmysle ze nepriniesol som pokoj ale mec medzi otca a syna... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2010 : 15:54:27
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2010 : 17:29:54
|
... milovaní bratia a sestry ... Pokoj Kristovej lásky, nech je medzi nami, navzájom.
Ďakujem za poznámku "Volsunga". Máš pravdu, že Ježiš priniesol na zem "oheň". Ale medzi "ohňom" Ježišovým a "ohňom na streche", ktorý ľudia podniecujú svárami, je veľký rozdiel ako medzi Nebom a peklom.
Ježiš priniesol oheň lásky, ktorý zapaľuje srdcia veriacich k evanjelizácii, kdežto oheň svárov podnecuje k ešte ďalším hriechom.
Napr: Ježiš nevyhľadával situácie, kde by musel svoj spravodlivý oheň vznietiť, kdežto hriešnik vyhľadáva situácie, kde by mohol rozpáliť oheň svárov. Ježiš, až keď sa dostal do situácie,odkiaľ nemohol cúvnuť, jeho oheň spravodlivosti vsplanul pre svedectvo, že koná vzhode z Božou vôľou-vôľou Otca,ktorý je na nebesiach.
Pozrite sa na situáciu, keď horlivo vyhadzoval veci z chrámu alebo vytýkal Zákoníkom ich nespravodlivé konania. Niektorí ľudia by v jeho situácii cúvli a povedali si : "nebudem prikladať drevo do ohňa", aby nevznikol oheň na streche":( Ale nie tak u Ježiša: necúvol späť, ale využil situáciu, aby svedčil pred Otcom i ľuďmi, o akú nespravodlivosť ide v prípade Zákonníkov.
Lenže pozorujte rozdiel medzi Ježišovým konaním a medzi tými, ktorí vyvolávajú sváry. Na Ježiša útočili Zákoníci, aby prestal verejne ohlasovať Evanjelium a Ježiš reagoval na ich falošné obviňovanie, pričom spomenul aj ich ostatné hriechy. Kdežto tí, ktorí vyvolávajú sváry (v tomto prípade Zákonníci), nielen že vyhľadávajú vhodné situácie, ale až na to príde, tak potom falošne podniecujú k tomu, aby to vyvolalo hádky. Pričom aj došlo, ibaže v ich neprospech, pretože Ježiš plnil Božiu vôľu, kdežto oni vôľu padlých anjelov.
Pre nás je to poučením, že voči spravodlivému konaniu, nie je dobré podnecovať diskusiu k hádke, ale môžeme sa pýtať ako Panna Mária, ktorá vedela, že anjel Gabriel jej zvestuje pravdu a aj keď tomu nerozumela, tak sa pýtala, ale nie aby vyvrátila Gabrielovu pravdu, ale aby pochopila toto posolstvo: "Ako sa to stane, veď ja muža nepoznám."
Keď si porovnáme skutky Zákonníkov s tým, čo sv.Pavol napísal, že takí nevojdu do nebeského Kráľovstva, tak je pre mňa pochopiteľné, prečo je tomu tak. A keď všetci tomu nerozumejú, tak sa modlím, aby Duch Svätý im pomáhal na ceste poznania. Nech Vám v tom Boh pomáha,na orodovanie Panny Márie + |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2010 : 17:52:20
|
PCmaniak87 lepsie by som to nenapisala
|
Počet príspevkov: 58 ~
Člen od: 03 január 2009 ~
Posledná návšteva: 05 jún 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2010 : 18:35:56
|
citácia: Ak sa v božom kráľovstve stretnem s takými "očistenými" ako Adolf Hitler, Stalin a podobnými, ktorí majú na svedomí desiatky miliónov mŕtvych, hendikepovaných a zranených (minimálne na duši) vopred sa zriekam ísť do spoločného priestoru, kde sa nachádzajú tieto ľudské zrudy. Pôvodne zaslal Chocholoušek - 01 február 2010 : 12:48:53 takze nebo je podla teba vlastne peklom...no esteze je nebo niecim, co si nevieme ani predstavit |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2010 : 20:32:26
|
... milovaní bratia a sestry ... Pokoj Kristovej lásky, nech je medzi nami, navzájom.
SVÁRY vyvolávajú VOJNY, ale nie len tie fyzické. Preto týmto príspevkom nechcem uraziť nikoho, kto by nechcel vstúpiť do Božieho Kráľovstva, kde možno sú aj taký ľudia ako Hitler, Stalin a im podobní vo svojich smrteľných hriechoch.
O Judášovi som si istý, že nie je v Nebeskom Kráľovstve (spisy:"Tajomné mesto Božie" / Imprimatur: pápež Innocent XI), ale o tých, hore spomínaných ... neviem. Podobná situácia sa mi stala, ešte pred mojim "veľkým obrátením": Takýchto ľudí som odsudzoval pre ich vážne hriechy proti ľudskosti a chcel som, aby sa im to vrátilo. O Božom Kráľovstve som málo, čo uvažoval, ale keby som prispustil, že existuje, tak určite by som tam nechcel byť s nimi. Ale po obrátení som zmenil zmýšľanie a tak aj pohľad na takéto situácie. Aj moje názory, či vyjadrenia boli viac opatrné.
Počul som aj taký názor, že do pekla idú takí ľudia, čo sami chcú. Veľmi som tomu nerozumel, ale časom som pochopil: Do Neba príchádzajú duše naplnené láskou, čiže ľutujú svoje hriechy (hlavne ťažké-smrteľné). Ale na druhej strane, kto nemá lásky, čiže kto neľutuje svoje ťažké hriechy(hoci aj jeden), nedostane sa do Neba, pretože do Neba nemôže vstúpiť človek s ťažkým hriechom. Neľutovať ťažký hriech je aj to, keď človek neľutuje, že sa do Neba nedostane. U takého človeka musia byť aj iné ťažké hriechy, pretože k takému výroku nedospeje len kvôli všedným hriechom. Ak netúži byť v Nebi s ľuďmi, ktorý síce boli veľmi hriešni na zemi, ale pred smrťou to oľutovali (aj vo spovedi, ak mohli), - čiže od toho okamihu začali milovať a chceli sa zmeniť, čo aj urobili po smrti v očistci, - tak taký človek sa sám stáva ako oni, keď ešte žili v hriechu a keby zomreli v takom stave (neľútosti), nemôžu vstúpiť do Božieho Kráľovstva.
Preto Ježiš povedal : "Prvý budú poslednými a poslední prvými". "Kto si myslí, že stojí, nech dáva pozor, aby nepadol". Aj Zákonníci sa zdali byť spravodlivý a ako dopadli ?!
BOH NÁS MILUJE A NECHCE NAŠE ZATRATENIE, ALE ABY SME SA OBRÁTILI A ŽILI. God bless you + |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 február 2010 : 23:58:46
|
Vstupu do nebeského kráľovstva bráni Slobodné rozhodnutie, ktorím sa človek odvráti od Boha. Boh rešpektuje slobodné rozhodnutie človeka. Človek ktorý s pokorou oľutuje svoje hriechy a túži ísť k Bohu, tomu bude brána otvorená. "Ľuďom je to nemožné, ale Bohu je všetko možné." (Mt. 19,26)
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 február 2010 : 00:44:42
|
Ešte by ma zaujímalo. Napr. Zomrie hriešny človek, ktorý v Boha neverí. Hriech pred smrťou neoľutuje. Na poslednom súde po smrti však tie hriechy vidí a spozná pravdu. Hneď to všetko oľutuje a chce, túži ísť aj do neba. Budú mu hriechy odpustené?
Podľa toho čo viem (alebo teda myslím si) - ak neoľutuje pred smrťou nemá šancu. (ak neberiem do úvahy napr. že nemal možnosť zoznámiť sa s vierou nepoznal JK vo svojom živote) - je tu aj prísľub - modlitba Korunky k Božiemu milosrdenstvu ale tiež musí hriechy oľutovať pred smrťou.
Pýtam sa preto, lebo mi nejde do hlavy to slobodné rozhodnutie. Neviem si predstaviť človeka ktorý spozná pravdu a rozhodne sa, že napriek tomu spásu nechce. |
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 február 2010 : 00:49:03
|
No teraz keď tak čítam tu Zrnovu odpoveď druhý krát tak som to zas inak pochopila. Dva krát čítaj a raz píš. Slobodné rozhodnutie, ktorím sa človek odvráti od Boha. Čiže sám a slobodne sa rozhodne ešte za života, že v Boha veriť nebude. Nebude dodržiavať desatoro atď ... No tiež si neviem predstaviť človeka, ktorý v Boha veril aby si raz povedal, že v neho veriť nebude. Potom pravú vieru nemal. Môže samozrejme spáchať hriech ale vieru v Boha aj keď spáha hriech len tak stratiť nemôže ak v neho naozaj verí. Ani si neviem predstaviť človeka, ktorý by sa slobodne rozhodol, že pôjde do pekla. |
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 február 2010 : 10:03:55
|
Najviac bráni ľudská hlúposť !
Ak totiž ľudia mali možnosť zoznámiť sa s Kristovým učením a napriek tomu konajú v rozpore s koncepciou, ktorú ľuďom priniesol a ktorá prináša skutočné naplnenie zmyslu života, tak konajú tak sami proti sebe.
No a tak môžu konať iba hlúpi ľudia.
|
Samuel |
Počet príspevkov: 463 ~
Člen od: 22 január 2010 ~
Posledná návšteva: 12 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 február 2010 : 23:22:53
|
Ja si myslím, že človeku bráni vstúpiť do Božieho kráľovstva PÝCHA, ktorá je matkou všetkých ostatných hriechov.
Boh sa vami+ |
Počet príspevkov: 207 ~
Člen od: 05 február 2010 ~
Posledná návšteva: 04 január 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 február 2010 : 04:11:46
|
Drahí bratia a sestry ... Pokoj s Vami
Zaujala ma táto ozázka:
Zomrie hriešny človek, ktorý v Boha neverí. Hriech pred smrťou neoľutuje. Na poslednom súde po smrti však tie hriechy vidí a spozná pravdu. Hneď to všetko oľutuje a chce, túži ísť aj do neba. Budú mu hriechy odpustené?
Tu by som chcel pripomenúť, že pri poslednom súde už bude neskoro. Pretože človek má možnosť na zmenu len do poslednej sekundy života, prípadne keď sa vráti z kómy do života. Ale ak už zomrie, tak jeho budúcnosť už nezáleží od toho, či ľutuje alebo neľutuje, ale ako ľutoval, či neľutoval ešte pred smrťou !!!
Ak toto prijímame,tak potom pred smrťou ak ľutuje smrteľné (ťažké) hriechy, pričom sa chce aj z nich vyspovedať (ak má možnosť), tak do pekla nepôjde. Ale ak mal možnosť sa vyspovedať a neurobil tak, potom jeho ľútosť nie je dostatočná na to, aby sa aspoň do očistca dostal. Človek v takto stave sám odopiera vstúpiť do Božieho kráľovstva a jeho predstava o Božom kráľovstve je nesprávna. Tu je aj odpoveď pre tých, čo sa pýtali: ako je možné, že niekto túži po pekle.
Ďakujem, že ste sa rozhodli pre BožieKráľovstvo. God bless you + |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 február 2010 : 05:48:48
|
Lenže väčšina ľudí odišla na večnosť bez riadneho pokánia a mnohých v hodine súdu zachraňuje Božie milosrdenstvo.
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Člen od: 26 január 2010 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 február 2010 : 09:43:38
|
citácia: Ja si myslím, že človeku bráni vstúpiť do Božieho kráľovstva PÝCHA, ktorá je matkou všetkých ostatných hriechov. Boh sa vami+ Pôvodne zaslal Angelika - 15 február 2010 : 23:22:53
Angelika máš stopercentnú pravdu. PÝCHA je nielen matkou všetkých hriechov, ale aj otcom ľudskej HLÚPOSTI. |
Samuel |
Počet príspevkov: 463 ~
Člen od: 22 január 2010 ~
Posledná návšteva: 12 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 február 2010 : 14:21:43
|
citácia: Najviac bráni ľudská hlúposť ! Ak totiž ľudia mali možnosť zoznámiť sa s Kristovým učením a napriek tomu konajú v rozpore s koncepciou, ktorú ľuďom priniesol a ktorá prináša skutočné naplnenie zmyslu života, tak konajú tak sami proti sebe. No a tak môžu konať iba hlúpi ľudia. Pôvodne zaslal Samuel - 15 február 2010 : 10:03:55
ako lahko sa da odsudit :) |
V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou! |
Počet príspevkov: 451 ~
Člen od: 16 december 2009 ~
Posledná návšteva: 29 júl 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2010 : 03:30:49
|
...milovaný brat "Dušan" v Kristovi ježišovi, našom Pánovi. Pokoj s Tebou
... Áno, máš pravdu.Tiež tomu verím, že mnohí odišli na večnosť (presnejšie do nebeského Kráľovstva), aj keď zomreli bez sviatosti pokánia (zmierenia)-bez svätej spovede. A preto som napísal, že do Neba vstúpili ak sa vyspovedali, ale ak nemali možnosť, čiže nebol kňaz po blízku - tak v takom prípade stačí dostatočná ľútosť. Ale tá ľútosť musí byť naozaj dostatočná, ktorá si vyžaduje buď
1. dokonalú ľútosť, ktorá privádza dušu priano do Neba (väčšinou to sú mučeníci pre Krista Ježiša), alebo 2. nedokonalú ľútosť, ktorá dušu privádza do Neba, ale nie hneď. To je taká ľútosť, ktorá ľutuje dostatočne všetky ťažké spáchané hriechy. Keď človek zomrel v takom stave, jeho duša príde do Neba, ale nie priamo, pretože neľutoval dokonale, čiže neľutoval niektoré všedné hriechy a práve preto nemôže vstúpiť do Neba hneď, ale cez Očistec.Jednoducho to záleží aj od vôle človeka-jeho ľútosti. God bless you + |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2010 : 08:18:14
|
citácia: ...milovaný brat "Dušan" v Kristovi ježišovi, našom Pánovi. Pokoj s Tebou ... Áno, máš pravdu.Tiež tomu verím, že mnohí odišli na večnosť (presnejšie do nebeského Kráľovstva), aj keď zomreli bez sviatosti pokánia (zmierenia)-bez svätej spovede. A preto som napísal, že do Neba vstúpili ak sa vyspovedali, ale ak nemali možnosť, čiže nebol kňaz po blízku - tak v takom prípade stačí dostatočná ľútosť. Ale tá ľútosť musí byť naozaj dostatočná, ktorá si vyžaduje buď 1. dokonalú ľútosť, ktorá privádza dušu priano do Neba (väčšinou to sú mučeníci pre Krista Ježiša), alebo 2. nedokonalú ľútosť, ktorá dušu privádza do Neba, ale nie hneď. To je taká ľútosť, ktorá ľutuje dostatočne všetky ťažké spáchané hriechy. Keď človek zomrel v takom stave, jeho duša príde do Neba, ale nie priamo, pretože neľutoval dokonale, čiže neľutoval niektoré všedné hriechy a práve preto nemôže vstúpiť do Neba hneď, ale cez Očistec.Jednoducho to záleží aj od vôle človeka-jeho ľútosti.God bless you + Pôvodne zaslal rmvn - 17 február 2010 : 03:30:49
RMVN, neviem kde si prišiel na to, čo tu píšeš o dokonalej a nedokonalej ľútosti, lebo píšeš nepresne.
Dokonalá lútosť je taká, pri ktorej ľutujeme svoje hriechy z lásky k Bohu, že nám je ľúto ako sme Ho urazili, nie preto, že sa bojíme pekla. Keď máme pri takejto ľútosti aj pevné predsavzatie sa čo najskôr vyspovedať, tak sa nám odpúšťajú všedné aj ťažké hriechy. Na sv. prijímanie však smieme ísť až po spovedi. To, že sa nám odpúšťajú všetky hriechy však ešte neznamená, že ideme automaticky do neba. Zostávajú nám ešte tresty za hriechy, ktoré očisťuje duša v očistci.
Nedokonalá ľútosť je ľútosť zo strachu pred Božím trestom. Samotná nedokonalá ľútosť nestačí na odpustenie ťažkých hriechov, odpúšťajú sa až vo sviatosti zmierenia. |
Počet príspevkov: 76 ~
Člen od: 16 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 05 december 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 00:27:42
|
Drahé Božie Dieťa "Mira". Pokoj s tebou
Ďakujem, že si napísala a za všetko dobré. 1. Najskôr pripomeniem, že ja som nemyslel na strach pred peklom. 2. doplňam k tvojmu výroku:"To, že sa nám odpúšťajú všetky hriechy však ešte neznamená, že ideme automaticky do neba. Zostávajú nám ešte tresty za hriechy, ktoré očisťuje duša v očistci." ... že už na zemi môžeme získať plnomocné odpustky, skrze ktoré Ježiš nie len že nám zmaže hriechy, ale aj tresty a tak, keby sme zomreli v takom stave, tak už nepôjdeme do očistca, ale rovno do Neba.
V tomto je Ježiš úžasný a preto pekelné brány zbroja proti odpostkom.
Nech ťa Boh žehná. Kiežby sme odišli zo sveta v takom stave-v stave milosti posväcujúcej. +
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 08:36:41
|
rmvn,
Ja som zareagovala preto, že z Tvojho pôvodného príspevku nebolo jasné ako si to myslel s tou dokonalou a nedokonalou ľútosťou, s dostatočným a nedokonalým ľutovaním, urobil si z toho taký guláš. Dokonalá ľútosť je z lásky, nedokonalá je zo strachu. Len my asi ťažko rozoznáme ako vlastne ľutujeme, to vie s určitosťou iba Boh.
O odpustkoch som nepísala, lebo každý katolík, ktorý nemusí mať extra náboženské vzdelanie ak chodí do kostola a počúva, tak sa tam o týchto veciach dozvie. Kňazi to zvyknú pripomínať v dňoch kedy sa odpustky dajú získať, tiež hovoria o všetkých podmienkach pre ich získanie. Ty ale píšeš... už na zemi môžeme získať plnomocné odpustky, skrze ktoré Ježiš nie len že nám zmaže hriechy, ale aj tresty .... nikdy som nepočula, že by nám sa nám cez odpustky zmazali hriechy.
Želám všetkým požehnaný pôst
|
Počet príspevkov: 76 ~
Člen od: 16 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 05 december 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 12:16:20
|
Drahé Božie Dieťa "Mira" Boh ťa miluje
... ani ja som to nevedel, až neskôr a to, že Odpustky získame len vtedy, ak sa úprimne vyspovedáme. Sv.spoveď (vyznanie hriechov) je podmienka Odpustkov. Takže ak sa nevyspovedáme, nezískame Odpustky a tak ani odpustenie hriechov. Lenže to hovorím o riadnej možnosti sa vyspovedať !
To, že skrze odpustky Ježiš odpúšťa hriechy, ale aj maže tresty je v KKC 1471 / "Odpustky sú čiastočné alebo úplné podľa toho, či oslobodzujú od časného trestu za hriechy čiastočne alebo úplne. Každý veriaci môže odpustky ... získať buď pre seba alebo aplikovať za zosnulých."
No nie je to úžasné ? Nie len sebe ale aj zosnulým, čiže našej rodine, priateľom, milovaným osobám, ktorí už zosnuli, ale ešte trpia v očistci. Aj sv.Faustíne Ježiš povedal, že ak im pomôže sa dostať do Neba skôr, tak tieto duše budú za ňu orodovať, čím jej život bude lepší, šťastnejší-svätejší.
Prajem všetkým odvahu a túžbu po lepšom-svätejšom živote. +
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 18:27:49
|
citácia: Lenže väčšina ľudí odišla na večnosť bez riadneho pokánia a mnohých v hodine súdu zachraňuje Božie milosrdenstvo. Pôvodne zaslal Dušan - 16 február 2010 : 05:48:48 a nie v poslednej hodine smrti? |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|