|
Odoslaný - 20 február 2010 : 11:50:12
|
Pekný den Vam prajmem len tak ma napadlo či aj vy niekedy mate smútok na duši.Dnes sa citim taka slabá a smutná .Napíste ako sa vy z času na čas cítite.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 68 ~
Člen od: 13 máj 2009 ~
Posledná návšteva: 07 apríl 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 12:02:23
|
Samozrejme. Nie každý deň svieti slnko.
Dôležité je hľadať príčiny slabosti či smútku, a tie odstraňovať... A samozrejme hľadať a pracovať na opaku - t.j. posilnení a radosti. |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 12:23:47
|
Ja mam smutok na dusi uz 37r. priatelov nemam a ked som mal tak len tak naoko neviem ako jeto mozne ale ja si priatela asi ani nezasluzim asi jemi to sudene. V živote sami nedari nic.Len tak sa prechadzam po meste zajdem do kostola atakto toje stale este do prirodi a takto toje dokola stale |
Počet príspevkov: 12 ~
Člen od: 02 február 2010 ~
Posledná návšteva: 16 október 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 13:03:01
|
samolik. V prvom rade treba trochu zmeniť vzdávanie sa a pohľad na svet. Odovzdajte svoje starosti, svoj smútok svojmu priateľovi Bohu, a radujte sa s jeho pomoci, ktorá príde. S ním budete mať priateľov, s ním nebudete smutne chodiť po meste.... No musíte si toto uvedomiť a Bohu veriť. A ono to lepšie pôjde. Vzdávanie sa a zlá nálada sú silnými nástrojomi diabla, s ktorými nás ovláda ako bábky na šnúrkach. Preto to diablovi nesmieme umožniť. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 13:07:26
|
citácia: Pekný den Vam prajmem len tak ma napadlo či aj vy niekedy mate smútok na duši.Dnes sa citim taka slabá a smutná .Napíste ako sa vy z času na čas cítite. Pôvodne zaslal evitajanita - 20 február 2010 : 11:50:12
zmurka to dobre vystihla,
len nedavno som mal taku depku sposobenu urcitymi ludmi, ze by som najradsej vygumoval totalne tento svet pre lepsi zaciatok (neznasam tu nasu skorumpovanu byrokraciu!) |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 14:44:13
|
No ja som dosť často smutný.
samolik: ja som to zháňanie kamarátov vzdal už pred pár rokmi, nerieš, nemá to zmysel. A inak, tam kde je Boh, tam je aj šťastie, no ja sa vôbec nečudujem že si nešťastný, to asi väčšina z nás čo neberieme drogy, sme dosť nešťastný, a životom unaveny. |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
Počet príspevkov: 478 ~
Člen od: 13 september 2009 ~
Posledná návšteva: 24 marec 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 15:29:05
|
No človek potrebuje iných ľudí, a keď stráca aj najlepších priateľov a netuší prečo (teda povedala by som skôr že stráca ľudí, ktorých považoval za priateľov), tak má pocit že je proti nemu celý svet, že tento život už nemá zmysel a túla sa svetom sám ako opustená duša bez nádeje. Ako nájsť východisko? Jediná cesta vedie cez odpustenie a dôveru v Boha. Boh je tu, je pri nás, je tu pre nás a my sme často tak zalepení svojím smútkom a zameraní na minulosť, že nám to nedovolí vidieť slobodu a svetlo, ktoré nám jedine Boh môže dať do duše, a ktorým nás chce viesť k sebe. Treba Bohu dôverovať.
to PCmaniak87: strašne ma rozosmiala ta veta s tým že sme nešťastní my čo neberieme drogy.. ale potom som si uvedomila, že poznám dievča, ktoré bralo všetky možné drogy a aj iní ľudia vo svojich osobných svedectvách, čo drogy brali hovoria, že ich to nerobilo ani vtedy šťastnými.. možno len keď prežívali eufóriu z danej látky, ale v tej chvíli si ani neboli vedomí sami seba, tak načo je také šťastie, ktoré si človek neuvedomuje a potom je aj tak nešťastný...
Skutočná a trvalá radosť a šťastie sú jedine v BOHU
Boh s vami+ |
Počet príspevkov: 207 ~
Člen od: 05 február 2010 ~
Posledná návšteva: 04 január 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 15:55:37
|
citácia: Ja mam smutok na dusi uz 37r. priatelov nemam a ked som mal tak len tak naoko neviem ako jeto mozne ale ja si priatela asi ani nezasluzim asi jemi to sudene. V živote sami nedari nic.Len tak sa prechadzam po meste zajdem do kostola atakto toje stale este do prirodi a takto toje dokola stale Pôvodne zaslal samolik - 20 február 2010 : 12:23:47
Je to zvláštne čo píšeš. Asi veľa je dané tvojou povahou. Zrejme si introvert, ktorý ťažko nadväzuje kontakty.
Možno sa treba premôcť a viac sa zaujímať o ľudí okolo seba, čo ich trápi, čo potrebujú a pod. Ak im budeš pomáhať, ako ten samaritán tomu zranenému v priekope (v zmysle podobenstva zo sv.písma), postupne sa z nich vykryštalizuje kto z nich sa bude k tebe chovať ako k blížnemu. To budú tvoji skutoční priatelia (nielen tí čo berú, ale tí čo sú ochotní dávať).
Je to proces, nedá sa to hneď, ale podľa vlastných skúseností viem, že postupne vzniknú kamarátstva také, že budete schopní jeden za druhého ako sa hovorí skočiť aj do ohňa. A tí čo na tejto ceste odpadnú, tak za tými netreba nariekať. S tými skôr treba iba súcitiť.
Človek je tvor spoločenský, samému sa mu žije ťažko. |
Samuel |
Počet príspevkov: 463 ~
Člen od: 22 január 2010 ~
Posledná návšteva: 12 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 16:01:04
|
Toto sú hrozné výpovede, hlavne Samolíka a PCmaniaka. Keby som mohol vzal by som si s radosťou vaše trápenia na seba, aby vám bolo lepšie. Ale dá sa to?
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Člen od: 26 január 2010 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 16:13:11
|
citácia: Toto sú hrozné výpovede, hlavne Samolíka a PCmaniaka. Keby som mohol vzal by som si s radosťou vaše trápenia na seba, aby vám bolo lepšie. Ale dá sa to? Pôvodne zaslal Dušan - 20 február 2010 : 16:01:04
Samozrejme, že sa to dá. Napíš im, zoznám sa s ich problémami a pomôž im ich prekonať. Držím ti palce, aby sa ti to podarilo. |
Samuel |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 16:24:16
|
Samuel, veď som na tom podobne ako oni, a som rád že aspoň v robote fungujem. Roky bývam v jednej diere, kde nie je kúpeľňa, ani umývadlo, ani wc, a nemôžem si ani uvariť, svietim si montážnou lampou, spávam na zemi a pred sebou na stoličke mám ntbk. Keby ma nik nepotreboval, nemusím ani žiť. Ale ak všetky moje trápenia naozaj Boh prijal ako obetu na spásu iných, som šťastný.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 16:36:22
|
citácia: Samuel, veď som na tom podobne ako oni, a som rád že aspoň v robote fungujem. Roky bývam v jednej diere, kde nie je kúpeľňa, ani umývadlo, ani wc, a nemôžem si ani uvariť, svietim si montážnou lampou, spávam na zemi a pred sebou na stoličke mám ntbk. Keby ma nik nepotreboval, nemusím ani žiť. Ale ak všetky moje trápenia naozaj Boh prijal ako obetu na spásu iných, som šťastný. Pôvodne zaslal Dušan - 20 február 2010 : 16:24:16
No vidíš tak ste so samolikom a PCmaniak.87 traja s podobnými problémami. Možno žijete v jednom meste. Môžete vytvoriť spoločenstvo, ktoré si navzájom môže pomôcť. Môžeš sa nie len modliť (čo iste nie je málo), ale si možno môžete aj inak vzájomne pomôcť. |
Samuel |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 16:41:28
|
Neviem či by niekomu mohla prospieť moja modlitba. Bývam v NR.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 16:49:57
|
citácia: No ja som dosť často smutný. samolik: ja som to zháňanie kamarátov vzdal už pred pár rokmi, nerieš, nemá to zmysel. A inak, tam kde je Boh, tam je aj šťastie, no ja sa vôbec nečudujem že si nešťastný, to asi väčšina z nás čo neberieme drogy, sme dosť nešťastný, a životom unaveny. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 20 február 2010 : 14:44:13 PCm - verný svojmu obrazu. A potom máme veriť, že niečo píšeš vážne. Veď je tu evidentné - že si robíš hlavne srandičky. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 17:20:37
|
citácia: citácia: No ja som dosť často smutný. samolik: ja som to zháňanie kamarátov vzdal už pred pár rokmi, nerieš, nemá to zmysel. A inak, tam kde je Boh, tam je aj šťastie, no ja sa vôbec nečudujem že si nešťastný, to asi väčšina z nás čo neberieme drogy, sme dosť nešťastný, a životom unaveny. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 20 február 2010 : 14:44:13 PCm - verný svojmu obrazu. A potom máme veriť, že niečo píšeš vážne. Veď je tu evidentné - že si robíš hlavne srandičky. Pôvodne zaslal zmurka - 20 február 2010 : 16:49:57
Čo sa čuduješ rokerovi. Musí to tu trochu zľahčovať. |
Samuel |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 17:30:11
|
citácia: citácia: PCm - verný svojmu obrazu. A potom máme veriť, že niečo píšeš vážne. Veď je tu evidentné - že si robíš hlavne srandičky. Pôvodne zaslal zmurka - 20 február 2010 : 16:49:57 Čo sa čuduješ rokerovi. Musí to tu trochu zľahčovať. Pôvodne zaslal Samuel - 20 február 2010 : 17:20:37 Ja sa nečudujem PCmaniakovi - skôr tým, ktorí naletia na jeho srandičky a vážne mu odpovedajú. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 17:59:45
|
Nuž nevädno či ľen žartuje, aľe ja mu jednako verím. Proste je to náš neveriaci bráško.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 18:02:15
|
Príbeh môjho priateľa Nobodyho, ktorý mi zmenil pohľad na život
Asi od 18 do 21 sa u mňa začali objavovať návaly smútku a beznádeje bez zjavnej príčiny. Trvali asi hodinu, ale boli tak intenzívne, že som asi týždeň ešte na nich myslel. Vtedy som sa ani nečudoval, že si niekto zoberie život. Našťastie mňa takáto veci nebrali, čomu vďačím za kresťanskú výchovu, že život je Boží dar z lásky a zobrať si ho je najväčšia hlúposť a urážka Božej milosti.
Písal som aj takéto básne, pričom dovtedy som nenapísal nič.
A žijem si takto sám, pod nebom čo plače, Nikomu nechýbam, azda tej kvapke čo po mne skáče. A ta kvapka čo steká mi po pleci s potom sa mieša, Nesmúť keď život je odveci, To len Nemesis karty nám mieša.
Rovnako som chodil do kostola, do prírody, našiel som si dievča, ale výrazne mi to nepomohlo. V dvadsať jednotke sa mi dostala do rúk kniha od Karla Weifurtera Ohnivý ker. Nie je to kniha možno až tak kresťanská, ale mne sa rozvidnelo a otočila mi priority o 180 stupňov. Nechcem sa navážať do cirkvi, ale žiť spravodlivý život, lebo po smrti zožneš ovocie svojich skutkov je len polovičná pravda. Najdôležitejšia je práca tu a teraz v tomto tele. Tu a v tomto tele sa môžeme spojiť s Bohom. Prečítal som všetkých mne známych svätcov ani jeden si nezakladal veľmi na posmrtnom živote, ale hovorili o Živom Bohu, ktorého stretli tu na Zemi.
Plače nám duša, lebo sme mimo Boha a z toho vyviera náš smútok.
Moja babka, každý deň sa modlila ruženec. Neviem či to robila zo zvyku, lebo ju to naučila prababka, ale moja mama to už nerobí a mňa to už ani nenapadlo. Nadávame na starovek ako na dobu temna. Bol som rok v Amerike a každý druhý ma svojho psychológa, lebo nevedia prekonať svoje traumy. Dnes po 10 rokoch sa to pomaly prenáša k nám. Ktorá doba potom je ta doba temna ? Babka prežila dve vojny, smiala sa a psychológa nepotrebovala.
Neviem , či to niekomu pomôže, ale ja žijem neustále v takom prázdnom smútku. Napriek tomu, sa teším zo života a ďakujem Bohu, že ma hodil do tohto slzavého údolia.
Všetci sme sami, aj keď máme blízkych okolo seba. Aj keď sa hovorí, že ženatý muži dlhšie žijú ako slobodný, je to preto, lebo menej myslia na seba a nezaťažujú sa práve tou samotou, lebo v podstate na to nemajú čas. Ako náhle deti vyrastú a jeden z partnerov zomrie, druhý väčšinou do roka ide za ním. Podobne je to aj pri prechode na dôchodok, celý deň sme mali vyplnený a zrazu nič.
Nevieme ostať s našimi myšlienkami o samote. Odtiaľ by som začal ak chce niekto spoznať smútok. Naučiť sa primať samotu a prázdnotu mysle.
Dnes s odstupom času smútok ku mne stále chodí Učí vnímať čistú krásu poznaním ma vodí.
Obrúsil už ostré hrany bolesť a či milota, teraz ma už neporaní ukula ma samota.
Smutný svätý žiaden svätý.
|
Počet príspevkov: 198 ~
Posledná návšteva: 16 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 18:16:53
|
Plačme s plačúcimi a radujme sa s radujúcimi. Raz nám iste Boh zotrie z očí každú slzu.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 18:40:44
|
aj ja byvam niekedy smutna, asi ako kazdy, ked ma na to dovod...ale vdaka Panu Bohu uz nemam depresiu |
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 18:58:20
|
citácia: Ja sa nečudujem PCmaniakovi - skôr tým, ktorí naletia na jeho srandičky a vážne mu odpovedajú. Pôvodne zaslal zmurka - 20 február 2010 : 17:30:11
Mlčaním a neopdovedaním utvrdzujeme človeka v jeho omyle a vytvárame umelo dojem pravdivosti jeho slov. maniakove srandičky sú trochu zložitejšie než len prachsprosté provokovanie. Ale pri niektorých by sa mal trochu uvedomiť. Ale mlčať, s tým proste s tebou vôbec nesúhlasím. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 19:03:44
|
Mne sa vidí že brat PCmaniak veľmi trpí a chce to zahnať srandou a počúvaním tej drastickej muziky. Nech ho žehná Pán+
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 19:45:09
|
citácia: citácia: Ja sa nečudujem PCmaniakovi - skôr tým, ktorí naletia na jeho srandičky a vážne mu odpovedajú. Pôvodne zaslal zmurka - 20 február 2010 : 17:30:11 Mlčaním a neopdovedaním utvrdzujeme človeka v jeho omyle a vytvárame umelo dojem pravdivosti jeho slov. maniakove srandičky sú trochu zložitejšie než len prachsprosté provokovanie. Ale pri niektorých by sa mal trochu uvedomiť. Ale mlčať, s tým proste s tebou vôbec nesúhlasím. Pôvodne zaslal Azuritko - 20 február 2010 : 18:58:20 Azuritko - nepísala som o ignorovaní - ale o naletení na PCm srandičky. Treba vedieť rozlišovať - kedy len trepe a bavká sa - a kedy mu naozaj ide o odpoveď. (Druhá vec samozrejme je - či vôbec chce prijať dobre mienenú radu. Alebo sa iba "ventiluje".) Spomínam si na reakcie - kde som ho aj pochválila - no to bola asi len svetlá výnimka.
Väčšinou sú však jeho reakcie krátením si času a hrajkaním sa s podtónom - hľa - ako ste mi naleteli, alebo - pekne si vás doberám - ste tak naivníííí (ale - mne aspoň ubehne rýchlejšie čas, veď aj tak nemám čo robiť)... To je to - čo v prevažnej miere čítam v jeho tunajších príspevkoch (ale i dávnejších chat-reakciách). |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 20:13:13
|
zmurka: ty si voči mne tak zaujatá, že ťa to až zaslepuje, a nevieš rozlíšiť srandu od vážneho. takže radšej tu už nemudruj, veď tu diskutujem normálne a vážne. A ty si hovoríš veriaca?
A pre všetkých: zdá sa že jediný kamarát je tu Dušan. len ešte musí bojovať trošku s naivitou, ale ináč ho mám rád.
A ináč Dušan touto vetou: "Neviem či by niekomu mohla prospieť moja modlitba. Bývam v NR." si si riadne nakakal... vyslovuješ nedôveru v modlidbu, trošku zavládol zdrávý rozum, ktorý chápe že modlidba nikdy nikomu nepomohla, iba skutky... a aj to skutky ľudí, a len ľudí... žiadne zázraky. |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
Počet príspevkov: 478 ~
Člen od: 13 september 2009 ~
Posledná návšteva: 24 marec 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 20:37:03
|
Ďakujem za povzbudivé slovo, PCmaniak. Lenže Boh existuje, ja som si Ho nevymyslel.
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|