Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Príbehy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Vzťah kresťanov k inovercom Téma Next Topic: zmysel pozemského života  

Azuritko

Stav: offline

Odoslaný - 08 február 2010 :  22:33:59  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Dnes som pozeral na Discovery reláciu o rôznych uhryznutiach zvieratami, či jedovatými, či veľkými. A zaujali ma najviac dva príbehy ktoré trochu popíšem:

Jeden bol o človeku, ktorý chcel chovať doma štrkáča, no ten ho uhryzol. Dostal obrovskú dávku jedu, takže bolo napadnuté celé telo. Celé telo opuchlo a krvácal s každej malej ranky a krvácali mu aj orgány. Upadol do bezvedomia a dýchali za neho prístroje. Lekári navrhovali, že ho môžu odpojiť lebo už neočakávali, že by sa z toho mohol dostať. No jeho mama to nepovolila. 5 dní mal kŕče v svaloch po celom tele, no hlavne na nohách (neustále sa triasol, lebo svaly mali stále kontrakcie). Na šiesty deň sa prebral z kómy a neskôr sa úplne vyliečil. Jak rozprával tento príbeh už vyzeral úplne normálne, nič mu nebolo, maximálne v ruke kde ho had uhryzul stratil nejaké nervy a nemôže ju úplne zovrieť. Aj tu je vidieť ako môže byť eutanázia často zbytočná aj v takýchto prípadoch.

Ďalší príbeh bol o človeku, ktorého napadla medvedica. Hrozným spôsobom mu zničila tvár a hlavne hlavu. Lebku mal rozťatú na rôznych miestach, prišiel o oči, z nosa mu vytekala tekutina obalujúca mozog, v podstate mal hlavu otvorenú. Podstúpil množstvo operácii, niektoré časti kostí v tvári a lebky mu nahradili titánovými časťami, dali mu umelé oči, a keď rozprával príbeh, vyzeral dosť normálne. Od očí dole tvár úplne v poriadku a od očí hore dosť veľké jazvy a časť kože na čele z ruky, no prežil. A jak o tom rozprával, hovoril, že sa nezaťažuje tým, o čo prišiel, ale snaží sa žiť život naplno. Študuje, oženil sa, vedie organizáciu pre pomoc ľuďom na prekonanie ťažkých situácií... Niekto sa vzdáva života kôli doslova banálnosti. Tento človek sa nevzdal a neľutuje sa ani po takej hroznej udalosti.

Podľa mňa na takýchto príbehoch ľudí je vidno, ako často sa my zaťažujeme hlúposťami, a ľudia, ktorý majú omnoho ťažší život a životné skúšky, si ho naplno užívajú a prijímajú všetko, čo im do života príde.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora 

spiscom

Odoslaný - 09 február 2010 :  07:28:17  Zobraziť profil  Pridať spiscom do zoznamu priateľov
Suhlasím. život je boj. "Vperjod nazad nelzja."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 198  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 16 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 09 február 2010 :  10:24:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
čiže nemá zmysel sa trápiť nezamestnanosťou, a tým že sme sami... hlavne že sme zdraví, aj keď o chudobe a hlade. ale vážne, no je to tak, toto je asi jediné čo pomáha, v ťažkých chvíľach životných, si spomenuť na príbehy ľuďí, ktorý toho maju horšie za sebou, alebo to už maju za sebou...

takže život je fajn, všechno bude lepší....

"Ježíš Tě miluje, vole!"

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 09 február 2010 :  11:13:31  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
čiže nemá zmysel sa trápiť nezamestnanosťou, a tým že sme sami... hlavne že sme zdraví, aj keď o chudobe a hlade. ale vážne, no je to tak, toto je asi jediné čo pomáha, v ťažkých chvíľach životných, si spomenuť na príbehy ľuďí, ktorý toho maju horšie za sebou, alebo to už maju za sebou...

"Ježíš Tě miluje, vole!"

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 09 február 2010 :  10:24:54

keby si bol chory a nezamestnany, tak by si sa nezamestnanostou uz netrapil, ale trapil by si sa, ze si chory...to znamena, ze vzdy moze byt este horsie

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 09 február 2010 :  11:55:22  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
citácia:
Suhlasím. život je boj. "Vperjod nazad nelzja."

Pôvodne zaslal spiscom - 09 február 2010 :  07:28:17

NIEMALS ZURUCK!

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 09 február 2010 :  13:13:57  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:

"Ježíš Tě miluje, vole!"

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 09 február 2010 :  10:24:54

Trošku inak. Nemá zmysel sa trápiť nezamestnanosťou a tým, že sme sami a kôli tomu to vzdať. Ale nesmieme sa vzdávať, a takéto životy ľudí nám môžu byť príkladom, že keď sa niekto nevzdá po takej zlej situácii, tak mi sa nemôžme hneď vzdávať v omnoho ľahších a riešiteľnejších situáciách.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 12 február 2010 :  11:41:06  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pcmaniak, ja som bol nezamestnaný, už v stave že by som vraždil kvoli peniazom a v tom mi ktosi zavolal, že ma pre mňa miesto. čiže v podtsae pre mňa to je zázrak. a paradox je že som volal na asi 19 škôl a zrovna tá 20 ktorú by ma nikdy nenapadlo zavolať, tak z tej zavolali mne. Zázraky sa dejú aj dnes.

aj keď na druhej strane je pravda, že ten telefonát bol reakcia na životopis spred polroka, ale aj tak. toho dôchodcu nemuselo napadnúť, že zrovna teraz pôjde na operáciu atď.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Vzťah kresťanov k inovercom Téma Next Topic: zmysel pozemského života  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06