Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 zmysel pozemského života
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Príbehy Téma Next Topic: Katolicke noviny
Strana: z 2

timylee

Stav: offline

Odoslaný - 01 február 2010 :  22:40:10  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
tuto temu zakladam ako nestranu s mojej strany aj ked sa radim k veriacim no nechcem aby to dopadlo ako ked takuto temu zalozil tzv. ,humanista, ak bude chciet prispiet svojim nazorom nech je tak ale bez toho aby svoj nazor a mienku staval nad nasu, chcel by som pocut vase nazory na zmysel bytia v smrtelnom zivote ked po smrti caka ludi ktory si ho zasluzia zivot nesmrtelny,

P.S.: pre humanistu- prosim slusne bez nejakych ultralavicovych nazorov ako v teme svetove nabozenstva

P.P.S.: za pravopis sa ospravedlnujem

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora 

Azuritko

Odoslaný - 01 február 2010 :  22:52:20  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Podľa mňa stále platí, že zmyslom života je spása duše, ktorá sa dá dosiahnuť plnohodnotným, dobrým a správnym životom podľa Ježiša. To je proste zmysel života pozemského. Žiť správny život pre druhých ale hlavne pre spásu.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 02 február 2010 :  00:00:20  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
timylee pre man je zmyslom zivota zit tak bay som plne vyuzil vsetky svoje schopnosti aby ked sa na moj zivot zadiva niekto iny si nemohol povedat to bol teda chudak nic neudelal..kedze neverim ze po smrti nieco je tak cem na zemii nechat nieco co tu bude aj ked ja umriem...v podstate to bude taky kusok mna..co tu zostane este daky cas a nieco mozno udela...tot moj osobny pohlad na zmysel zivota

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

humanista

Odoslaný - 02 február 2010 :  18:22:45  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
P.S.: pre humanistu- prosim slusne bez nejakych ultralavicovych nazorov ako v teme svetove nabozenstva timilee - ďakujem za pozvanie do diskusie aj keď neviem ako sa dá jedna mienka postaviť nad druhú, viem že môže byť jedna mienka a druhá mienka. Tiež ma udivilo , že by sa mohli v náboženskej viere, podobne ako v politike vyskytovať ultraľavicové názory. Tak už aj v náboženstve jestvuje ľavica a pravica?
Podľa mňa, zmyslom života je sám život, chcieť prežiť život.A tu je moja prvá otázka pre diskutujúcich, nie nechcem vás skúšať, len si myslím, že položenie otázok trochu rozprúdi diskusiu, ktorá tu trochu viazne, ako by ste definovali, čo je to život? A môžete použiť aj katechizmus aj nie.
Súčasne sa pokúsme hľadať zmysel napríklad nejakého vášho výletu , alebo inej činnosti. Cieľ výletu bol napríklad návšteva nejakého hradu, hľadajme zmysel tohto konania, teda odpoveď na otázku prečo? Mám aj ďaľšie otázky,ak ich vy sami medzi tým nepoložíte.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 91  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 10 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 02 február 2010 :  19:58:02  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Tak už aj v náboženstve jestvuje ľavica a pravica?

Pôvodne zaslal humanista - 02 február 2010 :  18:22:45

http://svetkrestanstva.blogspot.com/2009/06/usa-nabozenska-pravica-verzus-lavica.html

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

humanista

Odoslaný - 02 február 2010 :  20:25:16  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
saxsax- ďakujem za info o skoro rok starej informácii. Zas som o čosi múdrejší a to je dobrý pocit. Tá ľavica a pravica zrejme platí nielen pre ameriku. Cesty k bohom sú zložité.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 91  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 10 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 02 február 2010 :  20:47:43  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Podľa mňa, zmyslom života je sám život, chcieť prežiť život.

Pôvodne zaslal humanista - 02 február 2010 : 18:22:45

Len problém je, že chcieť prežiť život k vzniku života nestačí. Chcieť môžeš až keď už život dostaneš.

citácia:
A tu je moja prvá otázka pre diskutujúcich, nie nechcem vás skúšať, len si myslím, že položenie otázok trochu rozprúdi diskusiu, ktorá tu trochu viazne,

Pôvodne zaslal humanista - 02 február 2010 : 18:22:45

Ale musím povedať že toto je už trochu moc - ak pokladáš za dôvod viaznutia diskusia aj tvoje neodpovedanie na otázky, tak tých smjalíkov škrtám.

citácia:
ako by ste definovali, čo je to život? A môžete použiť aj katechizmus aj nie.
Súčasne sa pokúsme hľadať zmysel napríklad nejakého vášho výletu , alebo inej činnosti. Cieľ výletu bol napríklad návšteva nejakého hradu, hľadajme zmysel tohto konania, teda odpoveď na otázku prečo? Mám aj ďaľšie otázky,ak ich vy sami medzi tým nepoložíte.

Pôvodne zaslal humanista - 02 február 2010 :  18:22:45

Zvyšok riešim cez pm, ale myslím že všetkým je vhodné uviesť, že v katechizme 268 - 314 je vysvetlené v podstate prečo svet Boh stvoril, čo je jeho všemohúcnosť, čo slobodná vôľa a prečo existuje zlo. Samozrejme chce viac prečítaní a trocha sa nad tým zamyslieť lebo nieje to tak jednoduché, čo ani nemôžme očakávať pri Božích schopnostiach a samotných otázok, ktoré sú v tomto prípade ozaj zložité.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 02 február 2010 :  22:24:00  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:
tuto temu zakladam ako nestranu s mojej strany aj ked sa radim k veriacim no nechcem aby to dopadlo ako ked takuto temu zalozil tzv. ,humanista, ak bude chciet prispiet svojim nazorom nech je tak ale bez toho aby svoj nazor a mienku staval nad nasu, chcel by som pocut vase nazory na zmysel bytia v smrtelnom zivote ked po smrti caka ludi ktory si ho zasluzia zivot nesmrtelny,
Pôvodne zaslal timylee - 01 február 2010 :  22:40:10

Zkusím:

Smysl života je snažit se spravedlivě žít ve svobodě a pravdě.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

humanista

Odoslaný - 02 február 2010 :  23:30:28  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov

Smysl života je snažit se spravedlivě žít ve svobodě a pravdě.
Rozpíš čo pod tým myslíš ! Pochopiteľne ak chceš. Lebo každý to môže chápať inak.

saxsax

Odoslaný - 02 február 2010 :  23:42:29  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
saxsax- ďakujem za info o skoro rok starej informácii. Zas som o čosi múdrejší a to je dobrý pocit. Tá ľavica a pravica zrejme platí nielen pre ameriku. Cesty k bohom sú zložité.

Pôvodne zaslal humanista - 02 február 2010 :  20:25:16

nie je podstatne ake je to stare, ale ze je

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 03 február 2010 :  10:36:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
život nemá zmysel. aj tak raz zomrieme. ľudia zhromažďujú peniaze, stavajú domy, prerábajú ich, chodia do práce, majú deti, chodia do kostolov, kamrátia sa, oslavujú, zradia, plačú nadávajú.... ale načo? prečo? toto fakt nemá zmysel, priatelka vás nechá, no načo bolo dobré sa vôbec snažiť? nanič, prácu si nenájdete, alebo ak ste nejakú mali tak vás z nej vyhodia, a ešte sa kôli tomu trápiť? však aj tak umrem a všetko bude preč. tu asi ide len o to, aby sme si to čakanie na smrť nejak ulahčili, alebo zabavili aby sme sa nenudili. ináč nič moc. no a ešte samozrejme treba veriť večný život, to je aspoň ako taká útecha a ilúzia, že oplatí sa v živote robiť všetko, sebeklam. ale dobre.

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 03 február 2010 :  11:06:38  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
fu ha aky depresivny prispevok pc maniak, teba nic na svete netesi?? nic ti nedava radost?hm?? venujes sa niecomu? nieco co bududjes a bude prinosom aj po tvojej smrti??

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 03 február 2010 :  12:57:40  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Stále to vzdávaš PC maniak. Nesmieš sa tak poľahky vzdávať. Život dnešnej unáhlenej doby dosiahla spoločnosť. Práca a spánok zaberajú najväčšiu časť života. Skoro každý musí ale veľa pracovať, lebo spoločnosť nadstavila hodnotu peňazí tak, že ak chce obyčajný človek v kľude žiť, nikdy nebude mať veľa peňazí navyše. Ale tak čo už narobíme, keď to tak je. Dôležité ale podľa mňa je, nepadnúť úplne do stereotypu a pocitu, že na nič už nieje čas. Čas na to čo chcem robiť sa nájde vždy. Najväčším nepriateľom času je lenivosť. A všetko toto má zmysel. No a čo, že umriem. Žijem pre dnešok a možno si robím plány do budúcna a smrť neodmietam a viem, že môže prísť hocikedy, ale nieje ničím, čo by mi malo brániť v napĺňaní mojich plánov.

Rímskokatolík

PCmaniak87

Odoslaný - 03 február 2010 :  17:25:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Ja v podstate nemám žiadne problémy, nemám žiadne povinnosti, okrem chodenia na urad práce, najem sa, spím a celé dni sedím za počítačom, hrám hry, pozerám, filmy a seriály, komunikujem s ľudmi na takýchto fórach. a toto všetko ma neskutočne baví. každý si pomyslí to je paráda, taký život chcem... ale ja niesom šťastný, jasné že viem čo je zmysel život... život zmysel má, ak máte svoju lásku pri sebe, ak s ňou chodíte von, rozprávate sa, smejete sa, tešíte sa jeden z druhého... ale to všetko je už preč, a ostal mi opäť len počítač, mám ho rád, ako vždy, ale zmenil som sa, a nestačí mi to ako kedysi... ale obávam sa že si zvykám, a ochvílu mi to stačiť bude. lebo však čo iné mi ostáva. práce niet, nikdy nebola, lásky už dávno niet.... no šak počítač, ten je tu stále pre mňa... život je krásny.

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 03 február 2010 :  18:20:46  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
citácia:
Ja v podstate nemám žiadne problémy, nemám žiadne povinnosti, okrem chodenia na urad práce, najem sa, spím a celé dni sedím za počítačom, hrám hry, pozerám, filmy a seriály, komunikujem s ľudmi na takýchto fórach. a toto všetko ma neskutočne baví. každý si pomyslí to je paráda, taký život chcem... ale ja niesom šťastný, jasné že viem čo je zmysel život... život zmysel má, ak máte svoju lásku pri sebe, ak s ňou chodíte von, rozprávate sa, smejete sa, tešíte sa jeden z druhého... ale to všetko je už preč, a ostal mi opäť len počítač, mám ho rád, ako vždy, ale zmenil som sa, a nestačí mi to ako kedysi... ale obávam sa že si zvykám, a ochvílu mi to stačiť bude. lebo však čo iné mi ostáva. práce niet, nikdy nebola, lásky už dávno niet.... no šak počítač, ten je tu stále pre mňa... život je krásny.

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 03 február 2010 :  17:25:19

Neblázni, pcManiak. Koľko máš rokov, 22-23? Mladý chalan v najlepšom veku a myslíš si, že láska už nikdy nebude? Vieš, koľko je na svete krásnych slobodných dievčat a žien, ktoré pociťujú to isté, ako Ty? Stačí ich len nájsť... A aby si to dosiahol, treba hľadať. Ja som bol 4 krát ženatý, mám 59 rokov. Nemyslím si, že je to niekde v Nemecku, Anglicku, či Dánsku nejaká výnimočná vec, len o tom ľudia proste nehovoria - nemajú potrebu. A manželský zväzok sme si spečatili len preto, aby jeden z nás, či deti, mohli po nás dediť. Väčšina ľudí, ktorí hľadajú, aj nájdu. Mne to trvalo pekných pár rokov... Ale nevzdal som sa. Ani Ty sa nemôžeš vzdať, lebo nič nedosiahneš. Ak nevieš nájsť prácu, skús sa zamyslieť, či by Ti nevyhovovala aj dočasné dobrovolníctvo - napr. v charite, alebo všelijaké "green" organizácie na záchranu planéty - či jej očistu. Neboj sa, ešte len budeme zachraňovať planétu a Ty by si mohol začať už teraz. Ak už pre nič iné, aspoň pre ten dobrý pocit, že si niečo prospešné urobil.

Boh existuje pre toho, kto v neho verí.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

Albert Einstein
______
Na každého rovným metrom.

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 03 február 2010 :  18:53:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
ešte pred pár rokmi by som sa aj s velkou chuťou a radosťou zapájal do green organizácií a s velkou chuťou a radosťou by som bojoval za záchranu planéty, ale čím ďalej som spoznával ľudstvo tým som bol z toho smutnejší a zničený.

pomaly ale isto odchádza moja životná energia a sila, optimista by mi povedal, ešte je dobre, lebo zatial ešte stále máš energiu písať na forum.

Ešte aby sme neboli úplne mimo témy, tak podla mna je zmysel človeka, alebo lepšie povedané zmysel existencie ľudstva jasný, sme vlastne biologická zbraň. celá príroda si tu žije v rovnováhe, len človek akoby sem nepatril, človek je uplne iny od všetkého živého. podla mna je ulohou ľudstva zničiť túto planétu zo všetkým živým a neživým vrátane seba samého, takže toto je zmysel život, a našej existencie, zatial plníme misiu dosť úspešne, tak mi velmi neoponujte, veď všetci čo sme ludia sme zlý už len samotnou existenciou.

Dušan

Odoslaný - 03 február 2010 :  21:59:32  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Keď som ešte bol neveriaci, niekde som si prečítal že slnko má raz vychladnúť, čím náš svet zanikne. Napadlo ma, že ľudstvo je tým odsúdené žiť vlastne iba pre zábavu, lebo akýkoľvek vyšší cieľ napokon končí v ničote.
Lenže takto to nie je...

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 03 február 2010 :  22:09:00  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:

Ešte aby sme neboli úplne mimo témy, tak podla mna je zmysel človeka, alebo lepšie povedané zmysel existencie ľudstva jasný, sme vlastne biologická zbraň. celá príroda si tu žije v rovnováhe, len človek akoby sem nepatril, človek je uplne iny od všetkého živého. podla mna je ulohou ľudstva zničiť túto planétu zo všetkým živým a neživým vrátane seba samého, takže toto je zmysel život, a našej existencie, zatial plníme misiu dosť úspešne, tak mi velmi neoponujte, veď všetci čo sme ludia sme zlý už len samotnou existenciou.
Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 03 február 2010 :  18:53:16

Hele, co kdyby sis zkusil místo vymýšlení různých možností o tom, jaký je smysl života, pokud máš tolik času, třeba postudovat o možnostech lidského poznání.
Já kdybych měl tolik času bych toho určitě využil, věř mi, že volného času bude stále míň.
Schopnost uvažovat určitě máš, otázky smyslu života tě zajímají.
Sežeň si v knihovně literaturu (filosofickou nebo katolickou) a zkus se tím prokousávat.
Když sem hodíš nějaké závěry, mi ti je trochu shodíme, abys nebyl moc namyšlený a třeba se ti trochu ujasní různé věci.

Sorry, už asi moc radím.

To víš, Radek

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 03 február 2010 :  22:38:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Podľa mňa zmysel života je účasť na stvoriteľskom Božom diele. Tam samozrejme patrí nielen duchovná oblasť, ale aj hmotný svet. Preto mi robí dobre ak môžem byť osožný v duchovnej oblasti, ale tiež ak sa mi podarí vypestovať pekné ovocie, alebo postaviť dom, v ktorom sa obyvatelia budú dobre cítiť. To je podľa mňa program na celý život až do neskorej staroby a pritom mám pocit, že času je strašne málo, dobre by bolo ho mať aj za tri životy.

S úctou

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 03 február 2010 :  22:55:48  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
A možno zmysel života leží až za hranicami tohto života. Takže aj to čo teraz robíš - čo onedlho zanikne - robíš na Božiu oslavu.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

humanista

Odoslaný - 04 február 2010 :  10:37:22  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
Dušan napísal:Takže aj to čo teraz robíš - čo onedlho zanikne - robíš na Božiu oslavu. Žeby bol Boh tak ješitný a potreboval aby ho niekto oslavoval? Nie je to akási ľudská slabosť, chcieť byť oslavovaný?
Skúsme sa pozrieť na problém zmyslu života takto:
Zrejme zmyslom života je život sám, jeho prežitie . Je tu však ďaľšia otázka ako zmysluplne prežiť život? Na prvé miesto by sme mohli dať odpoveď, že šťastne, avšak niekto by mohol považovať za šťastný život spojený s vykrádaním napr. bánk. Preto na prvé miesto by som dal, správny život, vo vzťahu k iným bytostiam, prírode, neubližovať ím . Teda v prvom rade žiť správne, šťastne, tak aby prevažná časť nášho konania nám bola príjemná, mali sme radosť, že žijeme a ako žijeme.
Ďalej je tu potreba rozvíjať si vedomie poznaním a poznávaním v najširšom slova zmysle, pestovať radosť z poznania.
Počas celého svojho života byť kreatívny. Vytvárať pozitívne hodnoty, diela v akejkoľvek oblasti prinášaju radosť, vedia to povedať všetky tvorivé osobnosti.
Veľmi stručne, zmyslom života môže byť:
prežiť život správne, šťastne, rozvíjať si vedomie a byť kreatívny.
Budem rád ak čosi pozitívne ešte pridáte.

Dušan

Odoslaný - 04 február 2010 :  19:22:36  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Čokoľvek robiť na Božiu oslavu je výsostne kresťanský pojem vyjadrujúci konečný zmysel niečoho.

Pozri, čo súdiš o tomto?
http://www.aktuality.sk/clanok/155645/komentar-dvaja-zidia-hladaju-boha-a-zmysel/

veriaci

humanista

Odoslaný - 05 február 2010 :  08:38:41  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
Dušan - V tomto článku je mnohé nedopovedané a evokuje ďaľšie otázky. Lepší je člámok "Tajomstvo zmyslu života" na www.prave-spektrum.sk.
Čokoľvek robiť na Božiu oslavu je výsostne kresťanský pojem vyjadrujúci konečný zmysel niečoho. Je vágny , nič nehovoriaci výrok. K oslave Boha viď vyššie.

humanista

Odoslaný - 05 február 2010 :  08:44:29  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
Ešte chcem pripomenúť, že má zmysel sa zamyslieť, ako prežiť život správne aj vo vzťahu k sebe samému (alkohol, drogy, hazard).

spiscom

Odoslaný - 05 február 2010 :  19:30:23  Zobraziť profil  Pridať spiscom do zoznamu priateľov
PCmaniak87, máš jednoducho depku, lebo nemáš prácu. Po škole som bol skoro rok nezamestnaný, každý na mňa pozeral, že som neschopný, lebo sa neviem zamestnať. Sám som bol skľúčený, lebo som nemal ani groš, nie to aby som pozval nejaké dievča niekam. Potrebuješ sa dostať medzi ľudí a nájsť si prácu, dievča a depka zmizne.

Môžem ti dať teraz len jednu radu, pracuj na sebe, uč sa jazyky, cvič, medituj , venuj sa umeniu, atď. to sú veci, ktoré nehrdzavejú, neraz sa ti zíjdu keď sa neskôr zamestnáš alebo si nájdeš dievča a ak si veriaci, tak tieto veci si skôr zoberieš so sebou ako peniaze. Keď sa zamestnáš, nebudeš mať toľko času, aby si sa tomu venoval. Potom si uvedomíš, že si zle využil čas, keď si ho mal

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 198  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 16 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 05 február 2010 :  20:11:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Depka odišla, no naivita mi je cudzia. takže nevidím to úspešne v živote. no ale venujem sa tomu čo ma baví, tak ešte zjavne preto som prežil. a možno pomohlo pivo + káva. a inak, veriaci niesom, ale čo mala znamenať tá poznámka o peniazoch?

Strana: z 2 Previous Topic: Príbehy Téma Next Topic: Katolicke noviny  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06