Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Vzťah kresťanov k inovercom |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 06 február 2010 : 21:06:45
|
V predošlých dvoch témach, ktoré už boli odložené ad acta sme diskutovali aj o vzťahu kresťanov k ľuďom, ktorí sa riadia iným hodnotovým systémom zjednodušene nazvanými ako "inovercami". Z diskusie vyplynulo, že nielen tí, ktorí sa hlásili k ateizmu, ale aj viacerí diskutujúci katolíci nemajú v tom jasno a vo svojich príspevkoch si protirečia, resp. zaujímajú postoje, pre ktoré v sv.písme nie je opora.
V masmediách je podľa môjho názoru v tomto smere vedená dezinformačná kampaň, ktorej cieľom je pre inovercov vykresliť kresťanov ako bigótnych a konfliktných ľudí. Na druhej strane cieľom tejto kampane je kresťanom vnútiť názor, že všetkých ľudí musia posudzovať ako bratov a sestry, resp. blížnych, aj keď sa títo usilujú o likvidáciu kresťanov.
Preto ak dovolíte opätovne otváram diskusiu k tejto téme aj s rekapituláciou toho čo doteraz odznelo. Každému, ktorému sa nezdá výber jeho výrokov sa vopred ospravedlňujem.
CITÁTY:
saxsax Mimochodom ekumenizmus – neekumenizmus, tolerancia k iným náboženstvám, akú údajne prejavoval Ján Pavol II.: bozkával, korán, nechal sa značkovať od predstaviteľov iných cirkví, dokonca sa bratríčkoval aj so šamanmi woodo nie je podľa rímskokatolíckej cirkvi prípustná. Veď už v roku 1885 pred takýmto prístupom varoval Lev XIII.: „Rovnaká tolerancia ku všetkým náboženstvám... je to isté ako ateizmus“.
….mna toto zaujalo v suvislosti s Janom XXIII a jeho encyklikou Ad Cathedram Petri kde nekatolikov nazval oddelenymi bratmi a synmi, ide tiez o bludne herezy papeza? ________________________________________________________________________________________________
Samuel Kristove učenie v sv.písme jednoznačne definuje aj postoje k "inovercom".
Stretnutie sv.otca Jána Pavla II. s predstaviteľmi iných náboženstiev malo za cieľ spoločne sa zasadiť za mier vo svete, čiže išlo o politický a nie vieroučný akt.
V žiadnom prípade nešlo o to, žeby pápež uznal, ako jeden z diskutujúcich povedal, že "jednotlivé náboženstva sú ako toky rôznych riek plynúcich do spoločného mora" . Argumentovať, že tým by sa naplnilo na zemi "jeden ovčínec a jeden pastier" môže vyplynúť iba z totálnej neznalosti sv.písma.
Marek 3, 31 - 35 Tu prišla jeho matka a jeho bratia. Zostali vonku a dali si ho zavolať. Okolo neho sedel zástup. Povedali mu: „Vonku ťa hľadá tvoja matka, tvoji bratia a tvoje sestry.“ On im odvetil: „Kto je moja matka a moji bratia?“ Rozhliadol sa po tých, čo sedeli okolo neho, a povedal: „Hľa, moja matka a moji bratia. Lebo kto plní Božiu vôľu, je môj brat i moja sestra i matka.“ ________________________________________________________________________________________________
Mato Papez je neomylny LEN vo veciach viery a mravov a LEN vtedy, ked ucenie vyhlasuje verejne, pre celu Cirkev a s umyslom hovorit neomylne. ________________________________________________________________________________________________
juja je možné sa bratríčkovať s inovercami, keď treba dodržiavať boží príkaz - miluj blížneho svojho, ako seba samého to ešte neznamená, že treba opustiť Kristovo učenie, ale opäť, všetci sme len ľuďmi...
teda aká je definícia blížneho? je to vlastne moje druhé ja, teda ten blížny, čo znamená, že v každom človeku máme vidieť brata, či sestru, teda blížneho
áno, chceme a máme sa objímať láskou aj s tými, ktorí nám idú po krku, presne ako Ježiš Kristus - dal sa aj ukrižovať a ešte i na kríži odpúšťal!!! - samozrejme tomu, kto oľutoval, ale nie preto, aby sme sa zbabelo vyhli ich podkrkovému nožu - na obranu máme právo, ale v zmysle, aby sme sa od nich odlíšili, pretože ak budeme robiť pozitívne len to, čo aj iní neveriaci - lebo aj oni milujú a mocne, napr. svoje manželky, deti, svojich milých príbuzných, priateľov, ale my máme milovať aj svojich nepriateľov, aby sme im tiež umožnili nový začiatok, aký bol umožnený aj nám ________________________________________________________________________________________________
spiscom
Vadí vám, že Ján Pavol II pobozkal Korán, navštivil ho Dalajlama ? Jn10,16 Mám aj iné ovce, ktoré nie sú z tohoto ovčinca. Aj tie musím priviesť a budú počuť môj hlas; a bude jedno stádo a jeden pastier.
A aký je rozdiel medzi židovským Bohom, kresťanským a moslimským, keď vyrástli na rovnakých koreňoch.
Ale ak nájdeme, pochopenie pre ich vieru, ktorá ma svoju tradícii , že je to tiež Boží plán, tak by sa mohlo nájsť porozumenie. A o toto porozumenie podľa mňa sa pokúšal aj Ján Pavol II. Stád je síce viac , ale Majiteľ bude asi ten istý.
Ak si ale každé náboženstvo myslí, že je pravé a ostatné sú len cesty diabla, tak potom je dobré investovať do zbrojárskeho priemyslu a naplniť Jánove vízie apokalypsy.
Ak je boh oceán, prečo by sa mál do neho vlievať len jeden veľtok. A prečo jeden veľtok by mal určovať inému ako má tiecť, keď jeden tečie po rovine a iný cez horské úžľabiny. _____________________________________________________________ rad.ek
Pokud by se světonázory doplňovaly, mohli bychom se takovou představu ještě pokusit obhajovat. Ale tak to bohužel není. V našich světonázorech jsou věci, které si vzájemně odporují, tedy není to tak, že všichni vnímají skutečnost správně, jen z jiného pohledu, ale v našich světonázorech jsou někde chyby, omyly.
Máme dvě možnosti - nebudou nám vadit rozpory, ale potom nám je asi ukradená pravda. Nebo se vydáme strastiplonou cestou hledání pravdy, života podle poznané pravdy a odstraňování rozporů ze svého života. ____________________________________________________________ Azuritko
Iné náboženstvo môžem akceptovať, ale nemôžem prijať to čo učí, pokiaľ je to v rozpore s učením mnou vyznávaného náboženstva.
Akceptovať v zmysle tolerovať. Lebo asi by sme nemali mať snahu vyničiť nejako násilím iné náboženstvá. Našou úlohou je upozorniť na chyby daného náboženstva, ale ďalšie rozhodnutia sú na ľuďoch a ak je niekto hodne presvedčený, ťažko sa mu prijímajú fakty. Treba na to čas. Takže nedá sa v tomto smere tlačiť a násilne nútiť. _____________________________________________________________ volsung v com je problem..s nami neveriacimi resp. inovercami...mam chapat ze iba ak uvidis ze potrebujem nevyhnutnu pomoc inak zomriem...iba vtedy mi pomozes... co je ale na tom ? to snad udela kazdy clovek so sucitom..okrem knaza a levitu ktory prave putuju do chramu a su v stave kultovej citoty a preto sa nesmu dotknut nikoho zraneneho ci pospineneho.. to je vsetko co voci nam mozes ako veriaci urobyt? znie to alibisticky naozaj..nech sa na man skaredo nekukaju sak som mu pomohol.... normalny ludsky priatelsky vstah...to je nemozne?? nevhodne? ____________________________________________________________
Ak táto diskusia pomôže čo len jednému človeku pre jeho praktický život utriediť si postoje k Bohu, k svojim blížnym, k bratom a sestrám v Kristu, k ostatným ľuďom a aj k nepriateľom bude to určite prínosom.
Ďakujem za pozornosť s úctou
|
Samuel |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 463 ~
Člen od: 22 január 2010 ~
Posledná návšteva: 12 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 február 2010 : 23:01:29
|
|
|
Odoslaný - 06 február 2010 : 23:18:05
|
no tak nam vysvetli, co chces ty dokazat ?
ze napriklad inovercov treba upalovat alebo co ? , ze sme zvierata? ako sa niektori tvoji spolubratia vyjadruju ?!, odvolavas sa na pismo, tak sa ho drz!,
ved nam vysvetli teda kde je pravda, kto to tu na Slovensku vlastne je protikrestansky, kto ma pravdu vlastne v RKC,
hmm, ver mi ze napriek tomu, ze som ateista, velmi ma to zaujma, osobne dovody |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 február 2010 : 23:40:38
|
Samuel, príklad z Biblie si dal zlý. Ak Ježiš ukázal, toto sú moji bratia a toto sú moje sestry, ukazoval na židov. Takže ty by si nemohol dnes byť nasledovníkom Ježiša. Ešte aj Peter s tým mal problém, keďže pokladal pohanov za nečistých, kým mu Boh nedal znamenie, že čo on posväcuje, je všetko čisté.
Keď v Rusku búrali kostol , nepostavil sa ani jeden veriaci proti tomu. Protestoval len jeden učený ateista, že je to kultúrne dedičstvo ruského národa.
Ak nevieme nájsť cestu k iným náboženstvám, možno by stačilo začať tým, že je to kultúrne dedičstvo nášho sveta.
|
Počet príspevkov: 198 ~
Člen od: 26 január 2010 ~
Posledná návšteva: 16 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2010 : 01:21:50
|
Drahé Božie Deti -bratia a sestry v Božej Rodine (Ef 2,19) v Rodine Boha Otca a Matky všetkých národov. Pokoj Vám.
V tejto téme by som sa chcel poďakovať predovšetkým nášmu Bohu-Stvoriteľovi,ktorý je naším nebeským Otcom, pretože nás všetkých stvoril bez rozdielu a miluje nás rovnakou lásku, či už konáme zle alebo dobre. Potom ďakujem aj všetkým bratom a sestrám, ktorí čítajú a prispievajú v diskusnom fore, či už dobre alebo zle príspevky.
Taktiež prikladám učenie Katolíckej Cirkvi(resp.pápeža: Jána Pavla II), kde píše o kresťanoch z Pravoslavnej cirkvi, ako o sesterskej cirkvi a preto právom ich nazývame bratia a sestry :encyklika "Ut unum sint" (o ekumenickom úsilí) č.55 / "Ekumenický dekrét vyzdvihuje ešte ďalší charakteristický aspekt, vďaka ktorému zotrvali v jednote všetky partikulárne cirkvi, totiž snahu zachovať vo vospolitosti viery a lásky tie BRATSKÉ VZŤAHY,ktoré majú jestvovať medzi miestnymi cirkvami ako MEDZI SESTRAMI." č.56 / "Po II.Vatikánskom koncile sa v spojitosti s touto tradíciou znovu zaviedol zvyk priznať označenie "sesterské cirkvi" ...
V týchto článkoch (č.55a 56) sa jedná o Pravoslávnu Cirkev, ktorá bola opäť zjednotená s Katolíckou Cirkvou, čo sa týka Sviatostí, ale nie primátu pápeža a to zrušením exkomunikácie. S touto cirkvou máme jednotný krst, kňazstvo, Eucharistiu, Bibliu, a preto sa právom nazývajú bratia a sestry v Kristovi Ježišovi, našom Pánovi.
č. 72 / "Dôležitá je aj skutočnosť, že tieto stretnutia medzi BRATMI "Z čIAS REFORMÁCIE" a pápežom sa uskutočňujú s určitou pravidelnosťou."
V článku č.72, pápež opisuje stretnutie z reformovanou cirkvou, kde kresťanov tiež považuje za bratov, ktorý aj keď nemajú pravoplatné kňazstvo, Eucharistiu a neuznávajú primát pápeža, predsa majú platný krst a tak sú členmi Tajomného Tela Kristovho, čím sa právom nazývajú bratmi a sestrami Boha Otca a Syna Ježiša Krista.
Toľko o našich bratov a sestier z iných cirkví a prajem požehnané dni + |
Počet príspevkov: 361 ~
Člen od: 12 december 2009 ~
Posledná návšteva: 25 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2010 : 11:14:51
|
Ďakujem všetkým, ktorí prijali moju ponuku ešte raz sa zamyslieť nad touto témou.
Podľa môjho názoru (v žiadnom prípade si nerobím patent na rozum) ak ide o vzťah katolíkov k iným náboženstvám a ateistom ponúkam nasledovné zadefinovanie:
- ako už bolo povedané k pravoslávnym a ortodoxným východným kresťanským cirkvám máme bratský vzťah,
- k statným kresťanským denomináciám, ktorí uznávajú trojjediného Boha a Ježiša Krista ako spasiteľa sveta (evanjelici, anglikáni, kalvíni, atď.) máme vzťah ako k odlúčeným bratom,
- Ostatné náboženstvá sú kresťanstvu cudzie (aj keď niektoré hlásajú jedného Boha) a nemožno o vzťahu k nim hovoriť ako o bratskom (sesterskom) vzťahu. Preto ako som už napísal stretnutie sv.otca Jána Pavla II. s nimi možno považovať ako politický akt pri spoločnom úsilí o mier vo svete. V žiadnom prípade nemôže ísť o hľadanie ciest zjednotenia s nimi (to by bolo New Age). Osobnosti duchovného života by k tomu mali zaujať jednoznačné stanovisko nakoľko, ak tu vznikajú pochybnosti, vzniká z toho v mysliach veriacich chaos.
To čo otvárajú niektorí diskutujúci a to otázku vzťahov katolíkov k sebe (definujú sa za ateistov) a ich vzťah k iným ľuďom (hoci to s tým predošlým súvisí) je podľa mňa v sv.písme postavené predovšetkým na kvalite konkrétnych osôb a kvalite konkrétnych vzťahov. Tu nie je prvoradá príslušnosť k náboženstvu, alebo národu, ale ide tu o vzťahy: - človeka k Bohu, - človeka k človeku, ktorého možno považovať za blížneho, - človeka k človeku, ktorý je brat(sestra), lebo sa podieľa na Božom diele, - človeka k človeku, ktorému je Božie dielo ľahostajné, - človeka k človeku, ktorí Božie dielo ničí (nepriateľ).
Kresťan katolík ku každému má vzťah lásky, ale každá tá láska má iné parametre. Je to vzťah, ktorý vychádza z toho kto je jeho partner.
Preto podľa mňa nie je opodstatnená obava, že kresťan nemôže mať s inovercom priateľský vzťah. Ide iba o to, že tento vzťah berie do úvahy kto je vo vzťahu partnerom. A proti tomu hádam nemôžu namietať ani naši diskutujúci priatelia ateisti. Sami totiž môžu ovplyvniť kvalitu svojho vzťahu, ak budú konať podľa podobenstva o samaritánovi.
S úctou k iným názorom |
Samuel |
Počet príspevkov: 463 ~
Člen od: 22 január 2010 ~
Posledná návšteva: 12 október 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2010 : 14:31:19
|
Nič si síce konkrétne nepovedal, ale aspoň si sa pekne vyrozprával. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2010 : 16:52:10
|
Dá sa pozerať na náboženstvá ako na anachronizmus zašlých časov, akési kultúrne dedičstvo, náboženské obrady ako cirkevný folklór, náboženské presvedčenie ako vypestovaná psychická anomália? |
Počet príspevkov: 91 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 10 február 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2010 : 18:25:52
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2010 : 22:41:16
|
citácia: Nič si síce konkrétne nepovedal, ale aspoň si sa pekne vyrozprával. Pôvodne zaslal spiscom - 07 február 2010 : 14:31:19
mam celkom rad tvoje postrehy |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 február 2010 : 23:19:00
|
Na humanistovi je najzvláštejšie asi to, že si zvolil ako avatára krížik.
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 00:16:10
|
citácia: Dá sa pozerať na náboženstvá ako na anachronizmus zašlých časov, akési kultúrne dedičstvo, náboženské obrady ako cirkevný folklór, náboženské presvedčenie ako vypestovaná psychická anomália? Pôvodne zaslal humanista - 07 február 2010 : 16:52:10
Nedá.
Vírav Boha a náboženství jsou realita, a podle mě by bylo pro tebe dobré aby ses s tím smířil.
Stejně jako se musíme smířit s tím, že víra v Boha (i tvá víra ve tvé autority) je často zatířena omyly.
Ve smyslu vztahu k nekatolíkům je dobré se inspirovat dokumenty II.vat. koncilu o ekumenismu, o nekřesťaských náboženstvích. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 00:56:13
|
citácia: Ve smyslu vztahu k nekatolíkům je dobré se inspirovat dokumenty II.vat. koncilu o ekumenismu, o nekřesťaských náboženstvích. Pôvodne zaslal rad.ek - 08 február 2010 : 00:16:10
ano, zvlast sa mi pozdava :
Preto Cirkev zavrhuje akúkoľvek diskrimináciu medzi ľuďmi alebo prenasledovanie pre rasový pôvod, farby pleti, spoločenské postavenie alebo náboženskú príslušnosť, pretože sa to protiví duchu Kristovmu
DEKLARÁCIA NOSTRA AETATE
o postoji Cirkvi k nekresťanským náboženstvám |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 09:10:56
|
Dusan - Guy Gilbert je báječný rétorik, ozaj veľmi dobre pozná život a dokáže osloviť mládež. Je otázne čo tým chce dosiahnuť a čo dosiahne? pre rad.ek - náboženství jsou realita, ako vypestovaná psychická anomália |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 09:48:20
|
Či sviečka zapálená v noci nie je anomáliou v priestore tmy? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 12:43:58
|
citácia: Či sviečka zapálená v noci nie je anomáliou v priestore tmy? Pôvodne zaslal spiscom - 08 február 2010 : 09:48:20
wow ! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 12:53:34
|
Je otázka čo je svetlo a čo je tma, pre ľudské vedomie? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 14:31:32
|
Vyzerá to, že ľudské vedomie je práve tou anomáliou v priestore hmoty.
Všetko ostatná, sú len dopadajúce tiene na stene, ktoré sa snaží pomenovať. (dovolil som si parafrázovať Platóna)
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 15:22:04
|
Zdá sa,že vedomie je pozorovateľ vo svete hmoty, ktorá je nie nič iné ako nádherný zhluk energie. Čo iné, lepšie, sa dá vybrať ako avatar na kresťanskom fóre, poraď tak ,aby ťa to neurazilo! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 16:38:58
|
Avatar je pekné prirovnanie, je to síce z hinduizmu vtelenie vyššej bytosti, čo ja určite nie som. Mali s tým problém misionári, lebo sa báli, aby hinduisti nezaradili aj Ježiša k ďalším avatárom - Božím vtelením, čo by šírenie kresťanstva uľahčilo, ale stratil by sa cvenk jedinečnosti. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 18:10:35
|
citácia: Dusan - Guy Gilbert je báječný rétorik, ozaj veľmi dobre pozná život a dokáže osloviť mládež. Je otázne čo tým chce dosiahnuť a čo dosiahne? Pôvodne zaslal humanista - 08 február 2010 : 09:10:56 Humanista, Guy hlavne vie čomu verí a pokladá to za správne. Ako kňaz je prostredníkom medzi Ježišom a ľuďmi, veď všetci sme na ceste k Bohu. Stal sa "bláznom" pre Božie kráľovstvo, a už teraz vidno že jeho úroda bude bohatá. Na mňa spravil veľký dojem...
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 19:04:23
|
citácia: Čo iné, lepšie, sa dá vybrať ako avatar na kresťanskom fóre, poraď tak ,aby ťa to neurazilo! Pôvodne zaslal humanista - 08 február 2010 : 15:22:04
Nemám nič proti tvojmu avataru, ale je ich tam na výber viac a ja mám napr. vlastného a v podstate nehovorí nič o kresťanskom fóre. No uznaj, že je asi divné, ak si z viacerých avatarov vyberieš ten čo najviac reprezentuje kresťanstvo, pričom kresťanstvo úplne a striktne odmietaš. Ale nestojím si za tým aby si si ho zmenil. Maj čo sa ti páči |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 19:27:48
|
http://www.kaplnka.sk/dimenzie/okt97/9profily.htm http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.educweb.org/AlterFocus/CoupDeCoeur/GuyGilbert/G
uyGilbert.jpg&imgrefurl=http://www.warezdownland.sk/viewtopic.php%3
Ff%3D21%26t%3D22207&h=197&w=267&sz=17&tbnid=vzuFgYMwarnSM
M:&tbnh=83&tbnw=113&prev=/images%3Fq%3DGuy%2BGilbert&usg=__JTYdrhjnSFnfLjFmscdA-FRDsbY=&ei=t1NwS-
e1Ccvz_AavlOTJBg&sa=X&oi=image_result&resnum=5&ct=image&ved=0CBcQ9QEwBA
aby som vrátila stránku do pôvodnej veľkosti, rozdelila som tú adresu web stránky, potom si to treba dať dokopy
no neviem, jeho oblečenie mi tiež nie je akosi po vôli , ale rozumiem, prečo si ho zvolil, ešte by som ho tak chcela na tej omši zažiť. Našla som aj nejaký jeho príhovor na nete... Ak som to dobre pochopila, je katolíckym kňazom... |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 19:46:54
|
Juja, on takto chodieva už od mlada, videl som ho aj na najstarších fotkách. Mimochodom, svätci sa vyznačujú nielen pokorou, ale aj originalitou... Kedysi v deväťdesiatych rokoch bolo u nás dostať malú knižku o ňom.
Tiež som tu našiel 141 sekúnd slova, ibaže neovládam jazyky. http://cdguygilbert.ifrance.com/
|
veriaci |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 20:04:06
|
tak originálny teda je, až až, ale ako píšem, je to pochopiteľné, že sa chcel priblížiť ľuďom, s ktorými komunikuje, medzi ktorými pôsobí a asi aj medzi nimi žije. Je podstatné, aby nezradil princípy a to sa mu asi darí a hádam sa mu darí aj evanjelizovať. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 február 2010 : 20:12:23