Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Vzťah kresťanov k inovercom
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ine nabozenstva s pohladu kmitania elektronov Téma Next Topic: Príbehy
Strana: z 4

Dušan

Stav: offline

Odoslaný - 08 február 2010 :  20:13:21  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Pozeral som na tej jeho stránke všetky fotografie, inde som aj niečo prečítal, a z toho cítim že on je šťastný človek.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 08 február 2010 :  20:24:04  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
citácia:
mňa môj počítač na danú stránku nepúšťa, oznamuje, že je to malware

Pôvodne zaslal juja - 08 február 2010 :  20:12:23

Myslím že to je falošný poplach z databázy ochrany. (Už som tamto kedysi otváral a nijaký malware sa neprejavuje.)

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 08 február 2010 :  20:34:02  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
tiež si myslím, že v tom, čo robí a ako to robí, je spokojný. Pre mňa osobne je takýmto úžasným kňazom Marián Kuffa http://www.ikv.sk/ , ktorý vybudoval domov pre bezdomovcov... on postupuje opačne , snaží sa priviesť bezdomovcov, drogovo závislých a bývalých väzňov k "obrazu božiemu"

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 08 február 2010 :  20:38:49  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Počul som o tom o. Kuffovi dosť, no nejako to ďalej nesledujem. Jeden bezdomovec mi dakedy trpko vravel že tam u Kuffu bolo treba makať, a každého ani nepriberú...

veriaci

juja

Odoslaný - 08 február 2010 :  20:47:02  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
to je to, na čo poukazujem, že nie kňaz sa prispôsobuje , ale snaží sa dotyčných vytiahnuť z marazmu ich biedy a priviesť ich k pochopeniu, že prácou, očistením sa od závislostí, sa dostáva človek bližšie ku Kristovi, aj ten koniec koncov makal
práve v prípade toho Francúza hrozí skôr nebezpečenstvo, že sa im až priveľmi prispôsobí a stratí smer, ale nechcem mu krivdiť - to je iba môj vonkajší prvý dojem.
Inak tí, čo nemohli prísť do tohoto zariadenia, boli tí, ktorí neboli ochotní sa vzdať drog, alkoholu, mysleli si, že budú dáko živení a len tak si poplávu životom. To je ale zotrvanie vo svojom bahne. Takže je potrebný láskavý a súčasne rigorózny a principiálny prístup.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 08 február 2010 :  20:54:38  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Po revolúcii sa u nás v meste vyrojilo či zviditeľnilo množstvo bezďákov, poznal som väčšinu z nich. Mnohí z týchto chudáčkov už pomreli. Nemyslím že všetci by boli schopní takej premeny, hlavne tí starší; na toto boli príliš ubití životom.

veriaci

juja

Odoslaný - 08 február 2010 :  21:06:12  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
zmena je vždy možná, ale človek sám o nej musí byť presvedčený na jednej strane a na strane druhej je skutočne potrebná pomocná ruka, ktorá mu pomôže odraziť sa od dna, aj napriek veku či ubitia životom. Rezignácia, ktorá ich v podstate zabila (samo aj určite štádium choroby - alkoholizmus, či drogová závislosť sú choroby nie len duše, ale aj tela a veľmi ovplyvňujú aj samotnú vôľu i myslenie týchto ľudí, je to naozaj komplikované) bola tým morom, ktorá im znemožnila nájsť riešenie. To aj vidno napr. u týchto ľudí, keď im iní chcú pomáhať a núkajú im možnosť ubytovania a pod. a oni to rezolútne odmietajú nie len kvôli tomu, že sa ešte nedokážu vzdať svojej závislosti, ale aj kvôli tomu, že nad sebou zlomili palicu a že ani neveria napr. ani Bohu, že by v ich živote sa mohlo, či malo niečo zmeniť. Dôvod vidím napr. aj v tom, že sa dostatočne sami nemilujú - to sme už niekde písali tu v inej téme - o láske k blížnemu, ako ku sebe samému... - a preto si myslia, že ani iní ich nedokážu milovať, o Bohu ani nehovoriac...

Judith

Dušan

Odoslaný - 08 február 2010 :  21:21:44  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Niektorí z týchto tuná sa snáď niekde uplatnili (neviem), no čo som poznal za tých skoro dvadsať rokov, viacerí pomrzli vonku, jeden uhorel, niektorí ťažko ochoreli a zomreli, atď., atď. Putujú krajinou, opustení rodinami idú životom sami, oslabení, sklamaní svetom so svojou beznádejou...
Po svojom obrátení som dostal od tunajších vincentiek knižku - životopis sv. Kataríny Labouré. Čítal som tam ako ona pristupovala k takýmto, a to ma veľmi dojímalo; ich cestu považovala za ich vlastnú krížovú cestu...

veriaci

rad.ek

Odoslaný - 08 február 2010 :  21:21:46  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:

pre rad.ek - náboženství jsou realita,
ako vypestovaná psychická anomália
Pôvodne zaslal humanista - 08 február 2010 :  09:10:56

Píšu si jako tvůj další příspěvek do ateistické dogmatiky.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 08 február 2010 :  22:18:03  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Niektorí z týchto tuná sa snáď niekde uplatnili (neviem), no čo som poznal za tých skoro dvadsať rokov, viacerí pomrzli vonku, jeden uhorel, niektorí ťažko ochoreli a zomreli, atď., atď. Putujú krajinou, opustení rodinami idú životom sami, oslabení, sklamaní svetom so svojou beznádejou...
Po svojom obrátení som dostal od tunajších vincentiek knižku - životopis sv. Kataríny Labouré. Čítal som tam ako ona pristupovala k takýmto, a to ma veľmi dojímalo; ich cestu považovala za ich vlastnú krížovú cestu...

Pôvodne zaslal Dušan - 08 február 2010 :  21:21:44

Chyba bezdomovcov je, že často proste podľahnú tomu, čo im prišlo do života. Príjmu to a neriešia to. respektíve riešia alkoholom. No ak by každý jeden bojoval za svoj návrat do normálneho života a robil všetko, čo je schopný aby sa tam vrátil, tak by bolo omnoho menej zamrznutých, uhorených a podobne. Ale určite niektorí potrebujú pomocnú ruku a ukázať, že je možné sa z toho dostať. No hlavne musia začať od seba.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 09 február 2010 :  10:26:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Azuritko: zbal si veci, a choď na ulicu, veľa šťastia pri prežití, a potom hovor.

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 09 február 2010 :  12:37:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Páči sa mi ako na moje komentáre reagovali iba Tí čo sa hlásia k ateizmu.
Zrejme veriaci, ktorí diskutovali aj keď majú výhrady voči postupu vzbúreneckých kňazov, uznávajú, že spájať sa s nekresťanskými náboženstvami je nemožné a popieralo by to Kristove učenie.

Rovnako sa mi páči, ako sa diskusia posunula na problémy bezdomovcov.
Mne však zdá, že je hlboký omyl si myslieť o bezdomovcoch, že ich je iba niekoľko, a že ich ošarpaný vzhľad je ich jedinou vizitkou.

Podľa mňa je oveľa viac rozšírené bezdomovectvo ducha a to na zovňajšku nevidno. Toto bezdomovectvo je stokrát horšie ako to viditeľné. To žiaľ nerieši ani o.Kufa (u neho ide o kapacitné dôvody), ale žiaľ ani mnohí ďalší, ktorí to majú v náplni práce. Preto treba aby sme si mnohým otázkam (nielen tým, ktoré položili uvedení kňazi) dali principiálne odpovede a začali podľa nich žiť, aby kresťania svojim životom sa stali odpoveďou všetkým tým, ktorí ich spochybňujú.

S úctou

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

spiscom

Odoslaný - 09 február 2010 :  13:00:02  Zobraziť profil  Pridať spiscom do zoznamu priateľov
Je ľahké hádzať slova a robiť na nás dojem, ale ak dokážeš aspoň polovicu z toho čo Kuffa alebo Guy Gilbert, tak sa ozvi, aby som ti vzdal úctu.

Ja si aspoň priznám, že na to nemám.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 198  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 16 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 09 február 2010 :  13:09:39  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Obidvaja sú kresťania a poznám mnohých ďalších z radov kresťanov, ktorí si zaslúžia rovnaký obdiv (napr.Prof.Krčméry, o.Srholec, atď.). Ja seba nebudem posudzovať. To iste robia iní, ktorí ma poznajú.

Ty však skús vymenovať aspoň jediného neverca s podobnými parametrami.

Držím palce !

S úctou

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 09 február 2010 :  13:21:27  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Azuritko: zbal si veci, a choď na ulicu, veľa šťastia pri prežití, a potom hovor.

Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 09 február 2010 :  10:26:45

Asi nepoznáš bezdomovcov. Keď som bol na intráku, tam bola neustále skupinka bezdomovcov. Ich jediná starosť bola kúpiť si čučo a ožratý sedieť v blízkosti smetiakov. Keď otravovali tak vždy na polievku, na čajík, na chleba... a už aj z kauflandu si odniesli čučo. Raz kamoš videl, ako jeden bezdomovec zaplatil málo za čučo, a povedal, že pani za ním to zaplatí a odišiel. No čo už mala robiť tak to zaplatila. Dokonca niektorý boli taký drzí, že ožratý sa ledva držali na nohách a tak otravovali. Tam bolo vidieť, že oni nemajú snahu zlepšiť svoj život. Im vyhovuje hrabať sa v odpadkoch, šak jedla z intrákov tam je dosť, a peniaze budú na čučo, čo iné im treba.... Áno, možno je pár bezdomovcov, ktorý sa snažia a aj tak sa im nedarí, ale takých nieje veľa....

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 09 február 2010 :  13:31:26  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Zrejme veriaci, ktorí diskutovali aj keď majú výhrady voči postupu vzbúreneckých kňazov, uznávajú, že spájať sa s nekresťanskými náboženstvami je nemožné a popieralo by to Kristove učenie.

Pôvodne zaslal Samuel - 09 február 2010 :  12:37:18

Aké spájanie? Katolícka Cirkev sa nikdy nespojí s inou Cirkvou s uznaním kompromisov, bo to by sama poprela svoju pravdivosť. Katolícka Cirkev je len jedna.

Rímskokatolík

spiscom

Odoslaný - 09 február 2010 :  18:37:32  Zobraziť profil  Pridať spiscom do zoznamu priateľov
citácia:
Obidvaja sú kresťania a poznám mnohých ďalších z radov kresťanov, ktorí si zaslúžia rovnaký obdiv (napr.Prof.Krčméry, o.Srholec, atď.). Ja seba nebudem posudzovať. To iste robia iní, ktorí ma poznajú.

Ty však skús vymenovať aspoň jediného neverca s podobnými parametrami.

Držím palce !

S úctou

Pôvodne zaslal Samuel - 09 február 2010 :  13:09:39

Zle rúbeš, ja som kresťan, dokonca si myslím že hlboko veriaci.
Z pokolenia kulakov, ktorých komunisti milovali, takže viera bolo jediná opora.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 198  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 16 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 09 február 2010 :  18:43:13  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Aké spájanie? Katolícka Cirkev sa nikdy nespojí s inou Cirkvou s uznaním kompromisov, bo to by sama poprela svoju pravdivosť. Katolícka Cirkev je len jedna.

Pôvodne zaslal Azuritko - 09 február 2010 :  13:31:26

súhlasím s Azuritkom a ak som dobre pochopila vetu, tak nereagovali tu len neveriaci, ja som tiež kresťanka katolíčka, radek, azuritko, Dušan napr. tiež.
Čo sa bezdomovcov týka a aj im podobných, prvou podmienkou zmeny je nutnosť uznať si, že doterajší spôsob života nie je správny, že ho dotyčný/-í chce/chcú zmeniť. Ani Boh nemôže pomôcť, či dokonca odpúšťať, keď dotyčný nechce, poťažne neľutuje. Je to skutočne začarovaný kruh, pretože na to, aby postihnutý chcel, musí mať vôľu, ale alkohol/droga mu ju berie a tak až kým takýto človek nepadne až na dno svojich síl, možností a schopností a neprizná si, že potrebuje pomoc, či už v podobe Boha - viery - kňaza a/alebo v podobe pomocnej ruky psychiatra - terapeuta a nezačne na sebe tvrdo pracovať, zostane v tej polohe, do ktorej sa dostal či už svojou, alebo niekoho/niečoho inou príčinou. Nie nadarmo sa vravieva "pomôž si sám, aj Boh ti pomôže"... čo v skutočnosti znamená, chci, začni a s pomocou Božou dosiahneš. Táto cesta je ťažká, najmä pre týchto ľudí bez vôle a vlastne spočiatku aj bez cieľa, teda je to skutočné preporodenie sa v Duchu, keď sa im to podarí.

Judith

Dušan

Odoslaný - 09 február 2010 :  18:52:06  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Možno Samuel ešte príde dokončiť svoje myšlienky, a zameria sa zaujímavým názorom na nás kresťanov, ako sa my môžme mimo kostol angažovať za lepší svet.

veriaci

saxsax

Odoslaný - 09 február 2010 :  18:57:07  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
Možno Samuel ešte príde dokončiť svoje myšlienky, a zameria sa zaujímavým názorom na nás kresťanov, ako sa my môžme mimo kostol angažovať za lepší svet.

Pôvodne zaslal Dušan - 09 február 2010 :  18:52:06

hej, a celkom by ma zaujmalo co hovori na toto

http://tvnoviny.sk/spravy/zaujimavosti/polsky-knaz-kontroluje-ucast-deti-na-omsi-odtlackami-prstov.html

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 09 február 2010 :  18:57:38  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
- táto odpoveď bol pre Dušana

nuž neviem, čo povedať na snímanie odtlačkov... ja som sa s týmto stretávala na škole v bývalom režime...
Neviem, ako v skutočnosti to odôvodnil kňaz, pretože tuším, že čosi pre úplnosť v článku určite nebolo publikované... a nebola som pri tom, takže toto ťažko posudzovať...

Judith

Dušan

Odoslaný - 09 február 2010 :  19:03:52  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Mediálny titulok ale asociuje niečo iné, než o čom vypovedá samotná správa...

veriaci

spiscom

Odoslaný - 09 február 2010 :  19:39:04  Zobraziť profil  Pridať spiscom do zoznamu priateľov
Iniciatíva sa cení, ale neporušuje sa zákon o ochrane osobných údajov.

Treba si dať asi pozor, lebo označkovanie obyvateľstva vždy bolo snaha mocných, teraz nehovorím o Cirkvi.
A teraz na to máme aj veľmi dobré prostriedky. Zatiaľ sa používajú len u domácich zvierat, kde sa implantáty voperujú pod kožu. Dúfam, že to nie je len predvoj výskumu budúceho vývoja.

Dušan

Odoslaný - 09 február 2010 :  20:04:12  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Týmito záležitosťami sa zapodieva Anton Selecký, ktorý už nazhromaždil na svojej webstránke peknú kôpku správ.

veriaci

rad.ek

Odoslaný - 09 február 2010 :  21:53:43  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:

Dovolím si oponovat, nereagovali pouze ateisté.
Když se vrátím k mé reakci, doporučuji dekrety II.vat. koncilu, který se vztahem církve k nekatolíkům zabýval.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 4 Previous Topic: Ine nabozenstva s pohladu kmitania elektronov Téma Next Topic: Príbehy  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06