Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Svetové náboženstvá
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Zmysel života Téma Next Topic: Argumenty na Ježiša
Strana: z 4

humanista

Stav: offline

Odoslaný - 26 január 2010 :  14:46:51  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
Keďže sa doteraz všetky svetové náboženstvá prezentovali ako ľudstvo rozdeľujúce a militantné, vedúce k nevraživosti, nemali by sa zakázať, alebo aspoň prestať podporovať?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 91  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 10 február 2010 Upozorniť moderátora 

timylee

Odoslaný - 26 január 2010 :  18:02:37  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
nechapem co tym mienis na rimskokatolickom fore, okrem toho zlo pachaju ludia, viera je len zamienkou

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

humanista

Odoslaný - 27 január 2010 :  09:18:13  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
Aj na rímskokatolíckom fóre to má zmysel, lebo ani rímskokatolíci nie sú imunní od zla, nevraživosti, podpory vojnových konfliktov a ozaj si treba uvedomiť, že zámienkou k tomu bolo a je aj náboženské presvedčenie. Myslím si, že vnútorné, navonok neprezentované akékoľvek presvedčenie nikoho proti nikomu nepopudí a z tohoto pohľadu je moja otázka zmysluplná.
Nie je to provokácia, ale podnet k zamysleniu sa aj kresťana katolíka. Nič tu nevyriešime, je mi to jasné, je to celosvetový problém.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 91  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 10 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 27 január 2010 :  12:55:45  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Už som to tu raz spomínal, myslíš humanista, že keby niet náboženstiev, že by sa zámienka nenašla? Hovorím ti, prečo je nevraživosť medzi Slovákmi a Maďarmi? Náboženstva sa to ani okrajovo netýka. Vždy tu ide iba o moc a územie. Náboženstvo môže byť iba krycí manéver. A ak sa hlušia kôli náboženstvu, tak buď neučí to náboženstvo správne postoje, alebo ich ľudia neprijímajú. Jednoducho povedané, ak by sme aj hneď zrušili všetky náboženstvá, vojny aj tak neprestanú a neprestanú sa ani objavovať nové.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 27 január 2010 :  17:40:20  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:
Keďže sa doteraz všetky svetové náboženstvá prezentovali ako ľudstvo rozdeľujúce a militantné, vedúce k nevraživosti,
Pôvodne zaslal humanista - 26 január 2010 : 14:46:51

To ti kdo namluvil, že všechny náboženství vedou k nevraživosti a jsou militantní.
Katolická církev se na ostatní náboženství tak nedívá, zkus si o tom přečíst něco z katechismu www.katechismus.cz www.katechizmus.sk
nebo z dokumentů IIvat. koncilu (např. o nekřesťanských náboženstvích.)

Ty je tak presentuješ, ale ve skutečnosti jsou mezi nimi velké rozdíly.
A když už chceš mluvit o nevraživosti a rozdělování, nezapomeň na ateismus, taky rozděluje svět a v minulosti stáli ateisté ve vedení militantních režimů.

Podle mě lidi rozděluje každý omyl a nespravedlnost. Omyl a nespravedlnost staví lidi proti sobě.
Teď jen rozlišit co je pravda a co omyl, co spravedlnost a co nespravedlnost, že?

citácia:

nemali by sa zakázať, alebo aspoň prestať podporovať?
Pôvodne zaslal humanista - 26 január 2010 :  14:46:51

Každý z nás by si měl přikázat hledat spravedlnost a pravdu.
Potom by možná ubylo nespravedlností a omylů, které lidi rozdělují a staví proti sobě.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 27 január 2010 :  18:22:12  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
Jednoducho povedané, ak by sme aj hneď zrušili všetky náboženstvá, vojny aj tak neprestanú a neprestanú sa ani objavovať nové.

Pôvodne zaslal Azuritko - 27 január 2010 :  12:55:45

chcela som napisat nieco podobne :)

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

humanista

Odoslaný - 27 január 2010 :  18:23:34  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
Azuritko máš pravdu, ale okrem iných príčin je to aj náboženské presvedčenie čo ženie ľudí proti sebe.
rad.ek, žiaľ žijem na tejto zemeguli a vnímam čo sa na nej deje, ale ak vieš pozitívne ktoré náboženstvo kvôli náboženskému presvedčeniu svojich veriacich nebojovalo, pouč ma. Možno kdesi na ďalekom východe?
Rovnako neviem o tom, že by nejaká organizovaná skupina ateistov proti niekomu len kvôli náboženskému presvedčeniu bojovala, lebo ešte aj holokaust sa dial pod heslom"Got mit uns". Tí čo stáli na čele militantných režimov zrejme neboli militantní kvôli ateizmu.
Čo sa týka proklamácií a reality je to nebo a dudy. Rozpamätaj sa od kedy platí desatoro.
Aj keď sa považujem za sekulárneho humanistu, v prvom rade uprednostňujem humanizmus, avšak náboženstvá v živote človeka vidím ako nadbytočné aj z uvedených dôvodov.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 91  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 10 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 27 január 2010 :  19:19:48  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
ateizmus ako spravne presvedcenie propagoval napr. komunizmus, ten ma na svedomi ovela viac zivotou ako holokaust, len v ceskoslovensku viac ako 250000, knazi aj nabozenstva ako take boli prenasledovane a diskriminovane,
holokaust nema s nabozenstvom nic, nemci videli v porazke za 1sv vojny sprisahanie vo vnutri nemecka, zacali s toho obvinovat ine narody, ze nemci su pod inymi krajinami vdaka trianonu a zidov, zidia boli v ociach jednoducheho nemeckeho ludu bohata a mocna vrstva ktora mala velku moc, v nich videli to sprisahanie a rozne ine blaboli, boha mohol hitler spomenut do ten sa spomina stale a nemusi nutne znamenat ze sa sneuzivat nabozenstvo,

napr. za boha a narod, boh je snami kto proti nam toho zmetie , boh nam pomahaj, boh nam zehnaj, asi tak, ked si vezmes moslimov tak im vadi ze im zakazuju satky a pod ich tradicie no to pod liberalizmom a ateizmom, to je ciste slobodomurarstvo ktore ma len upevnit poziciu korporacii

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 27 január 2010 :  19:56:16  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
fuu timylee fakt pekny prispevok ..ja by som este len dodal jednu vec a to ze mnohe udajne zlociny su dnes licene ovela horsie nez vobc boli a stava sa to najme v pripadoch kedy sa pomocou toho daju napadnut stale tie iste veci..nieje to napadne? mne s alen paci ako s aneustale napada krestanstvo.... som zvedavy kolko ludi prave dnes trpi koli krestanstvu...??? zober si napriklad judaizmus...vies kolko palestincanou aj prave teraz trpi koli krajine kde je statnym nabozenstvom judaizmus? poznamenal som to len preto abys om vytrhol isty stereotip obvinovania... a btw ateizmus vo vrazdeni vedie..komunizmus je zatial najvrazednejsi rezim...

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

humanista

Odoslaný - 27 január 2010 :  20:36:29  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
timilee aj volsung, možnože z nevedomosti obidvaja potvrdzujete môj názor z úvodu diskusie, že jedným zo zdrojov nevraživosti sú náboženstvá. Pri absencii náboženstiev, mal by zmysel ateizmus? Bola by tu náboženská nevraživosť?

janka

Odoslaný - 27 január 2010 :  21:13:55  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
ludia mali vzdy nejake bozstva, vzdy museli v nieco verit...koli obetam bohom zabijali ludi...je nemozne dosiahnut to, aby ludia neverili v nic

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 27 január 2010 :  21:16:10  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
nepochopil si to, tu nevrazivost nesposobil ani ateizmus ani nabozenstva ale rezimi a ich diktatori, ich anulovanim sa nic neviriesi, len sa zmenia dovody, potom budu nie zidia a moslimovia ale pravica vs lavica, nie krestanstvo vs ateizmus ale rasizmus vs ludia co propaguju jednotu v jednu rasu, globalisti co propaguju republika zem a nacionalisti, liberali vs konzervativci, to nezmenis, to co tu propagujes je hra slobodomurarskych spolocenstiev ktore potrebuju zmenit zmyslanie ludi aby mohli dosadit iny idol a mohli ovladat ludi, momentalne im stoja v ceste len nacionalisti a nabozenstva ktore ovladat nemozu, nacionalistov chceli zvladnut tym ze korporacie nicia odlisnosti narodov, vsade na teba vyskocia santa klausovia, hamburgeri, mcdonald, americke filmi, s ktorich priam sala americka ideologia, europska unia ktora mala kontrolovat ekonomiku aby nenastalo zbrojenie medzi cl.statmi na co treba peniaze, nato co malo pravo statu viest a kontrolovat svoje vojenske sily sa presunulo na americkeho generala lebo iba ten moze viest nato, nabozenstva ktore sa riadia svojimi tradiciami a zvlast krestanstvo ktore sa ukazalo ako nemozne zmenit podla ich predstav, skusali to templari, lutherani, a teraz to skusaju cez mormonov co je nieco podobne ako svedkovia jehovovi, svojimi nazormi podporujes ovela vacsiu a zlozitejsiu vec ako si sam myslis ktora ma korene ovela hlbsie, vedie to k iluminatom ktori zalozili USA, az k renesancii ktora bola do urcitej mieri spravna no nakoniec hlasala ze clovek nepotrebuje boha nic a ze clovek sam o sebe je boh

rad.ek

Odoslaný - 27 január 2010 :  21:28:54  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:

Rovnako neviem o tom, že by nejaká organizovaná skupina ateistov proti niekomu len kvôli náboženskému presvedčeniu bojovala, lebo ešte aj holokaust sa dial pod heslom"Got mit uns". Tí čo stáli na čele militantných režimov zrejme neboli militantní kvôli ateizmu.
Pôvodne zaslal humanista - 27 január 2010 : 18:23:34

To je právě ten zásadní omyl.
Diktatura proletariátu Ti už možná nic neříká.
Já ač jsem ji zažil mladý, si toto nalévání do hlavy dobře pamatuji.

citácia:
Rozpamätaj sa od kedy platí desatoro.
Pôvodne zaslal humanista - 27 január 2010 : 18:23:34

Tipnul bych si, že odjakživa, jenže to musel Bůh lidem občas připomínat.
A bohužel to dodnes není moc platné.
Stejně si myslíme, že si to umíme lépy vymyslet po svém.
Jsme pěkní hlupáci.

citácia:

Aj keď sa považujem za sekulárneho humanistu, v prvom rade uprednostňujem humanizmus, avšak náboženstvá v živote človeka vidím ako nadbytočné aj z uvedených dôvodov.
Pôvodne zaslal humanista - 27 január 2010 :  18:23:34

Naštěstí nejsi Pán Bůh, tak nám to může být jedno.
Snad to někdy přehodnotíš.
Hledat pravdu může znamenat najít pravé náboženství.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 27 január 2010 :  21:31:38  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:
timilee aj volsung, možnože z nevedomosti obidvaja potvrdzujete môj názor z úvodu diskusie, že jedným zo zdrojov nevraživosti sú náboženstvá.
Pôvodne zaslal humanista - 27 január 2010 : 20:36:29

Obávám se, že si to potvrzuješ pouze ty sám sobě.
Logické důvody k tomu nevedou.

citácia:

Pri absencii náboženstiev, mal by zmysel ateizmus? Bola by tu náboženská nevraživosť?
Pôvodne zaslal humanista - 27 január 2010 :  20:36:29

Při existenci omylu a nespravedlnosti tu bude vždy nevraživost.

rad.ek

Azuritko

Odoslaný - 27 január 2010 :  21:32:33  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
timilee aj volsung, možnože z nevedomosti obidvaja potvrdzujete môj názor z úvodu diskusie, že jedným zo zdrojov nevraživosti sú náboženstvá. Pri absencii náboženstiev, mal by zmysel ateizmus? Bola by tu náboženská nevraživosť?

Pôvodne zaslal humanista - 27 január 2010 :  20:36:29

Pri absencii hraníc - bola by tu národnostná neznášanlivosť? Pri absencii iných rás - bola by tu rasová neznášanlivosť?..... Podľa tvojho uvažovania, by asi mali ľudia jednej farby žiť v obrovskej budove všetci spolu a vyzerať presne tak isto, aby sa náhodou pre niečo nezačali prieť...... A pýtaš sa aj, čo by tu bolo, keby neboli náboženstvom jednoznačne stanovené pravidlá?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 28 január 2010 :  11:59:13  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
timylee ty tu propagujes proste totalny totalitarizmus a vladu jedneho nazoru ludska rozmanitost by zomrela ludia by uz ludmi ani neboli.... precitaj si nieco od leviho straussa a o prirodzenom antagonizme...ak znicis tieto zakladne principi ludskeho myslenia znicis cloveka nie kao fyzicku bytost ( ta si bude dalej zrat sprostu stravu a kukat telku..o to ti asi ide... ) ale znicis ho ako bytost ktora slobodne mysli reflektuje svoje okolie sama si vytvara nanho nazor.. vojna je jedno z krajnych rieseni ci po nej siahne stat alebo nabozenstvo ma svoj ciel...kraca v istom zaujme , ci je vojna zla? to je tazka otazka kedy je vojna zla? aj to je tazka otazka ,preco je vojna zla ? pretoze zomru tisice alebo miliony ludi? ludia umieraju aj v case mieru mnohy umieraju aj preto ze vojna neni...ale ide o to ze vojan je zla pre toto ja mom pocit ze ludom skor vadi strata komfortu a pohodlia... radsej ceme prist o moznost vlastneho nazoru ? sebavijadrenia? radsej obetujeme tieto hodnoty nez by sme riskovali stratu pohodlia? odpoved je smutna ale vadsina dnesnych ludi si viacej vazi chladnicku a tv... a preco s aobvinuju nabozenstva alebo niektore svetonazorove politicke sistemi?? pretoze ludua ktory su ich sucastou neuvazuju komzumne ako ludia ktory neveria v nic ....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 28 január 2010 :  12:37:40  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
ja nic nepropagujem, precitaj si to este raz a pozorne, ja odpovedam len moznosti boja medzi urcitimi skuspinami ktore budu pokracovat aj po zniceni nabozenstiev a pociatky slobodomurarskych spolkov ktore sa o to snazia

saxsax

Odoslaný - 28 január 2010 :  12:58:34  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
fuu timylee fakt pekny prispevok ..ja by som este len dodal jednu vec a to ze mnohe udajne zlociny su dnes licene ovela horsie nez vobc boli a stava sa to najme v pripadoch kedy sa pomocou toho daju napadnut stale tie iste veci..nieje to napadne? mne s alen paci ako s aneustale napada krestanstvo.... som zvedavy kolko ludi prave dnes trpi koli krestanstvu...??? zober si napriklad judaizmus...vies kolko palestincanou aj prave teraz trpi koli krajine kde je statnym nabozenstvom judaizmus? poznamenal som to len preto abys om vytrhol isty stereotip obvinovania... a btw ateizmus vo vrazdeni vedie..komunizmus je zatial najvrazednejsi rezim...

Pôvodne zaslal volsung - 27 január 2010 :  19:56:16

ktory komunizmus? ten rusky -zidovsky? zid nie je ateista

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 28 január 2010 :  13:13:07  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
timylee ked s a tu bavime o nakom oligarchyckom sisteme ktory mozno niekde z pozadia vladne..treba s azamysliet co je nam na skodu a co by bolo na skodu im... ak s ana to divame takto tak to stiahnutie exomunikacie zo slobodomurarov je naozja zaujimave

sax sax.. mas pravdu ja som narazal len na oficialne licenie komunizmu...btw spajat dnes komunizmus a zidov sa povazuje za antisemitizmus..niekto sa boji ze by ludom docvaklo ze najviac ludi nepozabijali nacisti ale prave....

timylee

Odoslaný - 28 január 2010 :  13:32:26  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
ked sa to vezme spatne tak najviac trpeli vojaci nie zidia, zidia tvoria v porovnani s umrtiami vojakov a obyvatelstva ineho etnika ledva patinu

Azuritko

Odoslaný - 28 január 2010 :  13:51:24  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Volsung hovoríš o tom, že napr. druhá svetová vojna sa pokladá za zlú len kôli strate pohodlia? Vojnu vyvolal Hitler svojim postojom a snahou presadiť svoj názor. Lenže jeho názor nebral do úvahy základnú morálku váženia si ľudského života. Tak ako to mohlo byť dobré? Keď sa na to pozerám s milióna uhlov, tak nevidím žiadny dobrý úmysel, ktorý by nezahrňoval vraždenie. Môžme povedať síce, že vojna čo nastala, bola nutná pre zastavenie zla a udržania všeobecného dobra. Niekto Hitlera v jeho chorom názore zastaviť musel. Každopádne trpeli aj vojaci a hrozne. No tí aspom trpeli zo cti, že bojujú pre niečo. Taký žid trpel, lebo bol považovaný za zviera. Tu bola pošliapaná česť tohto človeka a zomrel pre názor niekoho iného.
Pravda možno je, že pri zameraní ľudí na vojny sa opomínajú účinky systémov a režimov. Pričom v rámci režimov sa dejú podobné veci ako za vojny, ba niekedy horšie, a najmä všetko sa tají tak málo kto vie čo sa deje. Ale nemôžme opomínať žiadnu zlú vec. Nemôžme opomínať vojnu, vyvražďovanie židov, nespravodlivé využitie nutnosti boja za dobro na zlý účel vyvražďovania zo strany spojencov... proste hovoriť niečo nebolo tak zlé, to znie ako by to bolo dobré. Netreba zabúdať, že nech už to bolo v akejkoľvek miere bolo veľmi zlé a kruté...

Rímskokatolík

volsung

Odoslaný - 28 január 2010 :  14:04:48  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
azuritko..
na vojnu akou bola ww2 sa da kukat rozne vieme sa na nu pozerat aj z uhla ze spojenecke mocnosti uvalili na nemecko ponizujucu a nezvladnutelnu zataz..ta vyvolala extremne nepriaznivu situaciu a ta dala zivnu podu pre nastup krajnych stran akou bola aj nsdap..ta zmobilizovala a dala dokopi nemecku ekonomiku ludia videli vysledkuy a tka verili potom sa nemecko snaizlo ziskat uzemne casti ktore im odcudzili ako trest spojenci..utok na polsko mohol byt proste pokus ziskat vychodne prusko ktore im poliaci sami zobrali v case ked sa nemecky reichswehr nemohol branit koli zakazu mobilizacie...nemci sa pokuslai aj o diplomaticke riesenie ale poliaci citiaci a sebeisto vdaka zapadnym mocnostiam boli pomerne dost arogantny vies is to vsimnut z reakcii polska... zaroven start utoku na polsko mohol byt iba riesenim problemu sporu o vychodne prusko...nemci vyhlaisli vojnu iba polsku..spojenci vyhlaisli potom vjnu nemecku takze teoreticku rozputanie konfliktu mohli byt sposobene aj neprimeranou reakciou spojencou... akoby NATO zautocilo na rusko koli nedavnemu konfliktu v gruzinsku....avsak spojenci to moc neodhadli pretoze nemci ich pomerne uspesne odrazili...takze tolko dalej k tipizovanemu antagonizmu dobra a zla vo ww2 dnes sa tvrdi ze nic nieje ciernobiele a tak to aj bolo je naivne prehlasovat jednu stranu za zosobnenie zla nepopieram mnohe zlociny ktorych sa dopustilo okw alebo politicky sistem nemecka ale podobnych zlocinov sa dopustili aj spojenci , udajne zlociny proti cervenej armade niesu vojenskymi zlocinmy nakolko rusi nepodpisali zenevske konvencie a nevstahovalo s ana nich standardizovane vojenske pravo...obludnosti ktore robila cervena armada voci ukraine finsku litve estonsku ect len nastartovlai spatnu nenavist....najvedsie zlociny proti ludskosti nespachali nemecky prislusnici formacii wafffen ss ale dobrovolnici z ukrainy ,litvy,estonska a pod... divizie ako galizien,ect.. bola to reakcia ..nemozme ju pripisovat nemcom absolutne...ak s apremiestnime na zapad,... koncentracne tabory pre japoncov v amerike, koncentraky pre nemcov a podobne obludnosti ..umyselne bombardovanie civilnych cielov...dresden,hiroshima....pokial s abavime o ludskej dostojnosti tak prave koli nej sli do vojny miliony vojakou osi...cely tento prispevok len odpoveda na azuritkov tendencny prispevok ciernobiele licenie udalosti spred 60rokov... treba s ana vec divat triezvo...svetova vojna je rozsiahla udalost neda sa jednoducho skatulkovat umrelo miliony ludi netreba sa divat len na jednu stranu..len na jedno etnikum...

volsung

Odoslaný - 28 január 2010 :  14:07:31  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
vojna ako taka nieje konflikt dobra a zla ale nazorou...

timylee

Odoslaný - 28 január 2010 :  14:19:53  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
volsung ze ty citas casopis pruty? len pre zaujimavost

volsung

Odoslaný - 28 január 2010 :  14:44:52  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
nie raz mi ho niekto odporucal..ale necitam..zcasakov si sem tam kuknem historicku revue...paks om mal dost rad deutsche landser bo tam bolo vela prihod vojakou z vojny a pak magazin zbrane a naboje....tot asi vse z toho co normalne vychadza... pre zaujimavost...

Azuritko

Odoslaný - 28 január 2010 :  15:25:00  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
A Volsung vytvorenie čisto árijskej rasy podľa teba zapadá kde? Či to je len nafúknutý výmysel? Ja sa nebránim tomu, že určite si nepočínali niekde najsprávnejšie aj tí, čo bojovali za dobro. Veď rusom ani o dobro nešlo, možno ani američanom ktovie. Ale nehnevaj sa príde mi to, akoby si ty obhajoval druhú svetovú vojnu zo strany nemcov. Akoby oni ani za nič nemohli a to mi vadí. Lebo dve svetové vojny boli hlavne zo strany nemeckej, pričom aj tá tebou písaná možnosť, že chceli získať len to čo im patrilo, neznačí vojnu za účelom nastolenia dobra, ale násilného a zlého získania územia. Nič viac nič menej. Pokladal by si za dobré, ak by Slováci zmobilizovali armádu proti Maďarsku kôli územiu? Je to boj za všeobecné dobro, pri ktorom stojí za to zomierať a zabíjať? Kde je diplomatická snaha riešenia situácie?

Rímskokatolík

Strana: z 4 Previous Topic: Zmysel života Téma Next Topic: Argumenty na Ježiša  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06