Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Zmysel života
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: preco? Téma Next Topic: Svetové náboženstvá  

humanista

Stav: offline

Odoslaný - 01 február 2010 :  15:10:26  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
Nie mi je známe či sa už na tomto fóre debatovalo o zmysle ľudského a nielen ľudského života , ako o uvedomovaní si existencie v danej forme,napr. ako rastlina, živočích atď.. Vieme rozlíšiť medzi pojmami cieľ a zmysel? Aký môže mať zmysel ľudský život z pohľadu nábožensky veriaceho človeka a aký pre ateistu? Je v tom rozdiel?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 91  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 10 február 2010 Upozorniť moderátora 

Azuritko

Odoslaný - 01 február 2010 :  16:30:36  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Podľa mňa zmyslom života človeka ako takého je spása duše. Len problém je v tom, že nie každý vidí v živote ten správny zmysel.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 01 február 2010 :  17:12:25  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
podľa mňa - z pohľadu veriaceho človeka: zmyslom (pozemského ) života je jeho cieľ = večný život. A tomuto cieľu podriaďuje svoje bytie na zemi.... ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

humanista

Odoslaný - 01 február 2010 :  17:51:09  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
Som rád, pekne sa to rozbieha, len mne sekulárnemu humanistovi nie jasný pojem: duša, spása duše. Nepomýlil si si pojem cieľ a zmysel, skús to nejako rozlíšiť.
Ela - ozaj je neblahou skutočnosťou a skúsenosťou človeka jeho biologický zánik smrťou a ty myslíš, že by mohol jestvovať večný život, nebola by to neriešiteľná nuda? Čo by si večne kdesi vo vesmíre, alebo nikde robila, pre mňa by to bola hrozná perspektíva.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 91  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 10 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 01 február 2010 :  18:31:16  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
že by mohol jestvovať večný život, nebola by to neriešiteľná nuda? Čo by si večne kdesi vo vesmíre, alebo nikde robila, pre mňa by to bola hrozná perspektíva.

Pôvodne zaslal humanista - 01 február 2010 :  17:51:09

troska som sa nad tymto pousmiala, pretoze na jednej strane su ludia nespokojni, ze tu musia trpiet a ked sa im ponuka vecny zivot v nepredstavitelnom stasti, aj tak su nespokojni

zazil si niekedy chvilu, ked si bol velmi stastny a chcel si, aby trvala vecne, ale realita zivota ta vsak z tohto vytrhla?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

humanista

Odoslaný - 01 február 2010 :  21:12:35  Zobraziť profil  Pridať humanista do zoznamu priateľov
zazil si niekedy chvilu, ked si bol velmi stastny a chcel si, aby trvala vecne, ale realita zivota ta vsak z tohto vytrhla? Určite som takú chvíľu aj viackrát a boli vyvolané rôznymi podnetmi, ale ktorá by to presne mala byť aby trvala večne, by som sa asi nevedel rozhodnúť. A nakoniec ak máme hovoriť o zmysle Ž I V O T A nemá tu čo robiť iluzórny posmrtný život . Nemyslíš? Potom by to vlastne vyzeralo tak, že by bolo najlepšie čo najskôr umrieť.
Len problém je v tom, že nie každý vidí v živote ten správny zmysel.Hľadadajme teda spoločne ten správny zmysel života!
Ja si myslím, že by to nemalo byť len sústredenie sa to čo bude po smrti, ale hlavne a v prvom rade na plnohodnotný život tu na zemi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 91  ~  Člen od: 30 november 2009  ~  Posledná návšteva: 10 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 01 február 2010 :  21:23:02  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
A nakoniec ak máme hovoriť o zmysle Ž I V O T A nemá tu čo robiť iluzórny posmrtný život . Nemyslíš?

Pôvodne zaslal humanista - 01 február 2010 :  21:12:35

Autor temy sa v skutocnosti nesnazi hladat odpovede, ale podsuvat sem svoje nazory, ktore su v prikrom rozpore s pravidlami. (ako dokaz vid citat). Preto temu ukoncujem a upozrnujem autora (uz druhy krat) na porusovanie pravidiel.
Treti krat uz upozornovat nebudem a moznost prispievat mu zrusim.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: preco? Téma Next Topic: Svetové náboženstvá  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06