Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Krst
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kresťanský Rasizmus Téma Next Topic: Homosexualita prý není v genech
Strana: z 5

Azuritko

Stav: offline

Odoslaný - 19 december 2009 :  16:49:03  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
nie nemyslel som to tak, myslel som to tak ako si to naznacil s tymi meteoritmi; hypoteza, ze sem zaniesli zivot vyspelejsie civilizacie je vysoko spekulativna, ale nie je 100% vylucena tak ako nie je 100% vylucene, ze za vznikom zivota stal boh
Pôvodne zaslal guest635 - 19 december 2009 : 16:22:39

Píšete to, ako keby si tieto dve veci navzájom odporovali. Ale ak sem teda čisto hypoteticky doniesli život mimozemšťania, zase ako vznikli oni? Proste ten úplne prvý živý organizmus musel nejako vzniknúť. Toho už mimozemšťania doniesť nemohli. Proste za vznikom života a všetkého stál niekto. To je logické. Pre nás je to Boh. Ako to ale prebiehalo, to je otázne.

citácia:
v dobe, ked vznikal zivot uz bolo Slnko, Zem a ostatne planety uz sformovane, samozrejme Zem sa v niektorych veciach lisila od jej dnesnej podoby; v dobe, ked sa formovalo Slnko a planety neboli podmienky pre zivot, aky ho pozname, mozne
Pôvodne zaslal guest635 - 19 december 2009 : 16:22:39

Trošku som si to pozrel, a teoreticky je možné, že život tu už dávno je alebo bol. Pretože podľa odhadov má vesmír cez 13 miliard rokov, pričom hublov teleskop objavil planétu, ktorej vek odhadli na 13 miliard rokov, pričom slnečná sústava a zem majú okolo 4,5 miliardy rokov.

citácia:
cital si alebo si videl film 2001 vesmirna odysea? tam napr "mimozemstania" pozmenili urcity druh opov tak aby sa z nich neskor vyvinuli ludia...ale ti mimozemstania neboli vo forme ako vydavame v roznych serialoch - proste humanoidi s podobnymi vlastnostami ako ludia a aj s podobnymi moralnymi ci etickymi zasadami a problemami boli to skor stroje, ktore boli miliony rokov vpredu pred ludmi co ta tykalo vyvoja a technologii a ich moznosti boli nepredstavitelne...tato koncepcia sa mne osobne paci ovela viac, samozrejme to neznamena, ze nieco take existuje, ale ako napad sa mi to paci :)

Pôvodne zaslal guest635 - 19 december 2009 :  16:22:39

Vesmírnu odyseu som videl niekoľko krát. No ako hovorím, je to teoreticky možné, no ani tí prví mimozemšťania tu neboli len tak z ničoho nič. Ale ako sú to fantazíjne úvahy ľudí. Pričom o takomto niečom sa nikdy okrem fantázie nenašla iná zmienka. No o Bohu prišiel hovoriť na Zem Boho človek, ktorý podľa svedectiev vstal z mŕtvych. Takže ohľadom toho tu máme aspom tvrdenia z histórie. Nie iba fantáziu, ku ktorej sa nevyskytli ani len veci nad ktorými by sa dalo aspom špekulovať. Proste je iná zmienka o tom, že by nás mali priniesť mimozemšťania okrem filmov?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest635

Odoslaný - 19 december 2009 :  17:02:58  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:
Píšete to, ako keby si tieto dve veci navzájom odporovali. Ale ak sem teda čisto hypoteticky doniesli život mimozemšťania, zase ako vznikli oni? Proste ten úplne prvý živý organizmus musel nejako vzniknúť. Toho už mimozemšťania doniesť nemohli. Proste za vznikom života a všetkého stál niekto. To je logické. Pre nás je to Boh. Ako to ale prebiehalo, to je otázne.
Pôvodne zaslal Azuritko - 19 december 2009 : 16:49:03

pre mna je zase za vznikom zivota abiogeneza - z nezivych prvkov sa za pomoci prirodnych zakonov a prostredia vyvynuli prve molekuly, ktore boli schopne samoreplikacie a prenosu informacie a neskor prve zive tvory, na toto mi mozes ospovedat, ze za tym stal krestansky boh, ale ja ti na to odpoviem, ze tato teoria nepotrebuje boha ako vysvetlenie

citácia:
Trošku som si to pozrel, a teoreticky je možné, že život tu už dávno je alebo bol. Pretože podľa odhadov má vesmír cez 13 miliard rokov, pričom hublov teleskop objavil planétu, ktorej vek odhadli na 13 miliard rokov, pričom slnečná sústava a zem majú okolo 4,5 miliardy rokov.
Pôvodne zaslal Azuritko - 19 december 2009 : 16:49:03

som si vedomy veku vesmiru, ale ja som sa bavil konkretne o nasej Slnecnej Sustave a ta ma vek okolo 5 miliard rokov a na zaciatku jej formovania v nej zivot existovat nemohol...samozrejme v nejakej inej starsej sustave mohol existovat zivot ale to je spekulacia

citácia:
odyseu som videl niekoľko krát. No ako hovorím, je to teoreticky možné, no ani tí prví mimozemšťania tu neboli len tak z ničoho nič. Ale ako sú to fantazíjne úvahy ľudí. Pričom o takomto niečom sa nikdy okrem fantázie nenašla iná zmienka. No o Bohu prišiel hovoriť na Zem Boho človek, ktorý podľa svedectiev vstal z mŕtvych. Takže ohľadom toho tu máme aspom tvrdenia z histórie. Nie iba fantáziu, ku ktorej sa nevyskytli ani len veci nad ktorými by sa dalo aspom špekulovať. Proste je iná zmienka o tom, že by nás mali priniesť mimozemšťania okrem filmov
Pôvodne zaslal Azuritko - 19 december 2009 :  16:49:03

ten film sa nezaoberal otazkou vzniku tych "obeliskov/zagadiek" ale vznikom ludi :) samozrejme, ze islo o fantaziu, ale mne ako podobna fantazia pripada to, ze na zem prisiel ovorit jezis o jeho otcovi bohu (ber to zjednodusene, medzi tymi troma aspektami svetej trojice su zlozite pribuzenske vztahy :)) a svedecta ja neberiem a hlavne ak su vyhradne z jednej knihy a co sa tyka historie, existencia jezisa ako zivej osoby je ako tak potvrdena, ale to, ze to bol zaroven boh potvrdene historicky nie je

V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 451  ~  Člen od: 16 december 2009  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 19 december 2009 :  18:29:17  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
pre mna je zase za vznikom zivota abiogeneza - z nezivych prvkov sa za pomoci prirodnych zakonov a prostredia vyvynuli prve molekuly, ktore boli schopne samoreplikacie a prenosu informacie a neskor prve zive tvory, na toto mi mozes ospovedat, ze za tym stal krestansky boh, ale ja ti na to odpoviem, ze tato teoria nepotrebuje boha ako vysvetlenie

Pôvodne zaslal guest635 - 19 december 2009 : 17:02:58

OK. Ako vznikli prírodné zákony? Ako vznikli molekuly? Ako molekuly dostali dané vlastnosti? Ako vznikla samoreplikacia a nadobudla svoju hodnotu? Proste nikdy sa vedecky nedostanete na ten prvý počiatok a vždy vám tam niečo bude chýbať. Darmo objasníte tisíc teórií, keď tú prvú neobjasníte bez Boha nikdy.

citácia:
som si vedomy veku vesmiru, ale ja som sa bavil konkretne o nasej Slnecnej Sustave a ta ma vek okolo 5 miliard rokov a na zaciatku jej formovania v nej zivot existovat nemohol...samozrejme v nejakej inej starsej sustave mohol existovat zivot ale to je spekulacia

Pôvodne zaslal guest635 - 19 december 2009 : 17:02:58

A? Veď to je to isté čo som hovoril ja. Teraz si vlastne hovoríte na vlastné tvrdenie o mimozemšťanoch, že to je špekulácia.
citácia:

ten film sa nezaoberal otazkou vzniku tych "obeliskov/zagadiek" ale vznikom ludi :) samozrejme, ze islo o fantaziu, ale mne ako podobna fantazia pripada to, ze na zem prisiel ovorit jezis o jeho otcovi bohu (ber to zjednodusene, medzi tymi troma aspektami svetej trojice su zlozite pribuzenske vztahy :)) a svedecta ja neberiem a hlavne ak su vyhradne z jednej knihy a co sa tyka historie, existencia jezisa ako zivej osoby je ako tak potvrdena, ale to, ze to bol zaroven boh potvrdene historicky nie je

Pôvodne zaslal guest635 - 19 december 2009 :  17:02:58

Nieje, ale aspom existoval čo nahráva pravdivosti biblie. Pričom odysea bol iba film a nič viac. Proste to je neporovnateľné ako to porovnávate.
A ak chcete priamy dôkaz existencie Boha, dobre viete, že Vám ho nikdy nedáme. A na vyvrátenie našej viery určite nemáte dostatočné znalosti, pretože pravda sa nijakými znalosťami vyvrátiť nedá.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest635

Odoslaný - 20 december 2009 :  09:50:59  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
citácia:
OK. Ako vznikli prírodné zákony? Ako vznikli molekuly? Ako molekuly dostali dané vlastnosti? Ako vznikla samoreplikacia a nadobudla svoju hodnotu? Proste nikdy sa vedecky nedostanete na ten prvý počiatok a vždy vám tam niečo bude chýbať. Darmo objasníte tisíc teórií, keď tú prvú neobjasníte bez Boha nikdy.
Pôvodne zaslal Azuritko - 19 december 2009 : 18:29:17

ale by zase nikdy nedokazete, ze za tym vsetkym stal vas boh :) mozete tomu iba verit...a inak tu si prakticky predviedol argumentaciu pomocou "god of gaps" - vzdy si boha dosadis tam, kde este veda nema dostatocne odpovede

citácia:
Nieje, ale aspom existoval čo nahráva pravdivosti biblie. Pričom odysea bol iba film a nič viac. Proste to je neporovnateľné ako to porovnávate.
A ak chcete priamy dôkaz existencie Boha, dobre viete, že Vám ho nikdy nedáme. A na vyvrátenie našej viery určite nemáte dostatočné znalosti, pretože pravda sa nijakými znalosťami vyvrátiť nedá.
Pôvodne zaslal Azuritko - 19 december 2009 : 18:29:17

ale ved ja neporovnavam odyseu z bibliou, iba som ukazoval na iny nahlad na vznik zivota na tejto planete a je jedno ci je alebo nie je nicim podlozeny - ide iba o moznost nie istotu; ja viem ze mi krestania nedaju dokaz a ja sa nepokusam vyvratit krestansku vieru - nemam na to dovod, totiz nie je mojou povinnostou a ani mojim zamerom ju vyvratit

V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 451  ~  Člen od: 16 december 2009  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 20 december 2009 :  12:53:01  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
ale by zase nikdy nedokazete, ze za tym vsetkym stal vas boh :) mozete tomu iba verit...a inak tu si prakticky predviedol argumentaciu pomocou "god of gaps" - vzdy si boha dosadis tam, kde este veda nema dostatocne odpovede

Pôvodne zaslal guest635 - 20 december 2009 : 09:50:59

Áno. Nikdy to nedokážeme tak aby to každého uspokojilo. Ono si vždy musí každý položiť otázku aký dôkaz je pre neho uspokojujúci a či taký môže vôbec niekedy existovať. A potom sám zistí čo vlastne chce (hľadať, presvedčiť sa že nemusí hľadať, provokovať....) A to nieje dosadenie si Boha tam kde veda nesiaha. Ja jej nechávam dokonca priestor nech zájde kam len chce. No na úplný začiatok sa nikdy nedostane a na to sa dá logicky prísť. To nieje žiadne predbiehanie sa s vedou. Ja vedu plne akceptujem a uznávam. No veda má svoje hranice ako aj tento svet a jeho zákony a preto nieje možné aby všetko vzniklo z ničoho. Aby pojmy nadobudli hodnotu z ničoho. Vždy musel byť nejaký prvý pojem, ktorý nadobudol určitú hodnotu a významovosť a z neho sa všetko odvíjalo tak ako stvoriteľ určil. Ako veda uľahčuje ľuďom život, tak to robí aj viera. No ak sa niekto prikláňa iba k jednému, to druhé mu bude chýbať.

citácia:

ale ved ja neporovnavam odyseu z bibliou, iba som ukazoval na iny nahlad na vznik zivota na tejto planete a je jedno ci je alebo nie je nicim podlozeny - ide iba o moznost nie istotu; ja viem ze mi krestania nedaju dokaz a ja sa nepokusam vyvratit krestansku vieru - nemam na to dovod, totiz nie je mojou povinnostou a ani mojim zamerom ju vyvratit

Pôvodne zaslal guest635 - 20 december 2009 :  09:50:59

No iný od čoho? Od biblie? Myslím, že ak sem život doniesli mimozemšťania, neodporuje to nijako biblii. Podstata je jasná. Boh určil čo bude ním stvorené a ako to bude prebiehať. V tomto zmysle je vlastne irelevantné ako to reálne prebehlo. Podstate to neubližuje bo biblia presný priebeh nepopisuje.

Rímskokatolík

Mato

Odoslaný - 20 december 2009 :  22:37:02  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Tema sa uz (davno) prieci pravidlam.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 5 Previous Topic: Kresťanský Rasizmus Téma Next Topic: Homosexualita prý není v genech  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06