Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Kresťanský Rasizmus
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ako získať kresťanské hodnoty? Téma Next Topic: Krst
Strana: z 3

Lantis

Stav: offline

Odoslaný - 13 december 2009 :  03:50:12  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lantis  Pridať Lantis do zoznamu priateľov
Problémom kresťanov je, že sú ochotní prijať za sväté len bibliu a nič iné. Len v biblii sú schopní obdivovať hlboké myšlienky, duchovno a pravdu. Akoby nikde inde tieto veci nejestvovali. S kresťanmi sa nedá prieť, pretože akonáhle zistia, že je človek neveriaci, nič čo povie nemá váhu. Čo keby nejestvoval spôsob ako sa dozvedieť, že ten či onen človek je veriaci alebo nie? Boli by stratení ako slepý skinhead. Ja vravím, že človek by mal byť ochotný prijať pravdu či už z úst Ježiša Krista alebo Adolfa Hitlera.

Raz som chodil s jedným dievčaťom, bola to silne veriaca kresťanka. Miloval som ju tak ako som len vedel, rešpektoval to aká je a obdivoval ju. Bolo nám spolu super až keď sa ma jedného dňa z ničoho nič spýtala či som veriaci. Keď som jej povedal, v čo verím, povedala: Aj tak som rada... AJ TAK??? Stál som tam ako obarený. Nič sa nezmenilo. Bol som to stále ja, ten ktorý ju miloval tak ako len vedel a urobil by pre ňu čokoľvek. Nezmenil som sa, ale ona bola napriek tomu AJ TAK rada. Od toho dňa sa začala správať inak. Pripadal som si v tej chvíli ako žid, ktorého sa práve nacista za druhej svetovej spýtal na pôvod.

Ďalšia vec, ktorej nerozumiem: Prečo si kresťania vo svojich prednáškach privlastňujú správne hodnoty? Vždy najprv uvedú príklad človeka, ktorý nežije s Bohom: pil, fajčil, bral drogy... Potom nastáva zmena: Obrátil sa k Bohu, prestal piť, fajčiť atď. Je to ako keby ste ukazovali: len veriaci dokážu viesť takýto život... Ja som nikdy nepil, nefajčil ani nebral drogy a nikdy som ani neveril v Boha a dokázal som si uvedomiť hĺbku a nádheru svojej duše aj bez toho, aby som veril v kresťanské hodnoty.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 14  ~  Člen od: 11 december 2009  ~  Posledná návšteva: 15 december 2009 Upozorniť moderátora 

Azuritko

Odoslaný - 13 december 2009 :  10:43:19  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Veľa sme tu o tom hovorili, veľa a mnoho. Pojem sväté nemožno priradiť len tak hocičomu. Na pravdu sa dá prísť aj logickým uvažovaním, ale bez biblie a Cirkvi človek nieje schopný sám vykonávať všetko podľa pravdy. Jednoducho považuje za dobré aj niečo zlé. Neviem ako hlboko bol Váš vzťah s tou dievčinou, keďže sa pýtala na vierovyznanie, tak to asi nebol až taký dlhý vzťah, takže hovoriť o veľkom milovaní asi ešte nejde. Ale hlavne problémom pre toto dievča určite bolo, že zo vzťahu s neveriacim je ťažšie žiť kresťansky správne manželstvo. Aj ateista môže mať pravdu, aj ateista môže žiť skvelý život, aj ateista môže žiť kresťansky správne manželstvo. No pravdepodobnosť je menšia, keďže nemá ani znalosti ako takýto život žiť a nepozná Boha. A aj katolíci mávajú problémy s drogami. Ale toto o čom hovoríte sú asi niektoré šťastné príbehy mladých ľudí, na ktorých sa ukazuje, že po spoznaní Boha dokážu vďaka nemu aj prestať z drogami. Čo niektorý katolíci od narodenia nedokážu, lebo majú možno slabšiu vieru ako ten čo sa práve obrátil. A jasné. Môžete viesť ten život skvelý, a možno nerobiť aj žiadne chyby podľa pravdu, ale ak tú pravdu nepoznáte, je ťažšie konať vždy správne, a je ťažšie vôbec konať správne, keď to je iba na základe Vášho vlastného subjektívneho uvažovania vyhodnotené že čo je správne.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lantis

Odoslaný - 13 december 2009 :  11:25:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lantis  Pridať Lantis do zoznamu priateľov
Ja sám kresťanstvo a cirkev odsudzujem. Je to nasledovanie a to je podľa mňa zlé, nech je v akejkoľvek forme. Čo si ale myslím je, že Ježiš Kristus bol jedným z najlepších učiteľov, akí kedy chodili po tejto zemi (spolu s Budhom, Oshom a inými) a dosiahol niečo, čo skôr či neskôr dosiahne každý. Lenže cirkev ho stavia ako boha, ako niečo nedosiahnuteľné a tak si ľudia vravia: Je prirodzené, že hreším, veď nie som dokonalý, nie som boh... A to je práve ten kritický bod, kde sa zastavia a nedokážu ísť ďalej. Ježiš Kristus nám chcel ukázať, že každý môže byť ako on.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 14  ~  Člen od: 11 december 2009  ~  Posledná návšteva: 15 december 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 13 december 2009 :  12:37:32  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Hovoríte, že nasledovanie akékoľvek je zlé, ale aj, že boli na svete dobrý učitelia. Ale podľa prvej vety boli a tým to hasne. Nič nám nemohli priniesť, keďže nasledovanie ich učenia je podľa Vás zlé. Takže trochu rozpor v tvrdeniach. A neviem čo myslíte tým, že skôr či neskôr to dosiahne každý? To čo dosiahol Ježiš nedosiahne nikto. Ale keďže veríte, že bol učiteľ, ale hovoríte o dosiahnutí toho čo on, predpokladám, že neveríte tomu, že vstal z mŕtvych. Takže na čom je postavený Váš "guláš" hodnôt? Asi len na tom, čo si sám vyberiete. A rád by som vedel ako viete, že to čo si vyberáte zo všetkého je správne? A to o prirodzenosti hrešenia - kresťan vie, že má dedičný hriech. Takže hreší každý bez rozdielu. Takže to absolútne nieje motívom na zastavenie sa. To tak robia iba hlupáci, že keď môže jeden kradnúť, môžem aj ja. Ale keď vie, čo Ježiš učil, tak vie, že nemá kradnúť tiež, ale skôr upozorniť toho druhého aby prestal kradnúť. Takže zase z toho len vyplýva, že zastaví sa na tom kritickom bode len ten, kto nechce počúvať učenie Boha Ježiša Krista buď preto, že je lenivý, alebo preto, že je tvrdohlavý.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lila

Odoslaný - 13 december 2009 :  15:01:27  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
Takže kresťanský rasizmus.
Ja by som to tak nenazvala. Dajme tomu, že poznám veľmi dobrý recept na dobrý zemiakový chlieb. No príde ku mne kamarátka a povie ty si pekárska rasistka. Ja by som do toho chleba nedala zemiaky. Upečiem ten chlieb podľa jej receptu. No už to nie je ten dobrý zemiekový chlieb. Prečo by som mala piecť ten jej chlieb, keď ten môj je jednoznačne dobrý a hlavne správny pretože sú tam i zemiaky. A mám ten recept priamo od pekára, ktorý ten dobrý zemiakový chlieb vymyslel.

Prečo by som mala dodržiavať pravidlá niekoho iného, keď i mojím osobným životom mám dosvedčené, že dodržiavaním Božích pravidel žijem ten správny a dobrý život.

To dievča to povedalo preto, lebo teba ako neveriaceho nedržia tie isté pravidlá. Resp. držia ťa ale ty nevidíš tie súvislosti ako ona. Stačí nejaká nezhoda medzi vami v budúcnosti a ty nemusíš pochopiť ju a ona teba. Ona má vymedzené jasne mantinely, ktoré prejsť, prekročiť nemieni, nechce. Má strach, že ty ju budeš možno v budúcnosti k tomu nútiť, presviedčať. Možno na tom bude stát i váš vzťah, manželstvo. Keďže sa ty budeš pozerať na vec inak ako ona nepochopíš prečo koná tak a nie inak. Nepochopíš i keď ti to bude chcieť vysvetliť a povedať prečo to tak je. Poznám to z vlastnej skusenosti. Skús sa s ňou o tom porozprávať. Ak s ňou chceš byť v budúcnosti. Budú to musieť byť ústupky i z jednej aj z druhej strany. Ale ona môže ustúpiť len po tie jej mantinely.

citácia:
Je to ako keby ste ukazovali: len veriaci dokážu viesť takýto život... Ja som nikdy nepil, nefajčil ani nebral drogy a nikdy som ani neveril v Boha a dokázal som si uvedomiť hĺbku a nádheru svojej duše aj bez toho, aby som veril v kresťanské hodnoty.

Ja verím, že konáš tak ako to považuješ za najlepšie. Verím, že v sebe cítiš čistotu svojej duše. Verím, že sa snažíš žiť dobre. Verím, že sa snažíš piecť dobrý zemiakový chlieb a máš naň aj svoj recept. No máš 100% istotu, že tie ingrediencie, ktoré v tom recepte máš sú tie správne a nič ti v nich nechýba?

citácia:
Čo si ale myslím je, že Ježiš Kristus bol jedným z najlepších učiteľov, akí kedy chodili po tejto zemi (spolu s Budhom, Oshom a inými) a dosiahol niečo, čo skôr či neskôr dosiahne každý. Lenže cirkev ho stavia ako boha, ako niečo nedosiahnuteľné a tak si ľudia vravia: Je prirodzené, že hreším, veď nie som dokonalý, nie som boh... A to je práve ten kritický bod, kde sa zastavia a nedokážu ísť ďalej. Ježiš Kristus nám chcel ukázať, že každý môže byť ako on.

Ježiš Kristus poznal na dobrý zemiakový chlieb recept na spämať a nikto ho nikdy nedonútil za žiadnych okolností použiť iné ingrediencie. Môžeš o ňom povedať že bol pekársky rasista????
Ano veriaci si povedia neviem upiecť tento chlieb na spamäť nie som dokonalý nie som Boh, potrebujem recept. Ak sa toho receptu budem držať upečiem dobrý zemiakový chlieb. Potrebujem recept od Boha. No Boh je mi vzdialený. No nie je vzdialený Ježišovi Kristovi. No a JK nie je vzdialený nám. On ten recept má aj nám ho dal. No ľudia stále vymýšľajú a chcu ten recept "vylepšovať".

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lantis

Odoslaný - 13 december 2009 :  15:04:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lantis  Pridať Lantis do zoznamu priateľov
citácia:
Hovoríte, že nasledovanie akékoľvek je zlé, ale aj, že boli na svete dobrý učitelia. Ale podľa prvej vety boli a tým to hasne. Nič nám nemohli priniesť, keďže nasledovanie ich učenia je podľa Vás zlé. Takže trochu rozpor v tvrdeniach.
Pôvodne zaslal Azuritko - 13 december 2009 :  12:37:32

Ani trochu rozpor v tvrdeniach. Vravím, že nasledovanie je zlé - nie uvedomovanie si. Vy nasledujete Ježiša Krista, ja sa zaoberám jeho učením, jeho slovami, nie jeho osobou. Jeho slová sú pre mňa dôležité, pretože ukrývajú hlbšiu pravdu, no nie preto, že ich vyslovil on. Mali by pre mňa rovnakú hodnotu, keby ich vyslovil hocikto iný na svete.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 14  ~  Člen od: 11 december 2009  ~  Posledná návšteva: 15 december 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lantis

Odoslaný - 13 december 2009 :  15:13:19  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lantis  Pridať Lantis do zoznamu priateľov
Pre Lilu:

Ok, tak sa hráme s metaforami... Ide o to, že na svete je kopa chlebov a nie všetky sú zemiakové a nie každému chutí zemiakový chleba. O to ide. Je to ako keď Hitler videl ten svoj recept ako jediný správny. Rovnako aj kresťania (nie všetci, česť výnimkám) keď vedia, že ktosi nie je veriaci, začnú sa na neho pozerať inak a to JE rasizmus.

lila

Odoslaný - 13 december 2009 :  15:34:22  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
citácia:
Pre Lilu:

Ok, tak sa hráme s metaforami... Ide o to, že na svete je kopa chlebov a nie všetky sú zemiakové a nie každému chutí zemiakový chleba. O to ide. Je to ako keď Hitler videl ten svoj recept ako jediný správny. Rovnako aj kresťania (nie všetci, česť výnimkám) keď vedia, že ktosi nie je veriaci, začnú sa na neho pozerať inak a to JE rasizmus.

Pôvodne zaslal Lantis - 13 december 2009 :  15:13:19

Áno sú i iné chleby ale potom ich nemôžme nazvať zemiakovými.
No veď práve Hitler si myslel že ten jeho recept je správny a ako to dopadlo. Takže dnes už vieme povedať, že ten recept správny nebol. No vtedy ho o tom nik nepresvedčil dokonca by mu to Hitler asi ani nedovolil. Toto sa však o kresťanstve a viere povedať nedá. Alebo mi vieš povedať, čo je na recepte kresťanov zlé? Ak budem (do bodky) dodržiavať recept pravidlá kresťanov a umriem povieš si ty, že som za svojho života urobila niečo zle?
Ano pozerajú sa inak. Ja za seba sa pozerám takto. Je mi toho človeka, ľúto, že je slepý. Viem, že ak mu chcem pomôcť, možem mu len a len poradiť alebo niečo vysvetliť ale či príjme pravdu je len a len na ňom. Inak mu pomôcť nemôžem. (Ak nerátam modlitbu.)
S rasizmom je spojená aj nenávisť a možem ti povedať, že tú necítim. A pochybujem, že nejaký kresťan cíti. Skôr šípi problémy pri styku s neveriacim. Bojí sa problémov. Možno ani tých nie ale bojí sa či sa bude vedieť s tými problémami vysporiadať tak aby ostal za každých okolností pri Bohu.

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 13 december 2009 :  15:39:32  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Nasledovať Ježiša Krista znamená robiť to čo učil. Neviem aké iné nasledovanie v tom vidíte? A skutky robia vážnosť slova. Keby hitler hovoril to čo Ježiš, ale pritom by zabíjal a prikazoval zabiť, dalo by sa mu veriť? Vodu káže víno pije. To jednoducho sa potom človek zamyslí, akú majú váhu jeho slová, keď on sám sa nimi neriadi.
A teraz ste to povedali tak ako to je. Áno na svete je veľa chlebov a nie každému chutí. Ale len jeden je upečený správne a to že niekomu nechutí, neznamená, že je zle upečený. Že sa mu ho nechce prekrojiť, neznamená, že obsahuje zlé ingrediencie. A o tom pozeraní inak. Prečo sa katolíci boja na verejnosti prejavovať svoju vieru? Prečo sa štítia prežehnať tam kde by chceli? Lebo všetci sa začnú na nich pozerať ako na bláznov. A Vy tu hovoríte o rasizme voči ateistom? Keď vidím človeka, čo nerozumie matike, pozerám sa naňho ako na toho, ktorý mi do matiky toho moc neprinesie. Nieje vylúčené že niečo vie, ale skorej sa bude pýtať mňa. Ak vidím človeka, čo nepozná pravdu, pozerám sa naňho ako na toho, ktorý mi do pravdy moc neprinesie. Nieje vylúčené, že dokonca z veľkej časti žije podľa pravdy, ale ak chce vedieť či sa nemýli, či počíta správne, musí sa niekoho spýtať, kto pravdu priniesol...

Rímskokatolík

janka

Odoslaný - 13 december 2009 :  19:21:06  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov

Ani trochu rozpor v tvrdeniach. Vravím, že nasledovanie je zlé - nie uvedomovanie si. Vy nasledujete Ježiša Krista, ja sa zaoberám jeho učením, jeho slovami, nie jeho osobou. Jeho slová sú pre mňa dôležité, pretože ukrývajú hlbšiu pravdu, no nie preto, že ich vyslovil on. Mali by pre mňa rovnakú hodnotu, keby ich vyslovil hocikto iný na svete.

preco je nasledovat niekoho zle, ak ti zachranil zivot a to som Ho ani nepoznala...a nevravim teraz o Jeho obeti na krizi

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lantis

Odoslaný - 14 december 2009 :  02:58:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lantis  Pridať Lantis do zoznamu priateľov
citácia:
preco je nasledovat niekoho zle, ak ti zachranil zivot a to som Ho ani nepoznala...a nevravim teraz o Jeho obeti na krizi
Pôvodne zaslal janka - 13 december 2009 :  19:21:06

Pretože nasledovaním niekoho alebo niečoho iného zabúdaš na seba. Nemáš priestor na spoznávanie svojej duše, na jej objavovanie. Každý z nás sme jedinečný, no nasledovaním vzorov ako sú kresťanstvo, budhizmus, goth culture a pod. sa len zaraďujeme k niečomu, čo už pred nami vymysleli iní ľudia (a nevravte mi, že kresťanstvo nie je výmyslom človeka, pretože je, Ježiš Kristus nikdy nezaložil žiadnu organizáciu a ak by mal možnosť vidieť aká bohatá v dnešných časoch cirkev je, neviem či by to bolo v súlade s jeho učením o chudobe. Áno, ja viem. Je taká len aby odrážala slávu a veľkosť Ježiša Krista a okrem toho je na svete veľa iných bohatých organizácií tak prečo pozerať len na cirkev, však?)

zrno

Odoslaný - 14 december 2009 :  08:59:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
citácia:
a nevravte mi, že kresťanstvo nie je výmyslom človeka, pretože je, Ježiš Kristus nikdy nezaložil žiadnu organizáciu

Treba si prečítať sväté písmo, kde sa o tom píše napr.: Ježiš udeľuje Petrovi pastiersky úrad v Cirkvi
(Jn 21,14)
Ale ak ho nečítame len ťažko nájdeme odpovede.
citácia:
Áno, ja viem. Je taká len aby odrážala slávu a veľkosť Ježiša Krista

Ak to viete, tak prečo pochybujete.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 14 december 2009 :  12:23:07  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
...a ak by mal možnosť vidieť aká bohatá v dnešných časoch cirkev je, neviem či by to bolo v súlade s jeho učením o chudobe...

Pôvodne zaslal Lantis - 14 december 2009 :  02:58:51

Poznáte aj nejaké čísla o veľkosti finančného majetku Cirkvi? Lebo ja napr. nemám poňatia či o nej môžem vyhlásiť že je bohatá alebo chudobná. Vy to vyhlasujete s takou istotou, že predpokladám, že o tom niečo viete. Tak počúvam.

Rímskokatolík

Beulina

Odoslaný - 14 december 2009 :  14:02:29  Zobraziť profil  Pridať Beulina do zoznamu priateľov
Ja tiez napato pocuvam, je to moja oblubena tema

Krajina: United Kingdom  ~  Počet príspevkov: 192  ~  Člen od: 09 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 december 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Beulina

Odoslaný - 14 december 2009 :  14:49:22  Zobraziť profil  Pridať Beulina do zoznamu priateľov
citácia:
Pretože nasledovaním niekoho alebo niečoho iného zabúdaš na seba. Nemáš priestor na spoznávanie svojej duše, na jej objavovanie.

Spravne, nasledovanim Jezisa Krista nam ide o 'zabudanie na seba' a tymto otvaranim velikanskeho priestoru na spoznavanie a objavovanie svojej duse Jezis nas uci 'zabudat na seba' a mysliet na druhych; sme tu pre druhych, pre lasku k bliznym a nie pre lasku k sebe (ako ucil Osho a co daval na prve miesto spolu s nenavistou k ostatnym, co je zaobalene v kvetnatych reciach!)

citácia:
Každý z nás sme jedinečný, no nasledovaním vzorov ako sú kresťanstvo, budhizmus, goth culture a pod. sa len zaraďujeme k niečomu, čo už pred nami vymysleli iní ľudia (a nevravte mi, že kresťanstvo nie je výmyslom človeka, pretože je...

Ak je krestanstvo vymyslom cloveka, ako je mozne, ze Jezisa Krista nasleduje okolo 2 miliard ludi na svete a toto nasledovanie bez prestavky trva 2000 rokov a nikdy tento pocet nic ine nepresiahlo? Ukaz mi, kde a kedy nasledovala taka velka skupina ludi nieco, co 'zalozil' clovek???? Clovek, 'ludske ruky' a mysle nie su shopne udrzat cokolvek po taky dlhy cas zive a dat nadej a 'zivost' aku krestanska viera dava milionom ludi... Len nieco inspirovane, v tomto pripade Duchom Svatym, dokaze toto urobit.

citácia:
Ježiš Kristus nikdy nezaložil žiadnu organizáciu a ak by mal možnosť vidieť aká bohatá v dnešných časoch cirkev je, neviem či by to bolo v súlade s jeho učením o chudobe. Áno, ja viem. Je taká len aby odrážala slávu a veľkosť Ježiša Krista a okrem toho je na svete veľa iných bohatých organizácií tak prečo pozerať len na cirkev, však?)

Ano, Jezis Kristus zalozil organizaciu, ktorou je cirkev. priniesol na svet novy zakon, nove smerovanie, novy zivot. A tiez slubil, ze nic ju nepremoze. Ako vidis, stale sa drzi, uz 2000 rokov. Co kedy na tomto svete existovalo tak dlho?? Len sa spytam, ci tou poznamkou, ze cirkev je bohata, mas na mysli katolicku cirkev? Alebo inu?

Krajina: United Kingdom  ~  Počet príspevkov: 192  ~  Člen od: 09 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 december 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 14 december 2009 :  18:28:58  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
reagujem najprv na prvy prispevok nie na diskusiu na to si najdem mozno cas pak.... podme k samotnemu nazvu.....krestansky rasizmus...to co ako znamena vie respondent co rasizmus je_? pretoze ziaden vyznam tohto slova mi nepride v tomto slovnom spojeni ako zmysluplny.... takze hned ako prve by ma zajimalo co sa snazil lantis vyrazom "krestansky rasizmus" povedat...dalej je pravda ze clovek tym ze je neveriaci u veriacich casto automaticky straca na hodnote ale yo je len chyba ludi v zasade prave pre takych predsa dosiel spasitel.. pre hriesnikov...prakticky ale sa okolie veriacich k takymto ludom sprava velmi zle sam mam stym skusenosti...ael podme dalej prosim ta to stym slepim skinheadom.... hnutie skinheads je casto nepochopene ako aj v tomto pripade....nemam rad ked niekto pouziva podobne prirovnania pretoze sa stavaju na nespravnom pochopeni niektorych pojmov a to vedie v velkej dezinformacii... inak to stou pravdou mas pravdu ludia dnes casto nepocuju pravdu len koly tomu ze ju pocut necu...a casto koly tomu ze iba odsudzuju toho co ju vravy konec koncom aj spominany statnik mal vela spravnych krokov popri tych odsudzovanych... pribeh co si sem dla s tou holkou som si uplne ze skoro navlas podobny aj ja raz odzil... ale rozdiel bol v tom ze jej osobne to ze som ateista az tak nevadilo a len to do nej busilo jej krestanske okolie...nemohlo zniest ze som neveriaci....tendencne prirovnanie na konci story uz radsej enkomentujem... a k poslednemu odstavcu preco si privlastnuju ziju v krestanskom svetonazore a seba vnimaju ako tych ktory ziju hlasaju a veria v pravdu... vo videni tohto svetonazoru proste je jasne ze oni maju spravne hodnoty..sposob zivota ect... nad tym by som si hlavu nelamal ... ked niecomu niekto very nepotrebuje sa zamyslat nad podobnymi vecami pretoze v sisteme svetonazoru je vsetko vysvetlene a zargumentovane povadsine.... v zasade pekny prispevok a aj sa snims totoznujem len mi vnom vadia niektore tendencne prirovnania...

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 14 december 2009 :  18:37:54  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Hovoríte, že nasledovanie akékoľvek je zlé, ale aj, že boli na svete dobrý učitelia. Ale podľa prvej vety boli a tým to hasne. Nič nám nemohli priniesť, keďže nasledovanie ich učenia je podľa Vás zlé. Takže trochu rozpor v tvrdeniach.
Pôvodne zaslal Azuritko - 13 december 2009 :  12:37:32

Pôvodne zaslal Lantis - 13 december 2009 :  15:04:54

pocuj ale odkial mas jeho slova.._? ak si tak poctivo faktograficky tak musis vediet ze evanjelia su iba sekundarny pramen jeho postojou ..a je to len reinterpretacia zo znacnym casovym odstupom... ak hovorime o kristovych slovach taks a vyjadrujeme o niekolkych vyrazoch a slovach valaju sa ze ipsissima verba Iesu boli v evanjeliach an rozdiel od zvysku napisane v aramejstine a predpoklada sa ze to su slova ktore pouzil sam jezis...su to :abba,effetha,talik kum...ect toto jedine mozes oznacit za jezisove slova ..zvysok je interpretacia niekoho ineho.... proste tazko povedat ze cloveka zaujima iba jezisov odkaz... bo odkial mozes vediet ze evanjelia ci uz kanonicke alebo apokrifne su spravnym zapiskom ..pokial tomu neveris.. a tu sme opat pri probleme viery....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 14 december 2009 :  18:39:47  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
citácia:
Pre Lilu:

aaaaaaaaaaa uplne ze zle hitler nic take zaprve netvrdil nespravne prirovnanie a dalej to co popisujes ty nema nic s rasizmom.......si najprv zisti co je rasizmus a co je konzervativny postoj ..

janka

Odoslaný - 14 december 2009 :  19:39:40  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Pôvodne zaslal janka - 13 december 2009 :  19:21:06

Pretože nasledovaním niekoho alebo niečoho iného zabúdaš na seba. Nemáš priestor na spoznávanie svojej duše, na jej objavovanie. Každý z nás sme jedinečný, no nasledovaním vzorov ako sú kresťanstvo, budhizmus, goth culture a pod. sa len zaraďujeme k niečomu, čo už pred nami vymysleli iní ľudia (a nevravte mi, že kresťanstvo nie je výmyslom človeka, pretože je, Ježiš Kristus nikdy nezaložil žiadnu organizáciu a ak by mal možnosť vidieť aká bohatá v dnešných časoch cirkev je, neviem či by to bolo v súlade s jeho učením o chudobe. Áno, ja viem. Je taká len aby odrážala slávu a veľkosť Ježiša Krista a okrem toho je na svete veľa iných bohatých organizácií tak prečo pozerať len na cirkev, však?)

Pôvodne zaslal Lantis - 14 december 2009 :  02:58:51

takze netreba nasledovat ani tvoj postoj k zivotu...tak preco sa nautiahnes niekede do jaskyne, s nikym nekomunikujes...takto riskujes, ze sa niekomu zapacia tvoje nazory a zacne ta nasledovat...a to predsa nechces, nie?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 14 december 2009 :  20:41:02  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Milý Lantis, možno niektorí neuveria, čo práve napíšem, ale myslím si, že to dievča, ktoré si miloval sa NEZMENILO od toho okamžiku, kedy si zostal ako obarený jej reakciou. Ona bola stále taká istá, to len Ty si ju vnímal inak, respektíve v tomto smere si si neuvedomoval, aká je. Bol si aź tak pohrúžený láskou k nej, že si nevidel niektoré racionálne veci. Aj v mojej ankete jednej sa pýtam, Je láska slepá? A aj keď Ťa jej reakcia ako si napísal šokovala a šokuje doteraz, to dievča to určite nemyslelo zle, práve naopak povedala to úprimne a nemyslela si, že Ťa to až tak vezme.
Takýchto situácií sa žiaľ nevyskytuje málo a preto je treba si vyjasniť určité veci hneď na začiatku vzťahu. Ja som miloval a milujem len jednu ženu za celý svoj život. Stretli sme sa prvý krát v kostole a nebyť toho, že ona bola veriaca, nikdy by sme sa neboli stretli.

Boh existuje pre toho, kto v neho verí.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

Albert Einstein
______
Na každého rovným metrom.

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 14 december 2009 :  20:47:12  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
citácia:
Pre Lilu:

Ja by som to skôr prirovnal k náboženskému fanatizmu.

Albert Einstein
______

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 14 december 2009 :  23:55:01  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Pre Lilu:

Ja by som to skôr prirovnal k náboženskému fanatizmu.

Pôvodne zaslal Chocholoušek - 14 december 2009 :  20:47:12

To jako že věřící v Boha se na ateisty dívají jinak než na věřící má být náboženský fanatismus.
To jako bychom se na ateisty měli dívat jako na nábožesky věřící?

Podívejte přátelé, já mám u nás ateistů kolem sebe docela velkou kopu.
Když přijde vhodná chvíle a přijdou logicky pře o světonázor, podle mě se na to docela těšíme, i když to vždycky dopadne podobně - neshodneme se.
Ale argumenty si řekneme.
Víme o sobě, že máme rozdílný světonázor, a občas se stane že na někoho dokonce argumenty zaberou a musí ve svém smýšlení něco změnit.
U mě napřiklad to vedlo kdysi od ateismu až sem.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 15 december 2009 :  00:01:43  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Radek, nie. Prečítaj si ešte raz na koho som reagoval a čo on písal.

Albert Einstein
______

rad.ek

Odoslaný - 15 december 2009 :  00:42:47  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Chocholoušek - 15 december 2009 :  00:01:43

Jsem se právě díval.
Lantis nazývá jednání křesťanů, kteří se dívají na ateisty "jinak" křesťanským rasismem, ty to nazýváš náboženským fanatismem.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 15 december 2009 :  00:48:54  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Chocholoušek - 15 december 2009 :  00:01:43

Jsem se právě díval.
Lantis nazývá jednání křesťanů, kteří se dívají na ateisty "jinak" křesťanským rasismem, ty to nazýváš náboženským fanatismem.

A mě se zná, že je to logické.
Pokud mám jiný světonázor, musí mě okolí vidět jinak.
Naše světonázory nemůžou být oba pravdivé, jejich různost provokuje ke konfrontaci.

Pôvodne zaslal rad.ek - 15 december 2009 :  00:42:47

rad.ek

Chocholoušek

Odoslaný - 15 december 2009 :  11:38:48  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Radek máš pravdu, ale predsalen sa obávam, že sme písali o niečom inom. Skús si prečítať Lantisov úvodný príspevok. Píše tam o svojom dievčati, ktorá sa k nemu od istého okamžiku inak správala. Aj keď mám iný názor, v tomto prípade je to jedno.

Albert Einstein
______

Strana: z 3 Previous Topic: Ako získať kresťanské hodnoty? Téma Next Topic: Krst  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06