Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Ako sa vyrovnávate so smrťou blízkych?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Je toto volná diskusia? Téma Next Topic: Michael Jackson  

sloboda

Stav: offline

Odoslaný - 09 október 2009 :  18:27:47  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Život je dar,ktorý sa začne-aj odíde.Sú ľudia v našich životoch,ktorí sa zapísali hlboko do našich sŕdc.Ako sa vyrovnávame s ich odchodom? /Neviem,či už niekedy bola takáto téma./

katolíčka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 137  ~  Člen od: 01 október 2009  ~  Posledná návšteva: 18 február 2010 Upozorniť moderátora 

zrno

Odoslaný - 09 október 2009 :  21:33:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Ako kresťania vieme, že smrť je iba bránou do večného života.
Treba poprosiť Pána aby túto dušu prijal do svojho kráľovstva a modliť sa za ňu stále.
Preto by sme nemali dlho smútiť ale skôr dúfať, že sa naša milovaná osoba už raduje v nebeskom kráľovstve.
Pred 9 rokmi zomrel manželke otec (môj svokor), manželka sa s tým po krátkom čase vyrovnala a verí, že sa na nás pozerá z neba.
Je veľmi individuálne ako sa kto v takejto situácii zachová.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sloboda

Odoslaný - 10 október 2009 :  09:53:36  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Mne zomrel otec vlani.Vyše mesiaca bol v bdelej kóme.Neviem nazvať tento stav,ale bolo to dosť zdrvujúce obdobie.Smútok trval asi rok.Bolo treba najmä mame pomôcť ho prekonať.Ale vždy keď si na otca spomeniem,chýba mi.

katolíčka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 137  ~  Člen od: 01 október 2009  ~  Posledná návšteva: 18 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 22 október 2009 :  22:26:39  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Smrť našich najbližších je vždy zdrvujúca. Niekto sa s tým "na oko" vyrovná, ale vnútri v duchu trpí. Iný zase, ak má s kým, sa o svoj smútok podelí a vyrovná sa rýchlejšie. Vždy je preto lepšie mať niekoho pri sebe, komu doverujeme, keď prežívame ťažké chvíle. Poznal som jedného, ktorému zomreli obaja rodičia. Priateľsky som mu pomáhal, nemal som vedlajší úmysel. Podarilo sa mu postaviť znova na nohy. Keď prišla tá rana na mňa a mojich blízkych, vykašlal sa na nás. Aj o tom je život a aj s tým sa musí človek vyrovnať. Asi taký najprijatelnejší pocit, keď vám umrie niekto blízky je, že vás mal rád a aj keď nie je fyzicky s vami, je s vami aspoň psychicky. To vám nikto nezoberie a tak to má byť.

Boh existuje pre toho, kto v neho verí.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

Albert Einstein
______
Na každého rovným metrom.

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aladar

Odoslaný - 05 november 2009 :  21:55:11  Zobraziť profil  Pridať Aladar do zoznamu priateľov
Otazka smrti je stale tabu. Neprijemna tema - poznam ľudi ktori mi povedia - ani na to nechcem myslieť ! Jedna staršia babička dokonca si zamykala izbu aby si po ňu neprišla smrť. Je to udajne najväčšia maturita každeho človeka. Su ľudia ktorí prežili klinicku smrť a už sa jej neboja. Už ,,vedia,, vedia to čo sa neda vyjadriť,povedať,iba prežiť. Tito ľudia neklamu. Ja osobne som si kladol otazku že buď je po smrti ,,niečo,, kde pokračujeme dalej , alebo nič. Jednoznačne - po smrti pokračujeme dalej a to všetko meni. Ak pokračujeme dalej tak to znamena že musim sa pytať, hľadať, klopať, a nezaspať nestať sa ľahostajny v kolotoči konzumneho života. Pametam sa - bolo to už davnejšie asi pred 20 rokmi som sa spontane modlil-prosil Boha ak existuje aby mi ukazal kde je pravda,bolo to v pokore a v slzach. A stalo sa . Treba to prežiť, slova su vždy nedokonale.
Sme hlinene nadoby a zaroven Božie deti... Vdaka ti Bože

Lebo v ňom žijeme, hýbeme sa a sme“ (Sk 17,27-28).

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 20  ~  Člen od: 09 máj 2009  ~  Posledná návšteva: 24 júl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 05 november 2009 :  22:05:43  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Vo filme Ostrov ked hlavny hrdina zomieral, spolubrat z klastora sa ho pytal:
Otec Anatolij a nebojite sa zomriet?
Anatolis odpovedal: Zomierat to nie je strasne. Strasne je stat pred spravodlivym Bohom a zodpovedat sa z hriechov.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 05 november 2009 :  23:03:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Prijmime všetko ako Boží dar aj smrť blízkej osoby.
Nech sa nám stalo čokoľvek, nech by to bolo akokoľvek strašné, Pán všetko môže využiť na dobré.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 05 november 2009 :  23:08:35  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Tuším, že bola, ale kde a kedy, neviem. Ano, život je dar. S tým súhlasím. Najkrajším darčekom pre mladomanželov je, ak sa im podarí vysnívané zdravé dieťa. A nielen zdravé, pretože to treba ľúbiť rovnako.

Smrť už za dar nepovažujem. Ale považujem ju za prirodzenú súčasť života. Nemyslím si, že by to bolo správne, keby každý človek nemohol umrieť. Nikto by si ten život nevážil a de facto by sa ani nesnažil niečo po sebe zanechať. Všetko má svoje pre a proti.

Boh existuje pre toho, kto v neho verí.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

Albert Einstein
______
Na každého rovným metrom.

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 06 november 2009 :  10:50:34  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
mne naposledy zomrel starky v r. 1993...dost ma to trapilo, ale pominulo to...no neviem si predstavit, ze by mi zomrel manzel alebo deti...neviem, co by som robila a ako dlho by mi trvalo vyrovnat sa s tym

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Je toto volná diskusia? Téma Next Topic: Michael Jackson  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06