|
Odoslaný - 18 marec 2009 : 14:27:49
|
hm dneska som bol tvrdo zarazeny tazkou vlnou propagandy proti cirkvy najpr na stranke facebook skupinou s nazvom :Odlúčme konečne cirkev od verejného života a potom n dalsej nemenovanej stranke akoby stym odrazu puklo vrece....
|
http://www.bagras.sk/ |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2009 : 16:27:02
|
Zachovaj pokoj. Však žijeme iba raz. Načo sa ročuľovať nad hlúposťami. |
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2009 : 16:33:53
|
Prvé dojmy sú vždy nepríjemné, ale časom si človek zvykne ako na všetko čo nikdy nekončí a stále sa opakuje. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2009 : 20:42:34
|
citácia: hm dneska som bol tvrdo zarazeny tazkou vlnou propagandy proti cirkvy najpr na stranke facebook skupinou s nazvom :Odlúčme konečne cirkev od verejného života a potom n dalsej nemenovanej stranke akoby stym odrazu puklo vrece.... Pôvodne zaslal volsung - 18 marec 2009 : 14:27:49
Vypadá to, že tu máme novou vlnu totalitarismu? Pánové si zřejmě spletli dobu. Komunismus už tu nemáme. Nebo žeby přece?
|
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2009 : 21:20:50
|
Vypadá to, že tu máme novou vlnu totalitarismu? Pánové si zřejmě spletli dobu. Komunismus už tu nemáme. Nebo žeby přece?
Tak neviem, komunisti su pri moci v parlamente aj v prezidentskom palaci a ty sa pytas ci je tu komunizmus? No uplne presne povedane nie je, ani nikdy nebol. Bola tu len forma diktatury proletariatu a teraz SMERu. Ale bozechran ist volit, ze? |
Počet príspevkov: 730 ~
Člen od: 13 marec 2009 ~
Posledná návšteva: 13 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2009 : 22:42:39
|
Asi trochu mimo otazka, ale co to je ten facebook? |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2009 : 22:54:56
|
face book je taka stranka nieco ako myspace ja som tam registrovany a potom povedcine mlady ludia a zrazu sa tam toto objavilo ja som si to prelistovala uvidel som ze same somariny tam ludia pisu este k tomu historicky milneeee to ma vzdy nastve tak som si zacal tam pisat a ako uplne ze agresia proti mojej osobe sa tam rozputala zastol som si cirkev a hned som bol obmedzenec bez sexu frustrovany nacista zly clovek a kto vie co este poslem sem nake hasky odtial nech pobavim ... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2009 : 23:02:56
|
citujem "dla mna by to malo byt ustanovene ako dusevna choroba.. ked si niekto pravidla svojej osobnej viery pletie s vseobecne platnymi zakonmi.." jaaaaaj mam tlak 300 ked uz len vidim ten obrazok.. a odlucme od Slovenska aj Tutkovu a ludi jej podobnych, co v zivote nemali sex, alebo su muzi, a budu nam kecat do toho ci mozeme alebo nemozeme ist na potrat????" a obhajovat storocia vrazd (nemyslim teraz len inkviziciu ktora podla teba neexistovala ale KRIZOVE VYPRAVY za zlatom a podou) tym ze predsa nezburame kostoly lebo je to pamiatka..... de sme" nie som znalec historie ale uz na stredoskolskom dejepise clovek vidi ze cirkev bola odpradavna centrom rozbrojov a vojen.....Uz sa mi nechce pisat takze na zaver ... Cirkev a viera su dve sakra odlišne veci...a kukni si zeitgeist je tam par peknych myslienok...nice day ; )" |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2009 : 23:10:42
|
Volsung, propaganda voči cirkvi a najme proti Katolíckej cirkvi sa neustále viac a viac stupňuje. Diabol cíti, že jeho čas sa veľmi rýchlo kráti a tak brojí a útočí proti kresťanom všetkými možnými prostriedkami. Veď jeho hlavnou úlohou je vymazať kresťanstvo z mysle ľudí aby viera v Boha bola pre ľudí len bláznovstvo ktoré im môže len a len škodiť. Čím ďalej bude členov Katolíckej cirkvi menej a menej a dokonca oni sami sa začnú stavať proti cirkvi a viere ako takej.
Pár myšlienok pápeža Benedikta XVI: „Z krízy dneška vzíde Cirkev zajtrajška, ktorá toho veľa stratí. Bude menšia a v mnohých oblastiach bude musieť začať od začiatku. Spolu s počtom členov stratí veľa svojich privilégií v spoločnosti. Oproti predošlým časom sa bude prezentovať ako spoločenstvo založené na dobrovoľnosti, ktoré je prístupné iba na základe osobného rozhodnutia. Ako malé spoločenstvo bude oveľa viac odkázaná na iniciatívu svojich jednotlivých členov. No napriek všetkým týmto zmenám, ktoré by mohli pôsobiť odradzujúco, Cirkev znovu a so všetkou rozhodnosťou nájde svoj podstatný základ v tom, čo vždy bolo jej stredom: vo viere v trojjediného Boha, v Ježiša Krista, Božieho Syna, ktorý sa stal človekom, a v spoločenstvo Ducha, ktoré potrvá až dokonca.“
Tak hlavu hore a nepodliehať panike tohto sveta ale s pokojom hľadieť do budúcnosti, ktorá nebude taká ľahká pre kresťanov. Dôležité bude vydržať v Katolíckej viere až do samého konca.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 marec 2009 : 23:30:35
|
citácia: citujem "dla mna by to malo byt ustanovene ako dusevna choroba.. ked si niekto pravidla svojej osobnej viery pletie s vseobecne platnymi zakonmi.." jaaaaaj mam tlak 300 ked uz len vidim ten obrazok.. a odlucme od Slovenska aj Tutkovu a ludi jej podobnych, co v zivote nemali sex, alebo su muzi, a budu nam kecat do toho ci mozeme alebo nemozeme ist na potrat????" a obhajovat storocia vrazd (nemyslim teraz len inkviziciu ktora podla teba neexistovala ale KRIZOVE VYPRAVY za zlatom a podou) tym ze predsa nezburame kostoly lebo je to pamiatka..... de sme" nie som znalec historie ale uz na stredoskolskom dejepise clovek vidi ze cirkev bola odpradavna centrom rozbrojov a vojen.....Uz sa mi nechce pisat takze na zaver ... Cirkev a viera su dve sakra odlišne veci...a kukni si zeitgeist je tam par peknych myslienok...nice day ; )" Pôvodne zaslal volsung - 18 marec 2009 : 23:02:56
Ja jednoducho nemôžem ani čítať tieto reči, proste ja keď čítam na nejakom blogu článok v ktorom sa len spomenie cirkev, nemôžem ani len nakuknúť do diskusie, lebo raz som to urobil keď boli tie bilboardy, kde bolo dieťa po potrate. A to bolo strašné že som sa zapojil. Som asi troch ľudí či štyroch naraz presviedčal, že to je desná chyba. Diskutoval som asi 5-6 hodín v kuse, a neviem či som k niečomu vôbec dospel, či si zobrali moje slová k srdcu. A jednoducho ešte ked toto vidím, veď tí ľudia nemajú relevantné argumenty, nemajú ich nijako podložené, overené, nič, to sú hlody do vzduchu. Nemali sex tak nemajú čo hovoriť do potratov - proste argument za sto bodov, ale čo je najhoršie, mohol by som tomu človeku akokoľvek objasňovať a vyvracať to čo povedal, on by sa držal slepo svojho a pritom by ho podporilo ďalších 150 zakomplexovaných jedincov, ktorý nerobia nič iné iba hľadajú diskusie kde môžu špiniť na cirkev a katolíkov, aby obhájili každodenné sexovanie a následné zabíjanie detí, a takto aby necítili vinu a nemali výčitky svedomia zo svojho brutálneho nerozvážneho chovania sa, a inde budú hovoriť aký sú morálny a tolerantný. Toto nijak nepodporuje môj predchádzajúci príspevok, ale keď čítam tie nezmysli čo dokáže ľudský rozum vypotiť až sa mi príborový nôž na stole otáča |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 09:46:37
|
Ja jednoducho nemôžem ani čítať tieto reči, proste ja keď čítam na nejakom blogu článok v ktorom sa len spomenie cirkev, nemôžem ani len nakuknúť do diskusie, lebo raz som to urobil keď boli tie bilboardy, kde bolo dieťa po potrate. A to bolo strašné že som sa zapojil. Som asi troch ľudí či štyroch naraz presviedčal, že to je desná chyba. Diskutoval som asi 5-6 hodín v kuse, a neviem či som k niečomu vôbec dospel, či si zobrali moje slová k srdcu. A jednoducho ešte ked toto vidím, veď tí ľudia nemajú relevantné argumenty, nemajú ich nijako podložené, overené, nič, to sú hlody do vzduchu. Nemali sex tak nemajú čo hovoriť do potratov - proste argument za sto bodov, ale čo je najhoršie, mohol by som tomu človeku akokoľvek objasňovať a vyvracať to čo povedal, on by sa držal slepo svojho a pritom by ho podporilo ďalších 150 zakomplexovaných jedincov, ktorý nerobia nič iné iba hľadajú diskusie kde môžu špiniť na cirkev a katolíkov, aby obhájili každodenné sexovanie a následné zabíjanie detí, a takto aby necítili vinu a nemali výčitky svedomia zo svojho brutálneho nerozvážneho chovania sa, a inde budú hovoriť aký sú morálny a tolerantný. Toto nijak nepodporuje môj predchádzajúci príspevok, ale keď čítam tie nezmysli čo dokáže ľudský rozum vypotiť až sa mi príborový nôž na stole otáča
Pôvodne zaslal Azuritko - 18 marec 2009 : 23:30:35
No a ja si myslim, ze ako krestan katolik, by si mal byt argumentacne tak vyspely (resp. studovat aby si bol), ze ta ziadna diskusia, alebo iny nazor nevytoci, ale da ti prilezistost evanjelizovat na primeranej urovni. Nikde nie je napisane ze musis niekoho presvedcit. Ale ak dokazes ferovo a otvorene obhajit svoj nazor tak urcite uputas pozornost vnimaveho oponenta viac ako primitivny kriklun.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 09:59:13
|
guliver ako sak ja sa tam stymi ludmi snazim viestd ialog ale su veeelmi obmedzeny ako napriklad krizove vypravy co mi plieskali o hlavy ja milujem 11 a12 storocie najme prvu vypravua mam o nej naozaj dost znalosti aj pramenou tak som im dla naozaj realne historicke udaje a kludne som im povedal nech si ich overia ale v normalnej litrature nie v detskej enciklopeie ci casopisoch tipu novy cas... a hm ziadn aodozva ...krestania su ty co pozabijali viacej ako stalin a hitler dohromady vse zle je od nich dokonca podla mna vy papate aj male deti proste ale ludska obmedzenost nema hranic ale kaos i tak tam pisem stale mi odpisuje menej ludi hlavne ked niekomu poslem dostatok his faktou pak mi uz nezvyknu odpisat ale odpisu nieco v zmysle ze si nevidim pred nos .... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 10:06:41
|
citácia: No a ja si myslim, ze ako krestan katolik, by si mal byt argumentacne tak vyspely (resp. studovat aby si bol), ze ta ziadna diskusia, alebo iny nazor nevytoci, ale da ti prilezistost evanjelizovat na primeranej urovni. Nikde nie je napisane ze musis niekoho presvedcit. Ale ak dokazes ferovo a otvorene obhajit svoj nazor tak urcite uputas pozornost vnimaveho oponenta viac ako primitivny kriklun. Pôvodne zaslal Guliver - 19 marec 2009 : 09:46:37
Len ide o to, že ja som povaha, že ak vidím nesprávne slová, musím dať argument, ktorý ich vyvracia, a keď niekto točí tie isté nesprávne slová a je presvedčený o ich správnosti, a nepomáha hneď niekoľko mojich rôznych podľa mňa nevyvrátiteľných argumentov, a človek zase len to svoje dookola omiela, a myslí si že má pravdu, proste ma to strašne vnútorne škrie že ten človek nedokáže pochopiť to čo mu predkladám. Možno je to sebecké, ale vravím, ak sa ja zapojím do niečoho takého, je to na dlho a mám vždy veľmi zlé pocity z toho. Je dosť toho čo na mojej povahe zlepšovať. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 10:37:17
|
Len ide o to, že ja som povaha, že ak vidím nesprávne slová, musím dať argument, ktorý ich vyvracia, a keď niekto točí tie isté nesprávne slová a je presvedčený o ich správnosti, a nepomáha hneď niekoľko mojich rôznych podľa mňa nevyvrátiteľných argumentov, a človek zase len to svoje dookola omiela, a myslí si že má pravdu, proste ma to strašne vnútorne škrie že ten človek nedokáže pochopiť to čo mu predkladám. Možno je to sebecké, ale vravím, ak sa ja zapojím do niečoho takého, je to na dlho a mám vždy veľmi zlé pocity z toho. Je dosť toho čo na mojej povahe zlepšovať.
Pôvodne zaslal Azuritko - 19 marec 2009 : 10:06:41
Rozumiem. Kazdy z diskutujucich je obycajne presvedceny o svojej pravde a ked ju obhajuje tak sa velmi lahko zapali a v tom poziary obycajne zhori aj s nou. Casto je to prejav pychy a neschopnosti pocuvat toho druheho. Mozno je dobra metoda neodpovedat na vyzvu hned, ale porozmyslat (mozno sa aj pomodlit) a potom v LASKE vecne argumentovat. Treba ale samozrejme rozlisovat kedy je to uz hadzanie periel... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 10:45:06
|
citácia: guliver ako sak ja sa tam stymi ludmi snazim viestd ialog ale su veeelmi obmedzeny ako napriklad krizove vypravy co mi plieskali o hlavy ja milujem 11 a12 storocie najme prvu vypravua mam o nej naozaj dost znalosti aj pramenou tak som im dla naozaj realne historicke udaje a kludne som im povedal nech si ich overia ale v normalnej litrature nie v detskej enciklopeie ci casopisoch tipu novy cas... a hm ziadn aodozva ...krestania su ty co pozabijali viacej ako stalin a hitler dohromady vse zle je od nich dokonca podla mna vy papate aj male deti proste ale ludska obmedzenost nema hranic ale kaos i tak tam pisem stale mi odpisuje menej ludi hlavne ked niekomu poslem dostatok his faktou pak mi uz nezvyknu odpisat ale odpisu nieco v zmysle ze si nevidim pred nos .... Pôvodne zaslal volsung - 19 marec 2009 : 09:59:13
Toto dobre poznam. Absencia vzdelania sa nahradzuje "silou a hlasitostou" slov. V tychto pripadoch mi pomohlo sa s oponentom dohodnut na niekom, kto pre nas oboch reprezentuje rovnaku autoritu a ma na nasu vec adekvatny nazor. Jednoducho sme sa zhodli, ze su tu ludia mudrejsi od nas, ktori nas problem uz davno vyriesili a staci sa opriet o ich mudrost. Samozrejme ak o to stojime... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 11:33:19
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 11:59:03
|
citácia: mnuz clovek by mal podavat historicke fakty ktore si ludia mozu overit... Pôvodne zaslal volsung - 19 marec 2009 : 11:33:19
S historiou je problem ze sa interpretuje. Aj vyber faktov je interpretacia a zalezi od uhlu pohladu, ktore vyberies. Asi nikdy neobsiahnes vsetky aby si mohol tvrdit ze si 100% objektivny. A ich overenie je opat len interpretaciou dostupnych dokazov.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 12:07:14
|
ano ale to iba pokial ides do prefesionalne hlbky ako je popieranie holokaustu politika ect ale pozry s ana toto :ale ja nehovorim o atheistickych liniach ja len hovorim ze neverili v boha ako ho vyresluje cirkev.. no tak za mna matke nerozhodovala je som sa rozhodol na ktory sport sa chcem prihlasit a matke som to len oznamil vybral som si radsej etiku ako nabozenstvo lebo som sa dozvedel co v akych situaciach robit a nie sa pri vsetkom co sa stane modlit...velmi dobre sipamatam take chvilky ked katechetka povedala jej skupine ze si pojdu pozriet kostoly?? tak to my vysvetli co za vzdelanie je pozerat so kostoly...a ke dsom sa dokazal rozhodnut ja preco nie ine deti? no len tu ide o to akym sposobom ten majetok nadobudli...keby to bolo ze kazdy z nich pracuje a dosiahly to tak tak nech sa pači nepoviem ani slovo...ale kedze viem ze to tak neni tak preto mi to vadi... lebo pred tymi 2000 rokmi ked vznikli tak tiez zrovna nepracovali len sa prizivovali v kralovstvach...a to teda nemas ako vyvratit...lebo slachta im platila pekne poplatky....a predaj odpustkov tiez hodil nejaky ten groš :D
sak ako chlapec ani nevie ze greci mali antropomorfnych bohou to snad vie aj kazdy debil co pozeral ako mali chlapec xenu..a tie zvasty dalej ze niaks anezapajali do zivota co archytekti co maliary a ine...co haldy reholnikou starjucich sa o vzdelanie o chorych o ranenych ...boze jak moze byt niekto tak obmedzeny...?? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 12:08:24
|
a este ten debil zadeli ze naco je dobre pozeranie kostolou co to cloveku da...ja ako restaurator som pri tomto skoro chytil infarkt.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 marec 2009 : 21:55:14
|
citácia: boze jak moze byt niekto tak obmedzeny...?? Pôvodne zaslal volsung - 19 marec 2009 : 12:07:14 To je bohuzial obraz dnesnej doby. Kazdy si mysli, ze 15 minut pri googli mu nahradi systematicke vzdelavanie a ze je odbornik na vsetko a najviac na otazky nabozenstva a filozofie. Na tie je odbornik skutocne kazdy a za kazdych okolnosti.
Fascinujuce na tom ale je, ze co sa nepodarilo komunistom za 40 rokov tvrdeho utlaku, to sa podarilo liberalom za necelych 20. Bolo by velmi zaujimave rozanalyzovat a porovnat pouzite metody... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 marec 2009 : 00:20:32
|
mato mas pravdu ale podarilo sa nasu spolocnost rozlozit absolutne asi toto vyznie militantne ale mi sme uz porazeny vsetkymi s nasho okolia europa je plna moslimou tolerancia intolerantnych skupin je vnutena vsetkym a kazdy kto si mysli opak je lincovany vadsinou klasicke hodnoty su povazovane za zvratene a to co bolo 2000 rokou zvratene je dneska normalne hm a este k tomu aj ja zarity ateista si rozumiem najviac s ludmi na krestanskom fore ....a k tomu rozanalizovaniu mam jednu dobru pracu co napisal kamarat len sa ho musim spytat na povolenie ju uverejnit aspon cez mail ak by bol pak zajem je to analiza upadku euroatlantickej spolocnosti... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 marec 2009 : 08:32:09
|
citácia: Vypadá to, že tu máme novou vlnu totalitarismu? Pánové si zřejmě spletli dobu. Komunismus už tu nemáme. Nebo žeby přece?Tak neviem, komunisti su pri moci v parlamente aj v prezidentskom palaci a ty sa pytas ci je tu komunizmus? No uplne presne povedane nie je, ani nikdy nebol. Bola tu len forma diktatury proletariatu a teraz SMERu. Ale bozechran ist volit, ze? Pôvodne zaslal Guliver - 18 marec 2009 : 21:20:50
Nevím jak ty, ale já jsem byl v r.1989 na výšce a dobu před 1989 dobře pamatuji. Dnešní doba je jiná, svoboda je zaručená ústavou a soudy jsou nezávislé.
A tyto nové totalitní tendence jsou protiústavní. Navíc je zřejmě dokazatelné jen na základě používání rozumu (filosofie), že jsou nespravedlivé a proti rozumu. Spravedlivá společnost má právo ( a zřejmě někdy i povinnost) je potírat. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 20 marec 2009 : 08:36:37
|
|
|
Odoslaný - 20 marec 2009 : 08:51:37
|
Celkom zaujímavé, že ty volsung si sa takto vyjadril: "zarity ateista si rozumiem najviac s ludmi na krestanskom fore"...
Podľa mojej mienky, naozaj ľudia dosť biedne využívajú svoje mozgové závity - a preto strááášne radi papagájujú iných, pripájajú sa k väčšine - lebo tam je nejaká sila - ta ne? - a tým sa cítia istí a neohrození aj sami v sebe - že veď je to pravda - veď všetci tak hovoria... A už vôbec nepokladajú za potrebné preveriť si pravdivosť prebraného názoru...
Potom človeku, čo trošku viac rozmýšľa - pripadá takéto opakovanie väčšiny tak neskutočné - že slabšia povaha sa možno začína pýtať: a nemajú oni náhodou pravdu? Čo silnejšia - osobnostná - však má problém - rozum sa jej "zastavuje" nad toľkou pomätenosťou, nelogickosťou a neprijímaním evidencie faktov...
Staré známe - stokrát opakovaná lož sa pre niektorých stáva pravdou. Ale to je len ich problém - ľahšie sa im žije v omyle a lži. No čo s tým... Druhých nezmeníme - seba môžeme. Vždy. |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 marec 2009 : 08:56:14
|
citácia: citácia: Dnešní doba je jiná, svoboda je zaručená ústavou a soudy jsou nezávislé. Pôvodne zaslal rad.ek - 20 marec 2009 : 08:32:09 Rad.ek - ty fakt tomuto veríš (myslím najmä tej poslednej vedľajšej vete)? Šťastný to človek... Pôvodne zaslal zmurka - 20 marec 2009 : 08:36:37
svým způsobem máš pravdu, jsem šťasný, že doba před 1989 je pryč. A už to je nějaká doba. Ty jsi ji zažila nebo ne? Úplně chápu reakci Vlčka. Klidek hoši. Hlavně to nekazme sami - my křesťané. Važme si svobody a využívejme jí k předávání evangelia druhým. Potom ani totalita nemůže nastat. Zvlášť pokud u Vás je tolik katolíků, jak se papírově udává.
Dnešek má jiné problémy. Však nejsme v nebi, ne.
|
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 20 marec 2009 : 09:20:32
|
Samozrejme - škoda sa rozčuľovať nad tým, čo nezmeníme. Stačí sa oboznámiť, či konštatovať - a makkať na sebe. Tie papierové počty katolíkov na SK sú samozrejme naozaj papierové.
Len tak si myslím, že odovzdávanie evanjelia nie je podmienené takou či onakou dobou. Je to výsostne v ľuďoch, ktorí sa nechajú napĺňať (t.j. žijú) tak, že nevyhnutne sa okolie pýta, hľadá odpovede a oni potom aj vedia v spolupráci s B.milosťou zareagovať.
Samozrejme - súčasnosť priniesla iné problémy a iné zápasy ako totalita. A keďže ešte nie sme v nebi - len dúfame, že tam smerujeme - tak - zas sa len budem opakovať - pracujme, pokiaľ žijeme. |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|