Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Vzťahy medzi slovákmi a maďarmi
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Odpisovanie a ťaháky Téma Next Topic: Rodiť na slovensku či v zahraničí?
Strana: z 4

Azuritko

Stav: offline

Odoslaný - 05 október 2008 :  17:00:40  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Ako vidítevzájomné vzťahy tíchto dvoch národov?
Ja to vidím dosť blede. A čím ďalej sa mi to viac nechce páčiť. Nedávno som na youtube hladal videa o slovensku. A takmer ku každému takému videu je množstvo komentárov, kde sa hádajú slováci a maďari. Nadávajú si, každý tvrdí svoje o histórii (kto máte dobrý odkaz k nejakému vysvetleniu histórie, kto tu bol skôr, či juh bol kedy si súčasť madarska, lebo ja fakt objektívne neviem aká táto história presne je?). Cítiť odtial veľkú nevraživosť. A premýšlal som aj ako to zastaviť? Lebo teraz už každý pri hocijakej príležitosti spomenie - zničiť maďarov, špiny maďarské a podobne. A hlavným argumentom je vždy, že nám berú územie a tak. Preto by som presne chcel vedieť ako to naozaj je. Ale neviem čo by sa s tým dalo robiť? A hlavne terajšia vláda to nezastavuje ale skôr vyhrocuje. Bojím sa toho, že raz z toho bude vojna.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora 

Azuritko

Odoslaný - 05 október 2008 :  20:12:10  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
http://www.sme.sk/c/4108784/slota-posilneny-vinom-nazval-madarsku-ministerku-chuderou.html
O tomto hovorím. Veď mi pripadá slota jak hitler a burcuje národ proti maďarom.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 05 október 2008 :  21:00:28  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
No ja osobne nepozorujem nenavist k Madarom tu kde zijem (Kosice, kedysi dokonca okupovane). Ale podla mna to robia hlavne nasi a madarski politici, oni su fakt jak magori.

Co sa brania uzemia tyka, kde kto?? Zatial som si nevsimol ze by sa celistvost hranic porusila. Tych ludi pozdravujem.

A k historii:
Prvi slovania vnikli na nase uzemie niekedy v 5om storoci, o storocie neskor sa uskutocnilo uz mohutne stahovanie slovanskych kmenov na uzemie SR, a tiez na juh od neho, na zapad, na sever. Prislo to z vychodu cez karpaty.
Kmenovy zvaz On-oghur so siedmymi staromadarskymi kmenmi sa tu po prvy krat objavil na konci 9ho storocia. Madari v tej dobe este stale boli viac-menej nomadske kmene a mali dualisticku vladu - jeden nacelnik mal titul gyula a druhy kende, oba tituly aj system vlady prevzaty od Chazarov, s ktorymi boli vo vazalskom vztahu pred tym, nez Álmos zjednotil tieto kmene a jeho syn ich sem priviedol. Z tejto dualistickej vlady postupne vznikli dva utvary. V Zadunajsku vladol gyula a v Transilvanii (Sedmohradsku) vladol kende. Nadalej sa konali vypady smerom na zapad, az dokym neboli definitivne porazeni Bavormi, Frankami a dalsimi Germanmi pri Ausburgu na rieke Lech roku 955 (ten isty Ausburg, kde sa konali diety v roku 1555). No a vlastne stvrdli tu. Nasledne v druhej polovici 10ho storocia boli zjednotene oba tabory Gézom, a pouzival sa titul fejedelem. No a dalej to pozname, uz nastupuje krestanstvo.

Co sa Slovakov tyka, tam je jeden maly problem. Velkomoravania aj Nitrawania boli sice nasimi predkami, ale neboli to este Slovaci. Ale ten problem je zanedbatelny, pretoze 'Slovak' je len derivacia slova 'Slovan', cize zrejme sa tak oznacovali Slovania ktori zili v tychto koncinach.

Nie som sice narodovec, ale musim Madarskych nacionalistov sklamat: boli sme tu skor.

Madari maju take dve nacionalisticke teorie:
1, su priami potomkovia tzv. Bielych Avarov, ktori sem pricupitali niekedy akolo roku 670
2, su priami potomkovia Hunov, ktori sa tadial prehnali este pred Slovanmi

Obe teorie su asi tak pravdive, ako ked cesky preudohistorik a pseudojazykovedec pisal o tom, ze vsetky svetove jazyky sa vyvinuli z najstarsieho a najdokonalejsieho jazyka - starej slovanciny.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 05 október 2008 :  21:00:33  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
no neviem, ci mozem takto verejne...ale v dunajskej strede ma slovak problem najst si pracu, pretoze od neho vyzaduju skoro vsade aj madarcinu...tu, kde byvam je to zatial asi v pohode, aj ked...ked sa prejdete po meste s trickom, na ktorom je slovensky znak zasluzite si pozornost okoloiducich ludi...a dost je to trapne, ked viete, ze na vas pokrikuju slovenskooo, ci trubia na vas...povedala by som, ze vacsina nerobi rozdiely, ale su isty ludia, co si chcu svoje predstavy presadit za kazdu cenu
a myslim, ze historia hovori jasne, ze slovaci obyvali toto uzemie este pred vzikom uhorska
a co proti vsetkej tej nevrazivosti...modlit sa, modlit sa...

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PavolKukucka

Odoslaný - 05 október 2008 :  22:30:56  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
Maďarov mám rád. Sú to ľudia (alebo je to národ), ktorý vie, za čím ide. Na Slovensku je 3,5 mil. oprávnených voličov a môžu vo voľbách voliť okolo 25-30 politických strán (na jedu stranu približne 10000 hlasov). Maďarskej menšiny je okolo 400000 tisíc oprávnených voličov a môžu vo voľbách voliť okolo 1 politickej strany (na jednu stranu približne 400000 hlasov), čo je 40 krát viac.
V jednote je sila. Iste, je to skutočne tak. Kým Slováci sa budú vadiť, Maďari budú vyhrávať. Správne, tak to má byť.
A treba si uvedomiť ešte jedno. Radšej budem pod vládov Maďarov, ako pod vládou komunistov či slobodomurárov.
A história hovorí to isté.
takmer 1000 rokov tu bolo rakúsko-uhorsko (bolo nám relativne dobre)
takmer 50 rokov tu boli komunisti, nestálo to zaveľa
takmer 5 rokov je tu únia, nestojí to ani za fajku dymu

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 157  ~  Člen od: 20 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 05 október 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 05 október 2008 :  23:13:55  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Po pravde, Rakusko-Uhorsko tu bolo 51 rokov iba.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PavolKukucka

Odoslaný - 05 október 2008 :  23:22:30  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
a ešte čo sa týka územia
Boh povedal človeku: Množte a naplnte Zem, a ovládnite ju...
Nie je to nespravodlivé, keď sa v Číne na 1 km2 tlačí 2-3 tisíc ľudí, keď sa v latinskej Amerike, v Indií, v... ľudia nemajú kam podieť, trpia hladom, hynú v špine, a zopár najbohatších štátov sveta (USA, Kanada, Rusko) je ľudoprázdne a populačne prestaralé a vymiera? Nech prídu, arabi, činania, turci, a nech sa zabývajú tam, kde človek vo svojej pýche už nechce mať potomstvo a nechce obhospodarovať Zem, ktorú mu Boh dal do "prenájmu".

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 157  ~  Člen od: 20 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 05 október 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 06 október 2008 :  01:50:56  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Maďarov mám rád. Sú to ľudia (alebo je to národ), ktorý vie, za čím ide. Na Slovensku je 3,5 mil. oprávnených voličov a môžu vo voľbách voliť okolo 25-30 politických strán (na jedu stranu približne 10000 hlasov). Maďarskej menšiny je okolo 400000 tisíc oprávnených voličov a môžu vo voľbách voliť okolo 1 politickej strany (na jednu stranu približne 400000 hlasov), čo je 40 krát viac.

Pôvodne zaslal PavolKukucka - 05 október 2008 :  22:30:56

No neviem co za matematiku to pouzivate, ale mne to vychadza na 3.5 mil : 30 = 116 000 (nie 10 000) ako tvrdite Vy) a to je len 3.5 krat viac a nie 40 krat. To len tak na margo.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PavolKukucka

Odoslaný - 06 október 2008 :  02:44:51  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
Ďakujem, opravujem "na jednu stranu okolo 100 000 hlasov.

janka

Odoslaný - 06 október 2008 :  08:56:00  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
Radšej budem pod vládov Maďarov, ako pod vládou komunistov či slobodomurárov

no neviem, ci je dobre byt nasilne pomadarcovany...si predstavte, ze zrazu by sa vsade hovorilo po madarsky, vsade by boli madarske nazvy, vy by ste sli na urad a nic by ste nevybavili, lebo by ste nevedeli po madarsky a po slovensky by sa s vami nikto nechcel bavit...na sude by ste si zaplatili obhajcu, ktory by aj tak prekladal, co by chcel a vas by nespravodlivo odsudili napriek tomu, ze ste mu zaplatili cely majetok, do hlavy by vam vtlkali, ze jedine madarcina, madarcina a po slovensky nevie ani Pan Boh, takze aj modlit sa musite po madarsky...a to je len kusok toho, co tu uz bolo...takze tu vetu, co ste povedali povazujem za "nestastnu"

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 06 október 2008 :  09:50:02  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Panovi treba odpustit, lebo nevie, co hovori.

Ma pojmovy maglajz. Madari su narod, komunisti su politic. strana a SM su ideo. U Madarov sa pokojne mozu nachadzat ako komanci, tak murari (a aj sa nachadzaju).

Za komancov u nas bolo vo vlade viac narodnosti a azda aj murarov. Za RU tiez. V EU sa to hemzi komancami zo vsetkych narodnosti a murarmi tiez.

To iba v simplexnom videni pana je narodnostna tema v rozpore s ostatnymi dvoma. Ludia s myslenim typu Radšej budem pod vládov Maďarov, ako pod vládou komunistov či slobodomurárov su najlepsim materialom pre ovladanie akoukolvek vladou.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 06 október 2008 :  11:06:30  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
citácia:
a ešte čo sa týka územia
Boh povedal človeku: Množte a naplnte Zem, a ovládnite ju...
Nie je to nespravodlivé, keď sa v Číne na 1 km2 tlačí 2-3 tisíc ľudí, keď sa v latinskej Amerike, v Indií, v... ľudia nemajú kam podieť, trpia hladom, hynú v špine, a zopár najbohatších štátov sveta (USA, Kanada, Rusko) je ľudoprázdne a populačne prestaralé a vymiera? Nech prídu, arabi, činania, turci, a nech sa zabývajú tam, kde človek vo svojej pýche už nechce mať potomstvo a nechce obhospodarovať Zem, ktorú mu Boh dal do "prenájmu".

Pôvodne zaslal PavolKukucka - 05 október 2008 :  23:22:30

Aj to je nazor. Katostrofalny, no stale nazor. Ako uz Rarach zmienil, panovi treba odpustit, lebo fakta nema tak celkom korektne.

Po prve, ohladom Ciny, pan prehnal hustotu zaludnenia viac ako desatnasobne (140), a je to 75ta najhustesie zaludnena krajina. Prekonava ju vela statov, i ked vacsina statov su ostrovne alebo tzv mikrostaty, najdu sa aj 'pychou zmietane' staty EU ako napr. Holandsko, Belgicko, Luxembourg, Taliansko, Nemecko, UK, Liechtenstein, a este jeden europsky stat - Svajciarsko. Cize vsetky najbohatsie staty Europy nas zrejme prekonavaju.

Tak mozme spravit porovnanie so SR. Mame hustoru zaludnenia nieco okolo 110, co z nas robi 94ty stat v rebricku (samozrejme info sa moze malicko lisit podla roku merania.) Od Ciny nemame daleko.

Teraz. Z pevninskych krajin Lat. Ameriky nas prekonava len jeden - El Salvador. Potom sa dotahuje Cuba a prekonavaju nas ostrovne staty - tam je dovod preludnenia zjavny - malo uzemia. Turci maju taktiez mensie zaludnenie. Z arabskych krajin nas prekonava jedine Libanon a Izreal, cize opat z tych najbohatsich z kategorie.

Je zaujimave, ze v krajinach s najvyssim HDP zije aj najviac ludi pokope - Nemecko, Cina, Japonsko, India...a vedie USA, kde je zaludnenie podstatne nizsie. No pychou to asi nebude.

No ale dobre, ak navrhujete aby sa ludia z krajin s vysokym zaludnenim prestahovali do vyludnenych oblasti, tak preco nezacnete sam?? Slovensko ma nezvycajne vysoke zaludnenie, i ked nie take ako najbohatsie krajiny v EU, ale aj tak. Takze mozno by ste sa mohol nastahovat niekam na sever Kanady, alebo na Kamcatku, alebo co tak Saudska Arabia?? Dufam, ze vam miestne prirodne podmienky nevadia, ci ano?? No, mozno to bude jeden z dovodov, nie pycha.

Slayer

Odoslaný - 06 október 2008 :  11:15:22  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
citácia:

A história hovorí to isté.
takmer 1000 rokov tu bolo rakúsko-uhorsko (bolo nám relativne dobre)
takmer 50 rokov tu boli komunisti, nestálo to zaveľa
takmer 5 rokov je tu únia, nestojí to ani za fajku dymu
Pôvodne zaslal PavolKukucka - 05 október 2008 :  22:30:56

Za R-U nam bolo tazko dobre. Uz len z dovodov ktore Janka spomenula, samozrejme k tomu sa pridavaju aj ekonomicke dovody. Prave tych cca 50 rokov ked tu bolo R-U bolo priznacne tou madarizaciou. No ale mozme ist aj pred R-U, pred rok 1867. Bachov absolutizmus tiez nebol sranda. Urcite ani obdobia revolucii a vojen, ktore mu predchadzali. Alebo feudalizmus. No historia hovori sama za seba. Zatial to, co mame teraz je najlepsie, i ked stale je co zlepsovat. Ale mame aspon tie ludske prava, ktore su zavazne aj pre stat. Toto predtym nebolo. Sice sme ustavu mali aj za komancov, ale kde je jedna strana a moc sa sama nekontroluje, tam ludom nie je dobre - 68my, 50te atd. Ozaj, nestali sa rady na mlieko, alkohol, a ine potraviny?? Ako casto sa stane dneska, ze nieco nedostat. Mame tu somariny od vymyslu sveta.

Neostava mi, nez sa pridat k Rarachovmu nazoru:
To iba v simplexnom videni pana je narodnostna tema v rozpore s ostatnymi dvoma. Ludia s myslenim typu Radšej budem pod vládov Maďarov, ako pod vládou komunistov či slobodomurárov su najlepsim materialom pre ovladanie akoukolvek vladou.

Este jedna vec, nic v zlom, ale nevytahoval by som historiu ak v nej ani zakladny prehlad nemate.

PavolKukucka

Odoslaný - 06 október 2008 :  22:25:02  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
Po smrti prišiel Ján Slota k nebeskej bráne, kde ho už čaká sv. Peter.
- "Tak čo, Janko, prišiel si, predsa?"
- "No samozrejme, veď som Slovák, zachovával som celý život dedičstvo otcov Cyrila a Metoda, dokonca som bol aj v Šaštíne".
- "No, to je síce pekné, ale čo si urobil v živote dobrého?"
- "Bol som Slovák, miloval som Slovákov, uprednostňoval som ich záujmy, hájil som ich práva, brojil som za ich slobodu."
- "No, to je všetko pekné, ale...
- "Aké ale???"
- "No vieš, Pán Boh je Maďar".

Mato

Odoslaný - 07 október 2008 :  00:34:34  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
A to je vsetko co k tu vypovedanemu viete dodat?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PavolKukucka

Odoslaný - 07 október 2008 :  00:58:02  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
Najskôr čo sa týka zaľudnenia:
- nebudeme rátať do plochy zem neúrodnú, púšte, pohoria, rátajme len zem obhospodarovanú, čiže tú, ktorá nás živí
(kým na Slovensku je ornej pôdy okolo 30%, v Číne je toto číslo okolo 4%)
Čo sa týka 1000 ročnej histórie späť
- už v povesti spomínaný Svätoplukovi synovia, ktorý žili niekedy v roku okolo 800 (boli traja) neboli schopni držať pohromade (traja neboli schopni utvoriť jednotnú vládu či koalácií, alebo ako to chcete)
- už v roku 990 za vlády Kráľa Gejzu I., ktorý sídlil na hrade v Ostrihome veškeré panstvá na Považí, Južnom Slovensku, v Ponitrí a Pohroní... patrili pod nadvládu Uhorska
- v tureckom odboji, ktorý tu bol zrhuba pred 500 rokmi bojoval slovenský ľud spolu pod nadvládou Uhorska proti Turkom
Ale toto ste asi nechceli počuť

Slayer

Odoslaný - 07 október 2008 :  19:22:15  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
citácia:
Najskôr čo sa týka zaľudnenia:
- nebudeme rátať do plochy zem neúrodnú, púšte, pohoria, rátajme len zem obhospodarovanú, čiže tú, ktorá nás živí
(kým na Slovensku je ornej pôdy okolo 30%, v Číne je toto číslo okolo 4%)

14%. Ibaze nechapem preco brat do uvahy iba tu ornu podu. Ak na nej postavime domy, co nas bude zivit??

citácia:
- už v povesti spomínaný Svätoplukovi synovia, ktorý žili niekedy v roku okolo 800 (boli traja) neboli schopni držať pohromade (traja neboli schopni utvoriť jednotnú vládu či koalácií, alebo ako to chcete)

Vtedy anilen Svatopluk nezil. Dobre ale to je detail, bolo to o 100 rokov neskor. No ale tiez asi vas celkom nechapem...naznacovali ste ze by ste sa radsej spojili s madarmi...ale ak traja neboli schopni spojit sa, neviem ci dvaja je az o tolko menej. Alebo mi nieco uslo?? Neviem, tak sa pytam.

citácia:
- už v roku 990 za vlády Kráľa Gejzu I., ktorý sídlil na hrade v Ostrihome veškeré panstvá na Považí, Južnom Slovensku, v Ponitrí a Pohroní... patrili pod nadvládu Uhorska

Dve moznosti:

1, Myslite zakladatela Uhorska. Potom Géza nebol kráľ. Pred Istvánom nikto nikde nemal titul krala pokial viem. Ten bol korunovany z iniciativy papeza Silvestra IIho a cisara SRRNN Otta IIIho.

2, Myslite kráľa Gézu Iho. V tom pripade vladol ale az medzi rokmi 1040 a 1077.

Tie iste oblasti (a ovela viac) boli niekolko rokov na to zabrane Poliakmi, to len tak na okraj.

citácia:
- v tureckom odboji, ktorý tu bol zrhuba pred 500 rokmi bojoval slovenský ľud spolu pod nadvládou Uhorska proti Turkom

Isteze, ale nepochopil som pointu.

PavolKukucka

Odoslaný - 07 október 2008 :  22:38:40  Zobraziť profil  Pridať PavolKukucka do zoznamu priateľov
Na záver ohľadom diskusie
Čo sa týka Gejzu I.,
- toho som študoval a to nielen na Slovensku, ale i priamo v Ostrihome (skutočne, on nebol kráľ, bol "len" panovník, a už v roku 972 sa o ňom spomína ako o spoluzakladateľovi Ostrihomu).
Čo sa týka Maďarských vzťahov
- oni v skutočnosti vôbec nie sú také, ako o nich píšu média (opakovaná vlastná skúsenosť, úcta maďarských občanov k slovákom, otvorenosť, ochota) (no a čo sa týka maďarských či slovenských nacionalistov, ale veď oni netvoria srdce národa-aj keď to tak média porofitujú)
Čo sa týka spojenectva s Maďarmi
- určine by bol bližší sused z tisícročnou históriou akého-takého spolunažívania, ako najeký Brežnev od Uralu či Busch z Klondyke
Čo sa týka pomaďarčovania
- ono sú to pekné rečičiky, tu nikto od nikoho nebude žiadať učiť sa maďarčinu (pokiaľ ich je v okolí Dunajskej Stredy a Komárna viacej, ako Slovákov, tak nech si hovoria, ako chcú (pozor!!! SLovensko už nie je samostnaný suverénny štát, je už členom EU (a to je horšie, ako keby sme prehrali vojnu, lebo po vojne sa môže začať odznova, to my však nemôžme))
A čo sa týka rozdelenia či nerozdelenia zeme, okrskov, či politických rozhodnutí
- treba si uvedomiť jedno (v bývalej Juhoslávií vojnu nezačali ani Srbi, ani Chorváti, ani Kosovo, ani Bosna, začali ju média podporované proamerickými nacionalistami a amerikou samou)
- treba si uvedomit druhé (vojnu v Kuvajte nezačali ani Iračania, ani Kavajťania, ani Saudi, táto vojna bola už tri roky plánovaná a umelo vypovedaná proamerickými nacionalistami a amerikou samou)
- treba si uvedomit tretie (to, ako budú vyzerať hranice Slovenska a Maďarska, ako dopadnú vzťahy medzi Slovákmi a Maďarmi a čo ešte to všetko prinesie, za to nebude mať zodpovednosť ani SLovensko, an i Maďarsko, ale to je už všetko vopred pripravené a nachystané proamerickými nacionalistami a amerikou samou)

Slayer

Odoslaný - 07 október 2008 :  22:49:26  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
citácia:
- oni v skutočnosti vôbec nie sú také, ako o nich píšu média (opakovaná vlastná skúsenosť, úcta maďarských občanov k slovákom, otvorenosť, ochota) (no a čo sa týka maďarských či slovenských nacionalistov, ale veď oni netvoria srdce národa-aj keď to tak média porofitujú)

Iste ze nie su.

citácia:
Čo sa týka pomaďarčovania
- ono sú to pekné rečičiky, tu nikto od nikoho nebude žiadať učiť sa maďarčinu (pokiaľ ich je v okolí Dunajskej Stredy a Komárna viacej, ako Slovákov, tak nech si hovoria, ako chcú (pozor!!! SLovensko už nie je samostnaný suverénny štát, je už členom EU (a to je horšie, ako keby sme prehrali vojnu, lebo po vojne sa môže začať odznova, to my však nemôžme))

No, jedine ak by sme mali dva uradne jazyky. Co je samozrejme uplne bezne, napriklad Finsko. Slovensko stale samozrejme suverenny stat je, len niektorym veciam sa musi podriadit EU, ak v nej ostat chce. Ak nechce, nemusi, da sa vystupit.

citácia:
A čo sa týka rozdelenia či nerozdelenia zeme, okrskov, či politických rozhodnutí
- treba si uvedomiť jedno (v bývalej Juhoslávií vojnu nezačali ani Srbi, ani Chorváti, ani Kosovo, ani Bosna, začali ju média podporované proamerickými nacionalistami a amerikou samou)
- treba si uvedomit druhé (vojnu v Kuvajte nezačali ani Iračania, ani Kavajťania, ani Saudi, táto vojna bola už tri roky plánovaná a umelo vypovedaná proamerickými nacionalistami a amerikou samou)
- treba si uvedomit tretie (to, ako budú vyzerať hranice Slovenska a Maďarska, ako dopadnú vzťahy medzi Slovákmi a Maďarmi a čo ešte to všetko prinesie, za to nebude mať zodpovednosť ani SLovensko, an i Maďarsko, ale to je už všetko vopred pripravené a nachystané proamerickými nacionalistami a amerikou samou)

Ale no tak. V USA by som zit nechcel, ale zas nemusime hned kazdeho demonizovat a vykreslovat nejake sprisahania. A zvlast po tom ako ste tu narabali s cislami...

Inak, fejedelem Géza nemal cognomen prvy.

Azuritko

Odoslaný - 29 október 2008 :  14:03:03  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Z voliteľného predmetu Sociológia som si vybral referát o slovensko maďarských vzťahoch, ale potreboval by som nejaký odkaz na objektívny prehľad histórie, ako to že proste sú na juhu slovneska maďari? Prečo sa to tak udialo? Prosím kto viete čím skôr poradte.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 29 október 2008 :  15:16:32  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
necitim sa opravneny odpovedat na to ide ale aj o to co ta zaujima etnicky madari? alebo ludia co sa za madarov vidavaju ( v podstate dve tretiny madorov su slovania...):
- už v povesti spomínaný Svätoplukovi synovia, ktorý žili niekedy v roku okolo 800 (boli traja) neboli schopni držať pohromade (traja neboli schopni utvoriť jednotnú vládu či koalácií, alebo ako to chcete)- tak mno dnes je uz pomerne seriozny pohlad na vec preco velka morava zanikla a prevlada teoria ze to nebolo tak ani koly nejednote ako z dovodu upadku hmotnej kultury proste stav neustalej vojny sposobyl celkom znacny upadok o com svedcia archeologicke nalezy niektore osidlenia boli behom 5 rokov vypalene az 7x co je enormny pocet musis uznat ze risa v takomto stave a s celiacym problemov tlaku madarskych kmenov moze mat pochopenie aj pre zanik... a spat ku vztahom k madarom ja osobne nemam moc rad madarov nemusim vytahovat historicke fakty ktorych mam pomerne dost ale mno staci sa pozriet na snazenie dnes na niektore udalosti spred par rokov na ich dopad na slovensko , utocenie na slovensky nacionalizmus skrze slotu je vrcholne trapne ano trepe dve na tri ale uprimne casto zadre aj sprosto povedanu pravdu, nech sa k tomuto clovek postavy ako ce ja len dufam ze zly postoj vadsiny neprinesie raz horsie zajtra...

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 29 október 2008 :  16:22:48  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
No urcite nie forum www.sns.sk a urcite nie stranky typu www.hunmagyar.com. Takisto by som sa vyhybal comukolvek co napisal Antonin Horak.

Inak ti traja synovia - uz som to hovoril, bol to rok cca. 900, nie 800. V roku 800 nezil este ani ich otec a ani ziadna velka morava nebola.

volsung

Odoslaný - 29 október 2008 :  16:36:05  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
jeje slayer samo ze viem ze svatopluk nezil v roku 1000 ja som len citoval a cel som poukazat na novu teoriu preboha moja sestra roby living history slovanou v obdoby avarskeho kaganatu bola by hanba keby jej brat nevedel ze svatopluk tu nebol v roku 1000

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 29 október 2008 :  17:22:01  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
No tak si to skusim zhrnuť. Zatial sa mi to javí nejak tak, že kedysi nám zobrali madari časť územia na juhu, ktorá sa časom opäť stála súčasťou slovenska. No a už tam boli zabývaný nejaký maďari. Žijú tam doteraz, ale už vlastne by to mali byť slováci. Ale nadmerné presadzovanie práv menšín spôsobilo, že sa vlastne zase títo ľudia naspäť pomaďarčujú ale už na slovenskom území.
Chápem to takto dobre? No keby ste niekto mali k tomuto nejaký úryvok, ktorý to objektívne objasňuje, bolo by fajn aby som do referátu nepísal iba svoj postoj ale aj nejaký historický fakt, aby referát pôsobil čo najdôverihodnejšie.

Rímskokatolík

volsung

Odoslaný - 29 október 2008 :  20:37:15  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
mno v podstate slovania zili na uzemi celeho madarska ale boli dost radikalne prevalcovany po prichode madarskych kmenov podarilo sa ich odrazit az v hornatejsom terene na nasom uzemi hm skusim sa ti pozriet po neakej odbornej literature len ta prosim ze stoho co tu bolo popisane si radsej do referatu nic nedavaj necem tym utocit na uroven tejto debaty ale naozaj to neni zivna poda pre referat ci esej

Slayer

Odoslaný - 29 október 2008 :  21:24:43  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
citácia:
jeje slayer samo ze viem ze svatopluk nezil v roku 1000 ja som len citoval a cel som poukazat na novu teoriu preboha moja sestra roby living history slovanou v obdoby avarskeho kaganatu bola by hanba keby jej brat nevedel ze svatopluk tu nebol v roku 1000

Pôvodne zaslal volsung - 29 október 2008 :  16:36:05

Nie je aj na tom fore livinghistory.sk??

Strana: z 4 Previous Topic: Odpisovanie a ťaháky Téma Next Topic: Rodiť na slovensku či v zahraničí?  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06