Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Predmanzelsky sex
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kríza a bieda Téma Next Topic: Potrebujem zistit
Strana: z 2

Mirka24

Stav: offline

Odoslaný - 10 september 2008 :  22:49:21  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
Je predmanzelsky sex hriechom?Ale ved ak je to z lásky...

miss

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 47  ~  Člen od: 10 september 2008  ~  Posledná návšteva: 06 október 2008 Upozorniť moderátora 

stefan

Odoslaný - 10 september 2008 :  23:15:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Z lásky ku komu?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 11 september 2008 :  00:33:10  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Mirka24 - 10 september 2008 : 22:49:21

Z lásky?
Co je to potom láska?

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 11 september 2008 :  09:56:28  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Mirka24 - 10 september 2008 :  22:49:21

Myslim, ze na tuto otazku vycerpavajuco odpoveda tema Prečo nemôžu mať spolu pohlavný styk dvaja milujúci sa dospelí ľudia, ak to obidvaja chcú? Načo k tomu potrebujú sobášny list?

Na ukazku dva citaty:

Pár, ktorý žije pravidelným sexuálnym životom pred manželstvom a nevidí v tom nič zlé, vyjadruje, že nerozumie významu sexuality a manželstva. Takýto pár pravdepodobne nikdy nepochopí dôležitosť manželského zväzku. Svoj vzťah zredukujú iba na kus papiera - „sobášny list“ – a budú pokračovať v pohlavnom živote tak, ako to robili predtým.
....
Namiesto škatuľkovania pohlavného styku na predmanželský verzus postmanželský je vhodnejšie hovoriť o manželskom a nemanželskom sexe. Nezosobášení ľudia nemôžu mať manželský pohlavný styk. Nemôžu vyjadriť svoje manželské sľuby, nemôžu obnoviť svoje sobášne sľuby. Na druhej strane, aj keď existencia manželského zväzku nie je garanciou toho, že pohlavný styk bude vždy manželský, je absolútnym predpokladom tejto možnosti.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ferino

Odoslaný - 11 september 2008 :  11:23:53  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
Ak svojho partnera naozaj miluješ, tak by si mala vedieť, že mu tým veľmi ublížiš, ak ho takto "zneužiješ" a navedieš na hriech.

Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 141  ~  Člen od: 26 august 2008  ~  Posledná návšteva: 01 október 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mirka24

Odoslaný - 11 september 2008 :  17:02:46  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
...poznam vela parov ktory mali predmanzelsky sex a su teraz manzelia.No a samozrejme stastni dobrych tridsat rokov...ved Boh povedal milujte a mnozte sa...
...a co ak by ma na to moj priatel naviedol?Ak je to z uprimnej a cistej lasky tak co mame cakat pat rokov kym sa vezmeme???Dolezita je laska a ta sa musi pestovat stale cely zivot...nepoznam cloveka,ktory by mal sex az po manzelstve.Pozna niekto???

miss

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 47  ~  Člen od: 10 september 2008  ~  Posledná návšteva: 06 október 2008 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 11 september 2008 :  17:10:20  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
...Ak je to z uprimnej a cistej lasky tak co mame cakat pat rokov kym sa vezmeme???

Dala si si vobec tu namahu precitat si ten prispevok, na ktory som Ti dal linku?

citácia:

...nepoznam cloveka,ktory by mal sex az po manzelstve.Pozna niekto???

Pôvodne zaslal Mirka24 - 11 september 2008 :  17:02:46

To je smutne. Asi by si sa mala zamysliet nad vyberom svojich priatelov a znamych.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mirka24

Odoslaný - 11 september 2008 :  17:27:45  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
Nepotrebujem sa zamyslat nad vyberom svojho priatela!!!Je to uzasny muz,sme spolu uz dva roky a sme uz aj zasnubeni.No a mame spolu aj sex...ale je z cistej a uprimnej lasky...Aj ked sa to berie ako hriech ja viem, ze Boh mi ten hriech odpusti pretoze je milosrdny a velmi ma miluje.Neodsudzuj ma ak ma nepoznas.Milujem Boha a snazim sa robit len dobro a aj ked aj nejake zlo sa najde,to asi u kazdeho.Ved nikto z nas nie je dokonaly a kazdy ma hriechy...

miss

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 47  ~  Člen od: 10 september 2008  ~  Posledná návšteva: 06 október 2008 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 11 september 2008 :  18:32:53  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Boh je milosrdný a odpúšťa všetkým ktorý úprimne ľutujú svoje konanie hriechu.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 11 september 2008 :  20:17:35  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Nepotrebujem sa zamyslat nad vyberom svojho priatela!!!

Vidim, ze rada citas povrchne a reagujes prchko. Pisala si, ze nepoznas nikoho, kto sa nedpoustil hriechu a nemal sex uz pred svatbou. V tomto kontexte som Ti povedal, ze by si si mala lepsie vyberat priatelov a znamych, vobec som nemal na mysli Tvojho terajsieho priatela/milenca.

citácia:

Aj ked sa to berie ako hriech ja viem, ze Boh mi ten hriech odpusti pretoze je milosrdny a velmi ma miluje.
Pôvodne zaslal Mirka24 - 11 september 2008 :  17:27:45

1. neodsudzujem Ta, ale je mojou povinnostou Ta upozornit, ze to co robis nie je spravne (... Ale ak si ho ty upozornil pred jeho cestou, aby sa z nej vrátil, a nevrátil sa zo svojej cesty, on zomrie, no ty si si zachránil dušu. ... Ez 33,9)

2. Je sice pravdou, ze Boh je nekonecne milosrdny, ale pozor, Boh je aj nekonecne spravodlivy. Odpusti Ti sice kazdy hriech, ale musis
1. ho uprimne olutovat
2. vyznat (vo sv. spovedi)
3. byt pevne odhodlana viac ho nespachat

Na zaklade coho si trufas povedat, ze Tebe Boh odpusti aj ked nelutujes a si odhodlana tento hriech opakovat?

juja

Odoslaný - 11 september 2008 :  21:09:47  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
citácia:

1)...a co ak by ma na to moj priatel naviedol? Ak je to z uprimnej a cistej lasky tak co mame cakat pat rokov kym sa vezmeme???

2) Dolezita je laska a ta sa musi pestovat stale cely zivot...nepoznam cloveka,ktory by mal sex az po manzelstve.Pozna niekto???

Pôvodne zaslal Mirka24 - 11 september 2008 :  17:02:46

1) Mirka, sama si si odpovedala "...ak by ma naviedol..." úprimne, je v tom láska, keď ma niekto navádza? Na dôvažok, ako sa chceš dozvedieť, či Tvoj partner bude schopný si aj odriekať sex. styk v manželstve, ak si to nejaká vážna situácia bude vyžadovať a nepovie si potom, že veď čo, keď musí, tak musí a pôjde si po milenku? Aj v manželstve sa niekedy treba zriecť sexu, keď sa pre niečo vážne nedá, napr. choroba a pod. Aj schopnosť sebaovládania, čo sa dnes vlastne nenosí, sa musí trénovať, práve i na toto je nulový predmanželský sex dobrý ;
2) prvá časť vety je správna, láska sa fakt musí pestovať a nezneužívať , nie ste manželia, preto ako veriaci kresťania katolíci (ak ste Ty a Tvoj priateľ) by ste nemali mať predmanželský sex! Čoho sa bojíte? Veď o nič neprídete, keď budete čakať; nakoniec prečo čakať s manželstvom a nečakať so sexom? Je v tom logika? To je ako nečakať na kúpu bytu, ale hneď si nejaký zariadiť - je v tom rovnako riziko, že tak, ako sa ten zariadený byt nakoniec nemusí stať mojim vlastníctvom, tak aj partner si to môže rozmyslieť, partnerka bude napr. už tehotná a nakoniec zostane sama - takto "vznikajú" slobodné matky, či nie? Nič nie je isté, ale jedno je isté, že s manželským záväzkom ide ruka v ruke aj vzájomná zodpovednosť a tá je manželskou zmluvou už oficiálna...a to je väčšinou dôvod, prečo sa väčšina mladých ľudí nechce takto viazať...

Povieš možno, ja neotehotniem! Tak sa spýtame hneď, že akú ochranu používate? Hm...? A je tu ďalší probl. prerušovaná súlož - ee, antikoncepcia - ee, potrat - ee, tak ako sa dvaja katolíci chránia nechcenému tehotenstvu? Pričom manželstvo sa chápe, ako daný súhlas práve s príduvšími detvákmi... nuž zdržaním sa sexu pred manželstvom, alebo, keď to zdržiavanie nepôjde, tak radšej uzavretím manželstva

ozik, ja poznám niekoľko manželstiev, ktoré mali sex až po a vydržali až do smrti jedného z partnerov - takže ono to ide, keď sa vie aj prečo a kvôli komu...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 11 september 2008 :  21:34:19  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:
...poznam vela parov ktory mali predmanzelsky sex a su teraz manzelia.No a samozrejme stastni dobrych tridsat rokov...ved Boh povedal milujte a mnozte sa...
...a co ak by ma na to moj priatel naviedol?Ak je to z uprimnej a cistej lasky tak co mame cakat pat rokov kym sa vezmeme???Dolezita je laska a ta sa musi pestovat stale cely zivot...nepoznam cloveka,ktory by mal sex az po manzelstve.Pozna niekto???

Pôvodne zaslal Mirka24 - 11 september 2008 : 17:02:46

Smutný příspěvek.

Já takové lidi znám. Jak můžeš pochybovat, že takoví lidé jsou? Jak můžeš pochybovat o tom, že jsou lidé , kteří berou život podle Božího zákona vážně?
Jak může někdo, kdo věří v Boha, kdo vyznává nenesmilníš a nezcizoložíš, pochybovat o tom, že nemanželský sex je zlem?
Jak může někdo, kdo věří v Boha, to co patří manželovi a manželce, či budoucímu manželovi, budoucí manželce, dávat někomu jinému, a ještě to nazývat láskou?
Podivné křesťanství.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 12 september 2008 :  10:09:44  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Mirka, treba si položiť otázku, ktorú by si malo v dnešnej dobe položiť množstvo kresťanov: verím v Boha Ježiša Krista Ducha svätého, katolícku cirkev alebo verím v seba a ak je niečo, čo je podľa mňa dobré, a viera tvrdí opak, tak nemá pravdu Boh Ježiš Kristus Duch svätý ani katolícka cirkev?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 12 september 2008 :  10:27:22  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
stále sa tu hovorí o zákaze, či príkaze "nesexovať" pred svadbou, ale treba povedať, že to má mnohé neblahé následky, a preto to prikazanie "nezosmilníš" v tejto podobe pred manželstvom je výstražným prstom aby sme si neubližovali. Nie preto, lebo ked budem sexovať, tak Boh ma prehne cez nejaku pomyselnú lavicu a nalatá mi trstenicou, ale preto, že tým sexom pred svadbou si človek ubližuje - sebe aj tomu druhému, lebo nie sme len ľudia z tela a kosti, ale aj z duše a ducha.

Ľudský vzťah ako aj iné vzťahy potrebuju svoj čas a svoj rozvoj, a sex ho síce urychluje, možno aj naplna, ale pred svadbou dostáva do situácie, ked z človeka robí sebeckým, a robí zodpovednýmza toho druhého, nehovoriac že človeka dostáva do situácii kedže ten vzťah nie je rozvinutý, vzajomnych konfliktov, ktoré bez Božej pomoci, ktorá je len v manželstve, sa nedajú zvladať a skôr či neskôr vedú k rozchodu, žiaľ aj v manželstve
netreba zabudnúť aj to, že aj ked človek je slabý, a dostáva vzťah "zabrať" tými pokušeniami, je tu Boh ktorý tie pokušenia pomáha zvládať. Koniec koncov, vieme aj to, že ak trpíme v dôsledku "nesexovania", trpíme pre Božie meno a za to mame hojnu odmenu v nebi.

Žiaľ dnešná spoločnosť je zameraná štýlom "čo najmenej utrpenia, čo najviac uživania", ale takýto štýl vedie k neskoršiemu väčšiemu utrpeniu, kdežto naopak menšie utrpenie teraz nas učí zvladať väčšie utrpenie neskôr. čas počas chodenia je najlepším časom pre muža aj ženu ako zvladať ten čas, ked bude žena v šesťnedielke a nebudu mocť sex. žiť. či v inych situaciach(dosledkom nehody, služ. cesty) - čiže čistota pre svadbou nas uči aj vernosti v manželstve. a predchadzame nou tak nevere.

problém je aj v tom, že niekedy ta fyzicka láska vzplanie, a my sebecky, túžiac si užiť, si užijeme, ale čo v prípade že tí dvaaj si nerozumejú? budú celý život pri sebe, kedže si neudržali odev na svojich miestach? Je to veľmi častý jav, ked dvaja sa síce zalubia, skrze vonkajší výzor, dokým je pekne su zaľubení, ale zaľubenie nie je láska, a možnože by sa rozišli, len to už nejde? Prečo ak milujem toho druhého, zväzujem ho zodpovednosťou ku mne? Ine je to v manželstve kde sa ten človek rozhodol dobrovoľne venovať mi(ja jemu) svoju slobodu.

láska je rozhodnutie toho druhého milovať aj napriek problemokm a ťažkostiam, tam kde je zaľubenie nie je láska, takže tí dvaja čo síce tvrdia že je to z lásky, tak klamú samých seba.
mirka, šťastne manželstvo môže byť len pred svetom, vo vnutri to nikdy idealne nemôže byť, najme nie prvých 150 rokov. až potom to ide bez problemov. ale to sa tu už rozoberalo.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mirka24

Odoslaný - 12 september 2008 :  21:27:16  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
Tak po prve....vy my chcete povedat,ze nebudem stastna so svojim priatelom v buducom zivote len preto,ze mame predmanzelsky sex?Doslova to tak vyznelo od vas vsetkych.Je to zle,je to neciste,nici to vztah...
A po druhe...by som chcela vediet,ze ci aj vy co mi tu radite to dodrziavate s tym sexom
A po tretie...uz sme zasnubeni a nas vztah je to najkrajsie co mozem prezivat.To nie je zalubenost,je to laska.Viem to,lebo sme vzdy stali jeden pri druhom aj v tazkych chvilach.Ale dakujem za rady,aj ked ma velmi nepotesili.No kazdy ma pravo na svoj nazor...

miss

Mato

Odoslaný - 12 september 2008 :  21:38:55  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Tak po prve....vy my chcete povedat,ze nebudem stastna so svojim priatelom v buducom zivote len preto,ze mame predmanzelsky sex?

Pôvodne zaslal Mirka24 - 12 september 2008 :  21:27:16

Nuz buduci zivot ma dve alternativy - vecnu blazenost v nebi, alebo vecne zatratenie v pekle. Nic medzi tym, Boh je nekonecne milosrdny a spravodlivy.

Nevieme kto konkretne bude zatrateny a kto spaseny, vieme vsak, ze dusa v stave smrtelneho hriechu straca milost posvacujucu a nebo je pre nu uzatvorene.

Tvoja otazka by sa celkom lahko dala preformulavat takto - snazite sa mi tu nahovorit, ze pojdem do pekla len preto, ze som spachala smrtelny hriech, ktory nelutujem?

Mirka24

Odoslaný - 12 september 2008 :  21:50:34  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
Ja som nepovedala ze to nelutujem,lutujem vsetky svoje hriechy...

miss

Ales

Odoslaný - 12 september 2008 :  22:05:37  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no tak potom kde je problem? ked je predmanželsky sex hriech a ty lutuješ, tak je pre teba snad samozrejme že taky hriech robiť nebudeš.

vieš, poznam veľa dievčat, nielen takých čo naleteli, ale takých čo boli ešte aj naivné myslieť si, že im sa rozchod stať nemôže, že na stopro sa nerozídu a podobne... neni to len bolesť tvoja , ale ubližuješ aj tomu nastavajucemu, ktorého bude trápiť že nie je one and only.

laska = rozhodnutie prekonavať ťažkosti a to zaľubení v sebe ešte nemajú.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mirka24

Odoslaný - 12 september 2008 :  22:58:32  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
citácia:
no tak potom kde je problem? ked je predmanželsky sex hriech a ty lutuješ, tak je pre teba snad samozrejme že taky hriech robiť nebudeš.

vieš, poznam veľa dievčat, nielen takých čo naleteli, ale takých čo boli ešte aj naivné myslieť si, že im sa rozchod stať nemôže, že na stopro sa nerozídu a podobne... neni to len bolesť tvoja , ale ubližuješ aj tomu nastavajucemu, ktorého bude trápiť že nie je one and only.

laska = rozhodnutie prekonavať ťažkosti a to zaľubení v sebe ešte nemajú.

Pôvodne zaslal alesko - 12 september 2008 :  22:05:37

Ze co?Ze to je zalubenost?Nie to co prezivam je laska!Odkial beries tu istotu, ze to nie je laska?My sme spolu prekonali vela prekazok a problemov a to je dokaz nasej lasky,ze sme spolu v dobrom aj v zlom...

miss

Mirka24

Odoslaný - 12 september 2008 :  23:01:50  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
A co sa tyka toho rozchodu...istotu nemas nikdy aj ked mas sex az v manzelstve,aj vtedy moze byt rozvod....

miss

verim

Odoslaný - 12 september 2008 :  23:06:25  Zobraziť profil  Pridať verim do zoznamu priateľov
Laska nie je sex. Nema s nim nic spolocne. Vobec. Najkrajsia laska je - kym je nevinna. Nekazte si suprovu lasku sexom. Sex patri k manzelstvu. Je to lakadielko jak hrom - ale aj na mna date - nepridete o zazitky. Mozete tym iba ziskat.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 27  ~  Člen od: 12 september 2008  ~  Posledná návšteva: 11 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mirka24

Odoslaný - 12 september 2008 :  23:14:01  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
citácia:
Laska nie je sex. Nema s nim nic spolocne. Vobec. Najkrajsia laska je - kym je nevinna. Nekazte si suprovu lasku sexom. Sex patri k manzelstvu. Je to lakadielko jak hrom - ale aj na mna date - nepridete o zazitky. Mozete tym iba ziskat.

Pôvodne zaslal verim - 12 september 2008 :  23:06:25

Sex je naplnenim lasky...alebo to nazvime milovanie,to znie krajsie.Su dva druhy sexu:z lasky,a bez lasky.Ved patri do manzelstva tak musi byt z lasky...Najkrajsia laska je nevinna?No a v manzelstve uz nevinna nebude?

miss

verim

Odoslaný - 13 september 2008 :  10:04:13  Zobraziť profil  Pridať verim do zoznamu priateľov
Aj anjeli v nebi sa miluju a nepochybne - je to ta najkrajsia laska. A nepotrebuju k tomu sex - pretoze nemaju telo. Sex patri k manzelstvu - pretoze naplna tu obdivuhodnu a zazracnu vec, ktorou je zrod noveho zivota. Milovat sa da iba nevinne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 27  ~  Člen od: 12 september 2008  ~  Posledná návšteva: 11 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 13 september 2008 :  13:11:47  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Mirka, Boh je je nekonecne mudrejsi ako clovek. A ked povie nezosmilnis, tak preto, lebo nekonecnou mudrostou vie, ze smilstvo skodi dusi. Boh upozornuje cez cirkev, ze je to smrtelny hriech, za ktory by si isla do pekla, ak by si nahle umrela bez lutosti. Fakt je, ze Boh je milosrdny a moze odpustit aj manzelom, ktori spolu mali sex pred manzelstvom a pozehnavat ich dobrym manzelstvom. Ale spoliehat sa na to, je opovazlive spoliehanie sa na milosrdenstvo Bozie. Je tu este jedna vazna vec. Ten, kto zacne pohlavne zit pred manzelstvom nema sancu dobre spoznat povahu a charakter partnera, pretoze telesna laska ho ovplyvnuje. Prave cas pred manzelstvom je urceny na to, aby ste spoznali, ci sa k sebe povahovo hodite. V manzelstve uz moze sex zovsedniet a vtedy sa zacinaju ukazovat povahove rozdiely, ktore mozu byt neporekonatelne.Darmo hovoris, ze ste s milencom prekonali mnoho tazkych problemov, plati, ze je tam telesna laska, ktora nedava sancu, aby sa povahy naozaj spoznali. Najhorsie su na tom ale milenci, ktori uz ziju nezosobaseni mnoho rokov. Kedze Boh dava padat dazd i na dobrych a zlych, stava sa, ze dava dobre dary aj takymto ludom. No a ti, ked vidia, ze su napr. zdravi, ze sa miluju, ze maju dobre deti, ktore uspesne studuju, postupne kvoli tymto Bozim darom,ktore by ich mali priviest k Bohu, prave naopak, zacnu od Boha postupne odpadavat, hovoriac, ved sa nam dari dobre aj ked nechodime do kostola, aj ked zijeme spolu bez manzelstva. Ti su na tom z hladiska spasy velmi zle, lebo nielen ze hriech prestanu lutovat , ale stracaju vieru v Boha a tresty sa im takymto stavom na druhom svete len zvacsuju a hromadia. Ako sa hovori v Pisme-tucneju pre den porazky,/prirovnanie z Pisma k prasatam/ a ani o tom nevedia , tak ako spominane prasata.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mirka24

Odoslaný - 13 september 2008 :  20:27:45  Zobraziť profil  Pridať Mirka24 do zoznamu priateľov
...rozhodla som sa zmenit...s priatelom uz prestaneme viac hresit,pojdeme na spoved a vydrzime az do svadby,lebo ja fakt nechcem ist do pekla...dakujem vam za vase rady fakt mi dali vela...

miss

juja

Odoslaný - 13 september 2008 :  21:06:13  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Aj my Ti ďakujeme, myslím, že to v pohode môžem napísať v množnom čísle. Potvrdila si, že keď človek chce niečo zmeniť a začne u seba, už samotné rozhodnutie ho posúva ďalej a ešte viacej pritiahne na seba Božiu lásku a požehnanie. Nebude to ľahké, ale myslím, že rozhovor s kňazom a spoveď je dobrým začiatkom. Držím palce!

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Kríza a bieda Téma Next Topic: Potrebujem zistit  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06