Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Predmanzelsky sex |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2008 : 21:25:10
|
citácia: Tak po prve....vy my chcete povedat,ze nebudem stastna so svojim priatelom v buducom zivote len preto,ze mame predmanzelsky sex?Doslova to tak vyznelo od vas vsetkych.Je to zle,je to neciste,nici to vztah...
Pokud se týká mě, chci říci to, že podle učení církve je předmanželský sex těžkým hříchem, a proto nemá nic společného s láskou.
Na rozdíl od sexu v manželství, kam patří a je Bohem chtěný.
Pokud by sis chtěla něco namlouvat o slučitelnosti lásky a nemanželského sexu, je to Tvoje věc, ale není to podle Kristova učení, jak nám ho předává církev. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2008 : 22:48:36
|
presne ttak radek. tu nejde len o šťastie v tomto živote, ale aj o šťastie v tom buducom živote.
Ono sa síce v spojitosti s predmanželským sexom povie - "treba odskúsšať či si tam budmee rozumieť" - ale zabúda sa na jednu vec- na to aby si ludia rozumeli v sexe, je nutne aby si rozumeli aj v inych veciach. Sex je potom len malinou ktorá vyplýva len z toho predchadzajuceho vzťahu tých dvoch ľudí.
Navyše, ak niekoho milujem, chcem jeho dobro a viem byť trpezlivým. Trpezlivosť je znakom lásky. Tým že ju nemáte, ukazujete že to medzi vami má daleko od lásky. Pravá láska sa nenahli a nevypína sa - tam kde sa človek ponáhľa smrdí to peklom. A pravá láska sa nevystatuje " my sa milujeme" - a láska je pokorná a pripustí si - "nemilujem ho dostatočne, málo ho milujem" a tí najpokornejší si pripustia, že toho druhého len využívajú na svoje ciele. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2008 : 08:10:02
|
citácia: Tak po prve....vy my chcete povedat,ze nebudem stastna so svojim priatelom v buducom zivote len preto,ze mame predmanzelsky sex?Doslova to tak vyznelo od vas vsetkych.Je to zle,je to neciste,nici to vztah... A po druhe...by som chcela vediet,ze ci aj vy co mi tu radite to dodrziavate s tym sexom Pôvodne zaslal Mirka24 - 12 september 2008 : 21:27:16
Mirka24,
kým som sa Ti odhodlala napísať, vidím, že si sa rozhodla zmeniť svoj život. Veľmi ti fandím aby si to dodržala a vydržala.
Ja som jednou z tých. čo to nedodržali. Hoci to bolo veľmi krátko, pár týždňov pred dohodnutým dňom sobáša, ale stalo sa. Ja som si vždy hovorila, že ak sa vydám, tak ako panna, ale nezvládla som to. Tých pár týždňov odlúčenia sa od Pána Boha mi asi stačilo na celý život. Ani takmer po dvoch desaťročiach som si to ešte sama sebe neodpustila. Navyše mi to stále bude pripomínať naše najstarišie dieťa, ktoré je ovocím tohto poklesku. My sme sa na dieťatko veľmi tešili, lebo už sme neboli úplne mladučkí a plánovali sme ho spolodiť hneď po svadbe. Deti si vedia dobre zrátať kedy mali rodičia svadbu a kedy sa narodili, dosť ťažko sa to potom hovorí o čistote pred manželstvom. Už som si to prežila. Sú to fakt ťažké rozhovory.
Nedá sa jednoznačne povedať, že manželstvo ľudí, ktorí mali sex pred manželstvom nebude šťastné a podobne. Lenže otázka je, čo je šťastné manželstvo. Dvaja neveriaci ľudia majú na to asi iný pohľad ako dvaja veriaci, alebo ak jeden je veriaci a ten druhý neveriaci alebo vlažný veriaci. Tie manželstvá môžu byť navonok šťastné, ale v duchovnej oblasti to už tak nemusí byť. Keď sme s manželom spolu chodili, tak som si tak naivne predstavovala, že v otázkach viery ho nejako počas manželstva zmením, nestalo sa, je to ešte horšie, a neviem to zmeniť. My sme sa nikdy spolu nemodlili, (iba s celou rodinou pri štedrovečernom stole, alebo stromčeku), nedokážeme sa spolu rozprávať o Pánu Bohu, keď sa ja o to pokúšam, tak to končí hádkou, lebo môjmu manželovi sú takéto veci proti srsti. Ja teda neviem, ako to je u vás dvoch, ale trošku sa nad tým zamysli, či si budete rozumieť aj po tejto stránke. Takže navonok sme šťastné manželstvo, máme super deti, fyzicky si neubližujeme, učite boli a budú aj hádky a slzy, to všetko beriem v pohode, ale tá absencia Boha vo vnútri nášho manželstva mi k tomu dokonalému šťastiu chýba. A ešte k tej veci čo ti písala Juja ohľadne ochrany pred otehotnením. Teraz, kým ešte nie ste manželia, máš ideálnu príležitosť naučiť sa prirodzeným metódam rodičovstva a celé to prebrať so svojim snúbencom, zistiť aký má on k týmto veciam postoj, lebo keď sa na tomto nedohodnete a nezhodnete ešte pred manželstvom, tak Ťa čaká veľký kríž, ťažko to už v manželstve zmeníš.
Mirka24, už Ti tu všetci predo mnou napísali veľa povzbudivých a pravdivých slov, s ktorými súhlasím a radím Ti, veľa sa modli, hlavne v pokušeniach, to asi najviac pomáha. Ja sa nechcem ospravedlňovať, lebo ako som už písala, ešte som si svoju chybu neodpustila, ale možno mi chýbalo aj takéto povzbudenie, ale to čo sa stalo už nevrátim späť, žiaľ.
Želám Ti veľa Božieho požehnania na Tvojej ceste
Mira
|
Počet príspevkov: 76 ~
Člen od: 16 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 05 december 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2008 : 08:29:41
|
Ešte ma napadá, že je to možno skúška lásky. Mirka24 tým, že budeš chcieť ukončiť sexualny život až do manželstva, zistíš ako ťa tvoj snúbenec veľmi ľúbi. Ak ťa ozaj miluje z lásky, bude silný spolu s tebou. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2008 : 17:34:14
|
citácia: Ešte ma napadá, že je to možno skúška lásky. Mirka24 tým, že budeš chcieť ukončiť sexualny život až do manželstva, zistíš ako ťa tvoj snúbenec veľmi ľúbi. Ak ťa ozaj miluje z lásky, bude silný spolu s tebou. Pôvodne zaslal Azuritko - 14 september 2008 : 08:29:41 Ano,určite to bude dobrá skúška.Dala som tieto rady prečítať aj môjmu priateľovi.Zamyslel sa nad tým a súhlasil,že prestaneme so sexom až do svadby.Chceme byť obaja očistení od tohto hriechu a urobíme pre to všetko.....´DAKUJEM |
miss |
Počet príspevkov: 47 ~
Člen od: 10 september 2008 ~
Posledná návšteva: 06 október 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2008 : 17:50:25
|
Áno,rozhodla som sa zmeniť svoj život! To čo sa stalo, už nevrátiš späť,ale netráp sa tým.Dôležité je to,že si to oľutovala a že sa v tebe ozvalo svedomie.Aj vo mne sa ozvalo svedomie a doteraz som si neuvedomovala,že to, čo robím je hriech.Tí ľudia čo mi tu radili my otvorili oči.A majú pravdu.Ak je to, čo prežívam so svojím priateľom skutočná láska,tak to vydržíme aj bez toho sexu.Svadba bude o rok,a to ubehne.A priateľ ma milo prekvapil.On ma ma rád aj bez sexu a to si veľmi cením.Viem že to zvládneme.Už teraz cítim,že vďaka tejto stránke a týmto ľuďom sa mi nielen otvorili oči, ale Pán Boh mi dal vnútornú silu.Budem sa modliť každý deň, aby mi tento hriech odpustil...keď si uvedomím koľko krát mi pomohol,len ja som to nevidela...Modli sa aj ty za svojho manžela,aby ho Boh osvietil.Nikdy sa netreba vzdávať...Ja som sa tiež od neho odvrátila a takmer úplne som zabudla,že existuje.Ale posledný mesiac sa to zmenilo.Začala som si uvedomovať,že potrebujem Boha na to,aby som bola skutočne duchovne šťastná... |
miss |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 september 2008 : 13:13:58
|
citácia: Sex je naplnenim lasky...alebo to nazvime milovanie,to znie krajsie. Pôvodne zaslal Mirka24 - 12 september 2008 : 23:14:01 To nie je tak celkom pravda. Znova Ta odkazujem na tuto temu, ak mas chut a cas precitaj si ju prosim pozorne a porozmyslaj nad nou. (http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=1235). Pripadne si skus precitat knihu od Christophera Westa Radostna zvest o manzelstve a sexe, z ktorej pochadza aj citat vo vyssie uvedenej teme.
citácia: ...rozhodla som sa zmenit...s priatelom uz prestaneme viac hresit,pojdeme na spoved a vydrzime az do svadby,lebo ja fakt nechcem ist do pekla...dakujem vam za vase rady fakt mi dali vela... To som naozaj uprimne rad, budem na Vas mysliet v modlitbach. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 september 2008 : 18:32:07
|
|
miss |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 september 2008 : 13:22:31
|
Jasné že predmanželský sex je hriechom. Je hriechom ťažkým.
Akokolvek, podme k Tvojej otázke! Myslím, ze mnohych bude zaujímat odpoved na nu, ale zároven mnohí budú asi potrebovat aj urcity cas, aby ju strávili. Áno, nasiel som celkom konkrétnu odpoved na Tvoje celkom konkrétne otázky.
Budem znovu citovat z knihy Ako sa vyhnút peklu, od Thomas Nelsona (ako je to v otázke 75), lebo nemyslím, ze by som sám napísal lepsie a viac na Tvoju otázku. Tu je teda citát z uvedenej knihy:
viac - http://redemptoristi.kske.sk/Q%20051-100/079_sex%20pred%20manzelstvom |
crux sacra sit mihi lux |
Počet príspevkov: 10 ~
Člen od: 18 september 2007 ~
Posledná návšteva: 30 december 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 október 2008 : 23:17:31
|
citácia: Ja sa nechcem ospravedlňovať, lebo ako som už písala, ešte som si svoju chybu neodpustila, ale možno mi chýbalo aj takéto povzbudenie, ale to čo sa stalo už nevrátim späť, žiaľ. Mira Zaslaný - 14 september 2008 : 08:10:02
Ahoj mirka ja by som ti chcel povedat ,ze to nevratis spat ale Jezis moze lebo pre neho neexistuje minulost pritomnost ci buducnost. On jedine moze zaliecit tvoju ranu a on to aj dokaze. Ak ti mozem odporucit knihu Jezis uzdravuje od otca Elliasa Vellu znameho exorcistu z Malty - je tam presny navod ako poprosit Jezisa aby nam uzdravil nase rany a aby sme si aj sami alebo navzajom dokazali odpustit lebo velakrat sa stava ze BOH NAM UZ DAVNO ODPUSTIL ALE MY SAMI SME SI ESTE NEODPUSTILI a to nam brani k dalsiemu duchovnemu rozvoju. Moze to byt iba trpkost v srdci ktora ti zostala alebo to moze byt diabol ktory ta obvinuje z tohto hriechu lebo on je nas ohovarac. Ale ty ho posli za jezisom lebo on vzal na seba nase hriechy a pribil ich na kriz tak nech sa dohaduje o tom hriechu s Jezisom pretoze ty si pred Bohom ospravedlnena lebo nase hriechy su od Neho vzdialene ako zapad od vychodu ktore sa nikdy nestretnu. Dufam ze som ta trosku povzbudil a posmelil kazdopadne ta kniha je naozaj liek na rany ak sme zraneny a nic nepomaha , otec Vella tam vysvetluje ako nam Jezis pomoze aj pri hroznych ranach ak sme boli zneuzity, znasilneny , tyrany napr.v detstve od rodicov co su najhorsie rany a pod. Tak sa modlim za teba a vyprosujem plno milosti |
Počet príspevkov: 156 ~
Člen od: 24 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 20 február 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2008 : 14:49:44
|
Palino, ďakujem za modlitbu a celkovo za Tvoj príspevok. Naozaj je najťažšie odpustiť samému sebe, lebo Boh mi to už dávno skrze kňaza vo sviatosti zmierenia odpustil. Určité veci nám ale napriek všetkému ostávajú v hlave celý život, zvlášť ak nám to niečo alebo niekto už len tým, že existuje stále pripomína. Možno som sa nevyjadrila celkom presne že som si neodpustila, že som sklamala seba, manžela, rodičov, porušila Božie prikázanie, v podstate som len nezabudla na to, na čo už ostatní asi dávno zabudli.
Ono je to tak, že dokážem odpustiť človeku, ktorý mi ublížil, alebo dokonca ublížil mojim najbližším, mojim deťom, dokážem sa za neho aj pomodliť, dokážem sa mu pozrieť do očí, porozprávať sa sním, podať mu ruku, necítim voči nemu nenávisť, alebo pomstychtivosť, ale vymazať to z hlavy, to napriek snahe ide veľmi, veľmi pomaly. Keby sme nevedeli odpustiť, potom by sme sa zbytočne modlili Otče náš …. „odpusť nám naše viny ako i my odpúšťame svojim vinníkom“... veď to odpustenie od nášho nebeského Otca, potrebujeme deň čo deň aj keď si to možno neuvedomujeme.
Paľo, takže to svoje pochybenie nosím v hlave, ale nie je to také, že by som kvôli tomu nespávala, alebo sa nejako príliš tým zaoberala a zožierala, len si na to často spomeniem, že sa to nemalo stať. Trápim sa pre niečo iné, čo sa nedá vyriešiť zo dňa na deň. Veľmi sa snažím to riešiť, aj keď je to často o slzách, nepochopení, výčitkách, ponižovaní, ale nevadí lebo viem, že to má význam.
Palodana, Boh Vás žehnaj! |
Počet príspevkov: 76 ~
Člen od: 16 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 05 december 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|