Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Potrebujem zistit
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Predmanzelsky sex Téma Next Topic: Vianoce  

Milan

Stav: offline

Odoslaný - 22 október 2008 :  01:14:17  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov

"Ktorý z pápežov v rímskokatolíckej cirkvi bol pirátom? Ako pomôcku uvádzame, že hľadať treba v 15. storočí." .... tak znie jedna zo sutaznych otazok ... poradite mi, nedari sa mi to rychlo najst...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora 

Milan

Odoslaný - 22 október 2008 :  01:26:06  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
---- wow, predsa som to nasiel
- pápež Ján XXIII, prvý tohto mena – bol pôvodne pirát a zločinec, ktorý si vykúpil nielen odpustky za svoje zločiny, ale kúpil si i pápežský stolec...

- vari aj vyhram, asi som prvy

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 22 október 2008 :  08:34:57  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
nevyhraš, nebol pravoplatnym pápežom

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 22 október 2008 :  08:46:59  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Skutocny Jan XXIII sa stal papezom v roku 1958.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 22 október 2008 :  11:19:31  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov

- ci bol alebo nebol neriesim, historia ho ako papeza uvadza....

- dnes znamy oficialny zoznam papezov, ktory mozno vidiet aj vo Vatikane, v Bazilike sv. Petra, je precisteny a vela „osobnosti“ z neho odstranili z roznych dôvodov.

citat:

O mnohých pápežoch nie je známe takmer nič a javia sa skôr vymyslenými legendami, ako skutočnými osobami na Petrovom stolci. Napríklad údajná pápežka Jana. Iní sú dostatočne známi a neodškriepiteľní, ale cirkev o nich taktne mlčí.

Nemal by byť zamieňaný s pápežom Jánom XXIII. (1958 - 1963). Fakt, že viac ako 500 rokov žiadny pápež neprijal meno Ján je pravdepodobne dôsledkom kontroverzných činov tohto protipápeža. Rozhodnutie pápeža Jána XXIII. neprijať meno Ján XXIV. je chápané aj ako potvrdenie toho, že Baldassare Cossa nebol právoplatným pápežom. Ján XXIII. si údajne zvolil meno Ján okrem iného aj preto, aby ho po 500 rokoch očistil.

- ja si pockam na vysledok

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 22 október 2008 :  11:55:34  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mal som dojem že si zvolil meno Jan podla svojho patrona, či patrona farnosti, alebo patrona rodiny.

čo sa týka obdobia schizmy, tak tam treba sledovať rôzne zdroje, lebo prebiehali tam rôzne problemy pri tom. Preto novšie zoznamy udvaaju len pravoplatne zvolenych(kupovanie si stolca je simonia a prakticky z kresťanskeho pohľadu je ťažkým hriechom, ak nie už dôvovdom na exkomunikáciu). Pravoplatne zvolený pápež musí tiež splnať tiež určite podmienky.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Predmanzelsky sex Téma Next Topic: Vianoce  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06