Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Niečo o inkvizícii
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Muži a ženy,  ich prirodzena rozdielnost Téma Next Topic: Osud človeka
Strana: z 8

Ales

Stav: offline

Odoslaný - 23 jún 2008 :  00:31:50  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ta srtredna cesta sa dne s ťažko hľadá, najmä kvôli tomu, že ak človek začne mať serioznejší vzťah s cirkvou, tak už je označovaný za fanatika, a tým pádom za človeka zaujatého. Pokiaľ však človek dokáeže si pripustiť chyby a nemá problem si ich pripustiť aj v cirkvi, tak nema problem prijimať chyby aj u tych "zaujatých". Len ni ekaždý sa k takejto láske k druhému vie prepracovať.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Jabloň

Odoslaný - 23 jún 2008 :  01:05:51  Zobraziť profil  Pridať Jabloň do zoznamu priateľov
citácia:
Ježiš roznecoval vzburu, a nepokoje...väčší výmysel som v živote nepočul. ked už niečo tvrdíš, opri sa o realny zaklad, či sa len snažíš urážať?

Pôvodne zaslal alesko - 22 jún 2008 : 00:16:18

Súhlasím s Kajfášom. Samotná Biblia udáva niekoľko príkladov ktoré by sme mohli interpretovať ako buričské vyjadrenia Ježiša (ak by sme ju, pravda, považovali za dôveryhodný zdroj): Jeho varovanie pred zákonníkmi (Lk 20,46-47), Odpoveď na výsluchu pred veľradou - "Si ty Mesiáš, syn Požehnaného?" Ježiš odvetil:"Áno som."... (Mk 14,61-64) - (aj keď Lukáš (22) uvádza trochu inú odpoveď), ďalej spochybnenie učenia o sobote, odpúšťanie hriechov, výzva na zbúranie chrámu...
Aj keby sme to za buričstvo nepovažovali, "minimálne" rúhanie to v očiach židov bolo, a teda zasluhoval smrť (Mt 26,66). Preto je, myslím, Kajfášova otázka oprávnená a opakujem ju: Zaslúžil si Ježiš smrť preto, že sa postavil proti "vedeniu"? (parafráza Tvojej interpretácie Husa). Bolo jeho ukrižovanie normálnou reakciou mocných a môže si zaň sám?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 60  ~  Člen od: 23 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 14 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 23 jún 2008 :  01:07:52  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
citácia:
Slayer v niečom z tohto Vášho príspevku posledného pravdy bude.
Ale
citácia:
V tomto som pesimista: fanaticki privrzenci RKC ju budu nadalej fanaticky obhajovat, fanaticki odporcovia ju budu nadalej fanaticky spinit a tych v strede ani v buducnosti nebude nikto pocuvat.
Pôvodne zaslal Slayer - 22 jún 2008 : 22:17:23

Ja sa nepokladam za fanatickeho privrzenca RKC, ale za normálneho katolíka, ktorý sa snaží dodržiavať to, čoho sa RKC týka a hladám pravdu tam, kde je zjavne pravda pokrútená. A neviem čo by sa dalo pokladať za stred v inkvizícii, ale určiť by to možno vedel nejaký skúsený historik, ktorý sa inkvizíciou zaoberá. A myslím že tie články, ktoré som tu dal na začiatku témy, niesú iba prekrucovaním pravdy. Držia sa už aspom nejakých faktov na rozdiel od všeobecne známej skutočnosti, ktorou ludia argumentujú, a to že sa upalovaly čarodejnice a robila to cirkev a nič viac žiadne konkrétne čísla nič, ani sa nikdy nespomenulo že sa aj niekto iný popravoval a to heretici. Proste všeobecne známe je to takto. A preot som sa začal zaújmať ako to vlastne bolo, a medzi prvé moje informácie patrili tie dva články. A kedže sú od iných autorov a hovoria podobne, tak nemám dôvod si myslieť, že sú úplne nepravdivé a vymyslené.

Pôvodne zaslal Azuritko - 22 jún 2008 :  23:31:33

Iste. Uvadzaju aj pravdive informacie. Lenze nastava problem ak v pisomnom prameni najdeme istu kamuflaz, nemozeme uz s istotou vediet co je pravda, a co je zkreslene.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 23 jún 2008 :  01:34:31  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
jabloň, zvlaštny nick, ale ten komentovať nebudem.

vieš, ale Ježiš aj revoluciu spôsobil. aj ked sice v inom rozmere ako to bolo u Husa(po jeho smrti to nebolo priamym Husovym pričinenim ale stalo sa to rekaciou na upalenie Husa). Ježiš prišiel, aby vrhol oheň na zem - a prišiel postaviť syna proti otcovi, dceru ptoi matke, a vice versa. Už len toto sa dá chápať ako vzbura. ano. aj ine veci by sa dali chápať ako buričstvo. a ľudí sa snažil aj burcovať - no ale skôr k láske a k skutočnemu žitiu viery a nielen k formalizmu. V čom je však rozdiel od Husa, je nielen to, že Ježišovi učenici nikoho nedefenestrovali, či po upaleni Ježiša nebola vzbura a nasledne tiahnutie Ježišových učeníkov naprieč Judeou. Dokonca si všimni, že Ježiš, Boží Syn, mohol vrhnuť oheň na celeé mesto, a neurobil to. Bol teda burič? V jeho časoch boli Zeloti - ,ohol sa pridať na ich stranu a pôsobiť ako verbovač - pochybujem že keby mu to tak išlo dobre, že by sa Ježiš neskryval(Ježiš naproti tomu vystupoval a pôsobil verejne), alebo žeby ho nechceli prepustiť(asi ťažko by kričali ľudia "preč s nim").
Verím tomu, že jeho reči poburovali farizejov a zákonníkov, lebo si získaval obľubu a prirodzenú autoritu(snad podobne ako Hus) a mohlo dôjsť k otvorenemu prejavu rebelie(u Husa aj k tomu došlo, aj ked po jeho smrti). rozdiel, ktorý ja vidim medzi Ježišom a Husom je to, že Ježiš hlásal lásku, bol poslušný tradícii, a rešpektoval náboženske zákony. a čo bol veľký rozdiel od Husa - hlasal milovať nepriateľov, dodržiavať svetske zákony. Hus robil opak: kázal ľudom, že nemaju posluchať vrchnosť, hlasal nenavisť, a priamo vystupoval proti plneniu svetskych zákonov. Beriem, že vystupoval proti korupcii, či uplatkarstvu, to je jedno z mala čo možno by aj bolo správne, len sam nešiel prikladom, tym že sa neriadil Písmom - láskou k blížnemu poslušnosťou, a pokorou. Naproti tomu Ježiš, je pokojný a pokorný dokonca.
Ano, je určita paralela, medzi zakonikmi a farizejmi a Ježišom, a Cirkvou a Husom. Viem, že sa to priam až nuka povedať potom, že Cirkev vtedy bola farizejska, a zakonnicka, a Hus bol ako Mesiaš, ktorého kedysi ukrižovali. Len čo treba povedať, je že Hus sa nesprával ako Ježiš, a ako som spomenul vyššie, robil neiktoré veci opačne. Navyše Ježiš neprišiel robiť vzburu na poli svetskom(tak ako to robil Hus, čím priamo porušoval zákony cisárstva), ale na poli náboženskom, a ani to nie tak vzburu, ale oživenie naboženskeho života. Pokiaľ budeš čítať pozorne, tak uvidíš, že Ježiš vždy(okrem jediného prípradu - ked vstupoval do Jeruzalenmea a volali mu na slávu) rázne vystupoval proti tomu, aby z neho robili politickeho vodcu a bud rečami alebo utekom sa vzdialil od nich. Naproti tomu Hus sa neustále ukazoval a porušoval svetske zákazy(plynuce z pôsobenia na univerzite).
Takže je evidentný rozdiel medzi Husom a Ježišom, medzi Husovou rebéliou, a Ježišovou "vzburou" na náboženskom poli. a je rozdiel medzi aj farizejmi a zákonnikmi v dobe Ježišove a spravodlivým hnevom duchovnej časti Cirkvi, ktorá nesie zodpovednosť, aj za ľudí, teda čo sa naboženstva týka.
Napada ma ešte, že Ježiš nepredstavova priamu hrozbu pre farizejov, ťažko povedať , čo by sa dialo, keby Ježiša neukrižovali, ale verím tomu, že Ježiš by nešiel na ostrie noža byť kráľom a oslobodiť Judeu a Izrael. to zas boli len politicke predstavy o Mesiašovi, a sa báli aby ak bol Mesiaš, tak aby nemali problem s Rímom. Naproti tomu Hus, predstavoval priamu hrozbu: voči štátu i voči viere. To že by skôr či neskôr spôsobil otvorenu vzburu možno ani tak nejde, ako o to, že hlasanim bludu uvrhneš ludi do zatratenia, a to je ešte horiše ako tisickrat upalenie. Samozrejme, človeku, neveriacemu, je nepochopiteľne že až tak záleži na viere a podobne, ale to len kvôli tomu, že neverí v Boha a večný život.
Ježiš aj vedel , že ho zajmu, kde a kedy ho zajmu. Takže najväčšie šialenstvo je Jeho poslušnosť, a že sa sám dobrovoľne vydal na smrť. Hus si svojou neposlušnosťou vypýtal svoje väznenie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Jabloň

Odoslaný - 23 jún 2008 :  01:50:07  Zobraziť profil  Pridať Jabloň do zoznamu priateľov
Alesko! Mám dojem, že používaš dvojaký meter na Cirkev a na ateistov. Píšeš: "Cirkev sa riadi zákonmi lásky...a rozlišuje činy človeka a konkrétneho človeka..." Inde zase píšeš: "...to, že zlyhá človek, to je ľudské, ale prečo sa potom zovšeobecňuje...prečo je obviňovaná celá cirkev, keď rozhodnutie padlo u jedného človeka?" S tým plne súhlasím. Ale keď príde reč na ateistov Tvoja snaha o objektivitu sa zužuje: "Na Cirkev ukazujete, a pritom sami ateisti máte na rukách krv, násilie, vraždy a všetko zlo, čo sa odohralo na tejto Zemi..." Podobne ako Ty, aj ja mám rád pravdu, ale práve preto som ateista. Napriek všetkej mojej sebakritike si trúfam povedať, že JA NA RUKÁCH ŽIADNU KRV NEMÁM!!! Ak smiem poprosiť, nezovšeobecňuj. Navyše, ak všetko zlo pochádza od ateistov, tak pedofilní kňazi sú zrejme tiež ateisti. Zaujalo ma aj Tvoje vyjadrenie ku oprávnenosti kritiky: "...tebe cirkev neublížila a ani neubližuje..." Ak by sme smeli kritizovať len toho, kto nám bezprostredne ubližuje, celá justícia by stratila zmysel a mohli by sme sa vrátiť napr. ku krvnej pomste, ba čo viac, ani kňazi by nemali morálne právo vzplanúť svätým hnevom a kritizovať javy, ktoré sa ich netýkajú (napr. stará známa antikoncepcia)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 60  ~  Člen od: 23 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 14 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 23 jún 2008 :  01:52:21  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
jeeeeeeeeee som rád že si na to zareagoval.... takto som chcel ukazať čo robite: že ja niekde pridem, poviem že som katolik, a som človek s krvavymi rukami. O nič ine mi nešlo, len ukazať, ake to je krasne take zovšeobecnenie. dik že o tom píšeš.

čo sa týka zvyšku, len poviem, že som to trochen vytiahol do extremu, to si priznavam, ale snad dovolíš aj vysvetlenie: ked pácham hriech, tak sa správam neneriacky k Bohu, neverím mu, nedôverujem mu a beriem spravodlivosť do svojich rúk. Takže jedno kto hreší - v momente hriechu je to prejav nevery, čiže v dnaom monete človek je neveriaci. Samozrejme v trocha inom zmysle ako sa používa. inač suhlas.

Ales

Odoslaný - 23 jún 2008 :  02:03:07  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
ani kňazi by nemali morálne právo vzplanúť svätým hnevom a kritizovať javy, ktoré sa ich netýkajú (napr. stará známa antikoncepcia)

Pôvodne zaslal Jabloň - 23 jún 2008 : 01:50:07

nesuhlas, lebo knaz je zodpovedny za druhých ľudí, jedno či veriaccih alebo neveriacich. Prave tam je to zlyhanie knaza najcitlivejšie- lebo svojimi činmi nezradza len Boha, ale vydava pohoršeniu, kedže ako predstaviteľ kresťanstva, by sa ako kresťan mal správať vzorovo(aj ked aj toto je akási škatulka, či predtsva "ako by to malo byť")..
a myslim si, že je dobre ked apson niekto ma rozum, a upozornuje druhých že to čo kona, je zle. Antikoncepcia totiž nielen môže vraždiť, ale môže spôsobovať bio-chemicko-fyzikalne problemy v organizme. a ešte je dôležitá aj psycho stranka antikoncepdcie- tu knaz upozornuje človek a na psychosocialny rozmer sexu. A preto si myslim ma plne pravo hvoriť o tom, lebo ma ísť ako vzor v tom, že sexu sa da zdržať a nenesie to žiadne nasledky(teda že sex. potreba nie je životne dôležitou funkciou ktoru treba naplniť.

Jabloň

Odoslaný - 23 jún 2008 :  02:32:29  Zobraziť profil  Pridať Jabloň do zoznamu priateľov
Alesko. Ďakujem, že si tak vyčerpávajúco odpovedal na môj príspevok. Čo sa týka časti o Ježišovej snahe zaviesť politiku "milujte aj svojich nepriateľov", tak si myslím, že tam sa zhodneme. Kanonické biblické pramene Ježiša zväčša vykresľujú ako zmierlivú postavu (aj keď peňazomenci z chrámu by asi nesúhlasili). V tom období však žilo zrejme plno mierumilovných ľudí a zďaleka nie všetci boli tŕňom v oku veľkňazov, farizejov a zákonníkov. Je podľa mňa irelevantné ako sa na pôsobenie týchto dvoch postáv pozeráme dnes. Nepochybne boli v mnohom odlišní. Faktom však ostáva, že vo svojej dobe boli obaja problémoví pre vrchnosť (nie pre obyčajných ľudí) - a teda si svoje tresty zaslúžili? Obaja sa im mohli vyhnúť. Čo sa týka defenestrácie, tak je mi to trápne, ale musím znova poukázať na Ježišovych nasledovníkov, ktorí v jeho mene viedli napr. križiacke výpravy. Či Ježiš predstavoval hrozbu pre vládnucu moc sa už asi na sto percent nedozvieme (hoci Pilát sa ho prepustiť neodvážil), pre vtedajšiu vieru však zrejme áno (inak by ho neodsúdili ako bohorúhača). Ohľadom problému, či kňazi majú právo kritizovať...atď. Súhlasím, majú, ale máš ho aj Ty, aj ja, aj každý, kto žije v demokratickej spoločnosti. Ešte ku otázke,či ten, kto hreší je v danej chvíli neveriaci (ak som to správne pochopil), tak sa pýtam: Si tiež ateista?

Ales

Odoslaný - 23 jún 2008 :  02:48:25  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mne s páčia tie križiacke vojny...každý s nimi zamtá, ale malokto sa aj pozrel na navod použitia. či vieš kvôlli čomu sa viedli?

Ježiš uričte nebol pacifista. Bol a pôsobil neohrozene a slobodne. Dalo by sa povedať že vzbudozval strach a rešpekt. Vidno to aj na voajkoch ktorí ho prišli zajať. A prave preto bol Ježiš trnom v oku - lebo pôsobil neohrozene a slobodne(dosť častý problem aj v dnešnej dobe, možno povedať, že aj Cirkev je pre toto nemilovana lebo pôsobí slobodne a nedá sa zmanipulovať)

ano som ateista ked hreším. Resp. nedôverujem Bohu, ked hreším. Nemsylím si že tu sa da povedať že človek je ateista, neveriaci je presnejšie. Ateista je ktorý neverí v Boha(teda že existuje Boh). Ja môžem byť neveriaci a nedôverovať Bohu aj napriek tomu že viem že Boh je a tušiť aký je. Len človek počuva diabla a svoju pýchu, a nie Boha.

Ales

Odoslaný - 23 jún 2008 :  02:53:05  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
čo sa týka kritiky: každý rád kritizuje, ale rád aj toto právo upiera druhému ked ma byť kritizovaný. Povedzme Cirkev radi ľudia kritizuju , vtedy je to OK, ale ked kritizuje Cirkev, tak zrazu to ok nie je. Prečo? Prečo je tuto dvojaký meter?

Azuritko

Odoslaný - 23 jún 2008 :  09:24:11  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Jabloň. Ste typický ďalší príklad človeka, čo zavadí o povrch, ale nejde do hĺbky aby náhodou neobjavil pravdu, ktorú nechce poznať pre osobné "šťastie".
Ježiš poburoval takým istým spôsobom, ako Vás Jabloň poburuje, že sa nesmie používať antikoncepcia. Hovoril židom kde robia chybu, ale oni boli príliš zatvrdený aby si to priznali. Hovoriť poburuje ked hovorí zborte tento chrám? Zase boli natolko zatvrdený, že nechápai pravý význam toho čo povedal.
Kedže súhlasíte s antikoncepciou, tak predpokladám že aj z potratmi (ak nie prepáčte a zvyšok textu sa Vás netíka). To že s nimi súhlasíte, akoby ste mali na rukách krv, a ak ste niekoho podporovali v tom aby išiel na potrat alebo ste sa nejakým spôsobom pričinili niekedy aby bol potrat vykonaný, tak potom MÁTE NA RUKÁCH KRV NEVINNÝCH DETÍ!!! Alebo aj ak ste iba niekoho presvedčili, že potrat nieje zlý, čo mohlo mať za následok potrat alebo dalšie presviedčenia, ktoré možno viedly k potratu MÁTE NA RUKÁCH KRV NEVINNÝCH DETÍ!!!

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 23 jún 2008 :  12:00:57  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Od tych potratov by som siel radsej bokom pani, lebo vieme ako to dopadne. Ale co sa nich tyka, ti co nesuhlasia s potratmi zas mozu mat velmi lahko na rukach krv nevinnych zien, dievcat dokonca.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 445  ~  Člen od: 06 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 03 júl 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 23 jún 2008 :  13:10:25  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Od tych potratov by som siel radsej bokom pani, lebo vieme ako to dopadne. Ale co sa nich tyka, ti co nesuhlasia s potratmi zas mozu mat velmi lahko na rukach krv nevinnych zien, dievcat dokonca.

Pôvodne zaslal Slayer - 23 jún 2008 : 12:00:57

Potraty sa riešia v inej téme a reagujem preto cez PM

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Jabloň

Odoslaný - 23 jún 2008 :  13:37:08  Zobraziť profil  Pridať Jabloň do zoznamu priateľov
Azuritko. Keď už typizujeme a škatuľkujeme, tak prosím: Ste typický ďaľší príklad zajačika, čo zavadí o povrch, ale nejde do hĺbky, aby náhodou neobjavil pravdu, ktorú nechce poznať. Ste typický príklad človeka, ktorý si myslí, že svet je čierno-biely a ak je raz niekto ateista a liberál, tak automaticky prijíma všetko, čo sa medzi liberálmi "nosí". Zrejme Vás to prekvapí, ale nesúhlasím s bezdôvodným zabíjaním plodov kôli materiálnemu profitu, resp. pohodliu ich rodičov. Viem však, že sú situácie, keď je ukončenie tehotenstva nevyhnutné zo zdravotných dôvodov. Môžete namietať, že to nikdy nie je isté, či život matky bude ohrozený a že sa stávajú zázraky. Ale medicína sa na zázraky spoliehať nemôže. Podobne by ste mohli napr. predbiehať v zákrute a spoliehať sa, že sa stane zázrak a v protismere nepôjde žiadne auto. To je nezodpovedné. Ak mám na rukách krv preto, že som otvorený ospravedlneniu niektorých potratov a neodsudzujem ich paušálne, tak Vy zas máte na rukách krv obetí inkvizície, pokiaľ sa ju snažíte akokoľvek obhajovať. Ak chcete môžeme si ešte o potratoch popísať. Čo sa týka antikoncepcie a jej zákazu, ubezpečujem Vás, že s jej zákazom nesúhlasím nie pre to, že by mi hovorili do svedomia, ale preto, že to považujem za logický nezmysel. Prezervatívy zabraňujú počatiu, čiže nemožno hovoriť o novej bytosti. Hormonálna antikoncepcia zas blokuje ovuláciu. Časť (!) Cirkvi vraví nie, časť lekárov vraví áno - kto má pravdu? Keď mám hovoriť za seba, nepovažujem sa za menejhodného sa ku nim vyjadrovať než napr. P. Wojtyla. Aby som demonštroval, aký nezmysel prináša zjednodušovanie (inšpiroval ma Alesko), dovolím si ešte raz použiť Vaše slová. Ak ste proti bariérovej antikoncepcii, tak MÁTE NA RUKÁCH KRV NEVINNÝCH AFRIČANOV, ktorí možno aj vďaka katolíckej kontrapropagande nepoužívajú prezervatívy, a tak uľahčujú šírenie HIV

Slayer

Odoslaný - 23 jún 2008 :  13:46:03  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
S tym cierno-bielym argumentom sa da len suhlasit.

Ales

Odoslaný - 23 jún 2008 :  13:53:09  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Aby som demonštroval, aký nezmysel prináša zjednodušovanie (inšpiroval ma Alesko), dovolím si ešte raz použiť Vaše slová. Ak ste proti bariérovej antikoncepcii, tak MÁTE NA RUKÁCH KRV NEVINNÝCH AFRIČANOV, ktorí možno aj vďaka katolíckej kontrapropagande nepoužívajú prezervatívy, a tak uľahčujú šírenie HIV

Pôvodne zaslal Jabloň - 23 jún 2008 : 13:37:08

viem že je to myslene ironicky, al eje to nezmysel, lebo sex nie je potreba ktorá musí byť naplnena. A navyše, ide aj o to, že najlepšiou antikoncepciou je namť sex, tak aký problem? niet sexu, niet širenia HIV takže kto je potom zodpovedný za širenie HIV? Ten ktorý chce mať sex za každu cenu a je mu jedno že sa nakazi....
Navyše, vraj medzery v prezervative su oveľa oveľa väčšie ako virus, takže je jedno či človek ma alebo nema prezervativ, riziko nakazenia je tu stale.

Ales

Odoslaný - 23 jún 2008 :  13:56:11  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Slayer - 23 jún 2008 : 13:46:03

no ma dokáže fascinovať jak si ľudia o veriacich dokážu vydedukovať, že vidia svet čierno-bielo....

ale inač nesuhlas, v niektorych veciach sa neda sedieť na dvoch stoličkach. bu d si veriaci alebo si neveriaci tam, jedine sa dá byť len na jednu stranu. nič medzitým byť nemôže.

Slayer

Odoslaný - 23 jún 2008 :  14:25:16  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Slayer - 23 jún 2008 : 13:46:03

no ma dokáže fascinovať jak si ľudia o veriacich dokážu vydedukovať, že vidia svet čierno-bielo....

ale inač nesuhlas, v niektorych veciach sa neda sedieť na dvoch stoličkach. bu d si veriaci alebo si neveriaci tam, jedine sa dá byť len na jednu stranu. nič medzitým byť nemôže.

Pôvodne zaslal alesko - 23 jún 2008 :  13:56:11

To cierno-biele patrilo len azuritkovi. A to predtym ze 'typicky katolik' ci jak som ja pochopil ako ironicku narazku na azuritkove zovseobecnovanie.

Co sa toho druheho argumentu tyka....nuz zadefinuj najprv pojem 'veriaci' a 'neveriaci', zatial na to nemozem reagovat a nechcem hadat.

Ales

Odoslaný - 23 jún 2008 :  14:32:17  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
veriaci v Boha.

Slayer

Odoslaný - 23 jún 2008 :  14:32:28  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
CO sa tej dedukcie o cierno-bielom videni tyka, myslim ze je to tym ze vela veriacich (nie len) takto svet naozaj vidi, alebo aspon tak vyzeraju. Vies totiz, vzdy sa zovseobecnuje na zaklade tych najhlucnejsich a najvyraznejsich - a ti vacsinou, nech uz ide o cokolvek, su ...poviem to uprimne 'blbci'. Tym nemyslim len nabozenstvo ale vsetko. Napr u moslimov su najvyraznejsi teroristi...a tak si hned ludia myslia ze...chapes

a co sa tyka veriacich, tak napr to moze byt tato madamme.

http://www.youtube.com/watch?v=lORCuR84-_8

Musite vsetci uznat ze tejto naozaj sibe.

Slayer

Odoslaný - 23 jún 2008 :  14:33:48  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
citácia:
veriaci v Boha.

Pôvodne zaslal alesko - 23 jún 2008 :  14:32:17

Akoze v jedneho Boha? Cize moslimovia, zidia a krestania hlavne.

Tak uz som myslim v podstate odpovedal. Teroristi, extremisti, skratka vseko co robi hluk.

Slayer

Odoslaný - 23 jún 2008 :  14:39:34  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
Ak rozumiem spravne, odinista by bol neveriaci.

Ales

Odoslaný - 23 jún 2008 :  14:57:44  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
veriaci v Boha.

Pôvodne zaslal alesko - 23 jún 2008 : 14:32:17

Akoze v jedneho Boha? Cize moslimovia, zidia a krestania hlavne.

Tak uz som myslim v podstate odpovedal. Teroristi, extremisti, skratka vseko co robi hluk.

Pôvodne zaslal Slayer - 23 jún 2008 : 14:33:48

neeeeeee myslel som to teraz všeobecne. bud v Niekoho veríš alebo neveríš. ina možnosť nie je.

Mato

Odoslaný - 23 jún 2008 :  15:02:55  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Ak ste proti bariérovej antikoncepcii, tak MÁTE NA RUKÁCH KRV NEVINNÝCH AFRIČANOV, ktorí možno aj vďaka katolíckej kontrapropagande nepoužívajú prezervatívy, a tak uľahčujú šírenie HIV

Pôvodne zaslal Jabloň - 23 jún 2008 :  13:37:08

Zase raz typicky priklad cloveka, ktory zacuje argument a preto ze mu sedi do pracne budovanej mozaiky, vezme ho za svoj a vobec sa nenamaha o nom pouvazovat.

Ano Cirkev je proti akejkolvek antikoncepcii (dovody su v tomto fore podrobne vysvetlene na inom mieste), ale zaroven uci o vernosti manzelov, je proti promiskuite, homosexualnemu spravaniu.

Ak nieto ignoruje Cirkev vo veciach moralky a vernosti a tak riskuje nakazu AIDS, dajte mi jeden rozumny dovod, preco by mal posluchat Cirkev prave v otazke antikoncepcie...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Slayer

Odoslaný - 23 jún 2008 :  15:34:20  Zobraziť profil  Pridať Slayer do zoznamu priateľov
citácia:

neeeeeee myslel som to teraz všeobecne. bud v Niekoho veríš alebo neveríš. ina možnosť nie je.

Pôvodne zaslal alesko - 23 jún 2008 :  14:57:44

Aha. Tak to je uz dost tazka otazka, ze kto je potom neveriaci. Lebo ja si myslim ze vacsina ludi v niekoho veri. Ja sam to nemam vyriesene uplne.

Este tazsie bude zodpovedat tu otazku ze ako doslo k tomu zovseobecnovaniu. A kazdom nabozenstve existuju myty, ale myslim ze ked sa povie veriaci na Slovensku, tak sa tym mysli vacsinou krestan, pripadne muslim alebo zid. Nemyslim, aspon nebadam, ze by bolo nejake zovs. ohladom vsetkych veriacich akehokolvek nabozenstva, skor by som povedal ze o kazdom je to ine kusok. Napr. panuje mytus ze pohania zarezavaju panny a pod. Aj ked myslim si ze tomu uz dnes malokto veri. Aj ked tu zas ma napada otazka: co je to 'pohan'?

Ak pokladame za pohana polyteistu, tak iste, boli aj take nabozenstva kde sa naozaj konali krvave obete. Dobry priklad je ak sa presunieme do mesoameriky: azteci (inak pre zaujimavost, sami seba volali mechika....Mexico) denne vyrezali srdcia, no cisla neviem, ale vela ludom, aby upokojili bohov. No napriklad germanske alebo slovanske nabozenstva su mierumilovne, ludske obete pokial viem nevykonavali.

Takze myslim si ze takto sa to vsebecne az zobrat neda. Lebo prehnane zovseobecnovania robia vacsinou asi nie velmi vzdelani ludia, a ti o germanskom alebo azteckom nabozenstve ani nevedia mozno ze existovali.

Strana: z 8 Previous Topic: Muži a ženy,  ich prirodzena rozdielnost Téma Next Topic: Osud človeka  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06