|
Odoslaný - 18 august 2007 : 23:02:37
|
Niesom si isty presnym znenim citatu, takze ak ho niekto pozna opravte ma. Pocul som ze:"Ak by niekto povedal nieco proti Duchu svatemu neodpusti sa mu ani v tomto veku ani vo vekoch buducich." Chcel by som nejake blizsie vysvetlenie. Znamena to ze som hned zatrateny?
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 21 ~
Člen od: 03 august 2007 ~
Posledná návšteva: 02 január 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 august 2007 : 23:46:31
|
v tom citate nie je o hovoreni proti Duchu, ale o zhreseni proti Duchu, co ma skor co docinenia s vedomim branenim sa voci jeho posobeniu. Ale skus tu otazku nejak konkretizovat. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 august 2007 : 23:50:23
|
V zásade má Lajos pravdu. Duch svätý je Boh, teda hrešiť proti Bohu vedome a dobrovoľne, bez predsavzatia na polepšenie a ľútosti musí nutne znamenať odrezanie od Božej lásky a večné zatratenie. |
Počet príspevkov: 514 ~
Člen od: 31 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 25 november 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 08:52:00
|
Ale je tu i sviatosť pokánia - t.j., ak kresťan - katolík ide na spoveď, úprimne ľutuje svoj hriech i proti DS, je mu odpustené, dostane rozhrešenie, vykoná pokánie a môže pristútiť, resp. prijímať Eucharisiu. Ak takto bude niesť svoj život, nemusí sa o svoju spásu obávať. Len ten, kto Boha neprosí o odpustenie a neľutuje, len ten má potom neskôr "problémy" - teda bude zatratený. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 08:55:41
|
citácia: Ale je tu i sviatosť pokánia - t.j., ak kresťan - katolík ide na spoveď, úprimne ľutuje svoj hriech i proti DS, je mu odpustené, dostane rozhrešenie, vykoná pokánie a môže pristútiť, resp. prijímať Eucharisiu. Ak takto bude niesť svoj život, nemusí sa o svoju spásu obávať. Len ten, kto Boha neprosí o odpustenie a neľutuje, len ten má potom neskôr "problémy" - teda bude zatratený. Pôvodne zaslal juja - 19 august 2007 : 08:52:00 Biblia ale hovori nieco ine: Ze ak zhresime proti Otcu, bude odpustene, ze ak zhresime proti Synu, bude odpustene, ale ak zhresime proti Duchu, NEBUDE... |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 13:54:20
|
Takže sa obrátime o radu na KKC, kánon 1864 na str. 446: "Ľuďom sa odpustí každý hriech i rúhanie, ale rúhanie proti Duchu sa neodpustí" (Mt 12, 13). Božie milosrdenstvo nemá hraníc; ale kto vedome a dobrovoľne odmieta prijať ľútosťou Božie milosrdenstvo, odmieta odpustenie svojich hriechov a spásu, ktorú mu ponúka Duch Svätý. Takáto zatvrdnutosť môže priviesť ku konečnej nekajúcnosti (impoenitentia finalis) a do večného zatratenia. - toľko teda kánon. Z toho vyplýva, že ten, kto ľutuje všetky svoje hriechy, si je už vedomí Božieho milosrdenstva a dobrovoľne neodmieta odpustenie svojich hriechov a spásu, teda už nehreší proti Duchu a Bohu umožňuje odpustiť mu. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 16:31:14
|
Marcelllooo citácia: Biblia ale hovori nieco ine: Ze ak zhresime proti Otcu, bude odpustene, ze ak zhresime proti Synu, bude odpustene, ale ak zhresime proti Duchu, NEBUDE... V Biblii sa píše, ľudia hovoria to čo sa tam píše. Ale toto čo ste vy napísali ja v Písme neviem nájsť. To je nejaká Vaša parafráza alebo niečo také?
Vkladám tu niečo, čo som k tejto téme napísal pred časom. Možno sa to bude hodiť. Písal som to pre české publikum, takže citácie z Písma sú z Českého ekumenického prekladu.
Tento text je zaznamenaný v synoptických evanjeliách. Teda sa na neho musíme dívať z troch strán. Dôležité je, že je súčasťou dlhšej state, ktorú akoby ukončoval. Ja sa bližšie pozriem na Lukášovu verziu. Luk 11,53 - 12,12 Když odtud vyšel, začali na něj zákoníci a farizeové zle dotírat a na mnohé se vyptávat, činíce mu tak nástrahy, aby jej mohli chytit za slovo. Mezitím se shromáždily nespočetné zástupy, že se lidé div neušlapali. Ježíš začal mluvit nejprve ke svým učedníkům: "Mějte se na pozoru před kvasem farizeů, to jest před pokrytectvím. Nic není zahaleného, co nebude jednou odhaleno, a nic skrytého, co nebude jednou poznáno. Proto vše, co jste řekli ve tmě, bude slyšet na světle, co jste šeptem mluvili v tajných úkrytech, bude se hlásat ze střech. Říkám to vám, svým přátelům: Nebojte se těch, kdo zabíjejí tělo, ale víc už vám udělat nemohou. Ukážu vám, koho se máte bát. Bojte se toho, který má moc vás zabít a ještě uvrhnout do pekla. Ano, pravím vám, toho se bojte! Což neprodávají pět vrabců za dva haléře? A přece ani jeden z nich není zapomenut před Bohem. Ano i vlasy na vaší hlavě jsou spočteny. Nebojte se, máte větší cenu než mnoho vrabců. Pravím vám: Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i Syn člověka přizná před Božími anděly. Kdo mě však před lidmi zapře, bude zapřen před Božími anděly. Každému, kdo řekne slovo proti Synu člověka, bude odpuštěno. Avšak tomu, kdo se rouhá proti Duchu svatému, odpuštěno nebude. Když vás povedou do synagóg a před úřady a soudy, nedělejte si starosti, jak a čím se budete hájit a co řeknete. Vždyť Duch svatý vás v té hodině naučí, co je třeba říci."
Toto je celý kontext, ktorý nám má bližšie vysvetliť ako Lukáš vysvetľuje Ježišove slová. David Gooding nazval túto stať "Prekonanie strachu z protivenstva". Po tom, čo Ježiš opustil farizejovu príbytok nastala v dome dusná atmosféra. Farizeji a zákonníci sa začali dohadovať, ako by Ježiša zlapali a zdiskreditovali. Vonku sa medzi tým začali schádzať davy, ktoré si takmer šliapali po hlavách. Apoštoli boli v duchovnej neistote a sami seba sa pýtali, či je dobré takto verejne vyznávať svoju vieru, či viera nemá byť osobná súkromná vec každého človeka. Ježiš odhaľuje tieto ich obavy a oslovuje ich slovami, ktoré sú zachytené v evanjeliu. Ježiš svojou rečou učí apoštolov čoho sa majú skutočne báť. Lebo sú rôzne druhy strachu. Na okraji je strach z ľudského života. Ježiš učí svojich apoštolov, aby vedeli rozlišovať nebezpečenstvá. Ak by niekto od nich žiadal, aby zapreli Krista aj za cenu svojho života, nemajú to učiniť, lebo ten zlý im môže vziať nanajvýš ich telo. Text 12,5 nám hovorí, koho sa máme báť a tým, že sa naučíme báť dôležitých vecí, pominie v nás strach z vecí menších. Text nám ponúka aj vysvetlenie hodnôt v Božích očiach. Boh stále vie, čo sa s nami deje, máme aj vlasy spočítané na hlave. Boh sa stará aj o vrabce, o čo viac sú však ľudia oproti vrabcom? Toto je znázornenie skutočnosti, že Boh sa o svojich verných stále stará. Dochádzame k textu, ktorý nás najviac zaujíma. Ešte pred tým však vidíme Ježišove uistenie a výstrahu, že každý kto vyzná jeho meno pred ľuďmi, tak toho aj On sám vyzná pred anjelmi, a kto by ho zaprel, tak toho aj on sám zaprie. Zvláštne je, že sa hovorí o anjeloch v nebi. Prečo by mal Ježiš nás vyznávať pred anjelmi? Je to v kontexte celej state, kde sa hovorí o súdoch. Kresťania budú predvedení pred ľudské súdy, tam majú vyznať Krista a potom tu je iný nebeský súd, kde takých kresťanov Kristus vyzná pred celým nebeským tvorstvom a pred svojim Otcom. A teraz problematický text o rúhaní sa Duchu svätému. Už ten text nie je taký problematický, keď sa na dívame v kontexte celej spomínanej state. Kresťania budú predvedení pred svetské súdy, to vieme. Čo sa môže diať na tých súdoch? Sudcovia a žalobcovia budú vyzývať kresťanov aby zapreli Krista. Oni (sudcovia) sa budú rúhať proti Synovi človeka, ktorým je Kristus a im môže byť odpustené, lebo nevedia čo činia (podobne ako Ježišove slová v Luk 23,34 Ježíš řekl: "Otče, odpusť jim, vždyť nevědí, co činí." ), lebo im nebolo dopriate prijatie Ducha svätého. Avšak ak by niekto z kresťanov alebo sudcov či žalobcov, ktorí poznali pravdu o Synovi človeka skrze Ducha svätého zaprel toho Ducha a povedal, že je to duch diablov (Mat 12,24 On nevyhání démony jinak, než ve jménu Belzebula, knížete démonů.) ktorý tieto skutky činí, tomu nebude odpustené, lebo sa vzoprel samotnej Božej priazni. Toto je rúhanie proti Duchu svätému, neprijatie jeho pozvania, usvedčovanie ho z diablovstva. Je to vysvetlené v závere state, o ktorej tu hovorím. Kresťania si pred súdom nemajú robiť starosti čo budú hovoriť, lebo Duch svätý im vloží slová do úst, aby tak mohli vyznávať svoju vieru bez strachu, že ich niekto usvedčí z pokrytectva alebo klamstva. Pre nás, ktorí vyznávame, že Duch svätý je Boh spolu s Otcom a Synom je tento text neproblematický, lebo nám hovorí, že vedomé odmietnutie Ducha svätého a rúhanie sa proti nemu tým, že ho budeme obviňovať a usvedčovať nikomu nebude odpustené ani teraz, ani na veky. Ak si teda za slovo Duch svätý dosadíme slovo Boh, tak môžeme povedať, že vedomé odmietnutie Boha, rúhanie sa proti nemu a usvedčovanie ho zo skutkov diablových Boh nikomu neodpustí. Preto kto by povedal slovo proti Synovi človeka bude odpustené, ale kto by povedal slovo proti Synovi človeka v Duchu svätom (1. Kor 12,3 Proto vám zdůrazňuji, že žádný, kdo mluví z Ducha Božího, neřekne: "Ježíš buď proklet", a že nikdo nemůže říci: "Ježíš je Pán", leč v Duchu svatém.) ten sa vedome a dobrovoľne odlučuje od Božej milosti danej nám v Kristovi a teda bude zatratený. |
Počet príspevkov: 514 ~
Člen od: 31 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 25 november 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 16:41:40
|
juja! prečítal som viaceré tvoje príspevky musím povedať, že si ťa vážim a závidím ti tvoju vieru. Ale to napríklad masový vrah deti, ktorý úprimne oľutuje svoje hriechy, si môže vymodliť odpustenie? A ešte k téme Emancipácie žien-- nemala si to s pierom "uhrať do stratena" (lev zabíja mláďata aby mal s levicou vlastné. Piere obhajuje život embrií a pritom sa priznal, že by dokázal zabiť človeka (silne kafe) Citáty z Biblie som tam nedal preto, že obhajujem patriachálnu prax, ale z iného dôvodu. Ak by si čítala všetky moje príspevky aj tie vymazané, viem , že by si prišla na to z akého... |
Počet príspevkov: 357 ~
Člen od: 30 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 17:13:15
|
aha, sorry, zle som tam uviedla stranu v KKC, ten kánon 1864 je na str. 466!!
citácia: juja! prečítal som viaceré tvoje príspevky musím povedať, že si ťa vážim a závidím ti tvoju vieru. Pôvodne zaslal yyyno - 19 august 2007 : 16:41:40 juj, nezáviď, ešte veľa musím na sebe popracovať , možno ani netušíš.
citácia: Ale to napríklad masový vrah deti, ktorý úprimne oľutuje svoje hriechy, si môže vymodliť odpustenie? Pôvodne zaslal yyyno - 19 august 2007 : 16:41:40 nuž, tu treba veriť, že úprimná ľútosť znamená, naozaj hlboké uvedomenie si previnenia, ľútosť a dobrovoľné prijatie trestu. A potom snahu o vnútorné preporodenie duše za pomoci DS. Ale to je všetko o a vo viere v Boha a Bohu. Bez tohoto to nepôjde. Ba dokonca pridám, že ak zarmútený rodič nedokáže tiež odpustiť tomuto vrahovi vraždu svojho dieťaťa - a to je už sila - dopúšťa sa tiež hriechu. Tu sa zvykne spomínať podobenstvo o zadlženom sluhovi voči pánovi, určite ho poznáš. Taktiež podobenstvo o najatých robotníkoch do vinice. Tiež Ježišova modlitba "Otče náš" presne poukazuje na odpúšťanie, aj ako máme odpúšťať: "..., odpusť nám naše viny, Pane, ako i my odpúšťame svojim vinníkom,..."
O odpúšťaní, resp. o sviatosti odpúšťania, horia v KKC kánony 14461449, str. 369 - 370. ; konkrétne o odpustení hriechu vraždy pojednáva kan. 1447, týka sa aj modloslužovníctva a cudzoložstva, ale je to už viac taký historický pohľad - lebo boli spojené s verejným pokánim, ktoré mohlo trvať dlhé roky, kým mohli prijať zmierenie. Dnes už je to ôsúkromný" spôsob pokánia. Ale, čo sa deje v duši kajúcnika, to vie najskôr pravdivo len Boh. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 17:29:55
|
citácia: Ale to napríklad masový vrah deti, ktorý úprimne oľutuje svoje hriechy, si môže vymodliť odpustenie? Áno. Boh odpustí každému aj ked neviem či by to šlo vymodliť ale na spovedi po úprimnom oľutovaní by Boh odpustil aj masovému vrahovi. Ale druhá vec je že nejak nemôžem prísť na chuť tomu že vo svete je strašné ked niekto zabije dieťa. Ked zabije staršieho človeka nie je to až také ako dieťa a ja neviem prečo. No možno že malo dieťa život pred sebou. (Hrubo vyznačené vety nesmú byť samostatne tak aby niekto netahal jednotlivé vety ako samostatnú citáciu lebo by to vyzeralo že súhlasím zo zabíjaním detí) A potom ked ešte zabije niekto ženu ktorá bola tehotná tak to je pre všetkých strašne hrozné. A v tom istom čase ide niekoľko žien na potrat a to už vela ludí čo sa pohoršovali nad vraždou dieťaťa či tehotnej ženy teraz ohrnú nosom a nevadí im vražda nenarodeného dieťaťa. trochu je ten svet bláznivý.
citácia: Piere obhajuje život embrií a pritom sa priznal, že by dokázal zabiť človeka (silne kafe) Kde je ten príspevok by ma veru zaujímalo v akej situácii dokáže kresťan zabiť človeka? |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 17:44:30
|
citácia: [quote] Ale druhá vec je že nejak nemôžem prísť na chuť tomu že vo svete je strašné ked niekto zabije dieťa. Ked zabije staršieho človeka nie je to až také ako dieťa a ja neviem prečo. No možno že malo dieťa život pred sebou. (Hrubo vyznačené vety nesmú byť samostatne tak aby niekto netahal jednotlivé vety ako samostatnú citáciu lebo by to vyzeralo že súhlasím zo zabíjaním detí) A potom ked ešte zabije niekto ženu ktorá bola tehotná tak to je pre všetkých strašne hrozné. A v tom istom čase ide niekoľko žien na potrat a to už vela ludí čo sa pohoršovali nad vraždou dieťaťa či tehotnej ženy teraz ohrnú nosom a nevadí im vražda nenarodeného dieťaťa. trochu je ten svet bláznivý.Pôvodne zaslal Azuritko - 19 august 2007 : 17:29:55
Každopádne to ale nie je postojom Cirkvi. Tá chráni všetky životy, t.j. je proti potratom, eutanázii a vražde vôbec. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 20:28:47
|
Takze v prvom rade dakujem za vycerpavajucu odpoved Stefan. Dobre mi to osvetlilo problematiku. Ale len koli spravnosti: ked odmietnem vedome Boha nebude mi odpustene. Tak to bolo myslene?? A este tolko by som hcel: tema sa uz trochu odklana. Nie ze by mi to vadilo len dufam ze sa to nezvrhne na nejaku hadku ako pri inych temach. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 20:46:29
|
citácia: V Biblii sa píše, ľudia hovoria to čo sa tam píše. Ale toto čo ste vy napísali ja v Písme neviem nájsť. To je nejaká Vaša parafráza alebo niečo také? Skus teda mrknut ockom na Evanjelium podla Matusa, 12. kapitola verse okolo 31-32. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 20:49:49
|
citácia: Ale to napríklad masový vrah deti, ktorý úprimne oľutuje svoje hriechy, si môže vymodliť odpustenie? Napriek tvojej snahe o emocionalne manipulovanie -ano, aj takyto lotor si moze vymodlit odpustenie.
Nech je nam prikladom lotor, co zomieral s Jezisom na krizi.
citácia: Piere obhajuje život embrií a pritom sa priznal, že by dokázal zabiť človeka (silne kafe) Tak to jo, no jo. Silne kafe. Je to proste klasik. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 21:07:01
|
To môže byť ale tímto príspevkom som hlavne chcel poukázať to že si ludia sami proti rečia v tom čo je vražda a čo nie. Ale od počatia je vražda každé umelé prerušenie života človeka. človek je každý už od počatia |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 21:19:11
|
Ukaz my miesto kde azuritko povedal ze starsi nema take pravo na ochranu ako dieta. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 21:37:46
|
citácia: Ukaz my miesto kde azuritko povedal ze starsi nema take pravo na ochranu ako dieta. Pôvodne zaslal executor - 19 august 2007 : 21:19:11 Ale druhá vec je že nejak nemôžem prísť na chuť tomu že vo svete je strašné ked niekto zabije dieťa. Ked zabije staršieho človeka nie je to až také ako dieťa a ja neviem prečo. No možno že malo dieťa život pred sebou.
Pôvodne zaslal Azuritko - 19 august 2007 : 17:29:55 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 21:38:09
|
No ved ja s tým súhlasím ale aj executor sa čuduje kde si zobral že hovorím ktorá vražda je horšia. Ja práveže hovorím že sú to všetko rovnaké vraždy. Nejak si ma nedobre pochopil. To čo si teraz napísal okrem Ved hovoris, ze stari nemaju take pravo na ochranu pred vrazdou, ako deti. tak s tým súhlasím a nikde v príspevkoch to nevyvraciam ale obhajujem. Teraz si mi dosť ukrivdil ale omylom takže ti odpúšťam |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 21:40:05
|
citácia: citácia: Ukaz my miesto kde azuritko povedal ze starsi nema take pravo na ochranu ako dieta. Pôvodne zaslal executor - 19 august 2007 : 21:19:11 Ale druhá vec je že nejak nemôžem prísť na chuť tomu že vo svete je strašné ked niekto zabije dieťa. Ked zabije staršieho človeka nie je to až také ako dieťa a ja neviem prečo. No možno že malo dieťa život pred sebou.Pôvodne zaslal Azuritko - 19 august 2007 : 17:29:55 Pôvodne zaslal Marcelllooo - 19 august 2007 : 21:37:46
vidiš a už vytrhávaš z kontextu. Ale tam je ešte že ja neviem prečo si to tak ludia myslia. A potom to ešte súvisí s textom dalej to by sa proste malo citovať komplet pochopiť a potom odpovedať lebo som to trochu asi nezrozumitelne napisal ale v podstate tam píšem to čo ty Marcelllooo |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 21:41:33
|
citácia: No ved ja s tým súhlasím ale aj executor sa čuduje kde si zobral že hovorím ktorá vražda je horšia. ... Pôvodne zaslal Azuritko - 19 august 2007 : 21:38:09 Takze aj tebe pripomeniem tvoje vlastne slova: Ale druhá vec je že nejak nemôžem prísť na chuť tomu že vo svete je strašné ked niekto zabije dieťa. Ked zabije staršieho človeka nie je to až také ako dieťa a ja neviem prečo. No možno že malo dieťa život pred sebou.
Pôvodne zaslal Azuritko - 19 august 2007 : 17:29:55
citácia: vidiš a už vytrhávaš z kontextu. Ale tam je ešte že ja neviem prečo si to tak ludia myslia. Neklam! Uviedol som cele tvrdenie (v sulade s tvojim zelanim) v celistvosti, takze o vytrhavani z kontextu nemoze byt ani reci. Mozno pises, ze ti nie je znamy dovod preco pokladas vrazdu starsieho nie za az taku zlu, ako dietata, ale jasne si to tu napisal.
Ak si to tak nemyslel, vin iba seba, ze sa nevies vyjadrovat zrozumitelnejsie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 21:43:31
|
citácia: citácia: No ved ja s tým súhlasím ale aj executor sa čuduje kde si zobral že hovorím ktorá vražda je horšia. ... Pôvodne zaslal Azuritko - 19 august 2007 : 21:38:09 Takze aj tebe pripomeniem tvoje vlastne slova: Ale druhá vec je že nejak nemôžem prísť na chuť tomu že vo svete je strašné ked niekto zabije dieťa. Ked zabije staršieho človeka nie je to až také ako dieťa a ja neviem prečo. No možno že malo dieťa život pred sebou.Pôvodne zaslal Azuritko - 19 august 2007 : 17:29:55 Pôvodne zaslal Marcelllooo - 19 august 2007 : 21:41:33 Jednoducho si zle pochopil text treba ho prečítať celý a pozerať kde sú bodky. Nevytŕhať vety ktoré sa ti hodia. Ale zvíraznil si tú časť čo sa ti hodila.
|
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 21:45:34
|
citácia: vidiš a už vytrhávaš z kontextu. Ale tam je ešte že ja neviem prečo si to tak ludia myslia. + Jednoducho si zle pochopil text treba ho prečítať celý a pozerať kde sú bodky. Nevytŕhať vety ktoré sa ti hodia. Neklam! Uviedol som cele tvrdenie (v sulade s tvojim zelanim) v celistvosti aj s odkazom na povodne tvrdenie, takze o vytrhavani z kontextu nemoze byt ani reci. Mozno pises, ze ti nie je znamy dovod preco pokladas vrazdu starsieho nie za az taku zlu, ako dietata, ale jasne si to tu napisal.
Ak si to tak nemyslel, vin iba seba, ze sa nevies vyjadrovat zrozumitelnejsie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 21:47:49
|
citácia: citácia: No ved ja s tým súhlasím ale aj executor sa čuduje kde si zobral že hovorím ktorá vražda je horšia. ... Pôvodne zaslal Azuritko - 19 august 2007 : 21:38:09 Takze aj tebe pripomeniem tvoje vlastne slova: Ale druhá vec je že nejak nemôžem prísť na chuť tomu že vo svete je strašné ked niekto zabije dieťa. Ked zabije staršieho človeka nie je to až také ako dieťa a ja neviem prečo. No možno že malo dieťa život pred sebou.Pôvodne zaslal Azuritko - 19 august 2007 : 17:29:55 citácia: vidiš a už vytrhávaš z kontextu. Ale tam je ešte že ja neviem prečo si to tak ludia myslia. Neklam! Uviedol som cele tvrdenie (v sulade s tvojim zelanim) v celistvosti, takze o vytrhavani z kontextu nemoze byt ani reci. Mozno pises, ze ti nie je znamy dovod preco pokladas vrazdu starsieho nie za az taku zlu, ako dietata, ale jasne si to tu napisal. Ak si to tak nemyslel, vin iba seba, ze sa nevies vyjadrovat zrozumitelnejsie. Pôvodne zaslal Marcelllooo - 19 august 2007 : 21:41:33
Ved už to je útok za útokom ty tam vidíš to čo sám chceš. Aj ked vlastne píšem to čo ty a skôr ako ty tak tam vidíš to s čím ty nesúhlasíš to nebude ani postoj ECAV. Ale jednoducho neuznáš nič čo ja napíšem aj ked máš taký istý názor. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 21:51:49
|
citácia: Mozno pises, ze ti nie je znamy dovod preco pokladas vrazdu starsieho nie za az taku zlu, ako dietata, ale jasne si to tu napisal.
Nie že ja pokladam ale že ludia pokladaju. To už nie je usmernenie Boha že vidíš to čo chceš aby si mi mohol protirečiť a útočiť na mna.
|
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 22:03:44
|
Ja som pochopil hned co azuritko svojim tvrdenim myslel. Tu ide naozaj len o utoky. Vyzera to tak ze ty vydis iba slova a nevies citat medzi riadkamy. Vydis slova ale nechapes. Mas svoje fakty a jak sa pozeram mas asi aj predsudky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 august 2007 : 22:08:23
|
citácia: Nie že ja pokladam ale že ludia pokladaju. To už nie je usmernenie Boha že vidíš to čo chceš aby si mi mohol protirečiť a útočiť na mna. Pôvodne zaslal Azuritko - 19 august 2007 : 21:51:49 Pises v prvej osobe singularu, teda ze ty to tak vnimas. Necuduj sa teda, ze som to tak pochopil. Ak si to myslel inak, vyjadruj sa zrozumitelnejsie.
A prestan ma zase krivo osocovat, ze na teba utocim! Mozno spochybnujem tvoje vyjadrenia, ale nikde som slovkom neutocil na teba! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|