Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Krst v Duchu - komu vadi pravda?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Antikoncepcia a sex Téma Next Topic: No pekne...
Strana: z 2

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 25 jún 2007 :  21:50:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
Ak vysluhovateľ nevyslúžil sviatosť platne, veľmi ťažko hreší, a tak pokiaľ pokrstený o tom vedomosť nemá, že je pokrstený neplatne, sviatosť udelenú má platne, lebo je v dobromyseľnom omyle a túži sa stať údom Cirkvi. Ak tú vedomosť o neplatnom vyslúžení má, alebo sa o tom dozvie, vtedy platný krst už nemá a musí sviatosť prijať nanovo.

V Tvojom prípade to tak, či tak presne posúdiť neviem.

Pôvodne zaslal sasulnik - 25 jún 2007 :  21:30:41

Ako som povedal, nemam vedomost, ako to myslel. Potom by to malo, podla tvojich slov, znamenat, ze som platne pokrsteny. Bud platne platne, alebo dobromyslene omylne platne. Vsak?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 25 jún 2007 :  22:45:48  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
1. pokiaľ viem ECAv sviatosti neuznáva. resp. sa o nich nevyjadruje ako o sviatostach

Omyl. Aby nevznikli nejake nejasnosti, treba hned povedat, ze nie su totozne s RKC sviatostami.

ECAV ma tieto sviatosti: krst a veceru Panovu.

Pôvodne zaslal Marcelllooo - 25 jún 2007 : 20:38:22

konfirmacia nie? spoved?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 25 jún 2007 :  23:07:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
citácia:
konfirmacia nie? spoved?

Pôvodne zaslal alesko - 25 jún 2007 :  22:45:48

Konfirmacia nie je sviatost.

Spoved a pokanie je sucastou vecere panovej. Spoved nie je menovanie vsetkeho zleho, ale vseobecne uznanie svojej hriesnosti. Konkretna menovita spoved je mozna na dobrovolnej baze.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sasulnik

Odoslaný - 26 jún 2007 :  09:38:37  Zobraziť profil  Pridať sasulnik do zoznamu priateľov
Otázky sú už zodpovedané. Téma nemá zmysel ďalej pokračovať.

Počet príspevkov: 1677  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 06 marec 2015 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Antikoncepcia a sex Téma Next Topic: No pekne...  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06