|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 16:37:19
|
no ty si podal nejake vecne argumenty alebo len ohovaranie? a osocovanie?
|
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 16:48:21
|
Nie, ja som nebol povinný podať argumenty, pretože nie ja šírim ohováranie a lži. Ja som sa len dožadoval, aby to, čo bolo uvedené v danom článku, bolo podložené nejakými vecnými argumentami. Ale toho som sa bohužial opätovne nedočkal. Jediné, čoho som sa dočkal, bolo zmazanie témy. To je fakt krutá cenzúra. A je smutné, ked si niekto nevie zdôvodniť svoje tvrdenie. |
Počet príspevkov: 93 ~
Člen od: 24 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 12 november 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 18:57:38
|
je to smutne ze nevies apson ukazat ze to nie je pravda... lebo takto ty ohovaras a osocujes cirkev zo lzi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 19:14:48
|
Nie ja som napísal ten prvotný článok v ktorom boli a sú uvedené nepravdivé informácie. Prečo by bolo mojou povinnosťou vyvracať tieto informácie ako prvý? Túto povinnosť by som cítil len vtedy, ak by v danom článku bolo konkrétne tvrdenie podložené KONKRÉTNOU informáciou. Avšak o nej tam nebola ani zmienka. Prosím o predloženie relevantných informácií alebo zdrojov informácií, z ktorých autor daného článku dospel k svojmu konštatovaniu. Až potom môžem protiargumentovať, lebo už bude proti čomu. Teraz môžem protiargumentovať iba spôsobom autora - a to že Black Sabbath nie je okultistická, satanistická kapela. To je však iba tvrdenie proti tvrdeniu, čo by ani pred súdom neobstálo. To čo súd posudzuje sú dôkazy. Analogicky teda možno použiť spôsob konania pred súdom. Verejný žalobca (prokurátor) dáva ako prvý podnet proti osobe, ktorá sa dopustila protiprávneho konania (trestného činu) a je iba jeho povinnosťou podložiť žalobu dôkazmi. Aplikovaním tejto analógie na autora článku teda autor článku neobstál, lebo neponúkol relevantné dôkazné prostriedky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 19:21:08
|
No hej, ale nik z nas nebol autorom clanku, preco teda ziadas dokazy tu?
Nebolo by rozumnejsie obratit sa na autora clanku? |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 19:37:05
|
Neviem, čo sa ľudia rozčulujú. Prečo si pred uverejnením nejakej polemickej diskusie, neprečítam pravidlá, či vôbec mnou vedená polemika je v súlade s pravidlami. Potom nie je dôvod na rozčarovanie. |
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 19:38:51
|
citácia: Nie ja som napísal ten prvotný článok v ktorom boli a sú uvedené nepravdivé informácie. Prečo by bolo mojou povinnosťou vyvracať tieto informácie ako prvý? Túto povinnosť by som cítil len vtedy, ak by v danom článku bolo konkrétne tvrdenie podložené KONKRÉTNOU informáciou. Avšak o nej tam nebola ani zmienka. Prosím o predloženie relevantných informácií alebo zdrojov informácií, z ktorých autor daného článku dospel k svojmu konštatovaniu. Až potom môžem protiargumentovať, lebo už bude proti čomu. Teraz môžem protiargumentovať iba spôsobom autora - a to že Black Sabbath nie je okultistická, satanistická kapela. To je však iba tvrdenie proti tvrdeniu, čo by ani pred súdom neobstálo. To čo súd posudzuje sú dôkazy. Analogicky teda možno použiť spôsob konania pred súdom. Verejný žalobca (prokurátor) dáva ako prvý podnet proti osobe, ktorá sa dopustila protiprávneho konania (trestného činu) a je iba jeho povinnosťou podložiť žalobu dôkazmi. Aplikovaním tejto analógie na autora článku teda autor článku neobstál, lebo neponúkol relevantné dôkazné prostriedky. Pôvodne zaslal tichondrius - 25 jún 2007 : 19:14:48
Ale ty si napadol Cirkev ze ona klame a osocuje a ohovara.... pre mna si ty ten prvy ktory tu zacal obvinovat z klamstva Cirkev. takže z mojho pohladu mozem ja podat na teba zalobu lebo ty si prisiel a obvinil Cirkev bez podania dokazu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 19:43:33
|
Aj by som sa obrátil na dotyčnú osobu, ale kontakt na ňu je akosi nedostupný, dokonca ani jej identita nie je známa. Preto som sa obrátil na toto fórum s nádejou, že mi niekto ako príslušník rovnakého vierovyznania ako autor článku bude vedieť vysvetliť, to, čo sa píše v danom katolíckom periodiku. (Katolícke fórum = veľa katolíkov na meter štvorcový = veľká pravdepodobnosť, že niekto dokáže obhájiť autora článku). A v podstate, už dlho ma mrzí, že členovia cirkvi, do ktorej aj ja patrím, šíria nepravdy o niečom, čo veľmi dobre poznám už veľa rokov. Ale nebojte sa, už to vzdávam, lebo diskutovať o niečom so stranou, ktorá nemá čo do diskusie ponúknuť, sa neoplatí. No nič, napriek tomu všetkému, zajtra sa teším na košický koncert Sabbathu! Sa uvidí, či to malo zhubné účinky na moju osobu a či ma ovládli sily temnôt... :-) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 19:53:03
|
Ja neviem akeho vierovyznania je dotycny autor, nepoznam ho, neviem z coho cerpal svoje nazory. Tazko by som ich teda mohol obhajovat.
O dotycnej skupine nic neviem a ani ma nezaujima, keby som vsak mal sudit podla nazvu, vyhol by som sa jej sirokym oblukom. Ked k tomu pridam este aj nazor Cirkvi, viac mi netreba. Vlastne, dal som si tu namahu a pozrel par textov a ak sa Ti napr. Sabbath Bloody Sabbath ci Lady Evil nezda nezlucitelna s krestnstvom, tak potom uz ani nemusis ist zajtra skusat...
Blika tu jasne vystrazne svetlo kto ta ovlada... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 19:56:44
|
tichondrius, ale ty, stale obvinujes Cirkev z klamstva, takze prakticky robis to iste z coho cirkev obvinujes. Ak by si cital poriadne pravidla, je tam napisane, ze toto nie je oficialne forum rkc.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 20:04:58
|
Ok, tak sa teda ospravedlnujem, ak som vám mojimi príspevkami spôsobil nejaké nepríjemnosti. Ja som pôvodne v podstate len chcel nájsť osobu, ktorá napísala daný článok, alebo vysvetlenie k nemu. Nepodarilo sa. Ak chcete, môžte zmazať všetky moje príspevky, aj tak tu asi nie sú vítané. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 20:15:29
|
Este kym sa vytratis, rozumies Ty vobec o com ti ludia spievaju? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 20:17:58
|
ide o to akym stylom si to napisal. Keby si prisiel kludne a povedal napr: "prosim vas, tam a tam sa uvadza toato , podla mojich informacii (+odkaz na zdroje) toto nie je pravda, mohli by ste prosim, prečo tvrdi cirkev niečo ine?"
tak by sme s azamysleli, povedlai ti, ze ti s tymto nepomoze a fungujeme v dobrej nalade dalej
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 20:31:51
|
Jasne, že rozumiem, po anglicky a angličtina nie je žiaden problém. Nebudem sa predsa vyjadrovať k niečomu, čomu nerozumiem. Práve preto sa čudujem, ako môže niekto osočovať túto kapelu. Na dôkaz pripájam jeden text kapely, ktorý dokazuje, že nejde o nič iné, len o šírenie nepravdy v danom článku. Ide o text, ktorý rozoberá duchovný problém bežného človeka dnešného sveta, spomína, že ľudia sú spoločnosťou tlačení a zvádzaní k tomu, že viera v Boha je len akási predpotopná vec, ktorá tu nemá čo robiť. Text je však orientovaný smerom k tomu, že Boh je živý a skutočný a len viera v neho dokáže zničiť všetku zlobu - na konci to je napr. demonštrované slovami, vyjadrujúcimi povzbudenie k viere: "Open your eyes, just realize that he's the one The only one who can save you now from all this sin and hate."
After Forever
Have you ever thought about your soul - can it be saved? Or perhaps you think that when you're dead you just stay in your grave Is God just a thought within your head or is he a part of you? Is Christ just a name that you read in a book when you were in school?
When you think about death do you lose your breath or do you keep your cool? Would you like to see the Pope on the end of a rope - do you think he's a fool? Well I have seen the truth, yes I've seen the light and I've changed my ways And I'll be prepared when you're lonely and scared at the end of our days
Could it be you're afraid of what your friends might say If they knew you believe in God above? They should realize before they criticize that God is the only way to love.
Is your mind so small that you have to fall In with the pack wherever they run Will you still sneer when death is near And say they may as well worship the sun.
I think it was true it was people like you that crucified Christ I think it is sad the opinion you had was the only one voiced Will you be so sure when your day is near say you don't believe? You had the chance but you turned it down now you can't retrieve.
Perhaps you'll think before you say that God is dead and gone Open your eyes, just realize that he's the one The only one who can save you now from all this sin and hate. Or will you still jeer at all you hear? Yes - I think it's too late.
Žite v pokoji (to nie je v texte, to je moj pozdrav :-) ) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 20:50:38
|
Mna by skor zaujimalo Tvoje vysvetlenie textov piesni, ktore som spomenul vyssie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 21:10:56
|
No dobre, nechce sa mi tu objasňovať význam každej skladby, ale keď inak nedáš. Je známe, že kapela mala neblahé skúsenosti s drogami v 70. rokoch 20. storočia (čo dnes členovia kapely veľmi ľutujú). Preto sa v mnohých skladbách venovali aj drogovej problematike - napr. Hand Of Doom (je to skladba, ktorá popisuje aká je z človeka troska po tom, čo sa stane závislým). Rovnako do tejto oblasti spadá aj skladba Sabbath Bloody Sabbath (názov skladby však nemá nič do činenia s obsahom skladby - vyjadruje to iba naštvanosť kapely so všetkým, čo sprevádza úspech - neustály záujem médií, paparazi a spol - Bloody neznamená len krvavý, ale aj "zatracený, blbý" - je to zvolanie, ktoré otrávená kapela velakrát vyslovila sama na seba po nespočetných prenasledovaniach fanúšikmi - Ach, Sabbath, blbý Sabbath !). No a textovo sa jedná o problematiku zneužívania drog - napr. tu je výňatok z textu:
You've seen right through distorted lies You know you have to learn The execution of your mind You really had to turn The race is run the book is read The end begins to show The truth is out, the lies are old But you don't want to know
Nobody will ever let you know When you ask the reason why They just tell you that you're on your own Fill your head all full of lies
The people who have crippled you You want to see them burn The gates of life have closed on you And now there's just no return You're wishing that the hand of doom Could take your mind away And you don't care if you don't see again The light of day
Na začiatku hovoria o prvotnej lži, ktorá dostane človeka na cestu narkomana a neskôr rozvíjajú prejavy stupňujúcej sa závislosti, kedy človek už doslova preklína toho, kto ho naviedol na drogy (the people who have crippled you, you want to see them burn) a radšej chce zomrieť, než aby žil v bolestiach spôsobených drogami (hand of doom je metafora označujúca injekčné požívanie drog). Skladba je výstrahou pred zneužívaním návykových látok.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 21:27:51
|
A chcel si aj Lady Evil, tak tu je rozbor. Ide o skladbu, ktorá patrí k skladbám, ktoré sú zamerané na problematiku uctievačov zla, rôznych sektárov, satanistov (napr. sem patrí aj skladba s názvom Black Sabbath - tá je výstrahou pred zaoberaním sa okultizmom). Spomenutá skladba Lady Evil je skaldbou, ktorá si robí výsmech zo všetkých tzv. uctievačov zla a šíriteľov rôznych povier a bludov a je vidieť, že textár je nad vecou: There's a place just south of Witches' Valley Where they say the wind won't blow And they only speak in whispers of her name There's a lady they say who feeds the darkness It eats right from her hand With a crying shout she'll search you out And freeze you where you stand
Refrén parodicky vyjadruje postoje samotných takýchto rôznych uctievačov zla a šíritelov povier: Lady Evil, evil She's a magical, mystical woman Lady Evil, evil on my mind She's queen of the night
Treba poznamenať, že ide o skladbu, ktorá nie vážnym spôsobom sa snaží upozorniť na rôzne bludy šíriace sa svetom, ktorým ľudia zvyknú uveriť. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 jún 2007 : 23:57:45
|
Ked si clovek cita Tvoje analyzy textov, skoro by si az myslel, ze narazil na dalsiu gospelovu skupinu.
Tak som so dal namahu a trosku som si pocitall o tejto skupine a objavil som "zaujimave" skutocnosti. Uvediem len par, napr. obal ich prveho albumu zobrazuje obrateny kriz, piesen Nativity in Black (nativity je vseobecne narodenie) hovori okrem ineho toto:
Niektori ludia hovoria, ze moja laska nie je skutocna Prosim laska moja, ver mi a ja Ti ukazem dam Ti veci ktore si povazoval za neskutocne... Len Tvoja laska ku mne musi byt skutocna... Pozri sa mi do oci a uvidis, kto som volam sa Lucifer, prosim chyt ma za ruku.
Az mi bolo neprijemne to sem prekladat
Nazov piesne Black Sabbath ma priamo co do cinenia so Satanskou viziou jedneho clena skupiny, ktory pri posteli videl ciernu siluetu, ktora na neho hladela v texte piesne potom hovori aj o plamennych ociach.
Bubenik skupiny Bill Ward v interview pre casopis Circus vyhlasil: "Nepopierame Boha. Ale niekedy citim, ze Satan je Boh."
Zasa ten mrazivy pocit zla Dalej uz nemam chut pokracovat, mne to stacilo, a co Vam? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2007 : 07:55:39
|
Jaaaj, presne takéto veci som očakával - ak by si niečo o kapele vedel, tak by si nenapísal, že majú nejakú skladbu s názvom Nativity In Black (ak mi neveríš, tak ťa môžem odkázať aj na ich stránku - http://www.black-sabbath.com/discog/sabbathpick.html . Sú na nej názvy skladieb z jeednotlivých albumov a texty k nim.) A to, čo si spomenul, je absolútne zle interpretovaný zmysel skladby s názvom N.I.B.. Áno, skladba naozaj spomína slovo Lucifer, ale pojednáva o tom, ako láska ako základ všetkého dokázala zmeniť aj samotného Lucifera. Príbehovo - Lucifer sa zamiloval a žiada ako podmienku svojho obrátenia" na dobro skutočnú lásku od svojej druhej polovičky: Your love for me has just got to be real Before you know the way I'm going to feel I'm going to feel I'm going to feel To je obraz, metafora, ktorá má vyjadriť, že ak by na svete bolo viac lásky, tak by tu bolo menej zla a ľudia by boli šťastnejší. V žiadnom prípade sa však nejedná o žiaden okultistický text. To viem s istotou potvrdiť (zmysel skladby v mnohých interview potvrdil aj samotný textár kapely, pretože mnohí žalobcovia nedokázali vidieť kvôli svojej nenávisti v podstate jasný zmysel skladby) Dalej, skladba Black Sabbath je možno na prvý pohľad pre niekoho kontroverzná, ale opätovne - kto tam vidí niečo iné ako výstrahu pred zaoberaním sa okultizmom a satanizmom, tak je na zlej ceste. Skladba reaguje najmä na skutočnosť, že v roku 1966 vzniklo hnutie Church of Satan pod vedením Antony La Veya a keďže členovia boli zdesení z tejto skutočnosti, reagovali na to, možno až takto desivo. Príbeh - ide o chlapíka, ktorý sa neustále zaoberá mágiou, okultizmom a nakoniec to dopadne tak, že si poňho prichádza Satan. Až vtedy zistí, že celý čas konal nesprávne a prosí Boha o záchranu: Big black shape with eyes of fire Telling people their desire Satan's sitting there, he's smiling Watch those flames get higher and higher Oh no, no, please God help me! Ani stopa po oslave alebo vzývaní nejakej demonickej bytosti. Len varovanie pred okultizmom. No a výrok bubeníka? No týmto výrokom chcel demonštrovať fakt, že na svete prevláda nenávisť, vojny a utrpenie - no a nie je náhodou Satan synonymom pre zlo? Veď každý z nás vidí, koľko utrpenia je vo svete a veľa z nás máva preto niekedy pocit, ako keby sa Boh o to ani nestaral. Samotný bubeník je však veľký kresťan, hrdo sa hlási k Bohu a angažuje sa v mnohých charitatívnych organizáciách (založil aj vlastnú - proti násiliu voči deťom). Na vlastnej stránke http://www.billward.com dokonca zverejnil svoje životné ciele: * To remain sober, 24 hrs a day * To continue to make records and write and produce them. * To continue to tour, but on a worldwide basis, with Bill Ward Band * To be a good dad * To continue educational / clinic seminars on a worldwide basis * To try to get up to date with the e-mail * To be a good mate to my mate, mates * To play in Sao Paulo, charity, to find money for the kids * To continue to play and be useful and supporting towards a less destructive world * To keep my relationships honest, peaceful, with my fellow humans, animals, and all things, including God * To see the day when Black Sabbath gets into the Rock N Roll Hall Of Fame * To participate in any ventures Tony, Geezer, and Oz might do as Black Sabbath * To plant flowers, and to listen to kick ass rock, and music, period.
V jednom odseku, ako vidite, si môžete všimúť 1 z cieľov- udržiavať dobrý vzťah s Bohom. Takže niet o čom. Viem, však, že ak už niekto má sformovaný svoj vyhranený názor na niečo (ktorý nie je založený navyše na pravdivých údajoch), ťažko prijíma jeho zmenu. Nesúďte avšak podľa vonkajšku, podľa formy, ale podľa skutočného obsahu. To je však problém tohto sveta - že ľudia súdia iného najmä na základe vonkajšku, ale nejdú do hlbky, do podstaty. Svet nie je čiernobiely. Už v škole ste mali možnosť vidieť, že ani básnici nepíšu básne "polopatisticky", ale využívajú metafory, personifikácie, a iné umelecké prostriedky. A ešte na koniec citát samotného gitaristu Tonyho Iommiho, známeho nosením kresťanského kríža na margo rôznych obvinení: „Tento kríž som nosil na hrudi po celých dvadsaťpäť rokov mojej činnosti v skupine a nikdy som ho neobrátil naopak, aby vyzeral ako symbol satanizmu. Naša skupina napriek všetkým podozreniam skutočne nikdy nevyznávala satanizmus a ani ďalšie okultné vedy." Ok, ja idem chytiť vlak do Košíc, nesmierne sa teším na dnešný umelecký zážitok. Vďaka Bohu za takú skvelú kapelu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 jún 2007 : 09:36:54
|
Prezentácia týchto textov je zbytočná a nevedie k ničomu pozitívnemu pre toto fórum.
Téma uzavretá. |
|
|
|
|
|
|