|
Odoslaný - 24 november 2005 : 23:49:50
|
OK. |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2005 : 06:55:13
|
aby sme si rozumeli pavol: na zaklade zleho nemozes spravit dobre. cize povedzme chcem niekomu darovat 100 000 tak nepojdem vyrabovat banku. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2005 : 12:03:52
|
V tomto spociva aj hlavny moralny problem islamu. Oni mozu pouzit zlo na dosiahnutie niecoho, co povazuju za dobre. |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 november 2005 : 14:08:22
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
Vidis Aniko aka skoda ze zrusili Inkviziciu !
Veru. Niekedy som rozmýšľala, čo prežívali ľudia na hranici, takto by som to mohla aj zažiť. Amerika, aj by som možno prijala inkvizíciu, no musela by sa prevádzať spôsobom ako v Skutkoch - Ananiáš a Zafíra. Slovom. To by potom určite aj heretikov bolo menej. Ale čo sa týka charizmatikov, fakt neviem, mám v tom zmätok. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2005 : 09:53:47
|
Preco spajate inkviziciu hned s hranicou ? Trest smrti bol jasne odstupnovany a vymedzeny vtedy , ked sa dany skutok , ktory inkvizicia oznacila za nezlucitelny s oficialnym ucenim , spajal s nasilnym trestnym cinom . Napriklad u Husa je jednoznacne , ze svoje ucenie spajal s vyvolavanim nepokojov a burenim ludi , aby odmietali poslusnost sveckej a cirkevnej vrchnosti . Neviem v com je problem . Asi aj dnesne sudy by velmi radikalne zasiahli , keby niekto vyvolaval anarchisticke vzbury spajane s nasilym a vyvolavanim protivladnych nepokojov . |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2005 : 09:56:26
|
Vezmime si konkretny priklad z dnesnej doby Utoky v Tokijskom metre sektou Om Sinrikjo Nikto sa nepozastavuje nad tym , ze vodcovia sekty dostali dozivotie Aj oni su obetami nabozenskej netolerancie ? Nie v stredoveku sa zacalo s pachanim nepravosti ! Nie inkvizicia Zaujimave je , ze nikoho dnes netrapi , ze v dnesnom svete je mozne napriklad zadrziavat niekolko rokov bez sudu osoby napriklad na Guantaname bez toho , aby voci nim bolo vznesene obvinenie , alebo im bola dokazana vina To vsak moderneho cloveka netrapi . On radsej o tom , co je prikryte nanosom staroci , a ideologickeho nepriatelstva . A este si dnesny clovek mysli , ze dnes sa nespravodlivost nedeje . Ze dnes by podobne praktiky , ake tak rezolutne odsudzuje ( a ponechajme bokom , nakolko opravnene ) neboli mozne Problem je , ze boli a ze sa deju Ako napriklad pouzitie bieleho fosforu americanmi v Iraku To samozrejme nie je vojnovy zlocin |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 26 november 2005 : 21:22:37
|
Patrí to do i nej témy, ale reagujem tu.
To: Alesko Cit: aby sme si rozumeli pavol: na zaklade zleho nemozes spravit dobre. cize povedzme chcem niekomu darovat 100 000 tak nepojdem vyrabovat banku.
Dajme tomu, že v roku 1977 sa istý američan nakazil HIV v afrike a teraz letí domov lietadlom na ktorého palube je 300 cestujúcich. Medzi nimi je jeden terorista, ktorý chce lietadlo zničiť. Boh dopustí aby bolo zničené a zahynuli všetci ľudia. Tým ušetrí utrpenie ix ľudí. Povieme, že na základe zlého skutku zo strany Boha sa neprejavilo dobro?
Dajme tomu, že ušetrí 300 ľudí a infikovaný nakazí ix ľudí. Povieme, že Boh bol krutý a dobro sa vytratilo, lebo nezomrelo 300 ľudí ale ix miliónov?
I tak še da, i tak!
Nie je to skôr o poznaní toho, čo má Boh v pláne a ako si používa ľudí? Akú veľkú váhu majú naše merítka a posudzovanie toho, či účel... svätí prostriedky? Nie je to o subjektivite?
Ešte uvediem príklad, ktorý docielil, že Izrael, židovský národ sa vrátil do svojho domova. Bol ním holokaust! Či sa to niekomu páči, alebo nie. Ten bol v konečnom dôsledku rozhodujúcim faktorom, ktorý "obmäkčil" srdcia tých, ktorý sa napokon priklonili k uzaniu Izraela! Čo na tom, z pohľadu Boha, že to stálo 6.000 000 životov. Vieš Ty osobne posúdiť a potvrdiť, že všetci, čo boli nespravodlivo zavraždení sa nedostali rovno do Božej prítomnosti? Deti, chorí, chromí, mentálne retardovaní?????
O čom to hovoríte, keď používate výraz, účel nemôže svätiť prostriedky? Vy poznáte Boha a Jeho úmysly lepšie ako On sám? |
Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda. <°)))))><( |
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2005 : 03:28:58
|
Dajme tomu, že v roku 1977 sa istý američan nakazil HIV v afrike a teraz letí domov lietadlom na ktorého palube je 300 cestujúcich. Medzi nimi je jeden terorista, ktorý chce lietadlo zničiť. Boh dopustí aby bolo zničené a zahynuli všetci ľudia. Tým ušetrí utrpenie ix ľudí. Povieme, že na základe zlého skutku zo strany Boha sa neprejavilo dobro? Dajme tomu, že ušetrí 300 ľudí a infikovaný nakazí ix ľudí. Povieme, že Boh bol krutý a dobro sa vytratilo, lebo nezomrelo 300 ľudí ale ix miliónov?
WTF? To su co za precudesne kombinacie?
To co sa nam snazis nahovorit? Ked uz teda by Boh chcel zasiahnut - nemyslis si, ze by radsej dotycneho vyliecil, nez si volil takyto morbidny sposob prejavenia dobra???
Pavel, o tebe by sa mali ucit deti v citanke - v casti o absurdnej drame.
Ešte uvediem príklad, ktorý docielil, že Izrael, židovský národ sa vrátil do svojho domova. Bol ním holokaust! Či sa to niekomu páči, alebo nie. Ffúu_. Takze AH bol Bozi muz... Ked posluchol Boha a rozhodol sa Zidov prinavratit domov...
Čo na tom, z pohľadu Boha, že to stálo 6.000 000 životov. Vieš Ty osobne posúdiť a potvrdiť, že všetci, čo boli nespravodlivo zavraždení sa nedostali rovno do Božej prítomnosti? Deti, chorí, chromí, mentálne retardovaní??? Co je totok za alibizmus?
O čom to hovoríte, keď používate výraz, účel nemôže svätiť prostriedky? Vy poznáte Boha a Jeho úmysly lepšie ako On sám? PFfúu_... Huste, no. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2005 : 12:09:43
|
quote: Pôvodne poslal pavelba
Patrí to do i nej témy, ale reagujem tu.
To: Alesko Cit: aby sme si rozumeli pavol: na zaklade zleho nemozes spravit dobre. cize povedzme chcem niekomu darovat 100 000 tak nepojdem vyrabovat banku.
Dajme tomu, že v roku 1977 sa istý američan nakazil HIV v afrike a teraz letí domov lietadlom na ktorého palube je 300 cestujúcich. Medzi nimi je jeden terorista, ktorý chce lietadlo zničiť. Boh dopustí aby bolo zničené a zahynuli všetci ľudia. Tým ušetrí utrpenie ix ľudí. Povieme, že na základe zlého skutku zo strany Boha sa neprejavilo dobro?
Dajme tomu, že ušetrí 300 ľudí a infikovaný nakazí ix ľudí. Povieme, že Boh bol krutý a dobro sa vytratilo, lebo nezomrelo 300 ľudí ale ix miliónov?
I tak še da, i tak!
Nie je to skôr o poznaní toho, čo má Boh v pláne a ako si používa ľudí? Akú veľkú váhu majú naše merítka a posudzovanie toho, či účel... svätí prostriedky? Nie je to o subjektivite?
Ešte uvediem príklad, ktorý docielil, že Izrael, židovský národ sa vrátil do svojho domova. Bol ním holokaust! Či sa to niekomu páči, alebo nie. Ten bol v konečnom dôsledku rozhodujúcim faktorom, ktorý "obmäkčil" srdcia tých, ktorý sa napokon priklonili k uzaniu Izraela! Čo na tom, z pohľadu Boha, že to stálo 6.000 000 životov. Vieš Ty osobne posúdiť a potvrdiť, že všetci, čo boli nespravodlivo zavraždení sa nedostali rovno do Božej prítomnosti? Deti, chorí, chromí, mentálne retardovaní?????
O čom to hovoríte, keď používate výraz, účel nemôže svätiť prostriedky? Vy poznáte Boha a Jeho úmysly lepšie ako On sám?
Vratil sa do svojho domova ! A kde skoncili Palestincania a Arabi . Vyvrazdeni teroristickymi komandami , ktore sa volaju Irgun , Stern a pod Okradnuti o svoj majetok , o domovy a vyhnani do uteceneckych taborov Toto moze obhajovat len taky hlupak ako Pavelba , ktory zase dokazuje ze nic nevie a ze ma vymyty mozog . Este skus na tomto fore povedat kriveho slova proti Inkvizicii . Teraz si sa dokonale prezentoval odkial vietor fuka . |
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 11:04:03
|
quote: Pôvodne poslal amerika1
Vezmime si konkretny priklad z dnesnej doby Utoky v Tokijskom metre sektou Om Sinrikjo Nikto sa nepozastavuje nad tym , ze vodcovia sekty dostali dozivotie Aj oni su obetami nabozenskej netolerancie ?
A má robiť cirkev to čo štát? Na Husa sa ešte mrknem, lebo sa mi tvoje tvrdenia nejak nevidia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 11:20:36
|
Zaujímavý vývoj témy "Vtipy". |
Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat! |
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 11:53:56
|
A preco by mala byt Cirkev odelena od statu ? Ma pravo Cirkev povedat statu , ze interupcie su legalizovane vrazdy ? Ma pravo ziadat od statu aby taketo konanie sankcionoval ? Ma pravo byt proti legalizacii eutanazie ? Ma , alebo nema ? Alebo sa Cirkev len nemo ma prizerat tomu , ako si stat uzurpuje pravo rozhodovat o zivote a smrti ? |
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 11:55:06
|
quote: Pôvodne poslal quisutdeus
Zaujímavý vývoj témy "Vtipy".
Zarty nabok ! |
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 11:56:40
|
neviem, nechcm moc zasahovat. viem ze v mnohom v dnesnej dobe poľavujeme. poviem príklad zo školy: akonáhle vymizli telesneé tresty, a akékoľvek iné tresty zo školy vypadáva i disciplína v škole(ak si ju učiteľ nevie zaobstarať inak). viem že som koľko razy aj ja bezmocny v prípadoch, keď viem že také zaucho alebo facka by ukludnili aj toho žiaka aj mňa a navyše aj by to tomu žiakovi výchovne pomohlo. myslím si že na ľudí platí dosť prísna ruka a disciplína - a tresty keď prekročia dané hranice. keď nie su tresty, pomaly človek zlajdačieva a dovoľuje si viac a viac. v tom vidím pedagogický zámer inkvizície ja. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 13:01:17
|
Deti sa ti mlatit zachcelo, co? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 14:33:25
|
nie mlatit. ale vychovne zaucho. ale dnes pred chvilou sa mi stala jedna zaujimava vec. perfektne nastvany a tomu cloveku som to natrel. musel uznat po prvy raz ze som mal pravdu. po prvy raz nastvany na ziaka dobre nastvany a ziadna ani chut mu vylepit. asi starnem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 15:52:34
|
nie mlatit. ale vychovne zaucho. Ved vravim: Mlatiti deti, ako vybytie si svojej nervozity miesto laskaveho a chapajuceho pristupu pedagogickeho a autorita uplneprirozena.
ale dnes pred chvilou sa mi stala jedna zaujimava vec. perfektne nastvany a tomu cloveku som to natrel. musel uznat po prvy raz ze som mal pravdu. po prvy raz nastvany na ziaka dobre nastvany a ziadna ani chut mu vylepit. asi starnem. Komu si to natrel? Ziakovi? A on uznal, ze mas pravdu? To potom nie ty, lez on starne.
Ked chces vytrestat ziaka - spravaj sa k nemu rovnocenne a zacni ho strapnovat kade chodi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 15:59:53
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Ked chces vytrestat ziaka - spravaj sa k nemu rovnocenne a zacni ho strapnovat kade chodi.
Takže strapnovať sa ti zachcelo... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 16:08:14
|
predbehla si ma aniko. to je dobre. mirec mi nada, ked chcem vysmiat ziaka a ty mi radis aby som to robil stale. a co sa tykaa mlatenia, neslo o neustalu cinnost. ale o vychovu. ty asi nepoznas dejiny ucitelstva, ze? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 16:09:14
|
quote: Pôvodne poslal Aniko
Ked chces vytrestat ziaka - spravaj sa k nemu rovnocenne a zacni ho strapnovat kade chodi.
Takže strapnovať sa ti zachcelo...
Hej. To je svanda - a hlavne oni to pochopia... Samozrejme, ze treba citlivo a nie ublizovat, skor pohotovo a vtipne reagovat, aby si po hodine pvedali "tak cuitel ti to pekne natrel..." |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 16:29:17
|
no tak mne taky zmysel pre ironiu este chyba. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 16:32:34
|
quote: Pôvodne poslal alesko
no tak mne taky zmysel pre ironiu este chyba.
Ber si prikld z GMKa. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 16:50:00
|
dakujem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 17:42:15
|
dakujem.
Sice mas za co, ale poslus si. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 november 2005 : 22:48:17
|
no tak mne taky zmysel pre ironiu este chyba.
Ber si prikld z GMKa.
Alesko , neblazni ! To by si dopadol ! Ber si priklad zo mna ! Bud autoritativny ! |
|
|