Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Celibát knazov
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Vlk v ruchu barankovom. Téma Next Topic: Filozofia
Strana: z 9

Laco

Stav: offline

Odoslaný - 09 február 2007 :  15:58:38  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal mirecnr
Toto vysvetli Palimu, (na inom mieste )podla neho sa tym prehresil proti Pismu, ak bol slobodny...

To je jeho názor, môj na spomínaný verš nemením. PavelBA pozná asi ďalšie verše, ktoré podporujú jeho názor. Ale súhlasím s ním napr. v tom, že pre apoštolov, de facto misionárov, nebolo vhodné mať rodinu, ktorú bolo treba živiť. Peter bol síce už skôr ženatý, ale bol už starší, buď mal už sebestačné potomstvo, alebo bol bezdetný.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 09 február 2007 :  19:53:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Janka
Cit: takze od misionarov sa moze vyzadovat celibat?

Ani od misionárov nesmie človek vyžadovať celibát. Ten je v rukách Boha.
Vyžadovať môžeš vyúčtovanie, vyžadovať môžeš dôveryhodnosť, ale nemôžeš jednoducho vyžadovať to, čo nie je v Tvojej kompetencii a týmto vyžadovaním niečo podmieňovať.

Skús mi odpovedať (aspoň Ty) na moju otázku (keď sa toho už pravoverní rímskí vzdali):

Ot:
Ak by nariadenie byť "mužom jednej ženy" znamenalo LEN zákaz polygamie, prečo ním (celibátom) RKC podmieňuje vstup medzi klérus, keď práve naopak Boh manželstvo odporúča hlavne u tých, ktorí majú cirkev viesť?

Cit: co taky apostol Jan?...bol zenaty?

Spomínate apoštolov. Odvolávate sa na Pavla, teraz na Jána... Opakujem, boli to apoštoli a misionári. Naopak Peter, (biskup!) podľa Vás ten, ktorý je v postupnosti pápežov prvý, bol ženatý, žil so svojou ženou a ona ho sprevádzala v jeho službe. To Vám nič nehovorí

To: Alesko
Cit: nevykrutis sa z toho ani jako chces....

Nemám sa z čoho vykrúcať. Píšeš, že
Cit: Jezis povedal, ze niektori sa budu zenit a ze niektori nie, a uviedol aj preco nie.

Poprosím kde to povedal a v akej súvislosti! Hneď bude vidieť o čo vlastne išlo!

V prípade celibátu a iných (nezmyseľných nariadení a dogiem), sa vykrúca jedine RKC. V prípade tých čo poznajú Písmo však nemajú šancu. A takých je čoraz viac.

Jedine Boh, Jedine Viera, Jedine Písmo, Jedine Pravda.
<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 10 február 2007 :  16:32:51  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

To: Mato

Opakujem, Pavol bol apoštol na cestách....

A co sa meni tym ze to opakujes?

Ja zasa opakujem, ze

O nie, samozrejme ze ziadnu partikularnu Cirkev nespravoval. Tieto slova pisal len tak zo zartu:

Ja som už, hoci telom vzdialený, no duchom prítomný, rozhodol ako prítomný, že toho, čo to urobil, treba v mene nášho Pána Ježiša, keď sa zhromaždíme, vy a môj duch, s mocou nášho Pána Ježiša, vydať satanovi na záhubu tela, aby sa duch zachránil v Pánov deň.

V skutocnosti to nepisal spolocenstvu ako autorita, ktora moze rozhodovat dokonca vo fyzickej nepritomnosti, on to vlastne tak nemyslel. Len ako to teda myslel? Pavelba poradis nejakym svojim sukromnym vykladom?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 10 február 2007 :  17:20:55  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pavelba vies dobre o ktore slova ide, raz sme sa o nich uz bavili, vykrutil si sa z nich tak ze si povedal, ze znamenaju cosi ine....

ak Boh niekooho vola, dava mu aj sily a prostriedky na to, aby to mohol vykonavat. ak Boh oz niekoho ziada byt knazom, dva mu moznosti aj prostriedky ako prezit ten celibat. Nie je to podmienka, je to len otazka Pana Jezisa: "Milujes ma natolko, ze sa vzdas vsetkeho? dokonca sameho seba?" Aj od toho mladika ziadal aby sa vzdal vsetkeho svojho majetku.

Nechapem, nie je to len tvoj problem, preco vsetci vidia stastie iba v manzelstve, alebo len vtedy ked clovek sexuje. nechapem. teda veru nie.... ak je sex vyjadrenim lasky, bneda sa laska vyjadrit aj inak? alebo vari sexujes s kazdym koho mas rad a chces mu dat najavo lasku?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 10 február 2007 :  18:53:06  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Cit: takze od misionarov sa moze vyzadovat celibat?

Ani od misionárov nesmie človek vyžadovať celibát. Ten je v rukách Boha.
Vyžadovať môžeš vyúčtovanie, vyžadovať môžeš dôveryhodnosť, ale nemôžeš jednoducho vyžadovať to, čo nie je v Tvojej kompetencii a týmto vyžadovaním niečo podmieňovať.

Skús mi odpovedať (aspoň Ty) na moju otázku (keď sa toho už pravoverní rímskí vzdali):

Ot:
Ak by nariadenie byť "mužom jednej ženy" znamenalo LEN zákaz polygamie, prečo ním (celibátom) RKC podmieňuje vstup medzi klérus, keď práve naopak Boh manželstvo odporúča hlavne u tých, ktorí majú cirkev viesť?

Cit: co taky apostol Jan?...bol zenaty?

Spomínate apoštolov. Odvolávate sa na Pavla, teraz na Jána... Opakujem, boli to apoštoli a misionári. Naopak Peter, (biskup!) podľa Vás ten, ktorý je v postupnosti pápežov prvý, bol ženatý, žil so svojou ženou a ona ho sprevádzala v jeho službe. To Vám nič nehovorí

ak sa pravoverny rimsky sa vzdali,tak asi maju dovod...ja tiez nemam chut nieco vysvetlovat
nevies mi prosim ta povedat, ci Jan bol biskup?
a preco tvrdis: Boh manželstvo odporúča hlavne u tých, ktorí majú cirkev viesť?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 10 február 2007 :  19:24:45  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: ak Boh niekooho vola, dava mu aj sily a prostriedky na to, aby to mohol vykonavat.

Presne tak. Nejaká RKC sa do toho so svojimi podmienkami nemá čo montovať. Je to medzi Bohom a jednotlivcom, ktorého skrze Ducha Svätého do tejto služby, čoby časti Kristovho tela ustanoví.

Cit: ak je sex vyjadrenim lasky, bneda sa laska vyjadrit aj inak? alebo vari sexujes s kazdym koho mas rad a chces mu dat najavo lasku?

Ak máš Ty takýto pohľad na sex a lásku, sorry... mal si zrejme puritánsku a hlavne nesprávnu kresťanskú výchovu. Čo sa týka sexu, kľudne založ tému "Ako na to v manželstve" či "sexujete s každým?"... sem to nemiešaj, celibát nie je iba o umelom potláčaní sex. chtíča u muža!

Cit: Boh manželstvo odporúča hlavne u tých, ktorí majú cirkev viesť?

1 Timoteovi 3:2 Tedy biskup musí byť bez úhony, muž jednej ženy, triezvy, rozumný, slušného chovania...

1 Timoteovi 3:5 Ale ak niekto nevie spravovať svoj vlastný dom, ako sa potom bude starať o cirkev Božiu?!

1 Timoteovi 3:12 Diakoni nech sú mužovia jednej ženy, ktorí dobre spravujú deti i svoje vlastné domy.

<°)))))><(

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 10 február 2007 :  19:37:39  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
To: Mato
Cit: Pavelba poradis nejakym svojim sukromnym vykladom?

Poradím:
Pavel bol apoštol, priamo poverený Kristom. Pavel dostal poslanie:

Skutky 9:15 Ale Pán mu povedal: Iď, lebo on mi je vyvolenou nádobou, aby zaniesol moje meno i pred pohanov i pred kráľov i pred synov Izraelových.
16 Lebo ja mu ukážem, ako mnoho musí on pretrpieť za moje meno.
17 Vtedy odišiel Ananiáš a vošiel do domu a položiac na neho ruky povedal: Saule, bratu, Pán ma poslal, Ježiš, ktorý sa ti ukázal na ceste, ktorou si išiel sem, aby si prezrel a bol naplnený Svätým Duchom.

Prečo mal tak odlišné poslanie od Petra, ŽENATÉHO staršieho Jeruzalémského zboru?
Lebo bol misionár!

Skutky 26:16 Ale vstaň a postav sa na svoje nohy, lebo nato som sa ti ukázal, aby som si ťa zvolil za služobníka a za svedka i toho, čo si videl, i toho, pre čo sa ti ešte ukážem
17 vytrhujúc ťa z rúk izraelského ľudu a z moci pohanov, ku ktorým ťa ja teraz posielam,
18 aby si otvoril ich oči, aby sa obrátili od tmy k svetlu a od moci satana k Bohu, aby dostali odpustenie hriechov a podiel medzi posvätenými vierou, vierou vo mňa.

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 10 február 2007 :  21:24:19  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Cit: ak Boh niekooho vola, dava mu aj sily a prostriedky na to, aby to mohol vykonavat.

Presne tak. Nejaká RKC sa do toho so svojimi podmienkami nemá čo montovať. Je to medzi Bohom a jednotlivcom, ktorého skrze Ducha Svätého do tejto služby, čoby časti Kristovho tela ustanoví.

Cit: ak je sex vyjadrenim lasky, bneda sa laska vyjadrit aj inak? alebo vari sexujes s kazdym koho mas rad a chces mu dat najavo lasku?

Ak máš Ty takýto pohľad na sex a lásku, sorry... mal si zrejme puritánsku a hlavne nesprávnu kresťanskú výchovu. Čo sa týka sexu, kľudne založ tému "Ako na to v manželstve" či "sexujete s každým?"... sem to nemiešaj, celibát nie je iba o umelom potláčaní sex. chtíča u muža!

1. lenze rkc tlmoci Boziu volu, takze to co ty vnimas ako podmienku je ta Bozia otazka
2 ja puritan nie som, len sa snazim plnit Bozie priakzanie - Nezosmilnis. pre mna osobne sex je vyjadrenim lasky, mnazelskej samozrejme. alebo tebe je jedno ci sa sexuje mimo manzelstva? atd..?
a) ak je sex v manzelstve nie som proti, ja som proti sexu mimo manzelstva. ak toto povazujes za puritanstvo tak ja potom teba povazujem za verejneho hriesnika, ktory si v zivote chce len uzivat.
b) len nepovazujem sex za uplne jedine stastie v zivote cloveka, a nemam chut sa sexom zaoberat ako nieco co je pre mna oosbne potesenim a porusenim Bozieho prikazania. Mam tomu chapat tak, ze Bozie prikazania beries odtial -potial a najprv je tvoje potesenie a potom az Boh?
3. laska sa da vyjadrit roznymi sposbmi, si predtsav ze kazdemu/kazdej ososbe by si chcel vyjadrit lasku len sexom.....:)

a o com podla teba celibat je?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 10 február 2007 :  22:10:53  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov

Cit: a o com podla teba celibat je?

V téme o antikoncepcii hovoríš o manželskom sexe, v téme o celibáte hovoríš o manželskom sexe... chápem, i tam i tam sa to hodí... hovoríš ale ako ten, čo problematiku pozná z príručiek, návodov, a ktorý si názor na vec utvára podľa života tých, ktorí nikdy skutočne manželstvo a sex v manželstve nezažili a nepoznali.

To je žiarivý príklad toho, ako je celibát nežiadúcim stavom u človeka, ku ktorému chodia ľudia práve s otázkami na ktoré pozná iba teoretické odpovede.

RKC si uzjmula právo určovať, či bude kňaz ženatý alebo nie... V rozpore s Písmom Svätým v rozpore so slovom Živého Boha. Obhajovaním sa, že RKC má poverenie takéto rozhodnutia určovať, je opäť zavádzaním, klamstvom a dôkazom nadradenosti. Dejiny ukázali koľko katastrofických omylov, ktoré stály milióny životov RKC presadila, a ako sa pod rúškom "poverenia" starala iba o svoj prospech. Celibát ako nariadenie medzi takéto účelové nariadenia rozhodne patrí.

Zober si židovských rabínov. Ukáž mi takého, ktorý sa na svoj post dostal ako neženatý!

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 10 február 2007 :  22:52:02  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ty brdo akoze dobre ale preco potom odsuvas bookom aj Jezisa? Jezis nebol zenaty, sv. Pavol nebol zenaty a tolko do toho manzelstva kecali, no do kelu..... preco sa vobec nimi teda riadis...

a co sa tyka celibatu: ukaz mi kde je napisane v pisme jze jedine manzelstvo je ten spravny zivotny postoj. a ze vsetci ktori sa nezenia a nevydavaju hresia.

Mato

Odoslaný - 10 február 2007 :  23:36:20  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Poradím:
Pavel bol apoštol, priamo poverený Kristom. Pavel dostal poslanie:
Prečo mal tak odlišné poslanie od Petra, ŽENATÉHO staršieho Jeruzalémského zboru?
Lebo bol misionár!

Cize misionar moze byt slobodny?
Misionar, ktory zalozi partikularnu Cirkev a riadi ju moze byt slobodny, ci nemoze? Z Tvojho vysvetlenie to nie je jasne.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

pavelba

Odoslaný - 11 február 2007 :  07:43:56  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: a co sa tyka celibatu: ukaz mi kde je napisane v pisme jze jedine manzelstvo je ten spravny zivotny postoj. a ze vsetci ktori sa nezenia a nevydavaju hresia.

To či sa niekto ožení je jeho vec, a nikto nemá právo PODMIEŇOVAŤ celibátom akýkoľvek post, ergo jeho doržiavanie vyžadovať. Na druhej strane (a toto je odpoveď už aj pre Maťa) Písmo definuje čo má (musí) spĺňať ten, ktorý "túži po biskupstve". 1Tim 3:1-5; Tit 1:5-7.

Nemám k tomu viac, čo by som dodal.

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 11 február 2007 :  09:04:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
fajne sme sice v teme celibat, ale kde je presne povedane ze vsetko mimo manzelstva je zle? chces mi povedat ak by som chcel sam od seba zostat slobodny do smrti mimo zavsateneho zivota ze hresim?

janka

Odoslaný - 11 február 2007 :  11:17:03  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Cit: Boh manželstvo odporúča hlavne u tých, ktorí majú cirkev viesť?

1 Timoteovi 3:2 Tedy biskup musí byť bez úhony, muž jednej ženy, triezvy, rozumný, slušného chovania...

1 Timoteovi 3:5 Ale ak niekto nevie spravovať svoj vlastný dom, ako sa potom bude starať o cirkev Božiu?!

1 Timoteovi 3:12 Diakoni nech sú mužovia jednej ženy, ktorí dobre spravujú deti i svoje vlastné domy.

ale povedal to Boh?...je tam, ze su to slova Pana Jezisa alebo toto hovori Boh?
take zvlastne, ze sa chces riadit slovami Boha skrze Cirkev prave ked sa ti to hodi
daj nejaky citat z evanielii, ze klerus ma byt zenaty inak je nehodny sluzby

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 11 február 2007 :  11:32:43  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba

Pochopitelne. Sv. Pavol je ukazka nezmyselnosti tohto Tvojho konstruktu, tak jedinym unikom je mlcanie.

pavelba

Odoslaný - 11 február 2007 :  12:12:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

fajne sme sice v teme celibat, ale kde je presne povedane ze vsetko mimo manzelstva je zle? chces mi povedat ak by som chcel sam od seba zostat slobodny do smrti mimo zavsateneho zivota ze hresim?

Nie.

<°)))))><(

pavelba

Odoslaný - 11 február 2007 :  12:15:46  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Cit: ale povedal to Boh?...je tam, ze su to slova Pana Jezisa alebo toto hovori Boh?

Ak o tom pochybuješ, potom neuznávaš to, že Písmo je Slovo Božie.
Podľa Teba ani toto nie je myslené vážne, však?

2 Timoteovi 3:14 Ale ty zostávaj v tom, čomu si sa naučil a o čom si sa presvedčil vediac, od koho si sa naučil
15 a že od detinstva znáš sväté písma, ktoré ťa môžu učiniť múdrym na spasenie skrze vieru v Kristu Ježišovi.
16 Každé písmo, vdýchnuté Bohom,
je aj užitočné na vynaučovanie, karhanie, naprávanie, na výchovné káznenie v spravedlivosti,
17 aby bol človek Boží dokonalý, ku každému dobrému skutku pripravený.

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 11 február 2007 :  12:18:03  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
tak preco ti vadi ze sa niekto slobodne rozhodne pre celibat?

pavelba

Odoslaný - 11 február 2007 :  12:18:16  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

quote:
Pôvodne poslal pavelba

Pochopitelne. Sv. Pavol je ukazka nezmyselnosti tohto Tvojho konstruktu, tak jedinym unikom je mlcanie.

Nie je to mlčanie, je to nepochopenie mojich slov a citácie zo Slova Božieho. Pravdepodobne pre Teba Písmo Sväté, Slovo (živé) Živého Boha je menej ako kuchárska kniha a katechizmus... potom sa nesťažuj, že nevieš chápať....

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 11 február 2007 :  12:20:14  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ty sa neriadis ani pismom ani slovami Pana Jezisa, tak cus

pavelba

Odoslaný - 11 február 2007 :  12:20:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

tak preco ti vadi ze sa niekto slobodne rozhodne pre celibat?

Mne nevadí, že sa niekto slobodne rozhodne neoženiť sa! Mne vadí, že:

1. Niekto (RKC) celibátom podmieňuje vstup do radov kléru.
2. Mne vadí, že naopak tí ktorí nás majú viesť by MALI BYŤ ženatými.
3. Mne vadí, že takto sa prekrúca Slovo Božie!

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 11 február 2007 :  12:26:48  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
povedz mi jeden rozumny dovod reco MUSI byt clovek zenaty aby mohol viest spolocenstvo?

3. ty ho prekrucas este nehoraznejsim sposobom ako obvinujes a to bezdovodne rkc.

pavelba

Odoslaný - 11 február 2007 :  12:56:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

povedz mi jeden rozumny dovod reco MUSI byt clovek zenaty aby mohol viest spolocenstvo?

3. ty ho prekrucas este nehoraznejsim sposobom ako obvinujes a to bezdovodne rkc.

Neodpoviem Ti ja, ale Písmo:

1 Timoteovi 3:2 Tedy biskup musí byť bez úhony, muž jednej ženy, triezvy, rozumný, slušného chovania, pohostinný, schopný učiť

<°)))))><(

Ales

Odoslaný - 11 február 2007 :  13:06:40  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
starat sa o svoj dom alebo o svoje manzelstvo?

Mato

Odoslaný - 11 február 2007 :  13:26:29  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal pavelba
Nie je to mlčanie, je to nepochopenie mojich slov a citácie zo Slova Božieho.

To mas pravdu, z Tvojich slov jasne vyplyva, ze si citacie zo Slova Bozieho dokonale nepochopil. SKoda, ze to odmietas vidiet a riadis sa vlastnym silne omylnym rozumom. Nie nadarmo Ta obdivuje aj Laco, ktoreho pracovnou metodou pri vyklade Biblie je "ja si myslim ze" a preto tieto slova .... znamenaju "ze toto a toto". Ak su nejaki ranokrestanksi autori, ktori si myslia nieco ine, je to ich bluznenie a ak je nahodou v Biblii nieco co s tym zasadne neladi, su to len pribehy starych Zidov, ktore nie su slovom Bozim.

Vidis aky vplyv mas na ludi?

Strana: z 9 Previous Topic: Vlk v ruchu barankovom. Téma Next Topic: Filozofia  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06