Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Fórum a jeho funkčnosť
 Forum - velkost
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Asi pre Mata: Téma Next Topic: chat
Strana: z 2

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 15 november 2006 :  23:47:14  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Dnes som pri zalohovani databazy fora s "hrozou" zistil, ze uz sme dosiahli 75MB. To je slusne mnozstvo textu a ked si uvedomime, ze ho vyprodukovalo 186 ludi ktori vobec niecim prispeli a kludne mozeme povedat, ze gro nesie na svojich klavesniciach tak zo 20 ludi, co maju na konte viac ako 400 prispevkov.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

Vlkodlak

Odoslaný - 16 november 2006 :  05:14:45  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
A je s tym nejaky technicky problem ?

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 16 november 2006 :  23:40:13  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Zatial nie, uvidime dokedy access vydrzi...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 17 november 2006 :  09:00:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Zatial nie, uvidime dokedy access vydrzi...

MS ACCESS je ****. Daj si uz konecne MySQL... Bude to rychlejsie, stabilnejsie a robustnejsie.

Inac ten narast nie je az taky velky ako by som cakal...

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 17 november 2006 :  11:26:01  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Access je prakvapivo, rychly a stabilny. Za tri roky s nim nebol jediny problem, okrem nutnosti obcas kompaktovat databzu, kvoli hladaniu, a to ani pri velkosti databazy 75 MB.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 17 november 2006 :  14:57:41  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Access je prakvapivo, rychly a stabilny. Za tri roky s nim nebol jediny problem, okrem nutnosti obcas kompaktovat databzu, kvoli hladaniu, a to ani pri velkosti databazy 75 MB.

Nehnevaj sa, ale 75MB je mala databaza...

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Laco

Odoslaný - 17 november 2006 :  15:49:47  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
Rád chytáš za slovíčka, môžem aj ja? Začnem konkrétnym príkladom:
Vieš ako je stará moja najmladšia dcéra? Má 3 a pol roka. Ale netvrdil som, že je stará.
Ani Maťo netvrdil, že 75 MB je veľká databáza (aj keď vyššie spomenul, že to slušné množstvo textu), ale že veľkosť databázy je 75 MB.

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 17 november 2006 :  19:10:42  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Laco

Rád chytáš za slovíčka, môžem aj ja?

Nie, nemozes. Kedze si vsak nerespektoval moje pravo na odpoved, dovolim si ta chytit za slovo. Teda slovicka.

quote:
Vieš ako je stará moja najmladšia dcéra?

Viem. Ak si neklamal, tak ma 3 a pol roka. Viem to preto, lebo kym som stlacil gombik "REPLY" precital som si tvoju odpoved.

quote:
Ani Maťo netvrdil, že 75 MB je veľká databáza (aj keď vyššie spomenul, že to slušné množstvo textu), ale že veľkosť databázy je 75 MB.

Ja som ani netvrdil, ze to Mato tvrdil a vobec, Matov nazor je irelevantny, lebo mi on ani neslo.

Islo o to, ze 75MB databaza nie je velka, je to mala databaza a ani pocet prispevkov a struktura tabuliek a vztahy medzi nimi nie su take komplikovane. Su databazy, ktore maju niekolko GB a komplikovanu strukturu. Tu MS ACCESS zatuhne jak mrtvy.

Narazal som skor na to, ze dobry admin a spravca mysli dopredu a na dalsi rozvoj svojho portalu a vopred pripravuje technologie na dalsi rozvoj a rast. Tym som naznacil, ze uz aj v sucastnosti nacitanie niektorej stranky s prispevkami trva niekolko sekund. Co je vela.

Ze upgrade a zmena technologie je mozno aktualna.

Ales

Odoslaný - 17 november 2006 :  19:45:45  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
lenze porozmyslaj vdaka komu to nacitanie trva tak dlho, vzhladom na velkost odpovede....

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 17 november 2006 :  19:59:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

lenze porozmyslaj vdaka komu to nacitanie trva tak dlho, vzhladom na velkost odpovede....

Vdaka zlej technologii, na ktorej to je postavene.

Ales

Odoslaný - 18 november 2006 :  08:19:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
komu? nie čomu....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 18 november 2006 :  10:03:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

komu? nie čomu....

V takom pripade vdaka tomu, kto nespravne vybral tuto zlu technologiu.

Ales

Odoslaný - 18 november 2006 :  10:26:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
a ja sprosty som si myslel ze vdaka tomu, kto tu vypisuje take siahodlhe prispevky, ze treba chvilu na to kym ich nacita....

Marcelllooo

Odoslaný - 18 november 2006 :  10:33:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

a ja sprosty som si myslel ze vdaka tomu, kto tu vypisuje take siahodlhe prispevky, ze treba chvilu na to kym ich nacita....

Spravne - ty si si myslel sprostost.

Ucelom tohoto fora bolo a je vytvorit priestor na diskusiu, rozhovory, ale i rozjimanie. Toto forum je komunikacnou platformou pre istu skupinu ludi, ktory ju navstevuju a vyuzivaju.

Ulohou admina je zase vyvorit take technologicke zazemie, ktore vytvori priaznive podmienky pre fungovanie fora a jeho nasledne udrziavanie.

Ak admin vybral technologiu, ktora nie je celkom efektivna a optimalna, nechcem tvrdit, ze zlyhal, ale rozhodne tvrdim, ze sa nerozhodol najdobrejsie, ako mohol.

Ales

Odoslaný - 18 november 2006 :  10:40:08  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no lenze skusme sa zamysliet preco toto vybral:
1. zalozil vlastnu stranku - vobec sa nemusel starat ze blumentalske forum bude mat pokracovanie - tu by som ocenil jeho dobru volu aby si mal ty a aj ostatni kde prispievat
2. plati za priestor ktory tu vyuzivame - kto moze okrem mata povedat ze mu prispel na forum?
3. vzhladom na moznost finanocvania zvolil mato tu najlacnejsiu variantu, verim tomu ze keby bol taky zaujem tak moze kludne zvolit komercnu verziu - ale za predpokladu ze uz aj my najaktivnejsi nejkako prispejeme.
4. vzhladom na moznost ze je na spravovanie sam a robi to popri inych svojich aktivitach tak si myslim aj tam je problem ze si musi zvolit formu ktora je najrychlejsie dostupna. a tazko sa mu potom citaju, edituju a spravuju prispevky ktore su velke a niekedy aj o nicom.

cize ked to zhrniem mozme byt radi ze mato to tu vobec prevadzkuje a nezbalil to .... takze potom to nacitavanie mozno jedine zvalit na tych(nielen teba gmk) ktori pisu velmi dlhe clanky.... inac, ani mysql neni 100% vyhra.

Marcelllooo

Odoslaný - 18 november 2006 :  11:03:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
1. zalozil vlastnu stranku - vobec sa nemusel starat ze blumentalske forum bude mat pokracovanie - tu by som ocenil jeho dobru volu aby si mal ty a aj ostatni kde prispievat

Ano a som mu za to vdacni. To vsak este neznamena, ze vsetko co urobi urobi najlepsie ako moze.

Ja ho nekritizujem, ja som mu iba poradil, ako forum este vylepsit.

quote:
2. plati za priestor ktory tu vyuzivame - kto moze okrem mata povedat ze mu prispel na forum?

Tu musim priznat, ze ja to povedat nemozem. Preto aspon prispejem svojou radou ziskanou na zaklade skusenosti.

quote:
3. vzhladom na moznost finanocvania zvolil mato tu najlacnejsiu variantu, verim tomu ze keby bol taky zaujem tak moze kludne zvolit komercnu verziu - ale za predpokladu ze uz aj my najaktivnejsi nejkako prispejeme.

Alesko, netrep hluposti. MS ACCESS je komercny produkt spolocnosti Microsoft, podobne ako i platforma (teda server, ASP technologie) na ktorej je nasadeny. Za ich vyuzivanie Microsoft ziada nemale prostriedky vo forme licencii. Mato bud vyuziva prostriedky, ktore zakupil alebo vyuziva prostriedky nelegalne.

Naopak, MySQL, Linux a PHP su riesenia, ktore su OPENsource, teda su volne k dispozicii a v rozsahu potrebnymi pre toto forum aj zadarmo. Matovi som navrhol riesenie, ktore odbremeni aj jeho penazenku, pripadne svedomie.

quote:
4. vzhladom na moznost ze je na spravovanie sam a robi to popri inych svojich aktivitach tak si myslim aj tam je problem ze si musi zvolit formu ktora je najrychlejsie dostupna. a tazko sa mu potom citaju, edituju a spravuju prispevky ktore su velke a niekedy aj o nicom.

K MySQL su dispozicii nastroje administracne ale i editacne, ktore vyraznym sposobom ulahcuju narabanie s tymito technologiami a su z uzivatelskeho hladiska podobne, casto i lepsie ako ti e od MS.

quote:
cize ked to zhrniem mozme byt radi ze mato to tu vobec prevadzkuje a nezbalil t...

To urcite mozeme a za seba mozem povedal, ze aj som. Prave preto som sa mu snazil poskytnut radu, ktora by mu ulahcila zivot a spravu tohto portalu.

quote:
takze potom to nacitavanie mozno jedine zvalit na tych(nielen teba gmk) ktori pisu velmi dlhe clanky...

Nie, takyto zaver nie je mozne prijat. To je akoby si tvrdil, ze ked sa nachadzas v uzemi bez signalu alebo so slabym signalom a chces volat na iny mobil, ze je tvojou vinou, ze si potrebujes zavolat.

To je zjavna hlupost.

Ales

Odoslaný - 18 november 2006 :  11:12:10  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
gmk, a co takto okrem rady prispiet aj inou formou? mato ma zaplatenu sluzbu ktora bezi na MS serveroch s Acces... takze tie nepodpiruju ani Php, ani Mysql, takze to si mal radit predtym nez mato zapaltil sluzbu....

Marcelllooo

Odoslaný - 18 november 2006 :  11:16:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

gmk, a co takto okrem rady prispiet aj inou formou? mato ma zaplatenu sluzbu ktora bezi na MS serveroch s Acces... takze tie nepodpiruju ani Php, ani Mysql, takze to si mal radit predtym nez mato zapaltil sluzbu....

Presne to som Matovi radil pri prechode na novu domenu aj pri prechode zo stareho fora na nove.

Ales

Odoslaný - 18 november 2006 :  11:17:09  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
takze potom to nacitavanie mozno jedine zvalit na tych(nielen teba gmk) ktori pisu velmi dlhe clanky...

Nie, takyto zaver nie je mozne prijat. To je akoby si tvrdil, ze ked sa nachadzas v uzemi bez signalu alebo so slabym signalom a chces volat na iny mobil, ze je tvojou vinou, ze si potrebujes zavolat.

To je zjavna hlupost.

ale zas na druhej strane mozes predchadzat spomalovaniu.... takze je zbtocne nadavat na to co sa zmenit neda, ked mozes inym sposobom zmenit to co sa da...

Ales

Odoslaný - 18 november 2006 :  11:19:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal alesko

Presne to som Matovi radil pri prechode na novu domenu aj pri prechode zo stareho fora na nove.

lenze tym padom by sa stratila navaznost na stare..... aj archiv by bol zbytocny lebo by to nebolo mozne spustit...

Mato

Odoslaný - 18 november 2006 :  11:19:39  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
MySQL a aj robustny MS SQL server je pre toto forum samozrejme k dispozicii.

Len nevidim dovod, preco by som mal vynakladat extra namahu na transfer a konverziu databazy a extra peniaze, aby sa GMKovi o sekudnu rychlejsie nacitala stranka.

Pre ucely tohot fora access bohate staci.

Marcelllooo

Odoslaný - 18 november 2006 :  11:24:22  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
ale zas na druhej strane mozes predchadzat spomalovaniu....

To bolo aj cielom mojej rady...

quote:
takze je zbtocne nadavat na to co sa zmenit neda, ked mozes inym sposobom zmenit to co sa da...

Presne, chcel som prispiet k zmene technologie, na ktorej toto forum stoji.

Urobil som to formou rady, ktoru som dal Matovi a az do rozprudenia tejto diskusie az tvojej strany to pre mna tym aj skoncilo.

Marcelllooo

Odoslaný - 18 november 2006 :  11:28:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Len nevidim dovod, preco by som mal vynakladat extra namahu na transfer a konverziu databazy a extra peniaze, aby sa GMKovi o sekudnu rychlejsie nacitala stranka.

Nacitavanie stranky radovo v sekundach pri sirokopasmovom pripojeni je neskutocne pomale a svedci o nedostatocnom vykone nqasadenej technologie.

Samozrejme, je na tvojom zvazeni a posudeni, aby si zvazil vsetky poziadavky zo strany uzivateolov a na druhej strane namahu a naklady ktore by si musel vlozit do ich zabezpecenia.

Rozhodol si sa ako si sa rozhodol a ja som to zxacal komentovat az v momente, ked Lacko a najme alesko zacali do veci rypat a tak ti v skutocnosti urobili medvedie sluzbu.

Ales

Odoslaný - 18 november 2006 :  11:28:42  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no lenze zjavne mato prejst na inu technologiu nemoze, takze jtreba inym sposobom predchadzat spomalovaniu teda ak ti to tak vadi...

Marcelllooo

Odoslaný - 18 november 2006 :  11:32:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

no lenze zjavne mato prejst na inu technologiu nemoze, takze jtreba inym sposobom predchadzat spomalovaniu teda ak ti to tak vadi..

Mato, ako sam napisal, preist na inu technologiu moze, ale nechce jednak kvoli problemom z preklopenim, jednak kvoli vlastnemu pohodliu.

Ja toto jeho rozhodnutie respektujem. A znovu hovorim, ze nebyt teba, nemusela byt ani tato zbytocna diskusia.

Mato

Odoslaný - 18 november 2006 :  16:33:52  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Z dovodov preskumania ci je problem v prenose ci v rychlosti, zapol som timer, ktory ukazuje, kolko bola dana stranka generovana. (posledny riadok na stranke)

Skusmo som prebohol par tem a kazda sa vygenerovala za menej ako sekundu.

Strana: z 2 Previous Topic: Asi pre Mata: Téma Next Topic: chat  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06