Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťanská kultúra
 Sklamanie z Boha
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Faraon a Jezis Téma Next Topic: životopisný film o prešovských biskupoch
Strana: z 6

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 27 december 2004 :  17:43:05  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Dostala sa mi do ruk kniha s tymto titulom od Philipa Yanceya. Pekusavam sa cez nu a zatial ju mozem iba doporucit. Ked docitam, napisem sem kratku recenziu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

pavelba

Odoslaný - 27 december 2004 :  23:51:03  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: pavelba  Pridať pavelba do zoznamu priateľov
Yancey je dobrý... ,i jeho "Sklamanie z Boha"... doporučil by som aj "Nekončící Milost"...od vyd. Návrat domů....stojí za to si prečítať..
požehnaný čas Ti prajem Mato, pri tejto literatúre...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4769  ~  Člen od: 06 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 28 december 2004 :  17:47:54  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Hm, ale uvedomil si si, ze sa casto odvolava na sv. Augustina (katolika)? Aj tak je dobry?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Patrik

Odoslaný - 31 december 2004 :  10:44:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Patrik  Odoslať ICQ správu pre: Patrik  Pridať Patrik do zoznamu priateľov
quote:
Hm, ale uvedomil si si, ze sa casto odvolava na sv. Augustina (katolika)? Aj tak je dobry?

A keby len to, Phillip sa odvolava aj na Karola Wojtylu a ukazuje nan ako na vzor... Yancej je suktocne vynikajuci autor, v cestine vysli od neho okrem spominanych aj Bible, kterou cetl Jezis... Jezis jak jsem ho neznal... Ohlasy z jineho sveta... Kde je Buh, kdyz to boli... Proc se obtezovat s Cirkvi... Vsetky sa mi velmi pacili, ale najviac asi prave PavlomBa spominana Nekoncici milost. Inac viac o jeho knihach na strankach Navratu http://www.navrat.cz/publikace_seznam.asp?category=autori&authorid=11
Inac nieco o autorovi na jeho osobnej stranke: http://authorpages.hoddersystems.com/PhilipYancey/frameset.htm
Yancey je vyborny v tom, ze sa nesnazi hladat co je v ktorej cirkvi zle a podobne, ako niektori protestanti, ale s ohromnou inteligenciou, citlivostou a nadhladom sa venuje hladaniu odpovede na tuzbu ludskeho srdca po Bohu. A je tiez obdivuhodne, s akou pokorou priznava svoje hrichy a slabosti.
Pslednu vec co Philip vydal je Hladanie Boha na necakanych miestach , recenzia je na http://www.madaboutbooks.com/index.asp?url=bookdetails.asp&book=272 ale zial zatial iba v anglictine, ako som sa pytal v Navrate, asi vyjde v cechach na buduci rok.

človek

Počet príspevkov: 1409  ~  Člen od: 06 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 02 január 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

roni

Odoslaný - 07 január 2006 :  23:45:25  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: roni  Pridať roni do zoznamu priateľov
mm, pri mojich možnostiach som sa zatiaľ dostala len k sklamaniu z Boha, ale dala mi dosť a keby niekto hľadal ešte nejaké tie perly, tak odporúčam C.S.Lewisa-perfetkného apologéta, a v kurze je teraz aj lee strobel - kauza stvoriteľ, viera, kristus - poslednú práve študujem, zameriava sa tiež na akési dokazovanie Boha, pravdy evanjelií, atď.

scio cui credidi:)

Počet príspevkov: 11  ~  Člen od: 07 január 2006  ~  Posledná návšteva: 25 január 2006 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 06 február 2006 :  12:26:05  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
začínam byť sklamaný skôr z ľudí. zo všetkých tých ktorých poznám.
aj zo samého seba. nič už proste nemá zmysel.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Aniko

Odoslaný - 06 február 2006 :  14:57:00  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Alesko, si na dobrej ceste ....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 február 2006 :  16:11:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Aniko

Alesko, si na dobrej ceste ....

Na dobrej ceste kam? Do samoty a odlucenia od ludskej spolocnosti?

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 06 február 2006 :  16:18:24  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no a co gmk? "kto chce kam pomozme mu tam", nepamatas?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 06 február 2006 :  16:43:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

no a co gmk? "kto chce kam pomozme mu tam", nepamatas?

Pamatam. Ked tam chces, kludne tam chod. Alebo si najdi okruh priatelov, ktori budu s tebou a nebudu sa ti hnusit.

Uz si mi poslal mail?

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 06 február 2006 :  16:47:37  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
neposlal mail. ja zistujem ze mozem s tebou aj takto online komunikovat. to som len chcel pomachrovat ze mam icq number.

a tentoraz si ma sklamal aj ty.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 február 2006 :  17:00:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

neposlal mail. ja zistujem ze mozem s tebou aj takto online komunikovat. to som len chcel pomachrovat ze mam icq number.

a tentoraz si ma sklamal aj ty.

V com zas?

Ales

Odoslaný - 06 február 2006 :  17:02:28  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no len tak.

Marcelllooo

Odoslaný - 06 február 2006 :  17:13:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

no len tak.

Ale v com?

Ales

Odoslaný - 07 február 2006 :  10:24:14  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ale v nicom. uz som to raz uviedol. ohladom nasho stretnutia. ze sme sa nestacili ani riadne pobit, ani poriadne pohadat.

Marcelllooo

Odoslaný - 07 február 2006 :  12:50:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

ale v nicom. uz som to raz uviedol. ohladom nasho stretnutia. ze sme sa nestacili ani riadne pobit, ani poriadne pohadat.

Este neni vseckym dnom koniec... A nemal si zaspat.

Ales

Odoslaný - 07 február 2006 :  13:57:38  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no a to je moja vina?

nie gmk. nechajme stratnutie za nami, a venujme sa radsej debate na inom mieste.

Aniko

Odoslaný - 08 február 2006 :  09:50:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

Na dobrej ceste kam? Do samoty a odlucenia od ludskej spolocnosti?

To nie, ale je lepšie isť do vzťahov s týmto vedomím ako s vysnívaným ideálom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1311  ~  Člen od: 10 jún 2005  ~  Posledná návšteva: 23 február 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 08 február 2006 :  10:00:45  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
aniko, naco uz je len to dobre?

gmk, teraz rano mi dosla jedna vec. v ziline, na vyske, som mal kamarata. neviem preco ale dost mi pripomina teba(aj vyzorovo aj charakterovo). mozno som ta nechciac aj s nim porovnaval. mozno preto i to sklamanie.

Aniko

Odoslaný - 08 február 2006 :  11:25:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

aniko, naco uz je len to dobre?

Keď predpokladáš sklamania od iných /a oni prídu/ i svoje vlastné /tie Ťa tiež chytia/, tak je to potom kúsoček v živote ľahšie. Poznáš - nedá sa dúfať v človeka..

Ales

Odoslaný - 08 február 2006 :  11:42:44  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
to hej. lenze potom ma to bude nutne viest k sebectvu. neda sa cakat pomoc od inych, nemozem si pomoct sam, mozem si robit so sa mi zachce(resp. mozem vsetkymi pohrdat), moze mi to byt tri, ci robim dobre alebo zle. a moze mi byt štyri že sa vlastne uzavrem do svojej ulity.

Aniko

Odoslaný - 08 február 2006 :  12:13:26  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Aniko  Pridať Aniko do zoznamu priateľov
Nevidím to tak. Pomoc ľudí sa dá čakať, len nie dokonalá /nie je to dôvod k pohŕdaniu, skôr k prijatiu ľudskej slabosti/. Ako si môžeš robiť čo chceš, keď miluješ Boha? Iste pochybíš, ale máme prímluvcu..., a zas hľadáš robiť dobré. Ulita zrejme nie je OK.
Moc som si nie istá, či Ti ide o toto, či Ti dobre rozumiem.

Ales

Odoslaný - 08 február 2006 :  12:18:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
preco nie je ulita dobra? mam spolah: co neurobim ja, neurobi nikto dobre. a mysel som robit si co chcem v ramci urcitych hranic. a nakoniec, co mi pomoze ked viem ze je to ludksa slabost, ked mam problem a v danom momente mi ta vedomost k vyrieseniu nepomoze, co vcul?

Marcelllooo

Odoslaný - 08 február 2006 :  13:42:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

preco nie je ulita dobra? mam spolah: co neurobim ja, neurobi nikto dobre. a mysel som robit si co chcem v ramci urcitych hranic. a nakoniec, co mi pomoze ked viem ze je to ludksa slabost, ked mam problem a v danom momente mi ta vedomost k vyrieseniu nepomoze, co vcul?

Je take porekadlo, uz som ho vravel Aniko: Pomozsi sam, aj panboh ti pomoze.

Zivot ma naucil jednemu: verit mozes len sam sebe, a aj to nie celkom.

Ano alesko, paradoxne to vedie k uzavretiu do seba a k istej forme sebectva, lenze ja som sa poucil: 'urob psovi dobre, oserie ti plot'. Ci 'za dobrotu na zobrotu'.

Zivot je pes.

Marcelllooo

Odoslaný - 08 február 2006 :  13:48:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
gmk, teraz rano mi dosla jedna vec. v ziline, na vyske, som mal kamarata. neviem preco ale dost mi pripomina teba(aj vyzorovo aj charakterovo). mozno som ta nechciac aj s nim porovnaval. mozno preto i to sklamanie.

To mas tak, ked sa pozeras na kopie jedineho originalu (gmk). Nehladel si na mna, ale na toho kamosa. Chyba!

Ales

Odoslaný - 08 február 2006 :  14:26:38  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
gmk, takze odtial pochadza to tvoje stacanie k sebectvu.

p.s. kamarat zo Za bol originál. ty si len slaby odbar caju oproti nemu.

Strana: z 6 Previous Topic: Faraon a Jezis Téma Next Topic: životopisný film o prešovských biskupoch  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06