Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Fórum a jeho funkčnosť
 Co si myslite o novej sekcii?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Chybicka sa vludila Téma Next Topic: Proti comu?  

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 23 júl 2006 :  22:20:22  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Iste ste si vsimli, ze som zriadil novu skeciu Zakladne problemy protestantov, do ktorej planujem zozbierat najcastejsie opakovane temy, v ktorych protestanti obvinuju Katolicku Cirkev z toho ci onoho.

Zaujimal by ma vas nazor na uzitocnost-neuzitocnost takehoto kroku.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora 

Ales

Odoslaný - 23 júl 2006 :  22:36:27  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
v podstate dobry napad, ale musis to drzat skrataka aby debata neodbehla prec a na druhej strane aby sa netocilo stale o tom istom.
ked uz spominas ruzenec, siklo by sa podla mna ucta k Marii a ucta k svatym

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 24 júl 2006 :  08:01:36  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Iste ste si vsimli, ze som zriadil novu skeciu Zakladne problemy protestantov, do ktorej planujem zozbierat najcastejsie opakovane temy, v ktorych protestanti obvinuju Katolicku Cirkev z toho ci onoho.

Zaujimal by ma vas nazor na uzitocnost-neuzitocnost takehoto kroku.

Len tolko, ze si si zvolil zavadzajuci nazov - ak ides obhajovat RKC a jej ucenie, tak hadam proti vsetkym jej kritikom. Mozno sa vsak aj mylim. Mozno je tvojim cielom naozaj triafat iba podskupinu.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 24 júl 2006 :  11:40:57  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
gmk, mato yvolil presnz nazov, lebo dane temz su ozaj pastou do oka protestantov a to su najcastejsie temy kde maju problem. stacilo si precitat prvu vetu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 24 júl 2006 :  11:48:23  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Len tolko, ze si si zvolil zavadzajuci nazov

Aky iny nazov navrhujes?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 24 júl 2006 :  14:09:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

quote:
Pôvodne poslal GMK
Len tolko, ze si si zvolil zavadzajuci nazov

Aky iny nazov navrhujes?

Zakladne problemy pochybovacov o RKC, ci nieco ekvivalentne v lepsejsej formulacii.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 24 júl 2006 :  15:26:24  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
... ci nieco ekvivalentne v lepsejsej formulacii.

Sem s tym, som otvoreny pre nove navrhy. Treba len zohladnit, ze to nema byt urcene pre ateistov, inymi slovami nebudu sa tam riesit otazky ci Boh existuje, alebo nie a pod.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 24 júl 2006 :  16:31:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

quote:
Pôvodne poslal GMK
... ci nieco ekvivalentne v lepsejsej formulacii.

Sem s tym, som otvoreny pre nove navrhy. Treba len zohladnit, ze to nema byt urcene pre ateistov, inymi slovami nebudu sa tam riesit otazky ci Boh existuje, alebo nie a pod.

V poriadku. Ale i taky ateissta moze poukazat na mnohe veci, ci budhista.

Ak to ma byt len pre krestanov, tak to povedzme:
Zakladne problemy vnimania RKC krestanmi inych denominacii.

Ales

Odoslaný - 24 júl 2006 :  20:04:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
gmk alebo: zakladne rozdiely medzi RKc a inymi krestanmi

Marcelllooo

Odoslaný - 24 júl 2006 :  21:44:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

gmk alebo: zakladne rozdiely medzi RKc a inymi krestanmi

Otazka znie: ci chceme robit komparativnu analyzu, aci - a to sa nazdavam je Matov zamer - vysvetlovat pozicie RKC.

Morphee

Odoslaný - 24 júl 2006 :  22:39:30  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Morphee  Pridať Morphee do zoznamu priateľov
Z hľadiska zamerania web stránky, ktorej účelom je vysvetľovať rímsko-katolícke učenie, je táto sekcia v súlade so zameraním a jej názov a spôsob, akým diskusia prebieha taktiež.

V diskusii sa totiž preberajú témy, ktoré sú kameňom úrazu pre katolíkov a protestantov. Nechápem teda, prečo tému nazvať nejako inak (myslím tým navrhované nejednoznačné názvy). Takto je to zrozumiteľné a každý návštevník okamžite pochopí, čo môže od danej diskusie očakávať.

Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.

Počet príspevkov: 720  ~  Člen od: 04 február 2005  ~  Posledná návšteva: 09 jún 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 25 júl 2006 :  15:57:09  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Ja by som sa v tomto pripade priklanal na stranu GMK. Ten nazov Zakladne problemy protestantov, vo mne evokuje ovela viac, nez len rozdielne ucenie RKC. Myslim ze protestanti maju i dost inych problemov, napriklad jeden evanielicky farar tusim povedal ze u neho je zakladny problem ze veriaci mu nechcu v nedelu chodit do kostola a iste by sa este par problemov naslo, to by azda tiez patrilo do tej rubriky, ked uz taky nazov

Alebo este by sa tam mohli hadat protestanti medzi sebou a pretriasat svoje zakladne problemy...

Ale tiez neviem ako by to bolo lepsie, napr:

- Zaklady rozdielneho ucenia RKC od protestantizmu
- Odpoved RKC na niektore caste otazky protestantov
- Co RKC uznava na rozdiel od protestantov

skratka ja tiez neviem...

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 25 júl 2006 :  18:12:08  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pierre, mato, gmk... ale vsimam si ze aj ateisti poukazuju na rovnake veci... teda nie vzdy

Ucenie RKC pre nekatolikov

Lajos dufam ze ma za ten nazor neukamenujes....

Lajos

Odoslaný - 25 júl 2006 :  21:39:49  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Lajos  Pridať Lajos do zoznamu priateľov
Preco? ved je to tak nie? Alesko to asi najvystiznejsie pomenoval, priklanam sa k jeho navrhu

Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2570  ~  Člen od: 29 február 2004  ~  Posledná návšteva: 16 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 26 júl 2006 :  20:18:12  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
popripade vytvoril zvlast podsekciu pre ateistov, lebo ti maju aj uplne ine problemy. aby sa za vieru mohli prihovarat viaceri i z inych denominacii. vtedy je pomoc pavelbu cenna.

Mato

Odoslaný - 26 júl 2006 :  20:32:25  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
No alesko, aj mne sa to tak pozdava, ostatni suhlasite?

juja

Odoslaný - 26 júl 2006 :  20:39:39  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Hej!
Len nech nám potom Pán Boh pomáha, aby sme zvládli otázky i odpovede bez zbytočných emócií. A múdro a s dobrou dávkou humoru.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 26 júl 2006 :  20:42:21  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
co sa bojijs mato je studovany....

juja

Odoslaný - 26 júl 2006 :  20:48:38  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
a my sa posnažíme

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 26 júl 2006 :  22:54:23  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
ja a studovany? To mate odkial? Ale kebt amerika pomohol s tym, ze by sme miernili jeho emocny prejav, nieco by z toho mohlo byt...

juja

Odoslaný - 26 júl 2006 :  23:09:40  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
nó, zastav akože "téžévé" - to ten podvodný rýchlorýchlik popod kanálik "La Manšuľo" - hoci, aby som mu fakt nekrivdila, v poslednej dobe s ním bolo fajn, ta ne. A teraz je taký zmiernený, že ani nemukne! Dúfam, že toto tu teraz prežijem atď. Dosť je tých smajlíkov?

Judith

Ales

Odoslaný - 27 júl 2006 :  09:59:47  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

ja a studovany? To mate odkial? Ale kebt amerika pomohol s tym, ze by sme miernili jeho emocny prejav, nieco by z toho mohlo byt...

ten ho zmiernil na minimum. dokkonca ho zmrazil dokonca aj ten normalnz. uz davno som tu nevidel jeho prispevok.

a nestudoval si? za doktora a potom prekladal knizku. pockaj raz to dotiahnes na svoj vzor - sv. Lukáša Evanjelistu.

coskor taka knizka - Vyklad ucenia rkc podla Mata:
Milz brat Pavelba, po prestudovani mnohych zdrojov som sa rozhodol vsetko napisat a podrobne ti vsetko vysvetlit.....

Ales

Odoslaný - 06 august 2006 :  14:09:15  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mato, mohol by som do jednej podcasti sekcie citovat aj inu knizku? neviem kolko mozem aby to nebolo porusenie prav... ale sa mi mari ze nejakych tych 10 % mozem

Mato

Odoslaný - 07 august 2006 :  12:43:53  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
To neviem ani ja kolko mozes, skus zistit.

Ales

Odoslaný - 07 august 2006 :  14:47:51  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
si vtipny....dobre pokusim sa zmrazit na minimum a v najhorsom pribalim koran(ako to raz amerika povedal).

Mato

Odoslaný - 07 august 2006 :  21:07:00  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nikto uz nic nove nenavrhol (zaujimave ale je, ze na kritiku je tu vzdy dost ludi), tak to premenovavam podla Aleskovho navrhu s istou modifikaciou, lebo to nie je len pre nekatolikov, ale aj pre katolikov, ktory chcu lepsie poznat, co uci ich Cirkev, a oficialne mu tymto dakujem.

Previous Topic: Chybicka sa vludila Téma Next Topic: Proti comu?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06