|
Odoslaný - 10 júl 2006 : 10:27:43
|
quote: Ako tak pozeram, tema sa nam zmenila na prijemny pokec, myslim, ze ju uz mozemem uzavriet
Takze tebe vadi, ked si ludia prijemne pokecaju? Proti tomu naozaj bojujes?
|
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 júl 2006 : 15:39:57
|
Mozu si prijemne kecat v teme na to urcenej. Bojujem proti neporiadku a chaosu v temach. Priklad: Pridem na forum ako novy navstevnik. Najdem temu povedzme o Neposkvrnenom pocati Marie, zo zaujmom otvorim a precitam si priatelkse dotahovanie sa GMK a povedzme Aleska, bez akehokolvek suvisu s temou, v ktorej tento pokec prebieha.
Uz vies proti comu bojujjem? Druha vec, ze to je boj s veternymi mlynmi... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2006 : 12:24:30
|
ahoj Mato,trocha dlhsie som nepozerala poriadne forum, resp. otvorila som zopar razy a znechutene zatvorila, evidentne niekolko ludi (2-3) doslova zabija cas (asi ho maju privela a nevedia co s nim a tak pisu len aby pisali, no keby tie "vytvory" mali aspon hlavu a patu, ale prepac za vyraz, tie jaloviny co sa tam objavuju nesvedcia o nejako zvlast vysokom IQ pisatelov (aj ked ho asi maju a skor umyselne sa tymo sposobom robia zaujimavi, zial. A to nehovorim o kulture vyjadrovania.. A tak sa pytam, stoji Ti zato drzat nadalej toto forum a financovat stranku kvoli tomuto? Darmo budes dotycnych upozornovat a usmernovat, kto nema "v apatece nekoupi". Navyse vniesli do jednotlivych "sekcii" a tem totalny chaos a neprehladnost. To tiez svedci o niecom !Ak forum zrusis, mozno sa "prehodia" niekam inam, alebo, co by bol velmi zasluzny cin, zacnu cas vyuzivat zmysluplnejsie. Trebars studiom Biblie, tam maju co dohanat. A s tymi zopar serioznymi prispievatelmi sa modlime, aby sa konecne podarilo ziskat suhlas na "sprevadzkovanie" Kreda. Ela |
|
|
|
Odoslaný - 11 júl 2006 : 12:52:35
|
quote: Pôvodne poslal Ela
...a tak pisu len aby pisali, no keby tie "vytvory" mali aspon hlavu a patu, ale prepac za vyraz, tie jaloviny co sa tam objavuju nesvedcia o nejako zvlast vysokom IQ pisatelov (aj ked ho asi maju a skor umyselne sa tymo sposobom robia zaujimavi, zial. A to nehovorim o kulture vyjadrovania.. A tak sa pytam, stoji Ti zato drzat nadalej toto forum a financovat stranku kvoli tomuto? Darmo budes dotycnych upozornovat a usmernovat, kto nema "v apatece nekoupi". Navyse vniesli do jednotlivych "sekcii" a tem totalny chaos a neprehladnost.
Napomínanie k poriadku berem, ale len objaviť sa sem-tam a ako zvyčajne kritizovať, to sa mi Ela nepáči. Však môžeš osobne prispievať, budovať toto fórum, aby bolo skutočne duchovné. Len musíš počítať s našou /i svojou/ nedokonalosťou, takí sme v živote a takí sme aj na tomto fóre. Skôr som za skutočnosť, ako za umelosť. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 11:54:42
|
Mato, ty si administrator! Potom máš právo, v záujme sprehľadnenia témy snáď aj povinnosť, príspevok, ktorý sa od témy odkláňa, alebo je irelevantný, odstrániť. Všade v poriadnych diskusiách sa to robí. Niekde je na také prípady vytvorený Smetný kôš, kde admin príspevok dočasne umiestni a ten sa v pravidelných intervaloch vysypáva. Za časté prispievanie do koša sú postihy. Predpokladom funkčnosti takéhoto systému je spravodlivosť administrátora. |
Všetko môžem, ale nie všetko prospieva. |
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 13:04:46
|
quote: Pôvodne poslal arpad
Mato, ty si administrator! Potom máš právo, v záujme sprehľadnenia témy snáď aj povinnosť, príspevok, ktorý sa od témy odkláňa, alebo je irelevantný, odstrániť. Všade v poriadnych diskusiách sa to robí. Niekde je na také prípady vytvorený Smetný kôš, kde admin príspevok dočasne umiestni a ten sa v pravidelných intervaloch vysypáva. Za časté prispievanie do koša sú postihy. Predpokladom funkčnosti takéhoto systému je spravodlivosť administrátora.
Predpokladom takéhoto systému sú prehľadné, jasné, konkrétne a zrozumiteľné pravidlá, ktoré administrátor bude dodržiavať. |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 13:10:16
|
Arpad, a co si ty predstavujes pod spravodlivostou? |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 16:07:23
|
Nechajme to na admina, ako sa toho zhostí. |
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 16:37:01
|
tak ale potom nekric, ze je to nespravodlive... |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 16:55:38
|
Myslím, že je potřeba poděkovat Maťovi právě proto, že dává takový prostor živé diskusi a moc nezasahuje. Je tu potom možnost minimálně sledovat různé pohledy na spoutu otázek, které člověka samotného mnohdy ani nenapadnou. Někdy je to třeba trochu prudší, ale to taky může znamenat, že nám není jedno, co je pravda. A snažíme se před sebou i druhými svou víru obhájit, nebo aslespoň si ujasnit, jestli je obhajitelná. Asi každý, kdo to čte, pochopí, že to nejsou stránky pro oficiální presentaci katolické víry. Vždyť tu ani myslím nepřispívají katoličtí kněží. Každé téma je vlastně při diskusi možné vnímat jako otázku bez vyčerpávající odpovědi. A tu odpověď ať každý dohledává podle sebe. Někdo studiem, někdo u kněze. Naše víra myslím nemůže být slepá, a musíme si ji sami před sebou umět obhájit. A toto fórum k tomu myslím přispívá. |
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 17:00:38
|
Keď admin svojvoľne uzavrie tému, ktorá sa podľa jeho svetonázoru nehodí do krámu tak budem protestovať. Keď ale z určitej vyhranenej témy (napr. ankety) vykáže kecalov, ktorý namiesto aby odpovedali na anketné otázky spustia diskusiu, to je namieste. Tak isto je namieste dodržiavať pôvodnú tématickú líniu, ktorá by sa nestratila v rozoberaní množstva odtržitých otázok, či riešení osobných sporov. Vždy je predsa možné vytvoriť ďalší samostatný thread. Napr. na diskusii abclinuxu.cz si toto prísne strážia aj sami prispievatelia. Ale za povinnosť to patrí adminom, pokiaľ nechcú mať z diskusie chaos. |
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 17:13:06
|
Arpad, sa z tej tvojej ankety nepototo ... Naco potrebujes vediet, ktory katolik ma co v katechizme, ked sa ti ponukal oficialny text. Pre vsetkych katolikov rovnaky. Tym padom je tvoja anketa neaktualna. O com tam este chces polemizovat. |
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 17:58:10
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak
Arpad, sa z tej tvojej ankety nepototo ... Naco potrebujes vediet, ktory katolik ma co v katechizme, ked sa ti ponukal oficialny text. Pre vsetkych katolikov rovnaky. Tym padom je tvoja anketa neaktualna. O com tam este chces polemizovat.
Ako vies, ze chce polemizovat? |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 18:04:25
|
arpad, to je pravda co pisal vlcko kazdy v rkc ma v katechizme to iste. ale ked chces cerpat vedomosti o katolikoch tak ho necerpaj z netu a hlavne nie z wikipedie. lebo take veci robia neveriaci. co takto prist sem - Trnava 29.7.2006 15.00? a osobne podiskutujeme o katolikoch aby si ich mohol lepsie spoznat a tak lespie kritizovat, co povies? |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 19:54:53
|
quote: Pôvodne poslal alesko
arpad, to je pravda co pisal vlcko kazdy v rkc ma v katechizme to iste. ale ked chces cerpat vedomosti o katolikoch tak ho necerpaj z netu a hlavne nie z wikipedie. lebo take veci robia neveriaci. co takto prist sem - Trnava 29.7.2006 15.00? a osobne podiskutujeme o katolikoch aby si ich mohol lepsie spoznat a tak lespie kritizovat, co povies?
Arpád možno zisťuje, koľko katolíkov vie, čomu verí (čo má v tom katechizme napísané). Lekár na Adamovom fóre robil podobný test medzi katolíckou mládežou a došiel k veľmi zaujímavým výsledkom. (Väčšina odpovedala nesprávne na základné otázky ich viery a odvolávala sa na to, že je podstatná viera v Boha a nie teória. Čiže prakticky nevedeli, v čo veria.) |
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 20:05:52
|
Ano, musim suhlasit s Morphee, vela katolikov (najma tych co patria k Cirkvi tak nejako dedicne) nevedia comu veria. Aj preto znu uspechy sekty a la pavelba, ktore pri nevedomom posluchacovi dokazu vzbudit zdanie doveryhodnoti. Pri stretnuti s niekym, kto vie comu veri, odchadzaju prskajuc s vykrikom o perlach a sviniach |
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 júl 2006 : 20:31:07
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Ano, musim suhlasit s Morphee, vela katolikov (najma tych co patria k Cirkvi tak nejako dedicne) nevedia comu veria. Aj preto znu uspechy sekty a la pavelba, ktore pri nevedomom posluchacovi dokazu vzbudit zdanie doveryhodnoti. Pri stretnuti s niekym, kto vie comu veri, odchadzaju prskajuc s vykrikom o perlach a sviniach
Ono je to vždy o presviedčaní nikoho na niečo. Žijem na dedine s 97,5% rímsko-katolíckym vierovyznaním. Medzi 1055 obyvateľmi nie je ani jeden Svedok Jehovov. Pamätám si, akoby to bolo včera, keď som bola na "prázdninách" o ulicu ďalej, u mojej starej mamy. Keď sa po dedine roznieslo, že prišli Jehovisti, ponáhľala sa zamknúť bránu, tak ako všetky susedy naokolo. Vykrikovali potom spoza ohrady, že sa chcú len porozprávať a moja stará mať, inak veľmi dobrosrdečná žena, im nazlostená ako Satan kričala z okna nech idú preč, že ona sa nechce rozprávať.
Raz som ich stretla, bolo to tiež v lete, ako sedeli asi piati u nás na moste, utierali si spotené čelá a jeden z nich smutne zahlásil: "Mohli sme sa ísť radšej kúpať." To ma tak pobavilo, že som sa nezdržala poznámky: "Ozaj ste sa mohli."
Proste majú smolu. Tu sú ľudia pevne presvedčení a iné pevné presvedčenie v nich vyvoláva skôr negatívne reakcie. Teraz sa to možno zmení, lebo nemáme v dedine farára, ktorý by utužoval kolektív, takže Jehovisti majú malú nádej na ulovenie aspoň jediného Čajkovčana. Stavím sa, že im za to vypísali bohatú odmenu. |
|
|
|
|
Odoslaný - 18 júl 2006 : 12:22:52
|
morphee ale to potom nie je o viere. clovek nema presviedcat slovami ale skutkami a zivotom. az potom slovami. a to co tvrdia jehovisti je z pohladu katolika nic nove a nic oslovujuce.
na zapade, ciastocne aj u nas sa zacali uchytavat vychodne nabozenstva. preco? lebo ako mato hovoril nevedia ze to tu je v rkc. preto i odchod z rkc a la pavelba. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|