Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Fórum a jeho funkčnosť
 Asi pre Mata:
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Linky a obrázky Téma Next Topic: Forum - velkost
Strana: z 3

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 21 november 2006 :  08:51:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

vies, len katolici sa cinili na slovensku este o Lutherovi ani chyru ani slychu..... keby im katolici neprerazali cestu tak by to mali omnoho tazsie...

a to si zober ze keby nie katolikov, tak Stur a okolo ludia by ani nevedeli citat a pisat.... takze marne by bojovali o slovenske povedomie a narodne veci, lebo by ani nemali prostriedky ako....

Zle, alesko, uplne zle. Nechcep katolikom uberat ich zasluhy, no ani ty neber zasluhy inym ludom!

Pozri sa, boli sme prvy dom, ktory sa v Bratislave zabezpecil bezpecnostnym systemom s elektronickym klucom prislusnym systemom ochrany. Skratka nas dom razil cestu a ostatne isli v tej to stope. No ani nahodou ma nenapadne hovorit, ze bez nas by to neslo, ze bez nas by tu bol sajgon.

Podobne, katolici tu boli a urobili mnoho dobreho (ale i zleho) proste preto, lebo tu boli. No tvrdit, ze nez nich by to nebolo je prilis odvazne, hadam by sa nasiel niekto iny, kto by to porobil miesto nich.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 21 november 2006 :  09:13:04  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ako ja netvrdim ze ecav nic nerobi, nerobila... len tvoj prispevok bol tiez citi tym "len my"....

mozno druhi by spravili a urobili, len mozno teraz by akurat Kristof kolumbus objavil ameriku.....

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 21 november 2006 :  12:37:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

ako ja netvrdim ze ecav nic nerobi, nerobila...

To ani nemozes, lebo by to bola loz.

Tak sa zdrz aj podobnych naznakov.

quote:
mozno druhi by spravili a urobili, len mozno teraz by akurat Kristof kolumbus objavil ameriku.....

A mozno by sme boli v pokroku (a to nielen vo vedecko-technickom) ovela dalej.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 21 november 2006 :  14:09:03  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
no Pan Boh ochranuj kde by sme boli keby tu bola ECAv ovela skor....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 november 2006 :  08:21:48  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

no Pan Boh ochranuj kde by sme boli keby tu bola ECAv ovela skor....

Mozme urobit porovnanie. Krajin s typicky katolickym obyvatelstvom a krajin s typicky evanjelickym, ev. inym nekatolickym obyvatelstvom.

Takze katolicke krajiny: Polsko, Spanieslko, Portugalsko, krajiny latinskej Ameriky ale i Slovensko. Okrem poslednych desatroci v Europskej unii, jednalo sa o krajiny s nerozvinutym hospodarstvom ako i nerozvinutou obcianskou spolocnostou, kde prekvitali spolocenske neduhy.

Zoberme si teraz take "protestanstke" krajiny: Dansko, Holandsko, Svedsko, Anglicko, Nemecko, Cesko. Vsetko krajiny s rozvinutym hospodarstvom a rozvinutou obcianskou spolocnostou, ktore takymito boli este pred EU a svojim zriadenim boli vzdy vzorom aj pre druhych. Nebyt napriklad Ceska, tak je Slovensko doteraz zaostalym polnohospodarskym statom, ci sa to narodovcom paci a ci nie.

Takze, alesko, ktore krajiny su na tom lepsie? Ktore boli tahunom a ktore iba tahanymi?

Laco

Odoslaný - 22 november 2006 :  12:09:53  Zobraziť profil  Pridať Laco do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
...tak je Slovensko doteraz zaostalym polnohospodarskym statom...

Chudáčisko Fándly sa aj snažil...

Nedomnievajte sa, že som prišiel dať pokoj na zem; neprišiel som dať pokoj, ale meč. (Matúš 10:34)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 746  ~  Člen od: 24 október 2006  ~  Posledná návšteva: 31 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rad.ek

Odoslaný - 22 november 2006 :  13:27:35  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Zoberme si teraz take "protestanstke" krajiny: Dansko, Holandsko, Svedsko, Anglicko, Nemecko, Cesko. Vsetko krajiny s rozvinutym hospodarstvom a rozvinutou obcianskou spolocnostou, ktore takymito boli este pred EU a svojim zriadenim boli vzdy vzorom aj pre druhych. Nebyt napriklad Ceska, tak je Slovensko doteraz zaostalym polnohospodarskym statom, ci sa to narodovcom paci a ci nie.

Myslím, že příklad Česka je uveden nesprávně.
Určitě není možné brát Českou republiku jako stát s převahou křesťanů.
Typuji, že je to stát s převahou ateistů.
Pokud by se porovnávali počty křesťanů, zřejmě by byla převaha katolíků.
viz:
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%A1_republika
sekce Obyvatelstvo

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 november 2006 :  15:13:27  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek

Moze byt. Nekatolictvo Ceska je myslim dostatcne preukazane a teda v porovnani figuruje na spravnej strane.

rad.ek

Odoslaný - 22 november 2006 :  15:26:44  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal rad.ek

Moze byt. Nekatolictvo Ceska je myslim dostatcne preukazane a teda v porovnani figuruje na spravnej strane.

Na straně států ovlivňovaných křesťany vzešlých z reformace a ateisty proti státům ovlivňovaných katolíky?

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 22 november 2006 :  15:58:45  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek
Na straně států ovlivňovaných křesťany vzešlých z reformace a ateisty proti státům ovlivňovaných katolíky?

Tak nejak.

rad.ek

Odoslaný - 22 november 2006 :  16:05:43  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal rad.ek

Tak nejak.

Takže ta správná strana je na straně států ovlivňovancýh ateisty?
(Osobně si myslím, že bychom měli spíš hledat jak hlásat evangelium, než se zařadit na správnou stranu podle ekonomiské vyspělosti)

rad.ek

Marcelllooo

Odoslaný - 22 november 2006 :  17:05:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek

Nejaku zvlaaastnu redukciu si vykonal, namojveru, rad.ek.

quote:
(Osobně si myslím, že bychom měli spíš hledat jak hlásat evangelium, než se zařadit na správnou stranu podle ekonomiské vyspělosti)

Alesko rozporoval tvrdenie, ze keby bola ECAV vznikla skor, znamenalo by to vseobecny upadok. Tak som demonstroval, ze staty, kde nie dominantny vplyv RKC, teda je tu vplyv "protestanstky" ev. aj sekularny, tak je tu rozvoj rychlejsi s mensimi spolocenskymi problemami ako tam, kde ma RKC rozhodujuci vplyv.

rad.ek

Odoslaný - 22 november 2006 :  17:27:56  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal rad.ek

Nejaku zvlaaastnu redukciu si vykonal, namojveru, rad.ek.

quote:

Alesko rozporoval tvrdenie, ze keby bola ECAV vznikla skor, znamenalo by to vseobecny upadok. Tak som demonstroval, ze staty, kde nie dominantny vplyv RKC, teda je tu vplyv "protestanstky" ev. aj sekularny, tak je tu rozvoj rychlejsi s mensimi spolocenskymi problemami ako tam, kde ma RKC rozhodujuci vplyv.

Chtěl jsem to spíš pojmout humorně, než něco moc dedukovat.
Ale ta dedukce nebyla úplně mimo vývoj diskuse, myslím.
(...Nekatolictvo Ceska je myslim dostatcne preukazane a teda v porovnani figuruje na spravnej strane.)

A taky Aleško to nemusel myslet důsledně v té rovině, kde ty jsi chtěl ukázat pozitivní vliv prostředí pod většinovým vlivem reformovaných křesťanů.
Mohl to třeba myslet v rovině vzniku stále nových a nových církví, hlásícících se k podobnému pojetí církve jako ECAV - založené na písmu, odmítajících tradici.
Ale to ať napíše případně sám.

rad.ek

Marcelllooo

Odoslaný - 22 november 2006 :  19:24:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek
Chtěl jsem to spíš pojmout humorně, než něco moc dedukovat.
Ale ta dedukce nebyla úplně mimo vývoj diskuse, myslím.

Neslo o dedukciu ale o redukciu.

quote:
Mohl to třeba myslet v rovině vzniku stále nových a nových církví, hlásícících se k podobnému pojetí církve jako ECAV - založené na písmu, odmítajících tradici.

ECAV je zalozena na Bohu.

Ales

Odoslaný - 22 november 2006 :  20:19:18  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
konecne sa mam moznost vyjadrit aj ja:
radek, nie je to myslene len na hospodarsko-ekonomickej oblasti - vdaka Lutherovi nevznikla len ECAv , ale i ine cirkvi, ktore boli aj v rozpore s Lutherom....

gmk, co sa tyka vymenovanych statov, je ti jasne ze preco je taka ekonomicka situacia a ze to nie je sposobene nabozenstvom, ale skor postojom im nadradenych krajinach v ich dobe vzniku? Krajiny ako polsko, slovensko, latinsko americke kjrajiny boli dlho udrziavane v stave aby sa nemohli postavit na nohy a boli predovsetkym podrobene, cize celkovty zisk siel do feudalnych penazeniek a pokladnic,m na rozdiel od krajin ktore ako ty spominas boli sice kralovstavami ale boli vskutku viacmenej slobodne a narodne jednoliate....
Cesi prakticky ziskali vyhodu rytolezectvom nemcom (prepac radek viem ze toto je prilis vseobecne vyjadrenie ak budes mat zaujem ti to tu rozvediem)...

a co sa tyka rozvoja: nebyt katolikov, ktori vam razili cestu a ulahcovali a nebyt toho ze by sa ECav prizivovala na vysledkoch Rkc, tak asi vela by toho sami nedosiahli a ak nie na vysledkoch tak na tom, ze kym rkc vyvijali aktivitu a boli zato zatvarani, tak ecav jednoducho robila len rozbroje. Jedine co ocenujem na vzniku ecav je to, ze v ramci bojou o "duse" to prebralo rkc z driemot, a ze vramci tohoto lovu sa snazili o vela veci.... ale inac keby nie rkc, tak by tu ani ecav nebola...

Ales

Odoslaný - 22 november 2006 :  20:21:10  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

[
quote:

ECAV je zalozena na Bohu.

ECAV je zalozena na osobnom nazore par jednotlivcov ktori sa stretli a svojim sukromnym vykladom pisma prisli s novym ucenim.

Marcelllooo

Odoslaný - 22 november 2006 :  22:18:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
gmk, co sa tyka vymenovanych statov, je ti jasne ze preco je taka ekonomicka situacia a ze to nie je sposobene nabozenstvom, ale skor postojom im nadradenych krajinach v ich dobe vzniku?

Spravne - postojom ktori je bud formovany RKC alebo postojom formovanym reformovanou cirkvou. Zhodneme sa totiz v tom, ze nabozenstvo, ako presvedcenie jedinca, formuje jeho osobu a rozhodnutia, ktor prinasa.

Takze moja komparacna analyza je uplne v poriadku z tohoto hladiska.

quote:
Krajiny ako polsko, slovensko, latinsko americke kjrajiny boli dlho udrziavane v stave aby sa nemohli postavit na nohy a boli predovsetkym podrobene, cize celkovty zisk siel do feudalnych penazeniek a pokladnic,m na rozdiel od krajin ktore ako ty spominas boli sice kralovstavami ale boli vskutku viacmenej slobodne a narodne jednoliate...

Zabudas pri tom na dve veci:
- RKC bola najvacsim feudalnym panom.
- Taliansko a Nemecko boli obe rozdrobene a obe boli zjednotene az v 19. storoci. Napriek tomu bolo Nemecko vyspelejsie ako Taliansko a potyka sa s ovela mensimi spolocenskymi problemami. V Taliansku su vynimkou len pristavne mesta, ktore vsak zase potvrdzuju pravidlo, lebo mesta boli pod inym vplyvom, ako pod vplyvom RKC.

quote:
Cesi prakticky ziskali vyhodu rytolezectvom nemcom (prepac radek viem ze toto je prilis vseobecne vyjadrenie ak budes mat zaujem ti to tu rozvediem)...

Toto tvrdenie by som rad videl nejako podlozene. Isto ti to nebude robit problem.

quote:
a co sa tyka rozvoja: nebyt katolikov, ktori vam razili cestu a ulahcovali a nebyt toho ze by sa ECav prizivovala na vysledkoch Rkc, tak asi vela by toho sami nedosiahli a ak nie na vysledkoch tak na tom, ze kym rkc vyvijali aktivitu a boli zato zatvarani, tak ecav jednoducho robila len rozbroje. Jedine co ocenujem na vzniku ecav je to, ze v ramci bojou o "duse" to prebralo rkc z driemot, a ze vramci tohoto lovu sa snazili o vela veci.... ale inac keby nie rkc, tak by tu ani ecav nebola...

Posledna veta je pravdiva aj nepravdiva zaroven - od uhla jej chapania.

Ak ju chapeme tak, ze ECAV vznikla reformaciou z prostredia RKC, tak isto, nebyt RKC, tak by tu asi nebola, asi tak, ako by nebolo SNP bez fasistov. Na druhej strane - nebyt katolikov, mozno by cirkev vzdy vyzerala tak ako ECAV.

Ak vsak predmetnu vetu chapeme v zmysle zasluh a razenia chodnika, ako alesko naznacil skorej, tak tu je nutne skonstatovat, ze nie je pravdiva. ECAV by konala to, co konala vzdy bez ohladu na to, ci je tu niekto kto robi to iste a ci tu bol niekto pred nou. To ze moji rodicia vyratali v skole slovnu ulohu neznaci, ze ked ju ratam ja, ze ju od nich iba sprosto opisujem...

quote:
ECAV je zalozena na osobnom nazore par jednotlivcov ktori sa stretli a svojim sukromnym vykladom pisma prisli s novym ucenim.

Alesko, budem ta musiet vyviest z omylu, ktory ti azda vtlkali do hlavy. ECAV neprisla so ziadnym novym ucenim, naopak, hlasa stare dobre evanjelium (odtial aj evanjelici, ze ano), ne ktore dava doraz.

Ecav je zalozena na Bohu a jeho voli a nazore vyjadrenom v Evanjeliach.

Je to niekto iny, ktory do toho vpasuva nejake novum a tradiciu...

Ales

Odoslaný - 23 november 2006 :  10:32:08  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

[
quote:

Alesko, budem ta musiet vyviest z omylu, ktory ti azda vtlkali do hlavy. ECAV neprisla so ziadnym novym ucenim, naopak, hlasa stare dobre evanjelium (odtial aj evanjelici, ze ano), ne ktore dava doraz.

nikto mi nic nevtlkal, len som si precital literaturu odporucanu na Evanjelik.sk vsetko co som cital je ECAv literatura a to mi odporucali i katolickeho autora..... alebo vari aj ECAV je "dogmaticka" a nechce aby clovek sam rozmyslal?

Ales

Odoslaný - 23 november 2006 :  10:37:54  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
1. akosi vedome posuvas tu nadradenost do rkc, ale dobre vies ze mi islo o nadradenost napr. Ruska nad polskom(nehovoriac ze cast bola pod nemeckymi stami), Slovensko pod Uhorskom, latinsko americke staty pod nadvladou Francuzska, Spanielska, Portugalska, Velkej Britanie....
2. lenze zakazdym tie staty boli samostatne.... vid bod 1
3. odpoviem neskorsie
4. dobre si odhadol ako to myslim(snp a fasisti) problem je ale aj v tom, ze keby tu bola ecav od pociatku tak uz dnes neexistuje ani ako cirkev.... zoberme si napriklad to, ze vo svajciarsku ked zacinala ecav posobit tak za chvilu sa rozpadla a vznikla pod vplyvom Zwingliho a Kalvina nieco ine ako ECAv....
5. k tomu som sa vyjadril vyssie

Marcelllooo

Odoslaný - 23 november 2006 :  18:29:46  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko
nikto mi nic nevtlkal, len som si precital literaturu odporucanu na Evanjelik.sk vsetko co som cital je ECAv literatura a to mi odporucali i katolickeho autora..... alebo vari aj ECAV je "dogmaticka" a nechce aby clovek sam rozmyslal?

A co z toho je tebou spominane "nove ucenie"?

Marcelllooo

Odoslaný - 23 november 2006 :  18:31:57  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

1. akosi vedome posuvas tu nadradenost do rkc, ale dobre vies ze mi islo o nadradenost napr. Ruska nad polskom(nehovoriac ze cast bola pod nemeckymi stami), Slovensko pod Uhorskom, latinsko americke staty pod nadvladou Francuzska, Spanielska, Portugalska, Velkej Britanie....
2. lenze zakazdym tie staty boli samostatne.... vid bod 1
3. odpoviem neskorsie
5. k tomu som sa vyjadril vyssie

Vobec nechapem, k comu sa vyjadrujes.

quote:
4. dobre si odhadol ako to myslim(snp a fasisti) problem je ale aj v tom, ze keby tu bola ecav od pociatku tak uz dnes neexistuje ani ako cirkev.... zoberme si napriklad to, ze vo svajciarsku ked zacinala ecav posobit tak za chvilu sa rozpadla a vznikla pod vplyvom Zwingliho a Kalvina nieco ine ako ECAv....

Tak by sme ich vyhlasili za heretickych bludarov a bol by pokoj!

Ales

Odoslaný - 23 november 2006 :  19:11:01  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal alesko

A co z toho je tebou spominane "nove ucenie"?

v tom ze odmieta to, co ustanovil Jezis.

Marcelllooo

Odoslaný - 23 november 2006 :  19:17:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal alesko

Nic take neodmieta. Naopak, vdacne prijima vsetko, co Boh ustanovil.

Ales

Odoslaný - 23 november 2006 :  19:17:54  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov

a)
vyjadroval som sovje rozhorcenie nad tym ze ekomomicku situaciu zdovodnujes nabonskou situaciouv krajine hoci si si vedomy historie (ktoru som ti umyselne pripomenul) a vies ze za ekonomickou situacuiou stoji ktosi iny....

b) robis to iste co rkc(keby si bol pavelba tak by som to povedal i tvrdsie).... lenze toto iste urobil luther a nazyval takychto ludi pomatancami ale tych ludi to nenavratilo do ECAV. a pokoj to neprinieslo. len co sa pridali dalsie spory medzi Lutherom(spolu s Melanchtonom) a Zwinglim napriklad, najme co sa tyka sviatosti.

Ales

Odoslaný - 23 november 2006 :  19:20:50  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal alesko

Nic take neodmieta. Naopak, vdacne prijima vsetko, co Boh ustanovil.

tak preco odmieta spoved? preco odmieta svatych? preco odmieta povedzme PM? preco odmieta Papeza ako hlavu cirkvi?

Strana: z 3 Previous Topic: Linky a obrázky Téma Next Topic: Forum - velkost  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06