|
Odoslaný - 21 máj 2006 : 14:49:01
|
quote: (GMK) Bola to sutaz, kam sa bolo treba medzi 17:00 a 18:00 dovolat, nadiktovat svoje udaje, cakat na zaciatok relacie a cakat, ze dotycneho vyzrebuju ako ucastnika. Ten potom musi uhadnut dane policko z viacerych s vecnou vyhrou alebo nicim... Prosil som Boha, aby sa mi ukazal, nech sa dovolam, nech ma vyzrebuju a nech nieco vyhram. MK sa dovolal na prvy krat po dvoch mesiacoch bezuspesnych pokusov. Na zaciatku relacie zrebovali jedineho ucastnika a vybrali - GMK. GMK oznacil jedine policko a vyhral zapalovac, ktory vzapati v druhom kole stratil.
Chápem tvoju interpretáciu ako ukojenie momentálnej mamonárskej túžby (výhra zapaľovača) a zároveň boží náznak, že cez materiálne statky cesta nevedie (strata zapaľovača hneď v druhom kole). Mimochodom, takúto „cestu k viere“ som už počul od nejedného kresťana. Mám však zopár otázok: - ako si si istý, že to celé nebola len bohapustá náhoda, hlavne vzhľadom na to, že si sa dva mesiace pokúšal dovolať? Štatistické zákony platia – niekto sa dovolať musí a pravdepodobnosť, že to budeš práve ty, sa zvyšuje úmerne s počtom pokusov.
- počas pár minút cirkusu s telefonickou hrou zomrelo v Afrike niekoľko tisíc detí od hladu. Naozaj si myslíš, že Bohu naozaj záleží na obrátení nejakého GMK viac ako napríklad na vykonaní zázraku v duchu Kristovho nakŕmenia davu?
A nakoniec by ma zaujímal názor tu prítomných, v akej oblasti môžem očakávať znamenie ja, keď si myslím, že ma nateraz žiadne mamonárske túžby neovládajú. Veľmi prosím aj ostatných aby vydali svoje svedectvá.
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2006 : 00:32:50
|
quote: Pôvodne poslal Palino Chápem tvoju interpretáciu ako ukojenie momentálnej mamonárskej túžby (výhra zapaľovača) a zároveň boží náznak, že cez materiálne statky cesta nevedie (strata zapaľovača hneď v druhom kole).
Som rad, ze chapes, preto usudzujem, ze dalsie vysvetlovanie je zbytocne. Svedectvo som vydal na to, aby si pocul a eventualne po svojom zhodnoteni prijal, nie aby si ho "odobroval", ci "interpretoval". Ty si autorizovany ho iba pocuvat. Ostatne funkcie mas proste zablokovane.
quote: Mimochodom, takúto „cestu k viere“ som už počul od nejedného kresťana.
Tak aspon vidis, ze si nevymyslam.
quote: Ako si si istý, že to celé nebola len bohapustá náhoda, hlavne vzhľadom na to, že si sa dva mesiace pokúšal dovolať?
Aplikovanim, okrem ineho, aj pravdepodobnostneho kalkulu a teorie informacie na danu situaciu.
quote: Štatistické zákony platia – niekto sa dovolať musí a pravdepodobnosť, že to budeš práve ty, sa zvyšuje úmerne s počtom pokusov.
Aky statisticky, ci pravdepodobnostny zakon mas na mysli? Ja takyto zakon, ako si uviedol, nepoznam a dovolim si tvrdit, ze ani statisticko-pravdepodobnostny kalkulus nie. Ak sa mylim, budem rad, ked mi uvedies dokaz.
Jedine, co sa naznakom podoba na tvoju vetu je Zakon velkych cisiel, ktory hovori, o tom, ze pre velky pocet opakovani nahodne udalosti konverguju k rozdeleniu pravdepodobnosti.
Mimochodom: Odhadni zlozenu pravdepodobnost, ktoru som ti opisal. Vjdi zo statistik sledovanosti za vtedajsie obobie.
quote: počas pár minút cirkusu s telefonickou hrou zomrelo v Afrike niekoľko tisíc detí od hladu.
Mozno ano. Je to smutne, co sa deje na tomto Svete. Ozaj, co je toho pricinou?
quote: Naozaj si myslíš, že Bohu naozaj záleží na obrátení nejakého GMK viac ako napríklad na vykonaní zázraku v duchu Kristovho nakŕmenia davu?
Vidim, ze ulohy, kde je nutne porovnavanie, su tvojimi oblubenymi. Avsak, kym sa pustime do riesenia tejto dalsej ulohy takehoto typu, dovolim si trvat na vyrieseni ulohy, ci je viac prirodzenych cisiel a ci ich druhych mocnin.
POZNAMKA: "Nejaky GMK" je nespravne. Je iba "ten GMK".
quote: A nakoniec by ma zaujímal názor tu prítomných, v akej oblasti môžem očakávať znamenie ja, keď si myslím, že ma nateraz žiadne mamonárske túžby neovládajú.
Otazku adresujes nespravnemu adresatovi. Posta sa ti nedorucena vrati naspat. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2006 : 09:23:13
|
quote: Svedectvo som vydal na to, aby si pocul a eventualne po svojom zhodnoteni prijal, nie aby si ho "odobroval", ci "interpretoval". Ty si autorizovany ho iba pocuvat. Ostatne funkcie mas proste zablokovane.
To je nedorozumenie, GMK. Ja ani neinterpretujem, ani neodobrujem. Jedine, o co sa snazim, je pochopit. Predpokladam, ze ty tiez len tak neprijimas bez pochopenia. A spravne si postrehol, ze pochopit mozem cez pocuvanie. Aby som vsak nieco pocul, musim sa najprv spytat.
quote: Jedine, co sa naznakom podoba na tvoju vetu je Zakon velkych cisiel, ktory hovori, o tom, ze pre velky pocet opakovani nahodne udalosti konverguju k rozdeleniu pravdepodobnosti.
Dakujem za upresnenie - presne tuto vetu som myslel Inak sa sice vyjadrujem vetami, ale nie matematickymi. Ked som skoncil vysku, tiez som istu dobu mal profesnu uchylku sledovat presnost vyjadrovania sa inych cez prisne matematicke okuliare.
quote: kym sa pustime do riesenia tejto dalsej ulohy takehoto typu, dovolim si trvat na vyrieseni ulohy, ci je viac prirodzenych cisiel a ci ich druhych mocnin.
Opat zacinas frajerit? Ja totiz ani len neviem na co sa pytas ak nemyslis porovnanie mohutnosti mnozin, ktore su rovnake. Mnozina prirodzenych cisel je samozrejme hustejsia ako mnozina ich druhych mocnin - myslis teda hustotu? Ak ano, dopredu priznavam, ze taketo nieco spocitat neviem a nehanbim sa za to. Nechapem vsak suvis s mojou otazkou.
quote: Mimochodom: Odhadni zlozenu pravdepodobnost, ktoru som ti opisal. Vjdi zo statistik sledovanosti za vtedajsie obobie.
GMK, no tak uz hadam stacilo, nie? Nic odhadovat nebudem, musi ti stacit moje uznanie, ze pravdepodobnost tej udalosti je naozaj dost male cislo. O to ale vobec nejde. Chces hadam tvrdit, ze ak nastane udalost s pravdepodobnostou pod istu hranicu, je to vzdy bozi zasah? Ked nastupujes do lietadla, je sanca 1 k 50 milionom, ze to s tebou spadne. Lietadla obcas padaju - je to bozi zasah? Vyhra jackpotu v sportke ma este mensiu pravdepodobnost a predsa obcas niekto vyhra. Je to vzdy bozi zasah?
quote: Mozno ano. Je to smutne, co sa deje na tomto Svete. Ozaj, co je toho pricinou?
Tusim, co chces povedat - sucasny stav zapricinili ludia, ktori dostali od Boha slobodnu volu. Co ma vsak zaraza, a comu nerozumiem, je preco starozakonny Boh tak intenzivne zasahoval do svojho stvoritelskeho diela, a teraz akoby ruky prec?
quote: Otazku adresujes nespravnemu adresatovi. Posta sa ti nedorucena vrati naspat.
Pytam sa na svedectva o obrateni inych krestanov a som pripraveny ich pocuvat v neobmedzenom mnozstve. |
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2006 : 11:01:37
|
quote: Pôvodne poslal Palino To je nedorozumenie, GMK. Ja ani neinterpretujem, ani neodobrujem. Jedine, o co sa snazim, je pochopit. Predpokladam, ze ty tiez len tak neprijimas bez pochopenia. A spravne si postrehol, ze pochopit mozem cez pocuvanie. Aby som vsak nieco pocul, musim sa najprv spytat.
Aby si mohol pocuvat, musis mat predovsetkym funkcne sluchove ustrojenstvo a potom si este vybrat tu horcicu, co mas v usoch.
Pre pochopenie je toho potrebneho omnoho viacej - a o tom uci teoria informacie - ponajsamprv musime mat nadviazany a vyhradeny komunikacny kanal, po ktorom budu prudit data. Podmienkou je kompatibilny komunikacny protokol. Dalej, vysielac aj prijimac musia mat rovnake encoding/decoding kodeky. Nakoniec este potrebujes mat este aj funkcny interpreter.
Ecute et repete: Pre istotu este raz - svoje svedectvo som tu uviedol, aby si pocuval a eventualne dekodoval. Enkodovacie funkcie mas zablokovane - si v read only mode.
quote: Dakujem za upresnenie - presne tuto vetu som myslel
Kedze sme si uzrejmili aparat, ktory pouzivame - urcite mi urcis rozdelenie, podla ktoreho sa sprava nahodna udalost, ktoru som opisal. Nasledne mozme podrobit tuto (udajne) nahodnu udalost dalsej analyze z pohladu statistiky a pravdepodobnosti.
quote: Inak sa sice vyjadrujem vetami, ale nie matematickymi. Ked som skoncil vysku, tiez som istu dobu mal profesnu uchylku sledovat presnost vyjadrovania sa inych cez prisne matematicke okuliare.
Tato uchylka mi ostala podnes, najme ked sa niekto odvolava na statisticko-pravdepodobnostny kalkul. Preto ta znovu prosim - a ty mi isto neodmietnes - vypocitat zlozenu pravdepodobnost nahodnej udalosti, o ktorej som rozpraval vo svojom svedectve.
Spominal som taktiez nieco ako teoriu informacie - co je kvalitativne yssia uroven, jedna sa tu uz o inteligentne vyhodnocavanie informacii, nielen narabanie s datami. Prosim, navrhni sposob, akym vysvetlime a opiseme synchronicitu a casovu suslednost opisanych dejov v suvislosti s komunikacnymi tokmi, ktore prebiehali.
quote: Ja totiz ani len neviem na co sa pytas ak nemyslis porovnanie mohutnosti mnozin, ktore su rovnake.
< , > (eventualne zlozene =) je binarna relacia nad nejakou mnozinou. Snazim sa ta naviest, aby si pouvazoval nad vlastnostami tejto binarnej operacie. Robim tak pomocou otazky: "Coho je viacej: Prirodzenych cisiel a ci ich druhych mocnin?" Nepytam sa na mohutnost mnozin, ale na to, coho je viacej. V dalsom texte ti na tuto otazku aj odpovedam.
Dalej si uviedol, ze mnozina prirodzenych cisiel (N) je rovnaka ako mnozina druhych mocnin(N^2), cize mi tvrdis, ze N je podmnozina N^2 a zaroven N^2 je podmnozinou N. Taketo zaujimave tvrdenie si priam ziada o dokaz, najme ked som uz uviedol lemu, podla ktorej existuje lubovolne dlhy interval prirodzenych cisiel, v ktorom sa nenachadza ani jedna druha mocnina (cim pokladam tvoje tvrdenie za vyvratene) ale mozno sa pohybujes v nejakej zvlastnej algebre.
Pomocka: Kedze je zrejme, ze N^2 je podmnozina N a N obsahuje prvky, ktore N^2 neobsahuje, je zrejme, ze N ma viac prvkov ako N^2, co vsak nie je mozne, nakolko existuje bijekcia medzi oboma mnozinami. Najdi vysvetlenie.
quote: Mnozina prirodzenych cisel je samozrejme hustejsia ako mnozina ich druhych mocnin - myslis teda hustotu?
Nie, nechcem, aby si urcil, ktora mnozina je hustejsia, aj tuto informaciu som uz uviedol v troch pomocnych lemach pri zadani ulohy. Chcem, aby si povedal, coho je viacej.
quote: Ak ano, dopredu priznavam, ze taketo nieco spocitat neviem a nehanbim sa za to. Nechapem vsak suvis s mojou otazkou.
Nie je sa za co hanbit, lebo - dovolim si tvrdit bez dokazu - taketo nieco sa skratka spocitat neda. Od teba teraz chcem vysvetlenie preco.
quote: GMK, no tak uz hadam stacilo, nie?
Mne naozaj stacila informacia, ktora mi bola predana jednoduchou udalostou v mojom zivote, tebe vsak zajvne nestacila nakolko sa dozadujes dodatocnych informacii a analyzy danej situacie, preto sa ti snazim vyhoviet a uspokojit tvoju tuzbu po poznani. Rad si na teba najdem cas.
quote: Nic odhadovat nebudem, musi ti stacit moje uznanie, ze pravdepodobnost tej udalosti je naozaj dost male cislo. O to ale vobec nejde.
Presne o to ide - o analyzu nahodnej udalosti; hovorime (na tvoj navrh) o nahodnych udalostiach a pravdepodobnosti ich vyskytu. Je teda uplne samozrejme, ze si, pri ich analyze, ako prve urcime rozdelenie, hustotu, stredne hodnoty a aspon odhadneme pravdepodobnosti skumaneho javu. Dokonca ti nechavam priestor pre tvorivu a badavu cinnost, aby si dany jav skumal sam a podrobil ho vsetkym moznym testom a analyzam, ktore budes povazovat za potrebne.
quote: Chces hadam tvrdit, ze ak nastane udalost s pravdepodobnostou pod istu hranicu, je to vzdy bozi zasah?
Tvrdim, ze existuje jav, ktory je aj nahodonou udalostou, ktory vsak nastal nenahodne z Bozieho zasahu.
quote: Tusim, co chces povedat - sucasny stav zapricinili ludia, ktori dostali od Boha slobodnu volu.
Vlastne - nasiel si dalsiu z odpovedi na tvoj podnet.
quote: Co ma vsak zaraza, a comu nerozumiem, je preco starozakonny Boh tak intenzivne zasahoval do svojho stvoritelskeho diela, a teraz akoby ruky prec?
Nacrtavas dalsiu otazku a ulohu na riesenie? Len aby sa nestratila ako ta astrofyzikalna uloha o definicii casu. OK - nastol vychodiska a nacrtni smerovanie uvah.
quote: Pytam sa na svedectva o obrateni inych krestanov a som pripraveny ich pocuvat v neobmedzenom mnozstve.
A ja som pripraveny sa ti venovat a pokial udem moct a vediet pomoct pri hladani odpovedi na tvoje otazky. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2006 : 17:17:37
|
quote: Nasledne mozme podrobit tuto (udajne) nahodnu udalost dalsej analyze z pohladu statistiky a pravdepodobnosti.
GMK, ja navrhujem iny pristup. Predpokladajme, ze pravdepodobnost tej udalosti, co sa ti stala, je jedno velmi male cislo p. Ake je presne je mi v tejto chvili absolutne jedno, mozes si vybrat, alebo ak si ho nebodaj vyratal, tak ho rovno prezrad. Co si dalej urobil s tymto vysledkom? Ako z tohto cisla vyplyva bozi zasah?
quote: Spominal som taktiez nieco ako teoriu informacie - co je kvalitativne yssia uroven, jedna sa tu uz o inteligentne vyhodnocavanie informacii, nielen narabanie s datami. Prosim, navrhni sposob, akym vysvetlime a opiseme synchronicitu a casovu suslednost opisanych dejov v suvislosti s komunikacnymi tokmi, ktore prebiehali.
Aku synchronicitu mas na mysli? Ake komunikacne toky? Tvoja modlitba, ci telefonat? Prosim, prestan hovorit v hadankach a jednoduchym sposobom popis ako si z teorie informacie odvodil bozi zasah v tejto konkretnej udalosti. Prosim ale zrozumitelne, ved drviva vacsina ludi jednoducho neovlada ani statistiku, ani teoriu informacie. Ani Biblia nie je pisana matematickym jazykom viet a dokazov...
quote: Kedze je zrejme, ze N^2 je podmnozina N a N obsahuje prvky, ktore N^2 neobsahuje, je zrejme, ze N ma viac prvkov ako N^2, co vsak nie je mozne, nakolko existuje bijekcia medzi oboma mnozinami. Najdi vysvetlenie.
Jedine vysvetlenie, co mi napada, je akysi nesulad medzi algebrou a teoriou mnozin. Otazka "coho je viac" ma v kazdej iny vyznam.
|
|
|
|
Odoslaný - 22 máj 2006 : 19:58:21
|
quote: Pôvodne poslal Palino GMK, ja navrhujem iny pristup. Predpokladajme, ze pravdepodobnost tej udalosti, co sa ti stala, je jedno velmi male cislo p.
Palino, navrhujem ti, aby si danu podmienenu prabdepoobnost sam vyratal. Odporucam aby si sa zameral na vypocet podmienenosti jednej nahodnej udalosti od predchadzajucej - dostanes patny integral, ktory pri transformacii na DS ti dava nielen pravdepodobnost, ale i dynamiku tohoto systemu.
quote: Aku synchronicitu mas na mysli?
Presne tu, ktora sa udiala v mojom pribehu - ak sa naozaj jedna o hlupu nahodu, treba popisat sunchronicitu vyskytu jednotlivych udalosti tak, ako prebehli.
Ovela pravdepodobnejsie vychadza cieleny a inteligentny zasah. Skratka ma vacsiu pocetnost.
quote: Ake komunikacne toky?
Komunikacne toky medzi GMKom a Bohom.
quote: Ani Biblia nie je pisana matematickym jazykom viet a dokazov...
Ty sa vsak takehoto jazyka zjavne dozadujes. Plnim tak len tvoje prianie a volanie po exaknosti a vedeckosti badania vo veciach viery.
quote: Jedine vysvetlenie, co mi napada, je akysi nesulad medzi algebrou a teoriou mnozin. Otazka "coho je viac" ma v kazdej iny vyznam.
B.I.N.G.O. !!!
Otazka "coho je viac?" nema pri nekonecnych mnozinach zmysel.
Skratka nespravnou aplikaciou aparatom binarnej relacie > tam, kde sa neda pouzit som musel zakonit dostat zle vysledky, cize spor. Binarna relacia > sa totiz da pouzit jedine na konecnych mnozinach, nie na nekonecnych, bars aj spocitatelnych.
Podobne aj ty sa dozadujes nespravneho pouzitia aparatu tam, kde sa pouzit jednoducho neda. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2006 : 08:45:11
|
quote: Ty sa vsak takehoto jazyka {matematiky} zjavne dozadujes...
GMK, zrejme ide o jedno velke nedorozumenie, pretoze ja mam naopak pocit, ze si to ty, ktory ma tlaci do vypoctu akychsi matematickych uloh. Ja naozaj nechcem aby si sa tu vyjadroval jazykom viet a dokazov. Jedine, o co ta prosim, je jedno ludsky zrozumitelne vysvetlenie jednej, predpokladam dost vyznamnej, udalosti v tvojom zivote. Mozno sa taketo udalosti stavaju aj mne a nateraz ich len neviem spravne interpretovat. Mozno by som mohol ziskat iny pohlad na zaklade tvojho svedectva, ty sa vsak vytrvalo odmietas bavit sa o tom zrozumitelnym sposobom.
quote: Plnim tak len tvoje prianie a volanie po exaknosti a vedeckosti badania vo veciach viery.
Jedina otazka z mojej strany, co mohla naznacit "volanie po exaktnosti", bola ako interpretovat nahodnu udalost, pravdepodobnost vyskytu ktorej je dost male cislo. Kedy ide o priamy bozi zasah a kedy nie? V ziadnom pripade som nechcel aby si tu pravdepodobnost odhadol a ani ja sa k tomu nechystam.
quote: treba popisat synchronicitu vyskytu jednotlivych udalosti tak, ako prebehli.
Tak mi prosim tu synchronicitu jednotlivych udalosti popis. Tusil som, ze si mi zatial neprezradil vsetky detaily...
quote: Komunikacne toky medzi GMKom a Bohom.
Kedze hovoris o tokoch, predpokladam ze islo o dvojcestnu komunikaciu. Ako sa prejavovala komunikacia od Boha smerom k tebe? Pocul si akysi vnutorny hlas? Alebo ti nejaka sila viedla ruku a so zatvorenymi ocami si pisal na papier bozie odpovede?
quote: ty sa dozadujes nespravneho pouzitia aparatu tam, kde sa pouzit jednoducho neda.
Este raz opakujem, som ochotny prijat vysvetlenie pomocou hocijakeho aparatu.
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2006 : 09:49:10
|
quote: Pôvodne poslal Palino Jedine, o co ta prosim, je jedno ludsky zrozumitelne vysvetlenie jednej, predpokladam dost vyznamnej, udalosti v tvojom zivote.
Co tu chces vysvetlovat? Stalo sa, co som opisal a co som ti uz dosvedcil.
quote: Mozno sa taketo udalosti stavaju aj mne a nateraz ich len neviem spravne interpretovat.
Ááano_, to je mozne.
quote: Mozno by som mohol ziskat iny pohlad na zaklade tvojho svedectva.
Ááano_, to je mozne. Ak je tomu tak - nech ti je moje svedectvo napomocne.
quote: Jedina otazka z mojej strany, co mohla naznacit "volanie po exaktnosti", bola ako interpretovat nahodnu udalost, pravdepodobnost vyskytu ktorej je dost male cislo.
Ááano_, to je jedna z nich. Vyhovel som len tvojej ziadosti.
quote: V ziadnom pripade som nechcel aby si tu pravdepodobnost odhadol a ani ja sa k tomu nechystam.
Ako sa teda potom chces bavit o pravdepodobnosti a nahodnych javoch_?
quote: Tak mi prosim tu synchronicitu jednotlivych udalosti popis.
Palino, zacinam mat pocit, ze si disgrafik alebo mas problemy s pamatou. Vrat sa teda naspat na zaciatok disputy a precitaj si moje svedectvo.
quote: Kedze hovoris o tokoch, predpokladam ze islo o dvojcestnu komunikaciu.
Islo o obojsmernu multicestnu komunikaciu.
quote: Ako sa prejavovala komunikacia od Boha smerom k tebe?
Prijimanim a dekodovanim informacii, ktore mi Boh posiela(l).
quote: Este raz opakujem, som ochotny prijat vysvetlenie pomocou hocijakeho aparatu.
Mam pocit, ze nehovoris pravdu. Ked sa ti snazim vysvetlit a ukazat, co sa stalo pomocou matematickeho aparatu modelovanim situacie, odmietas taketo vysvetlenie.
Dalsim aparatom na pochopenie a prijatie vysvetleni je viera. V matematike mame nieco velmi obdobne - vravime tomu intuicia a intuitivne chapanie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2006 : 11:14:37
|
quote: Presne tu, ktora sa udiala v mojom pribehu - ak sa naozaj jedna o hlupu nahodu, treba popisat sunchronicitu vyskytu jednotlivych udalosti tak, ako prebehli.
Ovela pravdepodobnejsie vychadza cieleny a inteligentny zasah. Skratka ma vacsiu pocetnost.
čo však v prípade, že by sa ešte niekto iný pokúšal o to isté čo Ty... a prosil by Boha aby sa dokázal presne rovnakou výhrou zapalovača? Komu by dal Boh prednosť aby sa obrátil??? |
noname |
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2006 : 11:46:18
|
quote: Pôvodne poslal noname Čo však v prípade, že by sa ešte niekto iný pokúšal o to isté čo Ty...a prosil by Boha aby sa dokázal presne rovnakou výhrou zapalovača? Komu by dal Boh prednosť aby sa obrátil???
My však máme situáciu, ktorá nastala a riešime ju "post mortem". Neriesime ani nevytvarame model spravania pre Boha, ktory by mal (vo vseobecnosti) aplikovat. Boh si vytvara a rozhoduje sam za seba. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2006 : 11:57:00
|
A ako vieš, že sa o to isté nepokúšal niekto iný? Ako si možeě byť istý, že si bol jediný? ďakujem za odpoveď |
noname |
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2006 : 14:07:10
|
quote: Prijimanim a dekodovanim informacii, ktore mi Boh posiela(l).
V tomto bode ma zaujimaju podrobnosti. Vies mi prosim popisat sposob akym prijimas a dekodujes informacie od Boha? Prosim uviest dalsie priklady, lebo mi to zatial nie je jasne.
quote: Vrat sa teda naspat na zaciatok disputy a precitaj si moje svedectvo.
Bavime sa o synchronicite ciastkovych udalosti. Jedina, ktoru som si vsimol, je tvoja prosba k Bohu, nasledna vyhra a strata vyhry. Predtym si sa dva mesiace pokusal dovolat, tam si sa nemodlil? Su v tvojom pribehu aj ine synchronne udalosti?
quote: Dalsim aparatom na pochopenie a prijatie vysvetleni je viera. V matematike mame nieco velmi obdobne - vravime tomu intuicia a intuitivne chapanie.
Ja vieru beriem ako tu pociatocnu dogmu, alebo axiomu, ktoru musim prijat. Na vsetko ostatne ocakavam logicke vysvetlenie. Nechces vari po mne aby som cely tvoj pribeh bral ako axiomu? Co sa tyka doterajsich informacii, ktore si mi poskytol o danej udalosti, moja intuicia ju zatial berie skor ako beznu zalezitost, nic super mimoriadne.
Zasadna vec, co mi stale nie je jasna, je akym sposobom sa v spleti kazdodennych udalosti daju rozlisit bozie znamenia. Na tomto mieste teda postulujem axiomu, ze Boh s nami komunikuje prostrednictvom udalosti- znameni. Ake su teda tvoje pravidla, (a) na zaklade ktorych rozlisujes ci ide o bozie znamenie, (b) na interpretaciu vyznamu znamenia?
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2006 : 15:07:20
|
quote: Pôvodne poslal noname
A ako vieš, že sa o to isté nepokúšal niekto iný? Ako si možeě byť istý, že si bol jediný?
Ecute et repete: Neriesime hypoteticke otazky. Vykonavame "post mortem" analyzu toho, co sa stalo.
quote: ďakujem za odpoveď
Nie je za co. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2006 : 15:17:35
|
quote: Pôvodne poslal Palino V tomto bode ma zaujimaju podrobnosti. Vies mi prosim popisat sposob akym prijimas a dekodujes informacie od Boha?
Velmi jednoducho: Boh chce nejaku informaciu mi poslat, tak mi ju posle, ja ju prijmem a vyhodnotim. A naopak, ja chcem nieco povedat Bohu, tak mu to poviem. Prebieha to formou rozhovoru, samozrejme.
quote: Prosim uviest dalsie priklady, lebo mi to zatial nie je jasne.
Nazdavam sa, ze ti to ani jasne byt nemusi. Akym sposobom sa spolu rozpravam s Bohom je medzi nami.
quote: Bavime sa o synchronicite ciastkovych udalosti. Jedina, ktoru som si vsimol, je tvoja prosba k Bohu, nasledna vyhra a strata vyhry.
Hej. A na to, aby som vyhral, som sa musel dovolat a byt vyzrebovany.
quote: Predtym si sa dva mesiace pokusal dovolat, tam si sa nemodlil?
Nie, nemodlil.
quote: Su v tvojom pribehu aj ine synchronne udalosti?
Vystacime si nateraz s tym, co mame.
quote: Ja vieru beriem ako tu pociatocnu dogmu, alebo axiomu, ktoru musim prijat. Na vsetko ostatne ocakavam logicke vysvetlenie.
Pohybujeme sa v priestore formalnej logiky, ci matematickej logiky? Alebo nebodaj booleanovskej, ci fuzzy logiky?
Je tvoje chapanie viery spravne a vhodne na skumane javy?
quote: Nechces vari po mne aby som cely tvoj pribeh bral ako axiomu?
Palino, zrejme si sa pomylil, ja po tebe nechcem vobec nic. To ty si chcel svedectvo, ktore som ti dal. Ty chces situaciu analyzovat, v com som ti tiez ustretovy.
quote: Co sa tyka doterajsich informacii, ktore si mi poskytol o danej udalosti, moja intuicia ju zatial berie skor ako beznu zalezitost, nic super mimoriadne.
To je tvoj problem a mna nim nezatazuj. Ostatne, informacia vtedy bola urcena mne, nie tebe.
quote: Na tomto mieste teda postulujem axiomu, ze Boh s nami komunikuje prostrednictvom udalosti- znameni.
Ano, aj takto. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2006 : 18:51:32
|
GMK, zabudol si mi naznacit akym sposobom rozlisujes ci ide o bozie znamenie a akym sposobom interpretujes vyznam znameni. Dakujem. |
|
|
|
Odoslaný - 23 máj 2006 : 20:56:50
|
quote: Pôvodne poslal Palino
GMK, zabudol si mi naznacit akym sposobom rozlisujes ci ide o bozie znamenie a akym sposobom interpretujes vyznam znameni. Dakujem.
Nie, nezabudol som, to len ty si v prilisnej horlivosti akosi moje odpovede prehliadol. Skus si nastudovat nieco o teorii informacie a informatike. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2006 : 00:21:08
|
quote: (GMK) Bola to sutaz, kam sa bolo treba medzi 17:00 a 18:00 dovolat, nadiktovat svoje udaje, cakat na zaciatok relacie a cakat, ze dotycneho vyzrebuju ako ucastnika. Ten potom musi uhadnut dane policko z viacerych s vecnou vyhrou alebo nicim... Prosil som Boha, aby sa mi ukazal, nech sa dovolam, nech ma vyzrebuju a nech nieco vyhram. MK sa dovolal na prvy krat po dvoch mesiacoch bezuspesnych pokusov. Na zaciatku relacie zrebovali jedineho ucastnika a vybrali - GMK. GMK oznacil jedine policko a vyhral zapalovac, ktory vzapati v druhom kole stratil.
Gluto, mne sa to vidi ako take pokusanie Nebeskeho otca, resp. ako lacna telenovela. Ako vies, ze na tvoje zistne tuzby reagoval prave sam "Najvyssi" - mne to pripada, ako povercivost, skoro na hranici magie. Skoro ako ten, co siel pocas velkej burky cez les a takisto sa odvolaval k Najvyssiemu, ze ked uchrani jeho zivot, na oplatku vstupi do klastora. Zivot si uchranil, i do klastora vstupil. Ale ci si uchranil i dusu ? Kto vie, podla toho co nasledne navyvadzal, asi tazko ... |
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2006 : 08:49:24
|
quote: Nie, nezabudol som, to len ty si v prilisnej horlivosti akosi moje odpovede prehliadol. Skus si nastudovat nieco o teorii informacie a informatike.
Dakujem za vycerpavajucu odpoved, pan Ucitel. Skus si nastudovat nieco v oblasti medziludskych vztahov, lebo tipujem, ze tam mas dost velke problemy. |
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2006 : 09:30:03
|
quote: Pôvodne poslal Vlkodlak Gluto, mne sa to vidi ako take pokusanie Nebeskeho otca, resp. ako lacna telenovela.
Vlcko Tlcko, budem sa uz asi opakovat ale tvoje videnie je tvoj probem, ako by sme u nas povedali: "tvoje sracky". Nezatazuj ma nimi. Ja som bol poziadany o svedectvo, ktore som vydal. Neziadal som, aby ho niekto autorizoval, - to uz spravil Boh a okrem neho nie je nik, kto by to mohol spravit.
Ja naozaj nemozem za to, ze ty s najblizsimi sa nerozpravas, nehovoris o svojich tuzbach a pocitoch a svojom zivote.
Alebo aj inak: klopte a bude Vam otvorene. Skratka, pokecali sme si a povedali sme si a On, samozrejme, reflektoval nas rozhovor.
Na druhej strane vsak chapem tvoju reakciu, nic nie je totiz pre tvoju monopolisticku organizaciu nebezpecnejsie ako ukazka nezavislosti a jej nepotrebnosti. Preto uz odjakziv bojovala proti takymto jedincom - zaujimave ze vzdy obvinenim z carodejnictva.
quote: Skoro ako ten, co siel pocas velkej burky cez les a takisto sa odvolaval k Najvyssiemu, ze ked uchrani jeho zivot, na oplatku vstupi do klastora. Zivot si uchranil, i do klastora vstupil. Ale ci si uchranil i dusu ?
Vlcko Tlcko, mam taky neblahy pocit, ze sa prilis staries do toho, do coho ta nic.
Mna by skor zaujimalo, ci si sa uz ty vysporiadal s nedoverov v Slovo Bozie, ktoru si si spupne pestoval. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2006 : 09:34:38
|
quote: Pôvodne poslal Palino Dakujem za vycerpavajucu odpoved, pan Ucitel.
Naozaj nemas za co.
quote: Skus si nastudovat nieco v oblasti medziludskych vztahov, lebo tipujem, ze tam mas dost velke problemy.
Ani nie - nemam problemy s interpersonalnou komunikaciou, vlastne mam vela kamosov. s ktorymi si dost dobre rozumieme.
Mne sa vsak vidi, ze ta skrie nieco ine: Ze si nevedel dokoncit ani jednu z analyz, ktore si tak skvostne a slubne zacal rozvijat... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2006 : 14:02:03
|
Chcela by som sa s vami podeliť o zážitok z môjho obrátenia.
Raz som sa uprostred noci prebudila a mala som taký zvláštny pocit; cítila som prázdnotu svojho života bez viery...
...tak som sa obrátila...
...na druhý bok a spala ďalej. |
Povedala Morphee, nech je živá, zdravá a svieža na veky vekov.
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2006 : 15:22:21
|
aj gmk sa vie DOKONALE obratit: kedykolvek sa obrati tak hned o 360 stupnov. vies, aby netroskaril. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2006 : 22:12:08
|
Morphee: Pri takomto obrateni sa ti ale moze stat, ze z postele spadnes a zobudis sa, cize precitnes Takze si tu vlastne popisala model ktory v realnom zivote skutocne funguje a ani si o tom asi netusila. Takze drzim palce, ze raz v tom tvojom sneni spadnes a prebudis sa. |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2006 : 16:54:52
|
Lajos, Vlkodlak, Alesko, a ini - nechcete sa podelit o svoje svedectva? |
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2006 : 20:35:56
|
quote: Pôvodne poslal Palino
Lajos, Vlkodlak, Alesko, a ini - nechcete sa podelit o svoje svedectva?
Palino, moje je malo akcne - nevhodne do diskusnych for(vid bozsky zapalovac). Moje by ta znudilo. Bolo(a stale je) to skor o rozume, o poznavani veci, rozmyslani, hladani si mesta vo svete,porovnavani alternativ. Ja sa vlastne obraciam neustale ... |
|
|
|
Odoslaný - 26 máj 2006 : 10:07:26
|
Moje detto ako napisal vlkodlak, ziadny akcny filmy by z toho nenatocil. Poznavanie sveta a ludi okolo... |
Dufam z moj prispevok nebude zmazany ani dodatocne upravovany. Inak som rad, ze som stihol prispiet pred zamknutim temy. |
Počet príspevkov: 2570 ~
Člen od: 29 február 2004 ~
Posledná návšteva: 16 február 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|