Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Preco Boh stvoril vesmir?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Svedectvá o obrátení Téma Next Topic: Co je spravodlivost
Strana: z 3

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  01:59:00  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Vsetko co generuje materialny procesor je ale materialnej povahy. Ma to nejake materialne atributy, napriklad naboj kdesi v pamatovej komorke.

Ako lekarovi ti je isto znamy pristroj znamy pod skratkou EEG a aj to, na co sluzi - na meranie elektrickej cionnosti v mozgu. Takisto si isto z anatomie pamatas, ze neurony su vodice elektrickeho prudu a prenso signalom sa realizuje elektro-chemickou cestou. Nuz, tu mas tie atributy hmotneho mozgu.

quote:
Ale ze by hardware aktivne a z vlastnej vole generoval iny kod ako ten do neho vlozeny...

Ale iste aktivne. Ale z vlastnej vole? Pocitac nie je tak vysokosofistikovany hardver ako clovek.

quote:
No a co ked otazka tak znela? Co tym chces povedat?

Ze otazka sa nedopytovala dokazov, ale dovodov presvedcenia.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  02:02:46  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ano tieto materialne atributy mozgu su mi zname, rovnako ako EEG pristroj. Ja sa ale pytam, ake spolocne atributy ma myslienka a materialny mozog, ak je teda myslienka produktom materilaneho mozgu. Stale si mi neodpovedal.

Cize procesor nema nieco co ma clovek a sice vlastnu volu. Dalsia otazka by mohla byt, kde sa tato vola berie.

Otazka sa dopytovala na dovody presvedcenia a nasledne bola rozvita, aby si prezradil aj konkretne argumenty a fakty. Preco si myslis, ze moznost ovplyvnovat materialny mozog dokazuje, ze on je zdrojom myslienok?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  02:07:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Ano tieto materialne atributy mozgu su mi zname, rovnako ako EEG pristroj. Ja sa ale pytam, ake spolocne atributy ma myslienka a materialny mozog, ak je teda myslienka produktom materilaneho mozgu. Stale si mi neodpovedal.

A co som p[rave povedal? Myslienka je softverovym prejavom elektrickeho impulzu v neuronoch. Presne podla tvojich poziadaviek.

quote:
Cize procesor nema nieco co ma clovek a sice vlastnu volu. Dalsia otazka by mohla byt, kde sa tato vola berie.

Vola je sprievodnym javom vedomia.

quote:
Otazka sa dopytovala na dovody presvedcenia a nasledne bola rozvita, aby si prezradil aj konkretne argumenty a fakty.

A to som ucinil.

quote:
Preco si myslis, ze moznost ovplyvnovat materialny mozog dokazuje, ze on je zdrojom myslienok?

Lebo ovplyvnovanim mozgu ovplyvnujes samotne myslienky a dokonca i vedomie. Ergo, myslienky su materialne podmienene.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  02:12:31  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
1. Zvazil si aj moznost, ze myslienka nie je vysledkom tejto elektrickej aktivity, ale tato elektricka aktivita sprevadza vznik myslienky? Inymi slovami, ze myslienka elektricku aktivitu vyvolava, ale nie je na nu viazana?

2. Vola nemusi byt sprievodnym javom vedomia. Vedomie len umoznuje volu prejavit v materialnom svete. Podobne ako ta myslienka ma svoj prejav v materialnom svete. Zanikom vedomia nezanika vola.

3. Ako vies, ze ovplyvnenim mozgu ovplyvnujes aj myslienku a nie len prejav myslienky v materialnom svete?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  02:16:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

1. Zvazil si aj moznost, ze myslienka nie je vysledkom tejto elektrickej aktivity, ale tato elektricka aktivita sprevadza vznik myslienky? Inymi slovami, ze myslienka elektricku aktivitu vyvolava, ale nie je na nu viazana?

Prva a druha otazka nie su ekvivalente. S prvou suhlasim, s druhou nie.

quote:
2. Vola nemusi byt sprievodnym javom vedomia.

Vola je sprievodnym javom vedomia. Ak tvrdis nieco ine - ukaz priklad.

quote:
Zanikom vedomia nezanika vola.

Zanikom vedoia zanika aj vola - neexistuje subjekt, ktory si nieco zela(l), neexistuje ani ta vola tohoto subjektu.

quote:
3. Ako vies, ze ovplyvnenim mozgu ovplyvnujes aj myslienku a nie len prejav myslienky v materialnom svete?

LOL. To sa ma pyta anesteziolog?

Mato

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  02:22:38  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Takze aspon na myslienke sme sa zhodli. Cize suhlasis, ze myslienka moze byt nematerialna.

K tomu vedomiu a voli - je to trosku nejasne napisane, nedivim sa, ze nesuhlasis, lebo nam chybala ta zhoda v bode jedna. Mozeme sa teda zhodnut na tomto zavere o bode jedna, aby sme sa pohli dalej, alebo si si to rozmyslel a bude to zasa cele inak?

No ano pyta sa to anesteziolog, lebo si s prehladom tvrdil, ze to povazujes za dokaz. Preto ma zaujima, ako. Mne to ako dokaz prave nepripada.

Marcelllooo

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  02:35:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Takze aspon na myslienke sme sa zhodli. Cize suhlasis, ze myslienka moze byt nematerialna.

Nikdy som ani nic ine netvrdil. Myslienka je nematerialna. Je to nematerialny softverovy prejav hmotneho hardveru nasich mozgov.

quote:
No ano pyta sa to anesteziolog, lebo si s prehladom tvrdil, ze to povazujes za dokaz.

Nie, povazoval som to za dovod svojho presvedcenia, presne podla tvojej otazky.

Mozno by si mi mohol pre svopje tvrdenia ukazat nejake vysledky vyskumov prave z tvojej oblasti.

Mato

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  02:40:30  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK

quote:
Pôvodne poslal Mato

Nikdy som ani nic ine netvrdil. Myslienka je nematerialna. Je to nematerialny softverovy prejav hmotneho hardveru nasich mozgov.

A sme zasa na zaciatku Ako moze byt nematerialna myslienka prejavom materilaneho mozgu, ked nemaju ziaden spolocny materialny atribut? Na zaklade coho to chces tvrdit? Nie je logickejsie predpokladat, ze myslienka bude produktom niecoho s cim ma nejake spolocne atributy? No nic, skusil som vysvetlit svoj pohlad na vec, nepodarilo sa, idem spat.

Ohladom ostatneho, ja neviem o ziadnom vyskume, ktory by potvrdzoval, ze ovplyvnenim mozgu ovplyvnujes samotnu myslienku. Myslel som, ze Ty mas jednoznacne dokazy, ked si si svoj nazor utvoril na zaklade tohoto tvrdenia.

Marcelllooo

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  02:47:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Ako moze byt nematerialna myslienka prejavom materilaneho mozgu, ked nemaju ziaden spolocny materialny atribut?

Tak znovu. Windows XP je softver, je nematerialny a nema ziaden spolocny atribut so stavom RAM, procesora, zbernice ani HDD, hcoi je na ich cinnost a stavy bytostne zavisly. Velmi podobne je tomu aj vpripade myslienok, naseho ducha i vedomia.

quote:
Ohladom ostatneho, ja neviem o ziadnom vyskume, ktory by potvrdzoval, ze ovplyvnenim mozgu ovplyvnujes samotnu myslienku.

Samozrejme, ze toto medicinsky vyskum potvrdit nemoze, nakolko medecinsky vyskum je materialny a meranie nematerialnej myslienky jejmimo jeho posobnost.

Avsak zaver, ze ovplyvneniom mozgu ovplyvnujes nasledne aj myslienky je potvrdeny, cim je potvrdena zavislost myslienky na mozgu a nie naopak.

Mato

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  02:53:25  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Windows a stav RAM, HDD ci zbernice ma vela spolocnych atributov, je to zbierka nul a jedniciek ulozenych materialne vo fome magnetickych ci napetovych stop. procesor nerobi nic ine, len ze tieto napatove stavy vseliako meni, ale zasa len podla prisne definovanych pravidiel. Nema vlastnu volu, nic nechce, nic nevie. Windows je ako taky tiez produktom myslienky, rovnako ako ten procesor ci pamat. Existencia Windows je pevne viazana na hmotu.
Myslienka kontroluje hmotu, nie naopak. Ak mam ducha, ktory ma nejake vlastnosti a myslienku, ktora ma nejake vlastnosti a mozog ktory ma nejake vlastnoti, porovnanim tychto troch zistim, ze myslienka je omnoho pravdepodobnjesie produktom ducha, ako produktom mozgu, lebo maju viac (resp. vobec nejake) spolocne atributy.

Akym sposobom je potvrdeny zaver, ze ovplyvnenim mozgu ovplyvnis aj myslienku a nie len jej elektircke (materialne) prejavy?

Marcelllooo

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  09:07:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Windows a stav RAM, HDD ci zbernice ma vela spolocnych atributov, je to zbierka nul a jedniciek ulozenych materialne vo fome magnetickych ci napetovych stop. procesor nerobi nic ine, len ze tieto napatove stavy vseliako meni, ale zasa len podla prisne definovanych pravidiel.

Presne ako clovecia myslienka, rozmyslanie, vedomie. Len s tym, ze ten hardver je iny.

quote:
Nema vlastnu volu, nic nechce, nic nevie.

Ano, comp je opvela inej kvalitativnej urovne, nema este vedomie a teda ani jeho sprievodny jav volu.

Vie vsak toho vela.

quote:
Windows je ako taky tiez produktom myslienky, rovnako ako ten procesor ci pamat. Existencia Windows je pevne viazana na hmotu.

Ako aj clovek je produktom Bozej myslienky. Existencia cloveka je tiez pevne viazana na hmotu - nase telo.

quote:
Myslienka kontroluje hmotu, nie naopak.

Ako sa ukazuje, nie je to celkom tak. Stav alkoholickej intoxikacie je toho beznym, aj v laickych podmienkach opakovatelnym, experimentalnym dokazom.

quote:
Ak mam ducha, ktory ma nejake vlastnosti a myslienku, ktora ma nejake vlastnosti a mozog ktory ma nejake vlastnoti, porovnanim tychto troch zistim, ze myslienka je omnoho pravdepodobnjesie produktom ducha, ako produktom mozgu, lebo maju viac (resp. vobec nejake) spolocne atributy.

Samozrejme, ze v zmysle dedicnosti objektov, tried, kategorii a klasifikacii nema ziaden softver ziaden spolocny atribut s hmotnym nosicom, na ktory je viazany. Tu celkom dobre nechapem tvoju snahu. Zrejme ide o tvoje nepochopenie.

quote:
Akym sposobom je potvrdeny zaver, ze ovplyvnenim mozgu ovplyvnis aj myslienku a nie len jej elektircke (materialne) prejavy?

Ono je to naopak, to co nazyvas myslienka je prejavom tych elektrickych stavov mozgu, teda ovplyvnenie elektro-chemickeho stavu mozgu ovplyvnujes aj myslienky, nie naopak.

Mato

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  12:08:39  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Ono je to naopak, to co nazyvas myslienka je prejavom tych elektrickych stavov mozgu, teda ovplyvnenie elektro-chemickeho stavu mozgu ovplyvnujes aj myslienky, nie naopak.

Zaujimave, o par prispevkov vyssie si suhlasil, ze to naopak nie je (na pripomenutie JA:1. Zvazil si aj moznost, ze myslienka nie je vysledkom tejto elektrickej aktivity, ale tato elektricka aktivita sprevadza vznik myslienky? Inymi slovami, ze myslienka elektricku aktivitu vyvolava, ale nie je na nu viazana? GMK: Prva a druha otazka nie su ekvivalente. S prvou suhlasim, s druhou nie.) a teraz opat tvrdis, ze to naopak je. Tocis sa v kruhu a popieras to co si uz raz uznal a uznavas to co si pred tym poprel. Tu je zaciatok celeho nepochopenia a chybnej uvahy.

To co sa deje v mozgu je sprievodnym javom myslienky, ktora bola generovana duchom. Nie naopak a pokial neprijmes tento fakt, skoncis pri svojej teorii materialneho sveta a budes si stale mysliet, ze duch je podmieneny hmotou. Tu mame diametralne odlisny zakladny predpoklad od ktoreho sa potom odvija vsetko ostatne.

Marcelllooo

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  13:01:01  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Zaujimave, o par prispevkov vyssie si suhlasil, ze to naopak nie je

Sme sa nepochopili. Suhlasil som s tym, ze elektricka aktivita sprevadza myslienkove pochody v mozgu, nie , ze je to naopak. To je vsak uplne v poriadku.

quote:
Nie naopak a pokial neprijmes tento fakt, skoncis pri svojej teorii materialneho sveta a budes si stale mysliet, ze duch je podmieneny hmotou. Tu mame diametralne odlisny zakladny predpoklad od ktoreho sa potom odvija vsetko ostatne.

Spravne. To je spor materializmu vs. idealizmu. Otaka je teraz, pre ktory z tychto smerov mame nejake indicie a pre ktory len zbozne zelanie, aby to tak bolo.

Mato

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  16:19:37  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
A aka je Tvoja odpoved na tuto otazku?

Marcelllooo

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  20:44:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

A aka je Tvoja odpoved na tuto otazku?

Urobme si experiment, ze komu vynde - a vyizime (aj zneuzime) k tomu tvoje medecinske dispozicie a kvality:
• vyberieme si troch tvojichnahodnych pacientov, ktorym budes podavat psychoaktivne latky. Poprosime vsetkych zucastnenych, aby sa modlili, aby duch tychto ludi bol silnejsi a na ich psychike sa podavane latky neprejavili. Uvidime, kto zvitazi v tomto dueli.

Co ty na to?

Mato

Odoslaný - 07 apríl 2006 :  21:45:18  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nerozumiem zmyslu takehoto experimentu. Nic nam to nepovie o tom, kto je povodcom myslienky. Ja tvrdim, ze myslienku generuje duch a to co materialne pozorujeme v mozgu su len prejavy tejto myslienky, Ty tvrdis, ze nehmotnu myslienku generuje hmotny mozog.
Ja Tvrdim, ze atributy ducha a myslienky su viac podobne, ako atributy mozgu a myslienky a teda je pravdepodobnejsie, ze je myslienka potomkom ducha ako ze je potomkom mozgu, s ktorym nema nic spolocne. Na podporu tohto tvrdenia uvadzam to, ze myslienka nema napr. hmotnost, dlzku ani farbu, nezabera priestor, mozog ale ma vsetky tieto atributy. Ty sa porovnaniu atributov vyhybas.
Vsetky Tebou spominane a navrhovane experimenty nerobia nic ine ako to, ze zasahuju do normalneho priebehu elektrickych zmien v mozgu a tak modifikuju hmotny prejav myslienky. Nijako vsak nehovoria o tom, kde je povod myslienky.

Mato

Odoslaný - 11 apríl 2006 :  00:09:00  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Duch je element v nas, ktorym vieme, milujeme a tym padom sa rozhodujeme. Nase telo nevie nic, nemilje nic (telesne radosti si neuziva telo, reaguje na ne napr. zrychlenym pulzom, alebo zvysenou aciditou zaludka, ale je to mysel, ktora ma rada, alebo nema tieto radosti); telo sa o nicom nerozhoduje (hoci nasa mysel sa moze rozhodnut v prospech veci, ktore prinasaju telesny pozitok).

Marcelllooo

Odoslaný - 11 apríl 2006 :  07:21:29  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Duch je element v nas, ktorym vieme, milujeme a tym padom sa rozhodujeme. Nase telo nevie nic, nemilje nic (telesne radosti si neuziva telo, reaguje na ne napr. zrychlenym pulzom, alebo zvysenou aciditou zaludka, ale je to mysel, ktora ma rada, alebo nema tieto radosti); telo sa o nicom nerozhoduje (hoci nasa mysel sa moze rozhodnut v prospech veci, ktore prinasaju telesny pozitok).

Proti tomuto nikto neprotestuje, len s tym rozdielom, ze ten duch je len softverovy prejav hardveru nasho tela.

Vieme mozgom, milujeme tou 'chemikaliou lasky'.

Mato

Odoslaný - 11 apríl 2006 :  11:15:43  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Mozog nic nevie, je len sucast tela, podobne ako oblicka. Je to duch, kto vie, kto miluje a kto sa rozhoduje. Mozog na tieto aktivity ducha reaguje istymi chemickymi a elektrickymi zmenami.

Software je nieco clekom ine ako duch. Software je subor instrukcii, ktorych vykonavanie je prisne determinovane. Sotware nevie, nemiluje a slobodne sa nerozhoduje.

Marcelllooo

Odoslaný - 11 apríl 2006 :  23:44:29  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Mozog nic nevie, je len sucast tela, podobne ako oblicka.

Omyl. Oblicka nevie, lebo nie je organom myslenia a uvedomenia si. Mozog je prave organom na myslenie a uvedomovanie si, je to vysokovykonny procesor.

Mozog mysli, oblicka filtruje krv a vytvara hormony.

quote:
Software je nieco clekom ine ako duch. Software je subor instrukcii, ktorych vykonavanie je prisne determinovane.

Presne ako subor instrukcii, ktore mame zakodovane v nasom mozgu., Naklonost k zene, starostlivost o dieta, dychanie, usmievanie sa do slniecka, sexualita - to je vsetko zakodovane v nasom mozgu. Vlastne ako vsetko - len vdaka tomu mozeme mat nieco ako psychologiu, len vdaka tou, ze to mame kazdy zakodovane rovnako.

Omylom je taktiez, ze vykonavanie instrukcii je prisne deterministicke - nie je a nemusi byt.

Mato

Odoslaný - 12 apríl 2006 :  00:30:58  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ako sme si povedali vyssie nie je to zakodovane v mozgu. Mozog len prejavuje nejaku aktivitu, ak duch generuje myslienku. Podobne ako sval prejavuje aktivitu, ked sa duch rozhodne pohnut rukou. Rozhodnutie pohnut sa ale nezrodilo v svale. Je to vola ducha, ktora manipuluje hmotou. Telo je pouzivane len ako vykonny organ.
Mozog preto nie je procesor, ale len jeden z vykonnych organov. Je pravdou, ze ma istu nezastupitelnu integracnu a koordinacnu funkciu pre organizmus (pre hmotu) a pri jeho zniceni, telo viac nereaguje na animacne snahy ducha, ale tym sa jeho vynimocnost konci.
Duch vie, miluje a rozhoduje sa. Telo (a ani procsesor, co je struktura podstatne menej komplexna ako telo) nic nevie, nemiluje a ani sa pre nic nerozhoduje.

Marcelllooo

Odoslaný - 12 apríl 2006 :  01:20:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Ako sme si povedali vyssie nie je to zakodovane v mozgu.

Akym sposobom bol konfrontovany tento tvoj nazor s medecinskymi poznatkami pocas tvojho studia? K akym zaverom ste pri tom prisli?

Akym sposobom je tvoj nazor konfrontovany s realitou? Ako mozno potom, napr. v pripade homosexualov, hovorit o chorobe?

Ako mozno potom vobec typizovat psychologiu?

quote:
Mozog len prejavuje nejaku aktivitu, ak duch generuje myslienku.

Hej, mozog len prejavuje nejaku aktivitu a tou aktivitou je generacia myslienok, vedomia a komplezne dusevneho stavu jedinca.

quote:
Podobne ako sval prejavuje aktivitu, ked sa duch rozhodne pohnut rukou. Rozhodnutie pohnut sa ale nezrodilo v svale. Je to vola ducha, ktora manipuluje hmotou.

A nervovu sustavu prenasajucu elektricjke impulzy z mozgu do svalov mas zrejme len na vyplnenie prazdneho priestoru, nie aby odovzdavali povely z mozgu do svalov, ze? A zaujimave je taktiez, ze nefunkcnostou nervovej sustavy sa akosi aj tie motoricke schopnosti vytracaju a 'duch straca nad svaom kontrolu'. Cim to asi je?

Ako si ty mohol spravit skusku z anatomie a ako mozes vykonavat svoje povolanie?

quote:
Mozog preto nie je procesor, ale len jeden z vykonnych organov.

Hej, organ - procesor.

quote:
Je pravdou, ze ma istu nezastupitelnu integracnu a koordinacnu funkciu pre organizmus (pre hmotu) a pri jeho zniceni, telo viac nereaguje na animacne snahy ducha, ale tym sa jeho vynimocnost konci.

Nikto nikdy netvrdil, ze je vynimocny.

A nereaguje to telo zrejme preto, ze bez procesoru je k nicomu cely hardver spolu s nainstalovanym softverom?

quote:
Duch vie, miluje a rozhoduje sa.

A poskodenie mozgu s naslednou amneziou su toho skvelym prikladom, ze?

Podobne encefalicka insufiencia v podobe retardacie, ci debility, imbecility a kretenizmu tiez potvrdzuju tuto tvoju hypotezu, vsak?

Mato

Odoslaný - 12 apríl 2006 :  02:11:45  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Otazky o dusevncyh chorobach a inych poskodeniach mozgu suvisia s dalsim prvkom diskusie a sice specifickymi vlastnostami cloveka, ktore nema ziaden iny zivy tvor. K tym sa ale zda sa nikdy nedostaneme, lebo sa nevies pohnut z miesta a predstavit si nematerialny povod myslienky.

Myslim, ze je nacase tuto diskusiu ukoncit, o jej marnosti svedci aj totalny nezaujem inych diskutujuich.

Marcelllooo

Odoslaný - 04 máj 2006 :  23:07:11  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Otazky o dusevncyh chorobach a inych poskodeniach mozgu suvisia s dalsim prvkom diskusie a sice specifickymi vlastnostami cloveka, ktore nema ziaden iny zivy tvor. K tym sa ale zda sa nikdy nedostaneme, lebo sa nevies pohnut z miesta a predstavit si nematerialny povod myslienky.

Myslim, ze je nacase tuto diskusiu ukoncit, o jej marnosti svedci aj totalny nezaujem inych diskutujuich.

Pred problemom sa ale nema utekat.

Mato

Odoslaný - 04 máj 2006 :  23:47:31  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Podla poctu diskutujucich sa to ale zda byt iba Tvoj problem

Strana: z 3 Previous Topic: Svedectvá o obrátení Téma Next Topic: Co je spravodlivost  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06