Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Preco byt krestanom?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Comu veri stehlo? Téma Next Topic: V akom vzťahu je pápež a Ježiš?
Strana: z 3

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 30 marec 2006 :  03:23:56  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal stehlo
1) Tu nejde o nejakú porážku, ale o Vaše zvláštne fórum, na ktorom vidím veľa jednostrannosti a popierania všetkého ostatného.

Zrejme si si vsimol, ze toto forum je uzko profilovane ako krestanske, hoci nie nutne katolicke (hopci aj taketo tendencie tu rezonuju). S tymto ucelom bolo stvorene a s tymto zamerom i funguje.

Rozhodol si sa zahrat na Che Guavera a usporiadat si taky maly puc?

quote:
Tak prečo mi práve Ty poukazuješ na Bibliu, keď sa jej tu nedržíte?

Lebo sa mi prave zachcelo a nazdaval som sa, ze je to dobry napad.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 30 marec 2006 :  03:25:29  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal stehlo
Prepáč, cirkev založil Peter.

Zaujimava uvaha. Prezradis odkial cerpas toto svoje tvrdenie? Ci je to zasa duchovna pravda? Zacinam sa priklanat ku GMKovmu pohladu, ze [C20 H25 N3 O] dokaze vygenerovat rozne duchovne pravdy.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 30 marec 2006 :  03:25:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato
Tu ja zasa musim poznamenat, ze kedze Kristus zalozil Katolicku Cirkev, jtorej je hlavou, bol logicky aj on katolik. Cize byt naozajstnym krestanom, znamena byt katolikom. Ale to len tak na margo, keby uz nebolo o com inom

Mato, neser tigra. Zrejme sa ti malilo bludarskych heretickych reci. Tvoj deficit moze byt saturovany.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 30 marec 2006 :  03:28:23  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
A Ty mozes? V com som ja horsi?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 30 marec 2006 :  03:39:26  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal stehlo
Ani si nevieš predstaviť, GMK, ako si ma prekvapil.

Myslim, ze nie. Myslim, ze som plne splnil tvoje ocakavania.

Ale inak je GMK ozaj ako Tornado> vtrhne ti do zivota, rozhadze ti ho, vlasy nasuchoi a nikdy na neho nezabudnes.

quote:
Presvedčil si ma, že "kresťanom" sa len nálepkuješ, lebo bez toho, aby si vedel ku komu to hovoríš, nazývaš ma volom.

Nenazval som ta volom. Len som ti taktne naznacil, ze sa takto etiketujes sam.

quote:
Anonymita fóra Ti to dovoľuje, preto tá domnelá sila? Ja nie som Tvoj, alebo Váš, kamarát niekde pri pive.

Anonymita? GMKova? Ha. Haha. Hahahaha. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!

A kamarat naozaj nie si. Odmietli sme ta totiz.

quote:
3) Nezhadzujem sa totálnou nevedomosťou. Keď mi nerozumieš, neznačí to chybu na mojej strane. Usiluj sa viac chápať.

Ale ano, zhadzujes. A v tomto konkretnom pripade je tvojou chybou, ze sa nevyjadrujes natolko zretelne, aby ti bolo rozumiet.

Marcelllooo

Odoslaný - 30 marec 2006 :  03:57:06  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal stehlo
1) Prvá hore položená otázka je dobrá. Všetci ľudia (nielen moslimovia) veria v Jedného a Jediného Boha, ktorého nazývajú rozdielnymi menami (a kvôli tomu niektorí jedinci všetkých zúčastnených strán si myslia, že sa jedná o rozdielnych Bohov, ale to sa im zdá len preto, lebo im ich obmedzenosť nedovolí vidieť ďalej).

Jedna sa o rozne nazvy pre rozne objekty s roznymi vlastnostami. Nie vsetky z tychto objektov su realne, niektore su rydzo imaginarne.

quote:
a) Vždy je to samozrejme vzťah k tomu Bohu, ktorý "nás stvoril".

A ktoryze je to menovite?

quote:
b) Moja otázka tu: Kto "za nás" zomrel (v tej vete)? Ježiš Kristus alebo Hospodin vtelený do Ježiša Krista? Nie je to napísané jasne. To ako to zneje teraz, je zarážajúce.

Nuz, nejako sa z toho budes musiet vysomarit.

quote:
Čo tu máš, GMK, na mysli?

Niekoho/nieco ine.

quote:
Pôvodne poslal GMK
Aky je to vztah? Je to vztah, ktory je ocakavany od Boha a Nim aj prijaty?

quote:
4) Wow, Ty máš odvahu spytovať, aký vzťah je očakávaný od Boha a Nám aj prijatý? Nebodaj Ty sám taký vzťah máš?

Hejk, ja som bol vzdy odvazny, nebojacny, niekedy priam az bezocivy. Zmier sa s tym.

Ááano_, mam taky vztah.

quote:
Evidentne nie, inak by si neprechvával túto nie veľmi skrytú nevraživosť voči iným názorom a presvedčeniam.

Nenechaj sa pomylit vonkajsim pozlatkom - moze skryvat vytekajuc fondan z rozmliazdenej salonky z predminuleho leta.

Iste vsak poznas tu bajku o krave, slavikovi a liske. Hadam z nej co to pochopis:
Isiel slavik po luke a vidi kravu. Kedze take zviera predtym nevidel, chcel k nej doist, svak padol do takej kade s newjakou studenou vodou a kedze aj vonku bolo poriadne zima, hrozilo mu podchladenie s naslednym ukoncenim zivota casneho. Krava sa na neho teeda vysrala. slavicek sa zahrial. V tom si to ale vsimla iska. Podisla ku kopke, slavicka vytiahla - a zjedla.

quote:
5) Toto je jediná správna otázka, ktorú som tu videl, za celú dobu, čo si to tu prezerám (a nestíham sa diviť). Chcel by som naozaj z pera a z úst nejakého "kresťana" z vás tu, vidieť obsiahlu odpoveď na danú otázku.

A ako si ju vyriesil ty_?

quote:
6) Ja som reagoval podobne tiež už skôr. Ďakujem, Amerika1. Kto z vás čítal Korán alebo súfijské spisy, že ich dokážete hodnotiť. Alebo sa dopúšťate školáckej chyby odsudzovania nepoznaného? Ojoj, mám silný pocit, že to bude tak (v katolíckych kruhoch som postrehol vysokú neznalosť samotnej Biblie, nebudem očakávať, že niekto videl Korán).

Tak co si vlastne ocakaval od tejto debaty_?

Marcelllooo

Odoslaný - 30 marec 2006 :  04:01:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal stehlo
To bolo totiž jediné, čo ma sem pritiahlo. Vo vyhľadávači som našiel nejaký zarážajúci príspevok; takto som sa sem dostal.

Aky to bol clanok a co bolo na nom take zarazajuce?

quote:
Pravdepodobne nie na dlho, sic, lebo mám na práci dôležitejšie veci, ako sa vybavovať s ľuďmi, ktorí pľujú na všetko, čo si neprivlastnili, a ešte sa pokrytecky tvária ako svätci.

Nuz, ze sme si nepoadli do oka je, myslim, dost ocividne, takrecno to oci kole.

quote:
Vyhľadávať niečo, čo môžete v anonymite hodiť do prachu a pošliapať - bez rešpektu a náležitého úsilia vynaloženého na štúdium a správne posúdenie. Asi preto Vaše hlasy nedôjdu ďalej, než sú hranice tohto fóra.

Neviem o tom, ze by toto forum malo aj nejake vacsie ambicie, ale mozno ma Mato nejake skryte plany. Co sa tyka anonymity - vsetci sa tu pozname, dokonca aj osobne.

stehlo

Odoslaný - 30 marec 2006 :  04:02:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stehlo  Send stehlo an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: stehlo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: stehlo  Poslať Yahooo! správu pre: stehlo  Pridať stehlo do zoznamu priateľov
GMK, Tvoja posledná odpoveď nenaznačuje, že by si moju návševu nevnímal tiež ako Tornádo. Inak by si s kolegami takto nereagoval, čo je samozrejme v poriadku. O to predsa išlo.

Neetiketujem sa tak, náznak vyšiel od Teba. Písal som, čo som písal - voje úsudky ste si vyrábali sami.

GMK - anonymita ozaj nie, pozeral som stránku. Zaujal ma Tvoj dátum narodenia 20/2, tak ako ja, len rok iný.

Odmietnutie mňa je len vo vašej mysli. Ja ostávam neutrálny; prišiel som len na chvíľu poukázať na drobné nezrovnalosti. Ak zas nenápadne odídem, odchádzam nedotknutý. Vaše odmietanie ostáva s vami.

Tvoj postoj, vyjadrený v Tvojej poslednej vete, chápem. No hneď tam popieraš nanešťastie sám seba, lebo zhadzovanie mňa ohľadne nevedomosti, kvôli domnelo nezreteľnému vyjadrovaniu, ktorému nerozumieš, nenaznačuje problém na mojej strane. Je to unáhlený posudok spôsobený nevenovaním dostatku času zbieraniu údajov a ich pochopeniu, pred vytvorením daného posudku. Teda prepáč, ja tiež nemám schopnosť povedať Ti všetko za päť minút, aby si mohol mať pocit, že všetkému rozumieš. Opakujem však, že to neznačí, že by som sa mýlil v čomkoľvek, čo tvrdím.

napr. Kristus a iní, nie sú pochopení dodnes, takisto to neznamená, že by boli totálne nevedomí a tak sa sami zhadzovali. Jednoducho NÁM to akosi nedochádza.

Dúfam, GMK, že toto je fajn ako reakcia.

Počet príspevkov: 27  ~  Člen od: 29 marec 2006  ~  Posledná návšteva: 26 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stehlo

Odoslaný - 30 marec 2006 :  04:09:13  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stehlo  Send stehlo an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: stehlo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: stehlo  Poslať Yahooo! správu pre: stehlo  Pridať stehlo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal GMK
Jedna sa o rozne nazvy pre rozne objekty s roznymi vlastnostami. Nie vsetky z tychto objektov su realne, niektore su rydzo imaginarne.

Mýliš sa.

quote:
Pôvodne poslal GMK
A ktoryze je to menovite?

Boh má v skutočnosti meno? OK, daj mu aké len chceš. Všetky mená sú Jeho mená.

Počet príspevkov: 27  ~  Člen od: 29 marec 2006  ~  Posledná návšteva: 26 máj 2007 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 30 marec 2006 :  08:49:31  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal stehlo

GMK, Tvoja posledná odpoveď nenaznačuje, že by si moju návševu nevnímal tiež ako Tornádo. Inak by si s kolegami takto nereagoval, čo je samozrejme v poriadku. O to predsa išlo.

Nie, tvoju navstevy beriem skor ako navstevu eodujuceho a podvratneho podzemneho prudu, ktory zrazu vymelie podlozie domu, ktory popada.

quote:
Neetiketujem sa tak, náznak vyšiel od Teba. Písal som, čo som písal - voje úsudky ste si vyrábali sami.

A toto je co zasak? Svojim spravanim a nazormi sa vyclenujes spomedzi ostatnych ludi a zaradujes sa k ludom podobneho zmyslania. Je to len a len na tebe, tento proces sebaidentifikacie.

Ti vadi, ze sme ta vedeli zatriedit a pomenovat skupinu, ku ktorej sa hlasis?

quote:
GMK - anonymita ozaj nie, pozeral som stránku. Zaujal ma Tvoj dátum narodenia 20/2, tak ako ja, len rok iný.

No vidis, ze si sa mylil. A je toooolko dalsich veci, kde mas mylny usudok.

Co je na datume mojho narodenia take zaujatiahodne?

quote:
Odmietnutie mňa je len vo vašej mysli. Ja ostávam neutrálny; prišiel som len na chvíľu poukázať na drobné nezrovnalosti. Ak zas nenápadne odídem, odchádzam nedotknutý. Vaše odmietanie ostáva s vami.

Jasne, ze je odmietnutie v nasej mysli, a v koho by malo byt?

Ak vsak chces ostat akoby nedotknuty, najdi si ineho, co ti na to skoci: ty uz navzdy ostatnes dotknuty odmietnutim, uz navzdy je odmietnutie aj v tvojej mysli. Hoci, a to priznavam, ti to nemusi nijakym sposobom prekazat. Zrejme ale bude.

quote:
Tvoj postoj, vyjadrený v Tvojej poslednej vete, chápem.

Tak to som rad - mas moznost napravy: jednak doucenie sa medzier vo vedomostiach a jednak najdenie vhodneho sposobu komunikacie, ktory bude pre nas zrozumitelny a nie zmatocny.

quote:
Opakujem však, že to neznačí, že by som sa mýlil v čomkoľvek, čo tvrdím.

Nie, to znaci len tolko, ze sa mylis vo vacsine toho, co si tu napisal.

quote:
Dúfam, GMK, že toto je fajn ako reakcia.

Jasne, ze je to fajn reakcia. Nemusis sa snazit posobit 'fajn'. Ze s tebou prudko nesuhlasim a tvoj nazor a postoj odmietam este neznaci, ze ta odsudzujem ci prechovavam negativne postoje.

rad.ek

Odoslaný - 30 marec 2006 :  10:42:07  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal stehlo
1) Závidíš, rad.ek, že niekto aj niečo vie, a nestrieľa len od boku do každého, kto sa mu nejak nepáči; ako to tu bežne robíte (na tomto fóre)?
Aké je to ale jednoduché smiať sa poznaniu; no o čo ťažšie je dopracovávať sa k nemu. To je Ti však cudzie. Keby si to poznal na sebe, nedovolil by si si to ani k iným.
To bolo totiž jediné, čo ma sem pritiahlo. Vo vyhľadávači som našiel nejaký zarážajúci príspevok; takto som sa sem dostal. Pravdepodobne nie na dlho, sic, lebo mám na práci dôležitejšie veci, ako sa vybavovať s ľuďmi, ktorí pľujú na všetko, čo si neprivlastnili, a ešte sa pokrytecky tvária ako svätci.

2) Načo by Ti bol zdroj tohto vedenia? Aby si mal ďalší objekt na pošpinenie? To vás tu asi živí celkom dobre. Vyhľadávať niečo, čo môžete v anonymite hodiť do prachu a pošliapať - bez rešpektu a náležitého úsilia vynaloženého na štúdium a správne posúdenie. Asi preto Vaše hlasy nedôjdu ďalej, než sú hranice tohto fóra.
3) Chlapi (a ženy), zamyslite sa nad tým, čo robíte, a začnite nasledovať Krista aj skutkami, nielen kecami. Možno by vám pomohla aj modlitba pokánia: http://meherbaba.sk/Modlitba_pokania.32.0.html
Dúfam, že Vám to pomôže aspoň trochu si nahliadnuť do svojho svedomia a nepísať len v rýchlosti urážlivé odpovede a príspevky (ako tu bežne vidím v tisícových počtoch na osobu). Vážte trochu slová pred vypovedaním. Videli ste, že by Kristus vypustil z úst toľko nevraživosti a zášti, koľko sa nachádza na tomto fóre?

So srdečným pozdravom,
Tomáš J Stehlík
http://meherbaba.sk/
http://stehlik.sk/

P.S. Nezabudnite si pozrieť moje reakcie na vaše predošlé príspevky na druhej, čiže predchádzajúcej strane.

Myslím, že do tebe nestřílím.
Ale směji se tomu, jak si myslíš, že něco víš, a přitom jen věříš, že něco víš.
Vycházím z toho, že jsi tu měl již dost příspěvků, ale v žádném z nich jsi neuvedl, jak dokážeš pravdy, které nám tu zvěstuješ.
Neuvedl jsi ani, proč tomu věříš.
Poučuješ druhé, jak jsou hloupí, že ještě nikam nedošli v poznání.
Zřejmě Ti nedochází, že každý z nás pokud tu diskutuje, má důvod pro svou víru, a není to něco nepodloženého.
Zcela s Tebou souhlasím v tom, že je celoživotní cesta – hledat pravdu.
A pokud nevidíš, že na tomto „divném fóru“ jde právě o to, i když to někdy jiskří, tak jsi slepý.
Pokud jsi můj smích pochopil jako výsměch, tak se omlouvám.
Mělo to znamenat, že Tvé dosud uvedené argumenty pro Tvůj pohled na věc nemají přesvědčovací hodnotu a nejsou pro mě věrohodné.
Pokud chceš diskutovat, tak trochu přesvědčivěji, jinak to opravdu nemá cenu ani pro tebe ani pro nás. (doufám, že se tě to nedotkne, zatím to vypadá, že jsi dost vztahovačný).
Pochop jednu věc.
Obecně platí – buď něco prokážeš, že je to pravda, kterou si můžeme ověřit, a potom můžeš očekávat, že ji přijmeme, nebo alespoň uvedeš, proč je pro tebe věrohodná tvoje víra, a potom se můžeme bavit o tom, proč je třeba věrohodnější než křesťanství (a vrátili bychom se k Maťově otázce).
Jinak se nediv, že tě tu nepřijímáme jako proroka, zatím jsi nepřesvědčil, proč bychom měli věřit právě Tvé představě Boha (zatím dost mlhavě popsané, a pro nás i tak nevěrohodné).

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stehlo

Odoslaný - 30 marec 2006 :  14:14:20  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stehlo  Send stehlo an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: stehlo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: stehlo  Poslať Yahooo! správu pre: stehlo  Pridať stehlo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal rad.ek
Myslím, že do tebe nestřílím.
Ale směji se tomu, jak si myslíš, že něco víš, a přitom jen věříš, že něco víš.
Vycházím z toho, že jsi tu měl již dost příspěvků, ale v žádném z nich jsi neuvedl, jak dokážeš pravdy, které nám tu zvěstuješ.
Neuvedl jsi ani, proč tomu věříš.
Poučuješ druhé, jak jsou hloupí, že ještě nikam nedošli v poznání.
Zřejmě Ti nedochází, že každý z nás pokud tu diskutuje, má důvod pro svou víru, a není to něco nepodloženého.
Zcela s Tebou souhlasím v tom, že je celoživotní cesta – hledat pravdu.
A pokud nevidíš, že na tomto „divném fóru“ jde právě o to, i když to někdy jiskří, tak jsi slepý.
Pokud jsi můj smích pochopil jako výsměch, tak se omlouvám.
Mělo to znamenat, že Tvé dosud uvedené argumenty pro Tvůj pohled na věc nemají přesvědčovací hodnotu a nejsou pro mě věrohodné.
Pokud chceš diskutovat, tak trochu přesvědčivěji, jinak to opravdu nemá cenu ani pro tebe ani pro nás. (doufám, že se tě to nedotkne, zatím to vypadá, že jsi dost vztahovačný).
Pochop jednu věc.
Obecně platí – buď něco prokážeš, že je to pravda, kterou si můžeme ověřit, a potom můžeš očekávat, že ji přijmeme, nebo alespoň uvedeš, proč je pro tebe věrohodná tvoje víra, a potom se můžeme bavit o tom, proč je třeba věrohodnější než křesťanství (a vrátili bychom se k Maťově otázce).
Jinak se nediv, že tě tu nepřijímáme jako proroka, zatím jsi nepřesvědčil, proč bychom měli věřit právě Tvé představě Boha (zatím dost mlhavě popsané, a pro nás i tak nevěrohodné).

Vy takisto tu nemáte dôkazy toho, čo tvrdíte.

Mojim zámerom však nebolo niečo dokazovať, neprišiel som argumentovať, ani presviedčať; prišiel som niečo oznámiť a nie debatovať o tom. Tieto debaty, ako vidíme, nevedú nikam.

Moja viera nie je vierohodnejšia ako iná. Takisto tu nie je reč, či je niečo vierohodnejšie ako kresťanstvo, alebo naopak. Ak by si len bezducho neargumentoval, ale čítal a chápal, všimol by si si, že som hovoril o rovnocennosti všetkých náboženstiev pred Bohom.

Hovoril som o existencii jedného Boha a o nemožnosti vyvyšovania jedného náboženstva pred druhým, a hovoril som o zhodnej úrovni Prorokov/Mesiášov. Je to napísané zrozumiteľne, ale nechápete to, lebo nechcete, a najmä, nie ste ochotní to prijať, tým si staviate bariéru, cez ktorú následne sami neviete preliezť. Je to jednoduché, ale ťažko sa to prijíma, ja viem. Preto mi nevadí, že vám bude trvať dlhšie, kým to strávite. Zatiaľ sa vyžívate v robení rozdielov. To je v poriadku. Je to prirodzené pre ľudskú myseľ. Poznám to na sebe.

Preto Vás s týmto nechám a možno sa raz zase stretneme. Ja na fóra nechodím. Toto je asi tretí krát v živote, že som sa z vlastného rozhodnutia dostal na niečo také. Mám dosť dôležitejších vecí na práci, takže teraz sa odmlčím na chvíľu (tak jeden-dva roky) a možno potom sem opäť nazriem.

Prajem vám zaujímavú životnú cestu medzičasom.

Tomáš J Stehlík

Marcelllooo

Odoslaný - 30 marec 2006 :  14:34:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal stehlo
Vy takisto tu nemáte dôkazy toho, čo tvrdíte.

Tak to sa teda mylis. Z hladiska opodstatnenosti a doveryhodnosti jednotlivych 'vier' nie je situaci rovnocenna. Je tu vyrazna diverzifikacia.

quote:
Mojim zámerom však nebolo niečo dokazovať, neprišiel som argumentovať, ani presviedčať; prišiel som niečo oznámiť a nie debatovať o tom. Tieto debaty, ako vidíme, nevedú nikam.

Co si chcel oznamit a preco?

quote:
Moja viera nie je vierohodnejšia ako iná.

Ako som uz konstatoval: je tu vyrazna diverzifikacia v otazkach vierohodnosti 'vier'.

quote:
Takisto tu nie je reč, či je niečo vierohodnejšie ako kresťanstvo, alebo naopak. Ak by si len bezducho neargumentoval, ale čítal a chápal, všimol by si si, že som hovoril o rovnocennosti všetkých náboženstiev pred Bohom.

Ecute et repete: Viery nie su rovnocenne ani pred Bohom ani medzi sebou, je tu vyrazna diverzifikacia.

Zrejme si toto hole konstatovanie prehliadol.

quote:
Hovoril som o existencii jedného Boha a o nemožnosti vyvyšovania jedného náboženstva pred druhým, a hovoril som o zhodnej úrovni Prorokov/Mesiášov. Je to napísané zrozumiteľne, ale nechápete to, lebo nechcete, a najmä, nie ste ochotní to prijať, tým si staviate bariéru, cez ktorú následne sami neviete preliezť. Je to jednoduché, ale ťažko sa to prijíma, ja viem. Preto mi nevadí, že vám bude trvať dlhšie, kým to strávite. Zatiaľ sa vyžívate v robení rozdielov. To je v poriadku. Je to prirodzené pre ľudskú myseľ. Poznám to na sebe.

A tymto odstavcom si sa snazil dosiahnut co? Upevnovat v sebe pocit autority Guru, ktoru okrem teba nik nezdiela, alebo sa takto vyrovnavas so skutocnostou, ze nase konstatovanie skutocnosti je znacne odlisne o tvojho skresleneho vnimania?

quote:
Mám dosť dôležitejších vecí na práci, takže teraz sa odmlčím na chvíľu (tak jeden-dva roky) a možno potom sem opäť nazriem.

Prajem vám zaujímavú životnú cestu medzičasom.

To akoze druhy prichod Stehlov? A nevieme ani dna ani hodiny kedy nastane?

Strana: z 3 Previous Topic: Comu veri stehlo? Téma Next Topic: V akom vzťahu je pápež a Ježiš?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06