|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 00:21:07
|
quote: Pôvodne poslal alesko Popripade ukazal by som ze islam je len nejaka filozoficka zlatanina toho co tu bolo a ze vychadza z krestanstva, kde si to Mohamed vysvetlil po svojom a tam uz skusenosti mas a ak nie posli ho za amerikom, ten mu to hned vysvetli(nemyslim tuto poslednu vetu uplne vazne ale treba sa zamysliet).
1) Alesko, nejaký si rýchly v zhadzovaní a popieraní učenia, ktoré nepoznáš. Nie je lepšie, ak by si pokorne priznal, že o Koráne nevieš nič a uznal, že o Biblii vieš niečo, ale zďaleka nie všetko?
Ak by si Bibliu chápal v jej podstate, prikláňal by si sa totiž ku Kristovej láske k druhým ľuďom bez ohľadu na to akí sú, čomu veria, ako sú oblečení, aké zvyklosti vyznávajú...
2) Mohamed si nič nevysvetľoval, lebo mal priamy zážitok Za-Za stavu Boha (Wara-ul-Wara) a mal priame poznanie Skutočnosti (Marefat-e-Haqiqat). Tak ako Ježiš Kristus bol Zvrchovane Dokonalý (Salik-e-Mukammil). Tento stav sa dosahuje prekročením (čiže zničením) individuálnej mysle (man-o-nash).
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 00:28:53
|
quote: Pôvodne poslal stehlo
quote: Pôvodne poslal alesko Popripade ukazal by som ze islam je len nejaka filozoficka zlatanina toho co tu bolo a ze vychadza z krestanstva, kde si to Mohamed vysvetlil po svojom a tam uz skusenosti mas a ak nie posli ho za amerikom, ten mu to hned vysvetli(nemyslim tuto poslednu vetu uplne vazne ale treba sa zamysliet).
1) Alesko, nejaký si rýchly v zhadzovaní a popieraní učenia, ktoré nepoznáš. Nie je lepšie, ak by si pokorne priznal, že o Koráne nevieš nič a uznal, že o Biblii vieš niečo, ale zďaleka nie všetko?
Ak by si Bibliu chápal v jej podstate, prikláňal by si sa totiž ku Kristovej láske k druhým ľuďom bez ohľadu na to akí sú, čomu veria, ako sú oblečení, aké zvyklosti vyznávajú...
2) Mohamed si nič nevysvetľoval, lebo mal priamy zážitok Za-Za stavu Boha (Wara-ul-Wara) a mal priame poznanie Skutočnosti (Marefat-e-Haqiqat). Tak ako Ježiš Kristus bol Zvrchovane Dokonalý (Salik-e-Mukammil). Tento stav sa dosahuje prekročením (čiže zničením) individuálnej mysle (man-o-nash).
Tak a máme to všichni. Tady se nevěří, tady se ví. A dokonce něco o podstatě. Možná by bylo dobré uvést zdroj toho vědění.
|
rad.ek |
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 00:32:14
|
quote: Pôvodne poslal Mato
Temu som rozdelil, lebo sa odklonila na uvahy, ako clovek prichadza k nabozenstvu.
Preto pripomnam otazku, ako zdovodnite neveriacemu, preco by sa mal stat krestanom?
1) Tu si, Mato, vyrábaš problém. Ak mám správny pocit, zrovnávaš pojmy "neveriaci" a "moslim". Ak sa mýlim, oprav ma; nerád by som sa Ťa dotkol. Ďalej, či tak alebo onak, prečo by sa nejaký "neveriaci" mal stať kresťanom?
Nebodaj by ste mu tu nejako vedeli, vy (bojovo naladení "kresťania", nevšímajúci si základné prikázania Ježiša o láske k nepriateľom) dať adekvátny príklad, prečo sa vôbec stať kresťanom.
Nenazriete radšej do zrkadla svojho svedomia predtým, než začnete debatovať o prerábaní niekoho viery? Netreba vám pripomenúť, že pred ťahaním smietky z oka svojho brata, treba vyťahovať brvno zo svojho?
Najprv sa učte byť ozajstnými kresťanmi (nie katolíckymi, ale takými ako bol sám Kristus!), a až potom uvidíte, že nikoho prerábať netreba. Totiž, keď si človek uprace pred vlastným prahom, potom vidí poriadok všade.
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 01:22:16
|
quote: Pôvodne poslal GMK Otazka znie: s kym ze to maju moslimovia vztah? Aky vztah to je?
1) Prvá hore položená otázka je dobrá. Všetci ľudia (nielen moslimovia) veria v Jedného a Jediného Boha, ktorého nazývajú rozdielnymi menami (a kvôli tomu niektorí jedinci všetkých zúčastnených strán si myslia, že sa jedná o rozdielnych Bohov, ale to sa im zdá len preto, lebo im ich obmedzenosť nedovolí vidieť ďalej).
quote: Pôvodne poslal GMK Je to vztah k zivemu Bohu, Hospodinu, ktory nas stvoril, vtelil sa do cloveka Jezisa krista a za nas zomrel? Alebo k niekomu/niecomu inemu?
2) Tu mám dve poznámky: a) Vždy je to samozrejme vzťah k tomu Bohu, ktorý "nás stvoril". b) Moja otázka tu: Kto "za nás" zomrel (v tej vete)? Ježiš Kristus alebo Hospodin vtelený do Ježiša Krista? Nie je to napísané jasne. To ako to zneje teraz, je zarážajúce.
3) K niekomu/niečomu inému? Čo tu máš, GMK, na mysli? Nejaké chiméry, ktorý asociuješ na niekoho iného, len aby si následne mohol zaútočiť?
quote: Pôvodne poslal GMK Aky je to vztah? Je to vztah, ktory je ocakavany od Boha a Nim aj prijaty?
4) Wow, Ty máš odvahu spytovať, aký vzťah je očakávaný od Boha a Nám aj prijatý? Nebodaj Ty sám taký vzťah máš? Evidentne nie, inak by si neprechvával túto nie veľmi skrytú nevraživosť voči iným názorom a presvedčeniam. Ja tento prístup nazývam vrchol pokrytectva.
quote: Pôvodne poslal GMK Doplnujuca otazka: mame moznost posudit, ze nasa predstava Boha je spravna a moslimska nie? Ako? Na zaklade coho?
5) Toto je jediná správna otázka, ktorú som tu videl, za celú dobu, čo si to tu prezerám (a nestíham sa diviť). Chcel by som naozaj z pera a z úst nejakého "kresťana" z vás tu, vidieť obsiahlu odpoveď na danú otázku.
quote: Pôvodne poslal amerika1
No a teraz jedna otazka Kto z vas cital Koran ?
6) Ja som reagoval podobne tiež už skôr. Ďakujem, Amerika1. Kto z vás čítal Korán alebo súfijské spisy, že ich dokážete hodnotiť. Alebo sa dopúšťate školáckej chyby odsudzovania nepoznaného? Ojoj, mám silný pocit, že to bude tak (v katolíckych kruhoch som postrehol vysokú neznalosť samotnej Biblie, nebudem očakávať, že niekto videl Korán).
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 01:31:41
|
quote: Pôvodne poslal GMK
quote: Pôvodne poslal stehlo
1) Nepýtal som sa, kto v čo verí.
To je chyba. Mal by si ju cim skorej napravit. Nebudes totizto dostavat spravne vysledky.
quote: 2) Ako to môže byť zjavené bez ľudského prostredníka? (Ježiš bol neviditeľný, nehmotný, nedotknuteľný nič?)
Ked sa pustas do debaty na nabozensku trematiku na katolickom fore, mal by si si nastudovat aspon zaklady a nezhadzovat sa totalnou nevedomostou, ktora v kombinacii s aroganciou roi vola akurat tak z teba.
quote: 3) Aký to má súvis s pôvodnou otázkou od Mata?
Zasadny.
1) Ani si nevieš predstaviť, GMK, ako si ma prekvapil. Presvedčil si ma, že "kresťanom" sa len nálepkuješ, lebo bez toho, aby si vedel ku komu to hovoríš, nazývaš ma volom. Anonymita fóra Ti to dovoľuje, preto tá domnelá sila? Ja nie som Tvoj, alebo Váš, kamarát niekde pri pive. Preto, v rámci hrania otvorenej hry, tu je moja kontaktná stránka: http://uk.stehlik.sk/contact/index.html Nerád sa hrám na schovávačku. Nadávanie tomu druhému sa nehodí do serióznej diskusie. Alebo toto naozaj nie je seriózna diskusia? Ak nie, tak pôjdem preč. Tak ako som prišiel. ;-) Predsa nie je vhodné mrhať čas pre kamene...
2) Reaguješ na moje reakcie dané niekomu inému. vytrhol si ich však z kontextu, preto si sa ani raz netrafil. Smola, treba čítať to, čo je napísané.
3) Nezhadzujem sa totálnou nevedomosťou. Keď mi nerozumieš, neznačí to chybu na mojej strane. Usiluj sa viac chápať.
P.S. Som trochu ďalej, než je študovanie základov. ;-)
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 01:55:28
|
quote: Pôvodne poslal rad.ek
quote: Pôvodne poslal stehlo 2) Mohamed si nič nevysvetľoval, lebo mal priamy zážitok Za-Za stavu Boha (Wara-ul-Wara) a mal priame poznanie Skutočnosti (Marefat-e-Haqiqat). Tak ako Ježiš Kristus bol Zvrchovane Dokonalý (Salik-e-Mukammil). Tento stav sa dosahuje prekročením (čiže zničením) individuálnej mysle (man-o-nash).
Tak a máme to všichni. Tady se nevěří, tady se ví. A dokonce něco o podstatě. Možná by bylo dobré uvést zdroj toho vědění.
1) Závidíš, rad.ek, že niekto aj niečo vie, a nestrieľa len od boku do každého, kto sa mu nejak nepáči; ako to tu bežne robíte (na tomto fóre)?
Aké je to ale jednoduché smiať sa poznaniu; no o čo ťažšie je dopracovávať sa k nemu. To je Ti však cudzie. Keby si to poznal na sebe, nedovolil by si si to ani k iným.
To bolo totiž jediné, čo ma sem pritiahlo. Vo vyhľadávači som našiel nejaký zarážajúci príspevok; takto som sa sem dostal. Pravdepodobne nie na dlho, sic, lebo mám na práci dôležitejšie veci, ako sa vybavovať s ľuďmi, ktorí pľujú na všetko, čo si neprivlastnili, a ešte sa pokrytecky tvária ako svätci.
2) Načo by Ti bol zdroj tohto vedenia? Aby si mal ďalší objekt na pošpinenie? To vás tu asi živí celkom dobre. Vyhľadávať niečo, čo môžete v anonymite hodiť do prachu a pošliapať - bez rešpektu a náležitého úsilia vynaloženého na štúdium a správne posúdenie. Asi preto Vaše hlasy nedôjdu ďalej, než sú hranice tohto fóra.
3) Chlapi (a ženy), zamyslite sa nad tým, čo robíte, a začnite nasledovať Krista aj skutkami, nielen kecami. Možno by vám pomohla aj modlitba pokánia: http://meherbaba.sk/Modlitba_pokania.32.0.html
Dúfam, že Vám to pomôže aspoň trochu si nahliadnuť do svojho svedomia a nepísať len v rýchlosti urážlivé odpovede a príspevky (ako tu bežne vidím v tisícových počtoch na osobu). Vážte trochu slová pred vypovedaním. Videli ste, že by Kristus vypustil z úst toľko nevraživosti a zášti, koľko sa nachádza na tomto fóre?
So srdečným pozdravom, Tomáš J Stehlík http://meherbaba.sk/ http://stehlik.sk/
P.S. Nezabudnite si pozrieť moje reakcie na vaše predošlé príspevky na druhej, čiže predchádzajúcej strane.
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 02:14:49
|
quote: Pôvodne poslal stehlo 3) Chlapi (a ženy), zamyslite sa nad tým, čo robíte, a začnite nasledovať Krista aj skutkami, nielen kecami. Možno by vám pomohla aj modlitba pokánia: http://meherbaba.sk/Modlitba_pokania.32.0.html
To vysvetluje mnohe. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 02:17:56
|
quote: Pôvodne poslal stehlo 3) Chlapi (a ženy), zamyslite sa nad tým, čo robíte, a začnite nasledovať Krista aj skutkami, nielen kecami. Možno by vám pomohla aj modlitba pokánia: http://meherbaba.sk/Modlitba_pokania.32.0.html
To vysvetluje mnohe.
Si sa zamyslel nad sebou? Alebo opäť ironizuješ (čiže sa vzďaľuješ od Krista)?
Vysvetli svoju vetu! Ani si neklikol na link pred napísaním tejto vety. |
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 02:27:11
|
Neironizujem. Pochopil som, odkial cerpas tu zmatenost hinduizmu, islamu a krestanstva. Mozno by ta zaujimalo, ze Meher Baba bol odmietnuty aj islamom, podobne ako dalsi, ktorych spominas v inej teme. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 02:38:29
|
Neironizujem. Pochopil som, odkial cerpas tu zmatenost hinduizmu, islamu a krestanstva.
Nepochopil si, lebo ja sa nevenujem náboženstvám ako takým, ani budhizmu, ani islamu, ani kresťanstvu. Idem za ne, tam je Gnóza, čiže Poznanie. To, že sa vyznám v daných náboženstvách ešte neznamená, že k nim patrím. Striktne odlišujem duchovnosť a náboženstvo. Duchovnosť vedie k Bohu (k poznaniu Boha), náboženstvo vedie k pobožnosti (k uctievaniu Boha). Mňa zaujíma samotný Boh, nie jeho uctievanie. Tam je ten rozdiel.
Ak niečomu nerozumieš, je lepšie priznať to, a nie bez prečítania to zavrhnúť ako zmätenosť. Ako to môžeš vôbec nazvať zmätenosťou, ak nevieš, čo to je? Ak by si vedel, tak by si nepísať o mixe náboženstiev. Prepáč, ale tu si sa zamotal do vlastnej siete. Nezazlievam Ti to, ale potvrdil si svoju unáhlenosť komentovanú mnou o niečo vyššie v inom príspevku.
Mozno by ta zaujimalo, ze Meher Baba bol odmietnuty aj islamom, podobne ako dalsi, ktorych spominas v inej teme.
Meher Baba nemohol byť odmietnutý Islamom, lebo Islam v tomto význame nie je osoba. Zaiste bol odmietnutý určitými jedincami. A vadí to? Ježiš Kristus bol a je odmietaný permanentne takisto mnohými ľuďmi. Nevadí to. To sa Avatárov nedokáže dotknúť. Len to nepriamo Potvrdzuje ich nekonečný Božský stav.
Tomáš J Stehlík
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 02:41:14
|
K Tvojmu prispevku uz snad len tolko, ze sa v danych nabozenstvach nevyznas a tvrdis nepravdy, ako je vidno v inej teme. Ak mas skutocne zaujem o poznanie, tak by si si to mohol priznat, tak ako to odporucas mne a naozaj si zistit, co dane nabozenstva ucia. Potom by si mozno zistil, ze synteza myslienkovych prudov, o ktoru sa spolu s babom pokusas, nie je mozna. Tak ako nie je mozne poznat ziveho Boha, bez toho aby si Ho zacal chvalit a uctievat. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 02:44:41
|
K Tvojmu prispevku uz snad len tolko, ze sa v danych nabozenstvach nevyznas a tvrdis nepravdy, ako je vidno v predchadzajucej teme. Ak mas skutocne zaujem o poznanie, tak by si si to mohol priznat, tak ako to odporucas mne a naozaj si zistit, co dane nabozenstva ucia.
Môžeš byť konkrétny? S toľkou stručnosťou nikto nevie, o čom hovoríš. Treba poukázať na detaily. |
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 02:45:47
|
Ved si pozri tu temu, co viac chces? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 02:47:11
|
Neironizujem. Pochopil som, odkial cerpas tu zmatenost hinduizmu, islamu a krestanstva. Mozno by ta zaujimalo, ze Meher Baba bol odmietnuty aj islamom, podobne ako dalsi, ktorych spominas v inej teme.
Ja som toto pochopil v inej teme, ked zacal splietat daco jednotnosti Boha a Allaha a Mohameda a Jezisa a univerzalneho vsehomiru. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 02:49:39
|
To ze toto robi mi bolo jasne uz pri druhom prispevku, len som nevedel, odkial cerpa. Teraz uz viem. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 03:07:55
|
quote: Pôvodne poslal stehlo 1) Alesko, nejaký si rýchly v zhadzovaní a popieraní učenia, ktoré nepoznáš. Nie je lepšie, ak by si pokorne priznal, že o Koráne nevieš nič a uznal, že o Biblii vieš niečo, ale zďaleka nie všetko?
Ale, stehlo, toto naozaj myslis vazne? CHapem, ze alesko ma blbe obdobie a je preto mozno trosku labilnejsi, ale to naozaj cakas, ze takouto vycitkou vzbudis nieco ine ako uskrn na tvari? Si myslis, ze psychickym naporom nas tu polames vsetkych jak sme?
quote: Ak by si Bibliu chápal v jej podstate, prikláňal by si sa totiž ku Kristovej láske k druhým ľuďom bez ohľadu na to akí sú, čomu veria, ako sú oblečení, aké zvyklosti vyznávajú...
Spravne: co vsak neznamena bezbrehu toleranciu a drzanie huby pred vsetkym, co to prinesie.
quote: Tento stav sa dosahuje prekročením (čiže zničením) individuálnej mysle (man-o-nash).
V tejto oblasti pokrocili mnohy priekopnici a guruovia 20. storocia. Spomenme si famozneho MKULTRA, program Articokov a ano, v niceni individualnej mysle neprekonatelneho Dr. Mengeleho. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 03:10:12
|
quote: Pôvodne poslal GMK
[quote]Pôvodne poslal Mato Ja som toto pochopil v inej teme, ked zacal splietat daco jednotnosti Boha a Allaha a Mohameda a Jezisa a univerzalneho vsehomiru.
Tak, teraz môžem v kľude ísť spať, konečne Vám došlo aspoň niečo. Síce nie tak, ako by to bolo najlepšie, ale aj tak dobre. Treba len dodať, že Jedného Boha som si nevymyslel ja (TJS), ale Ten je tu sám od bezpočiatočného počiatku. Proste Boh je Jeden sám osebe. Na tom nič nezmeníte, aj keď budete umelo rozlišovať viacerých, čo je téma duchovnej škôlky.
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 03:10:38
|
To ze toto robi mi bolo jasne uz pri druhom prispevku, len som nevedel, odkial cerpa. Teraz uz viem.
Ja ti poviem, odkial cerpa, hoci som to tu uz naznacil: nevycerpatelna studnica poznatkov, zazitkov a nezabudnutelnych vyletov do sveta tajomna - [C20 H25 N3 O] . |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 03:13:35
|
quote: Pôvodne poslal stehlo Tak, teraz môžem v kľude ísť spať, konečne Vám došlo aspoň niečo. Síce nie tak, ako by to bolo najlepšie, ale aj tak dobre. Treba len dodať, že Jedného Boha som si nevymyslel ja (TJS), ale Ten je tu sám od bezpočiatočného počiatku. Proste Boh je Jeden sám osebe. na tom nič nezmeníte, aj keď budete umelo rozlišovať viacerých, čo je téma duchovnej škôlky.
Stava sa ti casto, ze si vymyslis bubaka, proti ktoremu potom bojujes a tesis sa, ako si ho porazil? Protagonisti stale popularnej sutaze popularnej hudby Kosickeho televizneho studia Zlata Brana oi jednom spievali a pomenovali ho Cumbulak.
Na doplnenie sa ta spytam: Uci snad Biblia o Bohu nieco ine ako, ze je jediny, sam o sebe, od bezpociatkoveho pociatku? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 03:14:26
|
quote: Pôvodne poslal GMK Ja ti poviem, odkial cerpa, hoci som to tu uz naznacil: nevycerpatelna studnica poznatkov, zazitkov a nezabudnutelnych vyletov do sveta tajomna - [C20 H25 N3 O] .
To sa musím spýtať manželky a detí, či nevedia, čo to je, a či mi to náhodou nestrkajú pod nos, keď spím. |
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 03:16:22
|
quote: Pôvodne poslal stehlo Jedného Boha som si nevymyslel ja (TJS), ale Ten je tu sám od bezpočiatočného počiatku. Proste Boh je Jeden sám osebe. Na tom nič nezmeníte, aj keď budete umelo rozlišovať viacerých, čo je téma duchovnej škôlky. [/b]
Musim suhlasit s GMK, myslim, ze si prave zvitazil nad strasiakom, ktoreho si nam vlozil do ust (ci klavesnic). Pozri sa, co Ti na tuto temu pisem vo vedlajsej teme. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 03:17:02
|
quote: Pôvodne poslal stehlo Ďalej, či tak alebo onak, prečo by sa nejaký "neveriaci" mal stať kresťanom?
Hej - to je tak otazka, ktoru tu Mato polozil.
quote: Nenazriete radšej do zrkadla svojho svedomia predtým, než začnete debatovať o prerábaní niekoho viery? Netreba vám pripomenúť, že pred ťahaním smietky z oka svojho brata, treba vyťahovať brvno zo svojho
? Akurat minule sa mi stalo, bol som u kamosa a hadaj, co tam mali - obraz toho uzasneho cloveka, najdobrejsejsieho na Svete. Vidm hou ludi zvacsa zavaseneho v kupelni. Aj my jedejn taky obraz mame. Kazde rano sa nan divam. Pri umyvani zubov.
quote: Najprv sa učte byť ozajstnými kresťanmi (nie katolíckymi, ale takými ako bol sám Kristus!), a až potom uvidíte, že nikoho prerábať netreba.
Hmm - teraz zase musim s tebopu napodiv suhlasit. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 03:20:06
|
quote: Pôvodne poslal GMK Stava sa ti casto, ze si vymyslis bubaka, proti ktoremu potom bojujes a tesis sa, ako si ho porazil? Protagonisti stale popularnej sutaze popularnej hudby Kosickeho televizneho studia Zlata Brana oi jednom spievali a pomenovali ho Cumbulak.
Na doplnenie sa ta spytam: Uci snad Biblia o Bohu nieco ine ako, ze je jediny, sam o sebe, od bezpociatkoveho pociatku?
1) Tu nejde o nejakú porážku, ale o Vaše zvláštne fórum, na ktorom vidím veľa jednostrannosti a popierania všetkého ostatného.
2) Normálna Biblia nie, avšak vyzerá to tak, že u vás sa nachádza iná, alebo minimálne jej výklady, podporujúce rozlišovanie rozdielnych Bohov podľa mien: Hodpodin, Allah, Yezdan, atď. Ja som vždy vedel, že je to Jeden a Ten Istý, no tu pozerám, že rozlišujete. Tak prečo mi práve Ty poukazuješ na Bibliu, keď sa jej tu nedržíte?
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 03:20:08
|
quote: Pôvodne poslal stehlo Najprv sa učte byť ozajstnými kresťanmi (nie katolíckymi, ale takými ako bol sám Kristus!),
Tu ja zasa musim poznamenat, ze kedze Kristus zalozil Katolicku Cirkev, jtorej je hlavou, bol logicky aj on katolik. Cize byt naozajstnym krestanom, znamena byt katolikom. Ale to len tak na margo, keby uz nebolo o com inom |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 marec 2006 : 03:23:14
|
quote: Pôvodne poslal Mato Tu ja zasa musim poznamenat, ze kedze Kristus zalozil Katolicku Cirkev, jtorej je hlavou, bol logicky aj on katolik. Cize byt naozajstnym krestanom, znamena byt katolikom. Ale to len tak na margo, keby uz nebolo o com inom
Prepáč, cirkev založil Peter. Kristus mal na planéte iné úlohy. Zaiste neprišiel založiť cirkev.
|
|
|
|
|
|
|